سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

ظهور استراتژی جدید ایران در منطقه؛ مقابله با اسرائیل یا آمریکا؟

قدرت های بین المللی و منطقه ای درگیر در بازی بزرگ خاورمیانه، در حال تنظیم مجدد سیاست های خود در مقابل وضعیت در حال تغییر در شرق سوریه هستند، به ویژه پس از آنکه ایالات متحده اعلام کرد، از سوریه خارج خواهد شد. استراتژی جدید ایران زمانی ظهور یافت که ترامپ در ماه نوامبر سال گذشته از برجام خارج و اخیرا نیز با اعلام خروج نیروهای آمریکایی از شرق سوریه تسریع شد.
کد خبر: ۸۷۹۶۹۷
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶ 19 February 2019

اعلام خروج نیروهای آمریکا از سوریه در ماه گذشته، منجر به تغییر سیاست ها و راهبردهای بسیاری از بازیگران اثرگذار عرصه بحران سوریه شد.

به گزارش «تابناک»؛ در همین زمینه، روزنامه الوطن، در گزارشی به تغییر راهبرد ایران در سوریه پرداخته و نوشته است: قدرت های بین المللی و منطقه ای درگیر در بازی بزرگ خاورمیانه، در حال تنظیم مجدد سیاست های خود در مقابل وضعیت در حال تغییر در شرق سوریه هستند، به ویژه پس از آنکه ایالات متحده اعلام کرد، از سوریه خارج خواهد شد.

ایران مدت ها متمرکز بر توسعه ابزارهایی بوده که می تواند در مقابله با اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد؛ در حالی که همزمان برای تهران مهار استراتژی آمریکا در خاورمیانه اولویت دارد و یکی از ابزارهای آن نیز مذاکرات آستانه است. به این ترتیب، ایران توانسته است نقش و نفوذ منطقه ای خود را در سراسر منطقه گسترش دهد.

همان طور که سیاست ایالات متحده نسبت به ایران از آرامش و مسالمت جویی به مجازات تغییر می کند، این امر باعث شد تا تهران نیز دوباره تاکتیک های منطقه ای خود را تنظیم کند.

به همین جهت، به نظر می رسد ادامه سیاست مقابله با اسرائیل به اولویت درجه دوم ایران تبدیل شده و در حال حاضر مقابله با استراتژی خصمانه آمریکا اولویت اول ایران در منطقه است.

استراتژی جدید ایران زمانی ظهور یافت که ترامپ در ماه نوامبر سال گذشته از برجام خارج و به تازگی نیز با اعلام خروج نیروهای آمریکایی از شرق سوریه تسریع شد.

ظهور استراتژی جدید ایران در منطقه؛ مقابله با اسرائیل یا آمریکا؟

ایران دیگر به دنبال مقابله و اقدام علیه اسرائیل نیست، بلکه هدف مقابله با ایالات متحده و استراتژی های آن است. در همین راستا، به نظر می رسد، میدان جنگ از مرزهای اسرائیل به بین النهرین منتقل شده است.

در این زمینه، تهران تصمیم گرفت، برای اولین بار، موضوع حملات اسرائیل به سوریه را به نشست آستانه انتقال دهد.

حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیته امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، با سفر به دمشق، حامل یک پیام در مورد رویکرد جدید ایران در سوریه بود که براساس آن اعلام کرد، ایران قصد راه اندازی جنگ با اسرائیل در خاک سوریه را ندارد. وی تأکید کرد، اسرائیل در موقعیت مناسبی شکست خواهد خورد.

تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از شرق سوریه و حرکت به سمت تمرکز بیشتر بر عراق نشان دهنده هم شانس و هم خطر برای منافع ایران در منطقه است. از یک سو، این باعث ایجاد یک درگیری بزرگتر میان واشنگتن و تهران و متحدان عراقی خواهد شد. از سوی دیگر، این می تواند به ایران کمک کند تا کنترل ژئوپلیتیک خود را بر "جاده ابریشم مدرن" از چین به شرق مدیترانه از طریق عراق و سوریه را تحکیم بخشد.

علاوه بر این، پر کردن خلأ ایجاد شده توسط عقب نشینی آمریکا از شرق سوریه به ایران اجازه داد تا منابع بیشتری را به شرق سوریه و غرب عراق اختصاص دهد. ایران همچنین در تعیین آینده ادلب نقش مهمی خواهد داشت، به ویژه از آنجایی که مذاکرات روسیه و ترکیه در این استان در مراحل نهایی خود است.

پس از آن مساعدت ها برای موفقیت در تشکیل دولت جدید عراق، تهران از اجماع عراقی ها در تقاضا برای خروج نیروهای آمریکا از این کشور پشتیبانی می کند.

بنابراین، ایران در حال تغییر شکل سیاست منطقه ای خود برای مقابله با آمریکایی ها در عراق، پر کردن خلأ قدرت در شرق سوریه و کمک به حل معضلات ادلب است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد