سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

افزایش اعتبار ایران در دنیا؛ کاهش ریسک سرمایه گذاری در ایران

ثبات سیاسی و امنیت موجب ارتقای رتبه ریسک اعتباری ایران از نظر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه شده است؛ در حالی که در مقطعی رتبه ریسک اعتباری کشورمان به 7 و بدترین رتبه رسید، ولی در سال 2017 این جایگاه به 6 و در چند روز گذشته به 5 ارتقا یافته است. رتبه یک برای کشورها نمایانگر آن است که کشور مذکور از کمترین ریسک برای سرمایه گذاری برخوردار است و رتبه 7 برای کشورها نیز نشان دهنده بیشترین میزان ریسک است.
کد خبر: ۷۷۰۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰ 02 February 2018

کاهش ریسک سرمایه گذاری در ایرانعدم کفایت سرمایه های داخلی جهت سرعت بخشیدن به اجرای پروژه های اقتصادی، باعث شده است تا دولت به جذب سرمایه های خارجی روی بیاورد. سرمایه گذاران نیز معمولاً محلی را انتخاب می کنند که خطر کمتری سرمایه آن ها را تهدید کند. بر اساس گزارش رتبه ‌بندی ریسک کشورهای دنیا در OECDرتبه اعتباری کشورمان ارتقا یافته است.

به گزارش تابناک اقتصادی، نقش و اهمیت سرمایه گذاری در رشد و توسعه اقتصادی کشورها بر کسی پوشیده نیست و همگان بر سر این موضوع تفاهم دارند که سرمایه بیشتر می تواند، منجر به اجرای پروژه های عمرانی بیشتر و در نتیجه رشد اقتصادی کشورها شود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با اعمال تحریم های ظالمانه و تبلیغات منفی رسانه های خارجی علیه کشورمان چهره اقتصاد ایران در سطح بین المللی خدشه دار شد و ایران کشوری پرریسک برای سرمایه گذاران و سرمایه های آن ها معرفی شود و به همین جهت اقتصاد کشورمان نتوانست آن گونه که باید از نعمت سرمایه های داخلی و خارجی بهره مند شود. نگاهی به گزارش های مربوط به ریسک سرمایه گذاری در کشورها و همچنین میزان ورود و خروج سرمایه به کشورها به خوبی این موضوع را تأیید می کند.

در چند سال اخیر و به ویژه پس از اجرایی شدن برجام، به گواه گزارش مؤسسات بین المللی ریسک سرمایه گذاری در ایران کاهش پیدا کرده است. یکی از این گزارش ها که بسیار معتبر نیز هست، گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) است.

به تازگی کمیته رتبه بندی ریسک کشورهای دنیا در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، جدیدترین رتبه اعتباری کشورها را منتشر نموده است. رتبه ‌بندی اعتباری شاخصی است که با هدف تعیین میزان ریسک برای سرمایه‌گذاران علاقه ‌مند در یک شاخه تعیین می ‌شود. رتبه یک برای کشورها نمایانگر آن است که کشور مذکور از کمترین ریسک برای سرمایه گذاری برخوردار است و رتبه 7 برای کشورها نیز نشان دهنده بیشترین میزان ریسک می باشد. در رتبه بندی اعتباری اخیر OECD، رتبه اعتباری ایران با دو پله ترقی به رده پنجم رسیده است، حال آنکه همواره در سال های اخیر رتبه اعتباری ایران 7 بوده است؛ هر چند رتبه 5 برای کشورمان همچنان رتبه خوبی محسوب نمی شود؛ اما قطعاً این رتبه از رتبه 7 بهتر بوده و نشان می دهد که در چند سال اخیر ریسک سرمایه گذاری در ایران کاهش یافته است.

محمد خزاعی، معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران در هفتم بهمن 1396 در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما در زمینه دلایل بهبود رتبه ایران گفت: ثبات سیاسی و امنیت موجب ارتقای رتبه ریسک اعتباری ایران از نظر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه شده است. وی افزود: در حالی که در مقطعی رتبه ریسک اعتباری کشورمان به 7 و بدترین رتبه رسید، اما در سال 2017 این جایگاه به 6 و در چند روز گذشته به 5 ارتقا یافته است. خزاعی گفت: در چند ماه آینده نیز تلاش می کنیم رتبه ایران بهتر شود.

البته در این میان، نباید از همکاری های صورت گرفته بین سازمان سرمایه گذاری اقتصادی ایران با وزارت امور خارجه (سفارت کشورمان در اتریش) و صندوق ضمانت صادرات در دو سال اخیر به سادگی گذشت. این سه نهاد با همکاری یکدیگر اقداماتی را در دو سال اخیر برای بهبود رتبه اعتباری کشورمان آغاز کردند که نتیجه آن بهبود رتبه اعتباری ایران بوده است.

از آنجا که رتبه بندی سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه تأثیر بسیاری بر تعاملات اقتصادی کشورها دارد، امیدواریم که به رغم فشارهای برخی قدرت های بزرگ به گفته خزاعی رتبه اعتباری ایران در ماه های آینده بهبود یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد