سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اتهام زنی وزیر جنجالی عربستان به ایران

وزیر جنجالی عربستان ضمن متهم کردن تهران به حمایت از تروریسم، ایران را به تلاش برای تخریب چهره و اعتبار حج و اسلام متهم کرد.
به گزارش مشرق، روزنامه «القبس»، گزارش داد «عادل الطریفی» وزیر رسانه و فرهنگ عربستان مدعی شده که نیروهای امنیتی این کشور آنچه طرح ایران برای تخریب مراسم حج نامیده را خنثی کردند.

در حالی که بارها از بزرگان و روحانی‌های اهل سنت و شیعه تأکید شده که عربستان مالک حج نیست و فقط برگزار کننده این مراسم است، وزیر رسانه و فرهنگ عربستان ضمن یکی دانستن اسلام و عربستان مدعی شده ایران از موسم حج استفاده می‌کند تا به اعتبار اسلام، حج و عربستان ضربه بزند.
وزیر بزرگترین کشور حامی تروریسم و افراطی‌گری در منطقه در ادامه اتهامات بی‌اساس خود به ایران گفت که حکومت ایران به ویژه سپاه، حزب الله و دیگر ارگان‌های نظامی که وابسته به تهران خوانده در عراق، یمن و دیگر کشورها به دنبال تخریب چهره سخاوتمند اسلام‌اند.الطریفی که کشورش منبع اصلی و ترویج دهنده دیدگاه‌های افراطی و خواستگاه شکل گیری گروهک‌های تروریستی است ایران را به حمایت از داعش و القاعده متهم کرد اما با این وجود گفت که تمام اتهاماتی که مطرح کرده ربطی به جامعه ایرانی ندارد و مردم ایران را صاحب فرهنگ و تاریخ کهن توصیف کرد.این در حالی است که گزارش‌ها حاکی است این وزیر 37 ساله سعودی که سردبیری روزنامه ضد ایرانی «الشرق الاوسط»، و شبکه «العربیه» که از حامیان تجزیه طلبان و منافقان است را در کارنامه خود دارد، به زودی از پُست خود برکنار خواهد شد.
یک کاربر در توییتر که مدعی است به مسئولان ارشد سعودی نزدیک است در صفحه توییتر خود نوشته بود که عمر فعالیت عادل الطریفی به دلیل آبروریزی‌های متعددی که انجام داده در دولت عربستان به پایان رسیده و بعد از مراسم حج از کار برکنار شده و ترکی الدخیل رئیس فعلی شبکه العربیه جانشین او خواهد شد.
الطریفی اخیرا در حاشیه فستیوال جنادریه در عربستان شعری از «احمد شوقی» شاعر سرشناس مصری را به خود نسبت داده بود.
یکسال پس از وقوع فاجعه منا و شهادت 464 ایرانی به دلیل بی‌کفایتی عربستان در برگزاری مراسم حج، این کشور نه تنها از مردم ایران عذرخواهی نکرده و توضیحاتی درخصوص این واقعه ارائه نداده است، با کارشکنی مانع حضور حجاج ایرانی در مراسم حج امسال شد.
عربستان نه تنها ایرانیان را از حضور در مراسم حج محروم کرده بلکه سال‌هاست که مانع حضور شهروندان سوریه و یمن در مراسم حج می‌شود.منبع: فارس
آخرین حرفی که صدام پای چوبه دار درباره ایرانیان زد
صدام که ده سال پیش، در سحرگاه عید قربان سال 2006، به دار آویخته شد، پای چوبۀ دار، آخرین سخنان خود را دربارۀ ایران و ایرانیان بر زبان آورد.
آخرین حرفی که صدام پای چوبه دار درباره ایرانیان زد
به گزارش مشرق، موفق الربیعی، سیاستمدار و وزیر سابق امنیت ملی عراق، که در مراحل تحقیقات و بازجویی از صدام تا لحظۀ اعدام او حضور داشت در مصاحبه با  شبکۀ عراقی «آسیا» تأکید کرد صدام توهم ایران هراسی داشته است. الربیعی گفت: «وقتی که جلو در مرکزی که قرار بود حکم اعدام در آن اجرا شود صدام را تحویل گرفتم و به اتاق قاضی بردم تا لایحۀ اتهاماتش قرائت شود، صدام تکرار می کرد: مرگ بر ایران... مرگ بر ایرانی های مجوس».

الربیعی تأکید می کند که صدام هنرپیشۀ بسیار خوبی بود و تمام زندگی برایش به مثابۀ یک تئاتر بود که باید در آن نقش بازی می کرد. حتی در آخرین لحظات زندگی هم تظاهر به قوی بودن می کرد طوری که وقتی وارد اتاق اعدام شد و طناب دار را دید گفت: «دکتر، این برای مرد است»!
الربیعی می گوید که صدام تا آخرین لحظات خونسرد بود و قبل از مرگ با خدا راز و نیاز یا طلب مغفرت نکرد؛ چون گفته می شود که او اساسا به عالم غیب ایمان نداشت. حتی در لحظات مرگ شهادتین را فراموش کرده بود و ما به یادش آوردیم که بگوید، که البته آن را فقط تا نیمه گفت. او نتوانست جمله اش را کامل کند؛ زیرا زیر پایش خالی شد.
وی می گوید صدام در جواب این سوال که چرا با جنگ و خون ریزی مانع پیشرفت کشور شده گفت: «من می خواستم اما ایران نگذاشت»!
الربیعی می گوید صدام از اسم ایران هم هراس داشت و حتی اگر دو تا ماهی در تنگ آب به جان یکدیگر می افتادند آن را به ایران مربوط می کرد. او معتقد بود ایرانی ها مجوس و آتش پرست هستند و لحظات قبل از اعدام هم چون می دانست که تصاویر ضبط شده و بعدا برای مردم پخش خواهد شد دائما شعار «مرگ بر ایران» و «مرگ بر ایرانیان مجوس» را سر می داد.این سیاستمدار عراقی خاطرنشان کرد که روز اعدام صدام، بیشتر مسئولان داخلی و خارجی از بغداد خارج شدند تا در مسئولیت مرگ او شریک نباشند و فقط نوری المالکی مانده بود که ما هم بعد از اجرای اعدام، جسد صدام را با بالگرد به منطقۀ سبز بردیم تا به رؤیت او برسد و بعد هم برای دفن به استان صلاح الدین منتقل شد.
نکته قابل توجه این جاست که الربیعی می گوید: «تا قبل از اعدام صدام ما تحت فشار زیادی بودیم، هم از جانب حکومت های منطقه و هم طرف های بین المللی. حتی نهادهای مختلف دولت آمریکا در این رابطه دو نظر متفاوت داشتند و حاکمان کشورهای حوزۀ خلیج فارس هم اصرار داشتند این کار صورت نگیرد؛ چون معتقد بودند با این کار مردم منطقه نسبت به حکام خود جسور خواهند شد».منبع: العالم
ایران دو هواپیمای جاسوسی آمریکایی را به حمله تهدید کرده است
مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند ایران چند روز پیش تهدید کرده که 2 هواپیمای جاسوسی آمریکایی را که در نزدیکی مرزهای ایران در حال پرواز بوده‌اند، ساقط می‌کند.
ایران دو هواپیمای جاسوسی آمریکایی را به حمله تهدید کرده استبه گزارش مشرق، شبکه فاکس نیوز به نقل از مقام‌های نظامی آمریکایی مدعی شده است که ایران روز شنبه (10 سپتامبر) تهدید کرده است که دو هواپیمای جاسوسی آمریکایی را که در نزدیکی مرزهای ایران در حال پرواز بوده‌اند، ساقط می‌کند.

بنا بر اعلام این مقامات آمریکایی، در تاریخ 10 سپتامبر (20 شهریورماه) دو هواپیمای جاسوسی آمریکایی با مجموع 33 سرنشین در حال انجام مأموریت در فاصله 13 مایلی از سواحل ایران در تنگه هرمز و خلیج عمان بوده‌اند.

بنا بر این گزارش، قوانین دریایی بین‌المللی بر این امر تأکید دارد که همانند تمام کشورهایی که مرز آبی دارند، مرزهای آبی ایران نیز تا 12 مایلی سواحل این کشور امتداد یافته است.

منابع فاکس نیوز اعلام کردند، در طول انجام پروازهای این دو هواپیما، در چند مرحله ارتش ایران هشدار داده تا هواپیماهای آمریکایی مسیر خود را تغییر دهند در غیراین صورت خطر ساقط شدن را به جان می‌خرند.

طبق اعلام این مقامات آمریکایی، هواپیماهای ارتش آمریکا هشدارها را ندادیده گرفته‌اند و با وجود اینکه به مرز ایران بسیار نزدیک بوده‌اند به پرواز خود در حریم هوایی بین‌المللی ادامه داده‌اند.یکی از مقامات آمریکایی به فاکس نیوز اعلام کرده است: «ما قصد داشتیم واکنش ایران را بسنجیم».منبع: فارس

واکنش «فریدمن» به سخنان ترامپ درباره ایران
مشاور نامزد جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در زمینه مسایل آمریکا-اسرائیل، ضمن حمایت از مواضع وی در عین حال گفت که سخنان او در مورد اینکه فقط وی می تواند اسرائیل را در برابر ایران متوقف کند، اغراق‌آمیز است.
به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هفته پیش مدعی شده بود که اگر وی به عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا انتخاب نشود، برنامه هسته‌ای ایران می‌تواند برای اسرائیل مخرب باشد.

«دیوید فریدمن» مشاور ترامپ در زمینه مسایل آمریکا- اسرائیل در گفت‌و گو با یکی از شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل گفت که این نوع موضع‌گیری اغراق‌آمیز است.
با این حال وی در ادامه از صحبت‌های نامزد‌جمهوریخواه دفاع کرد و ضمن اشاره به اینکه تفاوت آشکاری میان ترامپ و رقیب دموکرات وی وجود دارد، افزود: «خانم کلینتون نشان داده است که مدافع ایران است و ایران کشوری بسیار خطرناک است. ما باید رئیس‌جمهوری انتخاب کنیم که از اسرائیل حمایت کند.»
کلینتون در گفت‌وگوی هفته گذشته با شبکه 2 تلویزیون اسرائیل ضمن محدود توصیف کردن تجربیات ترامپ از اسرائیل،گفته بود که اظهارات ترامپ درباره اسرائیل ناشی از اطلاعات غلط است. ممکن است افرادی اطلاعاتی را در اختیار وی گذاشته باشند اما این حرفها هیچ مبنایی ندارند.
فریدمن در واکنش به حرف‌های کلینتون گفت که سیاست‌های جمهوریخواهان درباره اسرائیل بسیار جزئی و دقیق و بر مبنای حمایت از اسرائیل است و هیچ مورد نامفهومی در سخنان ترامپ وجود ندارد. ضمن اینکه کلینتون هم نتوانسته نشان بدهد که چگونه می‌خواهد (دولت را اداره کند) و ریاست‌جمهوری وی با اوباما متفاوت خواهد بود.
این سیاستمدار آمریکایی همچنین کلینتون را متهم کرد که در دورانی که وزیر خارجه بود اقدامات زیادی برای آسیب وارد کردن به روابط واشنگتن- تل‌آویو انجام داده است.
منبع: فارس
بولتن اطلاعاتی ارتش آمریکا:
روابط ایران و روسیه در گستره روابط نظامی شامل خرید و فروش تسلیحات نظامی و حمایت‌های روسیه در نهادهای بین‌المللی -بالاخص سازمان ملل- از ایران تعریف می‌شود. حضور ایران در این مسابقات نه تنها سمبلیک نبود، بلکه کاملا جدی و مستمر است.
سرویس جنگ نرم مشرق- بولتن «دیده‌بان محیط عملیاتی» (OE Watch) متعلق به دفتر مطالعات خارجی نظامی ارتش آمریکا در جدیدترین شماره خود در بخش رصد ایران علاوه بر اختصاص دادن پرونده ویژه به روابط ایران و سریلانکا به بررسی  پهپاد جدید ایران و حضور نظامیان ایران در مسابقات نظامی روسیه پرداخته است.
 
 
پرونده ویژه: روابط ایران و سریلانکا
 
بولتن ارتش آمریکا پرونده ویژه شماره جدید خود را به موضوع ایران و سریلانکا تحت عنوان «ایران و سریلانکا: شرکای استراتژیک جدید» اختصاص داده است؛ در این گزارش آمده است: «25 جولای 2011 بود که رهبر عالی ایران در دیدار از بندر عباس به عنوان مهم‌ترین بندر ایران در خلیج فارس، در حمایت از تلاش‌های سپاه پاسداران و نیروی دریایی، آنها را سپر قدرتمند دفاعی منافع ملت ایران معرفی کرد. شاید در نگاه اول این سخنان آیت‌الله خامنه‌ای یک حمایت ساده و پیام سیاسی عادی باشد، اما در حقیقت یک کد واضح و یک سیگنال حمایت‌گر برای نیروی دریایی سپاه بود که به عنوان مکانیزم اصلی نقش اصلی قدرت را ایفا کند. ورود ناوهای جنگی ایران به کانال سوئز و دریای مدیترانه در 22 فوریه 2011 و لنگر انداختن در سودان، نشان‌دهنده این است که نیروی دریایی ایران خواستار گسترش نفوذ و قدرت خود است. نیروی دریایی ایران در سال 2013 برای اولین بار پس از قرن دهم میلادی وارد آب‌های اقیانوس آرام شد و به نوعی قدرت‌نمایی کرد». 
این نشریه بعد از مرور فعالیت‌های نیروی دریایی ایران، به رابطه ایران و سریلانکا می‌رسد و اشاره می‌کند که چرایی و چیستی این رابطه را باید از منظرهای مختلف بررسی کرد: «سریلانکا، کشوری است که فقط 2 درصد از جمعیت 22 میلیون نفری آن، مسلمان هستند. این کشور که سال‌ها درگیر جنگ داخلی با نیروهای جدایی‌طلب بود، پس از اینکه جنگ تمام شد، از سوی کشورهای غربی که همیشه داعیه حمایت از آن را داشتند، به نسل‌کشی متهم شد و سازمان ملل تیم تحقیق برای این امر تعیین کرد. در این سال‌ها، بارها مقامات ایرانی دولت احمدی‌نژاد و دولت روحانی، از همتایان سریلانکایی خود در مقابل فشارهای غرب حمایت‌ کرده‌اند و اخطار داده‌اند که در صورت تعرض احتمالی هر کشوری به خاک و تمامیت ارضی سریلانکا، ایران به شدت با آن برخورد خواهد کرد. یکی از مهمترین محورهای اتحاد امروز ایران وسریلانکا، اعتقاد دو طرف به منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است. از دیگر محورهای مهم این اتحاد، همکاری نظامی دو کشور است. ایران از حیث آموزش دانشگاهی و تربیت افسران زبده، سریلانکا را بسیار مورد تفقد و حمایت قرار داده و همچنین از حیث حمایت از تمامیت ارضی و تامین امنیت منطقه پیرامونی، سریلانکا بسیار مورد حمایت ایران است».
 
 
 
این گزارش با بیان اینکه نرخ تبادلات و تجارت بین ایران و سریلانکا بالا رفته و عقد چندین قرارداد تجاری که البته برخی از آنها نیز بطور کامل اجرا نشده، به نگرانی کشورهای غربی و بخصوص آمریکا در رابطه با ایرن قراردادها اشاره می‌کند و می‌نویسد: «در فضای پسا تحریم، تهران توانست با دستان بازتر به سمت سریلانکا برود و دیدار وزرای دولت روحانی با همتایان سریلانکایی، دریچه‌ها و روزنه‌هایی از همکاری گسترده باز شد. همکاری در زمینه آب و برق و تجارت محصولاتی چون چای، همکاری‌های بانکی، اعطای وام به ارزش یک میلیارد دلار از سوی ایران، و همکاری شبکه هوایی و مسافربری اجرایی شده است. دو کشور، در زمینه فرهنگی هم همکاری‌های گسترده‌ای را شروع کرده‌اند و از آن دست می‌توان به نمایش محصولات سریال و فیلم ایران در تلویزیون سریلانکا اشاره کرد. به هر حال، در فضای پسا تحریم تلاش ایران این است که روابط خود را در سرتاسر گیتی گسترش دهد و از اروپا گرفته تا چین و روسیه پیش برود و حتی اقدام به خرید بوئینگ نماید تا بدین وسیله نفوذ خود را در سوریه، عراق، یمن و اقیانوس هند به لطف نزدیکی به سریلانکا میسرتر کند و نگرانی بیشتری برای دشمنانش ایجاد نماید». 
 
پهپاد جدید ایرانی مخصوص ایجاد اخلال در ارتباطات دشمن
 
«دیده‌بان عملیاتی» با پرداختن به خبری که رسانه‌های ایرانی از جدیدترین دستاوردهای نیروی زمینی ارتش منتشر کردند، نوشت: «جدیدترین دستاوردهای نیروی زمینی ارتش، صبح امروز در نمایشگاه آخرین تجهیزات دفاعی نزاجا به نمایش درآمد و امیر پرودستان فرمانده نیروی زمینی از این دستاوردها بازدید کرد. یکی از مهم‌ترین دستاوردهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه، پهپاد اخلال‌گر با قابلیت ایجاد پارازیت در سامانه‌های ارتباطی دشمن بود که برای نخستین بار، به نمایش درآمده و رونمایی شد. علاوه بر این پهپاد، پهپادهای دیگری با قابلیت تصویربرداری و سامانه تخریب لیزر با قابلیت ایجاد اختلال در تصویربرداری پهپادهای دشمن نیز به نمایش درآمد». 
 
 بولتن ارتش آمریکا در تفسیر این خبر آورده است: «ایران که پیش از این در دهه 1980 اولین پهپاد خود را بصورت جسته گریخته تولید کرد. اما اکنون در 6 سالی که از سال 2010 می‌گذرد، موفق به تولید پهپادهای جنگی و اطلاعاتی شده که قادر به تشخیص پهپادهای دشمن از طریق GPS های ماهواره‌ای و ایجاد اختلال شدید در سیستم ارتباطی پهپادهای دشمن هستند. هنوز مشخص نیست که ایرانی‌ها واقعا به این تکنولوژی دست یافته‌اند و یا رسانه‌ها با اغراق موضوع را خیلی بزرگ کرده‌اند. حقیقت این است که حتی اگر به این تکنولوژی دست نیافته‌ باشند، اما با توجه به قدرت و هوش و توانایی مهندسی و هک در ایرانی‌ها، دقیقا می‌توان انتظار داشت که تا چندی دیگر ساخت چنین پهپادهایی محقق شود؛ اگر دست کم توانایی مقابله با پهپادهای آمریکایی را نداشته باشند، اما به راحتی قادر به شکست دادن پهپادهای کشورهای منطقه خواهند بود. 
تمرکز و تاکید ایران بر تولید پهپاد، شکل جنگ نامتقارن دارد. قدرت و نفوذ نظامی ایران در منطقه در حال گسترش است و تنش با عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد، اما باید دقت داشت که ایران به هیچ‌وجه مایل به جنگ روبرو نیست و ترجیح می‌دهد که در کنار جنگ نیابتی، پهپادهای خود را تقویت نماید. این کشور، تصمیم دارد که نیروی هوایی و دریایی خود را با خرید تجهیزات از روسیه و چین و تولید پهپادهای جدید و پیشرفته تقویت کند و تمام سعی خود را بر این متمرکز کرده که هر چه بیشتر از پتانسیل و ظرفیت پهپادهای خود جهت تضعیف و نابودی پهپادهای کشورهای متخاصم منطقه و در راس آنها عربستان استفاده نماید». 
 
 
حضور سپاه پاسداران در مسابقات نظامی روسیه
دیده‌بان عملیاتی با پرداختن به خبر حضور نیروهای برتر مسلح در مسابقات روسیه که توسط رسانه‌های داخلی ایران منتشر شده، نوشت: «تمرینات نیروهای برتر مسلح ایران که برای شرکت در مسابقات بین‌المللی نظامی روسیه عازم این کشور شده‌اند، آغاز شد. هفت تیم نظامی از ایران برای شرکت در مسابقات تک‌تیراندازی (Sniper Frontier)، تانک بیاتلون (Tank Biathlon)، حمله سوواروف (Suvorov Attack)، کوهستان (Elbrus Ring)، دسته هوابرد (Airborne Platoon)، تهاجم دریابرد (Seaborne assault) و غواصی (Depth) عازم کشور روسیه شده‌ است. شمار نیروهای اعزامی از کشورمان به روسیه، 204 تن اعلام شده که این نیروها، نظامیانی خبره و برتر از ارتش، سپاه پاسداران، ناجا و بسیج مستضعفین هستند. اعضای تیم‌های نظامی اعزامی ایران، از  6 ماه گذشته نسبت به کسب آمادگی‌ جسمانی، اقدام کردند و 10 روز پایانی پیش از اعزام را نیز در اردوی شبانه‌روزی در دانشگاه امام حسین(ع) حضور داشتند».
 
 همکاری جدید استراتژیک ایران و سریلانکا
 
بولتن ارتش آمریکا در تفسیر این خبر آورده است: «در دنیای غرب، روابط بین ایران و روسیه در گستره روابط نظامی شامل خرید و فروش تجهیزات و تسلیحات نظامی و حمایت‌های روسیه در نهادهای بین‌المللی -بالاخص سازمان ملل- از ایران تعریف می‌شود. حضور ایران در این مسابقات نه تنها سمبلیک نبود، بلکه کاملا جدی و مستمر است. اکنون، ایران در اکثر رقابت‌های بین‌المللی از این دست، شرکت می‌کند و بیش از هر کشور دیگری، همراه با روسیه، چین، بلاروس، قزاقستان و ونزوئلا فعالیت اینچنین دارد. در این مسابقات که 7 نوع رقابت را در خود داشت، مسابقات تک‌تیراندازی از همه شناخته‌شده‌تر بود و در این بین، مسابقات دیگر هم بسیار مورد توجه است: رقابت تانک‌‌های «باتلیون T-72» ضمن شلیک به اهداف سر راه؛ «حمله سوواروف» نیز شامل همان تمرین‌ها اما بصورت جنگ‌افزارهای پیاده‌نظام موسوم به BMP-2؛ «دسته هوابرد» شامل جنگ‌افزارهای هوابرد BMD-2 یا BTR-82A، نفربرهای زرهی، سیستم‌های چتربازی سری D-10، سیستم‌های چتربازی آربالت و فرود با چتر؛ مسابقه هدف‌گیری با سلاح‌های کوچک و نارنجک‌انداز، گذر از موانع آبی و مسابقه دو امدادی؛ مسابقه غواصی شامل عملیات کاوش و نجات در زیر آب؛ و در نهایت مسابقات «کوهستان» شامل کوه‌نوردی و صخره‌نوردی. 
در اینجا قدرت نرم مورد بحث ماست. برگزاری مسابقات بین‌المللی ارتش‌ها، دقیقا با هدف نزدیک کردن پرسنل نظامی شرکای روسیه با پرسنل نظامی این کشور در مقابل آمریکا تعریف و مشخص شده است». 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد