سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

حسن عباسی با شکایت ارتش بازداشت شد

حسن عباسی با شکایت ارتش جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
حسن عباسی با شکایت ارتش بازداشت شدبه گزارش مشرق، صبح امروز 13 مرداد حسن عباسی رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با شکایت ارتش جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
پیش از این بخشی از یک سخنرانی حسن عباسی در سال‌های اخیر، در روزهای اخیر به طور گسترده در فضای مجازی منتشر شده بود که منجر به اعتراض و نهایتا شکایت ارتش از وی شد. پس از اعتراض ارتش، حسن عباسی در نامه‌ای رسمی به سرلشکر صالحی فرمانده کل ارتش، رسما از ارتش عذرخواهی کرد.
پس از عذرخواهی حسن عباسی، امیر پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش طی نامه‌ای خطاب به عباسی، عذرخواهی رسمی وی را اقدامی شجاعانه خطاب کرد و گفت که، "افتخار ما و شما این است که توفیق سربازی در لشکر ولی امر مسلمین (حفظه الله) را داریم همان‌گونه که شما محبت خود را با عذرخواهی به برادران سربازتان نشان دادید، علاقه ما نیز کمافی‌السابق به جناب‌عالی و سایر مسئولانی که دل در گروی عشق به نظام و رهبری دارند به‌قوت خود باقی است."منبع: تسنیم

دیدار رجوی و عباس در منزل سفیر عربستان صورت گرفت

نشریه المنار فلسطین فاش کرد که دیدار سرکرده گروهک تروریستی منافقین با محمود عباس در منزل سفیر عربستان در پاریس انجام شده است.
 به گزارش مشرق، نشریه المنار فلسطین فاش کرد که دیدار مریم رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در منزل سفیر عربستان در پاریس انجام شده است.
یک منبع دیپلمات اروپایی، تاکید کرد که یک تیم اطلاعاتی «عربستانی ـ فرانسوی» در تلاش هستند تا ارتباط گروهک منافقین را با تل آویو برقرار کنند.این منبع همچنین فاش کرد رجوی از 2 سال پیش از طرف عربستان حمایت مالی می‌شود و هدف از این حمایت مالی ایجاد اختلال در ایران  است.به گفته این منبع، عربستان مشغول ترتیب دادن دیدارهایی بین مریم رجوی و مقامات صهیونیستی است و برای دیدار رجوی از اسرائیل مقدمه چینی می‌کند.
نظام عربستان معتقد است که حمایت مالی از گروهک منافقین خدمت بزرگی به اسرائیل به ویژه در زمینه دشمنی مشترک سعودی اسرائیلی با ایران، به حساب می‌آید.
منبع: تسنیم

هلاکت بیش از 1000 تروریست در حمله به حلب

منابع میدانی اعلام کردند مرحله دوم حمله گروه‌های تروریستی در غرب و جنوب حلب شکست خورده و تعداد کشته‌های آنها از ۱۰۰۰ نفر بالاتر رفته است.
 به گزارش مشرق، ارتش سوریه و نیروهای مقاومت حمله جدید گروه‌ تروریستی جیش الفتح به سمت «مناشر منیان» در غرب شهر حلب جدید از سمت حی العامریه و کارگاه سادکوب به سمت محله الراموسیه در جنوب حلب را ناکام گذاشتند.
این درگیری‌ها بعد از آن شروع شد که ارتش سوریه یک تونل تروریست‌ها را منفجر کرد و به دنبال آن درگیری‌ها بین دو طرف شروع شد. در درگیری‌ها از انواع سلاح‌های سبک و سنگین استفاده شد. دو طرف با استفاده از توپخانه مواضع یکدیگر را هدف قرار دادند.

یک منبع میدانی تاکید کرد مرحله دوم حمله گروه‌های مسلح برای شکستن محاصره شرق حلب شکست خورد. این حمله قصد داشت جاده الراموسیه در غرب حلب را قطع کند.
تروریست‌ها روز گذشته (سه‌شنبه) حملات شدیدی را به غرب و جنوب حلب انجام دادند. آنها 13 ساختمان را در طرح مسکونی 1070 به کنترل خود گرفتند؛ ولی  شماری از آنها در این مجموعه مسکونی محاصره شده‌اند و تنها راه آنها فقط این است که تسلیم شوند.
این منبع افزود: تلفات مادی تروریست‌ها بسیار زیاد و تعداد کشته‌های آنها از 1000 نفر بالاتر رفت و ده‌ها تانک، خودروی زرهی و خودروهای مجهز به مسلسل آنها منهدم شد.
بر اساس این گزارش، روز گذشته یک تونل متعلق به تروریست‌ها در محله الراموسیه منفجر شد و اوضاع به حالت عادی بازگشت. بعد از حمله ناموفق عناصر تروریستی اکنون ارتش سوریه در حال تخلیه ده‌ها جسد متعلق به تروریست‌های جیش الفتح از میدان مناشر منیان و کارگاه کارتون در غرب حلب است.
این منبع همچنین اخبار مبنی بر پیشروی گروه‌های مسلح در محورهای حلب را تکذیب کرد.

پایگاه‌های وابسته به معارضان به کشته شدن 100 فرد مسلح اعتراف کردند. دیگر منابع اعلام کردند که ده‌ها ترکستانی، چچنی و سعودی در این درگیری‌ها کشته شدند. جیش الاسلام نیز کشته شدن 18 تروریست را تایید کرد.
در حمله روز گذشته، گروه‌های تروریستی جبهة النصره، صقور الجبل، احرار الشام، فیلق الشام، اجناد الشام، لواء الحق، جیش السنه و حزب اسلامی ترکستانی مشارکت داشتند. سرکردگان گروه‌های تروریستی اعلام کردند که فاش شدن اسرار نظامی دلیل شکست آنها بوده است.منبع: تسنیم

نقشه سعودی ها برای شکستن محاصره حلب چیست؟

این گمانه زنی ها اگر به واقعیت نزدیک باشد که تا حدودی نیز با واقعیت ها و تحولات موجود سازگار است و امکان تحقق آن وجود دارد، باید شاهد تغییرات مهمی در رویکرد ترکیه در قبال بحران سوریه و شخص بشار اسد باشیم. بدون شک، تغییر سیاست های ترکیه در قبال بحران سوریه، موضوعی است که به شدت مواضع بازیگران داخلی و خارجی مخالف بشار اسد را تضعیف خواهد کرد.
کد خبر: ۶۱۰۸۹۲
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶ 02 August 2016
درگیری های حلب و محاصره این شهر توجهات زیادی را به خود جلب کرده و با تنگ تر شدن محاصره حلب و گرفتار شدن تروریست ها در این استان استراتژیک سوریه، حجم زیادی از خبرها و تحلیل های رسانه های غربی در ارتباط با بحران سوریه بر محاصره شهر حلب و تاثیرات و نتایج آن بر طرفین درگیر متمرکز شده است.

به گزارش «تابناک»، در همین رابطه، اهمیت و نتایج محاصره حلب برای ارتش سوریه و راه های خارج شدن تروریست ها از محاصره مسأله ای بود که تابناک روز گذشته بدان پرداخت و ضمن برشمردن نتایج و تأثیرات این محاصره برای ارتش سوریه، تحلیل میدانی متفاوتی از راه های باقی مانده برون رفت تروریست ها از محاصره ارائه داد.

در این تحلیل میدانی اشاره شد که تروریست ها برای شکستن محاصره حلب و همچنین ادلب تنها دو راه در پیش روی دارند:

راهکار نخست آن ها، عبور از مرزهای ترکیه در شمال استان ادلب بوده که مسیر تدارکاتی همیشگی آن ها بوده و در سالیان اخیر نیز از طریق همین مسیر مورد حمایت ترکیه بوده اند.
 در همین ارتباط، خبرگزاری «اسپوتنیک» در مطلبی مدعی شد، ترکیه پس از کودتای نافرجامی که تجربه کرد، در حال تغییر سیاست خود در سوریه است و به همین دلیل، در نخستین اقدام خود که نخستین نشانه از این تغییر رویکرد در سوریه است، تنها مسیر ارتباطی معارضان در مرز ترکیه در شمال استان ادلب را بسته و مسیر نقل و انتقال و تدارکات معارضان در این ناحیه مرزی مسدود شده است.
بنابراین، اگر ترکیه مرزهای خود را روی معارضان و تروریست ها بسته باشد، به غیر از محاصره شدن کامل حلب، ادلب نیز کامل محاصره خواهد شد.
با این حال، همان طور که در نقشه مشخص شده، تروریست ها هنوز یک راه فرار دیگر برای شکست محاصره در پیش روی دارند و آن هم از طریق مناطق تحت تصرف کردها در شمال استان حلب است؛ لذا در صورت همکاری و هماهنگی میان دولت سوریه و کردها در این منطقه و راه ندادن کردها به معارضان، محاصره تنگ تر خواهد کرد و ترویست ها هیچ راه دیگری برای شکستن محاصره نخواهند داشت.
 
 
 
 
در همین رابطه، شبکه خبری «العربیه» وابسته به پادشاهی سعودی با هدف خاصی که همانا حساس کردن ترکیه نسبت به تحرکات کردهاست، به همکاری میان ارتش سوریه و ایران با کردها برای محاصره حلب پرداخته است.
این شبکه خبری سعودی مدعی شد: «در حالى که نیروهای بشار اسد با پشتیبانى هوایى جنگنده هاى روسیه و مشارکت سپاه پاسداران و شبه نظامیان شیعه وابسته به آن در حال محاصره شهر حلب در شمال سوریه هستند، گزارش هاى رسیده حاکى است که یگان هاى مدافع خلق کرد با گردان « الباقر» که تحت حمایت سپاه ایران عمل مى کند، در محاصره حلب همکارى مى کنند».

العربیه به نقل از سایت «اورینت» وابسته به معارضان سورى مدعی شده که در آستانه محاصره شهر حلب، رهبر ارشد گردان الباقر، وابسته به سپاه پاسداران با رهبران مجموعه اى از یگان هاى خلق کرد در محله بنی زید در شمال شهر حلب گرد هم آمده و عکس یادگارى گرفته اند.
فارغ از درست یا نادرست بودن این خبر، بدون شک این رسانه سعودی هدف مشخصی را دنبال می کند؛ هدفی که بیش از هر چیز برای حساس کردن ترکیه نسبت به همکاری کردها و ایران و در ادامه تحریک ترکیه برای باز کردن مرزهای خود روی معارضان برای خارج شدن از محاصره است.
در واقع، از آنجایی که به غیر از مناطق تحت کنترل کردها، راه دیگری جز مرزهای ترکیه برای خروج معارضان از محاصره وجود ندارد، حامیان منطقه ای و بین المللی معارضان به ویژه سعودی ها تلاش دارند با فضاسازی رسانه ای، ترکیه را نسبت به همکاری ارتش سوریه و کردها در حلب حساس کنند تا بلکه ترکیه نیز در یک اقدام متقابل مرزهای خود را یک بار دیگر بر روی معارضان باز کند.از طرف دیگر، تحریک ترکیه توسط رسانه های غربی و عربی حامی معارضان صرفا به بازگشایی دوباره مرزهای ترکیه بر روی مخالفان محدود نمی شود. احتمالا هدف مهم تر و عمده آن ها، جلوگیری از تغییر راهبرد و سیاست ترکیه در سوریه است.
در چند ماه اخیر پس از نزدیکی و همکاری بیش از پیش آمریکا به کردها در سوریه، بسیاری از کارشناسان و ناظران بین المللی گفته اند، از آنجایی که کردها تهدید مشترکی برای ترکیه و تمامیت ارضی سوریه هستند، به همین دلیل، با توجه به عزم جدی آمریکا برای حمایت از کردها، باید شاهد نزدیکی و همکاری ترکیه و دولت سوریه برای مقابله با خواسته های استقلال طلبانه آن ها بود.این گمانه زنی ها اگر به واقعیت نزدیک باشد که تا حدودی نیز با واقعیت ها و تحولات موجود سازگار است و امکان تحقق آن وجود دارد؛ باید شاهد تغییرات مهمی در رویکرد ترکیه در قبال بحران سوریه و شخص بشار اسد باشیم. بدون شک تغییر سیاست های ترکیه در قبال بحران سوریه موضوعی است که به شدت مواضع بازیگران داخلی و خارجی مخالف بشار اسد را تضعیف خواهد کرد.
لذا آنها تلاش دارند با بزرگ جلوه دادن همکاری میان ارتش سوریه و کردها، ترکیه را نسبت به تغییر سیاست هایش در سوریه با تردید مواجه کنند. در واقع مهم ترین دلایل ترکیه برای تغییر سیاست هایش در سوریه، همکاری با دولت این کشور برای مقابله با تمایلات استقلال طلبانه کردهاست. در غیر این صورت امکان همکاری و نزدیکی میان این دو کشور و تغییر راهبرد ترکیه در قبال بحران سوریه از بین خواهد رفت. به همین دلیل نیز می توان فضاسازی رسانه های سعودی برای بزرگ جلوه دادن همکاری میان دولت سوریه و کردهای این کشور را درک کرد.
در سوریه کارخانه سوخت موشک ایجاد کردیم/ وقتی سرلشکر سلیمانی دست «ترکیه» را خواند
مشاور وزیر امور خارجه گفت: موشکهایی که حزب‌الله لبنان درسال 2006 در جنگ با اسرائیل از آنها استفاده کرد را اسد در اختیار آنها گذاشته بود و حتی ایران در سوریه کارخانه سوخت موشکی ایجاد کرد.
 به گزارش مشرق، حسین شیخ‌الاسلام مدیرکل سابق امور بین‌الملل مجلس و مشاور فعلی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، که سفیری جمهوری اسلامی ایران، قائم‌مقامی وزارت امور خارجه را  در کارنامه فعالیت خود دارد به سئوالاتی پاسخ داد که مشروح این مصاحبه به شرح زیر است:

 شما حدود 8 سال مدیر کل امور بین الملل مجلس بودید در این دوران مهمترین اقدامی که در این اداره کل اتفاق افتاد چه بود؟

شیخ‌الاسلام: البته این آخرین مصاحبه‌ای است که بنده در سمت مدیر کل بین‌الملل مجلس انجام می‌دهم و پس از این برای  آقای حسین امیرعبداللهیان در سمت جدید آرزوی توفیق دارم. 

درباره سئوال شما، برگزاری کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین که قانون آن مصوب مجلس و با حضور مقام معظم رهبری افتتاح می‌شود از مهمترین کارهایی بود که در زمان مدیریت بنده در اداره کل مجلس انجام شد. البته شرایط زمانی می‌طلبد که کنفرانس ششم هرچه سریعتر برگزار شود که مقدماتی فراهم شده که رئیس مجلس باید زمان آن را تعیین کند.

 تاکنون چند کنفرانس در حمایت از انتفاضه فلسطین برگزار شده است؟

شیخ‌الاسلام: تاکنون 5کنفرانس در حمایت از انتفاضه فلسطین  در شرایط خاص برگزار شده است. اولین کنفرانس همزمان با کنفرانس مادرید و دومین کنفرانس همزمان با کنفرانس اسلو بود که روح مقاومت را در برابر سازشکاری زنده نگه داشت.

** در سوریه کارخانه ساخت موشک و سوخت آن را ایجاد کردیم

 در دوران مدیریت شما چه اقداماتی در قبال بحران سوریه در مجلس انجام شد؟

شیخ‌الاسلام: برخی تصور می‌کنند جمهوری اسلامی ایران به قضیه سوریه نگاهی سیاسی دارد که البته اینگونه نیست، حضور مستشاری ایران  در سوریه به سالها پیشتر بازمی‌گردد، یعنی  از زمانی که افرادی به مانند حاج احمد متوسلیان( انشاءالله بتوانیم وی و عزیرانی که همراه او بودند را با عزت برگردانیم)  در سال 1982 بعد از اشغال لبنان به این کشور سفر کردند،کارهای مستشاری ما در سوریه آغاز شد. گاهی وقتها سوریها به ما کمک می‌کردند و گاهی هم ایران به آنها کمک می‌کرد. به قدری این کار مستشاری قوی شد که ما از توانایی تولید موشک در داخل خاک سوریه استفاده کردیم و موشکهایی که حزب‌الله لبنان درسال 2006 در جنگ با رژیم صهیونیستی از آنها استفاده کرد را بشار اسد در اختیار آنها گذاشته بود و حتی ایران در سوریه کارخانه سوخت موشکی ایجاد کرد که این اقدامات همگی برای  تقویت محور مقاومت بود. حضور مستشاری ما همیشه در سوریه در دفاع از قانون اساسی کشورمان بوده و هر روز هم قویتر می‌شود.

پس از شروع بحران در سوریه تا زمانی که  پای تروریستهای چند ملیتی به این کشور باز نشده بود و با پشتیبانی سازمانهای اطلاعاتی سوریه را درگیر نکرده بودند، ایران در بحران سوریه دخالتی نداشت. اما پس از آن که بشاراسد اصلاحات اعلام کرد اقدامات مستشاری کشورمان در سوریه  نیز افزایش یافت، اگرچه بشاراسد پس از حافظ‌ اسد که رئیس جمهور شد قدمهایی در این زمینه برداشته بود که نمونه‌اش چاپ اولین نشریه غیردولتی در این کشور بود.

** چرایی حضور مستشاری ایران در سوریه

 حضور مستشاری ما در سوریه چه‌طور دفاع از قانون اساسی کشورمان است؟

شیخ‌الاسلام: ما در قانون اساسی کشورمان یک اصل داریم که خیلی مترقی است، ما می‌گوییم اجازه نداریم در امور داخلی دیگر ملتها دخالت کنیم. وقتی که رئیس جمهور آمریکا و فرانسه، نخست‌وزیر انگلیس، پادشاه عربستان و نخست‌وزیر ترکیه موضعی تند در قبال حکومت سوریه گرفتند و گفتند باید بشاراسد برکنار شود از آنجا وظیفه خودمان دانستیم طبق قانون اساسی برویم از حق ملتها در حق تعیین سرنوشت خودشان دفاع کنیم.

 مجلس کار مستشاری در سوریه انجام داد؟

شیخ‌الاسلام: نه، مجلس ایران  قسمتهایی که به آنها اعتقاد داشت را بارز کرده است، به طور مثال ما اعتقاد داشتیم باید در سوریه انتخابات برگزار شود که به این مهم توجه کردیم، زمانی که حکومت سوریه خواست انتخابات پارلمانی را برگزار کند به آن توجه کردیم و هیئتهایی را از سراسر جهان در تهران جمع کردیم و برای نظارت در انتخابات به سوریه بردیم که انتخابات بارزی نیز برگزار شد.

**احتمال برگزاری کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین در مهرماه

 در ابتدای بحث به کمیته‌ حمایت از انتفاضه فلسطین اشاره کردید، توضیحاتی درباره این کمیته ارائه می‌کنید؟

شیخ الاسلام: این کمیته یک هیئت امنا 5 نفره دارد، که متشکل از یک دبیر است که رئیس مجلس آن را انتخاب می‌کند که ممکن است از میان نمایندگان یا غیرنماینده باشد. 4 نفر دیگر نیز عضو هیئت امنا هستند که دو نفر در صحن علنی مجلس انتخاب می‌شوند و دو نفر را کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس انتخاب می‌کند، که دوره کاری آنها 4 ساله است. احتمالا در مهرماه نشستی در این باره برگزار شود که هنوز قطعی نشده است.

 دلایل اهمیت برگزاری این کنفرانس در مقطع کنونی چیست؟

یکی از دلایل ضرورت برگزاری کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین، شکل‌گیری انتفاضه سوم در اراضی اشغالی است که این مهم در حال تغییر دادن برخی معادلات درباره طرحهای سازش است. البته انتفاضه اول با پیام امام در سال 67 شروع شد وقتی ما در حج تظاهرات می‌کردیم همه کشورهای اسلامی در کنار ما اشک می‌ریختند و با ما تظاهرات می‌کردند. پس از کشتاری که در سال 66 در حج رخ داد فلسطینی‌ها برای شهدای خود مراسم چهلم برگزار کردند که تبدیل به ضدآل‌سعود شد. سال بعد حضرت امام خمینی پیامی دادند.

بخشی از پیام امام به این شرح بود:«ملت عزیز و دلاور ایران مطمئن باشند که حادثه مکه منشاء تحولات بزرگی در جهان اسلام و زمینه مناسبی برای ریشه کن شدن نظامهای فاسد کشور‌های اسلامی و طرد روحانی نما‌ها خواهد بود. و با اینکه بیشتر از یک سال از حماسه برائت از مشرکان نگذشته است، عطر خونهای پاک شهدای عزیز ما در تمامی جهان پیچیده و اثرات آن رادر اقصا نقاط عالم مشاهده می‌کنیم. حماسه مردم فلسطین یک پدیده تصادفی نیست. آیا دنیا تصور می‌کند که این حماسه را چه کسانی سروده اند و هم اکنون مردم فلسطین به چه آرمانی تکیه کرده‌اند که بی محابا و با دست خالی در برابر حملات وحشیانه صهیونیستها مقاومت می‌کنند؟ آیا تنها آوای وطنگرایی است که از وجود آنان دنیایی از صلابت آفریده است ؟ آیا از درخت سیاست‌بازان خود فروخته است که بر دامن فلسطینیان میوه استقامت و زیتون نور و امید می‌ریزد؟ اگر اینچنین بود، اینها که سالهاست در کنارفلسطینیان و به نام ملت فلسطین نان خورده اند! شکی نیست که این آوای "الله اکبر" است، این همان فریاد ملت ماست که در ایران شاه را و در بیت المقدس غاصبین را به نومیدی کشاند. و این تحقق همان شعار برائت است که ملت فلسطین در تظاهرات حج دوشادوش خواهران و برادران ایرانی خود فریاد رسای آزادی قدس را سر داد و "مرگ بر امریکا، شوروی و اسرائیل " گفت؛ و بر همان بستر شهادتی که خون عزیزان ما بر آن ریخته شد اونیز با نثار خون و به رسم شهادت آرمید. آری، فلسطینی راه گم کرده خود را از راه برائت ما یافت. و دیدیم که در این مبارزه چطور حصار‌های آهنین فروریخت، و چگونه خون بر شمشیر و ایمان بر کفر و فریاد بر گلوله پیروز شد؛ و چطور خواب بنی اسرائیل در تصرف از نیل تا فرات آشفته گشت، و دوباره کوکب دریه فلسطین از شجره مبارکه "لاشرقیه ولاغربیه " ما برافروخت. و امروز به همان گونه که فعالیتهای وسیعی در سراسرجهان برای به سازش کشیدن ما با کفر و شرک در جریان است، برای خاموش کردن شعله‌های خشم ملت مسلمان فلسطین نیز به همان شکل ادامه دارد. و این تنها یک نمونه از پیشرفت انقلاب است. و حال آنکه معتقدین به اصول انقلاب اسلامی ما در سراسرجهان رو به فزونی نهاده است و ما اینها را سرمایه ‌های بالقوه انقلاب خود تلقی می‌کنیم وهم آنهایی که با مرکب خون طومار حمایت از ما را امضا می‌کنند و با سر و جان دعوت انقلاب را لبیک می‌گویند و به یاری خداوند کنترل همه جهان را به دست خواهند گرفت .امروز جنگ حق و باطل، جنگ فقر و غنا، جنگ استضعاف و استکبار، و جنگ پابرهنه‌ها و مرفهین بی درد شروع شده است. و من دست و بازوی همه عزیزانی که درسراسر جهان کوله بار مبارزه را بر دوش گرفته اند و عزم جهاد در راه خدا و اعتلای عزت مسلمین را نموده‌اند می‌بوسم ؛ و سلام و درود‌های خالصانه خود را به همه غنچه ‌های آزادی و کمال نثار می‌کنم.»

امام با این رسم خوب خود نشان داد که انتفاضه از کجا شروع می‌شود و انتفاضه دوم نیز برای ورود شارون خبیث به مسجدالاقصی آغاز شد.البته این را نیز باید در نظر گرفت اولین کسانی که به ندای رهبر انقلاب لبیک گفتند و کرانه باختری را مسلح کردند خود فلسطینیها بودند و سلاحهایی که اخیرا برای حمله به تلاویو استفاده کردند در کرانه باختری مهندسی کرده بودند.

 یعنی الان کرانه باختری مسلح شده است؟

شیخ‌الاسلام: نه، در تلاش هستند تا مسلح شوند ما هم در این راستا اقداماتی انجام می‌دهیم. اخیرا من سفری به لبنان و سوریه داشتم و با مسئولانی که دیدار داشتند آنها نیز اعتقاد داشتند که کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین هر چه زودتر باید برگزار شود.

 در دوره مدیریت شما  پارلمان آسیایی و اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اجلاسیه‌های متعددی برگزار کردند، فکر می کنید حضور پارلمان ایران چه میزان در آنها تاثیرگذار بوده است؟

شیخ‌الاسلام: 8 سال پیش من قائم مقام وزارت خارجه بودم و به خاطر مشکلاتی که در وزارت‌خارجه برای بنده پیش آمد با نظر دکتر لاریجانی به اداره کل بین الملل مجلس آمدم.

درباره پارلمان آسیایی باید بگویم اقدامات خوبی در جهت ساختن پارلمانی قوی از سوی کشورهای عضو با توجه به تنوع فرهنگی و سیاسی برداشته شده است. البته در راستای اینکه مقر این پارلمان در کدام کشور باشد هنوز بحثهای وجود  دارد.

 تشکیل پارلمان آسیایی به پیشنهاد ایران است؟

شیخ‌الاسلام: از قدیم پیشنهاد ما بود، اما پاکستان علاقه‌مند است مکان این پارلمان در این کشور باشد، اما در مجمع عمومی که  در کامبوج برگزار شد، تصویب شد رئیس پیگیر موضوع تشکیل این پارلمان باشد. حتی سنای پاکستان تصویب کرد که این کشور مرکز این کار شود.

 چه کاری باقی ماند که شما نتوانستید در اداره‌کل بین‌الملل مجلس انجام دهید که توصیه می‌کنید آقای امیر عبداللهیان آن را انجام دهد؟

شیخ‌الاسلام: خیلی کارها باقی ماند.

** لاریجانی نطقهای منطقه‌اش را خودش می نویسد

 در زمان شما اداره کل بین‌الملل مجلس تحرک خوبی داشت...

شیخ‌الاسلام: اینها را گردن من نیندازید، این تحرک گردن خود رئیس مجلس است، چون دکتر لاریجانی خودش در مسائل منطقه‌ای کار کرده، شخصیتش، فهمش و قدرت بیانش در نطق‌نویسی به او کمک کرده و همه نطقهای منطقه‌ای را خودش می‌نویسد البته ممکن است در مواردی از ما مشورت بگیرد.

علی لاریجانی به دلیل اینکه در شورای‌عالی امنیت ملی کار کرده، کار امنیتی را خوب می‌فهمد و سیاست خارجی را خوب می‌شناسد و کار در  صدا و سیما نیز در شناخت و درک خوب لغات کمک کرده تا از او  یک شخصیت همه جانبه برای این کار بسازد. در زمان وی فعالیت بین‌المللی بیشتر شد بطور مثال ییش از 40سال بود که ما در APU عضو کمیته اجرایی نشده بودیم که در زمان ایشان این اتفاق افتاد ما در این پارلمان در همه کمیته‌هایش فعال شده‌ایم.  

** 2 مورد اختلاف نظر با لاریجانی

 در 8 سالی که مدیر کل مجلس بودید آیا در موضوعی با لاریجانی اختلاف نظر و یا اختلاف سلیقه داشتید؟

شیخ‌الاسلام: ما همدیگر را در مسائل مختلف خوب درک می‌کردیم، مگر در چند مورد به طور مثال بنده در اوایل کار برجام یک مصاحبه کردم و گفتم برجام باید برای تصویب به مجلس بیاید لاریجانی مصاحبه را خوانده بود و من را خواست و گفت این حرف را براساس چه منطقی زده‌ای؟ بنده گفتم چون براساس قانون اساسی این یک توافقنامه است و باید به مجلس بیاید و تصویب شود. اما لاریجانی گفت من اینگونه فکر نمی‌کنم چون برجام در شورای عالی امنیت ملی بررسی شده و تا زمانی که به امضای مقام معظم رهبری نرسد اجرایی نمی شود، اما من گفتم این نظر من است. لاریجانی به من گفت چون تو مشاور من هستی و حرف تو حرف من است این حرفها را نزن. 

پس از آنکه امریکاییها برجام را به کنگره بردند و آن را تصویب کردن من دوباره به لاریجانی گفتم این بد می‌شود که امریکاییها برجام را به کنگره ببرند و تصویب کنند ما به مجلس نیاوریم. بگذار من مصاحبه بکنم و عقایدم را بگویم لاریجانی کمی فکر کرد و گفت: کمی صبر کن. 

یک بار هم من مصاحبه تندی علیه اردوغان کردم که لاریجانی تماس گرفت و اعتراض کرد چرا اینگونه مصاحبه کردی.

** اردوغان با عصبانیت برروی میز کوبید/توصیه سرلشکر سلیمانی به بنده

 ظاهراً در سفری که اردوغان در ایام تعطیلات نوروز به تهران داشت بحثهای هم میان لاریجانی و وی رخ داده بود؟

شیخ‌الاسلام: اردوغان 4 سال پیش روز ششم فروردین به ایران آمد، در دیداری که او  با لاریجانی داشت چالشی بین آنها پیش آمد، به‌ خصوص در  آن زمان اردوغان سرطانش تازه عود کرده بود، در صحبتهای که میان او و لاریجانی درباره سوریه رد و بدل و اردوغان در این جلسه خیلی عصبانی شد اما پس از مذاکره توافق شد که هر آنچه که صندوقهای رای در سوریه بیرون آمد او بپذیرد پس از آن لاریجانی به من تلفن کرد و گفت داوود اغلو را پیش سرلشکر قاسم سلیمانی بفرستید اما قبل از آن تو به سرلشکر سلیمانی بگو که چه اتفاقی افتاده و جزئیات را بازگو کن.

من به سرلشکر سلیمانی تلفن کردم و داوداغلو به آنجا رفت پس از آن سرلشکر سلیمانی به من زنگ زد و گفت حسین اینها این موضوع را می‌گویند اما اجرا نمی‌کنند که بعدها هم این پیش‌بینی سرلشکر درست از آب درآمد.

**علی لاریجانی نقش مهمی در کشور در برخورد با بحران سوریه داشت

 برخیها اعتقاد دارند در بحران سوریه نقش لاریجانی در شناخت و تببین این بحران خیلی پررنگ بوده است؟

شیخ‌الاسلام: علی لاریجانی نقش ویژه‌ای در برخورد با بحران سوریه در کشور داشت، در ابتدا برخیها دچار روشنکفری شده بودند و می‌گفتند جنگ سوریه جنگ دموکراسی است که  اینگونه نبود دعوای سوریه دعوایی بود که در این باره تصمیم‌گیری شود که مقاومت باقی بماند یا خیر. غربی‌ها یک مثالی دارند با این مضمون که مقاومت به مانند یک اژدهاست که سرش در ایران کمرش در سوریه و دمش در لبنان است. که با شکستن کمر این اژدها ارتباط رأس و دم قطع می‌شود. 

 چه نمره‌ای در زمان مدیریت خود در اداره کل مجلس به خودتان می‌دهید؟

شیخ الاسلام: من به خودم نمره نمی‌دهم، اما آقای لاریجانی در مسئولیتهایی که دارند و مربوط به حوزه بین‌الملل می‌شود از نمره 100 ، 90 را می‌گیرد. در زمانی که مدیرکل بین‌الملل مجلس بودم نیز کسی مرا ارزشیابی نکرد.

 شخصیت آقای حسین امیر عبداللهیان را چگونه می بینید؟

شیخ الاسلام: باید کار کند تا مشخص شود، نمی‌توانم بگویم این کار کار سختی است و کار پیچیده‌ای است و امیدوارم و دعا می‌کنم که در این پست موفق باشد.

منبع: تسنیم
داعش بعد از دو سال کجای عراق است؟ +نقشه
تروریست‌های داعش که با ورود ناگهانی به عراق، ماهها توازن وحشت و قدرت را در دست خود نگه داشته بودند، این روزها مناطق تحت تسلط خود را یکی پس از دیگری از دست می‌دهند.
به گزارش مشرق، گروه تروریستی داعش در سال 93 توانست با اشغال و تثبیت مواضع در استان الرقه و بخش‌های وسیعی از استان دیرالزور سوریه به سوی مرزهای عراق پیشروی کند.

عناصر تروریستی داعش با همکاری برخی مقامات فاسد عراقی توانستند در بهار 93 موصل مرکز استان نینوی را اشغال کنند و در ادامه نیز استان‌های صلاح الدین، دیاله و الانبار را اشغال کردند و توانستند به مرزهای استان بغداد نزدیک شوند.
 
در حالی که اوضاع میدانی نشان می‌داد وضعیت به سود تروریست‌ها در جریان است و هر لحظه امکان سقوط بغداد وجود دارد، آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر با صدور فتوایی از مردم عراق خواست با تشکیل بسیج عمومی به ارتش کمک کنند.

در همین مقطع زمانی مستشاران نظامی ایران با درخواست رسمی دولت عراق وارد عمل شدند و نقش ویژه‌ای در حفظ یکپارچگی این کشور ایفا کردند.

 داعش بعد از دو سال کجای عراق است؟ +نقشه
با وجود این که تروریست‌ها حتی از طریق استان دیاله به مرزهای کشورمان هم نزدیک شده بودند اما تشکیل بسیج عمومی در عراق توانست وضعیت میدانی را در دو سال 180 درجه تغییر دهد.

در دو سال گذشته، بسیج مردمی علاوه بر آزادسازی بیش از 90 درصد استان‌های صلاح الدین، الانبار، دیاله، کنترل 19 شهر بزرگ و راهبردی دیگر را از دست تروریست‌ها خارج کردند.

آزادسازی شهرهای آمرلی، جرف الصخر، جلولاء، السعدیه، المقدادیه، الدور، العلم، تکریت، فلوجه، الرمادی، بیجی و دیاله تعدای از این شهرهای آزادسازی شده هستند.

نیروهای بسیج مردمی عراق همچنین موفق شده‌اند علاوه بر تامین امنیت حرم‌های مطهر ائمه در سامرا و کاظمین، تعداد زیادی از پالایشگاه‌ها و چاه‌های نفتی را بازپس بگیرند که پالایشگاه بیجی و چاه‌های نفتی صلاح‌الدین نمونه‌هایی از آن است.

داعش بعد از دو سال کجای عراق است؟ +نقشه

در مجموع این عملیات‌ها، نیروهای بسیج مردمی تاکنون 4 هزار شهید تقدیم کرده‌اند.

پاکسازی صدها روستا در استان‌های مختلف و آزادسازی بیش از 20 هزار کیلومتر مربع از مناطق اشغال شده بخشی دیگری از دست آوردهای نیروهای بسیج مردمی عراق است.

با وجود فشار آمریکا، دولت عراق پاکسازی مناطق شمالی استان صلاح الدین و بخش‌های تحت اشغال تروریست‌ها در استان های الانبار و کرکوک ( شهر راهبردی الحویجه) را در دستور کار قرار داده است.

نیروهای کرد هم علاوه بر پاکسازی شهر سنجار در شمال استان عراق، خط دفاعی مستحکمی در مقابل تروریست‌ها در استان‌های «دهوک» و «اربیل» ایجاده کرده‌اند.

تحوات میدانی عراق نشان می‌دهد نیروهای مسلح این کشور آزادسازی استان نینوا، بزرگترین پایگاه عناصر تروریستی داعش در این کشور را در دستور کار قرار داده‌اند و در آینده نزدیک باید شاهد عملیات نیروهای عراقی در این استان باشیم.

در عین حال برخی کارشناسان معتقدند نیروهای عراقی باید در گام نخست مناطق اشغال شده در شمال استان الانبار و مرزهای سوریه را آزاد کنند تا تروریست‌ها فرصت مجدد برای حمله به عراق نداشته باشند.

 نقشه ذیل مناطق تحت کنترل دولت عراق، نیروهای کرد و گروه تروریستی داعش را نشان می دهد؛ موصل آخرین پایگاه تروریست‌ها در عراق است و همچنان بخش‌های از استان‌های صلاح الدین، الانبار و کرکوک در اختیار گروه تروریستی داعش قرار دارد.
منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد