سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

دبیر شورای عالی امنیت ملی:

ایران از سقوط دمشق و بغداد جلوگیری کرد

شناسه خبر: 1088249 سرویس: سیاسی
علی شمخانی

شمخانی گفت: اگر قدرتمند نباشیم قدرت‌های کوچک هم برای ما گردن‌کشی می‌کنند، اما بایستی با افزایش توان خود اجازه مانور از دشمنان را بگیریم.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در سومین همایش تبیین اندیشه‌های دفاعی مقام معظم رهبری که صبح امروز در سالن باقرالعلوم(ع) دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد، با اشاره به چشم‌انداز امنیتی و دفاعی کشور اظهار داشت: در طول بیش از سه دهه گذشته با یک چالش دوگانه مواجه هستیم. امروز جمهوری اسلامی به یک قدرت ملموس و برآمده منطقه‌ای تبدیل شده است.

وی با توجه به گسترش دامنه تهدیدات و آسیب‌ها افزود:  میان فرصت‌ها و تهدیدات یک پیوستگی وجود دارد که ثبات، پیش‌شرط توسعه قدرت منطقه‌ای ما است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان "تهدیدات منطقه‌ای ما تغییر پیدا کرده است"، گفت: تهدید نظامی سنتی، دیگر وجود ندارد و به‌سمت تهدیدات امنیتی از سوی گروه‌های تکفیری در جنگ‌های نیابتی حرکت می‌کنیم و پیروزی در این عرصه برای ما مهم است.

شمخانی در ادامه تصریح کرد: اقتدار جمهوری اسلامی ایران به‌مفهوم عام آن، عبرت ابرقدرت‌ها از اقدام نظامی در افغانستان و عراق و مبهم بودن آینده اقدام نظامی علیه ایران، اقدام نظامی علیه کشورمان را دور کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: اگر قدرتمند نباشیم، قدرت‌های کوچک هم برای ما گردن‌کشی می‌کنند اما بایستی با افزایش توان خود، اجازه مانور از دشمنان را بگیریم.

شمخانی درباره لزوم گفتمان سازی در عرصه دفاعی گفت: یک آسیب‌پذیری داخلی هم داریم که ناشی از مشکلات جمعیتی، تغییر نسل و اقتصاد پایه است. این شرایط یک وضعیت جدیدی را برای ما ایجاد کرده که با شرایط قبلی متفاوت است. ما بایستی در موضوعات داخلی و منطقه‌ای خود، به یک افزایش قدرت مانور راهبردی دست پیدا کنیم.

وی با ابراز اینکه تبیین اندیشه‌های دفاعی یک فرمانده نظامی با یک رهبر متفاوت است، گفت: تصمیمات سیاسی و اقتصادی مقام معظم رهبری پشتوانه تئوریک مبتنی بر وحی الهی است، باید همه این مسائل در هم تنیده شود.

شمخانی افزود: نقش حضرت علی(ع)، ابوذر، سلمان در غلبه یافتگی رسول خدا در زمان ابلاغ رسالت بر قریش، اهمیت ابعاد انسانی یک اندیشه بر ابزار را دیکته می‌کند.

وی در همین‌باره اضافه کرد: پیروزی خون بر شمشیر، فلسفه رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس بود که یک معادله انسانی و نه معادله ابزاری است.

شمخانی با یادآوری اینکه هدف اندیشه‌های دفاعی رهبر انقلاب استقلال است، گفت: همه توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی برای استقلال و دفاع از مرزهای عقیدتی، سرزمینی و سیاسی کشور است. ملت ایران مبتنی بر همین رویکرد، شاه را ساقط کرد و از سال 57 تاکنون در همین چارچوب عمل کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه افزود: ملت ایران اگر شاه را ساقط کرد، به این دلیل بود که دیدند وی نوکر آمریکا است و در دفاع مقدس هم با مشاهده تجاوز عراق به مرزهای سرزمینی، در جبهه‌ها حضور پیدا کرد.

وی خاطرنشان کرد: دلیل تنفر ملت ایران از گروهک منافقین این است که آنها از مرزهای استقلال ایران دفاع نکردند بلکه تبدیل به سربازی شدند که به مرزها حمله‌ور شدند.

شمخانی با بیان "نمی‌توانیم اندیشه‌های مکمل دفاعی را درنظر نداشته باشیم"، گفت: مگر می‌شود بدون اقتصاد درون‌زا و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، دفاع محکم سرزمینی داشت؟ مگر می‌شود بدون علم، قدرت دفاعی بازدارنده را سامان داد؟

وی تأکید کرد: لذا توسعه فناوری‌های روز همچون نانو، موشکی و سلول‌های بنیادی، ارتباط تنگاتنگی با اندیشه‌های دفاعی مقام معظم رهبری دارد.

شمخانی با اعلام اینکه تبیین اندیشه‌های دفاعی رهبر انقلاب بدون باورمندی اعتقادی غیرممکن است، گفت: ایستادگی در دفاع مقدس که عراق در ابتدای آن، اطراف اهواز را در تسلط خود داشت، بدون باورمندی اعتقادی امکان پذیر نبود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اتخاذ سه راهبرد برای مقابله با عراق در دفاع مقدس گفت: راهبردهای زرهی و ضدزرهی، پارتیزانی و استفاده از امکانات مردم سه راهبرد برای مقابله با عراق بود. انتخاب راهبرد سوم، کار مردان بزرگ بود. تحقق اقتصاد مقاومتی و قدرت بازدارندگی رو به تزاید، بدون در نظر داشتن این خصیصه‌ها امکان پذیر نیست.شمخانی راجع به هسته مرکزی اندیشه‌های دفاعی مقام معظم رهبری گفت: تولید قدرت و صیانت از عناصر آن به‌شکل تدریجی و متناسب با شرایط متغیر، هسته مرکزی اندیشه دفاعی رهبر انقلاب است.وی با اظهار اینکه تصمیمات جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی و امنیتی صحیح است، ابراز کرد: دفاع از حرم و جلوگیری از سقوط دمشق و بغداد برای دفاع و همچنین دفاع از مردم مظلوم فلسطین، تصمیم درستی است.

شمخانی افزود: فاعل قدرت، انقلابی‌گری است و تعامل با خدشه‌دارکردن قدرت، متفاوت است و هر کدام تعریف و مرزی دارند.

وی تصریح کرد: پشتوانه تئوریک، جامع‌نگری دفاع از مرزهای سیاسی و سرزمینی با استفاده از نیروی انسانی محورهای اصلی اندیشه‌های دفاعی رهبر معظم انقلاب است.

رئیس سازمان حج و زیارت:

دولت عربستان زائران ایرانی را از حج محروم کرد/ ۱۱ شرط منفی سعودیها در تفاهم‌نامه حج ۹۵

شناسه خبر: 1088240 سرویس: اجتماعی
کعبه1

رئیس سازمان حج و زیارت به آخرین دور مذاکرات با سعودی‌ها برای حج تمتع ۹۵ اشاره کرد و گفت: عدم‌ارائه خدمات کنسولی، جلوگیری از خدمات درمانی، ممنوعیت نصب پرچم جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از پخش مراسم دعای کمیل بخشی از خواسته‌های نابجای سعودیها بود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سعید اوحدی  در تشریح روند دو دور مذاکرات با عربستان سعودی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان اینکه دولت عربستان سعودی در مذاکرات انجام شده 11 بند منفی را به تفاهم‌نامه حج ایران و این کشور اضافه کرده بود، اظهار کرد: در سال‌های گذشته خبری از چنین بندهایی در تفاهم‌نامه حج نبود.

وی افزود: محدودیت در استفاده‌ زائران ایرانی از هواپیمای شرکت‌های داخلی و موضوع صدور روادید (ویزا) از جمله‌ این بندهای منفی تفاهم‌نامه حج بود که بعد از ساعت‌ها رایزنی، نظر آنها در این‌ باره تغییر کرد ولی در موضوع صدور روادید (ویزا) در خاک ایران، هیچ هماهنگی و توافقی بین وزارت خارجه عربستان و حافظ منافع آنها در ایران یعنی سفارت سوئیس صورت نگرفته بود.

رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه پیشنهادی عربستان کاملاً یک ‌طرفه بود و روح تفاهم‌نامه‌های قبلی در آن جریان نداشت.

اوحدی ادامه داد: برداشت ما این بود که؛ اگر دولت عربستان اعتقاد دارد حج از مسائل سیاسی جداست، پس چرا چنین تفاهم‌نامه‌ای را آن هم با تأخیر و با اعمال محدودیت، تنظیم می‌کند؟ ما به آنها متذکر شدیم که استفاده از ناوگان هوایی داخلی حق زائران ایرانی است و قانع‌کردن طرف سعودی حدود سه ساعت و نیم زمان برد.

وی تصریح کرد: درباره تعیین راهکاری برای صدور ویزا نیز وزارت حج عربستان هیچ اراده‌ای نداشت و در دور نخست مذاکرات، صراحتاً اعلام کرد که باید با وزارت خارجه‌شان هماهنگ کند و تأکید کرد راهکاری تبیین نکرده‌اند.

رئیس سازمان حج و زیارت با مطرح کردن این پرسش "دولت عربستان مگر می‌توانست راهکاری در مورد زائران ایرانی نداشته باشد؟" گفت: مسئله اصلی آن است که عربستان اراده‌ای جدی برای نپذیرفتن زائران ایرانی داشت و می‌خواست با خریدن زمان، مانع حج ایرانی‌ها شود.

اوحدی به دیگر بندهای منفی تفاهم‌نامه سعودی‌ها اشاره کرد و افزود: ممنوعیت نصب پرچم جمهوری اسلامی ایران در ساختمان‌های محل اسکان زائران ایرانی همچنین در مسیر حرکت زائران، یکی از بندهای منفی این تفاهم‌نامه بود و این عملکرد آنها در حالی بود که ما پیشنهاد دادیم در مسیرهای پرازدحام، تابلوهای اطلاع‌رسانی مزین به پرچم جمهوری اسلامی ایران نصب شود تا هدایت زائران در چنین مناطقی به‌درستی و با رفع مشکلات قبلی صورت گیرد؛ تنها امکان ما برای اطلاع‌رسانی، پرچم کشورمان است پس چه‌دلیلی برای محدود کردن آن وجود دارد، غیر از اینکه عربستان با عینک ذره‌بینی سیاسی به حج ایرانیها نگاه می‌کند.

وی ادامه داد: اعمال محدودیت در تعداد درمانگاه‌های ایران در عربستان هنگام موسم حج، اعمال محدودیت در انتقال دارو برای استفاده‌ زائران ایرانی در عربستان، اعلام جزئیات اطلاعات پزشکان ایرانی اعزامی به حج همچنین تعیین ظرفیت برای پزشکان، بند منفی دیگر این تفاهم‌نامه بود که واکنش صریح ما را در پی داشت.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه عربستان در این تفاهم‌نامه استقرار چادرهای امداد و نجات ایرانیها در مسیر جمرات و مشعر را ممنوع کرده بود، تصریح کرد: سعودیها تأکید داشتند که درمانگاه‌های ایرانی باید مجوز استقرار داشته باشند؛ چنین محدودیتهایی در شرایطی اعمال می‌شود که عربستان به‌عنوان میزبان حجاج باید قبول کند که در فضای مشورتی، خدمات را توسعه دهد، نه آنکه آن را محدودتر کند.

اوحدی خاطر‌نشان کرد: دولت عربستان از ما خواست اسامی اعضای بعثه مقام معظم رهبری و ستاد سازمان حج و زیارت را که به حج اعزام می‌شوند به‌همراه پست اجرایی و سوابق آنها اعلام کنیم.

وی همچنین درباره دستور عربستان برای استفاده‌ زائران ایرانی از «مچ‌بند الکترونیکی» متذکر شد: متأسفانه رسانه‌ها  به موضوع دستبند، درست نپرداختند؛ خود سازمان حج استفاده از چنین دستبندی را به‌عنوان جایگزین کارت‌های PVC که در فاجعه منا مخدوش شد و شناسایی زائران را دشوار کرد، پیشنهاد کرده بود اما مسئله آنجا بود که دولت عربستان صراحتاً اعلام کرد این مچ‌بندها را خودش طراحی می‌کند و مجوز استفاده از مچ‌بندهایی را که از سوی طرف ایرانی طراحی شود، نمی‌دهد.

وی سپس به بند منفی دیگری از این تفاهم‌نامه‌ امضا نشده اشاره کرد و افزود: آنها تأکید کردند که زائران ایرانی حق برگزاری هیچ مراسمی را در هتلها ندارند؛ پرسش ما این بود که" مگر حج غیر از این است که بهره‌برداری معنوی از آن می‌شود؟ آیا برگزاری جشن غدیر خم و سوگواری برای شهادت ائمه(ع) و یا ولادتها خلاف است؟؛ البته که آنها در این خصوص پاسخی نداشتند.

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به سردرگمی و ناهماهنگی‌های طرف سعودی در دو دور مذاکرات حج ابراز داشت: این ناهماهنگی‌ها باعث کندی پیشرفت مذاکرات شد ضمن آنکه در مذاکرات اخیر نوعی سردرگمی را در مسئولان حج عربستان شاهد بودیم.

اوحدی همچنین درباره خواسته‌ به‌حق ایران برای استفاده از خدمات کنسولی در هنگام حج تصریح کرد: امسال به‌خاطر قطع روابط سیاسی‌، سفارت و کنسولگری در این کشور نداریم و حتماً در طول حج به‌طور طبیعی اتفاقاتی می‌افتد چرا که هر سال احتمال مفقود شدن گذرنامه‌ زائران وجود دارد و باید مرکزی باشد که مجوز خروج برای این زائران صادر کند؛ اگر زائری حادثه دید، چگونه باید از حق زائر در دادگاه‌ها دفاع شود؟

وی همچنین یادآور شد: سال گذشته 40 مورد دستگیری به‌بهانه‌های واهی صورت گرفت، البته زائران ایرانی بعد از دو سه روز آزاد شدند که عربستان به‌خاطر آن عذرخواهی هم نکرد اما در هر حال وجود امکانات کنسولی، تضمینی برای تأمین امنیت زائران است.

رئیس سازمان حج درباره اصرار وزیر حج عربستان برای امضای چنین تفاهم‌نامه‌ای گفت: در دو تماسی که با وزیر جدید حج عربستان داشتم، او می‌گفت که "تفاهم‌نامه را امضا کنید و من در خصوص موارد درخواستی به شما تعهد می‌دهم" که من نیز در پاسخ به این خواسته او، ماجرای بی‌توجهی وزارت خارجه کشورشان را به نامه‌ آن وزارتخانه در تعیین تعداد نفرات هیئت مذاکره‌کننده ایران در دور نخست تشریح کردم چرا که قرار بود آن هیئت هشت‌‌نفره باشد که به پنج نفر رسید؛ حالا در شرایط موجود، چه تضمینی وجود دارد وزارت خارجه به درخواست وزارت حج این کشور بی‌توجهی نکند.

اوحدی افزود: این تناقض در دعای کمیل سال گذشته نیز اتفاق افتاد؛ با آنکه وزیر حج در تفاهم‌نامه موافقت خود را اعلام کرده بود اما در لحظه آخر اعلام کرد ایران نمی‌تواند چنین مراسمی را برگزار کند چون وزارت کشور عربستان مخالفت کرده است؛ من به وزیر وقت گفتم که مشکل عربستان با ایران، دعای کمیل نیست چرا که در 10 سال گذشته حتی یک مورد دستگیری در این مراسم اتفاق نیفتاده است؛ سیاسی‌ نبودن این دعا را حتی وزیر حج قبل، تأیید کرده بود؛ او گفته بود که از سر کنجکاوی شاهد مراسم دعای کمیل در کنار مسجدالنبی(ص) بوده است و تأیید کرده که این دعا سیاسی نیست و زائران ایرانی، مراسم را حتی بدون آنکه یک شعار سیاسی بدهند، برگزار می‌کنند و محیط برگزاری مراسم را پاکیزه‌تر از قبل، ترک می‌کنند.

وی تصریح کرد: مشکل عربستان دعای کمیل نیست؛ مسئله آن است که سعودی‌ها مذاکرات حج را پنج ماه به تأخیر انداختند و برای نرسیدن مهمان به خانه خدا مانع‌تراشی کردند.

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به انصراف 6 هزار نفر از 17 هزار نفری که برای حج ثبت‌نام اولیه کرده بودند، اظهار داشت: این آمار نشان دهنده دغدغه مردم است؛ برای همین با وزیر حج در دور اول مذاکرات به توافق رسیدیم که جنگ رسانه‌ای را در این کشور تلطیف کند که در سفر بعدی نه‌تنها شاهد این اقدام نبودیم، بلکه اوضاع بدتر هم شد.

اوحدی با یادآوری برخوردهای ناشایست سعودی‌ها در سالهای گذشته گفت: آنها قرآن‌های زائران ایرانی را می‌گرفتند و بارها شاهد بودیم که این قرآن‌ها را پرت می‌کردند.

وی در خصوص برخورد ناشایست با زائران ایرانی در فرودگاه‌های عربستان افزود: سال گذشته 150 لپ‌تاپ را از زائران ایرانی جمع کردند و اگرچه آنها را دو سه روز بعد تحویل دادند اما معتقدیم این کارها جز اذیت کردن زائران، معنی دیگری ندارد.

رئیس سازمان حج و زیارت راجع به به پیگیری دیه جان‌باختگان منا و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر زنده نگاه داشتن آن فاجعه اظهار داشت: احکام شرعی «قتیل الزحام» که مورد تأیید فقه شیعه و سنی است، تأیید می‌کند که کشور میزبان باید از بیت‌المال دیه را پرداخت کند؛ دولت عربستان باید دراین‌باره و البته زمانی که در حال از دست رفتن است، پاسخگو باشد.

اوحدی افزود: تاکنون دستگاه دیپلماسی و دادستانی کل کشور، پیگیری‌های خوب و جلسات کارشناسی متعددی دراین‌باره داشته‌اند؛ مستندات این پرونده تقریباً کامل شده و تلاش شده وکلای زبده و حتی آنهایی که از سایر کشورها برای پیگیری این پرونده ابراز علاقه کرده‌اند، به کار گرفته شوند.

وی درباره حج آینده نیز گفت: سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری در پنج ماه همه تلاششان را کردند و حتی گاهی به‌خاطر آن‌همه اصرار و مداومت، مورد انتقاد قرار گرفتند ولی ما بر این باوریم که حج، حق شرعی است و کسی نمی‌تواند این حق را سلب کند؛ این حقوق باید استیفا شود و مأموریت ذاتی ما هم پشتیبانی و دفاع از تحقق احکام شرعی است.

رئیس سازمان حج و زیارت تأکید کرد: حج سال آینده را یقیناً پیگیری می‌کنیم تا این حق شرعی اقامه شود، حتی سهمیه‌ از دست‌ رفته زائران ایرانی را که امسال محروم شدند برای حج بعد پیگیری می‌کنیم؛ این دولت عربستان بود که زائران ایرانی را از حج محروم کرد؛ اقدام آنها بسیار قابل تأمل است که باید پاسخگو باشند.

تمایل روسیه برای خرید آب سنگین از ایران

شناسه خبر: 1088363 سرویس: بین الملل
راکتور آب سنگین اراک

یک مقام ارشد روسی از تمایل شرکت روس اتم برای خریداری آب سنگین از جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر ورونکوف فرستاده روسیه در سازمان‌های بین المللی در مصاحبه با ریانووستی تأکید کرد: شرکت روس اتم امکان خریداری آب سنگین از ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: تا این تاریخ، آمریکایی‌ها بخش قابل توجهی از آب سنگین ایران را خریداری کرده‌اند. علاوه بر این، روس اتم نیز درباره این مسئله در حال فکر کردن است و احتمالاً همین مسیر را دنبال خواهد کرد.

وی افزود: گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ایران به مفاد برجام پایبند بوده است و این نشانه‌ای از مؤثر بودن و کارایی سندی است که سال گذشته امضا شده است.این مقام روسی گفت: نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی که قرار است روزهای 6 تا 10 ژوئن [17 تا 21 خرداد ماه] برگزار شود، در خصوص گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، رایزنی خواهد کرد. این سند اثبات می‌کند که ایران در اجرای توافقنامه هسته‌ای پیشرفت موفقیت آمیزی داشته است.

ورونکوف تأکید کرد: به‌عبارت دیگر، ما انتظار یک جمع‌بندی عادی را با همان ارزیابی‌هایی داشتیم که در گزارش نخست آژانس درباره اجرای عادی برجام به آن اشاره شده است، این بسیار خوب است، این نشانه‌ای است که سندی که تابستان گذشته به امضا رسیده، کاملاً مؤثر بوده است.

بر اساس توافق هسته‌ای با ایران، تهران باید ذخایر آب سنگین خود را کاهش دهد. آمریکا اعلام کرده است که مایل به خریداری بخشی از آب سنگین ایران است ولی کاتن و سایر جمهوری‌خواهان امیدوارند تا در آینده مانع از تحقق این مسئله شوند.

دولت اوباما برای نهایی کردن قرارداد خرید 8.6 میلیون دلار آب سنگین از ایران که در برنامه هسته‌ای این کشور مصرف شده است، حرکت می‌کند.

تام کاتن سناتور جمهوری‌خواه متممی را برای لایحه 37.5 میلیارد دلاری انرژی ارائه کرده بود که بر اساس آن خرید آب سنگین از ایران را منع می‌کرد. سنای آمریکا با طرح پیشنهادی تام کاتن مخالفت کرده است.

امیرعبداللهیان:

ایران با قاطعیت به کمک‌های مستشاری خود در منطقه ادامه می‌دهد

شناسه خبر: 1088199 سرویس: بین الملل
امیرعبداللهیان

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران با افتخار و قاطعیت به کمک‌های مستشاری خود در مبارزه جدی با تروریسم در منطقه ادامه می‌دهد و آن را برای کمک به امنیت و ثبات همه کشورهای منطقه و جهان امری حیاتی می‌داند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به عملیات مهم فلوجه عراق علیه داعش افزود: اگر کمک تهران و اقدامات مؤثر ارتش و نیروهای مردمی عراق و سوریه در مبارزه با تروریسم نبود اکنون هیچ نقطه امنی در منطقه حساس غرب آسیا وجود نداشت.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: در صورت اراده جدی جهانی در مبارزه با تروریسم، به‌یقین تروریست‌ها در آینده منطقه جایی نخواهند داشت.

وی افزود: متأسفانه حامیان دولتی و غیردولتی تروریست‌ها و طرفهایی که از تروریسم استفاده ابزاری می‌کنند، علاوه بر تهدید امنیت منطقه و جهان، خود را نیز به‌شدت متضرر ساخته‌اند.

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت: تهران، تمرکز بر راه حل سیاسی، مبارزه جدی با تروریسم و همکاری‌های همه‌جانبه منطقه‌ای را از ضرورت‌های کنونی می‌داند.

ارتش عراق طی هفته‌های اخیر مبارزات با تروریست‌ها را در فلوجه متمرکز کرده است. این شهر یکی از گلوگاه‌های تروریست‌ها و حامیان آنها محسوب می‌شود و آزادسازی آن پیروزی بزرگی برای دولت و ملت عراق به شمار می‌رود.

طی ماهها و هفته‌های اخیر داعش در رقه سوریه و موصل عراق نیز موضع تدافعی گرفته و در حال از دست دادن مواضع خود در این دو کشور است.

برخی کشورهای حامی تروریست‌ها طی روزهای اخیر از کمکهای مستشاری جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریست‌ها انتقاد کرده‌اند، این در حالی است که حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه به‌درخواست رسمی دولتهای این دو کشور انجام می‌شود. به‌اعتراف بسیاری از مقامات عراق و سوریه در صورتی که کمکهای مستشاری جمهوری اسلامی ایران نبود امروز داعش توانسته بود بسیاری از شهرهای این دو کشور درگیر تروریسم را اشغال کند.

فرانس24: ساعات پایانی داعش در فلوجه عراق

شبکه تلوزیونی فرانس24 در گزارشی میدانی از شهر فلوجه در استان الانبار عراق ساعات پایانی کنترل گروه تروریستی تکفیری داعش بر این شهر را اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، 'اون هولداوای' (Owen Holdaway) خبرنگار فرانس24 امروز دوشنبه درمورد عملیات باز پس گیری شهر فلوجه عراق گفت: نیروهای عراقی به پیشروی های خود به شهر فلوجه ادامه می دهند.

وی افزود: روزها است که فلوجه در محاصره قرار دارد و فرماندهی نیروهای ارتش در بغداد نیز حمله نهایی را در مرکز این شهر اعلام کرده است.

خبرنگار فرانس 24 گفت: برآورد می شود در زمان آغاز عملیات (بازپس گیری) فلوجه حدود 500 تا 900 داعشی وجود داشته که این تعداد خود را در میان غیرنظامیان در آمیخته اند و اکنون در مرکز شهر فلوجه متمرکز شده اند.

هولداوای تاکید کرد: بدون شک این ساعات پایانی یا درنهایت روزهای پایانی داعش برای کنترل فلوجه است.

فرانس 24 روز گذشته (یکشنبه) با پخش گزارش میدانی تیم خبری خود از فلوجه گزارش داد: آن دسته از شبه نظامیان داعشی که در شهر باقی مانده اند، دست به تاکتیک هایی از روی درماندگی زده و اقدام به مخفی کردن بمب در ساختمان ها، خودروهای تله گذاری شده ، گماردن تک تیرانداز و اقدامات انتحاری کرده اند.

سرهنگ احمد فرمانده تیپ 53 ارتش عراق مستقر در ستاد فرماندهی در نزدیکی شهر فلوجه به فرانس24 اعلام کرد: موفقیت هایی در پیشروی به شهر فلوجه بخصوص در شمال و جنوب وجود داشته و داعش مقاومت اندکی از خود نشان داده است.

به گزارش ایرنا، عملیات بزرگ آزاد سازی فلوجه که از روز دوشنبه گذشته (سوم خردادماه) با دستور «حیدر العبادی» نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای عراقی آغاز شد، همچنان ادامه دارد.

فلوجه دومین شهر بزرگ استان الانبار معروف به شهر مسجدها در 69 کیلومتری غرب بغداد، در ژانویه 2014 میلادی (دی ماه 92 )، به طور کامل به اشغال تروریست های داعش در آمده بود.
منبع: ایرنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد