سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

لاشه هواپیمای مسافربری مصری پیدا شد

ارتش مصر اعلام کرد که توانسته بقایای لاشه هواپیمای خطوط هوایی این کشور را در فاصله 290 کیلومتری ساحل اسکندریه پیدا کند.

کد خبر: ۵۹۰۸۳۳
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲ - 20 May 2016
ارتش مصر اعلام کرد که توانسته بقایای لاشه هواپیمای خطوط هوایی این کشور را در فاصله 290 کیلومتری ساحل اسکندریه پیدا کند.

به گزارش ایسنا،‌به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی ارتش مصر که از روز پنجشنبه به همراه چند کشور دیگر تیمهایی را برای یافتن هواپیمای ناپدید شده مصری بر فراز دریای مدیترانه آغاز کرده بود اعلام کرد که بخشهایی از هواپیما را که بر روی آب شناور بوده پیدا کرده است.

بنا بر اعلام ارتش مصر جستجو برای یافتن جعبه های سیاه هواپیما ادامه دارد و کارشناسان به محل یافته شدن لاشه هواپیما در دریای مدیترانه اعزام شده اند.

عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر نیز با قطعی شدن کشته شدن تمامی سرنشینان این هواپیما در پیامی به خانواده های قربانیان تسلیت گفت.

مقامات مصری می گویند مادامی که جعبه های سیاه هواپیما پیدا و بررسی نشود نمی توانند علت دقیق سقوط هواپیما را بگویند گرچه نمی توانند هیچ احتمالی حتی احتمال حملات تروریستی را منتفی بدانند.

پیش تر داعش مدعی شده بود که این هواپیما را با 66 سرنشین که از فرانسه عازم مصر بود به وسیله بمب سرنگون کرده است.

پشت پرده نزدیکی روزافزون عربستان و رژیم اسرائیل

تاد روزنبلوم، عضو ارشد شورای آتلانتیک، معاون سابق سازمان اطلاعات در وزارت امنیت داخلی و معاون وزیر دفاع در پنتاگون، در مطلبی در پایگاه اینترنتی «پولیتیکو» به تهدیدات و فرصت های نزدیکی رژیم اسرائیل و عربستان به یکدیگر برای ایالات متحده و همچنین اقدامات احتمالی این دو بازیگر علیه ایران اشاره کرده است.

کد خبر: ۵۹۰۶۵۱
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹ - 19 May 2016
پشت پرده نزدیکی روزافزون عربستان و رژیم اسرائیلتاد روزنبلوم، عضو ارشد شورای آتلانتیک، معاون سابق سازمان اطلاعات در وزارت امنیت داخلی و معاون وزیر دفاع در پنتاگون، در مطلبی در پایگاه اینترنتی «پولیتیکو» به تهدیدات و فرصت های نزدیکی رژیم اسرائیل و عربستان به یکدیگر برای ایالات متحده و همچنین اقدامات احتمالی این دو بازیگر علیه ایران اشاره کرده است.

به گزارش «تابناک»، در این مطلب اشاره شده که در خاورمیانه جدید شاهد افزایش نفوذ و قدرت ایران هستیم و این باعث شده تا شاهد تحولات مهم دیگری باشیم که شاید مهم ترین آن، شکل گیری روابط حسنه آرامی بین عربستان و رژیم اسرائیل باشد. روابط میان این دو بازیگر، بر اساس حس مشترک خیانت و رها شدن از سوی واشنگتن و علاقه آمریکایی ها به تعامل با ایران، در حال شکل گیری است.

افزایش همکاری امنیتی میان ریاض و تل آویو، فرصت های جدیدی برای ایالات متحده به منظور توسعه یک دستگاه امنیتی گسترده تر در خاورمیانه فراهم می کند؛ اما این مسأله همچنین می تواند خطرات عمده ای برای نفوذ سیاسی ـ امنیتی آمریکا در خاورمیانه داشته باشد.

در واقع، در باب فرصت ها، همکاری عربستان و اسرائیل می تواند فرصتی را فراهم کند تا آمریکا متحدان ناراضی خود را برای ایجاد روابط امنیتی متقابل به یکدیگر نزدیک کند. آمریکایی ها هم اسرائیل و هم عربستان سعودی را دو متحد کلیدی خود در خاورمیانه قلمداد می کنند که نزدیکی آن ها به یکدیگر می تواند نظم امنیتی مورد نظر آمریکا در خاورمیانه را تحقق بخشد.

اما این نزدیکی روابط می تواند چالش هایی نیز برای آمریکا در خاورمیانه به همراه داشته باشد. اسرائیل و عربستان دو بازیگری هستند که بر سر مسأله فلسطین، روابط رسمی دیپلماتیکی با همدیگر ندارند؛ اما به تازگی با توافق هسته ای میان ایران و غرب و سیاست های نرم و کمتر تهاجمی ایالات متحده در قبال ایران، عربستان و اسرائیل به شدت از واشنگتن عصبانی بوده و در حال برقراری ارتباط با یکدیگر هستند.

موضوع افزایش نفوذ ایران و تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران آنقدر این دو بازیگر منطقه ای را تحت تأثیر قرار داده و با تصور تهدید روبه رو کرده که بحران نیم قرن و اندی اشغال فلسطین توسط اسرائیل در حال نادیده گرفته شدن از سوی سعودی هاست و به نظر می رسد برای مقابله با نفوذ بیشتر ایران در منطقه، این دو بازیگر ضد ایرانی در حال ایجاد پیوندهای مشترک امنیتی با یکدیگر هستند.

در طول سالیان بعد از انقلاب ایران، هم اسرائیل و هم عربستان، فعالیت ها و اقدامات زیادی برای مقابله با ایران در سطح منطقه ای و بین المللی انجام دادند و به هر صورتی تلاش کردند این کشور را در عرصه بین المللی منزوی کنند. تحریم های گسترده بین المللی علیه ایران به خاطر فعالیت های هسته ای این کشور، موضوعی بود که بیش از هر دولت دیگری، رژیم اسرائیل و عربستان را خشنود می کرد. اما شروع مذاکرات ایران و آمریکا برای رسیدن به یک توافق در موضوع هسته ای، آغازی بود بر نگرانی فزاینده این دو بازیگر منطقه ای ضد ایران.

نگرانی این دو بازیگر با امضا و اجرای توافق هسته ای میان ایران و غرب، دو چندان شد و آن ها این توافق را تهدید جدی برای خود قلمداد کردند. آن ها، آمریکا را مقصر اصلی حصول این توافق و افزایش وزن بین المللی ایران قلمداد کرده اند و به دلیل یک تصور تهدید مشترک، در حال ایجاد پیوندهای امنیتی متقابل با یکدیگر هستند.

در همین زمینه «تاد روزنبلوم» می گوید این همکاری نزدیک امنیتی بین اسرائیل و عربستان فارغ از اینکه فرصتی برای آمریکا به منظور گسترش نظم امنیتی جدیدی در خاورمیانه می دهد، می تواند حامل یک تهدید عمده باشد و آن هم کاهش نفوذ سیاسی و نظامی آمریکا در خاورمیانه است.

در واقع، برقراری پیوندهای امنیتی متقابل دو جانبه میان تل آویو و ریاض، می تواند آن ها را نسبت به حضور سیاسی و نظامی آمریکا در منطقه تا حدودی بی نیاز کند و روابط خود را خارج از حوزه واشنگتن تعریف و دنبال کنند؛ موضوعی که بدون شک، می تواند سبب کاهش نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه شود.

روزنبلوم می گوید: « من وقتی با مقامات اسرائیلی صحبت می کردم، اذعان می کردند در حال تماس نزدیک با عربستان و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هستند و همکاری نزدیک و آرام امنیتی میان آن ها در حال شکل گرفتن است».

اوایل این ماه نیز شاهزاده «ترکی فیصل» رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی و «یاکوف آمیدرور» مشاور سابق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، با یکدیگر در واشنگتن دیدار کردند و دو طرف در این دیدار که توسط کانون مطالعات سیاسی خاور نزدیک در شهر واشنگتن صورت گرفت، درباره راه های تشکیل دو دولت فلسطین و اسرائیل و همچنین نگرانی از فعالیت هسته ای ایران و بی ثباتی و ناامنی در منطقه خاور میانه بحث و تبادل نظر کردند.

حال باید پرسید که همکاری متقابل رژیم اسرائیل و عربستان برای مقابله با ایران چگونه خواهد بود؟ در پاسخ باید گفت، شاید آنها تلاش های مشترکی برای اخلال دیجیتالی در ظرفیت های موشک سازی بالستیک ایران و همچنین حملات هدفمندی را علیه مهندسان موشکی ایران و فیزیکدانان آن راه اندازی کنند. آن ها ممکن است به صورت مشترک حمایت از اپوزیسیون ها و قومیت های ایرانی را برای ایجاد ناآرامی در ایران دنبال کنند.

نویسنده این مطلب در نهایت می گوید: رئیس جمهور آمریکا دیگر نباید سیاست دوگانه خود در این رابطه را ادامه دهد و باید با در نظر گرفتن منافع ملی ایالات متحده تصمیم قطعی خود را بگیرند. همکاری استراتژیک میان اسرائیل و عربستان می تواند برای آمریکا خوب باشد. هم اسرائیل و هم عربستان خواهان احیای اعتماد و تقویت روابط با آمریکا هستند؛ اما این امر مستلزم آن است که آمریکا به سیاست های سابق خود در قبال ایران بازگردد.

در مجموع، می توان گفت این تحلیل، فصل مشترک مواضع شخصیت های محافظه کار آمریکایی است که معتقدند آمریکا باید بار دیگر سیاست های سخت گیرانه خود در قبال ایران را احیا کند.

نخست‌وزیر جدید ترکیه کیست؟

با اعلام نام رهبر جدید حزب حاکم عدالت و توسعه در ترکیه، عملاً نخست وزیر جدید این کشور شناخته شده و بحث های فراوانی که پس از استعفای احمد داوداوغلو در این زمینه درگرفته بود، پایان یافت؛ اما فرد جدیدی که قرار است پس از داوداوغلو زمام دولت را در ترکیه به دست بگیرد، کیست و چه سابقه و پیشینه ای دارد؟

کد خبر: ۵۹۰۶۸۱
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۱ - 19 May 2016
نخست‌وزیر جدید ترکیه کیست؟با اعلام نام رهبر جدید حزب حاکم عدالت و توسعه در ترکیه، عملاً نخست وزیر جدید این کشور شناخته شده و بحث های فراوانی که پس از استعفای احمد داوداوغلو در این زمینه درگرفته بود، پایان یافت؛ اما فرد جدیدی که قرار است پس از داوداوغلو زمام دولت را در ترکیه به دست بگیرد، کیست و چه سابقه و پیشینه ای دارد؟

به گزارش «تابناک»، ساعاتی پیش حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه، نام «بن علی ییلدیریم» را به رهبری جدید این حزب اعلام کرد. به این ترتیب، ییلدیریم که به عنوان یکی از یاران نزدیک و قدیمی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه شناخته می شود، نخست وزیر جدید این کشور خواهد بود.

روزنامه «فایننشال تایمز» با انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی خود به بررسی سوابق نخست وزیر جدید ترکیه پرداخته و می نویسد، ییلدیریم که در حال حاضر سمت وزارت حمل و نقل، دریانوردی و ارتباطات ترکیه را بر عهده دارد، در جریان یک جلسه رأی گیری پشت درهای بسته انتخاب شد و قرار است، یکشنبه رسما به ریاست حزب معرفی شود. وی جانشین احمد داوداوغلو خواهد شد که به دلیل اختلافاتش با اردوغان، از ریاست حزب و نخست وزیری کناره گیری کرد.

ییلدیریم از اوایل دهه 1990 و زمانی که اردوغان شهردار استانبول بود، با وی به طور مستمر همکاری داشته است. از سال 2002 که حزب عدالت و توسعه توانست به عنوان حزب حاکم، قدرت را در ترکیه به دست بگیرد، ییلدیریم در سه دولت مختلف وابسته به این حزب به عنوان وزیر حمل و نقل فعالیت کرده است. به این ترتیب، وی به عنوان یکی از یاران وفادار اردوغان شناخته می شود.

نخست‌وزیر جدید ترکیه کیست؟

به اعتقاد فایننشال تایمز، انتخاب ییلدیریم به اردوغان اجازه می دهد تا به رویه فعلی خود که تمرکز قدرت در دست رئیس جمهور است، ادامه دهد. با این حال، بنا بر قانون اساسی ترکیه، ییلدیریم به عنوان نخست وزیر، از قدرت به چالش کشیدن رئیس جمهور برخوردار است؛ هرچند با توجه به سوابق ییلدیریم، انتظار نمی رود که وی وارد چنین چالشی با اردوغان شود، این امر به طور بالقوه تا زمان برگزاری همه پرسی قانون اساسی در ترکیه و تغییر احتمالی قانون اساسی استمرار خواهد داشت.

در جایگاه وزیر حمل و نقل، ییلدیریم تاکنون انجام پروژه های زیرساختی مهمی را در ترکیه بر عهده داشت که از آن جمله می توان به ساخت خطوط راه آهن تندرو و ابتکارات راه‌سازی اشاره کرد؛ اقداماتی که اردوغان آن ها را سنگ بناهای ترکیه جدید دانسته و از آن تقدیر کرده است.

با این حال، دوران تصدی گری وی بر وزارتخانه مذکور، خالی از بحث و جنجال هم نبوده است. در این زمینه مشخصاً می توان به دعاوی مالی مربوط به پروژه احداث سومین فرودگاه استانبول اشاره کرد. در دسامبر 2013، ییلدیریم موقت از کابینه کنار گذاشته شد، زیرا در پروژه مذکور، دادستانی ترکیه به نفع شرکت برنده مناقصه و به ضرر وی رأی داده بود. برنده مناقصه شکایت کرده بود که ییلدیریم از این شرکت خواسته یک روزنامه طرفدار دولت را به نرخ 450 میلیون دلار بخرد.

با این حال، اتهام ییلدیریم هیچ گاه به اثبات نرسید و هم اکنون نیز وی از مصونیت پارلمانی برخوردار است. دولت اردوغان نیز همواره از وی حمایت کرده و دادستان هایی که علیه وی اعلام جرم کرده بودند، «کودتاچی» خوانده است.

به هر حال، انتظار می رود که ییلدیریم در سمت جدید خود به عنوان نخست وزیر، تغییراتی در کابینه دهد و همچنین طرح های حزب عدالت و توسعه برای افزایش کرسی های خود در پارلمان در پی طرح اتهامات علیه برخی نمایندگان اپوزیسیون را پیگیری کند.

ورود دوباره معترضان به «منطقه سبز» بغداد و درگیری با نیروهای امنیتی

در شرایطی که کمتر از یک ماه از جنجال های رخ داده در عراق به واسطه اقدامات طرفداران جریان طرفدار مقتدا صدر و ورود آن ها به ساختمان پارلمان می گذرد، اخبار حاکی از آن است که تظاهرکنندگان و معترضین، بار دیگر وارد «منطقه سبز» بغداد شده و میان آن ها و نیروهای امنیتی درگیری رخ داده است؛ اقدامی که بار دیگر چشم انداز ثبات سیاسی در عراق را با ابهام مواجه می سازد.

کد خبر: ۵۹۰۸۹۰
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۲ - 20 May 2016
ورود دوباره معترضان به «منطقه سبز» بغداد و درگیری با نیروهای امنیتیدر شرایطی که کمتر از یک ماه از جنجال های رخ داده در عراق به واسطه اقدامات طرفداران جریان طرفدار مقتدا صدر و ورود آن ها به ساختمان پارلمان می گذرد، اخبار حاکی از آن است که تظاهرکنندگان و معترضین، بار دیگر وارد «منطقه سبز» بغداد شده و میان آن ها و نیروهای امنیتی درگیری رخ داده است؛ اقدامی که بار دیگر چشم انداز ثبات سیاسی در عراق را با ابهام مواجه می سازد.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری فرانسه از هجوم معترضان عراقی به منطقه سبز بغداد خبر داد. خبرها از عراق حاکی از آن است که معترضان به دفتر نخست وزیری عراق یورش بردند و با نیروهای امنیتی عراق درگیر شدند.

واشنگنتن پست نیز گزارش داد، نیروهای امنیتی عراق با استفاده از گاز اشک آور و خودروهای آب پاش، سعی در عقب راندن معترضان از این ناحیه دارند. رویترز نیز در گزارشی از شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌های جنگی به ‌سوی معترضین عراقی در منطقه سبز از سوی نیروهای امنیتی خبر داده است.

اسکای نیوز هم در خبری که مقامات عراقی هنوز آن را تأیید یا رد نکرده‌اند، از کشته شدن سه تن و زخمی شدن چند نفر دیگر در درگیری‌های منطقه سبز خبر داده است.

پس از یورش نخست معترضان به منطقه سبز ـ که چندی پیش اتفاق افتاد ـ حیدر عبادی نخست وزیر عراق، اعلام کرده بود که به هیچ وجه اجازه نخواهد داد، حادثه مشابهی اتفاق بیفتد و در صورت تکرار آن با معترضان برخورد خواهد کرد.

در همین رابطه، پلیس عراق به دنبال تلاش شرکت کنندگان در تظاهرات امروز بغداد برای ورود به منطقه سبز، ورودی‌های این شهر را به کلی بست و وضعیت اضطراری اعلام کرد. پلیس عراق در بغداد، پایتخت عراق حالت اضطراری اعلام کرد.

لازم به ذکر است، پیش از این نیز یک بار دیگر معترضین طرفدار مقتدی صدر وارد منطقه سبز بغداد شده و پارلمان را به تسخیر خود درآورده بودند. برخی جریانات سیاسی در عراق نسبت به آنچه فساد در دستگاه‌های حکومتی خوانده می‌شود، اعتراض دارند.

در شرایطی که برخی اخبار از کشته شدن سه تن حکایت دارد، یک منبع پلیس عراق که به نامش اشاره نشده، گفت: 17 نفر در جریان تیراندازی و شلیک گاز اشک آور نزدیک منطقه سبز زخمی شدند.

آخرین خبرها حاکی از آن است که نیروهای پلیس و امنیتی عراق، موفق به خارج کردن معترضین و کنترل یافتن به اوضاع شده‌اند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد