سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نشنال اینترست:

در پایان اجلاس آمریکا و شورای همکاری در عربستان در 21 و 22 آوریل، اوباما دو پیام را به رهبران عرب اعلام کرد: که آمریکا هبچ علاقه ای به درگیری مستقیم با ایران ندارد، و کشورهای عربی نیز با رویارویی با ایران نفعی کسب نمی کنند، و دیگر کشورهای خلیج فارس باید به قابلیت های نظامی دفاع از کشور خود تمرکز داشته باشند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چرا دیگر نمی توان جلوی قدرت یابی بیشتر ایران را گرفت؟ / واقعیتی که اوباما در مورد تهران فهمید

نشنال اینترست نوشت: در اواخر ژوئن 2013، مجله اکونومیست بر ضرورت برچیدن برنامه هسته ای ایران تاکید کرد، تا از ظهور قدرت ایرانی جلوگیری شود. به گفته این نشریه، ایرانی هسته ای می تواند منافع غرب در خاورمیانه را شدیدا به چالش بکشد و ماهیت وجودی اسرائیل را به خطر اندازد. این مقاله در انتها می آورد: وقتی ایرانی ها در حال افزایش قدرت خود هستند، دیگر زمان مناسبی برای عقب کشیدن از خاورمیانه نیست. در مقابل، هیلاری من لورت، از مسئولین اسبق شورای امنیت در مخالفت با این نظریه در مقاله ای در مارس 2015 نوشت: « در واقع قدرت گرفتن ایرانی ها برای ثبات بیشتر منطقه بسیار مهم است.» زیرا تلاش اخیر آمریکا برای ایجاد منطقه ای طرفدار آمریکا با شکست مواجه شد، و در نهایت همکاری اسرائیل و عربستان برای محدودسازی قدرت ایران بی نتیجه ماند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این نشریه در ادامه آورده است: اخیرا اوباما به این واقعیت پی برده است که رویکرد دولت های پیشین آمریکا نسبت به ایران پس از انقلاب 57 اشتباه بوده است. در پایان اجلاس آمریکا و شورای همکاری در عربستان در 21 و 22 آوریل، اوباما دو پیام را به رهبران عرب اعلام کرد: که آمریکا هبچ علاقه ای به درگیری مستقیم با ایران ندارد، و کشورهای عربی نیز با رویارویی با ایران نفعی کسب نمی کنند، و دیگر کشورهای خلیج  فارس باید به قابلیت های نظامی دفاع از کشور خود تمرکز داشته باشند.

اوباما به طور ضمنی با سخنانش گفت، به نظر آمریکا ایران بازیگر قدرتمندی در منطقه است، که در مصاحبه اش با آتلانتیک هم گفته بود شورای همکاری باید منطقه را با همسایه اش تقسیم کند، که واکنش تندی از رهبران عربی به همراه داشت.

امروزه، قدرت گرفتن ایران دیگر بحثی برای گفتگو نیست، بلکه واقعیتی است که باید با آن روبرو شد. ایران در سال های گذشته در مقایسه با کشورهای همسایه اش در خاورمیانه پیشرفت های بیشتری در فناوری داشته است، و در فوریه 2009 اولین ماهواره خود را به فضا پرتاب کرده؛ توان حملات سایبری خود را به حد چین رو روسیه رسانده است؛ و در تولید سخت افزارهای نظامی به پیشرفت قابل توجهی دست یافته، که شامل خودروهای بدون سرنشین، تانک های جنگی، و موشک های میان برد و دوربرد می شود. صنایع دفاعی ایران در حال راه یابی آرام به بازار فروش تسلیحات هستند که در حال حاضر مشتریان ثابتی از عراق، سوریه و لبنان دارند. نیروهای نظامی ایران می توانند نیروهای آمریکا را برای بیرون راندن از خلیج فارس به چالش بکشند، و میزان بالایی از استقلال در سیاست خارجی خود را نشان دهند.

همچنین ایران از عناصر سنتی قدرت بهره می برد که شامل موقعیت مکانی استراتژیک با دسترسی بی مانع به اقیانوس هند و کنترل حائز اهمیت آن بر تنگه هرمز در ورودی جنوبی خلیج فارس می شود که یک سوم نفت جهان از آن می گذرد؛ ساحل طولانی آن در خلیج فارس که تهران را به کشورهای آسیای مرکزی و روسیه وصل می کند؛ منابع عظیم نفت و گاز؛ و زیرساخت های صنعتی دارد که 40 درصد درآمد خالص آن را حتی در حالت تحریم تشکیل می دهد – همه این ها قصد ایران برای داشتن نقش قدرت اصلی در خاورمیانه را تقویت می کند.

زمان قدرت گیری ایران در خاورمیانه

نقطه عطف قرار گرفتن ایران در میان قدرت های اصلی منطقه، توافق هسته ای بود که به برجام ختم شد. طبق این توافق آمریکا حاضر به همکاری با کشوری شد که قبل تر آن را در محور شرارت قرار داده بود. از نظر اقتصادی، ایران از تحریم های سازمان ملل و غرب رها شد تا بتواند دوباره در اقتصاد جهانی ادغام شود، و غرب ایران را به عنوان شریکی استراتژیک در نبرد با خشونت داعش و افراط گرایی پذیرفت.

قدرت یابی ایران تنها محصول توافق هسته ای نبود. این روند دو تا سه دهه ادامه داشت، و در این مدت پیشرفت های چشمگیری نصیب ایران شد که حاصل تغییرات استراتژیکی در عرصه خاورمیانه و اطراف آن بود. دو تا از اساسی ترین تغییرات سقوط اتحادیه جماهیر شوروی در سال 1991 و از میان رفتن دو دشمن سرسخت ایران – طالبان در شرق و رژیم صدام حسین در غرب – توسط آمریکا در اوایل دهه 2000 بود. ایران بیشترین نفع استراتژیک را از حمله نظامی آمریکا به افغانستان و اشغال عراق تحت عنوان جنگ با تروریسم کسب کرد، که بعید است خواست آمریکا بوده باشد. آنچه به اصطلاح دیوار سنی برای دفاع برابر ایران شیعه وجود داشت کاملا فرو ریخت، و نتیجه آن افزایش قدرت نفوذ ایران در مناسبات سیاسی و استراتژیک در عراق پس از صدام شد.

آنچه به افزایش قدرت و نفوذ ایران در خاورمیانه کمک شایانی کرد، بهار عربی بود. برای ایران تهدید داعش و شورشیان تحت حمایت آمریکا علیه دولت اسد و همچنین تهدیدها بر ضد دولت با اکثریت شیعه عراق به عنوان تهدید علیه امنیت ملی خود محسوب می شد، و بقای محور مقاومت ایران و متحدانش، سوریه و حزب الله را به خطر مواجه می کرد. ایران حضور خود در سوریه و عراق را با این توضیح که «اگر در دمشق [با نیروهای داعش و گروه های مختلف تروریستی] مبارزه نکنیم، باید در خیابان های تهران با آن ها بجنگیم. 

رئیس جمهور روحانی حمایت بی قید و شرط از عراق در مبارزه با داعش را اعلام کرد، و علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد سیاسی رهبر معظم انقلاب ایران آیت الله خامنه ای، به دفعات اعلام کرده کنار رفتن بشار اسد از قدرت پیش از پایان ریاست جمهوریش "خط قرمز ایران" در سوریه است. به نظر می رسد ایران موقعیت خود در عراق و سوریه را به شدت تحکیم کرده، و جایگاه خود را به عنوان کارگزار قدرت در جهان عرب بالا برده است.

در همین حال، کاهش عمومی قدرت کشورهای عربی کمک شایانی به ظهور ایران به عنوان بازیگر منطقه ای برتر کرده است. کشورهای عراق، لیبی، سوریه و یمن در اثر جنبش های دموکراسی خواهانی در وضعیت پر از خشونت و آشوب قرار گرفته اند؛ لبنان روی یک بند سیاسی راه می رود، و از سم فرقه گرایی مسموم شده و بین فشارها قرار گرفته است؛ اردن غرق در هجوم انبوه پناه جویان سوری است؛ و دولت نظامی مصر تحت فشار چالش های داخلی است، که مهم ترین آن ها شورشیان جهادی است که در شبه جزیره سیناء در حال گسترش هستند. در حال حاضر به نظر نمی آید اعراب در موضع تاثیرگذاری برای ایجاد چالش جدی برای کاهش فشار ایران یا جلوگیری از افزایش قدرتش داشته باشند. تلاش های عربستان برای مبارزه با نفوذ ایران در سوریه، عراق، و یمن تا کنون دستاورد قابل ملاحظه ای نداشته است.

استراتژی کنونی ایران افزایش قدرت سیاسی خود در سراسر منطقه و ایجاد استقلال اقتصادی است که رهبر معظم ایران آن را "اقتصاد مقاومتی" نامیده است، تا بدین ترتیب ایران بتواند برابر شوک های اقتصادی تحت تاثیر سیاست های اقتصادی خصمانه کشورهای دیگر مانند تحریم ها مقاومت کند. هر دوی این استراتژی ها کمک شایانی برای افزایش قدرت ایران و تاثیرگذاری آن در منطقه می کند.

ایران با گرد هم آوردن شیعیان تمام کشورهای منطقه از افغانستان گرفته تا سوریه و یمن، توانسته بر تفاوت های قومی و شاخه های مختلف شیعه غلبه کند و بلوک شیعی متحد بزرگی در خاورمیانه ایجاد و در کنترل خود داشته باشد تا از دو هدف مطمئن شود: برای مبارزه با تلاش وهابیون برای تصرف قدرت سیاسی در عراق و سوریه، و برای دفاع از حقوق شیعیان در دیگر کشورهای منطقه.

ایران با وجود چالش های منطقه ای و داخلی بدون شک به قدرت مسلط بر منطقه خاورمیانه بدل خواهد شد – هدفی که همواره ایرانی ها قصد دستیابی آن را داشته اند. حالا ایران بیش از پیش در آستانه دستیابی به این هدف قرار دارد.

نیویورک تایمز:

ایران که از کارشکنی های عربستان بسیار عصبانی است، روز پنج شنبه اعلام کرد شهروندان این کشور در حج امسال شرکت نمی کنند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیا بالاخره ایرانی ها امسال به حج می روند؟ / روابط تهران و ریاض، وخیم تر از هر زمان دیگر

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ نیویورک تایمز نوشت: ایران که از کارشکنی های عربستان بسیار عصبانی است، روز پنج شنبه اعلام کرد شهروندان این کشور در حج امسال شرکت نمی کنند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ این نشریه امریکایی در ادامه آورده است: عربستان می گوید ایران عامل اصلی مشکل است و آن را متهم به اعلام خواسته های غیر قابل قبول می کند.
هنوز از اظهارات مسئولین دو کشور نمی توان مطمئن بود که این چالش قابل حل باشد، یا پیش از آغاز حج در سپتامبر امسال بر طرف شود.
با این همه، این اظهارات، وخامت روابط ایران و عربستان را بیش از هز زمان دیگری نشان می دهد. این دو از زمان های دور دو رقیب سنتی بوده و در حال حاضر در دو طرف درگیری ها در سوریه قرار دارند.
pج سال گذشته با فاجعه وحشتناکی همراه بود که بنا به تخمین برخی سازمان ها حدود 2400 انسان تحت فشار جمعیت کشته شدند، که 460 نفر آن ها ایرانی بودند.
عربستان تعداد کشته شدگان را 769 نفر اعلام کرد، اما توضیحات بیشتری ارائه نداد. این حادثه مرگبار باعث افزایش تنش طولانی میان ایران و عربستان شده است. در ماه ژانویه، عربستان پس از آتش زده شدن سفارتش در تهران روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد. 
نبود روابط دیپلماتیک باعث پیچیده تر شدن برنامه های ایران برای حضور در حج امسال شد، زیرا آن ها نمی توانند در ایران ویزای عربستان را دریافت کنند، و سفر مستقیم به آن متوقف شده است.
هیاتی از ایران ماه گذشته گفتگوهای چهار روزه ای با مسئولان عربستان داشت تا درباره مقدمات حج امسال تصمیم گیری کنند، که این اولین ملاقات رو در روی مسئولین دو کشور پس از وخامت روابط آن ها بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، علی جنتی روز پنج شنبه گفت مذاکرات نتیجه ای نداده است. او با اعلام آنکه امسال ایران در حج شرکت نمی کند، عربستان را مقصر دانست.

جنتی در سخنانی که در شبکه پرس تی وی نقل شد، گفت: «رفتار آن ها سرد و نامناسب بود. آن ها خواسته های ما درباره مسائل ویزا، حمل و نقل و امنیت حاجی ها را نپذیرفتند».

او گفت: «شرایط برای انجام حج فراهم نیست، ما فرصت آن را از دست داده ایم، ما بیشترین تلاش را داشته ایم اما سعودی ها به کارشکنی خود ادامه می دهند».

یک دیگر از شخصیت های ارشد ایرانی، آیت الله سبحانی مانند جنتی حضورایرانیان در حج امسال را منتفی ندانست، اما به شدت از آن حمایت کرد.

او که سخنانش از خبرگزاری جمهوری اسلامی نقل می شد گفت: «رفتار سعودی ها آشکارا توهین آمیز است. ما می خواهیم با کرامت و احترام در حج شرکت کنیم».

وزارتخانه مسئول حج در عربستان اظهارات ایرانی ها را رد کرده، و گفت مذاکره کنندگان ایران تاکید داشتند ویزایشان را در ایران دریافت کنند. به گزارش الجزیره سعودی ها گفته اند می توان از سامانه اینترنتی طراحی شده برای ثبت نام برای شرکت در حج استفاده کرد.

محمد بینتین، وزیر حج و عمره عربستان در این باره گفت: «ایران تنها کشوری است که از امضای موافقت نامه حج سر باز زده».

این اولین باری نیست که ایران و عربستان درباره مراسم حج باهم درگیر شده اند و در سال 1987 با کشته شدن حدود 300 ایرانی در مراسم حج در مکه روابط دو کشور تیره و تار شد. سعودی ها در سال 1988 روابط خود با ایران را قطع کردند، که تا 1991 بار دیگر برقرار نشد، و در این مدت ایرانی ها در مراسم حج شرکت نکردند.

مقامات وزارت نفت هند می‌گویند این کشور به دلیل تحریم‌های آمریکا برای تسویه بدهی 6.5 میلیارد دلاری به ایران با مشکل روبروست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 مقامات وزارت نفت هند می‌گویند این کشور به دلیل تحریم‌های آمریکا برای تسویه بدهی 6.5 میلیارد دلاری به ایران با مشکل روبروست.
به گزارش انتخاب، کمتر از یک هفته مانده به سفر «نارندا مودی»، نخست‌وزیر هند به تهران، مقام‌های این کشور کماکان در تلاش برای پرداخت بدهی 6.5 میلیارد دلاری به ایران هستند.
مقام‌های وزارت نفت و امور خارجی هند به پایگاه خبری «هندو» گفته‌اند پرداخت این مبالغ به ایران به دلیل اکراه بانک‌های اروپایی از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به ایران با مشکل مواجه شده است.یک مقام هند گفت: «داریم تلاشمان را می‌کنیم که این توافق را در این هفته به سرانجام برسانیم. ما دوست داشتیم حداقل بخشی از بدهی خودمان به ایران را به این کشور انتقال بدهیم.»
توافق بر سر پرداخت این مبلع یکی از موضوعاتی است که ایران و هند امیدوارند در سفر مودی به تهران در روزهای 22 و 23 ماه مه بر سر آن به توافق برسند.
هند از جمله مهمترین کشورهای آسیایی است که از ایران انرژی وارد می‌کند و برای تامین بخشی از نیازهای خود در بخش انرژی، وابسته به جمهوری اسلامی می‌باشد.
پالایشگاه‌های هندی از جمله «ایثار» و «مانگالور» مبلغی نزدیک به 6.5 میلیارد دلار به ایران بدهی نفتی دارند.
دهلی نو پیشتر هم به تهران اعلام کرده بود که مشروط بر مشخص شدن کانال پرداخت، آماده است تا 6.5 میلیارد دلار از بدهی مربوط به واردات نفت از ایران را بپردازد.
شرکت‌های اروپایی، رسانه‌ها و مقامات غربی در ماه‌های گذشته اذعان کرده‌اند بانک‌های بین‌المللی از بیم نقض تحریم‌های رفع‌نشده آمریکا علیه ایران از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به قراردادهای تجاری ایران بیم دارند.
منشأ این هراس، جریمه‌های سنگینی است که تنظیم‌کنندگان مالی آمریکا پیشتر علیه برخی شرکت‌های متهم به مبادله با ایران با ارز آمریکا وضع کرده‌اند.

منبع: فارس

سخنگوی دولت در مورد ادعای حداد عادل در مورد دخالت در انتخابات 94، گفت: هر کسی جرمی را مشاهده می‌کند حتماً باید به قوه قضائیه اعلام کند و اینکه فقط مطلبی را مطرح کنیم شأنیت و جایگاهی ندارد و تنها باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی دولت گفت: نظر صریح دولت در مورد دونرخی شدن قیمت بنزین اعلام شده است و دولت دونرخی شدن بنزین را فسادآور می‌داند.

محمدباقر نوبخت در این نشست با اشاره به مصوبه دولت در خصوص احداث 200 هزار واحد مسکونی در روستاها گفت: بانک مرکزی در حد 120 هزار واحد مسکونی در همه کشور، برای هر واحد 18 میلیون تومان وام با سود 5 درصد اختصاص می دهد. همچنین برای 80 هزار واحد مسکونی در روستاهای مرزی، به ازای هر واحد مسکونی 20 میلیون تومان وام با سود 5 درصد اعطا خواهد شد.

وی افزود:: همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی مکلف شد اصل و فرع وام را تضمین کرده و مابه التفاوت سود این تسهیلات را نسبت به تسهیلات رایج، تقبل کند. بنیاد مسکن نیز مکلف به اجرای این بخش در کل کشور شد. همچنین در شهرها نیز اقدامات مشابهی برای فعال سازی بخش مسکن در نظر گرفته شده است.

نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد احتمال دونرخی شدن بنزین و موضع دولت در این رابطه، گفت: در این رابطه تبصره 14 لایحه بودجه سال 95 وجود دارد که دولت در فرآیند تصویب این بند مخالفت صریح خود را اعلام کرده است. چرا که دولت موافق با دونرخی کردن قیمت بنزین نیست و هنوز هم این تبصره به دولت ابلاغ نشده است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد لغو مجوز کنسرت‌ها در شهرهای مختلف، به سخنرانی‌های رئیس جمهور و تأکید او بر نارضایتی از چنین رفتارهایی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور در برخی سخنرانی‌های خود به صراحت مراتب نارضایتی خود را از لغو مجوزهای قانونی کنسرت‌ها بیان کرده‌اند.

سخنگوی دولت افزود: انتظار داریم در خصوص کنسرت‌هایی که با مجوز انجام می‌شود، شاهد لغو آنها نباشیم چرا که آثار اجتماعی و فرهنگی سویی دارند.

وی با اشاره به اینکه گاهی لغو مجوز کنسرت‌ها در مورد هنرمندانی مثل استاد ناظری که شخصیت هنری برجسته کشور هستند، اتفاق می‌افتد، گفت: اصالت و متانت برنامه‌های استاد ناظری برای همه روشن است و قطعاً مواضع رئیس جمهور در این موارد قابل تسری به همه کنسرت‌هایی است که مجوز دارند.

سخنگوی دولت در رابطه با طرح مجلس جهت الزام پیگیری خسارت دو میلیاردی ایران از آمریکا، گفت: این طرح با انگیزه‌های ملی در جهت صیانت از منابع ملت ایران صورت گرفته و در حال حاضر دادگاه‌های ایرانی ده‌ها میلیاد حکم علیه طرح‌های آمریکایی صادر کرده‌اند که همگی آنها در حال انجام است و اقدامات قانونمند لازم را انجام خواهیم داد. پس حتی اگر این تصویب به نرسد مانعی برای پیگیری‌های ما در دادگاه‌های جمهوری اسلامی ایران نیست.

نوبخت همچنین در مورد چهره‌هایی که به عنوان مقصر این پرونده مطرح شده‌اند، ادامه داد: این موضوع در شورای عالی امنیت ملی پیگیری می‌شود که مباحث داخلی آن به قوه قضائیه منعکس شده و آنچه در مورد مجامع جهانی است نیز از سوی شورای مذکور پیگیری می‌شود. مقتضی نیست که دولت قبل از قوه قضائیه اقدامی داشته باشد و منتظریم در چارچوب قانونی آنهایی که قصوری داشته‌اند مورد پیگیری قرار گیرند.

سخنگوی دولت همچنین تأکید کرد: در راستای احقاق حقوق ملت ایران از همه ظرفیت‌های حقوقی و سیاسی در زمان مناسب استفاده خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: در بیانیه‌ای که از سوی کارگروه صیانت از اموال ارزی جمهوری اسلامی ایران صادر شده است روشن شده که با چه سازوکاری می‌توانیم نسبت به استیفای 1 میلیارد و 750 میلیون دلاری که به پرونده دو میلیون دلاری معروف شده است، اقدام کنیم.

سخنگوی دولت همچنین در مورد پیش‌بینی وضعیت اشتغال در سال 95 با توجه به رشد اقتصادی، گفت: در صورتی که رویکرد ما برای رشد اقتصادی، تأثیر در افزایش سطح اشتغال باشد با توجه به فعالیت 7 هزارو 500 واحد تولیدی و 4 هزار واحد شرکت‌های صنعتی و توزیع این واحدها در سراسر استان‌های کشور ان‌شاءالله توازن منطقی جهت افزایش اشتغال در سطح ملی خواهیم داشت.

سخنگوی دولت در رابطه با مجوز واردات سه قلم کالا از جمله گندم، گفت: این مجوز تنها برای واردات نیست بلکه وارداتی موقت است تا به کالاهای ساخته شده تبدیل شوند و دوباره صادر کنیم و در واقع قصدمان فرآوری و صادرات مجدد است.

وی به وضعیت خوب ذخیره استراتژیک گندم اشاره کرد و گفت: از نظر میزان تولید گندم در وضعی هستیم که در سال جاری نیاز به واردات نداشته باشیم و گرچه مابه‌التفاوت قیمت خرید دولت با قیمت وارداتی قابل توجه است اما دولت ترجیح دارد گندم در داخل تولید شود و در حال حاضر نیز میزان ذخایر استراتژیک مردم حدود 5 تا 6 میلیون است.

نوبخت همچنین در مورد بازگشایی سفارت کانادا، گفت: دولت کانادا نسبت به تصمیم دولت قبلی خود در مورد ایران موضع‌گیری کرده و آن را نادرست دانسته و این نشان از تفاوت نگاه‌ها دارد و ما نیز با عنایت به اینکه در چارچوب منافع ملی از گسترش با ارتباط با دنیا استقبال می کنیم با حفظ شاخص‌های سیاست‌های کلی در روابط خارجی به این مسأله نگاه مثبت داریم.

نوبخت در مورد وضعیت حج در سال 95، گفت: همه تلاش وزارت ارشاد و سازمان حج بر این بود تا بتوانیم با کیفیتی که در شأن همه زائران و زائران ایرانی است، دولت عربستان شرایط حج را فراهم کند که متأسفانه تا به حال این اتفاق نیفتاده است.

سخنگوی دولت در مورد اعطای وام 20 میلیون تومانی ازدواج، گفت: در حال حاض تعدادی در نوبت هستند و امسال نیز تعداد دیگری افزوده می‌شوند و رقم پرداخت‌ها محدود است. البته علاقه‌مندیم با فوریت وام ازدواج داده شود چرا که پرداخت وام ازدواج از اولویت‌های نظام بانکی ماست.

نوبخت در مورد خبر منتشر شده در مورد عاملین انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی ایران و نقش وزارت اطلاعات، گفت: وزارت اطلاعات قطعاً در این وظایف اداری و مأموریت‌های سازمانی دارد. البته گاهی تقسیم مأموریت‌هایی نیز وجود دارد و توسط یک دستگاه مثلاً وزارت کشور یا ناجا بیان می‌شود که در این زمینه ان‌شاءالله گزارش نهایی در روزهای آینده اعلام خواهد شد.

نوبخت در مورد موضع دولت در خصوص تعیین رئیس مجلس و اظهارنظر برخی وزرا در این رابطه، گفت: با توجه به اصل تفکیک قوا و شرایط قوه مقننه و نمایندگان مجلس دولت هیچ موضع جانبدارانه‌ای برای کاندیداهای موجود ندارد و این مسأله مربوط به تصمیم نمایندگان است و اگر برخی وزرا اظهارنظری کرده‌اند ربطی به دولت ندارد و موضع دولت روشن است.

وی در رابطه با پیامک اخیر سازمان بازنشستگی لشکری مبنی بر عدم پرداخت حقوق اردیبهشت‌ماه به علت تأمین نشدن بودجه از سوی دولت گفت: متأسفانه این پیامک ارسال شده است که قابل پیگرد قانونی است؛ چرا که باعث دلهره و تشویش میان بازنشستگان نیروهای مسلح و سوءاستفاده رسانه‌های خارجی شده است که به نظرم به این کار ناشیانه می‌توان واژه اقدام مجرمانه را داد.

وی با اشاره به اینکه وزیر دفاع اعلام کرده است در رابطه با پرداخت حقوق بازنشستگان سهم وزارتخانه را پرداخت خواهند کرد، گفت: موضوع عدم پرداخت حقوق اردیبهشت‌ماه بازنشستگان نیروهای مسلح حرفی بی‌ربط است. مگر ما می‌توانیم حقوق بازنشستگان را پرداخت نکنیم؟ این پرداخت توسط صندوق بازنشستگی کشوری انجام می‌شود.

نوبخت در ادامه گفت: البته با توجه به اینکه بودجه 95 به ما ابلاغ نشده است افزایش حقوق سال 95 در این ماه هم اعمال نخواهد شد.

وی در مورد اصلاحات آزمایشی نظام بانکداری اسلامی، گفت: اجرای این طرح به صورت آزمایشی که یک قانون مادر است آن هم در فرصت باقی‌مانده از مجلس را به صلاح نمی‌دانیم و دولت با این اقدام مخالف است و تصورم این است که شورای نگهبان نیز اجازه دهد.

نوبخت در مورد تغییر وزرا و استانداران گفت: معمولاً‌ بعد از هر رخداد سیاسی مثل انتخابات این شایعات مطرح می‌شود اما دولت هیچ برنامه‌ای جهت تغییر استانداران و وزرا ندارد.

نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت مینو خالقی، گفت: در این رابطه بهتر است کمی صبر کنید.

وی همچنین در مورد انتشار فیش‌های حقوقی نجومی مدیران بیمه مرکزی، گفت: وزیر اقتصاد در این زمینه گزارش دادند که این تغییر به خاطر یک مطالبه معوق بوده و فیش قبلی حقوقی این کارمندان و حقوق‌شان متعارف با بقیه کارمندان است.

وی در جواب سوالی در مورد موضوع تجمیع بیمه‌ها، گفت: نظر سازمان مدیریت در این زمینه روشن و واضح است و جلسات متعددی در این زمینه‌ داشته‌ایم که بر اساس جمع بندی از طریق قانون برنامه ششم قطعاً‌ این طرح عملیاتی می‌شود.

نوبخت در مورد دیدار فائزه هاشمی با جمعی از سران فرقه بهائیت، گفت: در این خصوص آیت‌الله هاشمی مواضع شایسته‌ای داشته‌اند و این کار را نکوهش کرده‌اند که به نظرم به این نظر احترام بگذاریم.

وی در مورد ادعای حداد عادل در مورد دخالت در انتخابات 94، گفت: هر کسی جرمی را مشاهده می‌کند حتماً باید به قوه قضائیه اعلام کند و اینکه فقط مطلبی را مطرح کنیم شأنیت و جایگاهی ندارد و تنها باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود.

سخنگوی دولت در مورد مسابقات بین‌المللی قرآن و تأثیرات آن، گفت: برگزاری این مسابقات به الفت و اتحاد مسلمانان منجر می‌شود.

منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد