سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران +عکس

فیلیپ گوردون دستیار ویژه سابق رییس جمهور آمریکا از ماهیت اصلی توافق هسته‌ای پرده بر می‌دارد و تغییر رفتار ایران بصورت تدریجی و در بلندمدت را استراتژی اصلی اوباما معرفی می‌کند.

سرویس جنگ نرم مشرق- اندیشکده آمریکایی «بیکر» و مرکز مطالعات انرژی آمریکا، به طور مشترک میزبان سمیناری یک روزه با عنوان «درون توافق هسته‌ای با ایران» در ماه گذشته در دانشگاه رایس واقع در هیوستون تگزاس بودند که در آن روابط ایران و آمریکا پس از توافق، از جنبه‌های مختلف مورد بحث قرار گرفت. مهمان ویژه این مراسم «وندی شرمن»، معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد این کشور در مذاکرات هسته ای با ایران بود که سخنان او در این سمینار، پیش از این در مشرق منتشر شده بود.

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران
اندیشکده آمریکایی «بیکر» و مرکز مطالعات انرژی آمریکا، به طور مشترک میزبان سمیناری یک روزه با عنوان «درون توافق هسته‌ای با ایران» در ماه گذشته بودند

در کنار شرمن، دیگر مهمان بسیار مهم برنامه که به لحاظ سوابق و موقعیت‌های شغلی خود حتی به نوعی از شرمن هم بالاتر قرار داشت، "فیلیپ اچ گوردون" بود؛ گوردون هم اکنون عضو ارشد «شورای روابط خارجی» آمریکا و اندیشکده «بروکینگز» و مشاور «گروه آلبرایت بریج استون» که یک موسسه پرنفوذ مشاوره راهبردی و اقتصادی به ریاست مادلین آلبرایت، وزیر خارجه پیشین آمریکا است. او که در سال 2008 در کمپین انتخاباتی اوباما مسوول امور اروپای تیم او بود، در سال های 2013-2009 به عنوان دستیار وزیرخارجه در امور اروپا و اوراسیا و در سال‌های 2015-2013 به عنوان عضو شورای امنیت ملی در پست «دستیار ویژه رییس جمهور و هماهنگ کننده امور خاورمیانه، شمال آفریقا و منطقه خلیج فارس» فعالیت می‌کرد.

فیلیپ گوردون که بر اساس بعضی منابع یک یهودی اشکنازی است، به زعم برخی تحلیل‌گران، از طراحان راهبرد سیاست خارجی آمریکا برای منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) در دور اول ریاست جمهوری اوباما بود؛ او از موافقان کاهش دخالت مستقیم دولت آمریکا در غرب آسیا، و در نتیجه کاهش هزینه‌های سیاست خارجی این کشور و همچنین مدافع استفاده از راهبرد دیپلماسی برای پیشبرد اهداف دولت آمریکاست.

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران
در کنار شرمن، دیگر مهمان بسیار مهم برنامه که به لحاظ سوابق و موقعیت‌های شغلی خود حتی به نوعی از شرمن هم بالاتر قرار داشت، "فیلیپ اچ گوردون" بود

سخنرانی گوردون در این کنفرانس، با عنوان «آیا توافق هسته‌ای، ایران را تغییر خواهد داد؟ امروز نه، ولی شاید فردا»، تا حدی هدف اصلی دولت اوباما را در پافشاری بر حصول توافق هسته‌ای با ایران را روشن می‌سازد. مشرق محتوای این سخنرانی را تایید نمی‌کند اما جهت آگاهی کارشناسان و نخبگان جامعه از مدل فکری دیپلمات‌های آمریکا درباره ایران به انعکاس آن مبادرت کرده است.

آیا توافق هسته‌ای ایران را تغییر خواهد داد؟ امروز نه، ولی شاید فردا

دستیار ویژه سابق رییس جمهور آمریکا در این سخنرانی از ماهیت اصلی توافق هسته‌ای پرده بر می‌دارد و تغییر رفتار ایران در بلندمدت را استراتژی اصلی اوباما معرفی می‌کند: «اگر این توافق به تغییر رفتار ایران منجر شود- یعنی آن چه که اوباما "مسیری متفاوت در رسیدن به مدارا و حل صلح‌آمیز مناقشه" خوانده است- چنین تغییراتی به تدریج و تنها در بلندمدت رخ خواهد داد».

وی با اشاره به اینکه وقتی محدودیت‌ها بر زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، طبق این توافق تا 10، 15 یا 20 سال بر جای خود باقی می‌ماند، گفت: «دست کم این احتمال وجود دارد، زمانی که محدودیت‌ها برداشته شود، با ایرانی بسیار متفاوت رو به رو شویم».

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران
گوردون: اگر این توافق به تغییر رفتار ایران منجر شود- یعنی آن چه که اوباما "مسیری متفاوت در رسیدن به مدارا و حل صلح‌آمیز مناقشه" خوانده است- چنین تغییراتی به تدریج و تنها در بلندمدت رخ خواهد داد

گوردون با بیان اینکه حتی موافقان توافق هسته‌ای در دولت اوباما هم تایید می‌کنند که تصور این که اجرای توافق، بی‌درنگ به تغییر رفتار ایران می‌انجامد، اصلا واقع بینانه نیست، گفت: «آن‌ها معتقدند که توافق "هسته‌ای" با ایران، صرفا هسته‌ای است؛ یک توافق محدود با تمرکز بر مهار احتمال دسترسی ایران به تسلیحات هسته‌ای از طریق ابزار دیپلماتیک، در غیاب بدیل‌های بهتر».

عضو ارشد «شورای روابط خارجی» آمریکا در ادامه با طرح این سوال که چشم‌انداز این که وضعیت داخلی و رفتار سیاست خارجی درازمدت ایران تغییر کند، چگونه است و آمریکا و دیگران برای انجام این تغییرات چه باید بکنند؟ پاسخ داد: «یک سیاست قاطع ولی صبورانه برای اجرای توافق هسته‌ای، یعنی هم‌زمان مهار جاه‌طلبی هژمونیک منطقه‌ای ایران و هم جستجوی احتمال روابط بهتر با دولت‌های متفاوت در تهران، سیاستی منطقی برای ایالات متحده است».


انتخابات، گشایش اقتصاد ایران، تغییر سیاسی بلندمدت

دیپلمات ارشد آمریکایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در رابطه با انتخابات ایران ادعا کرد: «مسئله‌ای که باید درباره چشم‌انداز تغییر در ایران به ذهن سپرد، این است که هرگاه مردم ایران فرصت ابراز خود را پیدا می‌کنند- به‌ویژه در انتخابات، حال هر چه قدر محدود و ضعیف- به نظر می‌‌رسد که ترجیح شدیدی برای آزادی بیشتر در داخل، و پیوستگی بیشتر با جهان خارج نشان می‌دهند».

وی سپس نتیجه انتخابات 92 را در همین چارچوب ادعایی خود تفسیر کرده و افزود: «نتیجه واضح این است که افکار عمومی ایران (در انتخابات 92) مشتاق تغییر و پیشرفت اقتصادی بود و مردم ایران می‌دانستند که این هدف، تنها از راه توافق هسته‌ای به‌‎دست می‌آید که تحریم‌ها را برخواهد داشت. روحانی تنها نامزدی محسوب می‌شد که به این دیدگاه نزدیک بود».

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران
گوردون: وقتی محدودیت‌ها بر زیرساخت‌های هسته ای‌ایران، طبق این توافق تا 10، 15 یا 20 سال بر جای خود باقی می‌ماند، دست کم این احتمال وجود دارد که زمانی که محدودیت‌ها برداشته شود، با ایرانی بسیار متفاوت رو به رو شویم

عضو اندیشکده «بروکینگز» در ادامه به یک مبنای معقول نظری و عملی برای این باور اشاره کرد که بر این مبنا، در نتیجه توافق هسته‌ای و برداشتن تحریم‌ها، به تغییر سیاسی بلندمدت (در ایران) یاری می‌رساند.

گوردون برای تایید این مبنا، به یافته‌های پژوهشگران این حوزه استناد می‌کند: «پیشرفت اقتصادی، صنعتی‌سازی و مدرنیزاسیون در نهایت موجب تحول زیست اجتماعی و موسسات سیاسی(ایران) می‌شود، و مشارکت توده‌ای در سیاست را بالا می‌برد- و در درازمدت- تاسیس نهادهای سیاسی دموکراتیک را محتمل‌تر می‌سازد».


یک ایران تغییر یافته، منافع کلانی برای آمریکا دارد

دستیار ویژه سابق رییس جمهور آمریکا با یادآوری اتهامات تکراری علیه ایران نظیر ایجاد ناامنی، حمایت از تروریسم و تهدید رقبای منطقه‌ای و با اشاره به اینکه بخواهند ایران را از مسئولیت‌هایش در برابر این تحولات (اتهامات مذکور) مبرا کنند، افزود: «درک حس عمیق ناامنی ایرانی‌ها سخت نیست، حسی که آن‌ها را به این باور می‌رساند که یک نیروی نظامی قوی، از جمله تسلیحات هسته‌ای و موشک‌های بالستیک، برای موازنه در برابر دخالت‌های خارجی ایجاد کنند. این احساس یک شبه، با هر سیاستی که ما در پیش بگیریم، از بین نمی‌رود. اما دست کم ممکن است که گذشت زمان، ظهور نسل جدید رهبران ایران و بهبود روابط ایران و رقبای کنونیش، در نهایت به نوعی "همزیستی مسالمت‌آمیز" در منطقه کمک کند».

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران
گوردون: ممکن است که گذشت زمان، ظهور نسل جدید رهبران ایران و بهبود روابط ایران و رقبای کنونیش، در نهایت به نوعی "همزیستی مسالمت‌آمیز" در منطقه کمک کند

عضو ارشد «شورای روابط خارجی» آمریکا سپس با ذکر مثال از کره جنوبی، شیلی و تایوان، اثرات رشد اقتصادی بر این کشورها را این‌گونه برشمرد: «رشد اقتصادی منجر به رشد طبقه متوسط، افزایش سطح تحصیلات، تقاضا برای آزادی بیشتر، حکومت قانون و روابط بهتر بین‌المللی می‌شود».

وی سپس با استناد به نظر پژوهشگران این حوزه که قطعا چنین روند تغییری به‌صورت خودکار انجام نمی‌گیرد، به تحلیل نوع برخورد با مدل ادعایی خود از نظام ایران و روند تغییر آن در 15 سال آینده پرداخت و گفت: «وقتی کشوری با یک نظام ایدئولوژیک و ناایمن اداره می‌شود، به دلایل منطقی، بسط دموکراسی را تهدیدی برای موجودیت خود می‌داند. ولی این را هم باید در نظر داشت که وقتی این نظام اقتدارگرا به لحاظ سیاسی و اقتصادی منزوی شود، ابزار تغییرات مثبت به نحو غم‌انگیزی کاهش می‌یابد. سوابق کوبا و کره‌شمالی نشان می‌دهد که تحریم و منزوی‌سازی را نمی‌توان بهترین راه ارتقاء دموکراسی و همکاری‌های بین‌المللی (چنین کشورهایی) دانست. برخی سوابق قبلی در کشورهای دیگر نیز این نکته را تقویت می‌کنند که 15 سال- مدت زمانی که محدودیت‌های اساسی (بر برنامه هسته‌ای ایران) به طول می‌انجامد- به اندازه کافی طولانی هست که در آن تغییرات قابل ملاحظه اتفاق بیافتد».

آمریکا بدنبال تغییرات تدریجی و بلند مدت در ایران
گوردون: یک ایران تغییر یافته، منافع اقتصادی، سیاسی و راهبردی کلانی برای آمریکا دارد

گوردون در پایان با قابل قبول دانستن استراتژی بلندمدت آمریکا در جهت تغییر ایران که می‌تواند منافع کلانی برای آمریکا در بر داشته باشد، گفت: «ما می‌توانیم دهه پیش رو را به جستجوی چشم‌اندازهایی برای یک ایران متفاوت و روابط دوجانبه بهبودیافته اختصاص دهیم که به ما اجازه گذر از آن چیزی را می‌دهد که یک تقابل همیشگی، پرهزینه و بی‌ثبات کننده به نظر می‌رسد. یک ایران تغییر یافته، منافع اقتصادی، سیاسی و راهبردی کلانی برای ما دارد- نه فقط برای آمریکا که برای شرکای منطقه‌ای آن در غرب آسیا هم».

۱۰ جنگنده روسی تحویل وزارت دفاع عراق شد

تحویل ۱۰ جنگنده روسی به وزارت دفاع عراق، کشته و زخمی شدن ۱۳ شهروند در عراق، آزادسازی ۳ روستا در البغدادی و هلاکت «ابونمر» یکی از سرکردگان داعش در فلوجه از جمله اخبار امنیتی عراق است.
به گزارش مشرق به نقل از الفرات نیوز، وزارت دفاع عراق با صدور بیانیه ای اعلام کرد که ۱۰ بالگرد و جنگنده از نوع سوخو، می ۲۸ و می ۲۱ را از روسیه بر اساس توافق های صورت گرفته در گذشته تحویل گرفته است.
بر اساس این گزارش در پی انفجار یک خودرو بمب گذاری شده در منطقه اللطیفیه واقع در جنوب بغداد پایتخت عراق ۲ شهروند جان خود را از دست دادند و ۱۱ تَن دیگر از جمله ۳ سرباز زخمی شدند.
نیروهای امنیتی عراق به همراه نیروهای عشائر این کشور ۲ تروریست عضو داعش را در حملات توپخانه ای به مواضع آنها در غرب استان الانبار به هلاکت رساندند.
در پی حملات توپخانه ای ارتش عراق به مواضع تکفیری های داعش در منطقه القصیرات در غرب استان الانبار شماری از اعضاء این گروه تروریستی به هلاکت رسیدند و تجهیزات نظامی آنها نیز منهدم گشت.
یکی از سرکردگان گروه تروریستی تکفیری داعش به نام «ابونمر» در پی هجوم نیروهای امنیتی به مرکاز حضور تروریست های داعش در منطقه الرشاد در الکرمه واقع در شرق شهر فلوجه کشته شد.
همچنین فرماندهی عملیات الجزیره و البادیه اعلام کرد که ۳ روستا به نام های دویلیه، عونایه و السمعانیه در شمال غربی البغدادی در غرب استان الانبار آزاد شد.
منبع: مهر

ادای احترام تیم رئال مادرید به شهدای عراقی+عکس

شب گذشته در جریان مسابقه تیم رئال مادرید و اتلتیکو بازیکنان رئال به منظور اعلام همبستگی و ادای احترام خود با قربانیان حمله تروریستی به یک کافه تریا در شهر بلد عراق با بازوبندهای سیاه وارد زمین شدند.
گروه بین الملل مشرق- شب گذشته در جریان مسابقه تیم رئال مادرید و اتلتیکو بازیکنان رئال به منظور اعلام همبستگی و ادای احترام خود با قربانیان حمله تروریستی به یک کافه تریا در شهر بلد عراق با بازوبندهای سیاه وارد زمین شدند.

ادای احترام تیم رئال مادرید به شهدای عراقی+عکس

بنابر این گزارش، علاوه بر حضور بازیکنان رئال مادرید با بازوبندهای سیاه، تابلوی الکترونیکی ورزشگاه محل بازی نیز چند بار تصاویری از شهدای حمله تروریستی به هواداران رئال در عراق را نشان داده و یاد آنها را گرامی داشت. لازم به ذکر است که در حمله دو روز پیش سه تروریست تکفیری گروه داعش به تجمع صدها جوان و نوجوان عراقی حامی تیم رئال مادرید در یک قهوه خانه در شهر بلد عراق، دهها نفر شهید و صدها تن دیگر زخمی شده بودند. گروه داعش بر اساس آموزه ای فرقه ضاله وهابیت تماشا و بازی فوتبال را حرام اعلام کرده است.

ادای احترام تیم رئال مادرید به شهدای عراقی+عکس

ادای احترام تیم رئال مادرید به شهدای عراقی+عکس

ادای احترام تیم رئال مادرید به شهدای عراقی+عکس

ادای احترام تیم رئال مادرید به شهدای عراقی+عکس

(آخرین تصویر از شهدای حمله تروریستی به اجتماع هواداران رئال مادرید در شهر بلد عراق)
جریمه 15 میلیارد دلاری هفت بانک‌ اروپایی بدلیل نقض تحریم‌های ایران +جدول
هفت بانک اروپایی در چند سال اخیر بابت نقض تحریم‌های ایران، از سوی آمریکا مجموعا 15 میلیارد دلار جریمه شده‌اند و به علت ترس از تکرار همین جریمه‌ها، اکنون از برقراری مجدد روابط بانکی با ایران خودداری می‌کنند.
گروه اقتصادی مشرق - وعده غربی‌ها برای رفع تحریم‌های بانکی ایران با اجرای برجام به علت ترس بانک‌های بزرگ بین‌المللی از مجازات‌های آمریکا با وجود سخنان و تلاش‌های ظاهری مقامات آمریکایی، همچنان محقق نشده است.

با آنکه بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ شرکت‌های اروپایی برای بازگشت به بازار جذاب ایران اعلام آمادگی کرده‌اند، اما اکراه بانک‌های اروپایی از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به قراردادهای این شرکت‌ها به مانعی عمده برای سرمایه‌گذاری آنها در ایران تبدیل شده است.

جریمه‌های سنگینی که آمریکا در سال‌های گذشته به بهانه نقض تحریم‌های ایران علیه بانک‌های بین‌المللی وضع کرده، موجب شده که این بانک‌ها از انجام هر گونه تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینه‌های مالی برای شرکت‌های اروپایی خواستار تجارت با ایران می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، در سخنرانی روز اول فروردین امسال به همین موضوع اشاره کردند و آن را خدعه‌گری‌های آمریکا در توافق هسته‌ای و اشکال‌تراشی‌های آنها برای عدم پایبندی به تعهداتشان در این توافق خواندند.

چند هفته پیش رئیس‌کل بانک مرکزی کشورمان نیز در سفر به آمریکا برای حضور در اجلاس بانک جهانی، به عدم تحقق رفع تحریم‌های بانکی ایران اعتراض کرد.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه نیز درباره همین موضوع، جلسه‌ای چندساعته با جان کری وزیرخارجه آمریکا برگزار کرد. کری پس از آن دیدار وعده داد که آمریکا مانع بازگشت ایران به سیستم بانکی بین‌المللی نخواهد شد.

دیدار نافرجام با کری

نهایتا پنجشنبه گذشته وزیر خارجه آمریکا در لندن به همراه وزیر خارجه انگلستان دیداری با بانک‌های بزرگ اروپایی داشت که هدف آن بررسی لغو تحریم‌های ایران بود، اما آنطور که خبرگزاری‌های غربی گزارش داده‌اند بانک‌های اروپایی بعد از دیدار با وزیر خارجه آمریکا گفته‌اند اظهارات وی نتوانسته آنها را برای از سرگیری مبادله با ایران متقاعد کند.

کری در این جلسه گفت: «بانک‌ها، تا آنجا که احتیاط‌های لازم را به کار می‌بندند و می‌دانند که دارند با چه کسی مبادله می‌کنند با معیارهای (قانونی) نامناسب و غیرمشخص روبرو نخواهند شد.»

به گزارش سی.ان.ان، اظهارات کری مشخصاً بانک «استاندارد چارترد» را متقاعد نکرده است. این بانک در بیانیه‌ای به این شبکه خبری گفت که هیچ مشتری ایرانی را نخواهد پذیرفت و تراکنش‌های مالی مربوط به هیچ فردی در داخل این کشور را انجام نخواهد داد.

«دویچه‌بانک» آلمان هم در بیانیه‌ای مشابه اعلام کرد: «این بانک کماکان به محدود کردن عمومی مبادلات مربوط به ایران ادامه می‌دهد.»

استوارت لوی مدیر امور حقوقی بانک اچ.اس.بی.سی دیگر بانک بزرگ بین‌المللی نیز پس از دیدار کری اعلام کرد به رغم توضیحات کری، این بانک هیچ برنامه‌ای برای احیاء مراودات مالی با ایران ندارد.

بانک‌های دیگر حاضر در نشست با کری، اعم از «بارکلیز» انگلیس، «سوسیته ژنرال» فرانسه و «استاندر» نسبت به احیاء روابط با ایران، همچنان سکوت کرده‌اند و خبری از احیاء روابط آنها با ایران نیست.

بعد از آنکه بانک‌های اروپایی اعلام کردند از اظهارات وزیر خارجه آمریکا برای از سرگیری مبادله با ایران متقاعد نشده‌اند خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد وزارت خزانه‌داری آمریکا از ضمانت کتبی درباره مبادله با ایران خودداری می‌کند.

این رسانه آمریکایی با اشاره به اکراه بانک‌های اروپایی برای از سرگیری مبادله با ایران، امتناع خزانه‌داری آمریکا از صدور بیانیه کتبی در این باره را عامل ایجاد این مشکل دانسته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه در گزارشی نوشت: «دولت‌ها، بانک‌ها و سایر شرکت‌های خارجی خواستار توضیح کتبی از وزارت خزانه‌داری آمریکا - یعنی اساساً ضمانتی مبنی بر عدم مواجه شدن با تحریم‌های آمریکا - هستند.

اما واشنگتن تمایلی به انجام این کار ندارد، زیرا نمی‌خواهد اینطور به نظر برسد که در زمینه جریمه‌های قاطعانه‌اش درباره رفتارهای غیرهسته‌ای، نرمش به خرج می‌دهد.»

نگاهی به جریمه‌هایی که بانک‌های اروپایی در چند سال اخیر بابت نقض تحریم‌های ایران متحمل شده‌اند، نشان می‌دهد علت بی‌توجهی آنها به برجام چیست.
جریمه 15 میلیارد دلاری ۷ بانک‌ اروپایی بابت تحریم‌های ایران+ جدول

این بانک‌ها از این می‌ترسند که به علت باقی ماندن تحریم‌های اولیه آمریکا علیه ایران، اگر روابط خود با ایران را مجددا برقرار کنند، دولت آمریکا بهانه لازم برای وضع جریمه علیه آنها را همیشه در مشت داشته باشد تا در فرصت مناسب از آن استفاده کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد