سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نقشه رقابت ژئوپولیتکی ایران و عربستان در منطقه +عکس

ایران و عربستان سعودی در حال حاضر در فضای رقابتی با یکدیگر قرار گرفته اند؛ اما این رقابت در کدام مکان ها و فضاهای جغرافیایی عینیت یافته است؟
سرویس بین الملل فردا : پایگاه فرانسوی "ایران کارتو" با انتشار نقشه جدیدی، رقابت ژئوپلیتیکی ایران و عربستان سعودی در منطقه غرب آسیا را به تصویر کشیده است. رقابت ژئوپلیتیکی این دو کشور در قالب نقشه زیر قابل مشاهده است(برای مشاهده اندازه بزرگتر روی تصویر کلیک کنید):

نقشه رقابت ژئوپولیتکی ایران و عربستان در منطقه +عکس

سفارت ایران در لبنان ادعای «سمیر جعجع» را تکذیب کرد

سفیر ایران در لبنان به برخی دیپلمات های غربی گفته است اگر می خواهید رئیس جمهور لبنان انتخاب شود به واتیکان بروید و بخواهید که ژنرال« میشل عون» را برای عقب نشینی از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری قانع کنند. سفارت ایران در لبنان، ادعای « سمیر جعجع» رئیس حزب « نیروهای لبنانی» در خصوص انتخابات ریاست جمهوری لبنان را به شدت تکذیب کرد.
ببه گزارش ایرنا، خش رسانه ای سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان با صدور بیانیه ای، ادعای « سمیر جعجع» رئیس حزب « نیروهای لبنانی» در خصوص انتخابات ریاست جمهوری لبنان را به شدت تکذیب کرد و آن را فاقد اعتبار دانست.
 رئیس حزب « نیروهای لبنانی» ادعا کرد: سفیر ایران در لبنان به برخی دیپلمات های غربی گفته است اگر می خواهید رئیس جمهور لبنان انتخاب شود به واتیکان بروید و بخواهید که ژنرال« میشل عون» را برای عقب نشینی از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری قانع کنند.
جعحع این ادعا را پنجشنبه شب در گفت وگو با برنامه « سخن مردم» تلویزیون« ال بی سی» به مجری گری « مرسل غانم» مطرح کرد و افزود: اگر حزب الله در حمایت از نامزدی ژنرال عون جدی باشد، ژنرال امروز بجای الرابیه( محل اقامتش) در بعبدا(کاخ ریاست جمهوری) می بود.
در بیانیه بخش اطلاع رسانی سفارت ایران در لبنان آمده است: سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان تاکنون هیچ توصیه ای سلبی و یا ایجابی در مورد هیچ یک از نامزدهای ریاست جمهوری لبنان به هیچ یک از طرف های داخلی و یا خارجی اعم از غربی و غیرغربی نداشته است.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: جمهوری اسلامی ایران، انتخاب رئیس جمهوری لبنان را همواره یک موضوع کاملا داخلی می داند و بر اساس اصول قانون اساسی و خطمشی راهبردی خود در سطح سیاست خارجی در این پرونده دخالت نمی کند.
سفارت ایران خاطرنشان کرده است: در این چارچوب، ایران هرگونه دخالت یک طرف خارجی در انتخابات ریاست جمهوری لبنان را موجب پیچیده شدن این پرونده می داند.
ناظران معتقدند که جعجع این ادعا را با هدف تحت فشار قرار دادن حزب الله برای حضور در صحن پارلمان و همچنین « نبیه بری» رئیس مجلس لبنان و ایجاد تردید در ژنرال « میشل عون» مطرح کرده است.
براساس گزارش ایرنا، جعجع همچنین حزب الله را متهم کرد که « خواستار یک رئیس جمهوری قوی برای لبنان نیست زیرا یک نظام قوی جمهوری برای لبنان نمی خواهد».
رئیس حزب «نیروهای لبنانی» ادعا کرد که « حزب الله و ایران خواستار ریاست جمهوری ژنرال عون نیستند بلکه یک رئیس جمهور نزدیک به خودشان را می خواهند».
جعجع همچنین با این ادعا که «حزب الله از حزب جریان آزاد ملی با اعلام نامزدی از ژنرال عون استفاده می کند و نمی خواهد آن را از دست بدهد»، افزود: ژنرال عون همواره به من می گوید، لطفا صبر کن سمیر، من قصه حزب الله را حل می کنم.
رئیس حزب «نیروهای لبنانی» گفت: اگر « سعدالحریری» رئیس حزب جریان المستقبل هم از نامزدی ژنرال عون در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کند، آن گاه حزب الله در انزوا و زوایه قرار می گیرد.الحریری از نامزدی « سلیمان فرنجیه» رئیس حزب جریان المرده در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده است.ژنرال عون و فرنجیه هر دو عضو گروه 8 مارس و از همپیمانان حزب الله به شمار می روند.
جعجع با بیان این که بین او و جریان المستقبل در انتخابات ریاست جمهوری اختلاف وجود دارد، گفت: اگر ژنرال عون به عنوان رئیس جمهور وارد کاخ بعبدا شود، این پیروزی بزرگ من خواهد بود.
وی با بیان این که با سیاست ژنرال عون برای فراخوان هوادارانش به خیابان ها موافق نیست، افزود: ژنرال عون در نشست های پارلمان ویژه انتخاب رئیس جمهور شرکت نمی کند، زیرا تلاش می کند تا توافقش با حزب الله را حفظ کند.رئیس حزب « نیروهای لبنانی» اضافه کرد: علی عواض عسیری سفیر سعودی در لبنان در گفت وگو با روزنامه العربی الجدید اعلام کرد که سعودی نامزدی ژنرال عون را وتو نمی کند.
سمیر جعجع گفت که حمایت حزب « نیروهای لبنانی» از نامزدی ژنرال عون سقف زمانی ندارد و ما تا پایان از ژنرال حمایت می کنیم.
رئیس حزب نیروهای لبنانی در پاسخ به سئوالی ادعا کرد: طرح ایرانی نمی تواند پیروز شود و من تصور می کنم اکثریت عرب ها بعداز یمن بر سوریه متمرکز می شود زیرا از ابتدا خواستار طرح موضوع بشار اسد بوده اند.
سمیر جعجع این تروریست لبنانی با بیان این که «باید جلوی رفتار حزب الله در خارج از لبنان را بگیریم» ازمخالفت « جبران باسیل» و « نهاد المشنوق» وزیران خارجه و کشور لبنان با « تروریستی خواندن حزب الله» در بیانیه های اجلاس های وزیران خارجه و کشور عضو اتحادیه عرب در قاهره و تونس انتقاد کرد.
وی گفت: به مصلحت لبنان و دولت آن نیست که به سعودی هجمه شود و بهتر است حزب الله را قانع کنند که این هجمه فائده ای ندارد.
جعجع افزود: همپیمانی اساسی خود با حزب جریان المستقبل را حفظ و از تشکیل یک همپیمانی حدید با حضور حزب جریان آزاد ملی حمایت می کنیم زیرا همپیمانی احزاب « نیروهای لبنانی»، « جریان المستقبل» و « جریان آزاد ملی» می تواند به تحولاتی بزرگ و زیاد در لبنان منجر شود.

قره‌باغ صحنه اختلاف کدام کشورهاست؟

دولت ترکیه تلاش می‌کند با تشدید بحران قره‌باغ، روسیه را وادار به حمایت از ارمنستان کند و در نتیجه این رویارویی، وجهه منطقه‌ای و بین‌المللی کرملین را مخدوش سازد.
دیپلماسی ایرانی: مواضع ترکیه در قبال بحران قره باغ، متفاوت از گروه مینسک و نشست های سه جانبه وزرای خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان است. این موضوع به ویژه در خصوص نشست های سه جانبه قابل توجه است. طی سال های گذشته نشست های سه جانبه ای میان وزرای خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان برگزار شده بود. نشست سال 2011 در ارومیه، 2012 در نخجوان، 2014 در وان ترکیه و اکنون در رامسر.

برگزاری چنین نشست های دوره ای بیشتر با هدف همکاری های سه جانبه  اقتصادی، صلح، ثبات و امنیت منطقه ای صورت می گیرد. اما همزمانی نشست رامسر با بحران قره باغ، به طور طبیعی این موضوع را به یک موضوع مهم در نشست تبدیل کرده و در نهایت طرفین نیز در بیانیه ای بر حل و فصل مسالمت آمیز بحران قره باغ تاکید کردند. بنابراین مواضع ترکیه را باید جدای از نشست های سه جانبه مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.

ترکیه در بحران قره باغ از مواضع آذربایجان حمایت کرد. در عین حال خواستار پایان یافتن مناقشه از طریق راه حل مسالمت آمیز بود. برخی تحلیلگران بر این عقیده اند که اساسا ایجاد بحران و نقض آتش بس بعد از 22 سال، فراتر از اراده نیروهای آذربایجانی و ارمنستانی بوده است.

آنها این موضوع را عمدتا با تنش میان روسیه و ترکیه یکی دانسته و بیان می کنند درگیری های اخیر متاثر از تحرکات روسیه است. برخی هم تحرکات ترکیه به ویژه رفت و آمدهای مقامات میان دولت آنکارا و باکو پیش از بروز بحران را عامل اصلی می دانند. با این حال به آسانی نمی توان ادعا کرد که آیا این بحران ساخته دولت ترکیه یا روسیه بوده است.

تحلیلگران فرضیه ای را مطرح می کنند مبنی بر اینکه پیش زمینه های تنش میان روسیه و ترکیه، علاوه بر سوریه، پیشتر بر سر مساله کریمه بوده است. دولت روسیه و ترکیه در شمال ترکیه _ شمال دریای سیاه_ و در جنوب ترکیه درگیر بوده اند. این درگیری حتی در مرحله ای به رویارویی نظامی نیز انجامیده است. این عده از تحلیلگران بر این باورند دولت ترکیه احساس می کند در بحران سوریه به خواست ها و اهداف خود دست نیافته است.

از این رو ترکیه مانع اصلی دستیابی به اهداف خود را روسیه آن هم به خاطر حمایت هایش از دولت اسد و مهمتر از آن اقدامات نیروی هوایی در بمباران مواضع گروه های مخالف و تروریست می داند. بر این اساس یکی از انگیزه های ترکیه، وارد کردن روسیه در چالش مقابل غرب می دانند. در عین حال برخی هدف قرار دادن هواپیمای روسیه در سوریه را نوعی قرار گرفتن ناتو در مقابل روسیه قلمداد می کنند.

از طرفی دولت اردوغان، سابقه دیگری در این زمینه دارد. برگزاری انتخابات سال گذشته ترکیه و واگذاری انتخابات از سوی حزب اردوغان، سبب شد او با به هم زدن آتش بس و توافق با پ.ک.ک شرایط داخلی را امنیتی کرده و از طریق امنیتی سازی حزب مورد نظر خود را پیروز انتخابات کند که اتفاقا نتیجه نیز گرفت. در ادامه نیز با تشدید بحران قره باغ، روسیه را وادار به حمایت از ارمنستان کند و در نتیجه این رویارویی، وجهه منطقه ای و بین المللی کرملین را مخدوش و زمینه احتمال تقابل روسیه و ناتو تشدید یابد و روابط روسیه با غرب بحرانی شود.

این در حالی است که طی ده روز گذشته وزرای خارجه روسیه و آمریکا، مسایل گسترده دو جانبه منطقه ای و بین المللی را در دستور کار خود قرار داده و حتی در برخی از موضوعات به ویژه بحران سوریه، به توافقاتی دست یافته اند. پیش از آتش بس سوریه، در مذاکرات ژنو نیز به توافقاتی دست یافتند. دولت ترکیه احساس می کند نتیجه روند مذاکرات روسیه و آمریکا منجر به رها شدن ترکیه در یک مرز طولانی خصومت آمیز با سوریه به خصوص با حضور نیروهای داعش و گروه های تروریستی مختلف و از همه مهمتر حضور نیروی جدی پ.ک.ک خواهد شد.

طی دو ماه اخیر شاهد صحنه درگیری عجیبی میان نیروهای ترکیه و پ.ک.ک بوده که دامنه عملیات نظامی حتی به آنکارا و استانبول نیز کشیده شده است. از این رو انگیزه های ترکیه برای تشدید بحران قوی است. ترکیه با درگیر کردن دیگران در بحران در مناطق دیگر سعی می کند جلوی توافقات روسیه با غرب بگیرد و اینکه خود به تنهایی درگیر بحران نباشد.

البته واقعیتی وجود دارد مبنی بر اینکه بحران سازی های ترکیه تا به امروز به نفع این کشور نبوده است. از یک طرف این کشور زیان هایی در بحران سوریه دیده و از طرف دیگر عملیات های گسترده ای حتی در برخی از شهرهای ترکیه میان نیروهای ارتش و پ.ک.ک _ گروهای مخالف مسلح _ وجود دارد. حال بحرانی شدن منطقه قفقاز به نفع کشورهای منطقه و به خصوص ترکیه نخواهد بود. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد