سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز ایران

سرمنشأ مشکل رباخواری در سیستم بانکی کجاست؟

هم اکنون ربا در عملکرد بانک‌ها کتمان کردنی نیست، ولی تعیین مصادیق کار مشکلی است و نمی توان گفت، فعالیت‌ها ربوی بوده است. اکنون بسیاری از اقدامات بانکی در شکلی که انجام می شود ربوی نیست، ولی در باطن اتفاقاتی می افتد که شائبه ربوی بودن را ایجاد کرده است.

کد خبر: ۵۷۸۰۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹ - 04 April 2016
واردات آزاد شود، یک خودرو ایران هم به فروش نمی رود پس از آخرین اظهارنظر آیت الله جوادی آملی درباره سیستم ربا در بانکداری کشور، بار دیگر بحث بایدها و نباید‌ها در بانکداری اسلامی داغ شده و شائبه بانکداری ربوی در پوشش بانکداری اسلامی، از جمله موضوعاتی است که بارها مورد انتقاد مراجع تقلید قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، آیت الله جوادی آملی در روزهای گذشته با انتقاد از سیستم بانکی کشور اعلام کردند: نه تنها سیستم بانکی کشور ربوی است، بلکه حقوق کارمندان بانک‌هایی که با این روش کسب درآمد کرده اند نیز حرام است. البته این نخستین بار نیست که این سیستم با انتقاد مراجع مواجه شده است.

بنا بر این گزارش، در دی ماه سال گذشه نیز این موضوع از سوی این مرجع تقلید مطرح شده بود و ایشان با اشاره به آیات قرآن، انجام این قبیل معاملات را حرام اعلام کرده بودند.

اما در این میان، ولی الله سیف، مشکل را به گردن قانون می اندازد و عدم بازنگری در قانون بانکداری اسلامی را ریشه مشکلات ایجاد شده در نظام بانکداری می داند.

رئیس کل بانک مرکزی در این باره گفته است: بانکداری اسلامی و به طور خاص ربازدایی از عملیات بانکی در ایران، نه تنها از پیروزی انقلاب اسلامی بلکه قبل از آن نیز از دغدغه‌های جامعه بوده و تشکیل صندوق‌های قرض الحسنه نیز در این راستا بوده است. پس از پیروزی انقلاب نیز ایده بانکداری اسلامی در قالب عملیات بانکی بدون ربا شکل و اراده نظام بر این قرار گرفت تا همه بانک ها مفاد قانون جدید را اجرا کنند.

وی گفت: با این همه، طراحان قانون جدید خود بر این نقطه واقف بودند که این قانون در آغاز راه است و برای رسیدن به بلوغ و پختگی، باید پس از آزمون در عرصه عمل و کارزار اقتصادی ظرف چند سال پس از تصویب بازبینی شود؛ اما متأسفانه حدود 25 سال از تاریخ پیش بینی شده برای بازبینی می گذرد، ولی تا کنون تجدیدنظری در قانون نشده است.

با این حال، حجت الاسلام عباس موسویان از اعضای شورای فقهی بانک مرکزی، با اشاره به برخی اختلاف نظرها در خصوص بانکداری اسلامی بدون ربا در کشور، مشکل را نه در قانون که در اجرا می داند.

همچنین مصباحی مقدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز مشکل را در بی قانونی بانک‌ها می داند.

این نماینده مجلس بر این باور است که بانک ها با عناوین گوناگون، قوانین را دور می زنند و این نظارت بانک مرکزی است که می تواند از چنین بی قانونی‌هایی جلوگیری کند.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این باره اظهار داشت: قانون عملیات بانکی بدون ربا، قانون درستی است؛ اما در عمل ما شاهد اجرا نشدن آن هستیم و عملا هر بانکی ساز خود را می زند و با روش های مختلف قانون دور زده می شود.

این نماینده مجلس گفت: هم اکنون ربا در عملکرد بانک‌ها کتمان کردنی نیست، ولی تعیین مصادیق کار مشکلی است و نمی توان گفت، فعالیت‌ها ربوی بوده است. اکنون بسیاری از اقدامات بانکی در شکلی که انجام می شود ربوی نیست، ولی در باطن اتفاقاتی می افتد که شائبه ربوی بودن را ایجاد کرده است.

این نماینده مجلس گفت: بسیاری از دریافتی‌ها و پرداختی‌های بانکی با سازوکاری که اکنون به کار می رود، ماهیت ربوی دارد، این هم صرفا به دلیل خلأ‌های قانونی است که بعضا بانک ها از آن استفاده می کنند و قانون را دور می زنند؛ بنابراین به نظر می رسد، باید راهکاری ایجاد و از این گونه اقدامات جلوگیری و همه راه های دور زدن قانون توسط بانک‌ها مسدود شود.

به هر حال، بنا به نص صریح قرآن، ربا جنگ با خداست؛ بنابراین، حل مشکلات قانونی و اجرایی در مقابله با ربا خواری در سیستم بانکی ضرورتی اجتناب ناپذیر است که جز با عمل به قانون جامه عمل نخواهد پوشید.

ترجمه ضد ایرانی قرآن در عربستان

ترجمه اسپانیولی نسخه چاپ شده و نیز الکترونیک از قرآن کریم که در عربستان انجام شده، معادل «irani» را برگردان عبارت «غیر المغضوب» ارائه کرده، که به نظر احتمال اشتباهی ویرایشی و شاید هم شیطنتی وهابی می‌رود.

کد خبر: ۵۷۸۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۲ - 04 April 2016
ترجمه اسپانیولی نسخه چاپ شده و نیز الکترونیک از قرآن کریم که در عربستان انجام شده، معادل «irani» را برگردان عبارت «غیر المغضوب» ارائه کرده، که به نظر احتمال اشتباهی ویرایشی و شاید هم شیطنتی وهابی می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با انتشار خبری در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر ترجمه ضدایرانی عربستان از عبارت «غیر‌المغضوب» در ترجمه اسپانیایی قرآن کریم، صحت و سقم آن را از مترجمان متخصص این زبان جویا شد.

براساس این گزارش، عکسی از نسخه ترجمه اسپانیایی قرآن که در کشور عربستان صورت گرفته، در شبکه‌های اجتماعی در حال تبادل و اشتراک است که نشان می‌دهد در ترجمه عبارت «غیر المغضوب» در آیه 7 سوره مبارکه فاتحه «صِرَاطَ الَّذِینَ أَنعَمتَ عَلَیهِمْ غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّینَ: راه آنان که گرامی‏‌شان داشته‏‌ای نه [راه] مغضوبان و نه [راه] گمراهان»، ترجمه «مورد غضب واقع‌شدگان» با عبارت اسپانیولی «irani» ارائه شده و در نگاه اول این مسئله را به ذهن متبادر می‌کند که ترجمه‌ای مغرضانه انجام شده و سعودی‌ها در این ترجمه عمدا خواسته‌اند مفهوم «نه راه کسانی که در مسیر ایرانی‌ها هستند» را به مخاطب منتقل کنند.

همچنین با جست‌وجویی ساده در سایت «المصحف الاکترونی» عربستان که نسخه‌ دیجیتال ترجمه‌های متعدد قرآن مجمع ملک فهد را به زبان‌های مختلف در دسترس کاربران قرار می‌دهد، این ترجمه هم با همین ویرایش به کاربران ارائه شده است.

این درحالی است که ترجمه به لحاظ فنی و لغوی خالی از اشتباه است اما دارای اشتباه ویرایشی است. چرا که باید بین واژه ira و ni که برگردان لفظ عربی «المغضوب» و «غیر» هستند، نشانه "," گذاشته می‌شد و یا بهتر بود رعایت فاصله بین این دو کلمه صورت می‌گرفت و عبارت به شکل «irani» در این ترجمه ارائه نمی‌شد.

چنانچه ترجمه‌های ارائه شده از قرآن کریم به زبان اسپانیولی در جمهوری اسلامی ایران نیز این مسئله مورد دقت واقع شده و رعایت علایم ویراستاری مورد ملاحظه بوده است.
لذا آنچه در نسخه‌های چاپ ایران ترجمه‌های قرآن به زبان اسپانیولی دیده می‌شود، به این شکل است:

7. la vía de los que Tú has agraciado, no de los que han incurrido en la ira, ni de los extraviados.

ذخایر نفت ایران در خلیج‌فارس ۱۰۰میلیاردبشکه شد

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه حجم ذخایر نفت درجای ایران در خلیج فارس به ۱۰۰ میلیارد بشکه رسیده است، گفت: حجم ذخایر گاز هم به استثنای پارس جنوبی حدود ۱۸۷ میلیارد فوت مکعب است.

کد خبر: ۵۷۷۹۹۱
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵ - 03 April 2016
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه حجم ذخایر نفت درجای ایران در خلیج فارس به ۱۰۰ میلیارد بشکه رسیده است، گفت: حجم ذخایر گاز هم به استثنای پارس جنوبی حدود ۱۸۷ میلیارد فوت مکعب است.

به گزارش مهر، سعید حافظی درباره جزئیات حجم و ذخیره نفت خام و گاز طبیعی ایران در منطقه خلیج فارس، گفت: براساس آخرین برآورد انجام شده، هم اکنون حجم ذخایر درجای نفت خام ایران در منطقه خلیج فارس حدود یکصد میلیارد بشکه است.

مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه حجم ذخایر قابل برداشت نفت خام ایران در این منطقه حدود ۱۶ میلیارد بشکه است، تصریح کرد: با این وجود به دنبال استفاده از فنآوری‌های جدید به منظور افزایش ضریب بازیافت برداشت نفت خام از مخازن هستیم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تاکنون از مجموع ذخایر قابل برداشت نفت کشور در خلیج فارس حدود هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه نفت برداشت شده است، اظهار داشت: از این میزان حدود هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون بشکه دیگر نفت خام از میادین موجود قابل برداشت خواهد بود.

عضو هیات مدیره شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه حجم ذخایر درجای گاز طبیعی ایران در خلیج فارس هم (به استثنای میدان پارس جنوبی) حدود ۱۸۷ میلیارد فوت مکعب است، بیان کرد: در حال حاضر ضریب بازیافت از مخازن گاز حوزه خلیج فارس حدود ۷۵ درصد است.

حافظی با یادآوری اینکه به منظور افزایش ظرفیت تولید نفت خام و گاز طبیعی در حوزه خلیج فارس به استثنای پارس جنوبی در گام اول به حدود ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است، خاطرنشان کرد: از این میزان توسعه میادینی همچون سروش، نوروز، ابوذر، دروود، هنگام و بلوک های اکتشافی از مهمترین فرصت‌های سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران در منطقه خلیج فارس به شمار می‌رود.

تمایل اردوغان برای ورود به یک «ماجراجویی» جدید خارجی

درگیری نظامی بین آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ در شرایطی شدت گرفته که برخی می‌پرسند، چرا این اختلاف تاریخی و سی ساله در این بازه زمانی که منطقه درگیر منازعات دیگری است، اتفاق افتاد؟ در این میان، برخی شواهد نشان از دخالت‌های دولت ترکیه و شخص اردوغان در این درگیری دارد؛ دخالت‌هایی که در راستای رقابت‌های منطقه‌ای ترکیه با روسیه و اندیشه‌های خیالی نوعثمانی گری قابل تشریح است.

کد خبر: ۵۷۸۲۷۸
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶ - 04 April 2016
تمایل اردوغان برای ورود به یک «ماجراجویی» جدید خارجیدرگیری نظامی بین آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ در شرایطی شدت گرفته که برخی می‌پرسند، چرا این اختلاف تاریخی و سی ساله در این بازه زمانی که منطقه درگیر منازعات دیگری است، اتفاق افتاد؟ در این میان، برخی شواهد نشان از دخالت‌های دولت ترکیه و شخص اردوغان در این درگیری دارد؛ دخالت‌هایی که در راستای رقابت‌های منطقه‌ای ترکیه با روسیه و اندیشه‌های خیالی نوعثمانی گری قابل تشریح است.

به گزارش «تابناک»، درگیری و جنگ کوتاه مدت ولی پر هزینه ارمنستان و جمهوری آذربایجان، که در روز شنبه 14 فروردین بر سر یک اختلاف تاریخی سی ساله یعنی مسئله قره باغ شکل گرفت، موج دیگری از نگرانی‌های منطقه‌ای و جهانی را ایجاد کرد؛ هرچند ظاهر این جنگ نشان از دو طرفه بودن آن و نگرانی سایر بازیگران منطقه‌ای از این اختلاف داشت، شواهد و مواضع دولت ترکیه در روزهای اخیر، این گمانه را ایجاد کرد که پشت پرده این درگیری و جنگ منطقه‌ای نیز دولت ترکیه قرار داشته باشد؛ دولتی که در رابطه با دیگر درگیری‌ها و جنگ‌های خاورمیانه نظیر جنگ داخلی عراق و سوریه نیز نقش مخربی داشته است.

در این رابطه می‌توان به مطلب حبیب فوعانی اشاره کرد که در شبکه خبری «روسیا الیوم» به نقل از مطبوعات آذربایجان تأکید کرد، سفر الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان در روز 25 اسفند ماه 1395 به ترکیه و دیدار با دولتمردان این کشور، بدون شک از مهمترین رویدادهای این ماه بود؛ رویدادی که در رابطه با آن پایگاه اینترنتی آذربایجانی «1 نیوز» نیز گزارش داد: «این سفر روح تازه‌ای در شعار علی اف درباره "ملت واحد و دو کشور" دمیده است».

رجب طیب اردوغان نیز در خبری که در پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی «تی آر تی» منتشر شد، بر حمایت کامل دولت ترکیه از دولت آذربایجان تأکید کرد و در گفت و گوی تلفنی با الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان گفت: «دولت و مردم ترکیه همواره در کنار مردم جمهوری آذربایجان خواهند بود».

از سوی دیگر در خبری که در خبرگزاری «ترند» جمهوری آذربایجان منتشر شد، محمت علی شاهین، سخنگوی سابق شورای بزرگ ملی ترکیه اعلام کرد: اتحادیه‌های ملی گرای ترکیه در جنگ اخیر به طور کامل پشتیبان دولت جمهوری آذربایجان خواهند بود. محمت علی شاهین با اشغالگر توصیف کردن نیروهای نظامی و سیاسی ارمنستان تأکید کرد که ارمنستان در این جنگ محکوم است و باید منطقه قره باغ را به آذربایجان واگذار کند. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز از قول رئیس جمهور ترکیه نوشت اردوغان معتقد است باید تا پیروزی نهایی در این جنگ از جمهوری آذربایجان حمایت کند.

این در حالی است که حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در همین رابطه گفت: «تشدید درگیری‌ها در منطقه قره باغ میان آذربایجان و ارمنستان موجب نگرانی شدید جمهوری اسلامی ایران است و ایران هر دو همسایه شمالی خود را به خویشتنداری و توقف فوری درگیری دعوت می‌کند».

در رابطه با دیگر بازیگر مهم منطقه یعنی روسیه نیز باید گفت، بنا به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزیر خارجه روسیه، سرگئی لاوروف در رابطه با درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کرد: «پیام ما این است که باید هر چه زودتر آتش‌بس برقرار شود و طرفین اوضاع را به سمتی پیش نبرند که حل و فصل مسالمت‌آمیز آن دشوار شود. مناقشه قره باغ راه حل نظامی ندارد و حتماً باید از طریق راه‌های مسالمت‌آمیز حل شود».

از سوی دیگر، معاون دومای روسیه نیز از دست داشتن «کشوری ثالث» در شعله ور کردن مناقشه قره باغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داد. سرگئی ژلزنیاک بدون اشاره به نام کشوری به طور تلویحی با انتشار مطلبی در صفحه فیسپبوک خود نوشت: «کاملاً آشکار است که نیرویی به تشدید مناقشه در قره باغ دامن می زند، نیرویی که به جنگ افروزی در خاورمیانه و آسیای مرکزی و قفقاز علاقه مند است».

معاون دومای روسیه افزود: «جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیازی به این تنش‌ها ندارند. تاریکی کوهستان‌های منطقه کافی است تا یک گروه مسلح آموزش دیده آشنا با منطقه برای ایجاد درگیری اقدامات تحریک آمیز انجام دهد».

واقعیت آن است، در شرایطی که بیشتر بازیگران منطقه‌ای از جمله ایران و روسیه در رابطه با درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان تلاش‌هایی در جهت بازگشت آرامش در دو کشور شروع کردند و اصولاً علاقه‌ای به ایجاد درگیری میان این دو کشور ندارند، دولت ترکیه و شخص رئیس جمهور این کشور بر آتش بر افروخته دامن می‌زنند.

چرایی حمایت‌های علنی و همه جانبه دولت ترکیه از جمهوری آذربایجان در این جنگ دوطرفه موضوعی است که می‌توان آن را از دو بعد بررسی کرد؛

1 ـ رقابت منطقه‌ای ترکیه با روسیه


در این رابطه نخست باید اشاره کرد که روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و به منظور ارتقای ظرفیت‌ها و متحد نگه داشتن کشورهای عضو سابق اتحاد به تشکیل سازمان پیمان امنیت جمعی اقدام کرد. در این سازمان، کشورهای نظیر ارمنستان، بلاروس، تاجیکستان، قرقیزستان و... عضویت دارند که در تأمین امنیت به ویژه در بزنگاه‌ها و حملات خارجی همواره چشم امید فراوانی به روسیه دارند.

از همین روی، رهبران این پیمان و روسیه بارها در رابطه با بحران قره باغ تأکید کرده‌اند که مخالف هر گونه اقدام نظامی برای حل و فصل مناقشه قره باغ هستند و مقامات سیاسی ارمنستان نیز بارها اعلام کرده‌اند که با توجه به عضویت در این سازمان، به واکنش مناسب و حمایت متحدانشان در این سازمان در مواقع اضطراری امیدوارند.

بنا بر آنچه آمد، به نظر می‌رسد دولت ترکیه پس از آغاز درگیری‌های علنی و جدی با روسیه در ماجرای بحران عراق و سوریه که با سرنگون کردن جنگنده روسی دامنه دار شد، این بار نیز قصد دارد جبهه جدیدی را علیه روسیه باز کند و در حیات خلوت روسیه به رقابت با این کشور بپردازد.

2- تداوم اندیشه نو. عثمانی گری اردوغان


رئیس جمهور ترکیه بارها در اظهاراتی عجیب به تاریخچه امپراتوری عثمانی اشاره کرده و از علایق خود برای احیای آن دوران پرده برداشته است. برای مثال، پایگاه اینترنتی آذربایجانی «1 نیوز» در مطلبی به این موضوع پرداخت و به با اشاره به علایق عثمانی گری اردغان نوشت که اردوغان گفته است: «مساجد ما پادگان‌های ماست، گنبدهای ما کلاه. خود ماست، گلدسته‌های ما نیزه‌های ماست، نماز.گزاران ما، سربازان ما هستند، این ارتش مقدس از دین ما حفاظت می‌کند».

بر همین مبنا می‌توان یکی دیگر از دلایل حمایت‌های یکجانبه و تنش زای دولت ترکیه در رابطه با جنگ میان آذربایجان و ارمنستان را مسأله نوعثمانی گری و علایق خیالی و تاریخی اردوغان دانست.

با این تفاسیر، به نظر می‌رسد، رئیس جمهور ترکیه بدون توجه به آثار و عواقب حمایت‌های آشکار و دنباله دار خود از گروه‌های تروریستی عراق و سوریه که باعث کشته و آواره شدن میلیون‌ها انسان بی گناه شد، این بار نیز در راستای ارضای علایق شخصی خود جان انسان‌های بی گناه دیگری را به خطر انداخته است.

گفتنی است، منازعات و اختلافات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر مسأله قره باغ از سال 1988 آغاز شده و به عبارتی، تاریخی سی ساله دارد که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال این دو کشور حل نشده مانده و بهترین راهکار در این زمینه برای حل اختلاف، ارجاع مسأله به مجامع بین المللی و گفت و گوهای دو طرفه است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد