سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اظهارات فرماندهان ارتش آمریکا در کنگره درباره ایران

شماری از فرماندهان و مقامات ارشد پنتاگون روز چهارشنبه با حضور در مجلس نمایندگان از بودجه پیشنهادی برای سال 2017 دفاع کردند.
به گزارش مشرق، هفت نفر از فرماندهان و مقامات ارشد ارتش آمریکا روز چهارشنبه در نشستی به میزبانی کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا شرکت کردند تا از بودجه سال 2017 وزارت دفاع این کشور دفاع کنند.
«دبورا جیمز» رئیس نیروی هوایی، «ری میبوس» رئیس نیروی دریایی، «مارک میلی» فرمانده ارتش، «پاتریک مورفی» سرپرست ریاست ارتش، «رابرت نلر» فرمانده تفنگداران دریایی، «جان ریچاردسون» فرمانده عملیات‌های نیروی دریایی و «مارک ولش» فرمانده نیروی هوایی آمریکا مقامات ارشدی بودند که در این نشست حضور داشتند.
در ابتدای این نشست بیانیه مشترک جیمز و ولش که دو مقام ارشد نیروی هوایی هستند، قرائت شد. این دو نسبت به ارتقا توان رقبای آمریکا هشدار داده و در مورد روسیه گفتند که نیروی هوایی ارتش آمریکا تلاش می‌کند تا حضور خود را برای مقابله با «تهدید روسیه» در اروپا گسترش داده و در عین حال تلاش می‌کند تا همکاری خود با «شرکای غیر عضو در ناتو» را نیز تقویت کند. در این بیانیه در مورد تهدیدات پیش روی نیروی هوایی آمریکا به افزایش توان چین و روسیه اشاره شده و سپس آمده است: «با وجود محکومیت‌های بین‌المللی، یک کره شمالی غیرقابل پیش‌بینی به آزمایش‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ادامه می‌دهد. سوریه و ایران که همچنان مخالف منافع ما در منطقه هستند، یکی از توانمندترین سامانه‌های دفاع هوایی را از متحد روس‌شان خریداری کرده‌اند. این چالش‌ها مبارزه خستگی ناپذیر با سازمان‌های افراط‌گرا را که به دنبال سوءاستفاده از ضعف حاکمیت برای تخریب نظم جهانی هستند، بیش از پیش تضعیف می‌کند.»
در ادامه این نشست، میلی و مورفی بیانیه‌ای را در مورد تهدیدات پیش روی ارتش آمریکا قرائت کردند. در این بیانیه بار دیگر ایران به عنوان یکی از تهدیدات مهم برای آمریکا معرفی شده است.در این بخش از متن قرائت شده در نشست آمده است: «با وجود آنکه تهدید ساخت تسلیحات هسته‌ای توسط ایران کاهش یافته، اما ایران همچنان حامی گروه‌های تروریستی مختلف و تهدیدی قابل توجه برای ثبات خاورمیانه و منافع ایالات متحده است.»
این دو مقام ارشد ارتش آمریکا رفتار روسیه در اروپا را «تجاوزگرانه» توصیف کرده و گفته‌اند که «لازم است که ایالات متحده برای بازداشتن و شکست دادن تجاورگری‌های بیشتر روسیه، آماده باشد. اقدامات تجاوزگرانه روسیه تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی ایالات متحده و متحدان ما در ناتو است.»
در این نشست از تقویت توان نظامی چین هم ابراز نگرانی و عنوان شد: «چین در حال حاضر دشمن ما نیست، اما به روزرسانی سریع توان نظامی آن‌ها و فعالیت‌هایی که در دریای چین جنوبی دارند، نشانه‌هایی نگران‌کننده برای ما هستند.»
در بخش دیگری از این نشست، ریچاردسون به صحبت پرداخت و او نیز مانند دیگران سران ارتش ایران را تهدیدی برای آمریکا دانست.
وی که در حوزه نیروی دریایی صحبت می‌کرد، روسیه و چین را مهمترین تهدیدات پیش روی آمریکا در دریا دانست و سپس گفت: «روسیه و چین تنها بازیگرانی نیستند که ایالات متحده و منافع جهانی‌اش در محیط امنیتی در حال ظهور را به چالش می‌کشند. دیگران هم به دنبال فناوری‌های پیشرفته‌ از جمله فناوری‌های نظامی‌ای هستند که زمانی تنها در در اختیار قدرت‌های بزرگ قرار داشتند. این روند همچنان ادامه خواهد یافت.»
ریچاردسون ادامه داد: «اقدامات تحریک‌آمیز کره شمالی همراه با تلاش‌های این کشور برای تقویت برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و موشکی، همچنان تهدیدی برای امنیت شمال شرق آسیا و فراتر از آن هستند. موشک‌های پیشرفته ایران، نیروهای نیابتی این کشور و دیگر توانمندی‌های متعارف آن‌ها تهدیدی هستند که نیروی دریایی باید برای پاسخگویی به آن آماده بماند. نهایتا گروه‌های تروریستی بین‌المللی مانند داعش و القاعده، انعطاف‌پذیری و قابلیت انعطاف خود را نشان داده و تهدیدی بلندمدت برای ثبات و امنیت جهان به شمار می‌آیند.»
منبع: فارس
شرط جاسوس پیر سعودی برای مذاکره با ایران
ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی در اظهاراتی عجیب مدعی شد که اگر ایران "نیروهای خود را از سوریه خارج کند"، عربستان آماده مذاکره مستقیم با ایران خواهد بود.به گزارش مشرق، عضو ارشد خاندان سعودی و رئیس اسبق سازمان جاسوسی عربستان، در گفتگو با شبکه بی‌بی‌سی فارسی مدعی شد که دو کشور منافع مشترکی در منطقه دارند، اما به ادعای او «ابتدا ایران باید دست از بی ثبات کردن منطقه بردارد».
فیصل در گفت‌وگو با خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی ادعا کرد که عربستان نمی‌خواهد با ایران و مردمش رابطه بدی داشته باشد، «اما ایران باید مشخص کند که در منطقه به دنبال چیست. نمی‌شود در منطقه بی‌ثباتی ایجاد کرد، همانطور که ایران با حمایت از شبه‌نظامیان مختلف در سوریه، عراق و یمن ایجاد کرده و بعد بگویید که آماده گفت‌وگو هستید».
جاسوس پیر سعودی در خصوص عملیات نظامی عربستان سعودی در یمن گفت: تا زمانی که حمایت ایران از حوثی‌ها ادامه داشته باشد، عملیات عربستان هم ادامه خواهد یافت.
او همچنین از تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای خارج کردن نیروهای روس از سوریه استقبال کرد و گفت که اگر هیچ نیروی خارجی در سوریه نباشد، روند صلح در آن کشور تسریع می‌شود.ترکی الفیصل، ۷۱ ساله از فرزندان ملک فیصل، پادشاه پیشین عربستان سعودی است که سال‌ها رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان بود.فیصل یکی از افرادی است که صهیونیست ها برای آشکار کردن روابط خود با رژیم سعودی، با وی رایزنی های طولانی انجام داده اند.
چندی پیش، انتشار تصویر دست دادن ترکی فیصل با وزیر جنگ رژیم اشغالگر در مونیخ، واکنش های گسترده ای را در میان فعالان رسانه ای و سیاسی عرب برانگیخت و بسیاری از کاربران و مخاطبان سایت های خبری جهان عرب، در اعتراض به دست دادن "ذلیلانه" ترکی فیصل با یعلون، جملاتی خشم آلود نوشتند.منبع: العالم



آیا ایران از تصمیم روسیه خرسند است؟
سامی کلیب نویسنده و تحلیلگر عرب، در روزنامه السفیر با انتشار مقاله ای به کند و کاو دلایل خروج نیروهای روسیه از سوریه پرداخت.
العالم: سامی کلیب نویسنده و تحلیلگر عرب در روزنامه السفیر خاطرنشان کرد: مسکو پس از دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا عملیات نظامی مستقیم خود را در سوریه آغاز کرد اما تنها مساله ای که آن زمان اوباما را غافلگیر کرد، فرستادن هواپیماهای روسی به سوریه بود زیرا پوتین این مساله را پنهان می کرد و طبق اطلاعات موثق؛ روسیه درپی توافق مسکووواشنگتن که به اطلاع طرف های دیگر رسیده است، هم اکنون نیروهای خود را از سوریه خارج می کند.

تصمیم خروج نیروهای روس از سوریه پس از توافق پوتین و اوباما برای زیر فشارگذاشتن متحدان خود برای به نتیجه رساندن مذاکرات ژنو گرفته شد. اوباما پیش از ترک کرسی ریاست جمهوری نیاز به کسب دستاوردی سیاسی در سوریه دارد، پوتین نیز می خواهد که هزینه های نظامی روسیه را کاهش دهد، تحریم های اروپا را از دوش خود بردارد و تا حد امکان از نزدیکی روابط خود با آمریکا سود ببرد. انتقاد اوباما از عربستان و ترکیه در مصاحبه اش با مجله آتلانتیک برای نزدیک کردن خود به پوتین بود و پوتین نیز متقابلاً تصمیم به خارج کردن نیروهای روس از سوریه گرفت.
پوتین با چنین تصمیمی بهانه را از دست مخالفانش در غرب و کشورهای عرب نشین حاشیه خلیج فارس و مخالفان سوری گرفت زیرا این طرف های سه گانه می گفتند که استقرار نیروهای روس در سوریه حل بحران این کشور را پیچیده کرده و معادلات را به هم زده است لذا پوتین با این تصمیم می خواهد نشان دهد که درپی حل سیاسی بحران سوریه است و دشمنانش را در تنگنا بگذارد.

پوتین دو متحدش سوریه و ایران را نیز غافلگیر کرد زیرا معتقد است که دمشق و تهران به علت تغییر و تحولات نظامی و میدانی در سوریه ، مواضع سخت و انعطاف ناپذیر در مذاکرات اتخاذ می کنند. همین تفاوت نگاه ها باعث شد که روسیه با آمریکا برای پایان دادن به دشمنی های دو جانبه توافق کند و با این توافق دوستان را پیش از دشمنانش غافلگیر کند. منابعی در سازمان ملل متحد نیز اعلام می کنند که تصمیم پوتین شاید در آینده باعث نزدیکی روابط ایران و عربستان شود.
پوتین می داند که با هموار کردن مسیر حل سیاسی بحرین سوریه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و مخالفان سوری را به سوی خود جذب خواهد کرد ولی نمی خواهد موقعیت و جایگاه بسیار مهم خود در خاورمیانه را که از طریق ائتلاف با سوریه و ایران به دست آورده است، از دست بدهد. روسیه پیش از صادر کردن بیانیه خود با بشار اسد و دیگر مسئولان سوریه تماس گرفت و پس از صدور این بیانیه، دفتر ریاست جمهوری سوریه نیز بیانیه ای صادر کرد. روسیه و آمریکا از دیدگاه های نظام و مخالفان سوریه درباره سرنوشت اسد خرسند نیستند. روسیه می گوید که سرنوشت اسد را فقط باید ملت سوریه تعیین کند و چه بسا روس ها از سخنان ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه ناخرسند شده باشند زیرا المعلم گفته بود که نَه استفان دی میستورا و نَه هیچ کس دیگری حق حرف زدن درباره انتخابات ریاست جمهوری را ندارد زیرا بشار اسد خط قرمز است و اینجا باید گفت که منظور از عبارت " هیچ کس دیگری " چیست ؟ گویا آمریکا از مخالفان سوری شدیداً انتقاد کرده است زیرا محمد علوش مذاکره کننده ارشد مخالفان سوری گفته بود : آغاز مرحله انتقالی مشروط به کناره گیری اسد یا مرگ وی است.

تحولات پس از تصمیم پوتین چه خواهد بود ؟
مسکو در بیانیه خود می گوید که وزارت دفاع روسیه اکثر مأموریت هایش را در سوریه اجراء کرد ولی این گفته نادرست است زیرا جنگ همچنان با شدّت و حدّت تمام ادامه دارد و تهدیدات بزرگ هنوز برطرف نشده است.پوتین با گفتن این جمله که جنگ با مخالفان سوری بجز داعش پایان یافته است و تنها مأموریت باقیمانده جنگ با داعش است، می خواهد مخالفان و کُردها را بجز داعش به پای میز مذاکرات ژنو بکشاند و شاید در آینده با مشارکت برخی از افراد مرتبط با جبهه النصره در این مذاکرات نیز موافقت کند.
هنوز معلوم نیست که روسیه چه تعداد از نیروها و تجهیزات نظامی اش را از سوریه خارج خواهد کرد زیرا پایگاه های نظامی طرطوس و حمیمیم باز هستند و نیروی هوائی روس همچنان مواضع داعش را منهدم خواهد کرد ولی آیا در آینده ائتلافی با مشارکت روسیه ، آمریکا و چند کشور خاورمیانه از جمله ایران ، عربستان و ترکیه تشکیل خواهد شد؟ تشکیل چنین ائتلافی در صورت دستیابی پوتین به تضمین هائی از آمریکا امکان دارد.

اگر اسرائیل پا پیش بگذارد ، چه خواهد شد؟
اسرائیل هم اکنون نفس راحتی می کشد زیرا کشورهای عربی حزب الله لبنان را که دشمن سرسخت اسرائیل است، در لیست گروه های تروریستی گنجانده اند. اسرائیل روابط خوبی با پوتین دارد و از انتقال سلاح های استراتژیک به دست حزب الله نگران است از سوی دیگر آیا اسرائیل از تصمیم پوتین، برای ادامه دادن به جنگ افروزی اش سوء استفاده خواهد کرد ؟ و شاید هم سوء استفاده کند هر چند که باعث نارضایتی اوباما شود.

آیا ایران از تصمیم روسیه خرسند است؟
مطمئناً خرسند نیست زیرا اولاً برای خارج کردن نیروهایش از سوریه تحت فشار گذاشته خواهد شد ثانیاً خود را در برابر انتخاب یکی از 2 گزینه محتمل خواهد دید گزینه اول ادامه دادن به جنگ در سوریه و احتمال رویاروئی مجدد با ترکیه و عربستان است در حالی که تهران و آنکار اخیراً درباره کنار گذاشتن دشمنی ها توافق کرده بودند و عربستان نیز برای رویاروئی با ایران رزمایشی را در منطقه حفر الباطن برگزار کرد. گزینه دوم  پا پس کشیدن از میدان جنگ و پذیرفتن راه حل سیاسی است که شاید این راه حل منتهی به برقراری نظام فدرالیسم و غیره در سوریه شود. تصمیم پوتین راه را برای احتمال تشکیل کشور کُرد با کسب موافقت آمریکا بسیار هموار می کند و شاید مساله تشکیل کشور کُرد یکی از علل خروج نیروهای روس از سوریه باشد.بی شک پوتین با تصمیم غافلگیرانۀ خود می خواهد موانعِ پیش روی مذاکرات را بردارد و دشمنانش را به سوی خود جذب کند ولی این تصمیم بحران سوریه را وارد مرحله جدیدی خواهد کرد. گویا اولویت پوتین در این برهه توافق با اوباما حتی به قیمت عصبانیت متحدانش است و شاید در آینده دیدگاهش را تغییر دهد خصوصاً اگر بفهمد که تصمیمش هیچ تغییری در دیدگاه های دشمنانش و دشمنان متحدانش ایجاد نکرده است و در آن زمان راه حل نظامی موجّه خواهد بود.
AFC به سود سعودی‌ها رای داد؛ بازی با ایران در کشور ثالث
باشگاه‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا نیز اعلام کرده بودند در صورت صدور این رای به نفع عربستان از لیگ قهرمانان آسیا کناره‌گیری خواهند کرد. سرانجام فشارهای سعودی‌ها جواب داد و کنفدراسیون فوتبال آسیا، کشور ثالث را به عنوان میزبان بازیهای نمایندگان ایران با عربستان انتخاب کرد.  
به گزارش ایسنا، کنفدراسیون فوتبال آسیا سرانجام پس از کش و قوس های زیاد، حکم نهایی خود را درباره اختلاف فوتبالی ایران و عربستان اعلام کرد.  
AFC در رای نهایی خود درباره مناقشه فوتبالی ایران و عربستان اعلام کرد بازی نمایندگان ایران و عربستان در لیگ قهرمانان آسیا در زمین بی طرف برگزار خواهد شد و این همان چیزی بود که سعودی‌ها به دنبال آن بودند.  
اعلام این رای که در پی مناقشه سیاسی ایران و عربستان به فوتبال کشیده شد به روشنی ورود سیاست به فوتبال را تایید می‌کند، نکته‌ای که بسیاری از مسوولان فوتبال ایران هفته‌ها پس از جلسه کنفدراسیون فوتبال آسیا در قطر به آن پی بردند و تاکید داشتند که اگر رای به نفع عربستان صادر شود موضوع را به فیفا خواهند کشاند.  
باشگاه‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا نیز اعلام کرده بودند در صورت صدور این رای به نفع عربستان از لیگ قهرمانان آسیا کناره‌گیری خواهند کرد.  
باشگاه‌های عربستانی، کشورهای امارات و قطر را به عنوان میزبان بازی‌های خود با نمایندگان ایران انتخاب کردند. این درحالی است که فدراسیون فوتبال ایران هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته است و حتی این احتمال وجود دارد که نمایندگان ایران با وجود شروع خوبی که در لیگ قهرمانان آسیا داشتند از این رقابت ها کناره گیری کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد