سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

مقام صهیونیست: ایران با همه دشمنان ما تفاوت دارد

یک مقام امنیتی صهیونیست تاکید که ایران به هیچ کدام از دشمنانی که "اسرائیل" تا به حال با آنها روبرو شده شبیه نیست و با هیچ معیار و مقیاسی نمی‌توان آن را سنجید.
به گزارش مشرق، این مقام امنیتی صهیونیست در گفت و گو با نشریه عبری معاریو گفت: توافق هسته ای میان ایران و غرب، برنامه هسته ای ایران را یک دهه یا بیشتر متوقف می کند اما ایران را به یک امپراطوری تبدیل و فعالیت و تاثیر آن را در خاورمیانه بیشتر می کند که از نظر اسرائیل این خبر بدی است.

به نوشته رای الیوم، وی افزود: ایران قصد خرید زیردریایی های جدید از روسیه را دارد، زیرا ایرانی ها از دریافت ضربۀ راهبردی بیمناکند. روزانه 17 میلیون بشکه نفت از طریق تنگه هرمز عبور می کند که این میزان، حجم مصرف نفت چین در یک ماه است و صحبت از منطقه ایست که مرکز ذخایر نفت جهان را دارد.
این مقام صهیونیست در ادامه گفت: تاریخ ثابت کرده که امپراتوری های بزرگی که از شرق به پا خاسته اند حامل اخبار خوبی برای ملت یهود نیستند و یک افسر بلندپایه اسرائیلی در همین رابطه به سایت اسرائیلی مانیتور گفته است که در حال حاضر شاهد بازگشت امپراتوری ایران هستیم!
این افسر که نخواست نامش فاش شود تاکید کرد که تمدن ایرانی بسیار شگفت انگیزتر و با نفوذتر از همه آن چیزیست که در کشورهای عربی دیده ایم و همه این مسائل به شدت باعث نگرانی ما می شود.رژیم صهیونیستی همواره بر این موضوع که ایران دشمن شماره یک اوست تاکید کرده و حالا که بعد از توافق هسته ای نقش مهم و اساسی در خاورمیانه ایفا می کند مقامات تل آویو نگران شده اند. از این رو طبیعی است که از دیدار وزیر دفاع روسیه از تهران به راحتی نگذرند و به شدت ابراز نگرانی کنند.
در همین زمینه سایت عبری واللا به نقل از منابع امنیتی اسرائیل نوشت: با وجود تلاش تهران برای عدم انعکاس برنامه های این سفر، دستگاه های اسرائیلی تاکید دارند که جدول زمان بندی این سفر پر از دیدارهای متقابل است و از بهبودی چشمگیر روابط میان تهران و مسکو خبر می دهد.این سایت عبری خاطرنشان کرد که معامله میان تهران و مسکو شامل موشک های "یاخونت"، هواپیماهای "سوخوی– 30"، تانک های "تی – 90"، بالگردهای پیشرفته  و نیز موشک های مافوق صوت زمین به دریاست که باعث وحشت ناوگان های غربی از جمله ناوگان دریایی آمریکا در منطقه شده است.چندی پیش، رسانه های اسرائیلی ورود جنگنده های سوخوی-30 به ناوگان دفاعی جمهوری اسلامی ایران را "کابوس هولناک" توصیف کرده بودند.
منبع: العالم
کشته شدن فرمانده کماندوهای ارتش ترکیه+تصویر
منابع رسانه ای ترکیه خبر کشته شدن فرمانده نیروهای کماندویی ارتش ترکیه در شهر "سور" استان دیاربکر این کشور را در درگیری با شبه نظامیان کرد پ.ک.ک اعلام کرده اند.
گروه بین الملل مشرق- منابع رسانه ای ترکیه خبر کشته شدن فرمانده نیروهای کماندویی ارتش ترکیه در شهر "سور" استان دیاربکر این کشور را در درگیری با شبه نظامیان کرد پ.ک.ک اعلام کرده اند.

کشته شدن فرمانده کماندوهای ارتش ترکیه+تصویر

بنابر این گزارش، این افسر ارشد ارتش ترکیه با نام "پتکین" روز گذشته در حیم عملیات پاکسازی محلات شهرک سور مورد اصابت گلوله تک تیرانداز گروه پ.ک.ک قرار گرفته و کشته شده است. اوضاع مناطق کردنشین در شرق و جنوب شرق ترکیه به ویژه در استان های دیاربکر وشرناک همچنان بحرانی است و درگیری های گاه و بیگاه بین نیروهای دولتی و گروه های نظامی کرد در هفته های اخیر که دهها کشته و زخمی برجا گذاشته است، همچنان ادامه دارد.

کشته شدن فرمانده کماندوهای ارتش ترکیه+تصویر

شهر دیاربکر به عنوان بزرگ ترین و پرچمعیت ترین شهر کرد نشین ترکیه کانون این درگیری هاست و در برخی از مناطق این شهرتانک ها و نفربرهای زرهی ارتش ترکیه جولان می دهند. محله سور در شهر دیاربکر متشنج ترین منطقه در ماه های اخیر بوده است و در پی درگیریها در این منطقه هفته ها حکومت نظامی برقرار بوده است. در این منطقه از 2 دسامبر سال گذشته میلادی (50 روز پیش) حکومت نظامی دایر است. دولت ترکیه می گوید در این منطقه نیروهای مسلح پ.ک.ک حضور دارند و با جاگیری در بین غیر نظامیان و با استفاده از انواع سلاح های سنگین و سبک نیروهای دولتی را هدف قرار می دهند.
فاز جدید سم پاشی سعودی ها علیه ایران
مقامات سعودی در فاز جدید القای ایران هراسی در منطقه، تدابیر امنیتی را در فرودگاه ها افزایش می دهند.
به گزارش مشرق به نقل از شبکه العالم، مقامات وابسته به تروریسم دولتی آل‌سعود، در فاز جدید سم‌پاشی علیه جمهوری اسلامی، با طرح احتمال "حمله تروریستی از سوی ایران به هواپیماهای عربستانی"، تدابیر امنیتی را در فرودگاه‌ها افزایش می‌دهند.
عبدالرحمن الفهد سخنگوی خطوط هوایی عربستان به روزنامه سعودی الحیاة گفت: تفتیش و بازرسی امنیتی مسافران هواپیماها و محموله های خطوط هوایی سعودی، در بعضی فرودگاه های خارجی که به تشدید تدابیر نیاز دارند، دو بار انجام می شود.از سوی دیگر عبدالله البصیری سفیر عربستان در فیلیپین نیز از وجود هماهنگی میان مقامات فیلیپین برای تشدید تدابیر امنیتی در پروازهای عربستان و تفتیش دقیق مسافران خبر داد و مدعی شد که این اقدامات در پی دریافت اطلاعاتی صورت گرفته که از نقشه ایران برای به کار گرفتن تروریست ها به منظور ربودن و منفجر کردن هواپیماهای سعودی خبر می دهد.
رژیم تروریست پرور آل سعود، هر از چندی با مطرح کردن ادعاهای مضحک درباره "اقدام تروریستی" ایران علیه منافع خود، تلاش می کند که حمایت طولانی خود از گروه های تروریستی در منطقه و جهان؛ و دخالت مستقیم و غیر مستقیم خود در قتل عام مردم بی دفاع کشورهای مختلف از جمله یمن، عراق، سوریه و بحرین با کمک رژیم اشغالگر قدس را فرافکنی کند.
توطئه خطرناک چهار کشور عربی علیه لبنان
نویسنده و تحلیلگر برجسته عرب تأکید کرد که ۴ کشور عربی با مطرح کردن ادعاهای واهی، اینبار علیه لبنان اعلام جنگ کرده‌اند.
 به گزارش مشرق، "عبدالباری عطوان" در مقاله امروز خود در روزنامه "رأی الیوم" نوشت: 4 کشور عربی حاشیه خلیج فارس به سرکردگی عربستان با منع سفر اتباع خود به لبنان علیه این کشور اعلام جنگ کردند. آنان همچنین از اتباع خود خواستند لبنان را ترک کنند. همه این اقدامات فقط به خاطر مخالفت لبنان با تصمیم وزرای امور خارجه اتحادیه عرب برای محکوم کردن ایران صورت گرفته است.
عطوان افزود: عربستان سعودی به دلیل حمایت مالی از بعضی همپیمانان خود در لبنان و وعدۀ کمک 4 میلیارد دلاری برای تسلیح ارتش و نیروهای امنیتی لبنان، انتظار داشت که دولت و همه طوایف حاکمیت و کرامت خود را کنار بگذارند و زیر سلطه دولت سعودی باشند و علیه دشمنان آل سعود اعلام جنگ کنند .. و هیچ اهمیتی نمی‌دهد که این موضع گیری ها چه خطری برای امنیت لبنان و جامعه و بافت جمعیتی این کشور داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: نمی‌دانیم که عربستان سعودی از لبنان و نخست وزیر و نخبگان سیاسی این کشور چه می‌خواهد؟ آیا انتظار دارد که تمام سلام نخست وزیر لبنان سینه خیز از بیروت به ریاض برود تا بعد درخصوص بخشیدن این کشور فکر کند.
سردبیر روزنامه رأی الیوم افزود: لبنان از عربستان کمک مالی نخواسته بود بلکه عربستان چنین پیشنهادی را مطرح کرد.
وی افزود: ارتش لبنان متعلق به همه مردم این کشور است و عقیده آن مبتنی بر مقابله با هرگونه تجاوزگری اسرائیل می باشد. بنابراین توقف کمک مالی در درجه نخست به نفع رژیم صهیونیستی است و همچنین باعث کاهش توان آن در مقابله با تروریسم می شود.
به گزارش شبکه خبری العالم، عطوان با اشاره به قدرت بسیار زیاد حزب الله لبنان گفت: عربستان سعودی از حزب الله متنفر است و امیدوار بود که رژیم صهیونیستی در حملات سال 2006 آن را نابود کند .. درست مانند تلاشهای کنونی این کشور برای از بین بردن ائتلاف "حوثی – صالح". ولی حملات 31 روزه اسرائیل با پیشرفته ترین جنگنده ها و تانکهای آمریکایی موفقیت آمیز نبود.عطوان تاکید کرد، اقدامات عربستان باعث می شود لبنان وارد بحران و بی ثباتی و فتنه و شاید هم جنگ داخلی شود.عطوان با اشاره به اتهامات و اهانتهای عربستان علیه حزب الله لبنان، تأکید کرد: عربستان توصیفها و اهانتهایی را علیه حزب الله مطرح کرده که انسان از به زبان بردن آنها شرمگین می شود.سردبیر روزنامه رأی الیوم  می نویسد: لبنان اشتباهی نکرده که عذرخواهی کند،.آیا پاسداری از امنیت و ثبات کشور و تلاش از ورود به جنگ داخلی و طایفه ای، گناهی است که باید به خاطر آن عذرخواهی کرد؟ این سؤال را مطرح می کنیم ولی انتظار جواب نداریم.منبع: تسنیم
درخواست عربستان و ترکیه از ارتش لبنان چه بود؟
خودداری از جلوگیری از عملیات مقاومت در مرزهای مشترک با سوریه و همچنین دست رد بیروت به درخواست عربستان و ترکیه برای استفاده از فرودگاه نظامی القلیعات در شمال لبنان به منظور حمایت از تروریست‌های تکفیری همگی در تصمیم اخیر عربستان علیه لبنان نقش داشته است.

 به گزارش مشرق، نگاهی به برخی تحولات روابط  لبنان و عربستان نشان می دهد برخی مواضع لبنان از جمله مخالفت فرماندهی ارتش با درخواست ریاض مبنی بر توقف عملیات نظامی علیه گروه های تروریستی تکفیری و دست رد بیروت به درخوست عربستان و ترکیه برای استفاده از فرودگاه نظامی القلیعات در شمال لبنان به منظور حمایت از تروریست های تکفیری در تصمیم اخیر عربستان علیه لبنان نقش داشته است.

 روزنامه السفیر لبنان در گزارشی نوشت، نگاهی به برخی تحولات روابط  لبنان و عربستان حقایقی را فاش کرده و نشان می دهد که مخالفت فرماندهی ارتش لبنان با درخواست ریاض مبنی بر توقف عملیات نظامی علیه گروه های تروریستی تکفیری وخودداری از جلوگیری از عملیات مقاومت در مرزهای مشترک با سوریه و همچنین دست رد بیروت به درخوست عربستان و ترکیه برای استفاده از فروگاه نظامی القلیعات در شمال لبنان به منظور حمایت از تروریست های تکفیری همگی در تصمیم اخیر عربستان علیه لبنان نقش داشته است.

پیش بینی سیاست‌های نسل دوم سران سعودی دشوار است

اگر در زمان نسل اول آل سعود امکان پیش بینی سیاست های سعودی ممکن بود در زمان نسل دوم این کار بسیار سخت شده است تا جایی که هر احتمال سیاسی وجود دارد، گویی در پادشاهی جدید شکستن طلسم ها و دست یافتن به کلیدها برای باز کردن قفل ها و ورود به دیوان پادشاهی و شناختن مراکز قدرت سعودی سخت شده است.

این چهره مه آلود تفسیری قانع کننده در خصوص تصمیم سعودی برای متوقف کردن به اصطلاح هبه های چند میلیارد دلاری برای تجهیز ارتش و نیروهای امنیتی لبنان را مشکل کرده است.

مواضع ضد و نقیض سعودی در قبال لبنان

همچنین بسیار سخت بتوان متوجه شد که چرا سران سعودی به ویژه « محمد بن سلمان» جانشین ولی عهد بازگشت « سعد الحریری» رئیس حزب جریان المستقبل به بیروت را تبریک گفت تا پس از آن این تصمیم را که مثل بمب منفجر شده است، علنی سازد، گرچه در پرتو بسیاری از شاخص های قبلی انتظار چنین اقدامی از عربستان می رفت اما زمان آن یعنی همزمان شدن این تصمیم با بازگشت سعد الحریری به بیروت آن هم پس از غیبتی طولانی غیرمنتظره است.

انتظار می رفت سعد الحریری به لبنان بازگشته تا صفوف جریان المستقبل و هواداران خود در گروه 14 مارس را که ازهم گسیخته شده است، برای شرکت در چند انتخابات آینده از جمله انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر یکپارچه سازد، اما ناگهان خود را در برابر چالشی و خط مقدم دفاع از عربستان و  درگیری های آشکار آن با ایران و همپیمانان منطقه ای آن دید.

همچنین از سعد الحریری انتظارمی رفت ضمن اتخاذ و اعلام یک موضع سیاسی روشن نسبت به « درگیری بزرگ» بی طرفی اعلام نکند.

اقدامات سعد الحریری رضایت عربستان را جلب نکرد

به هر حال سعد الحریری در صدور « بیانیه وزارتی» جدید دولت  « تمام سلام» سهم زیادی بر عهده گرفت هر چند  این بیانیه برای سعودی ها کافی نبود زیرا انتظارات آنان بیش از این بود و تنها چند ساعت بعد رئیس جریان المستقبل نمایش طرح « امضای میلیونی » سند همبستگی با آل سعود را اجرا کرد تا هیات وزارتی دولت لبنان آن را در جریان سفر به پایتخت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به ویژه ریاض به همراه داشته باشد.

پیش بینی می شد به مناسبت امضای این سند به اصطلاح همبستگی با آل سعود مراسمی در مناطق مختلف لبنان از جمله صیدا، عکار، اقلیم ، الشوف ، کسروان و البقاع و بیروت برگزار شود.

اما هیچکدام از این اقدامات الحریری و دوستانش نه تنها با واکنش مثبت سعودی ها مواجه نشد، بلکه سران سعودی این اقدامات  را کافی ندانستند و به همین دلیل به همراه امارات و بحرین تصمیم گرفتند شهروندان خود را از سفر به لبنان منع و از اتباع مقیم خود در لبنان نیز بخواهند که این کشور را ترک کنند.

لحن سرزنش آمیز عسیری علیه لبنان

نکته قابل ملاحظه اینکه «علی عواض عسیری» سفیر سعودی در لبنان گفت: خطائی که لبنان علیه سعودی مرتکب شده، بزرگ است و باید تصحیح شود.

جالب اینکه برخی در بیروت شایع کردند « نبیه بری» رئیس مجلس لبنان به جای سفر به بروکسل بهتر بود سوار هواپیمایی می شد که وی را به ریاض منتقل کرده و در آنجا از سران سعودی درخواست می کرد که از تصمیم خود برای توقف به اصطلاح بخشش های مالی به ارتش لبنان منصرف شود و در این صورت شاید خطای لبنانی ها تصحیح می شد.

اما این فرض در مورد نبیه بری که با عبارت «چه بسا» به کار رفته است، با ادبیات سیاسی و محاسبات وی که امیدوار بود در زمانی کاملا متفاوت از شرایط کنونی از عربستان دعوت رسمی دریافت می کرد، هیچ سنخیتی ندارد.

در این میان باید در نظر داشت در شرایطی که روسیه و آمریکا تلاش دارند پیش از شروع شمارش معکوس انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آغاز تابستان آینده،  برنامه مشترک خود در سوریه را از نظر سیاسی و میدانی به اجرا در آورند اما سعودی ها تلاش دارند در این مسیر کارشکنی و مانع تراشی کنند.

به عبارت بهتر عربستان با این کار به دنبال این است که بحران سوریه و دیگر پرونده های منطقه و روابط آمریکا و ایران در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد به گونه ای که تصمیم گیری در خصوص این پرونده ها به دولت آینده آمریکا کشیده شود.

اما در این میان این سئول مطرح است که  آیا سعودی ها در نظر دارند برای  لبنان درخواست هایی را مطرح کند که بیروت از نظر سیاسی و امنیتی توان و تحمل آن را ندارد؟

پاسخ این سوال برای بیشتر مقامات رسمی و سیاسی لبنان کاملا روشن و بدیهی است و آن اینکه  این به نفع سعودی ها نیست.

سئوالات دیگری نیز در این ارتباط مطرح است از جمله اینکه:

1- آیا اینکه سعودی ها و ترک ها به گزینه گشایش جبهه شمال لبنان و به طور مشخص گذرگاه وادی خالد در روزهای آغاز سال جدید  فکر می کردند، صحت دارد؟

آیا درست است که موضع مخالفت جویانه و قاطع آمریکایی ها برای حفظ ثبات لبنان مانع این گزینه سعودی – ترکی شد؟

2- آیا درست است که برخی سازمان های غیردولتی در شمال لبنان با پوشش و حمایت سیاسی  در برخی از اردوگاه های آوارگان سوری سرشماری کرده و به طور خاص درصدد شناسائی آن دسته از جوانان سوری برآمدند که خدمت سربازی را در ارتش سوریه گذرانده و چنانچه از آنان درخواست شود قادر به حمل سلاح هستند؟

3- آیا درست است که گزینه بازسازی « سپاه طرابلس لبنان» بار دیگر مطرح شده است؟چرا شایعاتی مبنی بر آغاز عملیات مسلح کردن اهالی برخی مناطق لبنان واقع در نزدیکی مرزهای سوریه شنیده می شود؟

4- آیا این صحت دارد که سعودی بارها و در مناسبت های مختلف از فرماندهی ارتش لبنان درخواست کردند که برای استفاده از سلاح و مهمات فرانسوی و آمریکایی در چارچوب کمک های مالی عربستان، تضمین های مشخصی  بدهد؟

آیا این تضمین ها شامل جبهه عرسال و القلمون می شود؟

سوال دیگر اینکه آیا ارتش از دادن چنین تضمین هایی خودداری کرد و حاضر نشد اقدامات خود در مرزهای لبنان با سوریه علیه گروه های تروریستی را کاهش دهد و همچینن جلوی تحرکات حزب الله در مرزهای شرقی را بگیرد؟

5- آیا درست است که یک کشور عضو به اصطلاح« ائتلاف اسلامی» از ارتش لبنان سئوال کرد که  امکان استفاده از فرودگاه نظامی القلیعات در شمال لبنان وجود دارد و جواب ارتش لبنان منفی بوده است؟

بهانه تراشی عربها در مبارزه لبنان علیه تروریست‌ها

6- آیا درست است که ارتش لبنان از یک کشور عرب حوزه خلیج فارس خواسته است موشک های هوا به زمین در اختیار آن قرار دهد تا از آن در عملیات نظامی علیه گروه های تروریستی در بلندی های عرسال استفاده کند و این کشور به بهانه این که « منبع اصلی موشک ها یک کشور اروپائی است»، به این درخواست جواب منفی داده است؟

7- آیا این صحت دراد که فرماندهی ارتش لبنان از آمریکائی ها خواسته است تا از سعودی ها بخواهند، دست کم هزینه معامله خرید هواپیماهای سوپر توکانو را بپردازند و« جان کری» وزیرخارجه آمریکا هم این درخواست را در تماسی تلفنی با « عادل الجبیر» همتای سعودیش مطرح کرده است؟

آیا درست است که جواب سعودی ها فقط این بود: معامله های تسلیحاتی را پیگری می کنیم.

و این پاسخی است که عربستان در جواب سئوالات فرانسوی ها در خصوص کمک سه میلیارد دلاری داد است.

منبع: تسنیم
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد