سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

امیری در گفت‌وگو با فارس:

شورای نگهبان صلاحیت 38 نفر دیگر از داوطلبان انتخابات مجلس را تأیید کرد

سخنگوی وزارت کشور از تأییدصلاحیت ٣٨ نفر دیگر از داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان خبر داد.

خبرگزاری فارس: شورای نگهبان صلاحیت 38 نفر دیگر از داوطلبان انتخابات مجلس را تأیید کرد                

حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس اظهار داشت: شورای نگهبان 51 درصد ثبت‌نام‌کنندگان برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را تأیید صلاحیت کرد.

وی افزود: از مجموع 147 داوطلبی که شورای نگهبان آنان را ردّ صلاحیت کرده بود، 38 نفر مورد تأیید این شورا قرار گرفتند و حائز صلاحیت شناخته شدند.

سخنگوی وزارت کشور بر همین اساس یادآور شد: ساعت 24 روز گذشته 26 بهمن‌ماه فرصت قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان به پایان رسید و در مجموع 6 هزار و 229 نفر در سراسر کشور از طرف شورای نگهبان برای انتخابات مجلس شورامی اسلامی تأیید صلاحیت شدند.

امیری همچنین تصریح کرد: اسامی نهایی داوطلبان تأیید صلاحیت‌شده انتخابات مجلس امروز به فرمانداری‌های حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور اعلام خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فرمانداری‌ها نیز از روز چهارشنبه موظف به اعلام نتیجه به داوطلبان هستند و تبلیغات کاندیداهای انتخابات مجلس از روز پنج‌شنبه هفته جاری 29 بهمن آغاز می‌شود.

افاضات جدید وزیر خارجه آل‌سعود علیه ایران

وزیر خارجه عربستان مدعی شد تهران خود می داند باید چه اقداماتی را برای اصلاح روابط بکار بندد.
به گزارش مشرق به نقل از العربیه، عادل جبیر، وزیر خارجه عربستان در اظهاراتی مدعی شد: "نیازی به میانجی گری نیست، تهران خود می داند چه کارهایی را برای اصلاح روابط انجام دهد. "جبیر در ادامه ادعاهای خود افزود: آنچه ایران از اقدامات خصمانه علیه عربستان انجام می دهد، باید تغییر کند.
ریاض مدعی است ایران باید اقدامات لازم را برای داشتن رابطه ای مبتنی بر حسن همجواری بجا آورد.
ریاض بارها در ادعاهای واهی تهران را متهم به دخالت در امور داخلی کشورها و حمایت از شبه نظامیان فرقه ای کرده است. ایران همواره ادعاهای ریاض و برخی کشورهای منطقه را در خصوص دخالت در امور داخلی آنها رد کرده است.
آمریکا: تمام منطقه در تیررس موشک‌های مرگبار ایران است
به گزارش مشرق، مدیر آژانس اطلاعاتی پنتاگون خطاب به کنگره گفت: با اجرای توافقنامه هسته‌ای و متعاقب آن کاهش تحریمهای اعمال شده علیه ایران در مقیاس وسیع، این کشور اکنون به خرید سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته روسیه پرداخته و در آینده نزدیک از این بنیه نظامی خود در جنگ داخلی سوریه بهره‌برداری خواهد کرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «واشنگتن بیکن» در نشست استماع کنگره، سناتور دمکرات ریچارد بلومنتال از ایالت کنتیکت از وینسنت استوارت پرسید در مورد اظهارات قبلی‌اش  مبنی بر اینکه «بعید است که ایران با دریافت حدود 50 تا 150 میلیارد دلار از محل لغو تحریم‌ها بتواند بنیه نظامی خود را تقویت کند» توضیح دهد. وی در پاسخ گفت: «در آینده نزدیک بعید است چرا که من فکر می‌کنم که تمرکز بر دستاوردهای اقتصادی داخلی خواهد بود. با این حال، پس ‌از 35 سال تحریم‌،  ایران از توانمندترین نیروی موشکی در منطقه برخوردار شده است. قدرت مرگبار و دقت این موشک‌ها را تقویت کرده است. تمام بردهای موشکی را پوشش داده و اکنون می‌تواند تمام اهداف منطقه‌ای‌اش را در تیررس خود قرار دهد.»
وی در پاسخ به یک سوال دیگر بلومنتال در مورد تخمین زمانی خود برای صرف این پول گفت: «این کار در درازمدت صورت خواهد گرفت. ما پیش از این شاهد توافقنامه ایران و روسیه در مورد سامانه پدافند هوایی اس-300 بودیم.
ما اکنون شاهد آن هستیم که روسیه پس از استقرار نظامی در خارج از این کشور در سوریه قابلیت‌های زیادی را به نمایش گذاشته است.»
جامعه اطلاعاتی آمریکا در ارزیابی سالانه خود، ایران و روسیه را بزرگترین تهدید علیه خود دانستند.منبع: کیهان
تهدید نظامی عربستان و ترکیه توسط روسیه
رئیس سابق سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد که در صورت ورود نیروهای ترکیه و عربستان به اراضی سوریه، جنگنده‌های روسیه ممکن است پایگاه های آنها را هدف قرار دهند.
به گزارش مشرق ، المیادین نوشت: «نیکولای کووالیوف» رئیس سابق دستگاه امنیت فدرال روسیه تاکید کرد که «مقامات ترکیه و عربستان به خوبی می دانند که در صورت ورود نیروهای ترکیه‌ای و سعودی به اراضی سوریه، بعید نیست که نیروی هوایی روسیه مواضع آنها را بمباران کند.»
این مقام بلندپایه سابق امنیتی روس افزود: در صورت ورود نیروهای زمینی عربستان و ترکیه تشخیص آنها از عناصر تروریستی سخت خواهد بود و روسیه به درخواست دولت قانونی سوریه اقدام خواهد کرد
منبع: فارس
عقب نشینی ترکیه و عربستان از رجزخوانی‌های خود علیه سوریه
یک مقام سعودی سعی کرد تا عقب نشینی ترکیه و رژیم سعودی از رجزخوانی روزهای اخیر خود علیه سوریه را توجیه کند.به گزارش مشرق، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در مطالبی نوشت به نظر می رسد عربستان سعودی و ترکیه در حال عقب نشینی کردن از رجزخوانی‌های خود در خصوص اعزام نیروی زمینی به سوریه هستند.
نویسنده با اشاره به اظهارات برخی مقامات سعودی و ترک می نویسد در حالی به نظر می رسد که رجزخوانی های ترکیه و عربستان فروکش کرده است که مقاماتی از این کشورها اعلام داشته اند منتظر هستند تا ببینند سرانجام توافق آتش بس درباره سوریه چه خواهد شد
روز یکشنبه یک دیپلمات سعودی گفت که عربستان سعودی در خصوص اعزام نیروهای زمینی به سوریه خیلی جدی بود اما اول منتظر میماند تا ببیند نتیجه طرح هایی که از سوی آمریکا و روسیه برای توقف خشونت ها در سوریه طراحی شده چه خواهدشد.
اواخر روز یکشنبه نیز عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در ریاض گفت گزینه زمینی بستگی به تصمیم ائتلاف جهانی به اصلاح ضد داعش به رهبری آمریکا دارد و زمان انجام آن در اختیار ما نیست.همچنین یک دیپلمات سعودی به شرط فاش نشدن نامش به دلیل حساسیت موضوع گفت ترکیه نیز در حال بررسی اعزام نبروهای زمینی خود به سوریه میباشد.
بنا بر این گزارش، نیروهای سعودی متشکل از نیروهای ویژه هستند اما جزییات آن هنوز برنامه ریزی نشده است.
این دیپلمات سعودی گفت: زمان در حال از دست رفتن است و ما منتظر مشخص شدن نتایج روند صلح هستیم هر چند معتقدیم این روند با شکست مواجه خواهد شد و آنگاه شرایط کاملا متفاوت خواهد شد.وی همچنین گفت ترکیه و عربستان در سوریه عمدتا در یک طرف بحران قرار دارند هر چند ترکیه مقابله با کردهای سوری را هم دنبال می کند.منبع: مهر
گزارشی از شرایط سرنوشت ساز نبرد حلب 
با توجه به اینکه نبرد حلب برای آینده سوریه و منطقه سرنوشت ساز است دشمنان سوریه از راه هجمه های تبلیغاتی تلاش می‌کنند در صف همپیمانان نظام سوریه شکاف ایجاد کنند تا از این راهبرد مانع پیشروی ارتش در حلب شوند.
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری سوریا الان، نبرد حلب برای آینده سوریه و سراسر منطقه سرنوشت ساز است. این نبرد از نظر ارزش به نبرد اسطوره ای استالینگراد شبیه است. این نبرد ممکن است اوضاع ژئوپولتیک منطقه و جهان را تغییر دهد. یگان های ارتش سوریه و همپیمانان آن با پوشش هوایی روسیه به ورودی های شهر ادلب رسیده اند و به طور عملی خطوط کمک رسانی به گروه های تروریستی را در حلب قطع کرده اند. گفته می شود که به دست گرفتن کنترل حلب سبب می شود ارتش سوریه کنترل بخش قابل توجهی از مرزهای سوریه با ترکیه را در دست داشته باشد. تردیدی نیست که نبرد حلب بسیار خونبار و خشونت بار خواهد و دارای ارزش ژئوپولتیکی سرنوشت ساز است.

از طرف دیگر ترکیه با همه توان خود برای تغییر روند حوادث در درگیری های سوریه تلاش می کند. اما فرصت ترکیه بسیار ناچیز است. از این رو برخی از ناظران بر این باورند چنین مساله سبب می شود که «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه ناچار شود در این نبرد دخالت نظامی داشته باشد. اما احتمال دارد سناریوی دیگری رخ دهد که تضمین کننده دخالت مستقیم نباشد. بلکه تلاش شود تا اقدام هایی صورت گیرد تا بشار اسد رییس جمهوری سوریه حمایت روسیه را از دست بدهد. زیرا روسیه با ورود به سوریه روند جنگ را به نفع سوریه تغییر داده است. ترکیه و آمریکا برای برپایی منطقه حائل در مرزهای سوریه با ترکیه برنامه ریزی می کردند همچنین این کشورها برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه تلاش می کردند. این مساله به ترکیه اجازه می داد که از تروریست ها در سوریه برای نبرد با دولت سوریه حمایت کند و مانع پیشروی کردها شود. آشکار است که این طرح ها پس از اینکه حلب زیر کنترل ارتش سوریه درآید از میان خواهد رفت. در نتیجه پیروزی در حلب عملیات قاچاق نفت سوریه و عراق از راه ترکیه متوقف خواهد شد. همچنین حضور ارتش سوریه در حلب موضع روسیه را در گفت وگوهای مونیخ میان «سرگئی لاوورف» وزیر امور خارجه سوریه و «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا درباره حل بحران سوریه تقویت خواهد کرد.
روز چهارشنبه گذشته جنگنده های آمریکایی شماری از اهداف را در داخل شهر حلب بمباران کردند و پس از اقدام، ایالات متحده آمریکا هواپیماهای روسیه را متهم به ویران سازی بیمارستان ها در حلب کرد. پیش از این نیز برخی از سیاستمداران غرب چنین اتهام هایی را وارد کردند. آنان مدعی شدند که روسیه کورکورانه برخی را بمباران می کند. این سخنان نشان دهنده سیاست سنتی غرب است که می خواهد موضع روسیه را تخریب کند و آن را ترسناک جلوه دهد. به ویژه که در غرب همه هرچه درباره «طمع امپراتوری روسیه» و «ادعاهایی درباره اینکه روسیه برای جهان متمدن تهدید تلقی می شود» را باور می کنند. اکنون طی 2 هفته اخیر روسیه به شدت مورد هجمه های تبلیغاتی رسانه ها قرار گرفته است. بمباران حلب توسط آمریکا یعنی اینکه غرب از جنگ تبلیغاتی به اجرایی عملیات نظامی واقعی علیه نیروی هوایی روسیه در سوریه منتقل شده است.
این حمله های توسط مزدوران صورت می گیرد. هدف همه این تبلیغات این است که روسیه را مجبور سازند از حمایت دولت سوریه دست بردارد و او را به دشمنان سوریه تسلیم کند. به نظر می رسد محافل حاکم در آمریکا بسیار تمایل دارد در نبرد سوریه پیشرفت داشته باشد تا خود را به عنوان پیروز نشان دهد.
منبع: تسنیم

نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا

۸۰درصد ایرانی‌ها موافق نقش‌‌آفرینی کشورشان در سوریه هستند/ تداوم بی‌اعتمادی اکثریت مردم ایران به آمریکا در پسابرجام

نتایج یک نظرسنجی اجرا شده از سوی دانشگاه مریلند آمریکا، نشان می دهد که مردم ایران حتی پس از اجرای برجام، درباره پایبندی آمریکا نسبت به تعهداتش با تردید نگاه می کنند.

خبرگزاری فارس: ۸۰درصد ایرانی‌ها موافق نقش‌‌آفرینی کشورشان در سوریه هستند/ تداوم بی‌اعتمادی اکثریت مردم ایران به آمریکا در پسابرجام                

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، چندی پیش و در دی‌ماه گذشته، دانشگاه مریلند اقدام به برگزاری یک نظرسنجی برای سنجش نظر افکار عمومی ایران پیرامون مسائل مختلف منطقه ای و جهانی مانند مساله هسته ای ایران، حمایت ایران از سوریه و شرایط داخلی ایران پس از برجام، کرد.

ابراهیم محسنی استاد دانشگاه‌های مریلند و تهران یکی از پژوهشگران و همکاران این پژوهش بوده است.

پس از اجرای این نظرسنجی نشستی در اندیشکده آمریکایی «ویلسون» برای بررسی نتایج نظرسنجی مورد نظر برگزار شد.

در ادامه گزارش مشروحی از نتایج این نظرسنجی را می خوانید:

80 درصد مردم موافق نقش آفرینی ایران در سوریه

نتایج این پژوهش که در دیماه 1394 توسط دانشگاه مریلند آمریکا در مورد دیدگاه های مردم ایران انجام شده نشان می دهد که مردم کشورمان تحولات منطقه را با دقت بالایی رصد کرده و از اقدامات ایران در سوریه حمایت می کنند.

نتایج این تحقیق همچنین بیانگر آن است که مردم ایران به شدت به آمریکا بی اعتماد بوده و اقدامات آمریکا در سوریه را بیشتر در راستای گسترش نفوذ خود و تامین منافع اسرائیل و عربستان سعودی در منطقه می دانند.

بنابر تحقیق دانشگاه مریلند آمریکا، مردم ایران تحولات منطقه را با دقت بالایی رصد می کنند؛ به طوری که 79 درصد از مردم اخبار ناآرامی ها و درگیری های سوریه، 78 درصد اخبار درگیری های عراق و 70 درصد اخبار درگیری های یمن را «بسیار» و یا «تاحدی» پیگیری می کنند. همچنین حدود 88 درصد مردم کشورمان از کمک های ایران به گروه های کرد عراقی در نبرد با داعش، 87 درصد از کمک به گروه های شیعه عراقی در نبرد با داعش و 71 درصد از مردم از کمک های ایران به حزب الله لبنان «بسیار» و یا «تاحدی» حمایت می کنند.

نتایج این تحقیق بیانگر آن است که اکثر مردم کشورمان از مقابله کردن ایران با داعش و حمایت از دولت سوریه، طرفداری کرده و حدود دو سوم از مردم معتقدند که ایران باید افراد نظامی برای مقابله با داعش به سوریه بفرستد.

همچنین مردم از پیگیری اهدافی نظیر «نبرد با داعش»، «حفاظت از اماکن مقدس شیعیان در سوریه»، «جلوگیری از تسری درگیری های سوریه به سایر کشورها»، «جلوگیری از گسترش قدرت و نفوذ عربستان در منطقه» و «مقابله با سیاست های آمریکا و اسرائیل» در سوریه حمایت کرده اند.

به عنوان مثال، 72 درصد مردم کشورمان از اینکه ایران در سوریه با داعش مبارزه کند «بسیار» حمایت کرده و 15 درصد نیز «تا حدی» حمایت می کنند. 

نظر ایرانی‌ها درباره ادعای مقابله با داعش از سوی آمریکا و عربستان

اکثریت مردم کشورمان ادعاهای کشورهای غربی از جمله آمریکا و فرانسه و متحدان منطقه ای آنها نظیر ترکیه و عربستان در مورد مقابله آن کشورها با داعش را باور ندارند.

در حالی که حدود 80 درصد از مردم ایران با نقشی که ایران در سوریه ایفا می کند و 60 درصد با نقشی که روسیه ایفا می کند موافق می باشند، تنها 16 درصد مردم کشورمان با نقشی که آمریکا در سوریه ایفا می کند موافقند. اکثر مردم کشورمان هدف آمریکا از اقدامات خود در سوریه را «گسترش نفوذ و قدرت آمریکا در منطقه»، «حفاظت از اسرائیل»، «تامین منافع عربستان سعودی»، «کاهش قدرت و نفوذ ایران در منطقه» و «سرنگون ساختن بشار اسد» می دانند. بنا بر یافته های این تحقیق، تنها 17 درصد مردم ایران معتقدند که مبارزه با داعش بخشی از اهداف اصلی اقدامات آمریکا در سوریه می باشد.   

یافته های این تحقیق بیانگر آن است که میزان علاقه مردم ایران به بیشتر کشورهای غربی در سطح پایینی بوده و کشورهای منطقه که دنباله رو سیاست های کشورهای غربی می باشند نیز نزد مردم ایران محبوب نیستند. حدود 71 درصد از مردم به آمریکا، 71 درصد به انگلستان و 51 درصد به فرانسه «بسیار» و یا «تاحدی» بی علاقه می باشند. میزان علاقه به ترکیه و عربستان نیز در حال کاهش می باشد؛ به طوری که درصد کسانی که به عربستان «بسیار» بی علاقه می باشند از 59 درصد در مرداد ماه به 79 درصد در حال حاضر رسیده است.

برجام و مطالبات مردم

یکی دیگر از موضوعاتی که تحقیق دانشگاه مریلند به آن پرداخته است میزان حمایت مردم از توافق هسته ای و درک مردم از مفاد آن می باشد. بنابر یافته های دانشگاه مریلند آمریکا، اکثریت قریب به اتفاق مردم کشورمان کما فی السابق خواهان توسعه برنامه هسته ای کشورمان بوده و با افزایش آگاهی و کاهش توقعات آنها از توافق برجام، میزان حمایت مردمی از این توافق در حال تعدیل شدن می باشد.

ابراهیم محسنی، یکی از سه پژوهشگر این طرح، طی سخنرانی خود در اندیشکده آمریکایی «ویلسون» در شهر واشنگتن تاکید کرد که بر خلاف برخی از ادعاها، حمایت مردم ایران از توافق برجام به هیچ وجه به معنی کاهش حمایت آنها از برنامه هسته ای نبوده و  نتایج تحقیقات متعدد بیانگر آن است که اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران همواره توسعه برنامه هسته ای را برای کشورشان مهم ارزیابی کرده اند.

بر اساس تحقیق فعلی دانشگاه مریلند 93 درصد مردم کشورمان توسعه برنامه هسته ای را برای ایران مهم دانسته و سه چهارم مردم کشورمان (75 درصد) هدف ایران از توسعه برنامه هسته ای را، صرفا اهداف صلح آمیز نظیر تولید برق و استفاده های دارویی می دانند. همچنین حدود 72 درصد از مردم کشورمان با توافق انجام گرفته میان کشورمان و کشورهای 5+1 موسوم به توافق برجام «بسیار» و یا «تاحدی» موافق می باشند. نکته قابل توجه این است که اگر چه تحقیقی که دانشگاه مریلند در مرداد ماه و پس از انعقاد توافق برجام، انجام داده بود نشان می داد که 43 درصد مردم کشومان «بسیار» با توافق برجام موافق بودند، اما در حال حاضر درصد افرادی که با توافق برجام «بسیار» موافق می باشند به 30 درصد کاهش پیدا کرده است.

 این تحقیق همچنین تصورات مردم نسبت به توافقنامه برجام را مورد ارزیابی قرار داده است. بر اساس نتایج این تحقیق حدود 40 درصد از مردم معتقدند در نتیجه این توافق تمامی تحریم های آمریکا علیه کشورمان در نهایت برطرف خواهند شد. این میزان در مردادماه 60 درصد بوده است.

همچنین 64 درصد از مردم بر این عقیده اند که به موجب برجام، آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت هیچ شرایطی نمی تواند از اماکن نظامی کشورمان بازدید به عمل آورد. به علاوه حدود 65 درصد از مردم کشورمان بر این عقیده اند که آمریکا موافقت کرده است که تحریم های برطرف شده توسط برجام را با تحریم های جدیدی جایگزین نکند.

این تحقیق همچنین نشان می دهد که مردم ایران نسبت به این که آمریکا به تعهدات خود در قالب برجام عمل کند خوشبین نبوده و میزان بدبینی آنها به آمریکا در حال افزایش است؛ حدود 62 درصد از مردم اظهار می کنند که«چندان» و یا «اصلا» اعتماد ندارند که آمریکا به وعده های خود در قالب برجام عمل کند.

این میزان بی اعتمادی، در مردادماه امسال در سطح 42 درصد بوده است.

همچنین حدود 59 درصد از مردم معتقدند که آمریکا تلاش خواهد کرد تا مانع از همکاری سایر کشورها با ایران در زمینه هایی نظیر ساخت نیروگاه های هسته ای مشترک شود. این میزان از بی اعتمادی در مردادماه 47 درصد بوده است.

انتخابات و شرایط داخلی کشور

نتایج این تحقیق بیانگر آن است که اگر چه مردم کشورمان عملکرد آقای روحانی را در «بهبود شرایط امنیتی کشور» و «بهبود روابط با کشورهای اروپایی» موفق ارزیابی می کنند، اما تصور اکثر مردم (56 درصد)  این است که آقای روحانی در «کاهش بیکاری» ناموفق بوده است.

همچنین اگر چه در مرداد ماه، 57 درصد مردم بر این باور بودند که وضعیت اقتصادی کشور در حال بهتر شدن می باشد، در حال حاضر 47 درصد بر این باور بوده و درصد کسانی که وضعیت اقتصادی کشور را رو به بدتر شدن ارزیابی می کرده اند، از 29 درصد در مرداد ماه به 41 درصد افزایش یافته است.

تحقیقات دانشگاه مریلند نشان می دهد که درصد بالایی از مردم کشورمان قصد دارند تا در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند و مهمترین مطالبه آنها از مجلس بعدی، ایجاد اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی است.

بر اساس این تحقیق، حدود دو سوم  مردم  کشورمان (67 درصد) اظهار می کنند که «بسیار» احتمال دارد در انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال جاری شرکت کنند و 20 درصد نیز گفته اند که «تا حدی» احتمال دارد که در آن انتخابات شرکت کنند.

«بیکاری» با 39 درصد و «مشکلات معیشتی مردم» با 12 درصد در صدر مواردی است که مردم معتقدند مجلس آینده باید برای رفع آنها تلاش نماید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد