سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

روحانی و دیپلمات های خبره اش برای دستیابی به توافق هسته ای وارد مذاکره با پنج عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان شده و نهایتا به موفقیت دست پیدا کردند. آن ها به گونه ای مذاکره کردند که شأن و منزلت فردی و ملی آنان حفظ شد و غرب را به سوی احترام گذاشتن به این شأن سوق داد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیا روحانی، پوتینِ ایران است؟

الحیات نوشت: روحانی و دیپلمات های خبره اش برای دستیابی به توافق هسته ای وارد مذاکره با پنج عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان شده و نهایتا به موفقیت دست پیدا کردند. آن ها به گونه ای مذاکره کردند که شأن و منزلت فردی و ملی آنان حفظ شد و غرب را به سوی احترام گذاشتن به این شأن سوق داد.
به گزارش «انتخاب»، این روزنامه آورده است: در واقع ایرانی ها به بزرگترین پیروزی خود یعنی توافق هسته ای دست یافتند که تحریم ها را لغو می کند و به بازار ایران امکان می دهد با بازار جهانی در ارتباط باشد و در آن ادغام شود. 
 روحانی با دستیابی به توافق هسته ای و بهره گیری از افزایش دامنه آسیب دیدگان از محاصره اقتصادی و افزایش شمار ایرانی هایی که شیوه زندگی مدرن را می پسندند، می تواند گامی بلندتر در زمینه بهبود اقتصادی بردارد.
 انقلاب ایران در واقع در فضایی از تغییر رویکرد جهانی در خصوص چپگرایی با گرایش مارکسیسم- لنینیسم صورت گرفت. در این تحول، فرهنگ جایگزین اقتصاد شد و استکبار و استعمار و اشغال فرهنگی جای امپریالیسم را گرفت. فقدان ایدئولوژی در اتحاد شوروی به علت عدم انعطاف برژنف و افزایش تفسیرهای ماهوی و دشمنی چشم بسته با تفکر غربی، این تحولات را تقویت کرد. در این ترکیب جدید، ضدیت با کمونیسم به نسبتی متفاوت بین کسانی که در خیابان های تهران شعار «نه شرقی، نه غربی» سر می دادند و کسانی در دانشگاه های آمریکا و اروپای غربی که محوریت اروپا را به تمسخر گرفتند، وجود داشت یا دست کم نولیبرالیسم اقتصادی در چنین فضایی، مسئله ای محکوم شده و مطرود نبود. با توجه به غلبه یافتن عناصر فرهنگی و احساسی، کل آنچه از نولیبرالیسم غربی خواسته می شد این بود که به غرور جریحه دار شده و فرهنگ زخم خورده ایرانی ها احترام بگذارد. شاید همین مسئله تفسیر کننده تشدید بحث و جدل کنونی به ویژه بر سر اقتصاد باشد. اقدامات اخیر روحانی در عین حال نشان دهنده بلندپروازی او برای تبدیل شدن به پوتین ایران یعنی نماد سربلندی ملی و قدرت کشور در چارچوب ایدئولوژی دینی حاکم بر ایران است. ولی اگر تفاوت کوچکی وجود داشته باشد این است که پوتین شخصی فاسد است در حالی که روحانی به فساد معروف نیست.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیپلماسی ایرانی: یکی از چهره های صاحب نفوذ عراقی به دیپلماسی ایرانی می گوید، نزدیک به دو ماه پیش عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی شخصی را نزد ما فرستاد و از ما خواست که روابطمان را با کشورش توسعه دهیم و عراق و عربستان به سمت بهود و تعمیق روابط پیش روند. او می گوید به نماینده عادل جبیر گفتیم به دنبال چه نوع از روابط هستید؟ آیا می خواهید صرفا رفت و آمدی میان مقام های عراقی و عربستانی باشد یا واقعا می خواهید مشکلات حل شوند؟ همچنین تاکید کردیم، برای ما رابطه با ایران مهم است اگرچه سیاستمان حفظ رابطه با همه کشورها است اما حفظ اعتماد و ارتباط با ایران در اولویت روابطمان قرار دارد. عادل جبیر پیام داد، نه ما واقعا به دنبال حل مشکلات هستیم. ما حتی حاضریم با ایران کنار بیاییم. حاضریم همه مشکلاتمان را با ایران حل کنیم. حاضریم هم در پرونده سوریه هم در لبنان هم در عراق هم در یمن و حتی در بحرین با ایرانی ها مذاکره کنیم و مشکلات را با آنها حل کنیم. پیام دادیم حتی بر سر بحرین؟ جواب آمد: حتی بر سر بحرین. ما واقعا به فکر حل مشکلاتمان با ایرانیم.
این چهره صاحب نفوذ عراقی که نخواست نامش فاش شود سپس می گوید: «بعد از آن راهی ایران شدیم تا در نشست تقریب مذاهب شرکت کنیم. در حاشیه این نشست با مقام های ایرانی اعم از محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کردیم و پیام عربستانی ها را دادیم. گفتیم که عربستانی ها اعلام آمادگی کرده اند که حاضر به از سرگیری گفت وگوها با ایران هستند و می گویند که واقعا می خواهند مشکلات را حل کنند. اشاره کردیم که این موضوع را شخص عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان مطرح کرده و گویا در آن چه می گوید جدی است. مقامات ایرانی گفتند که به هیچ وجه به دنبال تنش با عربستان نیستیم اما این عربستانی ها هستند که حاضر به حل مشکلات نیستند. آنها همچنین تاکید کردند که آمادگی کامل دارند مشکلات موجود را با عربستانی ها حل کنند.»
وی در ادامه می افزاید: «سپس به عراق برگشتیم و به نماینده عادل الجبیر پیام دادیم که ایران کاملا آمادگی دارد با عربستان مذاکره کند و واقعا به فکر حل مشکلاتش با عربستان است، و تاکید کردیم که ایران از اراده لازم برخوردار است.»

وی تاکید می کند، وقتی که پیغام ایرانی ها را رساندیم تا یک هفته خبری از عربستانی ها نشد تا این که ناگهان خبر اعدام شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعیان عربستان را شنیدیم که خیلی شوکه شدیم. به طرف عربستانی پیام دادیم اگر واقعا جدیتی در حل مشکلاتتان ندارید، ما را به بازی نگیرید و نگذارید سنگ روی یخ شویم. دیگر هم از ما انتظار نداشته باشید که برای شما کاری کنیم، چون شما به حرفی که می زنید پایبند نیستید.

دلایل قطع روابط عربستان

از این چهره پرنفوذ عراقی پرسیدم به چه دلیل یا دلایلی عربستان خلف وعده کرد؟ در این میان چه اتفاقی افتاد که عربستانی ها از عادی سازی روابط با ایران منصرف شدند؟ به ویژه که هیئت حاکمه جدید عربستان که یکی سالی است به قدرت رسیده، بسیار تند است و رویکرد ضد ایرانی دارد و همیشه علیه ایران هر کجا که توانسته وارد عمل شده است، در حالی که این بار خودشان خواستار مذاکره و حل مشکلات با ایران در تمامی حوزه ها شدند؟ آیا گمان نمی کردند که عدم شیخ نمر حساسیت برانگیز است و در این برهه زمانی تا این اندازه می تواند برایشان گران تمام شود؟ جواب داد: «نه. گمان نمی کردند اعدام شیخ نمر این قدر برایشان گران تمام شود. آنها می گویند که ما شیخ نمر را در کنار 40 نفر از رهبران القاعده اعدام کردیم، فکر می کردند که اعدام این 40 نفر از سران القاعده بر اعدام شیخ نمر سایه می اندازد اما چنین نشد. شاید خودشان هم انتظار چنین حجمی از واکنش های تند را نداشتند. آنها حتی انتظار نداشتند که جامه جهانی چنین سخت علیه عربستان موضع بگیرد و اروپایی ها و حتی امریکایی ها یکی پس از دیگری عربستان را بر سر این اعدام ها محکوم کنند. همان طور که دیدید در واکنش به اعدام ها، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس سفر خود به عربستان را لغو کرد. این واکنش ها عربستانی ها را شوکه کرد. فکر نمی کردند با چنین واکنشی از سوی جامعه غربی مواجه شوند.»

وی سپس می گوید: «به طرف واسطمان که برای آغاز گفت وگوها میان ریاض و تهران خیلی تلاش می کرد و مستقیما با شخص جبیر در ارتباط بود و جبیر شخصا او را موظف به این ماموریت کرده بود، گفتیم وقتی که شما انگیزه و توانایی لازم برای عادی سازی روابط با ایران را نداشتید و نمی خواستید واقعا مشکلاتتان را با ایران حل کنید، چرا ما را جلو انداختید؟ گفت: نه این طور نبود. عربستان واقعا به فکر حل مشکلاتش با ایران بود اما اتفاقاتی افتاد که برایشان گران تمام شد و دیدند که در چنین شرایطی از سرگیری روابط با ایران برایشان سخت خواهد بود. اول از همه کشته شدن زهران علوش، رهبر جیش الاسلام بود که عربستانی ها روی توانایی او خیلی حساب می کردند. فکر می کردند با حضور او نیاز نظامی عربستان در سوریه رفع شده است. زهران علوش در حقیقت نماینده تام الاختیار و فرمانده عملیات نظامی نیروهای وفادار به عربستان در سوریه بود که عربستانی ها حساب زیادی روی او کرده بودند. کشته شدن او شکستی سخت برای عربستان بود و این مساله را به معنای از دست دادن برگ برنده خود در سوریه و کسب پیروزی بزرگ برای ایران دانستند. دوم، شکست مذاکرات برای انتخاب سلیمان فرنجیه به عنوان رئیس جمهوری لبنان بود. عربستانی ها گمان نمی کردند فرنجیه نتواند برگ مصالحه گروه های لبنانی از یک سو و خودشان با ایران از سوی دیگر باشد. شکست این مذاکرات شکستی بزرگ برای عربستانی ها در لبنان بود. سوم، حملات موشکی سهمگین حوثی ها به داخل عربستان بود که برای نخستین بار مناطقی را هدف قرار دادند که عربستانی ها به هیچ وجه تصور نمی کردند روزی مورد حمله قرار بگیرند. این حملات عربستانی ها را شوکه کرد. فکر نمی کردند حوثی ها تا این اندازه توان داشته باشند. فکر می کردند در حالی برای مذاکره با ایران می روند که حوثی ها تضعیف شده اند در حالی که این حملات موشکی عکس آن را نشان می داد. چهارم، شکست مذاکرات حوثی ها با نماینده های عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری برکنار شده یمن در ژنو بود. شکست این مذاکرات باعث سرخوردگی عربستانی ها شد. تمام این اتفاقات پشت سر هم افتادند و عربستانی ها احساس کردند یکی پس از دیگری در حال متحمل شکست هستند. عربستانی ها واقعا خیال می کنند که در برابر ایران شکست خورده اند. برای همین می گویند در این وضعیت چگونه می خواهیم با ایرانی ها وارد گفت وگو شویم؟ سر چه چیز گفت وگو کنیم؟ سر این که همه چیز را واگذار می کنیم؟»
پرسیدم: آیا ممکن است در آینده عربستان تغییر موضع دهد و با ایران وارد مذاکره شود. جواب داد: «قطعا عربستانی ها راهی جز مذاکره ندارند. با وجود این که می بینند همه چیز را از دست داده اند اما در آخر مجبورند با ایران مذاکره کنند. مگر سر عراق توانستند کاری از پیش ببرند؟ بعد از 12 سال مجبور شدند بیایند و سفیر تعیین کنند و سفارت خود را باز کنند. چرا که دیدند همه دنیا در حال عادی سازی روابط با عراق است و فقط آنها جا مانده اند. در مورد ایران هم چنین است. آنها می بینند که همه در حال آشتی با ایران و عادی سازی روابط و گسترش مناسباتشان با آن هستند و فقط خودشان جا مانده اند. فعلا عصبانی اند اما می دانند که اگر پای میز مذاکره ننشینند عقب خواهند افتاد، برای همین مجبورند با ایران وارد مذاکره شوند. قطعا آب ها از آسیاب بیفتد دوباره مجبور به مذاکره با ایران خواهند شد.»   
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

موفقیت‌های ارتش سوریه همچنان ادامه دارد و آنها توانستند ارتفاعات مهمی را در حومه شهر رقه که به‌عنوان پایتخت داعش شناخته می‌شود، فتح کنند.
به‌گزارش آنا به‌ نقل از روسیاالیوم، هدف بعدی ارتش سوریه پایگاه هوایی تابکا است که تقریبا 25 کیلومتر با آن فاصله دارد. آن‌ها اگر بتوانند پایگاه را به کنترل خود درآورند، تقریبا تجهیز شبه‌نظامیان از همه طرف به‌ویژه ترکیه متوقف می‌شود.»
یک منبع نظامی سوری در این‌باره گفت: «ارتش، کنترل مواضع داعش در مرز استان‌های حما و رقه را در روزهای اخیر به دست گرفته و در حال پیشروی است.»
این منبع تاکید کرد که عملیات رقه یک سال است که جریان دارد.همچنین دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش کرد که نیروهای حکومتی در حال بازپس‌گیری رقه از دست گروه داعش هستند.
این مرکز افزود: «ارتش سوریه تلاش می‌کند در جبهه رقه به موفقیت دست یابد تا برای نخستین‌بار پس از سال 2014 بتواند نیروهای داعش را از این منطقه به عقب براند.»
از سوی دیگر خبرگزاری اعماق گزارش کرد: «نیروهای ارتش سوریه با پوشش هوایی روسیه در قلمرو داعش در محدوده منطقه اثریا (75 کیلومتری شمال‌شرقی شهر سلمیه در حومه شرقی حماه) به پیشروی خود ادامه می‌دهند تا به ورودی شهر رقه برسند.»این منبع افزود: «ارتش سوریه درخلال روزهای جمعه و شنبه با به‌کارگیری تانک‌ها و سلاح‌های سنگین و نیز برخی حملات به مواضع گروه داعش، توانسته بود تا نیروهای داعشی را به عقب‌نشینی وادار کند. در این دو روز و در حملات سنگین میان نیروهای ارتش و گروه داعش، حدود 43 نیروی ارتش کشته شدند.»تروریست‌ها حدود یک سال است که شهر رقه را در تصرف خود دارند. در آن زمان 200 سرباز سوری پس از تعقیب و گریز طولانی، در صحرا اعدام شدند.خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش کرده بود که نیروهای ارتش سوریه به مرز استان رقه سوریه رسیده‌اند و انتظار می‌رود که به‌زودی وارد مناطق تحت کنترل داعش شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
میزان: ائتلاف متجاوز به یمن مدعی شده است که یک کشتی باری مرتبط با ایران را در بندر الحدیده یمن توقیف کرده است.
به گزارش شبکه اسکای نیوز؛ ائتلاف متجاوز به یمن مدعی شده است که یک کشتی باری حامل سیستم های ارتباطی نظامی را که منبع بارگیری آن بندر عباس بوده و از طریق آب های جیبوتی وارد بندر الحدیده شده توقیف کرده است.رسانه های وابسته به دربار سعودی همواره با تکرار چنین ادعاهای واهی به دنبال برون رفت از جنایات عربستان و متحدانش علیه مردم یمن هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: با توجه به مسائلی از جمله حج و صدور روادید برای اتباع و حجاج ایرانی و نیز برخی از مسائل دیگر این اقتضاء به وجود آمد که یک کشور به عنوان حافظ منافع ایران در عربستان تعیین شود.حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه طی نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به تعیین دولت سوئیس با عنوان حافظ منافع ایران و عربستان اظهار کرد:‌ در مورد ایران و عربستان دو طرف به این جمع بندی رسیدند که مسائلی وجود دارد از جمله در رابطه با حج و صدور روادید برای اتباع و حجاج ایرانی و برخی مسائل دیگر که در شرایط فعلی روابط سیاسی و دیپلماتیک را از مسیر حافظ منافع اقتضاء می‌کند.وی افزود: بر همین اساس ایران از دولت سوئیس تقاضا کرده بود که حافظ منافع ایران در عربستان باشد و مشابه این درخواست را عربستان سعودی از دولت سوئیس داشته است و متعاقبا دو درخواست مورد پذیرش دولت سوئیس قرار گرفت.جابری انصاری گفت:‌ بعد از طی مراحل اجرایی و دیپلماتیک دولت سوئیس حفاظت منافع ایران در عربستان و عربستان در ایران را بر عهده خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: در برخی مواقع با وجود آن که روابط سیاسی و رسمی دو کشور قطع می شود ممکن است منافع مشترکی همچنان میان دو کشور وجود داشته باشد که باز نگه داشتن حداقل مجاری دیپلماتیک را ضروری می‌کند و مطابق توافقی که میان دو کشور مذکور صورت گیرد ساز و کار حفاظت از منافع هر یک از کشورها توسط کشوری ثالث مورد استفاده قرار می‌گیرد که در مورد ایران و عربستان به همین شکل عمل شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد: ایران برای گسترش توریسم در کشور اقدام به اتخاذ تصمیماتی کرده که بر اساس آن به همه اتباع کشورهای جهان به استثنای 9 کشور از جمله ایالات متحده و انگلستان در مبادی فرودگاهی خود روادید اعطا می‌کند.منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد