سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

روسیه: ایران به خرید اس-400 علاقمند است

وزارت خارجه روسیه از تمایل ایران برای خرید سامانه اس-400 و نیز تعهد مسکو به تحویل سامانه اس-300 در آینده‌ای نزدیک خبر داد.به گزارش مشرق، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، ایران به خرید سامانه پدافند موشکی اس-400 تمایل دارد.بنا بر این گزارش، وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرده که مسکو به زودی سامانه موشکی اس ۳۰۰ را به ایران تحویل می‌دهد. «ضمیر کابولوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان گفت، روسیه به زودی سامانه‌های پدافند هوایی اس-300 را به ایران تحویل می‌دهد.
این اظهارات در گفت‌وگو با خبرگزاری «ریانووستی» مطرح شده است.منبع: فارس
اندیشکده آمریکایی اعلام کرد:
«بنیاد دفاع از دموکراسی» ضمن ابراز نگرانی از همکاری فضایی ایران و روسیه، معامله هسته‌ای را به نفع مسکو و تهران دانسته و بزرگ‌ترین منافع پسا توافق برای ایران را پیشرفت برنامه موشکی بالستیک با کمک ولادیمیر پوتین اعلام می‌کند.
گروه جنگ نرم مشرق- پس از توافق هسته‌ای یکی از موضوعاتی که دست‌آویز فشار بیشتر به ایران شده، مسئله برنامه فضایی و برنامه موشک‌های بالستیک است. این برنامه‌ها بهانه‌ای شده تا حتی تحریم‌های جدیدی علیه ایران تصویب شود. در یکی از جدیدترین مطالب ضد این دو برنامه ایران، اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی» مطلبی به قلم بوریس زیبرمن (Boris Zilberman) با عنوان «معامله هسته‌ای راه را برای همکاری موشک‌های بالستیک ایران و روسیه هموار می‌کند» منتشر کرده و نسبت به همکاری فضایی ایران و روسیه هشدار داده است.

این اندیشکده وابسته به نومحافظه‌کاران آمریکا در ابتدا به رابطه روسیه و ایران طی دو سال گذشته یعنی از زمان شروع گفتگو‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران اشاره می‌کند که در این رابطه دو کشور به سمت تعمیق روابط اقتصادی و استراتژیک خود و در راستای ادغام مجدد ایران با اقتصاد جهانی حرکت کرده‌اند. نویسنده سپس با اظهار نگرانی از این رابطه می‌نویسد: «یکی از حوزه‌هایی که این همکاری می‌تواند بیشتر مورد تایید باشد، یکی از خطرناک‌ترین حوزه‌ها برای امنیت بین‌الملل است: برنامه موشک‌های بالستیک ایران».

پیشرفت موشک‌های بالستیک ایران به کمک پوتین
«بنیاد دفاع از دموکراسی» در مطلبی با عنوان «معامله هسته‌ای راه را برای همکاری موشک‌های بالستیک ایران و روسیه هموار می‌کند»  نسبت به همکاری فضایی ایران و روسیه هشدار داد

«بنیاد دفاع از دموکراسی» با یادآوری توافق‌نامه سال گذشته بین مسکو و تهران در خصوص توسعه زیرساخت فضایی ایران، آورده: «با این حال، تهران ظاهرا علاقه‌مند به استفاده از این فناوری برای موشک‌های بالستیک است،‌ که به آزمایش آنها با وجود نقض ممنوعیت شورای امنیت ادامه می‌دهد». این یادداشت سپس می‌افزاید: «از طرفی، فناوری پرتاب ماهواره تفاوت چندانی با فناوری مورد استفاده برای شلیک موشک‌های بالستیک ندارد. در گذشته، شوری، فرانسه، و چین همگی از برنامه‌های فضایی خود به منظور بهبود قابلیت‌های موشک‌های بالستیک استفاده کرده‌اند».

بنابر این یادداشت طبق مقامات اطلاعاتی آمریکا، همکاری موشک‌های بالستیک روسیه و ایران در اوایل 1992 آغاز شد و نخستین ماهواره ایران در سال 2005،‌ هم ساخته روسیه بود و هم از یک سکوی روسی پرتاب شد.

این اندیشکده نزدیک به رژیم صهیونیستی به ترس دولت جورج بوش از این پرتاب اشاره می‌کند که ایران به دنبال استفاده از فناوری پرتاب ماهواره روسیه است تا بتواند خط موشک‌های بالستیک شهاب خود را ارتقا دهد، و بنابراین آمریکا به کرملین فشار آورد تا همکاری خود با تهران را خاتمه دهد.

«بنیاد دفاع از دموکراسی» سپس ادعا می‌کند: «بر اساس ارزیابی‌های نظامی و اطلاعاتی، سامانه‌های موشکی شهاب 3 و 4 و نیز پیشرفته‌ترین آنها یعنی شهاب 5 با کمک و تجهیز روسیه توسعه یافتند».

پیشرفت موشک‌های بالستیک ایران به کمک پوتین/// در حال ویرایش
اندیشکده آمریکایی: کمیته کارشناسان شورای امنیت در سال 2012 نتیجه گرفت که برنامه‌های موشک‌های بالستیک و پرتاب به فضای ایران،‌ دارای «مشترکات زیادی» از نظر مواد و فناوری هستند

این یادداشت در ادامه به طور تلویحی به نظامی بودن برنامه فضایی ایران از زبان مسئولان دولت، این‌گونه اشاره می‌کند: «ایرانی‌ها تصدیق کرده‌اند که برنامه فضایی آنها اولویت دفاعی دارد. همانطور که رییس‌جمهور حسن روحانی سال گذشته گفت، فناوری فضایی هم در خدمت اهداف «استراتژیک» و هم «مقابله با تهدید» است».

این اندیشکده آمریکایی البته اذعان می‌کند که کمیته کارشناسان شورای امنیت در سال 2012 نتیجه گرفت که برنامه‌های موشک‌های بالستیک و پرتاب به فضای ایران،‌ دارای «مشترکات زیادی» از نظر مواد و فناوری هستند؛ با توجه به همین سند در ادامه می‌آورد: «بنابراین،‌ تعجبی ندارد که دیپلمات‌های روسی ماه گذشته به دنبال از بین بردن خواسته‌ها مبنی بر تحریم موشک‌های بالستیک جدید علیه جمهوری اسلامی بودند».

«بنیاد دفاع از دموکراسی» در انتها، معامله هسته‌ای را با توجه به اینکه ایران دارایی‌های بلوکه‌شده را بالغ بر 100 میلیارد دلار اعلام کرده، به نفع مسکو و تهران دانسته و بزرگ‌ترین منافع پسا توافق برای ایران را پیشرفت برنامه موشکی بالستیک با کمک ولادیمیر پوتین اعلام می‌کند.

پیشرفت موشک‌های بالستیک ایران به کمک پوتین/// در حال ویرایش
این اندیشکده اذعان کرد باتوجه به «مشترکات زیاد» برنامه‌های فضایی و موشکی، دیپلمات‌های روسی ماه گذشته به دنبال از بین بردن خواسته‌ها مبنی بر تحریم موشک‌های بالستیک جدید علیه جمهوری اسلامی بودند

«بنیاد دفاع از دموکراسی» اندیشکدهای نومحافظه‌کار است که در «واشنگتن دی‌سی» قرار دارد و پس از حوادث 11 سپتامبر و با هدف توسعه مبارزه‌ای سلطه‌جویانه علیه تروریسم و کمک به دفاع از کشورهای دموکراتیک علیه تهدیدهای آشکار "رادیکالیسم اسلامی"، تاسیس شده است. این بنیاد ادعا میکند "یک بنیاد فراحزبی است که منحصرا به توسعه پلورالیسم، دفاع از ارزشهای دموکراتیک و مبارزه با ایدئولوژیهایی که دموکراسی را تهدید میکنند، میپردازد. این اندیشکده پیشتر خواهان تحریم نهادهای مختلف ایران از جمله بخش انرژی، بانک مرکزی و سوئیفت بوده است.

واشنگتن پست:
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اشاره به نبرد گروهها و قدرتهای درگیر در جنگ حلب از این درگیریها به عنوان یک جنگ جهانی کوچک یاد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه واشنگتن پست در گزارسی درباره بحران سوریه نوشت: در تمامی باغهای زیتون و مزارع گندم در استان حلب واقع در شمال سوریه یک جنگ با ابعاد جهانی شدت گرفته است و می رود که به جنگی گسترده تر تبدیل شود.

این گزارش افزود: جنگنده های روسی از آسمان بمباران می کنند، شبه نظامیان لبنانی و عراقی با حمایت مشاوران ایرانی خود بر روی زمین پیشروی می کنند، گروههای مختلفی از معارضان سوری مورد حمایت آمریکا، عربستان، ترکیه و قطر در حال جنگ برای عقب راندن سایرین هستند. کردهای سوریه که هم متحد آمریکا و هم روسیه هستند در این هرج و مرج در حال گسترش قلمروی خود هستند و داعش نیز با اشغال چندین روستا بر روی همه گروههای دیگر متمرکز است.

براساس این گزارش، در حالیکه میان قدرتهای بزرگ توافق شده است که خشونتها و درگیرها در سوریه تا اخر هفته جاری متوقف شود اما به نظر می رسد که تنشها در حال افزایش است. ترکیه طی یکی دو روز گذشته مواضع کردها در نزدیکی مرزهای خود را زیر آتش توپخانه ای گرفته است و باعث شده است که از دولت آمریکا درخواست شود هم درباره ترکها و هم درباره کردها تجدید نظر کند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: جنگ داخلی سوریه از مدتها پیش و با حمایت قدرتهای خارجی از گروههای رقیب علیه بشار اسد به ورطه جنگ نیابتی کشیده شده است اما تا قبل از نبرد برای کنترل شهر حلب تا این حد پیچیده و خطرناک نشده بود به گونه ای که خطر یک جنگ جهانی کوچک را بر سر تصاحب حلب دامن زده است.

منبع: فارس

ورود نیروهای ترکیه‌ای به خاک سوریه

در حالی که وزارت خارجه سوریه از ورود نیروهای ترکیه به خاک خود خبر داد، وزیر دفاع ترکیه ورود نیروهای این کشور به خاک سوریه را تکذیب کرد.
 به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه سوریه روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که 12 خودروی جنگی ترکیه به همراه 100 فرد مسلح که به نظر می‌رسد جزو نیروهای ترکیه هستند از طریق گذرگاه مرزی باب السلامه وارد خاک سوریه شدند در حالیکه عملیات امداد رسانی به داخل شهر اعزاز ادامه دارد.
ترکیه طی دو روز گذشته پایگاه‌های کردها در شهر اعزاز واقع در حومه شمالی استان حلب را هدف حملات توپخانه‌ای خود قرار داده است.وزارت خارجه سوریه در بیانیه خود اعلام کرد: تجاوزات مکرر ترکیه علیه مردم سوریه نقض حاکمیت سوریه و قطعنامه‌های و قوانین بین‌المللی است.
این در حالی است که عصمت یلماز، وزیر دفاع ترکیه اخبار مربوط به ورود نیروهایش به خاک سوریه را تکذیب کرد و گفت: ترکیه قصد ندارد نیرو به داخل خاک سوریه بفرستد.
در همین حال خبرگزاری رویترز اعلام کرد در درگیری‌هایی که در مرز ترکیه با سوریه رخ داد یک سرباز ترکیه‌ای کشته شد. این خبر می‌تواند صحت اظهارات وزارت خارجه سوریه درباره ورود نیروهای ترکیه‌ای به خاک این کشور را تایید کند.
با این حال اخیرا جنگنده‌هایی از عربستان و قطر به پایگاه اینجرلیک ترکیه رسیده‌اند و این کشورها قصد دارند در چارچوب ائتلاف تحت رهبری آمریکا عملیات زمینی در سوریه انجام دهند.نبع: ایسنا

یعلون: تقسیم فرقه‌ای درسوریه بهترین گزینه است

مسئولان رژیم صهیونیستی با اظهار تردید درباره احتمال به نتیجه رسیدن توافق بین‌المللی برای متوقف شدن جنگ در سوریه، تقسیم فرقه‌ای این کشور را بهترین گزینه معرفی کردند.
 به گزارش مشرق به نقل از پایگاه شبکه العالم، "موشه یعلون" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که در کنفرانس مونیخ حضور داشت، در بیانیه ای شیطنت آمیز گفت: وضعیت در سوریه، بسیار پیچیده است و به دشواری می توان راه حلی برای توقف جنگ و کشتار دسته جمعی در آن کشور یافت.
وی مدعی شد: سوریه ای که ما می شناسیم در آینده نزدیک یکپارچه نخواهد بود. بلکه شاهد گروهها و مجموعه های منظم و نامنظمی خواهیم بود که از سوی مردم و گروههای مسلح آن کشور تشکیل می شود.
یعلون با توسل به دروغ، درباره سیاست رژیم صهیونیستی درباره سوریه گفت: از همان ابتدا، تصمیم بر عدم دخالت داشتیم و اهداف مورد اهمیت مان را تعیین کردیم و گفتیم که اجازه نخواهیم داد حاکمیت ما نقض شود و زمانی که شاهد برخی تلاش ها در این زمینه بودیم به آن پاسخ گفتیم.

موساد: تقسیم سوریه تنها راه حل است

از سوی دیگر، "رام بن باراک" مدیرکل وزارت موساد رژیم صهیونیستی هم در خصوص شرایط سوریه گفت: تقسیم سوریه تنها راه حل ممکن برای این کشور است.
وی افزود: به نظرم سرانجام باید سوریه به بخش های تحت کنترل گروههایی که در مناطق مختلف آن زندگی می کنند تقسیم شود و علوی ها بر مناطق محل زندگی خود و اهل سنت نیز بر مناطق محل اقامتشان کنترل داشته باشند.
منبع: تسنیم

گزارش مشرق از دستاورد جدید دفاعی کشور/
اضافه شدن سر جنگی جدید و با قابلیت هدایت در مرحله پایانی می تواند عملکرد موشک 2 هزار کیلومتری سجیل را ارتقاء چشمگیری ببخشد که ناشی از تلاش های متخصصان دفاعی کشورمان در استفاده از فناوری های نوین در موشک هایی چون فاتح و عماد است.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، روند رو به رشد افزایش دقت و کارآیی موشک های ایران با سرعتی قابل توجه و بدون توجه به قطعنامه ها، تحریم ها و برجام ادامه دارد و در جدیدترین تحولات پیرامون این افزایش بهره وری، سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در جریان نشست "ایران موشکی" در مشهد مقدس که روز یکشنبه برگزار شد، اعلام کرد: «موشک سجیل جدیدی که نسبت به سجیل 1 شرایط بهتری دارد و دارای هدایت پایانی مسیر است به‌زودی وارد ظرفیت سپاه می‌شود. »

این موضوع از جنبه های مختلف حائز اهمیت و تاثیرات ویژه ای است که در ادامه این گزارش به آن اشاره خواهد شد اما به طور خلاصه می توان اشاره کرد که بحث هدایت موشک های بالستیک در مرحله پایانی یکی از فناوری های خاص محسوب شده که دقت سامانه مورد نظر را شدیدا افزایش داده و باعث می شود تا توان رزمی موشک مورد افزایش قابل توجهی یابد. موشک های بالستیک به صورت معمول دارای شعاع خطای بالایی بوده و این تغییر می تواند پتانسیل رزمی موشک های بالستیک ایرانی را ارتقاء چشمگیری دهد.

از فاتح تا عماد؛ تمام بالستیک های هدایت شونده ایرانی

ایران پیش از این نیز به موشک های بالستیک با هدایت در مرحله آخر دسترسی داشت و تولید انبوه آنرا کلید زده بود. یکی از این موشک ها سری فاتح 110 است که یک موشک بالستیک کوتاه برد به حساب آمده و دقت بسیار بالایی دارد. فاتح 110 که از سوخت جامع استفاده می کند بردی در حدود 300 کیلومتر داشته و شعاع خطای آن کمتر از 10 متر است.

مشت موشکی 2 هزار کیلومتری سپاه دقیق تر می شود
موشک فاتح 110

تا به امروز موشک فاتح 110 و 313 در نسل های مختلفی طراحی و پس از ساخت به نیروهای مسلح تحویل شده اند. همچنین موشک های بالستیک ضد رادار و ضد کشتی مثل سری هرمز و حلیچ فارس نیز بر پایه این موشک ساخته شدند. این موشک ها با استفاده از سامانه های آشیانه یاب راداری و یا اپتیکی توان کشف هدف مورد نظر هدایت تا لحظه برخورد دار در اختیار دارند.اما موشک هدایت شونده بعدی ایرانی در مرحله پایانی عماد است. موشک عماد به عنوان جدیدترین موشک بالستیک ایرانی از سوخت مایع بهره برده و بردی در حدود 1700 کیلومتر دارد.  وجود بالک هایی بر روی سر جنگی این موشک بالستیک باعث شد تا بسیاری از کارشناسان دفاعی اعلام کنند که سر جنگی این موشک ایرانی توان هدایت در مرحله اخر را داشته و از دقت بسیار بالایی برخوردار است.

مشت موشکی 2 هزار کیلومتری سپاه دقیق تر می شود
کلاهک قابل هدایت موشک عماد

یوزی رابین از کارشناسان برجسته دفاع موشکی رژیم صهیونیستی در این باره می گوید: "ایرانی ها توان نصب بالک ها روی موشکهای بالستیک را داشته و می توانند با استفاده از قابلیت، دقت موشک های خود را شدیدا افزایش داده و موشکی با برد 2000 کیلومتر با توان حمله دقیق داشته باشند. "مدیر اسبق برنامه دفاع موشکی اسراییل اینگونه ادامه می دهد: ایران نیازی به سلاح هسته ای ندارد. آنها (ایران) می توانند با این موشک های 2000 کیلومتری که دقت بالایی پیدا کرده اند کشورهایی مثل اسراییل و حتی مصر را فلج کنند. اگر عاقلانه اهدافی را مثل نیروگاه ها انتخاب کرده و آنها را هدف قرار بدهند، پس بدون نیاز به سلاح هسته ای می توانند کشوری را فلج کنند."

و حالا فرمانده نیروی هوافضای سپاه از تحویل نسل جدیدی از موشک های بالستیک سجیل با سرجنگی قابل هدایت در مرحله پایانی به سپاه خبر داده است.

موشک 2 هزار کیلومتری ایرانی دقیق تر می شود

موشک سجیل در نیمه دوم دهه 1380 خورشیدی معرفی شده و برخی آنرا برترین موشک بالستیک ایرانی می دانند. گواه این مدعا اعتراف کارشناسان خود دشمن در نبود مشابه خارجی برای سجیل است. سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران و به احتمال بسیار بالا خط شکن موشک های ایرانی در جهت محو اسرائیل از روی نقشه (در صورت نیاز به استفاده از عامل نظامی) خواهد بود. این به دلیل سامانه پرتاب متحرک با قابلیت حمل موشک آماده پرتاب است.
 
 این موشک به دلیل استفاده از سوخت جامد به سرعت و ظرف چند دقیقه آماده پرتاب شده و پس از شلیک نیز پرتابگر آن به سرعت محل را ترک می کند. این ویژگی باعث کاهش احتمال نابودی موشک قبل از پرتاب می شود. همچنین به دلیل شتاب بسیار بالای سجیل امکان ردگیری آن برای دشمن در فازهای اولیه پرتاب بسیار کم و عملآً شانس دشمن برای انهدام سجیل در طی پرواز ناچیز است. برد سجیل نیز 2000 کیلومتر عنوان و تاکنون در دو نمونه سجیل 1 و 2 معرفی شده که خود نشانگر تلاش صنایع مربوطه برای بهسازی آن است.

مشت موشکی 2 هزار کیلومتری سپاه دقیق تر می شود
موشک سجیل

این موشک از نوع دو مرحله ای بوده که پس از اتمام سوخت مرحله اول، این بخش از موشک جدا شده و مرحله دم روشن می شود. با اینکار بخشی از جرم بدنه که خالی شده و باز اضافه محسوب می شود از موشک جدا شده و به افزایش برد کمک می کند.   سجیل جزو موشکهای از مجموعه موشک های بالستیک کشور است که با خروج از جو و طی مسیر در چنین ارتفاعی به داخل جو بازگشته و با سرعت حدود 10 تا 12 ماخ(حدود3400 تا 4080 متر بر ثانیه) به سوی هدف سرازیر می شود که انهدام آنرا برای تمام سامانه های دفاع هوایی موجود ناممکن کرده است.این نکته نشانگر پیشرفت فناوری موشکی کشور در رسیدن به چنین دستاورد مهمی است. همچنین فناوری سوخت جامد مرکب که در این موشک استفاده شده علاوه بر ویژگی های رانشی مطلوب، عمر انبارداری بالایی را نیز برای این موشک به دنبال دارد.
موشک 23 هزار کیلوگرمی سجیل، طولی در حدود 17 متر، 1.25 متر قطر و سر جنگی به جرم 500 کیلوگرم از نوع جدا شونده دارد. این موشک در زمان 835 ثانیه(13 دقیقه و 55 ثاینه) به بیشینه برد خود می رسد. سامانه های هدفگیری ناوبری و هدایت سجیل دقت بسیار بالایی را برای آن به ارمغان آورده اند که برای این موشک ارزش عملیاتی زیادی را ایجاد کرده است.

تنوع بالا؛ ویژگی منحصربفرد کلاهک موشک های ایرانی

نگاهی به فناوری‎های موجود در کلاهک‎های جنگی موشک‎های بالستیک جهان نشان می‎دهد در برخی از آنها که رسیدن به دقت بالا مهم است از سامانه‎های هدایت و ناوبری خاصی در مراحل میانی و نهایی پرواز استفاده می‎شود. به عنوان مثال در موشک‎های دوربرد از سامانه‎هایی مانند ناوبری جهانی یا ستاره‎ای در فاز میانی و از سامانه‎های راداری در فاز نهایی برخورد به هدف (مانند موشک پرشینگ-2 آمریکا و DF-21 چین) استفاده می‎شود.
از نظر ظاهری، اولین انواع سرجنگی‎های شهاب، مخروطی ساده بودند که بعدها با دو نوع دیگر، تنوع یافتند. نوعی که در اینجا آن را «سه مخروطی» می‎نامیم با دو بخش مخروطی که اولی زاویه بیشتری دارد شروع شده و به واسطه یک حجم استوانه ای با طول قابل توجه به بخش مخروطی سوم می‎رسد. این ترکیب به نظر می‎رسد امروزه معمول‎ترین ترکیب هندسه ظاهری کلاهک‎های جنگی موشک‎های بالستیک کشور است زیرا علاوه بر خانواده شهاب، در موشک‎های قیام و سجیل-1 و 2 و عاشورا و قدر-1 و قدرF و موشک جدید قدرH نیز دیده می‎شود.

مشت موشکی 2 هزار کیلومتری سپاه دقیق تر می شود

سرجنگی موشک های ایران از چپ به راست: شهاب-3 نسل اول، سجیل، قدرF، قیام-1

دقت در تصاویر منتشره نشان می‎دهد سرجنگی موشک‎های قدر و سجیل در نمونه های اولیه، مشابه موشک قیام هستند که با افزوده شدن یک سطح مخروطی واسط به بدنه بزرگتر این موشک‎ها متصل شده‎اند. در واقع باید این بخش واسط در بالا قطری مشابه موشک قیام و در پائین قطری مشابه قدر و سجیل داشته باشد. بنا بر این بخش اصلی سرجنگی موشک‎های کشور می‎تواند مشترک باشد که ضمن صرفه اقتصادی بیشتر، انعطاف‎پذیری عملیاتی بالاتری نیز ایجاد می‎ کند و اکنون با عملیاتی شدن نمونه هایی از کلاهک های جدید که قابلیت هدایت در مرحله پایانی را دارد، می توان گمانه زنی کرد که مدل جدید یعنی کلاهک "عماد"، کارآیی و توان خود را برای نصب روی انواع موشک های دیگر همچون سجیل را کسب کرده است.
تجریه موفق موشک بالستیک فاتح-110 با توجه به بهره‎مندی از بالک‎های کنترلی روی سرجنگی، نشان می دهد به خاطر انکه این موشک تا انتهای مسیر قابل هدایت و راهبری (کنترل) است، احتمال مورد اصابت قرار گرفتن این سرجنگی که سرعتی بالا دارد توسط سامانه‎های ضدموشکی دشمن بسیار اندک است خصوصاً در صورتی که چندین فروند از این موشک همزمان در محدوده عملکرد سامانه‎های فوق باشند کار انهدام آنها توسط دشمن دشوارتر نیز می‎شود.

مشت موشکی 2 هزار کیلومتری سپاه دقیق تر می شود

سرجنگی نسل چهارم موشک فاتح-110 و بالک‎های هدایت

اما اضافه شدن سر جنگی جدید و با قابلیت هدایت در مرحله پایانی می تواند عملکرد موشک های بالستیک ایرانی را شدیدا بهبود بخشد. احتمالا با توجه به آزمایش سر جنگی هدایت شونده در موشک عماد و نصب بالک های هدایتگر روی آن، مدلی شبیه این سر جنگی جدید بر روی موشک سجیل نصب خواهد شد.
با توجه به اینکه کارشناسان، دقت این گونه از موشک های بالستیک مجهز به سر جنگی هدایت شونده در مرحله پایانی در بردهایی نزدیک به 2 هزار کیلومتر را برای هدف قراردادن اهداف استراتژیک مثل نیروگاه ها و یا پایگاه های هوایی کافی می دانند، با مسلح شدن موشک سجیل نسل جدید به سر جنگی هدایت پذیر در مرحله پایانی، نیرومندترین موشک ایرانی دقت تخریب و مرگباری بسیار بیشتری را کسب خواهد کرد و هدف اصابت را نیز بیش از پیش در ترس و واهمه فرو می برد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد