سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

دولت کانادا تحریم‌های یک‌جانبه خود علیه ایران را لغو می‌کند. وزیر خارجه آن کشور می‌گوید با «چشمان باز» فعالیت‌های تهران را زیر نظر دارد، از سوی دیگر تاکید کرده است که شرکت‌های کانادایی هم حق دسترسی به بازار ایران را دارند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دولت کانادا تحریم‌های یک‌جانبه خود علیه ایران را لغو می‌کند. وزیر خارجه آن کشور می‌گوید با «چشمان باز» فعالیت‌های تهران را زیر نظر دارد، از سوی دیگر تاکید کرده است که شرکت‌های کانادایی هم حق دسترسی به بازار ایران را دارند.
به گزارش «انتخاب» به نقل از سی‌بی‌سی، استفان دیون، وزیر خارجه آن کشور گفت «سازمان ملل از کشورها خواسته است تحریم‌های خود علیه ایران را که با هدف جلوگیری از دسترسی آن کشور به بمب هسته‌ای برای اهداف نظامی بود، بردارند».
او افزوده است «کانادا تحریم‌ها را متوقف می‌کند ولی همچنان با سطحی از سوءظن به کشوری نگاه می‌کند، که نباید بمب هسته‌ای داشته باشد. کشوری که برای حقوق بشر خطرناک است و دوست هم‌پیمانان ما، از جمله اسرائیل، نیست».تهران همواره تاکید کرده است که برنامه هسته‌ایش، تنها اهداف صلح‌آمیز را دنبال می‌کنند.
سخنان دیون در حالی مطرح شده که گروهی از نمیاندگان مخالف دولت از حزب محافظه‌کار، از این اقدام انتقاد کرده‌اند.

روحانی:

رئیس جمهور گفت: کارهای عربستان از نظر ما باز هم غیر قابل توجیه است. ادامه تنش، ما می دانیم که عربستان در منطقه برنامه هایی داشته و ناموفق بوده، عصبانی است و می خواهد پوششی برای شکست های خود درست کند؛ ما متوجه هستیم.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عربستان به جای داد و فریاد، آب خنک بخورد تا آرام شود / بر یخ روابط ایران و اروپا، آفتاب تابیده است

حسن روحانی طی نشست خبری در ایتالیا، به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش «انتخاب»، رئیس جمهور گفت: کارهای عربستان از نظر ما باز هم غیر قابل توجیه است. ادامه تنش، ما می دانیم که عربستان در منطقه برنامه هایی داشته و ناموفق بوده، عصبانی است و می خواهد پوششی برای شکست های خود درست کند؛ ما متوجه هستیم.

خبرنگاری از رئیس جمهوری پرسید: سفر شما به ایتالیا در راستای ارتقای توسعه روابط میان ایران و رم و کشورهای اروپایی است. با توجه به علاقه مندی غرب برای نزدیکی با ایران در بخش اقتصادی و سایر بخش ها، دورنمای این روابط را چه طور ارزیابی می کنید؟

رئیس جمهوری پاسخ داد: قبل از این که این سفر را انجام دهم، نیز دورنما را به دلیل سفر مقامات اقتصادی- سیاسی و همچنین بخش خصوصی کشورهای اروپایی به ایران مثبت می دیدم.روحانی افزود: تردیدی ندارم بعد از این توافق، یک فضای مثبتی برای همکاری ها ایجاد می شود، این ارتباطات بین ما و اروپا کاملا منجمد شده بود، در یک زمستان سردی این روابط منجمد شده بود، من کاملا آفتاب همکاری را بر روی این یخ ها مشاهده می کنم، این یخ ها در حال بازشدن است و روابط ما نه تنها به گذشته باز می گردد بلکه بهتر از گذشته خواهد بود.

خبرنگاری در زمینه روابط ایران و عربستان پرسید که ارزیابی شما از این روابط چیست و چطور شد که این دو کشور بعد از اعدام شیخ نمر به این نقطه از تنش رسیدند و ارتباطات فعلی این دو چه تاثیری بر مذاکرات سوریه دارد و دولت ایران چطور خود را برای مذاکرات آینده سوریه آماده می کند؟ رئیس جمهوری اظهار داشت: ایران و عربستان دو کشور مهم مسلمان و همسایه هستند.
روحانی افزود: ما از گذشته همواره خواهان روابط خوب و برادرانه با عربستان بودیم؛ در بعضی از مقاطع مشکلاتی بین ما و عربستان به وجود آمد که من به گذشته آن نمی پردازم، در داستان آخر آنچه اتفاق افتاد این بود که یک عالم دینی و مذهبی اعدام و سر بریده شد و این جای بسیار بسیار تاسف و از نظر ما محکومیت شدید داشت.

وی ادامه داد: به دلیل این که آن عالم نه در کار ترور بوده، نه در کار فعالیت مهم خطرناکی بوده و نه در مسایل علیه امنیت کار کرده، سخنرانی می کرده و حرف می زده و سخنرانی اش این بوده که همه مردم باید از حقوق مساوی برخوردار باشند.
رئیس جمهوری اضافه کرد: سخنرانی اش این بوده که مذهب نباید عاملی شود برای این که مردم از حقوق اجتماعی و سیاسی محروم باشند. مجازات یک آدمی که راجع به حقوق اجتماعی مردم حرف می زند که اعدام نیست؛ که بخواهند سرش را ببرند؛ بسیار کار غلطی انجام گرفت.

روحانی تاکید کرد: مردم ما به شدت عصبانی و ناراحت شدند و محکوم کردند و ما هم به عنوان دولت این کار را محکوم کردیم، بسیاری از کشورها حتی غربی و اروپایی این عمل را محکوم کردند.وی افزود: به دنبال آن، عده ای از روی احساسات به سفارت عربستان حمله کردند و در بخشی از سفارت آتش سوزی شد؛ از نظر ما این کار محکوم بود و اولین کسی که چند ساعت بعد در یک اعلامیه رسمی این کار را محکوم کرد، خود من بودم.
رئیس دولت یازدهم گفت: فکر می کنم از طرف ما کارها تمام شده است و کارهایمان را انجام داده ایم؛ باید عمل حمله به سفارت را محکوم می کردیم که محکوم کردیم، باید افرادی که بر خلاف قانون به سفارت حمله کردند، شناسایی می کردیم که شناسایی کردیم. باید آنها را دستگیر می کردیم که دستگیر کردیم. باید تحویل دستگاه قضا داده شود که در اختیار قوه قضاییه هستند و محاکه خواهند شد؛ این از نظر مسایل دو جانبه ما بود. 

روحانی افزود: اما کارهای عربستان از نظر ما باز هم غیر قابل توجیه است. ادامه تنش، ما می دانیم که عربستان در منطقه برنامه هایی داشته و ناموفق بوده، عصبانی است و می خواهد پوششی برای شکست های خود درست کند؛ ما متوجه هستیم.روحانی گفت: کشوری که به همسایه خود حمله می کند، 10ماه است مردم یمن را بمباران می کند و نتیجه ای نگرفته و بیش از همیشه تاریخ در میان مردم یمن منفور شده است، کشوری که در عراق، سوریه و لبنان اهدافی داشته، ناموفق بوده و به آن دست نیافته، عصبانی است و آدم عصبانی راه های مختلفی می تواند پیدا و خود را آرام کند.
وی ادامه داد: ما در فارسی می گوییم، طرف باید مقداری آب خنک بخورد، آرامش پیدا کند به جای این که داد و فریاد کند، راه های مختلفی دارد و عربستان باید راه دیگری را برای این کار پیدا کند؛ آنچه من می توانم بگویم این که ما خواهان ادامه تنش با عربستان نیستیم و می دانیم هر اختلاف جدیدی کار را سخت تر می کند.
روحانی در پاسخ به این سوال که درباره دیدار خود با پاپ بیشتر توضیح دهید و آیا از پاپ برای سفر به ایران دعوت شده است یا خیر؟ گفت: ما با پاپ دیدار بسیار خوبی داشتیم. به نظر من در همه موضوعاتی که باهم گفت و گو کردیم دارای اتفاق نظر بودیم. 
وی ادامه داد: بحث را از رابطه ادیان شروع کردیم و من به او گفتم اساسا در دین اسلام اگر مسلمانی به پیامبر اسلام (ص) و تعالیمش ایمان داشته باشد، اما به انبیاء گذشته از جمله عیسی (ع) ایمان نداشته باشد ایمانش، ایمان کاملی نخواهد بود. رئیس جمهوری اضافه کرد: ایمان کامل در اسلام، ایمان به پیامبر(ص) و کتاب آسمانی ما و همچنین به پیامبرهای گذشته و کتاب های آسمانی آنها است. همانطور که قرآن کتاب آسمانی برای ما است ، انجلیل و تورات هم به عنوان کتابهای آسمانی و مقدس هستند و پیامبران بزرگ الهی از قبیل موسی، عیسی ، نوح و ابراهیم مورد احترام ما هستند.
روحانی گفت: آقای پاپ هم تعبیرات خوبی داشتند. من هم معتقدم ما همیشه باید این ندای آسمانی را با گوش دلمان به خوبی بشنویم و کاملا موافقم که این ندا، ندای دائمی از سوی آسمان است که از بحث تفصیلی آن می گذرم که این محور اول صحبت های ما بود.
وی ادامه داد: محور دوم صبحت های ما این بود که چطور از نفوذ خودمان، همه عالمان اسلامی، همه عالمان مسیحیت، یهود و ادیان دیگر که نفوذ در میان پیروان خود دارند، برای امحای سلاح کشتار جمعی استفاده کنند. رئیس جمهوری یادآور شد: من در دیدار با پاپ اشاره کردم به این که مردم ما قربانی سلاح شیمیایی هستند و ما به خوبی می دانیم که سلاح شیمیایی چقدر خطرناک است، همینطور سلاح هسته ای و میکروبی؛ بنابراین ما باید سلاح کشتار جمعی را امحا کنیم تا یک وقت یک آدم کم عقلی بالا سر این انبار اسلحه قرار نگیرد تا دنیا را به آشوب و آتش بکشد.
روحانی گفت: مساله بعدی که بحث کردیم راجع به خشونت، افراط و پیشنهاد من در مجمع عمومی سازمان ملل و درباره قطعنامه WAVE بود که کاملا مطلع بود و من برایش توضیح دادم و گفتم چگونه ما باید با خشونت مبارزه کنیم و ادیان در این زمینه چه نقشی را بازی کنند. به طور طبیعی راجع به منطقه خودمان بحث و بررسی به میان آمد.
رئیس جمهوری یادآور شد: امیدوارم همه بحث هایی که با پاپ داشتیم، از جمله مساله تبیین آزادی بیان و توهین به ادیان آسمانی که هیچ ارتباطی با آزادی بیان ندارد و این یک مغلطه است که بعضی ها انجام می دهند، همه ادیان باید مورد احترام ما باشند ، پیامبرانشان، کتاب های آسمانیشان و ایجاد شکاف و اختلاف در میان جوامع بشری به نفع کسی نخواهد بود، بتوانیم در مقام عمل همه ما دنبال کنیم و شاهد دنیای بهتری باشیم.
وی اضافه کرد: ما هر دو راجع به محو سلاح های کشتار جمعی در جهان و اقداماتی که مبلغان اسلامی و مسیحی و دیگر ادیان باید در این زمینه انجام دهند، در بخش مبارزه با خشونت و افراطی گری و تروریسم و جهان عاری از خشونت، افراط و ترور و همچنین در زمینه تبیین آزادی بیان صحبت کردیم.
رئیس جمهوری یادآور شد: آزادی بیان به مفهوم این نیست که هر کس هر کاری که خواست در این جهان انجام دهد. همانگونه که آزادی معنایش این نیست که کسی به حریم زندگی دیگران تعرض کند، آزادی بیان هم به این معنا نیست که کسی به حریم اعتقادات دیگران و مقدسات ادیان مختلف تعرض کند.

روحانی افزود: این کار تحریک آمیز و از نظر اخلاقی غلط است و این کار می تواند فاصله و شکاف های اجتماعی را بیشتر کند لذا هر دو با زبان های گوناگون این گونه حرکت ها را محکوم کردیم و همانطور که ترور و خشونت محکوم است، توهین به دیگران هم محکوم است.
رئیس جمهوری گفت: پاپ در این زمینه مثالی زد و گفت من به یکی گفتم آیا در حضور تو بیایند و به مادر تو فحاشی و اهانت کنند، تو خوشت می آید و عکس العمل نشان نمی دهی؟ خب؛ پیامبران آسمانی دارای محبوبیت بیشتری در میان پیروان خودشان هستند.
روحانی افزود: همچنین درباره اینکه ادیان آسمانی اهداف مهم واحدی دارند و این ادیان به هم پیوسته اند و جدا از هم نیستند و اقداماتی که برای حفظ معنویت جهان باید انجام بگیرد، مذاکرات خوب و مفیدی داشتیم.
دیلی بیست:
موقعیت جغرافیایی تهران نیز در مسیرهای هوایی اروپا به خاورمیانه و آسیا همیشه بهینه بوده است. در اولین نقشه های پس از جنگ برای توسعه مسیرهای شرکت پان آمریکن، لندن، فرانکفورت، رم، استانبول، تهران، دهلی، بانکوک، هنگ کنگ و توکیو قرار داشتند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
"دیلی بیست" با اشاره به تمایل ایران برای نوسازی ناوگان هوایی خود در پی توافق اتمی این کشور با قدرت های جهانی می نویسد ایران ممکن است با تبدیل شدن به یک دبی دیگر، یک ابرقدرت در عرصه حمل و نقل هوایی شود.
به گزارش «انتخاب»، جغرافیای مسیرهای هوایی یک انقلاب اخلالگر را تجربه می کند و خاورمیانه اخلالگر اصلی است. به نوشته این سایت ایران نزدیک به چهار دهه تحت تحریم های بین المللی بود و سوال اکنون این است که آیا برای ایران خیلی دیر شده است که به طور موثری وارد این عرصه شود؟

دیلی بیست می گوید سالها پیش با پیشرفته شدن هواپیماها مسیرهای پروازی نیز دچار تغییراتی شد و شرکت پان آمریکن، تهران را به عنوان نقطه خوبی برای پرواز های خود شناخت. موقعیت جغرافیایی تهران نیز در مسیرهای هوایی اروپا به خاورمیانه و آسیا همیشه بهینه بوده است. در اولین نقشه های پس از جنگ برای توسعه مسیرهای شرکت پان آمریکن، لندن، فرانکفورت، رم، استانبول، تهران، دهلی، بانکوک، هنگ کنگ و توکیو قرار داشتند.
با ورود بوئینگ های ۷۴۷ شرکت پان آمریکن برای پروازهای عالی بین قاره ای خود مسیرهای سریعتری را انتخاب کرد مثلا مسافران می توانستند بطور مستقیم از لندن یا فرانکفورت به تهران بروند و از تهران بطور مستقیم به بانکوک و یا هنگ کنگ بروند.
دیلی بیست می نویسد به مرکزیت تهران در این مسیرها توجه کنید، آن زمان کسی توجه نکرد اما راحتی تهران طلایه دار است: یک فرودگاه می تواند بدون آنکه خود مقصد سفر باشد در یک شبکه پرواز بین المللی به یک هاب یا قطب تبدیل شود. موقعیت جغرافیایی تهران اگر جایی باشد که بسیاری از شرکت های هواپیمایی نیاز به توقف در آن داشته باشند، ارزش واقعی آن است، درست مثل آمریکا که شهرهایی مثل آتلانتا، بالتیمور و شیکاگو قطب های پرواز هستند.در سال ۱۹۸۵ هم تیم کلارک پس از آنکه رئیس بخش برنامه ریزی شرکت تازه تاسیس خط هوایی امارات مستقر در دبی شد، موقعیت دبی را این چنین یافت: وسط مسیر اروپا به آسیا است. نویسنده دیلی بیست می گوید امروزه دبی شلوغ ترین فرودگاه جهان برای پروازهای بین المللی است و در سال ۲۰۱۵ بیش از ۷۰ میلیون نفر وارد آن شدند و قرار است فرودگاه جدیدی تا سال ۲۰۲۰ در آن احداث شود که گنجایش پذیرش ۱۶۰ میلیون مسافر در سال را دارد. دبی و شرکت هواپیمایی اش به تنهایی ۲۷ میلیارد دلار در سال درآمد نصیب امارات می کنند.
موقعیت جغرافیایی تهران اگر جایی باشد که بسیاری از شرکت های هواپیمایی نیاز به توقف در آن داشته باشند، ارزش واقعی آن است، درست مثل آمریکا که شهرهایی مثل آتلانتا، بالتیمور و شیکاگو قطب های پرواز هستند
به نوشته دیلی بیست با این همه موقعیت جغرافیایی تهران از دبی نیز بهتر است چرا که شمال تر و نزدیک تر به مسیرهای سنتی اروپا به آسیا واقع شده است.
دیلی بیست می گوید امروز اولویت اصلی ایرانی ها باید نوسازی هواپیماهای قدیمیشان باشد و ایران در خارج می تواند بازار ایرانی های مقیم خارج در کالیفرنیا، کانادا و اروپا را دریابد به طوریکه این بازار حتی خرید هواپیمای عظیم ایرباس A380 را برای ایرانی ها توجیه می کند که می تواند ۶۰۰ مسافر حمل کند.
این نشریه می گوید با رفع تحریم ها صنعت هوانوری می تواند به عرصه دیگری برای رقابت های چند صد ساله میان تمدن های ایران و عرب تبدیل شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سعید جعفری: حالا ۵ سال از آنچه انقلاب مردم مصر نامیده می شد می گذرد. برخی آن را بهار عربی خواندند و عده ای هم بیداری اسلامی نام نهادند، اما اسمش هر چه بود به نظر نمی رسد تغییری مثبت در حال و روز مردم خاورمیانه عربی ایجاد کرده باشد. به ویژه آنجا که کودتا بر روندهای سیاسی اولویت پیدا کرد. 
ناتوانی و ناکامی های مرسی و اخوان المسلمین در مصر به مدد عوامل نه چندان کم شمار دیگر سبب شد دوباره صدای پوتین ژنرال ها در کاخ ریاست جمهوری قاهره بپیچد. بعد از ناصر و سادات و مبارک، مرسی نخستین غیر نظامی بود که وارد این کاخ شده بود، اما امروز بیش از یکسال از پیروزی عبدالفتاح سیسی در کمدی انتخاباتی مصر می گذرد و جهانیان او را رئیس جمهوری مصر می دانند. اما اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت آزادی های سیاسی مصر بیندازیم، کارنامه ژنرال در این حوزه چگونه بوده است؟ آیا مردم مصر وضعیتی بهتر از دوران مرسی یا حتی مبارک تجربه می کنند؟

 منطقه ای سرشار از بحران های در هم تنیده

در هم تنیدگی تحولات، سرایت دگرگونی و تحولات صورت گرفته به کشورهای همجوار از ویژگی های قابل توجه منطقه خاورمیانه است. شاید این تغییر و تحولات ناشی از این باشد که جوامع عربی خاورمیانه که در یک قرن گذشته پایه های کشورهای مستقل عربی را بنا نهاده اند، فاقد ویژگی های مستقل و منحصر به فردی هستند که لازمه تشکیل و دوام یک دولت لازم است.مصر به عنوان یکی از قدیمی ترین کشورهای خاورمیانه، تا زمانی که گرفتار استعمار بود و ملی گرایان این کشور در چارچوبی "میهن پرستانه" با استعمار و نفوذ آن مبارزه میکردند، چندان بر محیط خاورمیانه اثرگذار نبود. اما با آغاز جنبش "ملی گرایی عربی" در خاورمیانه و کودتای افسران آزاد در جولای 1952 به تدریج رهبری موج ملی گرایی عربی را در دست گرفت و به موثرترین عامل ثبات یا بی ثباتی در منطقه تبدیل شد.
مصر در جهان عرب طولانی ترین تاریخ نوسازی را تجربه کرده است. مشکل اساسی این کشور همواره چگونگی تلفیق ملی گرایی با اسلام گرایی بوده است. دولت شبه سکولار مصر، مانع اصلی پیشبرد دموکراسی در این کشور است. این دولت با برگزاری انتخابات های بحث برانگیز، به تنزل میزان مشارکت مردم در اداره امور کشور کمک می کند.

مهره های تکراری مبارک، نقش آفرینان کابینه سیسی

دستگاه حکومتی کنونی مصر تا حدودی نشانه هایی از انعطاف دارد. کابینه می داند که با تندروی و افراط  علیه اخوان نمیتواند به حکمرانی ادامه دهد. نشانه این انعطاف ها را میتوان به عقب نشینی حکومت از گفته های پیشین خود مبنی بر ممنوعیت فعالیت اخوان المسلمین دید. دولت سیسی به فعالان اخوان اجاره شرکت در انتخابات پارلمانی پیش رو را داد، البته به این شرط که این مشارکت به صورت انفرادی و بدون استفاده از نام اخوان باشد. از دیگر نشانه ها می توان به تعدیل احکام قضایی اشاره کرد. احکام اعدام به حبس ابد تبدیل شدند و برخی از حبس های طولانی مدت بخشیده شدند. در مقابل، اخوان همچنان موضع خود را حفظ کرده و معتقدند محمد مرسی رییس جمهور قانونی مصر است. به نظر میرسد دعوای حکومت و اخوان به قوت خود باقی خواهد ماند. چرا که انعطاف نظامیان بیشتر از این نخواهد بود. زیرا که انعطاف بیشتر به معنای عقب نشینی تلقی می شود. 
نادیده گرفتن خواسته ها و مطالبات نیروهای سیاسی موجب ایجاد مشکل در قانون اساسی شده و همچنین تشدید التهاب در جامعه مصر شده است. کابینه السیسی مملو از نگرانی و دستپاچگی است، چنانچه می توان بازتاب این تب و تاب را در تغییرات احکام قضایی مشاهده کرد. کابینه السیسی اتفاق تازه ای برای مصر به شما نمیرود، مهره ها همان مهره ها و  برنامه ها همان برنامه های قبلی است. بنابراین نظامیان برای روی کار ماندن چاره ای جز کاهش نارضایتی مردم ندارند.

تعمیق بحران حقوق بشر و امنیتی تر شدن فضای کشور

"هراس از نظارت دولتی، نویسندگان سراسر جهان و حتی ساکنان کشورهای مدعی آزادی بیان را به سمت خودسانسوری سوق داده است." این بخشی از گزارش اخیر انجمن جهانی قلم است. 
سازمان دیده بان حقوق بشر، بحران حقوق بشر در مصر را یکی از بدترین بحران هایی می داند که این کشور در عصر حاضر به آن دچار شده است. دستگاه قضایی-سیاسی و نیروهای امنیتی از بارزترین خصوصیات کابینه سیسی است که موجب بر باد رفتن دستاوردهای انقلاب 25 ژانویه 2011 شد.
بر پایه این گزارشات، دستگاه قضایی مصر، هزاران شهروند مصری را بدون اینکه جرم آنها اثبات شده باشد و بدون برگزاری محاکمه عادلانه به حبس محکوم کرده است. نیروهای امنیتی مصر برای متفرق کردن معترضین مصری به زور و خشونت متوسل شده است و موجب کشته شدن ده ها نفر از هواداران مرسی شدند. در حالی که کمیته حقیقت یاب هیچ اتهامی را به نیروهای امینی در راستای این حملات وارد نمی داند.
السیسی در سپتامبر سال 2014 قانون مجازات کیفری را اصلاح کرد و به موجب آن هر یک از شهروندان مصری که اقدام به دریافت کمک های مالی و نقدی برای ضربه زدن به دستگاه های دولتی و منافع ملی کند، به حبس ابد و پرداخت غرامتی سنگین محکوم می شود. این قانون نگرانی بسیاری از فعالان سیاسی و سازمان های مدنی و غیردولتی را در پی داشت.  
نویسندگان و اقیلت های دینی هم از گزند دولت سیسی در امان نمانده اند. گزارش ها نشان می دهد برخی از این افراد به جرم کفر و الحاد تحت پیگرد بوده اند. برای نخستین بار در تارخ مصر 20 روزنامه نگار هم اکنون در زندان به سر می برند، توقیف کتاب ها و سانسور هنر نیز خود گویای وضع کنونی آزادی بیان و رسانه ها در مصر است.

بحرانی به نام شبکه های اجتماعی

اهمیت نقش رسانه های اجتماعی و اینترنت در سال 2011، سال اوج بهار عربی، غیر قابل اجتناب است. همان سال یکی از مدیران ارشد شرکت گوگل در خاورمیانه به خبرنگار سی ان ان گفته بود اگر می خواهد دولتی را از پا درآورید، به آنها اینترنت بدهید. امروز بعد از گذشت چهار سال از قیام مصری ها، آزادی رسانه ها به محاق رفته است. ده ها روزنامه نگار مصری زندانی شده اند و بعضی شواهد بیانگر آن است که دولت مصر در پی قراردادی مبنی بر ایجاد سیستم جاسوسی در فیس بوک، توییتر و سایر شبکه های اجتماعی است. بنابراین به نظر می رسد امروز، اینترنت راهی برای توانمند شدن دولت ها است.

همه این ها در حالی است که ژنرال در تمامی گفتگوهای خود با رسانه داخلی و خارجی مدعی می شود که هیچ محدودیتی برای آزادی بیان در مصر وجود ندارد و کابینه او همواره برای برگزاری تمامی تجمعات مشروع مجوز صادر کرده است. 

اعدام های دسته جمعی

 نمونه دیگری از نقض حقوق بشر توسط کابینه سیسی را میتوان صدور حکم دسته جمعی اعدام برای صدها تن از اعضای گروه اخوان المسلمین دانست. السیسی در مصاحبه اخیر خود با وال استریت ژورنال به وضوح بیان کرد که اخوان المسلمین لیاقت دلسوزی را ندارند. او گفته است که آن چیزی که اخوانی ها را به قدرت رسانده همراهی مردم مصر با مفهوم دین است. مردم مصر معتقد بودند که اخوان المسلمین مجری اسلام واقعی در مصر خواهند بود. اما عملکرد آنها در سه سال اخیر عکس آن را به مردم ثابت کرده است. اظهارات سیسی بیانگر آن است که دولت او اجازه هیچ گونه فعالیت گروهی را به اخوانی ها نخواهد داد. رای صادر شده برای محمد مرسی رییس جمهور برکنار شده این کشور که او را به 20 سال حبس محکوم کرده هم واکنش های متفاوتی را در پی داشته است. شورای انقلابیون مصر حکم مرسی را مضحک خواند و تعداد زیادی از طرفداران وی شبانه علیه حکم صادر شده در خیابان ها تجمع کردند. اما این تمام ماجرا نبود. برخی هم از اعلام این حکم شادمان شدند و برخی از روشنفکران مصری همچون یوسف الحسینی (روزنامه نگار و سیاستمدار) عبدالرحمن ابنودی (شاعر، روزنامه نگار و نویسنده) دکتر محمد الجوادی و ... حکم مرسی را انتقام خون محمد شحاته شیعی کشته شده توسط سلفی ها در زمان مرسی دانستند. 

سیسی بدتر است یا پینوشه؟

دور از ذهن نیست اگر سیسی را به مراتب بی رحم تر و رفتارش را ظالمانه تر از آگستو پینوشه دیکتاتور آمریکای لاتین بدانیم. در طول 17 سال فرمانروایی پینوشه بر شیلی، 3 هزار نفر کشته و 40 هزار نفر زندانی شدند. اما سیسی و نظامیان مصری ظرف کمتر از دو سال به این رقم دست یافتند. در زمانی کمتر از 2 سال 2 هزار و پانصد نفر کشته و 40 هزار نفر راهی زندان شدند. تحلیل گران معتقدند در نهایت سیسی کارنامه ای به مراتب سیاه تر از پینوشه خواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد