سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

مذاکرات جنرال الکتریک آمریکا برای سرمایه گذاری در ایران

جنرال الکتریک، در صنایع هواپیماسازی، مدیریت انرژی، نیرو، تجهیزات پزشکی، حمل و نقل و لوازم خانگی فعالیت دارد.
 «جان رایس» معاون رییس شرکت جنرال الکتریک از رایزنی این شرکت با طرف های ایرانی برای سرمایه گذاری در ایران خبر داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، معاون رییس شرکت آمریکایی جنرال الکتریک در گفت و گو با نشریه آلمانی «هاندلز بلات» در رابطه با گشوده شدن درهای فرصت به روی شرکت های خارجی در دوران پسابرجام گفت: ایران برای ما یک کشور مهم و راهبردی به شمار می رود و همه شرکت های غربی سعی می کنند که جایگاه خوبی را در آن کشور پیدا کنند.

وی افزود: با این وجود، شرکت های غربی بویژه شرکت های آمریکایی هنوز نمی توانند آزادنه عمل کنند و همچنان با محدودیت هایی مواجه هستند. در حالی که رقیبان اروپایی و آسیایی شرکت های آمریکایی از امتیازهایی برخوردار هستند، ما از این امتیازها بی بهره ایم.

مذاکرات جنرال الکتریک آمریکا برای  سرمایه گذاری در ایران

 رایس با این حال گفت: جنرال الکتریک در مرحله اولیه مذاکره با طرف ایرانی است.

پیش از این، برخی از شرکت های برزگ آمریکایی نظیر اپل و بوئینگ برای حضور در بازار ایران در دوره پسابرجام ابراز آمادگی کرده اند.

جنرال الکتریک، شرکتی چندملیتی است که در صنایع هواپیماسازی، مدیریت انرژی، نیرو، تجهیزات پزشکی، حمل و نقل و لوازم خانگی فعالیت دارد.

این شرکت در سال 1892 میلادی توسط «توماس ادیسون» مخترع ژنراتور، لامپ، دوربین فیلم برداری و دستگاه ضبط صوت تاسیس شد و دفتر مرکزی آن، در شهر فرلند ایالت کانتیکات واقع است.

درآمد جنرال الکتریک به 150 میلیارد دلار در سال بالغ می شود.

شرکت جنرال الکتریک بصورت عمده، از چهار بخش مستقل تشکیل شده است، که هر بخش توسط یک شرکت تابعه، اداره می‌شود. این شرکت‌ها، عبارتند از : جی‌ای انرژی، جی‌ای تکنولوژی، جی‌ای کپیتال و جی‌ای هلت‌کر.

کمپانی جنرال الکتریک، در سال ۲۰۱۱ در فهرست فرچون ۵۰۰، رتبه ششم از بزرگترین شرکت‌های ایالات متحده آمریکا را به خود اختصاص داد.
در حال حاضر، این شرکت، در فهرست فوربز جهانی ۲۰۰۰، در رتبه سوم از بزرگترین شرکت‌های جهان قرار دارد.
رتبه‌بندی‌های دیگر، در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ عبارتند از: یکی از هفت شرکت بزرگ صنعتی جهان (فورچون) رتبه پنجم از بهترین نام‌های تجاری جهان(اینتربند)، رتبه ۶۳ از شرکت‌های استفاده‌کننده از انرژی سبز (نیوزویک)، رتبه ۱۵ از شگفت‌انگیزترین شرکت‌ها (فورچون) و درنهایت، رتبه ۱۵ از تحسین بر انگیزترین شرکت‌های جهان (فست کمپانی).
در آستانه مذاکرات صلح سوریه؛

جزئیات مشخصات گروه‌های تروریستی فعال در سوریه

عربستان سعودی در حالی به دنبال آن است تا در مذاکرات آتی حضور برخی از گروه های معارض سوری مانند گروه تروریستی احرار الشام و جیش الاسلام قطعی شود که در عین حال، مخالف حضور برخی گروه های دیگر همچون جبهه حمایت مناطق کُردنشین در مذاکرات است.
کد خبر: ۵۶۳۴۳۲
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳ - 25 January 2016
جزئیات مشخصات گروه‌های تروریستی فعال در سوریهعربستان سعودی درحالی به دنبال آن است تا در مذاکرات آتی حضور برخی از گروه های معارض سوری مانند گروه تروریستی احرار الشام و جیش الاسلام قطعی شود که در عین حال، مخالف حضور برخی گروه های دیگر همچون جبهه حمایت مناطق کُردنشین در مذاکرات است.

به گزارش «تابناک»، دور جدید مذاکرات صلح سوریه که پیش از این قرار بود در روزهای اخیر برگزار شود، هم اکنون بر اساس آنچه اختلاف بر سر تعیین ترکیب هیأت معارضه نامیده می‌شود، با مشکل مواجه شده است. دلیل اصلی ایجاد مشکل در فرایند برگزاری دور جدید مذاکرات سوریه را می‌توان این گونه توضیح داد که عربستان سعودی آشکارا به دنبال آن است که در مذاکرات آتی، تنها آن دسته از گروه‌های معارض که حامی منافع ریاض هستند، مانند احرار الشام و جیش الاسلام حاضر باشند.

بیش از چهار سال از شکل گیری بحران در سوریه و دامنه وسیعی از درگیری‌ها میان مخالفین و موافقین حکومت فعلی می‌گذرد. هرچند در این بازه زمانی، هزاران نفر انسان بی‌گناه، قتل عام و آواره شده‌اند، همچنان نقش آفرینی‌های بازیگران خارجی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نه تنها نتوانسته است در بهبود اوضاع نابسامان سوریه تغییری ایجاد کند، بلکه منفعت طلبی و خود محوری برخی بازیگران خارجی، اوضاع سوریه را رفته فته پیچیده‌تر کرده است.

عربستان سعودی، یکی از بازیگران نقش آفرین در تحولات سوریه است که از بسیاری از گروه‌های تروریستی این کشور همانند احرار الشام، جیش المجاهدین، جیش الاسلام، جبهه اصالت و توسعه و... حمایت مادی و معنوی می‌کند. در این می‌ان، خواسته‌های متعارض ریاض از تیم مذاکره کننده که بر خلاف منافع ملت سوریه نیز هست، در پیچیده‌تر شدن شرایط و عدم اجماع کشورهای مؤثر در تصمیم گیری نقش اساسی داشته است.

در این رابطه، استفان دی‌میستورا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه، پیش از این نیز بدون نام بردن ریاض، از تلاش برخی کشور‌ها برای دیکته کردن خواسته‌های خود در مورد گروهای معارض حاضر در مذاکرات انتقاد کرده بود.

تابناک در ادامه جزئیات و ماهیت برخی از مهم‌ترین اتاق‌های عملیات و گروه‌های تروریستی فعال در سوریه را ذکر می‌کند؛

۱- مهم‌ترین اتاق‌های عملیات


اتاق عملیات آتشفشان فرات


این گروه که در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۴ شکل گرفته، از جمله اهداف خود را مبارزه با «بی‌عدالتی‌ها»ی داعش و دیگر اسلام گرا‌ها و کرد‌ها عنوان کرده است. این گروه عملیات مهمی را برای تصرف شهر تل ابیض، مهم‌ترین گذرگاه مرزی داعش در مرز ترکیه به انجام رساند و در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۴ موفق به تصرف این شهرک مهم شد.

اتاق عملیات فتح حلب


یکی از گروه‌های معارض سوری است که هدف خود را آزادی شهر حلب از دست دولت سوریه قرار داده است و ضمن ضدیت با دولت سوریه، با گروه تروریستی داعش نیز در ضدیت کامل قرار دارد.

انصار الشریعه


یکی از گروه‌های تروریستی سوریه است که ضمن فعالیت در این کشور، در کشورهایی نظیر تونس، لیبی و یمن نیز فعالیت دارد. این گروه با داعش ضدیتی ندارد، ولی با دولت حاکم در ضدیت است و تسلط بر شهر حلب و خارج کردن آن از دست دولت سوریه را به منظور اعمال قانون شریعت در آن از اهداف اصلی خود قرار داده است.

جیش الفتح


این گروه در سال ۲۰۱۵ با هدف مخالفت با حکومت بشار اسد و آزادی استان ادلب از دست دولت سوریه شکل گرفته است.

جیش النصر


این گروه متشکل از ۱۶ گروه تروریستی کوچک‌تر است که تسلط بر شهر جسر الشغور را از اهداف خود اعلام کرده است و همچنین آزادی شهر حماه را نیز در اهداف آزادسازی خود دارند.

پیروزی مستضعفان


یکی از گروه‌های تروریستی فعال در سوریه است که هم با داعش و هم با دولت سوریه در ضدیت کامل قرار دارد و شکست دولت در استان حمص و کمک به نیروی‌های غیر نظامی محلی را در اهداف خود قرار داده است.

فرماندهی واحد غوطه شرقی


یکی دیگر از اتاق‌های عملیات و تروریستی سوریه است که شکستن محاصره حومه غوطه شرقی دمشق، راه اندازی یک بدنه قانونی متحد و ایجاد یک مرجع برای حل مشکلات استراتژیک در غوطه را از اهداف خود عنوان کرده است.

اتحاد تحت یک پرچم، جماعت القلمون، جبهه جنوبی و... نیز از جمله دیگر اتاق‌های عملیاتی مخالفان سوریه هستند.

۲- گروه‌های تروریستی فعال در سوریه


این گروه‌های تروریستی در استان‌های مختلف این کشور پراکنده شده‌اند و تعداد آن‌ها نیز متفاوت است. از جمله مهم‌ترین گروه‌های تروریستی سوریه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

گروه تروریستی احرار الاسلامی شام


گروه تروریستی احرار الاسلامی شام که در ابتدا با حمله به انبارهای سلاح ارتش سوریه اقدام به تجهیز خود کرد، در حال حاضر از جمله گروه‌های فعال در چند استان و همچنین از گروه‌های تروریستی قدرتمند است.

این گروه تروریستی سلفی اواخر سال ۲۰۱۱ میلادی در استان ادلب سوریه در مرزهای و با حضور ۱۵ تا ۲۰ هزار تروریست عراقی و سوری آغاز به کار کرد.

این گروه تروریستی را می‌توان پایه‌گذار عملیات‌های انتحاری و بمبگذاری خودرو‌ها در شهرهای مختلف سوریه از جمله دمشق، حلب و حمص با استفاده از تجربیات تروریست‌های عراقی دانست.

 احرار الاسلامی شام به دلیل سیطره بر مناطق مرزی با ترکیه گروه اصلی در استقبال و آموزش نیروهای خارجی جدید است و تحت حمایت کامل ترکیه و عربستان فعالیت می‌کند.

گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش)


این گروه که هسته مرکزی آن از تروریست‌های عراقی مستقر در منطقه الانبار عراق به نام «دولت اسلامی عراق» تشکیل شده است، در سال ۲۰۱۲ با هدف ائتلاف با «جبهه النصره» تشکیل شد، ولی پس از اختلاف با آن به صورت مستقل، گروهی را در سوریه با نام «دولت اسلامی عراق و شام» یا «داعش» تشکیل داد و سعی در گسترش آن در تمام نقاط سوریه دارد. فتواهای تکفیری که از سوی سرکرده‌های این گروه صادر می‌شود، روزانه باعث قتل ده‌ها نفر در استان‌های الرقه و حومه استان حلب می‌شود.

جبهه النصره
این جبهه با کمک گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) تأسیس و تقویت شد. بعد‌ها ضمن استقلال از گروه داعش، از سوی «ایمن الظواهری» به عنوان شاخه اصلی القاعده در سوریه انتخاب شد که البته همین موضوع اختلاف النصره و داعش را در پی داشته است. این گروه را می‌توان از جمله گروه‌های فعال در چند استان و همچنین قدرتمند توصیف کرد.

جبهه اسلامی سوریه


جبهه اسلامی سوریه شامل گروه‌های تروریستی گردان الحق در حمص، انصار شام در ادلب، جیش التوحید در دیرالزور و گردان مجاهدین شام در حما است.

جبهه اسلامی سوریه که در دسامبر ۲۰۱۲ با پیوستن ۱۱ گروه افراطی تروریستی آغاز به کار کرده است در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار تروریست دارد.

این گروه از ایدئولوژی تکفیری پیروی می‌کند و مسئول بسیاری از حملات به اقلیت‌های مذهبی سوریه مانند مسیحیان است

ستاد کل ارتش آزاد سوریه


ستاد مشترک ارتش آزاد سوریه متشکل از ۳۰ عضو که نماینده گروه‌ها در جبهه‌های مختلف هستند. این ستاد با هیچ یک از گروه‌های وابسته به خود از جمله شهدای سوریه، احرار سوریه و غیره ارتباط مستقیم ندارد و حتی برخی از گروه‌ها، آن را به عنوان نماینده خود برای دریافت کمک‌های خارجی به رسمیت نمی‌شناسند.

تعداد نیروهای وابسته به ستاد مشترک ارتش آزاد حدود ۱۰ هزار نفر است که بیشتر آن‌ها در مناطق مرزی ترکیه و سوریه حضور دارند.

در حال حاضر به دلیل درگیری‌های داخلی میان گروه‌های تروریستی در سوریه، ارتش آزاد همکاری نزدیکی با جبهه النصره ـ که به عنوان نماینده اصلی گروه تروریستی القاعده در سوریه شناخته می‌شود ـ دارد.

جبهه اسلامی آزادی‌بخش سوریه


این جبهه در سال ۲۰۱۲ با اتحاد میان بیست گروه تروریستی از جمله گردان‌های فاروق، الفاروق الاسلامی، گردان توحید، گردان فتح، گردان‌های اسلام، گردان عقاب‌های شام و شورای انقلابیون دیرالزور تشکیل شده است.

اعتقادات این جبهه به دلیل اعضای تشکیل دهنده آن، مابین سلفی معتدل و افراطی است، برخی از گروه‌های معتدل عضو این جبهه، ستاد مشترک ارتش آزاد سوریه را به رسمیت می‌شناسند ولی این ستاد را برای اخذ کمک‌های مالی خارجی به گروه‌های مسلح مخالف دولت دمشق، قبول ندارند.

جبهه اسلامی آزادی‌بخش سوریه بیش از ۴۰ هزار نیرو دارد که در استان‌های ادلب، حلب، دمشق، حمص و دیرالزور مستقر هستند.

گروه‌های تروریستی گردان‌های الفاروق، گروه تروریستی عقاب‌های شام، گروه تروریستی گردان‌های التوحید، گروه تروریستی گردان الفتح از جمله زیر مجموعه‌های این جبهه هستند.

جیش الاسلام


این گروه که به سرکردگی زهران علوش، سرکرده گروه تروریستی گردان اسلام در سپتامبر ۲۰۱۳ اعلام موجودیت کرده است، متشکل از ۵۰ گروهک با تفکر سلفی افراطی است که بیشتر در دمشق و حومه آن فعالیت می‌کنند.

گردان‌های احفاد الرسول


این گروه تروریستی در سال ۲۰۱۲ از ائتلاف ۴۰ گروهک شبه نظامی در استان ادلب آغاز به کار کرد و پس از آن و با هماهنگی گروه‌های مخالف برای آغاز عملیات و سیطره بر دمشق، به حومه پایتخت سوریه کوچ کرد. این گروه با وجود اینکه گروهی مستقل نامگذاری شده است، همکاری‌های آشکاری با ستاد کل ارتش آزاد دارد.

 جبهه الاصاله و التنمیه


این جبهه در نوامبر ۲۰۱۲ با ائتلاف پنج گروهک شبه نظامی با حضور ۱۳ هزار مسلح در استان دیرالزور سوریه آغاز به کار کرد و در حال حاضر در کنار ارتش آزاد و گروه تروریستی جبهه النصره و داعش در استان‌های دیرالزور و الرقه در حال مبارزه است.

کمیته زره‌های انقلاب


این کمیته یک گروهک شبه نظامی کوچک شامل ده‌ها عضو است که در سال ۲۰۱۲ با کمک جمعیت اخوان المسلمین در استان‌های ادلب و حما آغاز به کار کرد و همکاری این کمیته با ستاد کل ارتش آزاد بسیار نزدیک است.

گردان شهدای یرموک


این گروه در آگوست سال ۲۰۱۲ با ائتلاف هشت گروهک شبه نظامی در استان درعا در مرز اردن و منطقه اشغالی جولان در مرز با سرزمین‌های اشغالی به سرکردگی بشار الزعبی آغاز کار کرد. این گروه پل ارتباطی گروه‌های مسلح مخالف دولت سوریه با رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود.

گروه‌های وحدت ملی


این گروه که به گفته مخالفان سوریه از اقلیت‌های مسیحی و علوی تشکیل شده است، حدود دو هزار عضو دارد. شعار آن «ساخت دولت مدنی سوریه با حضور تمام اقلیت‌ها و اقشار کشور» است و در مناطق جنوبی دمشق، درعا و مناطقی از استان دیرالزور فعالیت دارد.

ارتش مجاهدین و الانصار
این گروه تروریستی در اواخر سال ۲۰۱۲ با عضویت ۷ هزار تروریست خارجی از کشورهای حوزه قفقاز مانند چچن و ازبکستان تشکیل شد. فعالیت این گروه تروریستی در مناطق شمالی سوریه است و خود را وابسته به گروه تروریستی دولت اسلامی در عراق و شام می‌داند. بسیاری از اعدام‌های شهروندان سوری توسط برخی اعضای ارشد این گروه که در جنگ‌های بوسنی و هرزگوین و جنگ طالبان علیه نیروهای شوروی شرکت داشته‌اند، انجام می‌شود.

جبهه حمایت مناطق کُردنشین
این جبهه که از دوازده گروه تشکیل شده است، پس از انتقال نیروهای ارتش سوریه از مناطق کردنشین به مناطق دیگر سوریه برای مقابله با گروه‌های تروریستی، تشکیل شد که بخشی از سلاح و آموزش نظامی را ارتش در اختیار این گروه‌ها قرار داده است. جبهه حمایت از مناطق کردنشین بیش از ۱۵ هزار نیرو دارد که هدف آن، خارج نگاه داشتن کُردهای سوری از جنگ داخلی در این کشور است.
 
گروهک منافقین


اعضای گروهک تروریستی منافقین در سال‌های اولیه درگیری در سوریه با هدف مقابله با آنچه نفوذ نیروهای ایرانی در سوریه خوانده شده است و همچنین استفاده از آن‌ها به عنوان ستون پنجم، توسط آمریکا از مرز عراق وارد سوریه شدند.
در گفت وگو با تلویزیون ملی چین مطرح شد؛

روایت محسن رضایی از کمک ۲۰ میلیون دلاری دولت چین به بشار اسد

ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که پیچیده است و شاید درک درستی از گرایش های سیاسی دولت‌ها برای خیلی از کشورهای جهان، حتی انگلیس و آمریکا که بیش از سیصد سال در منطقه هستند، فراهم نشده باشد. آمریکایی‌ها دارند کم کم متوجه می‌شوند که ریشه داعش در عربستان سعودی است، در حالی که سعودی‌ها از دوستان صمیمی آمریکایی‌ها هستند.
کد خبر: ۵۶۳۰۶۸
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸ - 24 January 2016
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما معتقدیم که اقتصاد و تجارت بدون امنیت ممکن نیست. اگر امنیت در منطقه نباشد، تأمین انرژی چین و انتقال نفت و گاز به این کشور با اشکال مواجه خواهد شد. در ثانی اگر امنیت در منطقه نباشد، ممکن است امنیت چین هم به مشکل بخورد؛ بنابراین، الان زمان آن رسیده که ایران و چین در تأمین امنیت منطقه با یکدیگر همکاری کنند. این همکاری هم جنبه دیپلماتیک دارد و هم همکاری در زمینه مقابله با تروریسم می‌تواند باشد. به تازگی هم دولت چین ۲۰ میلیون دلار برای کمک به دولت آقای اسد تصویب کرده و نشان می‌دهد، دولتمردان چین مایل اند به منطقه بیایند.

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با شبکه تلویزیونی CCTV چین در خصوص سفر رئیس جمهور چین به ایران و چشم انداز روابط و همکاری‌های میان دو کشور به اظهار نظر پرداخت.

دکتر محسن رضایی در ابتدای این گفت وگو در پاسخ به پرسشی پیرامون مقطع زمانی سفر هیأت بلندپایه چین به ایران گفت: این سفر در شرایط خوبی انجام شده است. هم ایران و هم چین در موقعیت خاصی از پیشرفت و توسعه قرار دارند و همچنین می‌توانند در ایجاد امنیت جهانی به هم کمک کنند و از طرف دیگر اتحاد آسیایی می‌تواند در آینده، محور خوبی برای همکاری‌های بیشتر در آسیا در میان دو کشور باشد. لذا من این سفر را در شرایط کنونی هم برای چین و هم برای ایران، بسیار خوب و مناسب می‌دانم. 

ارزیابی رضایی از روابط راهبردی ایران و چین

دکتر رضایی در مورد توافقات صورت گرفته در سفر رئیس جمهور چین به ایران گفت: چین و ایران در حال رشد و توسعه هستند. منابعی در ایران داریم که چین می‌توانند از آن‌ها استفاده کند و فرصت‌های خوبی در چین وجود دارد که ایران می‌تواند از آن‌ها بهره ببرد. ما در ایران از منابع نفت و گاز فراوانی برخورداریم و چین مشتری و نیازمند این منابع است.

از طرف دیگر، چین بازار بسیار بزرگی است که ایران می‌تواند وارد آن بشود و ما می‌توانیم در این نقطه بازار خوبی برای صادرات چین به منطقه بشویم؛ بنابراین، می‌توانیم روابط متقابل خوبی را برقرار کنیم. به لحاظ جغرافیایی ایران و چین می‌توانند یک پل اقتصادی بسیار خوبی را بین شرق و غرب آسیا به وجود بیاورند. چین می‌تواند در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی ایران و در راه سازی و راه آهن سرمایه گذاری کند و ظرفیت ایران هم ظرفیت کاملا آماده‌ای است. ما بر خلاف برخی از کشور‌ها هنور خیلی از ظرفیت‌هایمان خالی است و اشباع نشده و نیازمند سرمایه است. همانطور که آقای رئیس جمهور گفتند چین می‌تواند تا ششصد میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری انجام دهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون امضای سند راهبردی میان ایران و چین گفت: این سند دوستی‌ها و همکاری‌های ما را به طور قطع چند برابر خواهد کرد و در سیر تاریخی روابط ایران و چین به ویژه در ده سال اخیر که اعتماد خوبی بین ما و چین به وجود آمده است، می‌توانیم این گام بلند را برداریم و در دیپلماسی و ایجاد امنیت ـ هم در منطقه و هم در جهان ـ همکاری‌های خوبی با یکدیگر داشته باشیم.

دکتر محسن رضایی در ادامه گفت وگو با تلویزیون ملی چین، در خصوص پیامدهای مثبت سفر رئیس جمهور چین به کشورهای منطقه خاورمیانه گفت: ما مخالف این سفر‌ها نیستیم. ما معتقدیم که چین در شناخت منطقه نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که پیچیده است؛ به عنوان مثال، درک درستی از گرایش های سیاسی دولت‌ها شاید برای خیلی از کشورهای جهان، حتی انگلیس و آمریکا که بیش از سیصد سال در منطقه هستند فراهم نشده باشد. آمریکایی‌ها دارند کم کم متوجه می‌شوند که ریشه داعش در عربستان سعودی است، در حالی که سعودی‌ها از دوستان صمیمی آمریکایی‌ها بودند. ما از این سفر‌ها انتظار داریم که اطلاعات دقیقی به دولتمردان چین داده شود تا ‌آن‌ها با مطالعات بیشتری منطقه را ارزیایی کنند. 

ارزیابی رضایی از روابط راهبردی ایران و چین

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص روابط ایران و چین در دوران پسابرجام گفت: به نظر من، ما می‌توانیم در چند زمینه همکاری‌های خوبی در آینده داشته باشیم. یکی تلاش برای احیای فرهنگ آسیایی است. فرهنگ و تمدن غرب در حال افول و در وضعیت سراشیبی است و دیگر نمی‌تواند نیازهای فرهنگی جهان را تأمین کند، در حالی که در آسیا از نظر فرهنگی و انسانی سابقه بسیار طولانی را شاهد هستیم؛ از کنفسیوس تا اسلام. ما حرف‌های خوبی برای همه دنیا داریم. انسانیت و روح انسانی در آسیا بیشتر از غرب جلوه دارد. مسأله دوم، سرمایه گذاری‌های چین است. چین امروز ۳۶۰۰ میلیارد دلار پول دارد و این سرمایه را می‌تواند در راه سازی و راه آهن و ساخت بنادر جدید در ایران سرمایه گذاری کند و شعار چین مبنی بر «یک کمربند - یک جاده» را از طریق عبور از ایران، اجرایی کند.

مسأله سوم، موضوع آموزش و مسائل پژوهشی و تحقیقات علمی در امور اقتصادی و اجتماعی و ... است که می‌توانیم در کنار هم دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های مشترک تأسیس کنیم. اخیراً به دعوت مجمع تشخیص مصلحت نظام هیأتی از حزب کمونیست چین به ایران سفر داشتند. من به آن‌ها پیشنهاد کردم که یک پژوهشگاه مطالعات غرب آسیا را در اینجا با هم راه اندازی کنیم که با یکدیگر به یک برداشت مشترک در رابطه با منطقه برسیم.

دکتر رضایی در پاسخ به پرسشی پیرامون انتظارات ایران از چین گفت: ما معتقدیم که اقتصاد و تجارت بدون امنیت ممکن نیست. اگر امنیت در منطقه نباشد، تأمین انرژی چین و انتقال نفت و گاز به این کشور با اشکال مواجه خواهد شد. در ثانی اگر امنیت در منطقه نباشد؛ ممکن است امنیت چین هم به مشکل بخورد؛ بنابراین، الان زمان آن رسیده که ایران و چین در تأمین امنیت منطقه با یکدیگر همکاری کنند. این همکاری هم جنبه دیپلماتیک دارد و هم می‌تواند همکاری در زمینه مقابله با تروریسم باشد. چین در هر دو زمینه می‌تواند با ما همکاری داشته باشد و ما در این زمینه‌ها آمادگی داریم. الان روس‌ها با ما در سوریه همکاری می‌کنند، اخیرا هم دولت چین ۲۰ میلیون دلار برای کمک به دولت آقای اسد تصویب کرده و نشان می‌دهد که دولتمردان چین مایلند به منطقه بیایند. ما هم می‌توانیم به آن‌ها کمک کنیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد