سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

متن کامل بیانیه مشترک ظریف و موگرینی
در پایان قرائت بیانیه توسط موگرینی، وزیر خارجه کشورمان متن بیانیه را به زبان فارسی قرائت کرد.موگرینی و ظریف در کنفرانس خبری مشترک از اجرای برجام خبر دادند.به گزارش عصرایران، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران لحظاتی پیش در وی متن بیانیه مشترک برای اجرای برجام را قرائت کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است.
امروز، ما به روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدیم. از زمان روز تصویب، ما مجدانه تلاش کردیم و تعهد مشترک و اراده جمعی خود را به نمایش گذاشتیم تا سرانجام موجبات اجرای برجام را فراهم کنیم. امروز، شش ماه پس از نهایی شدن آن توافق تاریخی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران تعهدات هسته‌ای ذیربط خود تحت برجام را اجرا کرده است.
از آنجا که ایران به تعهدات خود عمل کرده است، امروز تحریم‌های مالی و اقتصادی ملی و چندجانبه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران منطبق با برجام برداشته شد. اتحادیه اروپایی، کشورهای 1+5، مرکب از جمهوری خلق چین، جمهوری فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، فدراسیون روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و ایران همچنین در زمینه استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته‌ای، در چارچوب برجام، همکاری خواهند کرد.
تحریم‌های سازمان ملل مربوط به برنامه هسته ای ایران برداشته شد. قطعنامه 2231 (2015) شورای امنیت که برجام را مورد تأیید قرار داد، از این پس در کنار پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی)، تنها چارچوب حقوقی مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران خواهد بود، و کلیه مفاد قطعنامه های 1696 (2006)، 1737 (2007)،  1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008)، 1929 (2010) و 2224 (2015) خاتمه می یابند.اتحادیه اروپایی تأیید کرده است که چارچوب‌های قانونی لازم برای برداشتن تحریم های مالی و اقتصادی اتحادیه درباره برنامه هسته ای ایران اجرایی شد. ایالات متحده اعمال تحریم های مصوب مرتبط با برنامه هسته ای ایران را امروز متوقف می‌کند که همچنین شامل لغو فرمان‌های اجرایی مربوطه و صدور مجوز برخی فعالیت‌ها، آنگونه که در برجام مشخص شده است، می باشد. اتحادیه اروپایی و ایالات متحده آیین نامه های مربوطه در خصوص جزئیات تحریم هایی که برداشته می شوند را صادر و از این طریق مشارکت بین المللی در پیشرفت اقتصادی ایران را تسهیل کردند.
به گزارش فارس، در ادامه این بیانیه آمده است: همانگونه که مقرر شده است، ما به مراقبت و نظارت بر اجرای کامل و موثر برجام از طریق کمیسیون مشترک، مرکب از 1+5 و ایران که توسط نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور روابط خارجی و سیاست امنیتی هماهنگ می گردد، دقیقا همانگونه که در 23 تیر 1394 توافق شد، ادامه خواهیم داد. آژانس بین المللی انرژی اتمی به سهم خود، مسئولیت مراقبت و راستی آزمایی اجرای برجام و نیز تعهدات ایران به عنوان عضو معاهده منع اشاعه و موافقتنامه پادمان و اجرای موقت پروتکل الحاقی را به عهده دارد.ما مایلیم با استفاده از این فرصت، از دولت اتریش به دلیل میزبانی، و از همه کشورهایی که از فرآیند مذاکرات حمایت و به اجرای برخی از تعهدات تحت برجام کمک کردند، تشکر نماییم. ما همچنین از تمامی شخصیت‌هایی که از سال 1382 هدایت مذاکرات را به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و 1+5 به عهده داشته‌اند، سپاسگزاری می‌کنیم.همه طرف‌ها باوری راسخ دارند که این توافق تاریخی، استوار و منصفانه است، خواست های همه را تأمین می کند، و اجرای مناسب آن گامی کلیدی در کمک به بهبود صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود.این دستاورد به روشنی ثابت می‌کند که با اراده سیاسی، پشتکار و از طریق دیپلماسی چندجانبه، ما قادریم سخت‌ترین معضلات را حل و فصل، و راه‌حل‌های واقع بینانه‌ای که قابلیت اجرای موثر داشته باشند پیدا کنیم. این یک پیام قاطع و امیدوار کننده است که جامعه بین‌المللی می‌بایست در تلاش‌هایمان برای ساختن جهانی امن‌تر، مدنظر داشته باشد. در پایان قرائت بیانیه توسط موگرینی، وزیر خارجه کشورمان متن بیانیه را به زبان فارسی قرائت کرد.
وزیر راه: خرید ۱۱۴ فروند ایرباس قطعی شد 
وزیر راه و شهرسازی گفت: خرید ۱۱۴ فروند هواپیما از ایرباس فرانسه قطعی شد.به گزارش خبرگزاری مهر، عباس آخوندی در جمع خبرنگاران با اعلام توافق برای خرید ۱۱۴ فروند هواپیما از ایرباس فرانسه برای استفاده شرکتهای ماهان، ایران ایر و هما گفت: طی ماه های اخیر مذاکراتی را با شرکت های سازنده هواپیما داشته ایم.وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توافق برای بازسازی ساختار هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: برای این منظور و بازسازی شرکتهای هواپیمایی داخلی به دنبال لیزینگ هواپیما نیز هستیم. مذاکره با بیمه های بزرگ دنیا نیز در این زمینه صورت گرفته است.آخوندی خاطرنشان کرد: در ۲ ماه گذشته میزان معاملات نسبت به ماه مشابه خود حدود ۱۱ درصد رشد داشته؛ بنابراین بخش مسکن به تدریج از رکود خارج می‌شود. با همین اقدامات میزان قدرت تسهیلات دهی بانک مسکن را می توان ۲.۵ ب
رابر افزایش داد.منبع: مهر
آزادی 11 زندانی در ایران و آمریکا همزمان با اجرای برجام (+اسامی) 
براساس توافق ایران و آمریکا، 14 نفر از ایرانیانی که به درخواست پلیس امریکا تحت تعقیب اینترپل قرار دارند دیگر تحت تعقیب نخواهند بود.عصر ایران - همزمان با روز اجرای برجام، 4 زندانی دو تابعیتی که در ایران محبوس بودند آزاد شدند.
 به گزارش روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی اعلام کرد: «در راستای مصوبات شورای عالی امنیت ملی ایران و مصالح کلی نظام چهار زندانی ایرانی دو تابعیتی ظرف روز جاری در چهارچوب مبادله زندانیان آزاد شدند.»  
اسامی چهار زندانی ایرانی-آمریکایی که امروز آزاد شدند عبارت است از «سعید عابدینی»، «امیرمیرزا حکمتی»، «جیسون رضاییان» و «نصرت الله خسروی».
براساس این مبادله هفت ایرانی دربند زندانهای آمریکا آزاد شدند که  اسامی آنها «نادر مدانلو»، « بهرام مکانیک»، « خسرو افقهی»، «آرش قهرمان»، «تورج فریدی»، «نیما گلستانه» و « علی صابونچی» است. براساس توافق ایران و آمریکا، 14 نفر از ایرانیانی که به درخواست پلیس امریکا تحت تعقیب اینترپل قرار دارند دیگر تحت تعقیب نخواهند بود.
هفت نفر دیگر از زندانیان ایرانی که نیز دوران محکومیت خود رادر آمریکا می گذرانند،پس از آزادی از قرنطینه (دوران تحت نظر) معاف خواهندبود
شورای اروپا تمامی تحریم های ایران را لغو کرد
شورای اروپا کلیه تحریم های مالی و اقتصادی مرتبط با برنامه هسته ای ایران را لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما  پس از آنکه آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی کرد ایران همه گام های توافق شده را در قالب (برنامه جامع اقدام مشترک) برجام اجرایی کرده است شورای اروپا همه تحریم های مالی و اقتصادی اتحادیه اروپا را که با برنامه هسته ای ایران ربط داشت لغو کرد.
شورای اروپا روز شانزدهم ژانویه 2016 اعلام کرد همه تحریم های مالی و اقتصادی مرتبط به برنامه هسته ای ایران را لغو کرده است.
پیشتر اتحادیه اروپا بخشی از تحریم هایش را ضد ایران در قالب برنامه اقدام مشترک به حالت تعلیق درآورده بود و هم اکنون نیز با اجرای برجام همه تحریمها لغو می شوند. منبع: خبرگزاری صدا و سیما
پاسخ کاخ سفید به جمهوریخواهان :اگر به توصیه های شما عمل می کردیم یک جنگ خونین با ایران به راه می افتاد
کاخ سفید به انتقادهای نامزدهای جمهوریخواه از نحوه عملکرد دولت اوباما در قبال دستگیری ملوانان آمریکایی پاسخ داد.کاخ سفید از موضع دولت آمریکا در قبال آزادی 10 ملوان آمریکایی دستگیر شده در ایران دفاع کرد و در واکنش به انتقادهای جمهوریخواهان از موضع دولت باراک اوباما در قبال این موضوع اعلام کرد: اگر به توصیه های جمهوریخواهان عمل می شد احتمالا یک جنگ خونین با ایران بر سر ملوانان به راه می افتاد.

به گزارش عصر ایران به نقل از وب سایت پولیتیکو "جاش ارنست" سخنگوی کاخ سفید روز جمعه در واکنش به انتقادهای نامزدهای جمهوریخواه در مناظره پنج شنبه شب آنها از موضع دولت اوباما در قبال دستگیری ملوانان آمریکایی از سوی ایران گفت:" ما درباره موضوع دستگیری ملوانان آمریکایی شفاف عمل کردیم و این حقیقت برایمان آشکار بود که اگر به توصیه ها و انتقادهای برخی جمهوریخواهان در این باره عمل می کردیم احتمالا بر سر موضوع ملوانان دستگیر شده مان باید وارد یک جنگ خونین با ایران می شدیم."
ارنست گفت : واقعیت این است که ملوانان ما هم اینک آزاد شده اند و هیچ گزند و آسیبی به آنها نرسید و قایق هایشان نیز آزاد شد و هیچ تلفاتی بابت این موضوع نداشتیم.

سخنگوی کاخ سفید افزود:" برای ما روشن نیست که چگونه می توانستیم از امنیت و سلامت مردان و زنان در حال خدمت به ارتش آمریکا اطمینان داشته باشیم اگر وارد جنگ با کشوری مثل ایران می شدیم که نیروهای نظامی قوی و پیشرفته دارد.
گفتنی است نامزدهای جمهوریخواه آمریکا پنج شنبه شب در مناظره انتخاباتی شان با پیش کشیدن موضوع دستگیری ملوانان آمریکایی ، انتقادات گسترده ای را از کاخ سفید کردند و اعلام کردند دستگیری ملوانان و انتشار فیلم عذرخواهی و تصاویر آنها از سوی ایران، برای آمریکا و آمریکایی ها تحقیر آمیز بود.
تد کروز یکی از نامزدهای جمهوریخواه در جریان مناظره پنج شنبه شب با اشاره به تحقیر آمیز بودن این حادثه برای آمریکا آن را مایه دلشکستگی دانست و گفت: از دیدن تصاویر ملوانان دستگیر شده آمریکایی در حالی که روی زمین نشسته و دست هایشان روی سرشان بود(هنگام دستگیری) وحشت زده شده است.
او از اوباما به دلیل عدم اشاره به موضوع دستگیری ملوانان آمریکایی در سخنرانی سالانه خود در کنگره به شدت انتقاد کرد.
ترامپ و کروز در مناظره انتخاباتی پنج شنبه شب نامزدهای جمهوریخواه

پاسخ کاخ سفید به جمهوریخواهان :اگر به توصیه های شما عمل می کردیم یک جنگ خونین با ایران به راه می افتاد
کروز وعده داد اگر رییس جمهور آمریکا باشد شهروندان آمریکایی دیگر شاهد چنین صحنه های تحقیر آمیز نخواهند بود و اگر چنین اتفاقی روی دهد او در مقام رییس جمهوری آمریکا واکنشی قاطع و خشن خواهد داشت.دونالد ترامپ و کریس کریستی دو نامزد دیگر جمهوریخواه نیز در مناظره پنج شنبه شب سخنانی مشابه درباره این حادثه داشتند و از رییس جمهور آمریکا به دلیل آنچه عدم واکنش مناسب به این حادثه خواندند، انتقاد کردند.
هشدار عربستان درباره پایان تحریم های ایران
وزیر خارجه عربستان گفت: کشورش حق دارد به گونه ای شدیدتر در بخش هایی از خاورمیانه مداخله کند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی شبکه اسکای نیوز عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی با هشدار در مورد پایان یافتن تحریم ها علیه ایران گفت آزاد شدن میلیاردها دلار ثروت مسدود شده ایران باید برای هر کسی نگران کننده باشد. الجبیر پس از نشست با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با اسکای نیوز تاکید کرد کشورش حق دارد به گونه ای شدیدتر در بخش هایی از خاورمیانه مداخله کند.منبع: خبرگزاری صدا و سیما
مرکز تحقیقات کنگره آمریکا عنوان کرد:
آمریکا در 12 سال گذشته به صورت رسمی بیش از 408 میلیون دلار برای تغییر نظام ایران تحت برنامه «ارتقای دموکراسی برای ایران» هزینه کرده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین می‌شود.

گروه جنگ نرم مشرق - تغییر نظام جمهوری اسلامی یا حداقل تغییر رفتار ایران، موضوعی است که حکومت آمریکا اعم از دولت و کنگره بدون وقفه به آن اهتمام داشته‌اند؛ یکی از راه‌های همیشگی برای حمایت از انقلاب سیاسی جدید در ایران توسط دولت و کنگره آمریکا، اجرای برنامه‌هایی موسوم به «ارتقای دموکراسی برای ایران» است.

در گزارش جدید مرکز تحقیقات کنگره آمریکا با عنوان «ایران، امنیت خلیج (فارس) و سیاست آمریکا» به قلم "کنث کاتزمن"، به برخی از بودجه‌های «ارتقای دموکراسی برای ایران» از سال 2004 تا کنون پرداخته که نشان می‌دهد بیش از 408 میلیون دلار در این رابطه هزینه شده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین می‌شود.

در اختیار ایرانیان قراردادن تجهیزات الکترونیک و نرم‌افزارها

دراین گزارش آمده است: قانون حمایت آزادی ایران که در 30 سپتامبر 2006 به امضا رسید، اجازه استفاده از منابع مالی (مقدار آن مشخص نشده است) برای ارتقای دموکراسی در ایران را ارائه کرد. چند قانون و دستور اجرایی صادرشده از سال 2010،‌ در نظر دارد تا اجازه فروش تجهیزات الکترونیک و نرم‌افزارها به ایرانیان را بدهد که به ایجاد ارتباطات آنها کمک می‌کند. معاون وزیر امور خارجه وقت، وندی شرمن، در 14 اکتبر 2011 تأیید کرد که برخی از بودجه‌های ارتقای دموکراسی برای ایران، در راستای آموزش ایرانیان در استفاده از فناوری‌هایی بوده است که بتواند تلاش‌های نظام ایران برای سانسور اینترنتی را تقلیل دهد.

378 میلیون دلار مالیات دهندگان آمریکا برای تغییر نظام ایران//// در حال ویرایش
برخی از بودجه‌های ارتقای دموکراسی برای ایران، در راستای آموزش ایرانیان در استفاده از فناوری‌هایی بوده است که بتواند تلاش‌های نظام ایران برای سانسور اینترنتی را تقلیل دهد

وزارت خارجه آمریکا، که اغلب از بودجه‌های مناسبی استفاده می‌کند تا بتواند از برنامه‌های ارتقای دموکراسی‌ای حمایت کند که توسط سازمان‌های مستقر در آمریکا و اروپا به اجرا در می‌آیند، بنا به دلایل امنیتی از ارائه نام دریافت‌کنندگان این بودجه‌ها خودداری می‌کند. مبالغی که در زیر نشان داده شده است، از دفتر دموکراسی و کار وزارت خارجه و دفتر امور خاور نزدیک گرفته شده است. برخی از این مبالغ همچنین برای تبادلات فرهنگی، دیپلماسی عمومی، و پخش برنامه در ایران استفاده شده است. دولت بوش تأیید کرده که تأمین مالی آشکار برای فعالان ارتقای دموکراسی در ایران، تلاشی دولتی برای تغییر رفتار نظام ایران بوده است و نه سرنگونی آن، با این حال برخی، اقدامات دولت بوش را پوششی برای رسیدن به هدف تغییر نظام می‌دانند.

مسائل پخش برنامه و «دیپلماسی عمومی»

این گزارش می‌افزاید: بخش دیگر تلاش برای ارتقای دموکراسی، توسعه سرویس‌های پخش برنامه‌های ایرانی آمریکا است. رادیو فردا کار خود را در سال 2002 زیر نظر رادیو آزاد اروپا و با همکاری صدای آمریکا آغاز کرد. این سرویس به عنوان جانشینی برای تلاش کوچک‌تری از پخش برنامه‌های ایرانی و با هزینه اولیه 4 میلیون دلار از تخصیص سال مالی 1998 تأسیس شد. قرار بود که نام آن رادیو آزاد ایران گذاشته شود اما هیچ‌گاه رسماً چنین نامی به آن داده نشد. رادیو فردا که مقر آن در پراگ است، هر روز هفته و به طور 24 ساعته برنامه پخش می‌کند و دارای 59 کارمند تمام‌وقت است. بودجه تخمینی آن 11.1 میلیون دلار در سال مالی 2014 و 11.5 میلیون دلار در سال مالی 2015 است.

378 میلیون دلار مالیات دهندگان آمریکا برای تغییر نظام ایران//// در حال ویرایش
بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا که جهت تغییر نظام در ایران فعالیت می‌کنند نیز از برنامه «ارتقای دموکراسی برای ایران» تامین می‌شود

سرویس فارسی صدای آمریکا سابقاً شبکه خبری فارسی (PNN) نامیده می‌شد. صدای آمریکا سرویس زبان فارسی خود را در جولای 2003 ایجاد کرد. قبل از 2014، این سرویس شبکه خبری فارسی نامیده می‌شد، و شامل برنامه‌های رادیویی، تلویزیونی، و اینترنتی بود. این سرویس به دلیل از دست دادن اکثر مخاطبان جوان، تحصیل‌کرده و ضد نظام ایرانی خود که به دنبال حمایت رسمی آمریکا بودند، با انتقادات اساسی مواجه شد. بنا به گزارش صدای آمریکا، هزینه‌های شبکه خبری فارسی بدین شرح است: سال مالی 2010، 23.78 میلیون دلار؛ سال مالی 2011، 22.5 میلیون دلار؛ سال مالی 2012، 23.32 میلیون دلار. در سال مالی 2013 هزینه‌های آن حدود 18 میلیون دلار بود. بودجه آن برای سال مالی 2014، 23.1 میلیون دلار و حدود 18 میلیون دلار برای سال مالی 2015 بود.

جدول منابع مالی برنامه موسوم به ارتقای دموکراسی در ایران

در گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا جدول بودجه برنامه ارتقای دموکراسی در ایران آمده است:

سال مالی 2004: به بخش تخصیص عملیات‌های خارجی مبلغ 1.5 میلیون دلار اختصاص داده شد تا «در اختیار اشخاص و سازمان‌های آموزشی، بشردوستانه و غیرانتفاعی در داخل ایران قرار گیرد تا از پیشرفت دموکراسی و حقوق بشر در ایران حمایت کنند». دفتر دموکراسی و کار وزارت خارجه مبلغ 1 میلیون دلار در اختیار بخشی از دانشگاه ییل،‌ و مبلغ 500 هزار دلار در اختیار «اعطای ملی برای دموکراسی» قرار داد.سال مالی 2005:‌ 3 میلیون دلار از بخش تخصیص کمک خارجی سال مالی 2005 برای ارتقای دموکراسی. حوزه‌های اولویت‌دار: توسعه حزب سیاسی، رسانه،‌ حقوق کارگری، ارتقای جامعه مدنی، و حقوق بشر.سال مالی 2006: 11.15 میلیون دلار برای ارتقای دموکراسی از بخش تخصیص کمک خارجی معمول در سال مالی 2006. 4.15 میلیون دلار توسط دفتر دموکراسی و کار وزارت خارجه اعطا شد، و 7 میلیون دلار برای «دفتر امور خاور نزدیک».سال مالی 2006 الحاقی: مجموع 66.1 میلیون دلار (از 75 میلیون دلار درخواستی) از الحاقیه سال مالی 2006: 20 میلیون دلار برای ارتقای دموکراسی؛ 5 میلیون دلار برای دیپلماسی عمومی با هدف قرار دادن مردم ایران؛ 5 میلیون برای تبادلات فرهنگی؛ و 36.1 میلیون دلار برای پخش برنامه‌های تلویزیونی صدای آمریکا و رادیو فردا. بودجه پخش برنامه از طریق بنگاه سخن‌پراکنی آمریکا (BBG) تأمین می‌شود.

سال مالی 2007:‌ در سال مالی 2007 6.55 میلیون دلار برای ایران (و سوریه) فراهم شد تا از طریق دفتر دموکراسی و کار وزارت خارجه تخصیص داده شود. 3.04 میلیون دلار برای ایران استفاده شد. هیچ نوع تأمین بودجه‌ای درخواست نشد.سال مالی 2008: 60 میلیون دلار (از 75 میلیون دلار درخواستی) در قانون تخصیص‌های تلفیقی در نظر گرفته شده است،‌ که از این مقدار،‌ طبق گزارش کنفرانس، ‌21.6 میلیون دلار برای برنامه‌های حمایتی از دموکراسی است، ازجمله تلاش‌های غیر خشن برای مقابله با مداخله ایران در دیگر کشورها. 7.9 میلیون دلار از سوی یک «صندوق دموکراسی» برای استفاده توسط دفتر دموکراسی و کار وزارت خارجه است. قانون تخصیص‌های تلفیقی همچنین به طور کامل دست به تأمین 33.6 میلیون دلار درخواستی برای پخش برنامه‌های ایرانی زد: 20 میلیون دلار برای سرویس فارسی صدای آمریکا؛ و 8.1 میلیون دلار برای رادیو فردا؛ و 5.5 میلیون دلار برای تبادلات با ایران.سال مالی 2009: درخواست 65 میلیون دلار از سوی ای‌اس‌اف به منظور «حمایت از اشتیاق مردم ایران برای دموکراسی و جامعه باز از طریق ارتقای جامعه مدنی، مشارکت مدنی، آزادی رسانه‌ای، و آزادی اطلاعات». قانون 1150 مجلس نمایندگان، مبلغ 25 میلیون دلار برای برنامه‌های ارتقای دموکراسی در منطقه ازجمله ایران فراهم می‌آورد.

سال مالی 2010: 40 میلیون دلار درخواست و برای برنامه دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک استفاده شد. برنامه‌های ارتقای حقوق بشر، جامعه مدنی، و دموکراسی عمومی در ایران مشتمل بر استفاده زیادی از این منابع وسیع منطقه‌ای می‌باشند.سال مالی 2011: 40 میلیون دلار درخواست شد و برای برنامه‌های دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک استفاده خواهد شد. برنامه‌ریزی در خصوص ایران با این منابع مشابه سال مالی 2010 است.سال مالی 2012: 35 میلیون دلار برای دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک؛ برنامه‌های مربوط به ایران مشابه سال مالی 2010 و 2011 است.سال مالی 2013: 30 میلیون دلار برای دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک؛ برنامه‌های مربوط به ایران مشابه سال مالی دو سال قبل است.

سال مالی 2014: 30 میلیون دلار برای دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک؛ برنامه‌های مربوط به ایران مشابه سال مالی سه سال قبل است.سال مالی 2015: 30 میلیون دلار برای دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک؛ برنامه‌های مربوط به ایران مشابه سال مالی سال‌های قبل است. درخواست منابع در جهت کمک به ایجاد فیلترشکن‌های اینترنتی استفاده می‌شود.سال مالی 2016: 30 میلیون دلار برای دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک درخواست شد؛ برنامه‌های مربوط به ایران مشابه سال‌های قبل است.

تلاش‌های «دیپلماسی عمومی» آمریکا

در پایان این بخش از گزارش اشاراتی به روش‌های دیپلماسی عمومی آمریکا شده است: وزارت خارجه آمریکا نیز سعی در بهبود دیپلماسی عمومی خود به منظور دستیابی به مردم ایران است.· در می 2003،‌ وزارت خارجه وبگاه فارسی‌زبانی را تحت اختیار دفتر برنامه‌های اطلاعاتی بین‌الملل، به فهرست وبگاه‌های زبان خارجی خود اضافه نمود. این وبگاه به عنوان منبعی از اطلاعات در خصوص آمریکا و سیاست آن در قبال ایران معرفی شد.· در 14 فوریه 2011،‌ وزارت خارجه دست به ارسال خوراک‌های توییتر به زبان فارسی زد تا بتواند با کاربران اینترنت در ایران بهتر رابطه برقرار کند.· به منظور تقویت نسبی دیپلماسی عمومی آمریکا، وزارت خارجه در آوریل 2011 اعلام نمود که یک دیپلمات آمریکایی فارسی‌زبان مستقر در کنسولگری آمریکا در دوبی، به طور مرتب در رسانه‌های ایرانی حضور خواهد یافت.از سال 2006، وزارت خارجه حضور دیپلمات‌های آمریکایی فارسی‌زبان را در مأموریت‌های دیپلماتیک آمریکا در اطراف ایران افزایش داده است، تا بتواند تا حدی در به رسمیت شناختن و تسهیل حضور ایران در برنامه‌های ارتقای دموکراسی آمریکا کمک کند. واحد ایران در کنسولگری آمریکا در دوبی کاملاً وسعت یافته و به دفتر «حضور منطقه‌ای» تبدیل شده است،‌ و جایگاه‌های «نظارت بر ایران» به امکانات دیپلماتیک آمریکا در باکوی آذربایجان، استانبول ترکیه، فرانکفورت آلمان، لندن، و عشق‌آباد ترکمنستان اضافه شده است، و همه این مناطق دارای جمعیت وسیعی از ایرانیان مهاجر یا نزدیکی جغرافیایی با ایران هستند. «دفتر امور ایران» در وزارت خارجه شکل گرفته است و بنا به گزارش‌ها با گروه‌های تبعیدی موجود در آمریکا ارتباط برقرار کرده است.

رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در افغانستان درباره پروژه خطرناک مزدوران عربستان برای ایجاد اختلاف بین شیعیان و اهل تسنن و ضربه زدن به وحدت ملی این کشور هشدار داد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در افغانستان درباره پروژه خطرناک مزدوران عربستان برای ایجاد اختلاف بین شیعیان و اهل تسنن و ضربه زدن به وحدت ملی این کشور هشدار داد.
به گزارش «انتخاب»، "سید عیسی حسینی مزاری" در مراسمی به مناسبت شهادت "آیت الله نمر باقر النمر" روحانی بارز عربستانی، به تبیین اهداف عربستان از به شهادت رساندن این شیخ وارسته، و دلیل محکوم کردن این اقدام آل سعود از سوی مردم ایران و افغانستان و سایر کشورهای آزاده پرداخت.
وی همچنین در این مراسم به حرکات و فعالیت‌های تروریستی و ضد انسانی عربستان در افغانستان اشاره کرد.

حسینی با اشاره به وحدت مردم افغانستان از گذشته، افزود: مزدوران سعودی در رابطه با مسایل افغانستان با جدیت وارد شده‌اند و هزینه‌های هنگفتی خرج می‌کنند تا بلکه این جبهه واحد شیعه و سنی را به دو جبهه تقسیم کنند.
حسینی ادامه داد: جبهه شیعه و سنی، بعد جبهه شمال و جنوب و جبهات مختلف، اینجاست که اولا خود ما باید هوشیار باشیم و بیش از پیش در جهت وحدت شیعه و سنی عمل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید هر راهکاری که یاد داریم و از هر امکانی که می توانیم استفاده کنیم، در این رابطه باید عمل جدی داشته باشیم تا انشاء الله این جبهه متحد ما تا آخر متحد بماند، تا ما بتوانیم در افغانستان یک اقتدار و عظمت مثال زدنی ایجاد کنیم و در بین کشورهای اسلامی در این عرصه یکه تاز و درس آموز از مبانی و احکام اسلام و همچنان درس دهنده باشیم. لذا در رابطه با بحث هوشیاری، باید جدی باشیم.
حسینی با هشدار به مسؤولان افغانستان درخصوص پروژه داعش در این کشور، گفت: گروههای تروریستی به نام داعش از داخل افغانستان نیستند، و هیچ کدام این ها افغانستانی نمی باشند و حداقل سران و فرماندهان آنها افغان نیستند، حال ممکن است از داخل جمعیتِ مردم ما به دلیل فقر، سرباز استخدام کنند.
وی هشدار داد: سران این جریان افغانستانی نیستند، تمویل کنندگان این جریان نیز از این کشور نمی باشند، بلکه از خارج مرزها وظیفه جدی دارند، و دوستان متوجه باشند که اگر داعش در افغانستان مسلط شد، نه به شیعه رحم می کند و نه به سنی.
حسینی ادامه داد: برادران اهل سنت ما می دانند که داعشیان در عراق نسبت به اهل سنت چگونه عمل کردند، حتی تا جایی که توانستند مراکز مذهبی این ها را منهدم کردند، همانطور که مراکز مذهبی شیعیان را منهدم کردند. حتی جوانان سنی را سربریدند همان گونه که جوانان شیعه را سربریدند، حتی به ایزدی ها که مسلمان نبودند، رحم نکردند، به مسیحی ها رحم نکردند، هر چه تر و خشک در مقابل اینها قرار گرفت همه آنها را از دم تیغ گذراندند، در سوریه هم شما شاهد هستید که اینها چه کار کردند، اینها انسان نیستند، حتی حیوان نیستند و از حیوانات درنده هم پست ترند.

اوباما فروش هواپیماهای غیر نظامی به ایران را بلا مانع اعلام کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا با صدور یک یادداشت ریاستی خطاب به وزیر امور خارجه این کشور مجوز فروش هواپیماهای مسافربری به ایران و رفع تحریم های آمریکا در این زمینه را صادر کرد.صدور مجوز فروش هواپیمای مسافربری به ایران از سوی اوباما

به گزارش «انتخاب»، به نقل از روزنامه آمریکایی " یو اس ای تودی" در یکی از گام های مهم اجرایی شدن برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) رییس جمهوری آمریکا روز جمعه با صدور یک یادداشت ریاستی (فرمان اجرایی) خطاب به جان کری وزیر امور خارجه این کشور ، به اواختیار داد که مجوز فروش هواپیماهای غیر نظامی (مسافر بری) به ایران را صادر کند.

اوباما این اقدام را در راستای مصوبه سال 2010 کنگره آمریکا و به عنوان اقدامی در جهت اجرایی شدن تعهدات توافق هسته ای انجام می دهد. بر اساس مصوبه سال 2010 کنگره آمریکا رییس جمهوری آمریکا این اختیار را دارد تا صادرات کالا، خدمات، و یا فناوری های خاص به ایران را در صورتی که آن را "در جهت منافع ملی آمریکا " تشخیص دهد، از سر بگیرد.

منابع کاخ سفید روز جمعه به روزنامه یو اس ای تودی آمریکا گفتند تا زمان راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی هسته ای از انجام کامل تعهدات هسته ای ایران، آمریکا تحریم های خود را علیه برنامه هسته ای ایران برنخواهد داشت. با این حال این منابع تاکید کردند تا روز اجرایی شدن برجام چیز زیادی باقی نمانده است.

همزمان دیروز "بن رودز" معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ضیافت ناهار شبکه خبری بلومبرگ، اعلام کرد:" ایرانی ها تقریبا انجام تعهدات خود در قالب برجام را به اتمام رسانده اند و دیگر اقدام چندانی برای تکمیل تعهدات آنها باقی نمانده است.

این مقام آمریکایی تاکید کرد: این تعهدات انجام شده از سوی ایران، یک عقبگرد جدی در زمینه برنامه های هسته ای این کشور بوده است.

به گفته این مقام آمریکایی:به  روز اجرای برجام که همزمان با اعلام آژانس مبنی بر انجام کامل تعهدات هسته ای ایران است بیش از چند روزی باقی نمانده است و این همان روزی است که تحریم ها برداشته خواهد شد.

تحریم های فروش هواپیما و قطعات هواپیماهای مسافربری از قدیمی ترین بخش های تحریمی آمریکا علیه ایران است که  عمری به درازای انقلاب اسلامی دارد. این تحریم ها در دوره ریاست جمهوری جیمی کارتر رییس جمهوری اسبق آمریکا و به عنوان اقدامی تنبیهی در قبال اشغال سفارت و دستگیری کارکنان آن از سوی دانشجویان انقلابی ایران پس از 13 آبان 1358 وضع شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد