سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اجرای برجام در دی ماه خواهد بود به همین دلیل، تعداد زیادی از بازرسان آژانس وارد ایران شده اند و امیدواریم در روزهای آینده، کار را در اراک به اتمام برسانیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اجرای برجام در دی ماه خواهد بود به همین دلیل، تعداد زیادی از بازرسان آژانس وارد ایران شده اند و امیدواریم در روزهای آینده، کار را در اراک به اتمام برسانیم.
به گزارش «انتخاب»، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مراسم ششمین سالگرد شهادت دکتر علیمحمدی در جمع خبرنگاران گفت: تعداد زیادی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در گروه های مختلف وارد ایران شده اند و امیدواریم در روزهای آینده کار را در اراک به اتمام برسانیم.

تکذیب سخنان اردوغان/بمب‌گذار امروز در استانبول سعودی است نه سوری

روزنامه حریت ترکیه خبر داد که بمب‌گذاری امروز در شهر استانبول توسط یک تروریست سعودی انجام شده است.

خبرگزاری فارس: تکذیب سخنان اردوغان/بمب‌گذار امروز در استانبول سعودی است نه سوری                

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ساعتی پس از حادثه تروریستی امروز در استانبول گفت که عامل این حمله یک سوری تبار بود.

این در حالی است که روزنامه حریت ترکیه با رد سخنان اردوغان خبر داد که عامل این حمله تروریستی فردی سعودی تبار به نام نبیل فضلی است.

اردوغان در سخنانی پس از حمله امروز بجای توضیح درباره اینکه چرا داعش به قلب بزرگترین شهر ترکیه آمده بار دیگر ادعاها و سخنان تفرقه افکنانه خود علیه ایران، سوریه و روسیه را تکرار کرد.این درحالی است که دولت آنکارا در کنار عربستان سعودی اصلی ترین حامیان داعش در منطقه بوده‌اند.

انفجار در میدان «سلطان احمد» استانبول/ ۱۰ کشته و ۱۵ زخمی

    
شناسهٔ خبر: 3023193 -
لحظاتی قبل انفجاری در میدان سلطان احمد استانبول که از مراکز مهم گردشگری این شهر محسوب می شود رخ داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تا کنون اطلاعات چندانی در مورد این انفجار منتشر نشده اما شاهدان عینی از کشته شدن دست کم ده نفر و مجروح شدن ۱۵ نفر خبر داده اند.

به گفته شاهدان عینی صدای این انفجار بسیار بلند بوده و در محل حادثه اجساد تکه تکه شده مشاهده می شوند.

دولت رسانه ها را از پخش اخبار مرتبط ممنوع کرده است.

مقام دولت پاکستان:

هیچ نیروی زمینی را برای مشارکت با ائتلاف عربستان به منطقه گسیل نمی‌کنیم/ برای تنش زدایی بین تهران، ریاض پیشنهاد مهمی داریم

یک مقام دولت پاکستان ضمن اشاره به عدم حضور نیروی زمینی این کشور در ائتلاف عربستان، از تلاش در کاستن تنش بین تهران و ریاض خبر داد.

خبرگزاری فارس: هیچ نیروی زمینی را برای مشارکت با ائتلاف عربستان به منطقه گسیل نمی‌کنیم/ برای تنش زدایی بین تهران، ریاض پیشنهاد مهمی داریم                

به گزارش گروه بین‌المل خبرگزاری فارس،  مشاور امور بین‌الملل نخست وزیر پاکستان امروز سه شنبه اعلام کرد که اسلام آباد نیروی زمینی را به عربستان یا کشور دیگر اعزام نمی‌کند.

به نوشته روزنامه پاکستانی «داون» «سرتاج عزیز»  در جلسه کمیته شورای روابط خارجی مجلس پاکستان اعلام کرد که  کشورش تنها تبادل اطلاعاتی با عربستان سعودی در نبرد با خرابکاران خواهد داشت.وی در ادامه از تلاش‌های پاکستان برای کاستن از تنش بین ایران و عربستان سعودی خبر داد و گفت: «در جلسه اضطراری سازمان همکاری اسلامی که قراراست در جده با حضور وزرای خارجه کشورهای مسلمان برگزار شود، پاکستان پیشنهاد‌های مهم خود برای کاهش تنش بین ایران  عربستان را ارائه می‌دهد.»این مقام پاکستانی در خاتمه خواهان پایان یافتن درگیری‌ها در سوریه و یمن شد.

ایران انفجار تروریستی امروز استانبول را شدیداً محکوم کرد

    
شناسهٔ خبر: 3023493 -
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن شدید انفجار تروریستی امروز استانبول، مراتب تسلیت و همدردی ایران با خانواده های قربانیان این عملیات تروریستی و دولت و ملت ترکیه را اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، حسین جابری‌انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن شدید انفجار تروریستی امروز استانبول، مراتب تسلیت و همدردی صمیمانه جمهوری اسلامی ایران با خانواده های قربانیان این عملیات تروریستی و دولت و ملت دوست و برادر ترکیه را اعلام کرد.

جابری‌انصاری افزود: این عملیات تروریستی یک بار دیگر اولویت مبارزه یکپارچه کشورهای منطقه و جهان با تروریسم و افراط گرایی و ضرورت حل فوری بحران‌های جاری منطقه بر اساس راه‌حل سیاسی و طرد همه اشکال تروریسم را ثابت کرد. جمهوری اسلامی ایران در این زمینه‌ها در کنار ملت و دولت ترکیه می ایستد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
میزان: یک فروند هواپیمای آموزشی F4 به علت نقص فنی در حوالی یکی از روستاهای منطقه کهیری شهرستان کنارک سقوط کرد و خلبان و کمک خلبان آن شهید شدند.
ظهر امروز برخی از رسانه‌ها از سقوط یک جنگنده ایرانی در حوالی یکی از روستاهای منطقه کهیری شهرستان کنارک خبر داده بودند.
سخنگوی سپاه: جنگنده سقوط کرده متعلق به سپاه نیست
سردار رمضان شریف در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان در واکنش به خبر سقوط جنگنده ایرانی در کنارک سیستان بلوچستان  گفت: در مجموعه یگان‌های پروازی نیروی هوافضای سپاه امروز هیچ حادثه‌ای نداشتیم.
یک منبع آگاه در ارتش: جنگنده متعلق به ارتش نیست
یک منبع آگاه در نیروی هوایی ارتش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی میزان، در خصوص اخبار منتشر شده درباره سقوط یک جنگنده نظامی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرق کشور  گفت: این خبر صحت ندارد.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان: جنگنده سقوط کرده متعلق به ارتش است
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: یک فروند هواپیمای آموزشی F4 به علت نقص فنی در حوالی یکی از روستاهای منطقه کهیری شهرستان کنارک سقوط کرد و خلبان و کمک خلبان آن شهید شدند. 
علی اصغر میرشکار در گفتگو با رسانه ها در این باره اظهار کرد: این هواپیمای آموزشی متعلق به پایگاه دهم شکاری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقر در کنارک 20 دقیقه پس از پرواز آموزشی دچار نقص فنی شده است.وی افزود: خلبان این جت آموزشی قصد فرود اضطراری در یکی از جاده‌های شهرستان کنارک را داشته که به دلیل رفت و آمد خودروها و جلوگیری از آسیب رسیدن به مردم به ناچار منحرف و دچار سانحه شده است.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در این حادثه که ساعت 11 و 45 دقیقه رخ داد خلبان و کمک خلبان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. 

القاعده، عربستان را تهدید کرد

گروه القاعده تهدید کرد انتقام اعدام بیش از 40 نفر از عناصر خود به دست مقامات سعودی را از این رژیم خواهد گرفت.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گروه القاعده تهدید کرد انتقام اعدام بیش از 40 نفر از عناصر خود به دست مقامات سعودی را از این رژیم خواهد گرفت.
به گزارش «انتخاب»، به نقل از "العهد"؛ گروه "القاعده" با صدور بیانیه‌ای، تهدید کرد انتقام اعدام بیش از 40 نفر از عناصر تروریستی خود به دست مقامات سعودی را از این رژیم خواهد گرفت."القاعده" در این بیانیه با احمقانه توصیف کردن این اقدام عربستان، اعلام کرد: "جنایت جدیدی که رژیم آل‌سعود انجام داد، نشان می دهد این رژیم برای بقای حکومت خود، به سرکوب و نابودی مخالفان خود متوسل شده است."این بیانیه می افزاید: "حاکمان سعودی در حالی که می دانند مجاهدین (!) در شرق و غرب سوگند یاد کرده‌اند انتقام خون برادرانشان را می گیرند، این جنایت زشت را مرتکب شدند؛ ما پیش از این، به حاکمان ریاض در خصوص این اقدام احمقانه هشدار داده بودیم."منبع: باشگاه خبرنگاران
هر دو کشور خواهان آنانند که داعیه دار رهبری جهان اسلام باشند. بنابر این تحرکات موجود و جزر و مد های حاصل از آن هرچند می تواند روابط دیپلماتیک دو کشور را تیره تر نماید، اما بعید می نماید که به جنگ مستقیم منجر شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 اختلافات موجود در روابط ایران و عربستان در سال های گذشته به ویژه در حال حاضر به گونه ای چشمگیر رو به افزایش بوده که  در نهایت با اعدام شیخ نمر یک روحانی شیعه ناراضی در عربستان از یک سو و به آتش کشیده شدن اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران از سوی دیگر، منجر به تعطیلی کامل روابط دیپلماتیک دو کشور شده است.

به گزارش «انتخاب»، قطع کامل روابط دیپلماتیک بین دو قطب بزرگ شیعه و سنی منطقه در حالی صورت می پذیرد که این دو کشور دست کم در چهار سال گذشته درگیر جنگ تمام عیار در بحران سوریه بوده اند، لذا چنین وضعیتی نگرانی اغلب کشور های عرب  منطقه را  برای ادامه تنش در  بحران سوریه و به تبع آن در منطقه کرده است.

در این راستا تلاش عربستان برای بسیج و همراه کردن متحدانش در قبال ایران که به قطع و کاهش روابط دیپلماتیک برخی کشور های عربی با تهران شد، به واقع دمیدن بر آتشی تلقی شد که بسیاری از ناظران معتقدند که اگر بالا بگیرد، دامن همه منطقه را خواهد گرفت. با توجه به سطح اختلافات دو قطب قدرت در منطقه و با توجه به تصاعد بحران در روابط دیپلماتیک دو کشور پرسش اساسی این است که آیا بحران فزاینده در روابط ایران و عربستان می تواند به جنگ بیانجامد؟

در پاسخ به این پرسش باید اذعان داشت که  با توجه به دلایل واقع بینانه به نظر نمی رسد که بحران فزاینده موجود در روابط دیپلماتیک دو کشور به جنگ ستقیم بیانجامد.

 اولین دلیلی که می تواند بر امتناع از بروز جنگ میان دو کشور دلالت کند آن است که  اساساً نزاع های دیپلماسی دو کشور اغلب مذهبی و اقتصادی و در پاره ای از موارد ارضی بوده است. هر دو کشور خواهان آنانند که  داعیه دار رهبری جهان اسلام باشند. بنابر این تحرکات موجود  و جزر و مد های حاصل از آن هرچند می تواند روابط دیپلماتیک دو کشور را تیره تر نماید، اما بعید می نماید که به جنگ مستقیم منجر شود.

دومین دلیلی که می تواند بر امتناع از بروز جنگ میان دو کشور دلالت کند،مربوط به دکترین های استراتژیک برای پشبرد اهداف دولت ها در منازعات و در گیر شدن در یک جنگ تمام عیار است. در دکترین های استراتژیک امر مفروضی وجود دارد مبنی بر آنکه: اگر حریف اول بداند که حریف دوم قابلیت وارد کردن ضربه دوم را داراست،حریف اول هیچگاه جنگ را آغاز نمی کند،زیرا هر گونه اقدامی به معنای نابودی حریف اول است که از طرف حریف دوم بر او وارد می شود. امروز ایران و عربستان به عنوان دو حریف استراتژیک در تنازعات خاورمیانه قابلیت وارد کردن ضربه اول و دوم را علیه یکدیگر دارند.

 مثلا عربستان می تواند با نقشی که در تولید بالای نفت در اوپک  با هدف کاهش قیمت جهانی آن دارد، به اقتصاد ایران صدمه بیشتری بزند، هر چند سعودی ها خود نیز از کاهش قیمت نفت ضرر می کنند. با این حال مسلم است که این اقدام عربستان در حکم وارد کردن همان ضربه اول در دکترین های استراتژیک  است که محققاً مطلوب ایران نیست. در مقابل ایران هم می تواند روی نقاط ضعف عربستان با راهبرد جنگ نیابتی در حوزه های بحرانی عربستان نظیر یمن  و بحرین،  چالش های بیشتری به سعودی ها تحمیل کند.

سومین دلیلی که می توان بر امتناع از بروز جنگ میان دو کشور ارائه داد مربوط به نوع  راهبرد های طرفین بحران است.در یک طرف بحران راهبرد های ایران قرار دارد  که با الگو های دولت یازدهم  خواهان منطقه ای امن، با ثبات و عاری از هرگونه خشونت است.در طرف دیگر بحران محمد بن سلمان وزیر دفاع سعودی  قرار دارد که جانشین ولیعهد و پسر ملک سلمان است. طبق همه معیارهای منطقی هیچیک از آنها نفعی از یک جنگ علنی  و تمام عیار نمی برند. چراکه ایران با الگو های رئیس جمهور خود حسن روحانی به تازگی به توافق هسته ای دست یافته است و لاجرم به تحکیم قدرتش از طریق یک دوره نوسازی اقتصادی نیاز دارد. محمد بن سلمان نیز باید با توجه به اقتضائات و بحران های درون خاستگاهی آنهم از جنس بحران مشروعیت که از الگو های رفتاری ملک سلمان ناشی است، باید موقعیت لرزان خود و سایر فرزندان صاحب منصب جدید سعودی را تثبیت نماید.

اما مهم ترین دلیلی که می توان بر امتناع از بروز جنگ میان دو کشور ارائه داد، بیشتر متوجه ایران است تا عربستان. هم اینک ایران شاهد یک رویداد سیاسی است و این رویداد سیاسی مهم چیزی جز فروپاشی رژیم تحریم ها علیه ایران نیست. در شرایطی که  توافقی میان ایران و قدرت های جهانی به امضا رسیده است و با  توجه به پیامد ها و هزینه های سنگین دیپلماسی که  با حادثه آتش زدن سفارت عربستان و حمله به کنسول گری آن کشور در مشهد گریبانگیر دیپلماسی ایران شده است،ایران خویشتنداری و مسالمت را ترجیح داده است. بدون شک این راهبرد متضمن فوایدی است که از یک سو بیشتر ناظر بر تامین منافع ملی است و از سوی دیگر تلاش  برای جبران خطای عناصر و عاملانی است که دستاورد های دیپلماسی معطوف به عقلانیت را در معرض خطر قرار می دهند.

با توجه به در گیری های لفظی  که بار ها  در وقت حاضر در زبان مقامات عربستان ساری و جاری شده است، این درگیری های لفظی را باید به مانند ابرهایی دانست که آسمان سیاست دو کشور را تیره می سازند.اما دیری نمی پاید که به تدریج آنهم با تمهید مقدماتی جدید از مقدار و شدت آن کاسته خواهد شد. بنابر این با مجموعه دلایل ارائه شده،به لحاظ منطقی نباید هیچ جنگی بین دو کشور رخ دهد هر چند که خاورمیانه این روزها در حکم انبار باروت است و این قابلیت رادارد که هر گونه تضمینی را در امتناع از بروز جنگ بی اثر سازد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد