سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاس روز

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ماجرای سفرهای پناه‌جویان به اروپا و به ویژه آلمان و همچنین مواضع اخیر خانم مرکل، صدراعظم آلمان را در افکار عمومی جهان مؤثر دانست و گفت: پناه‌جویان حقیقتاً انسان‌های مظلومی هستند که تروریست‌ها با حمایت حامیان مالی، نظامی و سیاسی خویش، کار، خانه، خانواده و زندگی آنها را متلاشی کرده‌اند و کمک به آنان کاری انسانی و اخلاقی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آقای گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان که در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرده است، امروز با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دیداری صمیمی داشت که درباره روابط اقتصادی، سیاسی، علمی و آموزشی دو کشور ایران و آلمان و همچنین مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای، به ویژه درباره سوریه، عراق، افغانستان، لیبی و ظهور گروه تروریستی داعش و فراز و فرودهای روابط ایران و عربستان بحث و گفتگو کرد.
به گزارش «انتخاب»، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ماجرای سفرهای پناه‌جویان به اروپا و به ویژه آلمان و همچنین مواضع اخیر خانم مرکل، صدراعظم آلمان را در افکار عمومی جهان مؤثر دانست و گفت: پناه‌جویان حقیقتاً انسان‌های مظلومی هستند که تروریست‌ها با حمایت حامیان مالی، نظامی و سیاسی خویش، کار، خانه، خانواده و زندگی آنها را متلاشی کرده‌اند و کمک به آنان کاری انسانی و اخلاقی است.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤال صدراعظم سابق آلمان، با پیچیده توصیف کردن اوضاع سوریه، گفت: برخی از تروریست‌ها که پیش از این در کشورهای مختلف پخش بودند و تشکیلاتی نداشتند، از اوضاع به هم ریخته‌ی سوریه که تا مدتی مطالبات اجتماعی مردم از دولتشان بود، سوءاستفاده کردند و باجنایت‌هایی که مرتکب شدند، نشان دادند که هیچ سنخیتی با مردم ندارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به نقشی که سوریه در تمام سالهای اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، برای حمایت از مقاومت و مردم آواره سرزمین‌های اشغالی داشت، گفت: متأسفانه امروز بخشی از آوارگان سوری، همان آوارگان فلسطینی هستند که اردوگاه آنان را منهدم کرده‌اند و آوارگی دیگری بر آوارگی آنان افزوده‌اند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر اینکه تروریست‌های حاضر در سوریه جنگ‌طلب‌هایی هستندکه در زمان هر دولتی که در سوریه باشد، آرام نمی نشینند، گفت: نگران مسئله‌ی سوریه هستیم، چون بحران سختی را ایجاد شده که اقتصادشان را مضمحل و خانواده‌ها را آواره کرد و فجایای انسانی زیادی نیز به بار آورد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح چرایی و چگونگی تشکیل گروه تروریستی داعش و اهداف حامیان آنان، گفت: این گروه تروریستی با تبلیغات سوء و انحرافی، از میان جوانان ناراضی از حکومت‌ها در کشورهای جهان سوم سربازگیری نموده و می‌نماید و با استفاده از سلاح‌ها و موادّ شیمیایی که در موصل و بیجی عراق به دست آورده، برای همه‌ی جهان خطرناک است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خصوص تنش‌های جدید در روابط ایران و عربستان که مورد سؤال صدراعظم سابق آلمان بود، گفت: مسئله‌ی ایران و عربستان عجیب است و بی‌تجربگی و تندروی بر دامنه‌ی آن افزوده، در حالی که بیشترین ضرر را در این مسئله جهان اسلام می‌بیند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با انتقاد از سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ی حاکمان بعد از ملک‌عبدالله در عربستان، گفت: حاکمان جدید پول زیادی دارند و چون کسی از آنان بازخواست نمی‌کند، در سیاست‌های داخلی و خارجی دست به اقداماتی می‌زنند که امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد.

ایشان اعدام آیت‌الله نمر را مصداق روشن بی‌خردی دانست و گفت: آقای نمر که نه اهل ترور بود و نه حزب و تشکیلاتی داشت و فقط سخنرانی و انتقاد می‌کرد، از سالها پیش محکوم به اعدام شده بود که همان موقع به ملک‌عبدالله نامه نوشتم، پیغام دادم و تلفنی صحبت کردم که اعدام چنین شخصیتی که توده‌ی مردم حرف‌هایش را قبول دارند و در سراسر دنیا طرفدارانی دارد، به مصلحت نیست که البته ملک‌عبدالله جریان اعدامش را متوقف کرده بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این جمله که معلوم بود شیعیان جهان، مردم ایران و شیعیان عربستان به خاطر این کار عصبانی می‌شوند، گفت: حاکمان سعودی اگر کمی بلوغ سیاسی نشانمی‌دادند، دچار این وضع هولناک نمی شدند.

ایشان کارشکنی‌های پی‌درپی در طول مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 را از دیگر سیاست‌های غلط حاکمان سعودی مخصوصاً پس از برجام دانست و گفت: علی‌رغم ادعای تضادی که با اسرائیل دارند، در این موضوع کاملاً با صهیونیست‌ها همراهی ‌کردند که البته براساس یک اشتباه محاسباتیغلط بود، چون کشورهای همسایه و مسلمان همیشه در اولویت سیاست خارجی ایران بوده و هستند.

ایشان با اشاره به وجود دو شهر مکه و مدینه در عربستان و همچنین تأکید بر اهمیت حج به عنوان یکی از فروع دین در اسلام، گفت: سیاست همیشگی جمهوری اسلامی کم کردن تنش با کشورهای همسایه، به ویژه عربستان است که مسائل حج و نفت، در ابعاد دینی و اقتصادی ما را به همدیگر نزدیک می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به صدر اعظم آلمان که تأکید می‌کرد روابط تیره‌ی ایران و عربستان، گسترش کمی و کیفی تروریست‌ها را سرعتمی‌دهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران تاکنون با سعه صدر و براساس عرف دیپلماتیک درصدد کاهش تنش با کشورهای منطقه، به ویژه عربستان سعودی بوده است که این مهم را به نفع دنیای اسلام و آرامش منطقه و جهان می‌داند.ایشان حضور مؤثر و حمایت‌های انسان‌دوستانه‌یایران از مردم و حکومت‌های مردمی در عراق، سوریه و افغانستان را نشانه‌هایی از سیاست نظام برای گسترش همکاری با همسایه‌ها دانست و گفت: ایراننقشی محوری و اساسی برای امنیت منطقه دارد و نمی خواهد امنیت منطقه‌ای که اکثریت آنان مسلمان هستند، به خاطر اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی مخدوش شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سیاست‌های ناتو و آمریکا برای اشغال افغانستان که از بین بردن ناامنی و کم کردن مواد مخدر را صراحتاً اعلام می‌کردند، گفت: ناتو و آمریکا پس از سالها حضور در افغانستان صراحتاً می‌گویند هم امنیت افغانستان تأمین نشد و هم کشت مواد مخدر چندین برابر شده است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به نقشی که پاکستان در حمایت از طالبان در افغانستان داشت، گفت: امروز هم ایران و پاکستان، می‌توانند اوضاع افغانستان را سر و سامان دهند، چون پاکستان حامی طالبان و ایران حامی دولت است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به حضور داعش در عراق و ناموفق بودن ائتلاف غربی‌ها برای نابودی این گروه تروریستی گفت: حمله‌های هوایی نمی تواند تروریست‌ها را از بین ببرد و راه‌حل ریشه‌کنی اینان، مبارزه مردم در داخل و حمایت‌های بیرونی از آنان است.

ایشان در ادامه سخنان خویش با تأکید بر اهمیت همکاری‌های ایران و آلمان و وجود ظرفیت‌ها و زمینه‌ها در هر دو کشور گفت: ایران می‌تواند دروازه‌ی ورود اقتصادی و علمی آلمان به منطقه‌ای از دنیا با حدود 400 میلیون جمعیت باشد که لازمه‌ی این کار تقویت و گسترش روابط و همکاری‌هاست.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به منابع غنی نفت و گاز، جمهوری اسلامی ایران را مرکز مهم انرژی‌های موردنیاز جهان دانست و گفت: تکنولوژی برتر آلمان می‌تواند زمینه‌ی همکاری‌های علمی، صنعتی و اقتصادی متقابل دو کشور، حتی در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان امتیازات ایران برای آب دریاها، باد، خورشید و زمین که نیازهای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر هستند، گفت: در جنوب کشور از خرمشهر تا مرز پاکستان در گواتر، ظرفیتی بسیار آماده در سواحل دریا و اقیانوس داریم که حتی لوله گاز در کنار آن آماده بهره‌برداری و در جاهایی در حال بهره‌برداری است، بخشی از این ساحل طولانی آباد، بخشی کویر است و وجود همه‌ی صنایع زیرمجموعه پتروشیمی در این منطقه یک امتیاز نسبی ایجاد کرده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دستاوردهای علمی و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی برای ساخت وسائط نقلیه با استفاده از انرژی خورشیدی و موتورسیکلت با انرژی برق، خطاب به صدراعظم سابق آلمان گفت: شما که در صنعت خودروسازی پیشرو هستید، می‌توانید در این زمینه با ایران همکاری کنید تا با سوخت سالم برق و یا خورشیدی از آلودگی‌های سوختی وسایل نقلیه در دنیا بکاهید.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی همکاری در مبارزه با تروریست‌ها را یکی از زمینه‌های قابل توجه در روابط ایران و غرب دانست و گفت: ایران که از نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی دچار تروریسم مزمن شد، تجربیات ارزنده‌ای برای مبارزه با آنها دارد و براساس همان تجربیات است که می‌بینیم الان جمهوری اسلامی در میان کشورهای ناامن منطقه، امن‌ترین کشور است.
آقای گرهارد شرودر در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به ایران، دیدار با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را فرصتی مغتنم برای استفاده از تجربیات ایشان در سیاست‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و گفت: به ایران آمده‌ام چون برخلاف نگرانی‌هایی که بعضی‌ها از تقویت روابط ایران و آلمان دارند، بر اراده‌ی اقتصادی و سیاسی کشور متبوعم تأکید کنم که می‌خواهیم روابط پایداری با ایران داشته باشیم.
صدراعظم سابق آلمان، ثبات صلح و امنیت در منطقه را به صلاح همه‌ی کشورهای جهان دانست و با اشاره به اوضاع به هم ریخته‌ی سوریه گفت: به نظر ما باید گفتگوهای وین برای حل مشکل سوریه بدون توجه به سیاست‌های کوتاه‌مدت بعضی از کشورها، به خاطر امنیت منطقه و جهان، به عنوان سیاستی پایدار ادامه یابد.

وی ثبات امنیت منطقه خاورمیانه را برای اروپا مهم دانست و با ابراز تأسف از تنش‌های میان ایران و عربستان گفت: در این شرایط سخت، دنیا منتظر است که تنش‌های دو کشور کم شود، البته آسان نیست، ولی تجربیات ارزنده‌ی شما در این مسیر کارساز است.
صدراعظم آلمان با تأکید بر این جمله که گاه در سیاست مواضع عجیب و غریبی اتخاذ می‌شود به نگرانی‌های عربستان برای حل مشکل هسته‌ای ایران با آمریکا و غرب اشاره کرد و گفت: توافق ایران با غرب، عربستان را دچار احساس ناامنی کرده که شاید به خاطر تزلزل در روابط آنها با آمریکا باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه آمریکا دیگر به نفت و گاز عربستان احتیاجی ندارد، حاکمان عربستان به دنبال نقش جدیدی می‌گردند که البته کارهایشان مخالفت ثبات صلح و امنیت است.

وی اوضاع به هم ریخته‌ی سوریه را عامل اصلی هجوم پناه‌جویان به اروپا دانست و گفت: البته اشتباه اصلی را غرب و ترکیه در آغاز مسائل سوریه کرده بودند که می‌گفتند اول اسد باید برود و بعد مذاکره کنیم، در حالی که اگر مذاکره اولویت می‌یافت، شاید خیلی از مسائل حل می‌شد.
وی با ابراز خرسندی از دستاوردهای علمی و صنعتی ایران به خصوص تولید ماشین با انرژی خورشید و موتورسیکلت با برق، گفت: این دستاورد برای آلمان که ادعای پیشرفت در صنعت خودروسازی دارد، جالب است و حتماً با وزرای مربوطه در ایران و آلمان صحبت می‌کنم تا همکاری ها عملیاتی و اجرایی شوند.
صدراعظم سابق آلمان با تأکید بر این جمله که بدون ایران هیچ صلحی در منطقه امکان‌پذیر نیست، گفت: امیدوارم با حل مسئله‌ی هسته‌ای، در کنار روابط اقتصادی و صنعتی، روابط سیاسی کشورهای مهم جهان با ایران نیز به برقراری صلح و امنیت منطقه ای و بین‌المللی کمک کند.
وی در پایان این دیدار خطاب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: حرف‌های شما جالب و شنیدنی است و من از این دیدار تجربیات خوبی به دست آوردم.
حمله به سفارت سعودی کار کیست؟/ اتفاقی که خیلی شبیه قتل‌های زنجیره‌ای است!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۶
 
پس از یورش شبانه به سفارت عربستان در تهران، تصورات قالبی و ذهنیت‌‌های آلوده و کلیشه‌ای، نیروهای مؤمن به انقلاب اسلامی را مورد هجمه قرار دادند.
حمله به سفارت سعودی کار کیست؟/ اتفاقی که خیلی شبیه قتل‌های زنجیره‌ای است!
گروه سیاست جهان نیوز ـ پس از یورش شبانه به سفارت عربستان در تهران، تصورات قالبی و ذهنیت‌‌های آلوده و کلیشه‌ای، نیروهای مؤمن به انقلاب اسلامی را مورد هجمه قرار دادند. بی‌بی‌سی آن را به بسیج و سپاه منتسب کرد و در داخل نیز از واژه لباس شخصی‌ها استفاده شد. بدون تردید حمله‌‌کنندگان نمی‌توانند تصوری از آفت‌ها و مضرات این موضوع داشته باشند و کج فهمی آنان باعث گردید تا تقبیح شهادت یک عالم دینی به تقبیح حمله به سفارت تغییر یابد.
بررسی‌ها نشان می‌دهدکه این کار صرفاً یک تصادف و هیجان نبوده و برخوردار از سازماندهی است و سازمان دهندگان آن در صحنه حاضر بوده‌اند و برخی چهره‌‌های رادیکال را نیز در وسط ماجرا به میدان کشیده‌اند تا امر دستگیری اتفاق افتد. طراحان قطعاً اهداف مشخصی را دنبال می‌کردند اما آنچه مسلم است اینکه اقدام مذکور از جهت هدف‌گذاری بسیار شبیه ماجرای قتل‌‌های زنجیره‌ای است. در قتل‌‌های زنجیره‌ای اهداف دوگانه تعقیب می‌شد. از یک طرف درصدد بی‌اعتبارسازی دستگاه امنیتی کشور بودند که در کنار آن شورای نگهبان، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و سپاه را نیز در پازل نهایی مدنظر داشتند و از الگوی بی‌اعتبارسازی ک.گ.ب، دادگاه قانون اساسی و پلیس شوروی سابق (قبل از فروپاشی) استفاده می‌شد.
از سوی دیگر عاملین و آمرین قتل‌‌‌های زنجیره‌ای بعداً نیت خود را خیر دانستند و هدف خود را ایجاد فاصله بین ملی – مذهبی‌ها و خاتمی اعلام کردند و گفتند چون بعد از دوم خرداد، ملی - مذهبی‌ها به خاتمی و نظام نزدیک شده بودند خواستیم این فاصله مجدد برقرار شود. به نظر می‌رسد در ماجرای سفارت عربستان، هجمه به سپاه و بسیج همزمان با تصویب و آماده کردن چند طرح تصویبی علیه سپاه در کنگره امریکا مورد نظر بوده است و دم خروس این کار از رسانه‌‌های فارسی زبان غرب کاملاً هویداست. قراردادن نیروهای انقلاب در مقابل مشی اعتدالی دولت در سیاست خارجی (بخوانید انفعال) و قطب‌بندی تعامل ستیز در آستانه انتخابات مدنظر بوده است و از سوی دیگر بی‌اعتبار نشان دادن سیاست تنش‌زدایی روحانی با اقدامات خشن نیز دور از ذهن نیست.
بنابراین انتظار می‌رود قوه قضائیه فراتر از عوامل میدانی که شاید برای «دلمون خنک شد» به این کار اقدام کردند به طراحان نیز توجه کرده با آنان برخورد کنند.
منبع: روزنامه جوان
پالایشگاه‌های ایران درآستانه ورشکستگی/ مازوت قاتل پالایشگاه‌ها شد
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۴
 
با سقوط قیمت نفت و بالا بودن ظرفیت تولید نفت کوره، اکثر پالایشگاه‌های نفت کشور زیان ده شده‌اند و به اعتقاد مسئولان وزارت نفت، درصورت عدم حمایت‌های دولتی اکثر پالایشگاه ایران ورشکست می‌شوند.
پالایشگاه‌های ایران درآستانه ورشکستگی/ مازوت قاتل پالایشگاه‌ها شد
گروه اقتصاد جهان نیوز ـ  ظرفیت فعلی پالایش نفت خام ایران با احتساب میعانات گازی به حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه می‌رسد که با وجود ایجاد این ظرفیت، اما به دلیل بالا بودن ظرفیت تولید محصولاتی همچون نفت کوره «مازوت»، حاشیه سود فعالیت‌های پالایشگاهی در کشور را به شدت کاهش می‌دهد.
در شرایط فعلی ایران از نظر ظرفیت پالایش نفت در جایگاه یازدهم، از نظر تولید بنزین در جایگاه نهم و در زمینه تولید گازوئیل در رده سیزدهم جهان قرار دارد اما از حیث تولید نفت کوره ایران به بزرگترین کشور تولیدکننده این محصول نفتی در جهان تبدیل شده است.بر این اساس یکی از سیاست‌های توسعه و ارتقای سطح کمی و کیفی صنعت پالایش نفت ایران در دوران پساتحریم اصلاح سبد تولید فرآورده های نفتی در پالایشگاه ها با کاهش سهم نفت کوره به کمتر از ۱۰ درصد است.
از این رو تاکنون مذاکراتی با ژاپن، چین و کره جنوبی به منظور اجرای طرح‌های بهبود کیفیت و اصلاح کمیت تولید فرآورده های نفتی در برخی از پالایشگاه های قدیمی کشور همچون پالایشگاه آبادان، اصفهان، بندرعباس و لاوان آغاز شده است.
از سوی دیگر همزمان با سقوط آزاد قیمت جهانی طلای سیاه به بشکه‌ای کمتر از ۳۵ دلار، بالا بودن ظرفیت تولید محصولاتی با ارزش افزوده کمتر همچون نفت کوره به پاشنه آشیل پالایشگاه‌های قدیمی نفت کشور تبدیل شده است به طوری که با استثنای پالایشگاه نفت شازند اراک تمامی پالایشگاه‌های کشور زیان ده هستند و حتی برخی از این پالایشگاه‌ها در صورت عدم حمایت دولت ورشکست خواهند شد.

دلایل زیان بودن پالایشگاه‌ها

عباس کاظمی تایید زیان بودن اکثر پالایشگاه‌های نفت کشور، گفت: علت زیان ده بودن پالایشگاه‌های نفت ایران تولید مازوت زیاد است نه کاهش قیمت نفت خام و اگر سهامداران پالایشگاه‌ها به دنبال اجرایی کردن برنامه‌های تبدیل مازوت به بنزین یا گازوئیل نروند، همیشه با حاشیه سود پایین یا ضرر دهی باید فعالیت کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه اگر قیمت نفت خام کاهش پیدا کند در واقع برای پالایشگاه‌ها باید مناسب باشد که خوراک آنها ارزان شود ولی مشکل تولید مازوت یا نفت کوره زیاد است، تصریح کرد: بنابر این در شرایط فعلی اجرای پروژه‌های تبدیل مازوت به فرآورده‌های ارزشمند از نان شب واجب تر است.
معاون وزیر نفت همچنین در پاسخ به این پرسش مهر که بار مالی کاهش ظرفیت تولید نفت کوره به کمتر از ۱۰ درصد در پالایشگاه‌ها چقدر است؟ بیان کرد: حجم سرمایه گذاری بسته به ظرفیت پالایشگاه متفاوت است. برای نمونه، هزینه این تبدیل سازی در پالایشگاه اصفهان ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلار و همچنین بندرعباس به همین مقدار است.

پالایشگاه کرمانشاه تعطیل می‌شود

کاظمی همچنین در خصوص احتمال جمع آوری پالایشگاه نفت کرمانشاه در آینده ای نزدیک، توضیح داد: پالایشگاه کرمانشاه چون کوچک است و ۱۵ تا ۲۰ هزار بشکه بیشتر تولید نمی کند، خیلی ارزش تغییرات ندارد و از این رو به دنبال ساخت پالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه هستیم.
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه وزارت نفت به شدت به دنبال زمینه سازی برای اجرایی شدن طرح پالایشگاه نفت آناهیتای کرمانشاه است، تاکید کرد: تاکنون تخفیف ۱۰ درصدی به عنوان خوراک برای این پالایشگاه در نظر گرفته شده است و سرمایه گذاران هم آمده‌اند برای توسعه مذاکره کرده اند.

درخواست مشتریان برای خرید محصول با کیفیت

کاظمی با اشاره به ارتقای جایگاه بالا رفتن استاندارد و کیفیت فرآورده های نفتی در تجارت خارجی، بیان کرد: در حال حاضر بحث کیفیت پر رنگ شده که حتی مشتری‌های مرزهای خشکی فرآورده نفتی ایران همچون افغانستان و عراق به دنبال گازوئیل کیفی هستند که خوشبختانه واحد کیفی سازی گازوئیل در پالایشگاه نفت اراک و تهران در مدار بهره برداری است.
این مقام مسئول با بیان اینکه به زودی طرح جدید گازوئیل سازی پالایشگاه نفت لاوان در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، پالایشگاه نفت بندر عباس اوایل سال آینده و عملیات اجرایی پالایشگاه‌های اصفهان و تبریز به تازگی شروع کرده اند، بنابراین اگر همه فرآورده‌های تولیدی کیفی باشند فروش راحت تری خواهند داشت.
منبع:مهر
دروغ های شاخدار عربستان علیه ایران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۸
 
مطبوعات عربستان در پی شکست های آل سعود در عرصه های میدانی و سیاسی، پروژه جدید دروغ پردازی علیه ایران را در دستور کار قرار داده اند.
دروغ های شاخدار عربستان علیه ایران
به گزارش جهان به نقل از العالم، "عکاظ " از روزنامه های رسمی عربستان، در راستای شیعه هراسی، مدعی شد که ۶ شبکه دینی ماهواره ای ایرانی که برای کشورهای عربی برنامه پخش می کنند، از قلب تل آویو پخش می شوند و توسط یکی از بزرگ ترین شرکت های ارتباطات اسرائیلی حمایت می شوند.
عکاظ در ادامه ادعاهای خود نوشت: این شبکه ها عبارتند از آل البیت، فدک، الحسین، الانوار، العالمیه و الغدیر که همگی برنامه های خود را از ماهوارۀ آموس و از طریق شرکت "آر.آر.سَت" پخش می کنند.توسل رسانه های سعودی به دروغ های شاخدار علیه ایران، کار را به جایی رسانده است که از خوانندگان خود انتظار دارند، بدون هرگونه تحقیق، دروغ پردازی های آنان را باور کنند.
این در حالی است که همه این شبکه ها دارای صفحه اینترنتی هستند و همۀ آن ها آدرس ماهواره ای خود را بر سایت های خود درج کرده و هیچ یک از این شبکه ها از "ماهوارۀ آموس" برای پخش برنامه های خود استفاده نمی کنند و اساساً هیچ یک از این شبکه ها نه ایرانی هستند نه به زبان فارسی.
تلاشِ این روزنامۀ سعودی برای خدشه دار کردن چهرۀ شبکه های شیعی با انتسابِ دروغینِ آن ها به رژیم صهیونیستی در حالی صورت می گیرد که انور عشقی، ژنرال بازنشستۀ سعودی و از مقامات بانفوذ این کشور، تلاش گسترده ای را برای برقراری روابط آشکار میان عربستان و رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار داده و در رسانه ها، از بنیامین نتانیاهو – قاتل کودکان غزه – به عنوان مردی قدرتمند و باهوش یاد کرده و اعلام کرده است که اگر رژیم صهیونیستی طرح سازش عربستان را بپذیرد، عربستان فوراً در تل آویو سفارت باز خواهد کرد.
این روزنامۀ سعودی در ادامۀ ادعاهای عجیب خود، مدعی شد که این ۶ شبکۀ شیعی، در جهت خدشه دار کردن مذهب اهل تسنن، قرآنی متفاوت را تبلیغ می کنند که در میان مردم رواج دارد و با قرآن متداول میان سایر کشورهای جهان اسلام، تفاوت دارد.
اشتباه عربستان در فروش سهام آرامکو
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۳
 
عربستان در یاس ناشی از افول قیمت نفت به فکر فروش بخشی از سهام غول نفتی «آرامکو» افتاده حال آنکه اجرای این ایده نیازمند افشای روش اداره شرکتی است که ریاض اسرار آن را محرمانه نگه می دارد.
به گزارش جهان به نقل از مهر، در حالیکه رژیم آل سعود ایده فروش سهام شرکت نفتی «آرامکو» را ارزیابی می کنند، برخی کارشناسان هشدار می دهند که احتمالا مقامات ریاض در حساب و کتاب خود پاسخگویی به دغدغه سرمایه گذاران خارجی درباره فساد حاکم بر کمپانی نفتی شان را لحاظ نکرده اند.
در همین رابطه خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» نوشت: تا به این جای امر، گردانندگان شرکت نفت آرامکو –بزرگترین شرکت انرژی جهان با ۲۶۱ میلیارد بشکه ذخیره نفتی و ۶۰ هزار پرسنل- صحت تمامی خبرهایی را که در رابطه با تصمیم ریاض مبنی بر واگذاری ۵ درصد از سهام ۲.۵ تریلیون دلاری خود به سرمایه گذاران خارجی وجود دارد، مورد تایید قرار داده اند.

حتی «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان نیز در گفتگو با نشریه «اکونومیست» صحت چنین مطلبی را مورد تایید قرار داده و از تصمیم گیری در باره آن ظرف چند ماه آینده سخن گفته است.اما از قرار، سرمایه گذاران خارجی آن طورها هم که به نظر می آید با اشتیاق از خوان نعمتی که ریاض برایشان باز کرده استقبال نکرده اند چرا که به قول کارشناسان مالی انگلستان همه مدعوین قبل از پاسخ دادن به دعوت ریاض دو مسئله اَسرار کمپانی آرامکو و تاثیر افول روز افزون بهای نفت بر بازارهای جهانی را در محاسبات خود لحاظ می کنند.
به گفته کارشناسان، اگر ریاض به دنبال فروش سهام شرکت نفتی آرامکو است، باید این را هم بداند که سرمایه گذاران خارجی همه جزئیات و تضمین های لازم درباره نحوه اداره شرکت، چشم انداز رشد اقتصادی و سیاست های تقسیم سود را جویا می شوند. حال سؤال این است که آیا ریاض هم به همان اندازه مایل به افشای اسرار خود هست.

از سوی دیگر کارشناسان نفتی هشدار می دهند که عدم درک صحیح عربستان از ساز و کار بازار آزاد می تواند سرنوشتی مشابه شرکت «پتروبراس» برزیل را برای آرامکو رقم بزند و به سقوط ارزش سهام آن منجر شود.
نکته اینجاست که جاه طلبی شاهزاده سعودی برای اجرای اصلاحات اقتصادی در عربستان ممکن است نتیجه معکوسی را برای آل سعود داشته باشد. تجربه نشان داده است که فروش سهام یک شرکت در حالی که ارزش دارایی آن به پایین ترین سطح ممکن رسیده است اقدام عاقلانه ای نیست. اما معمولا دولت ها در مواجهه با یاس ناشی از سقوط بهای نفت از تکرار این اشتباه ابایی ندارند.بنابراین در شرایط موجود، افزایش شمار سرمایه گذاران خارجی نه تنها تضمینی در مقابل فساد حاکم بر آرامکوی عربستان نیست، بلکه برعکس خصوصی سازی هر چند جزئی این غول نفتی به قیمت افشای اطلاعات مالی محرمانه ای تمام می شود که در حال حاضر سر به مُهر هستند.
اهمیت این مورد آخر با یادآوری این مطلب دو چندان می شود که عربستان سعودی معاهده بین المللی «حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری» را امضا کرده و طبق این معاهده یک شاکی خصوصی می تواند آرامکو را در یکی از دادگاه های بین المللی به چالش بکشد و در صورت احراز جرم، با حکم مراجع قضایی دارایی شرکت در هر یک از ۱۶۰ کشور عضو این معاهده قابل توقیف است.در این میان، پرداخت غرامت به یک شاکی خصوصی آن هم در شرایطی که ریاض هنوز قدمی برای رفع اتهامات خود در قبال نقش منابع نفتی اش در ایجاد تغییرات جوی نامناسب برنداشته، چندان به نفع آل سعود نیست.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد