سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

در یادداشتی مطرح شد
۵ نکته شریعتمداری درباره اقدام بی‌سابقه «پوتین»

پوتین در اقدامی بی‌سابقه و معنی‌دار، پس از ورود به تهران، فوری به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت، این اقدام وی در ایران بی‌سابقه بود و در جهان نیز به سختی می‌توان برای آن نمونه مشابهی یافت.

خبرگزاری فارس: ۵ نکته شریعتمداری درباره اقدام بی‌سابقه «پوتین»                

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: دیروز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که برای شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز به تهران آمده بود، در اقدامی بی‌سابقه و معنی‌دار، بلافاصله پس از ورود، به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت. این اقدام پوتین که در ایران بی‌سابقه و در جهان به سختی می‌توان برای آن نمونه مشابهی یافت، در حالی است که براساس پروتکل‌ها و اصول تعریف شده در عرف دیپلماتیک، رهبران و رؤسای جمهور کشورها برای مراسم رسمی استقبال از سوی کشور میزبان اهمیت ویژه‌ای قائلند تا آنجا که چگونگی مراسم استقبال و همخوانی آن با شأن و جایگاه خود را قبل از سفر به دقت ارزیابی می‌کنند و چنانچه مراسم پیش‌بینی شده برای استقبال، آنگونه که انتظار دارند، نباشد و بخش یا جزئی از آن را دون شأن خود تلقی کنند از انجام سفر نیز منصرف می‌شوند. از این روی چشم‌پوشی پوتین از استقبال رسمی و حرکت بی‌فاصله او برای دیدار رهبر معظم انقلاب، حیرت آمیخته با نگرانی محافل و رسانه‌‌های آمریکایی و اروپایی را به دنبال داشت. متن مذاکرات دو ساعته رئیس‌جمهور روسیه و رهبر انقلاب که ساعاتی پس از این دیدار منتشر شد، نشان داد که هم اقدام پوتین هوشمندانه و هدفمند بوده است و هم نگرانی آمریکا و متحدانش بی‌علت نبوده است و در این باره گفتنی‌هایی هست؛

1- بهانه سفر پوتین به ایران و موضوع اعلام شده آن، شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز بوده است بنابراین، انتظار آن بود که حضور در اجلاس یاد شده که مقدمه ضروری آن، پذیرش استقبال رسمی است، اولویت سفر رئیس‌جمهور روسیه باشد ولی اقدام غیرمنتظره و بی‌سابقه او در چشم‌پوشی از مراسم استقبال رسمی و حرکت بلافاصله برای دیدار با رهبر معظم انقلاب، به وضوح حاوی این پیام بود که شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز، موضوع و برنامه اصلی سفر پوتین نیست. محافل غربی این پیام را خیلی زودتر از آنچه  انتظار می‌رفت، دریافت کرده و نگرانی خود از موضوع «غیرگازی» این سفر و دیدار بیرون از عرف دیپلماتیک آن را پنهان نکردند. بی‌بی‌سی در تفسیری بدون اشاره به اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز که موضوع اعلام شده سفر پوتین بود، گفت؛

«اهمیت سفر پوتین به ایران را باید کیلومترها آن سوتر از تهران و در سوریه دید. هماهنگی و همکاری مسکو و تهران در سوریه، حالا به یک جبهه مهم و تأثیرگذار بدل شده و غرب را نگران کرده است. اصلی‌ترین نگرانی غرب این است که اتحاد ایران و روسیه، جبهه‌ای نو در مسائل جهانی و منطقه‌ای گشوده است که در آن غرب دیگر حرف اول را نمی‌زند.»

2- پوتین می‌داند که معادلات و مناسبات منطقه را جبهه گسترده مقاومت اسلامی رقم می‌زند. جبهه‌ای که از غرب آسیا تا شمال آفریقا را فراگرفته و نقشه آمریکا و متحدان غربی، عبری و عربی‌ آن را برای سلطه و غارتگری ملت‌های مظلوم این پهنه، با چالشی شکننده روبرو کرده است. رئیس‌جمهور روسیه به وضوح دیده و باور کرده است که هدایت این جبهه گسترده مقاومت به گونه‌ای مستقیم و غیرمستقیم، از سوی رهبر معظم انقلاب صورت می‌پذیرد و بینش و منش حضرت ایشان است که در این عرصه حرف اول را می‌زند،  این برداشت به پوتین توصیه می‌کند که روسیه برای حضور موثر و ایفای نقش در معادلات منطقه باید به کانون اصلی تصمیم‌گیری در این عرصه روی آورد.

3- نادیده گرفتن مراسم رسمی استقبال و دیدار با رهبر معظم انقلاب که بلافاصله پس از ورود به تهران صورت گرفت، این پیام روشن و خالی از ابهام را در خود دارد که پوتین از موضع رئیس‌جمهور یک قدرت بزرگ جهانی به ملاقات حضرت آقا نرفته است، بلکه مذاکره و تبادل‌نظر از موضع متوازن را دنبال می‌کرده است. این نکته با مراجعه به متن مذاکرات و گفت‌وگوی رد‌و‌بدل شده میان رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور روسیه به وضوح دیده می‌شود، هر چند بدون مراجعه به متن یاد شده نیز، این واقعیت قابل درک است، چرا که وقتی ایران اسلامی طی سی و چند سال گذشته به رهبری امام راحل(ره)  و از آن پس با هدایت و رهبری خلف حاضر ایشان در مقابل تمامی توطئه‌ها، باج‌خواهی‌ها، تحریم‌ها، حملات نظامی و ده‌ها دسیسه آشکار و پنهان آمریکا و متحدان اروپایی و منطقه‌ای آن نه فقط ایستاده و مقاومت کرده، بلکه به پیروزی‌ها و دستاوردهای غیرقابل تردیدی در این عرصه دست یافته است، بدیهی است که روسیه و یا هر قدرت دیگر جهانی و منطقه‌ای، تنها از موضع متوازن می‌تواند با جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکره شده و به اتخاذ تصمیم‌های مشترک دست یابد.

4- برخلاف رئیس‌جمهور و سایر دولتمردان آمریکایی- از کارتر تا اوباما- که در اوج کینه‌توزی و جنایات وحشیانه علیه ایران اسلامی دست سالوس به همراهی با جمهوری اسلامی ایران و همکاری در معادلات و مناسبات منطقه دراز می‌کنند، پوتین، ابتدا و قبل از دیدار اخیر با رهبر معظم انقلاب، سابقه‌ای از اقدامات عملی در بستر سیاست‌های اعلام شده جمهوری اسلامی ایران را با خود همراه کرده است تا مقدمه‌ای قابل قبول و اطمینان‌آور برای ادامه همکاری باشد و نه مانند دست چدنی پوشیده در دستکش مخملین اوباما که با حیله به سوی ایران دراز شده بود و با درایت ملکوتی رهبر معظم انقلاب، پس زده شد.

حضرت آقا در دیدار پوتین با اشاره به «مواضع و عملکرد رئیس‌جمهور روسیه به ویژه در یک‌سال و نیم اخیر» از جدیت وی برای گسترش روابط دوجانبه تقدیر کردند. قید «به ویژه در یک‌سال و نیم اخیر»  اشاره به همان سابقه مقدماتی است که آقای پوتین برای ادامه همکاری با جمهوری اسلامی، همراه خود آورده است. همین جا باید اشاره کرد همکاری ایران و روسیه در مقابله با جنگ نیابتی آمریکا و متحدانش علیه جبهه مقاومت که در سوریه و عراق جریان دارد و یکی از اصلی‌ترین مسائل سرنوشت‌ساز این روزهای منطقه و جهان است، تجربه قابل قبولی برای ادامه تعریف شده این همکاری است. تجربه‌ای که امروزه به کابوس آمریکایی‌ها و متحدان غربی و عبری و عربی آنها تبدیل شده است و به نوشته وال استریت ژورنال «دولت اوباما و متحدان اروپایی و عرب آن را با سراسیمگی به چاره‌جویی برای دور کردن روسیه از متحد خود، یعنی ایران واداشته است.» و به قول نیویورک‌تایمز «اگر روسیه با ایران و اسد همراه باشد، امیدها برای رسیدن به یک اجماع بین‌المللی - بخوانید آمریکا و متحدانش!- به یأس و ناامیدی بدل خواهد شد.» و ده‌ها نمونه دیگر از این دست.

5- انزوای جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه‌ها و مخصوصا عرصه‌های سیاسی و اقتصادی یکی از اهداف استراتژیک آمریکا و متحدانش در تمامی طول سی‌ و چند سال گذشته بوده است. با این پیش‌فرض که جمهوری اسلامی ایران در نهایت برای تأمین برخی از نیازهای خود چاره‌ای جز رویکرد به غرب و باج دادن نداشته باشد. این خط استراتژیک آمریکا را یک جریان آلوده داخلی با هماهنگی رسانه‌های غربی و تعدادی از روزنامه‌های زنجیره‌ای تحت مدیریت خود دنبال کرده و می‌کند. جریان آلوده مورد اشاره که در ماجرای فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 آشکارا در نقش ستون پنجم دشمن دست به وطن‌فروشی‌ زده بود، این روزها نیز با تساهل غیرقابل توجیه برخی از مسئولان و مراکز داخلی، همان خط دیکته شده را پی گرفته است. این جریان آلوده عمدتا از سه محور مقصود مورد نظر را دنبال می‌کند. اول؛ بزک کردن آمریکا و سرپوش نهادن بر جنایات و غارتگری‌های شیطان بزرگ. دوم؛ القای این توهم که تنها راه برای رسیدن به گشایش اقتصادی، نزدیکی به آمریکا و پرداخت هزینه این نزدیکی، یعنی تن‌دادن به غارتگری‌های گذشته آن است! و سوم؛ دور کردن سایر کشورهایی که بیرون از حلقه آمریکا و متحدانش قرار دارند و می‌توانند در یک رابطه و معادله دوجانبه و متوازن برخی از نیازهای کشورمان را تأمین کنند و البته در مقابل، مانند همه روابط متوازن دیگر، سهمی از این تعامل نیز داشته باشند.

این روزها، ناخرسندی توأم با عصبانیت و سراسیمگی جریان آلوده مورد اشاره را از روابط دوجانبه و حسابشده ایران و روسیه به وضوح می‌توان دید. «ترجیع‌بند» این جریان که به طور همزمان و هماهنگ از رسانه‌های داخلی تحت امر آنان و رسانه‌های تابلودار  دشمنان بیرونی تکرار می‌شود، این است که روسیه قابل اعتماد نیست و احتمال آن که در روابط و معادلات فیما‌بین عهدشکنی کند وجود دارد! که در پاسخ باید گفت؛ آیا آمریکا و سایر کشورهای غربی که برای ورود آنها لحظه‌شماری کرده و فرش قرمز پهن می‌کنید قابل اعتمادند؟! مخصوصا آن که اولا؛ خطوط ارتباطی ایران و روسیه - آنگونه که اشاره شد - کاملا تعریف شده است و ثانیا؛ - به قول جریان یاد شده - بدعهدی و مکر روسیه یک «احتمال» است که در صورت وقوع به آسانی قابل جبران و بازگشت خواهد بود ولی کینه‌توزی آمریکا «احتمال» نیست، بلکه واقعیتی غیرقابل انکار و محسوس و ملموس است.

و خدا بر درجات امام راحلمان- رضوان‌الله تعالی علیه - بیفزاید که در معرفی هدف اصلی این جریان آلوده می‌فرمودند «خط این بود که اصلا آمریکا منسی (فراموش) بشود. یک دسته شوروی را مطرح می‌کردند تا آمریکا منسی بشود. یک دسته، الله‌اکبر را کنار می‌گذاشتند و سوت می‌زدند و کف می‌زدند، آن هم در روز عاشورا، خط این بود که قضیه مرگ بر آمریکا منسی بشود».


 تصاویر این دیدار را مشاهده کنید:

 

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه ضمن ابراز خرسندی از عملکرد خلبانان روس در حملات هوایی برضد داعش در سوریه گفت عملیات نظامی روسیه در این کشور عملیات پیچیده‌ای است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه ضمن ابراز خرسندی از عملکرد خلبانان روس در حملات هوایی برضد داعش در سوریه گفت عملیات نظامی روسیه در این کشور عملیات پیچیده‌ای است.
به گزارش «انتخاب»، وی گفت: «تا جایی که به اقدامات خلبانان ما مربوط می‌شود، این عملیات عملیات پیچیده‌ای است که در آن همکاری گروهی عظیم و نیروهای هوایی مختلفی شرکت دارند.»وی افزود در این عملیات «جتهای جنگی، بمب‌افکن‌ها، سامانه های موشکی راهبردی و دو گروه دریایی در دریای خزر و مدیترانه که شامل کشتی‌های مجهز به موشک‌انداز می‌باشند و از دریای خزر موشک شلیک می‌کنند حضور دارند.»
وی بعد از مذاکرات با حسن روحانی همتای ایرانی خود در گفتگو با خبرنگاران گفت: «اقدامات خلبانان‌هایمان در سوریه را مثبت ارزیابی می‌کنم.»
پوتین گفت طرف ایرانی را از اقدامات ضدتروریستی روسیه در سوریه مطلع کرده است.وی افزود عملیات روسیه بدون حمایت ایران غیرممکن بود.
حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران تاکید کرد روابط کشورش با روسیه در حال گسترش است و وارد مرحله تازه‌ای می‌شود.
وی بعد از گفتگو با پوتین گفت: «دیدار رئیس‌جمهور روسیه از ایران این امکان را ایجاد کرد که درباره مسایل فوری همکاری و نیز مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کنیم.»وی تاکید کرد: «اسناد دوجانبه‌ای که امضا شده است نشان می‌دهد روابط میان ایران و روسیه در حال گسترش است و وارد مرحله تازه‌ای می‌شود.»
واکنش آمریکا به فروش اس - ۳۰۰ به ایران

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری دیروز (دوشنبه) به آغاز فروش سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران واکنش نشان داد.

خبرگزاری فارس: واکنش آمریکا به فروش اس - ۳۰۰ به ایران                

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مارک تونر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه به برخی گزارش‌ها درباره آغاز فرایند فروش سامانه دفاع موشکی اس 300 به ایران واکنش نشان داد.

وی در پاسخ به سوالی در این رابطه گفت: «تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که ما بارها مخالفت خود را با فروش اس 300 به ایران اعلام کرده‌ایم و وزیر خارجه (جان کری) این را به طور خصوصی به لاوروف هم گفته است.»

پیش تر مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه از آغاز فروش این سامانه دفاع موشکی به ایران خبر داده بود.

تونر در پاسخ به سوالی درباره هدف دیدار بین اشتفان مولر، مسئول آمریکایی اجرای برجام و همتای ایرانی‌اش، سید عباس عراقچی گفت که در این باره چیزی نمی‌داند.

در حال تکمیل....

گزارش ویژه اندیشکده «مطالعات امنیتی اسرائیل»
شکست ریاض در تشکیل محور عرب-سنی علیه ایران/ حضور فعال ایران در منطقه ریاض را مجبور به تداوم نبردهای نیابتی می‌کند

اندیشکده «مطالعات امنیت اسرائیل» در گزارشی نوشت: حضور قدرتمند‌تر ایران در عرصه معادلات منطقه خوشایند حکومت آل سعود نیست.

خبرگزاری فارس: شکست ریاض در تشکیل محور عرب-سنی علیه ایران/ حضور فعال ایران در منطقه ریاض را مجبور به تداوم نبردهای نیابتی می‌کند                

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس اندیشکده «مطالعات امنیت اسرائیل» در تازه‌ترین گزارش پیرامون تهدیدهای داخلی و بیرونی که رژیم آل سعود با آن مواجه است، نوشت: خاندان آل سعود سال‌ها توانستند به طور قابل توجهی بر چالش‌های داخلی و بیرونی فایق آیند و این به خاطر تعامل شاهزاده‌های این کشور  و اداره تنش‌های داخلی به مدد درآمدهای حاصل از نفت بود. اجماع چالش‌ها در دوره‌ای از تحولات منطقه‌ای و تغییرهای داخلی تاریخی مسئول پرورش فرایندهایی است که در نهایت قلمروی پادشاهی را تغییر می‌دهد. با توجه به این‌که راهی برای پیش گویی زمانی وقوع تحولات وجود ندارد بنابر این تصمیم گیرندگان در اسرائیل باید تغییرات در جریان پادشاهی سعودی را مد نظر داشته باشند که می‌تواند تبعاتی را برای ترتیبات منطقه‌ و ورای آن داشته باشد و میزان دوام و بقا توان بالقوه توسعه همکاری‌های بین اسرائیل و عربستان سعودی باید به دقت ارزیابی گردد.

*موشک‌های انصارلله دامنه نبرد را به داخل عربستان کشاند

اندیشکده یادشده با اشاره به برخی تهدیدهای داخلی عربستان سعودی به تهدیدهای بیرونی که آل سعود با آن مواجه است اشاره و «نبرد یمن» را مهمترین چالش ذکر کرده و در این زمینه نوشت: فوری‌ترین تهدید که عربستان سعودی با آن مواجه است نبرد طولانی در یمن است که با وجود موفقیت ریاض در تشکیل ائتلاف منطقه‌ای تحت رهبری خود اهداف نظامی این ائتلاف غالبا تغییر می‌کند و ساز و کارهای نظامی و سیاسی برای خاتمه بحران‌ها نامشخص است و شیعه‌های حوثی در یمن باوجود حملات هوایی مکرر نیروهای ائتلاف علیه اهداف متعلق به آن‌ها و متحدانشان هنوز در شمال این کشور حاضرند. دامنه این نبرد هنگامی‌که حوثی‌ها موشک‌های زمین به زمین و راکت به قلمروی سعودی شلیک می‌کنند، گسترش یافت.

*حضور بیشتر ایران در خاورمیانه و تداوم نبردهای نیابتی ریاض

خارج از عرصه نبرد یمن نیز وضعیت منطقه‌ای عربستان سعودی خوشایند نیست. توافق هسته‌ای ایران و رفع تدریجی تحریم‌ها ایران را قادر می‌سازد در بیشتر ستیزهای خاورمیانه منجمله خلیج فارس حضور قدرتمندانه‌تری داشته باشد. پس عربستان سعودی مجبور به تداوم نبردهای نیابتی علیه ایران است. همزمان نیز آمریکا در اقدامی تاسف انگیز برای عربستان سعودی علائمی دال بر کاهش تعهدهای دفاعی را در منطقه از خود بروز داده است. همچنین تلاش‌های آل سعود نیز برای استقرار جبهه سنی متحد علیه تهدیدهای فزاینده ایران با مشکلاتی مواجه شده است. اینک به نظر می‌رسد این جبهه بسیار شکننده‌تر از هر زمان دیگر شده و شکل دادن محور عرب، سنی متحد علیه ایران دور از تصورات سعودی‌ها می‌باشد که البته به خاطر حمایت علنی قاهره از دخالت روسیه در امور سوریه  و حفظ حکومت «بشار اسد» رییس جمهور این کشور  و نبرد قاطعانه مصر علیه اخوان المسلمین است که همگی این مواضع مخالف ریاض هستند.

در خاتمه این مطلب آمده است: با وجود آسیب پذیری عربستان از لحاظ داخلی و ترس این حکومت از افکار عمومی داخلی، و به یقین بن‌بست سیاسی در عرصه امور فلسطین و اسرائیل، این کشور کمتر قادر به مشارکت با اسرائیل می‌باشد.

توصیه‌ امنیتی داعش به اعضایش 

   

یک کتابچه‌ راهنمای امنیتی که توسط هواداران گروه تروریستی داعش دست به دست می‌شود، استفاده از سرویس امن و رمزنگاری شده‌ پیام‌رسانی iMessage اپل را توصیه می‌کند.
 به گزارش مشرق، کتابچه‌ی راهنمای امنیتی که OPSEC نام دارد توسط محققان آکادمی نظامی وست پوینت در فروم‌های آنلاین هواداران داعش پیدا شده است و در بر گیرنده‌ی جزئیات راه‌های گوناگون برای جلوگیری از شناسایی شدن است. 
 این راهنما ظاهراً به صورت کامل بر اساس کار مشابهی که توسط یک گروه کویتی برای توصیه به خبرنگاران و فعالان سیاسی که در غزه مشغول فعالیت هستند تولید شده است. هرچند که داعش این مجموعه توصیه‌های امنیتی را بین اعضایش توزیع کرده، اما به نظر می‌رسد که حتی خطرناک‌ترین اعضای این گروه هم واقعاً به آن عمل نمی‌کنند. عبدالحمید عبود، مغز متفکر احتمالی پشت جنایات بلژیک و فرانسه اغلب موفق به استفاده از رمزنگاری در ارتباطات تلفنی خود نبوده و همچنین تلفنی از خود بر جای گذاشته است که محتوای غیر رمزنگاری شده‌ای از جمله تصاویر و ویدئوهایی از خودش در آن موجود بوده است. بقیه‌ی کسانی که در حملات پاریس نقش داشتند تلفن‌هایی با GPS فعال از خود به جا گذاشته بودند که به مقامات کمک کرد تا با ردیابی مکان‌هایی که قبلاً در آن حضور داشتند، مقر اختفای آن‌ها را کشف کنند.

توصیه‌های امنیتی OPSEC تنها به کاربری که از آن استفاده می‌کند بستگی دارد
 
توصیه‌ امنیتی داعش به اعضایش
 
آرون برنتلی از مرکز مبارزه با تروریسم وست پوینت در مصاحبه با وایررد می‌گوید: 
 "کتابچه‌ی راهنمای امنیتی OPSEC بعد از آموزش‌های رسمی دولتی، بهترین توصیه‌های ایمنی را در بر دارد. مطالبی که در این راهنما آمده تقریباً همان چیزهایی است که خود من هم به فعالان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران برای جلوگیری از نظارت دولت بر آن‌ها توصیه می‌کنم."
 
او همچنین اضافه می‌کند:
 
"اگر واقعاً به این توصیه‌ها عمل کنند بسیار ایمن خواهند بود، اما بین آنچه شما آموزش می‌دهید و آنچه آن‌ها عمل می‌کنند تفاوت زیادی وجود دارد." 
 توصیه‌های کتابچه‌ی راهنمای OPSEC تا حد زیادی همان توصیه‌های عمومی برای جلوگیری از هک شدن است. فرقی نمی‌کند هک کننده چه کسی باشد؛ از سازمان دولتی و هکرهایی که از نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کنند گرفته تا سارقان هویت یا حتی شبکه‌های تبلیغاتی که به دنبال کسب اطلاعات کاربران هستند. 
 راهنما توصیه می‌کند که از پسوردهای قوی استفاده کنید و روی لینک‌های مشکوکی که احتمال می‌دهید سازمان‌های دولتی یا هکرها را قادر می‌سازد که امنیت شما را به خطر بیندازند کلیک نکنید. همچنین شیوه‌ی راه‌اندازی شبکه‌های وای‌فای اد-هاک (ad-hoc WiFi networks) برای توزیع عکس و پیام متنی بدون نیاز به اتصال به اینترنت هم در این کتابچه توضیح داده شده است.

فیسبوک بد است، iMessage خوب است، اشاره‌ای به پلی‌استیشن نشده است 
 بخش زیادی از کتابچه‌ی OPSEC از یک راهنما که توسط بنیاد مرز الکترونیک (Electronic Frontier Foundation) تهیه شده، اقتباس شده است که در آن توصیه می‌شود از سرویس‌های VPN امریکایی و اکثر سرویس‌های پیامرسانی رمزنگاری شده استفاده نکنید. همچنین به دلیل سابقه‌ی بد فیسبوک در حفظ حریم خصوصی، به صورت ویژه به اینستاگرام که زیرمجموعه‌ای از این شرکت است اشاره شده است. 
 به دلایل مشابه، استفاده از واتس‌اپ هم در این راهنما منع شده است. جالب اینجاست که مقامات رسمی دولتی در امریکا با اشاره به واتس‌اپ گفته بودند که به دلیل استفاده از رمزنگاری، این اپلیکیشن توسط داعش برای جلوگیری از ردیابی استفاده می‌شود. از طرفی یک شرکت امنیتی آلمانی به تازگی گزارشی منتشر کرده بود که بر اساس آن واتس‌اپ با وجود بهره‌گیری از رمزنگاری در سرویس خود، مشکلاتی در نحوه‌ی اجرای آن دارد. 
 کنسول پلی‌استیشن سونی، که وسیله‌ی دیگری است که از رمزنگاری استفاده می‌کند و توسط مقامات به عنوان یکی از روش‌های ارتباطی تروریست‌های داعش از آن نام برده شده، در این راهنما اصلاً به آن اشاره نشده است.  
گزارش بنیاد مرز الکترونیک به طور خاص به سرویس پیام‌رسانی AOL، پیام‌رسان بلکبری، فیسبوک مسنجر، چت گوگل و هنگ‌اوتس، اسکایپ، اسنپ چت و یاهو مسنجر اشاره کرده و آن‌ها را در ارائه‌ی رمزنگاری مبدأ به مقصد (end to end encryption) ناموفق می‌داند. در حالی که سرویس‌های iMessage و FaceTime اپل را بهترین گزینه‌های بازار می‌داند.  
راهنمای OPSEC مورد استفاده توسط داعش هم با اینکه استفاده از هرگونه محصول امریکایی را منع می‌کند، به پیروی از بنیاد مرز الکترونیک در مورد iMessage استثنا قائل شده است. امنیت iMessage به لطف استفاده از رمزنگاری به صورتی است که نه آژانس‌های امنیتی دولتی و نه حتی خود اپل قادر به جاسوسی از آن نیستند. هرچند شواهدی مبنی بر استفاده‌ی داعش از iMessage وجود ندارد؛ چرا که کتابچه‌ی راهنمای OPSEC در اصل برای استفاده‌ی ژورنالیست‌های فعال در غزه و توسط محققان کویتی نوشته شده است. از طرف دیگر داعش در مناطق مختلفی به انجام عملیات دست می‌زند که در برخی از آن‌ها ضریب نفوذ آیفون بسیار کم است.

اندروید پلتفرم مورد علاقه‌ی القاعده است
 
توصیه‌ امنیتی داعش به اعضایش
 
سال گذشته گزارشی از موسسه‌ی اطلاعاتی Recorded Future نشان می‌داد که گروه‌های مرتبط با القاعده با توجه ویژه‌ای به دستگاه‌های موبایل درحال توسعه‌ی ابزارهای رمزنگاری خودشان هستند و پلتفرم مورد علاقه‌شان هم اندروید است.  
دلیل اصلی علاقه‌ی القاعده به اندروید "در دسترس بودن دستگاه‌های اندرویدی به صورت وسیع و ارزان بودن این دستگاه‌ها در کشورهای در حال توسعه" ذکر شده است. هرچند اندروید به طرز افسانه‌ای به نداشتن امنیت و در معرض خطر قرار دادن کاربرانش مشهور است، اما همین ماهیت ناامن این پلتفرم، شبکه‌ی عظیمی از دستگاه‌های آسیب‌پذیر را برای بهره‌برداری در اختیار القاعده قرار می‌دهد تا از آن‌ها در حملات DDoS یا مبهم کردن منبع ارتباطاتشان استفاده کنند.

درست مثل رمزنگاری، درب پشتی (Backdoor، بک‌دور) هم می‌تواند توسط افراد خوب یا بد استفاده شود 
 راهنمای توزیع شده توسط داعش هشدار می‌دهد که به صورت کلی ارتباطات هم روی اندروید و هم روی iOS تنها در صورتی ایمن هستند که تمام ترافیک از طریق Tor (سرویسی که برای ناشناس ماندن کاربران استفاده می‌شود) رد و بدل شود. هم چنین به صورت ویژه به استفاده از تلفن‌های اندرویدی که از سرویس رمزنگاری شخص ثالث بهره می‌گیرند مانند Cryptophone و Blackphone اشاره شده است.  
این در حالی است که اپل به دلیل پشتیبانی نکردن از مکانیزم "درب پشتی" که موجب دسترسی آزاد نهادهای دولتی به ارتباطات شهروندان می‌شود، از طرف وزارت دادگستری امریکا و اداره‌ی تحقیقات فدرال تحت فشار است. 
هرچند شواهد نشان می‌دهند که تروریست‌ها برای برنامه‌ریزی حملاتشان معمولاً از ابزارهای رمزنگاری استفاده نکرده بودند، حملات جدید تروریستی در سطح دنیا این اهرم فشار را در اختیار FBI و CIA قرار داده است تا درخواست دسترسی بیشتر دولتی را داشته باشند. بر اساس گزارشی از نیویورک تایمز، هدف اصلی نظارت بر شهروندان در امریکا تهدیدات تروریستی نبوده، بلکه مبارزه با مواد مخدر و سلاح است. مدیرعامل اپل، تیم کوک، همچنان بر استفاده نکردن از "درب پشتی" تاکید دارد و بر این عقیده است که اجازه دادن به آژانس‌های امنیتی امریکایی و غربی به نظارت بر کاربران، سیاست احمقانه و کوته‌بینانه‌ای است.
 
تیم کوک در مصاحبه با تلگراف می‌گوید: 
 "برای محافظت از کاربرانی که از هر محصولی استفاده می‌کنند، باید رمزنگاری کنید. می‌توانید برای نمونه نگاهی به درز کردن اطلاعات شخصی کاربران بیندازید. ما به شدت به رمزنگاری مبدأ به مقصد اعتقاد داریم، نه درب پشتی."
 
توصیه‌ امنیتی داعش به اعضایش
 
کوک درباره‌ اجبار کمپانی‌ها به استفاده از درب پشتی هشدار می‌دهد: 
 "این کار عواقب هولناکی خواهد داشت. درب پشتی برای همه درب پشتی است و هر کسی می‌تواند از آن استفاده کند. رمزنگاری یک چیز نادر نیست که فقط دو یا سه کمپانی ثروتمند قادر به استفاده از آن باشند و بتوانید مطابق میل‌تان برای آن‌ها قانون و مقررات وضع کنید. رمزنگاری به صورت وسیعی در دسترس است. ممکن است شخص با آن احساس راحتی کند، اما در واقع شاید سودی نداشته باشد. اگر امنیت را ضعیف کنید، تنها افراد خوب از این مسئله آسیب خواهند دید. افراد بد و خلافکاران همیشه روشی دیگر پیدا خواهند کرد." 
 با وجود به رسمیت شناختن iMessage به عنوان ابزاری ایمن از سوی داعش، دفترچه‌ راهنمای امنیتی آن‌ها نشان می‌دهد که سخنان تیم کوک حقیقت دارند. بخش عمده‌ای از اعضای داعش در حال حاضر از دستگاه‌های ارزان قیمت اندرویدی استفاده می‌کنند و اگر زحمت رعایت مسائل امنیتی را به خودشان بدهند، اپلیکیشن‌های رمزنگاری خودشان را بر روی آن اجرا می‌کنند.
منبع: زومیت
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد