سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

تغذیه و سلامتی

همه چیز درباره درمان تندی فلفل !

آیا میدونستین برخلاف طعم های شیرین، شور و تلخ، زبان ما جوانه های چشایی لازم برای شناسایی طعم تند رو ندارن؟ پس واقعا چی میشه وقتی غذایی تند میخوریم و بعدش خیلی سریع گیرنده های درد رها شده و باعث میشن مغز فکر کنه دهان ما آتش گرفته؟!

برای مواقع ضروری، ما یه دستور العملی آماده کردیم که بتونین با تندی بیش از حد کنار بیاین. پس به خوندن ادامه بدین تا بدونین اگه ماده غذایی خیلی تند خوردین یا فلفل داخل چشمتون رفت باید چیکار کنین.

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net


*** اگه غذایی بیش از حد تند خوردیم چیکار کنیم؟؟
برای همه پیش اومده که با خوردن چیزی تند اشکمون دربیاد و دهانمون هم بسوزه و مثل دیوانه ها عرق کنیم. در چنین مواقعی اولین چیزی که به ذهنمون میرسه اینه که آب بنوشیم، اما اصلا ایده خوبی نیست، چون فقط باعث میشه طعم تندی در کل دهان پخش بشه. پس توصیه میکنیم این کارها رو انجام بدین:


شیر بنوشین یا ماست و بستنی بخورین
کپسایسین ، ماده ایه که در انواع فلفل موجوده و باعث میشه اونا تند بشن! لبنیاتی مثل شیر و ماست هم حاوی پروتئینی هستن به نام casein که باعث از بین رفتن کپسایسین شده و حس سوزش رو تسکین میده. لبنیات دیگه ای مثل کره، پنیر و خامه ترش هم میتونن کارساز باشن.

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net


یه قاشق عسل یا شکر برداشته و اون رو روی زبانتون نگه دارین
کپسایسین یه چربی طبیعیه، پس گذاشتن یه قند یا کمی شکر در دهان باعث جذب مقداری از این چربی که داره زبانتون رو میسوزنه، میشه. عسل هم همین تاثیر رو داره.


نان، برنج یا سیب زمینی بخورین
کربوهیدارت موجود در این مواد نشاسته ای باعث ایجاد سدی بین کپسایسین و دهانتون میشه. کربوهیدارت ها هم مقداری کپسایسین جذب کرده و سوزش رو کاهش میدن.

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net


کمی آب لیمو بخورین
آبلیمو روی بدن تاثیری قلیایی داره و میتونه به خنثی شدن حالت اسیدی طعم تندی بشه. مرکبات دیگه ای مثل پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی و آناناس هم قلیایی هستن و میتونن کارساز باشن.


*** اگه فلفل داخل چشم بره باید چیکار کرد؟
چشمها رو با شیر بشورین
شیر، کپسایسین رو از بین برده و حس سوزش رو کاهش میده. آب فقط باعث پخش شدن این ماده در کل چشم شده و اونا رو بیشتر میسوزونه. چون کپسایسین یه چربی طبیعی در همه انواع فلفل هاست، آب نمیتونه به راحتی اون رو از بین ببره، چون چربی و آب همدیگه رو جذب نمیکنن. شیر در همه ی موارد بهترین گزینه است.


چشم ها رو با محلول نگهدارنده لنز بشورین
مایع چشم به طور طبیعی نمک داره، به همین خاطره که اشک شوره. محلول لنز هم به همون مقدار غلظت شوری داره، پس استفاده از اون برای شستن چشم به حفظ سیستم دفاعی طبیعی چشم در برابر فلفل کمک میکنه.
 

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net


*** اگه غذاتون بیش از حد تند شد چیکار کنین؟
اگه غذایی که درست کردین بیش از حد تند شده، چند ترفند میتونن نجاتش بدن!

کمی شکر یا عسل بهش اضافه کنین
طعم شیرین میتونه طعم تندی رو کاهش بده. نصف قاشق چایخوری شکر داخل غذا بریزین.


از مواد تشکیل دهنده غذاتون کمک بگیرین
اگه غذاتون سبزی داره، پس سبزیجات بیشتر بهش اضافه کنین، اگه گوشت داره یا اگه برنجیه پس این مواد رو بیشتر کنین! البته شاید مجبور بشین سس و ادویه جاتش رو دوباره متعادل کنین.

مجله آنلاین ایران‌سان | www.IranSun.net


به غذاتون لبنیات اضافه کنین
البته این مورد بستگی به غذایی داره که تهیه کردین، اضافه کردن لبنیات به غذا باعث از بین رفتن ترکیبات فلفل میشه.

مواد قلیایی مثل آبلیمو، سرکه یا گوجه فرنگی به غذاتون اضافه کنین
آبلیمو، گوجه فرنگی و سرکه روی بدن ما تاثیری قلیایی دارن و میتونین با اسیدی بودن طعم تندی مبارزه کنن.

به غذاتون انواع دانه ها و آجیل اضافه کنین
اگه توی خونه آجیل دارین، اونا رو خرد کرده و به غذاتون اضافه کنین! یه قاشق کره بادام زمینی هم میتونه کارساز باشه (البته اگه بهش حساسیت ندارین!)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد