سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

طرح جدید کنگره آمریکا برای تجزیه عراق

در شرایطی که عملیات ها علیه گروه تروریستی داعش به طور همزمان در عراق و سوریه جریان دارد، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه قدرت های خارجی از پیگیری منافع فرصت طلبانه خود در این کشورها دست برداشته باشند، مشاهده نمی شود. در همین راستا، کنگره آمریکا طرحی را درباره مسیحیان عراق در دست بررسی دارد که می تواند به زمینه ای جدید برای تجزیه این کشور تبدیل شود.

کد خبر: ۵۴۶۷۸۷
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۹ - 12 November 2015
طرح جدید کنگره آمریکا برای تجزیه عراقدر شرایطی که عملیات ها علیه گروه تروریستی داعش به طور همزمان در عراق و سوریه جریان دارد، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه قدرت های خارجی از پیگیری منافع فرصت طلبانه خود در این کشورها دست برداشته باشند، مشاهده نمی شود. در همین راستا، کنگره آمریکا طرحی را درباره مسیحیان عراق در دست بررسی دارد که می تواند به زمینه ای جدید برای تجزیه این کشور تبدیل شود. 

به گزارش «تابناک»، پایگاه تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به موضوع واکنش ها نسبت به کشتار مسیحیان عراق به دست گروه تروریستی داعش پرداخته و از وجود طرحی در کنگره در این زمینه خبر داده است. با این حال، آنچه از محتویات این طرح برمی آید، این است که می تواند زمینه را برای ایده دیرپای آمریکایی ها مبنی بر تجزیه عراق فراهم نماید.

به نوشته این سایت، لابی گران مسیحی در آمریکا در تلاش هستند تا با فشار بر نمایندگان کنگره آمریکا، تدبیری اتخاذ کنند که ایالات متحده کشتار مسیحیان عراق و سوریه را به عنوان «نسل کشی» طبقه بندی کند و به این ترتیب، زمینه برای ایجاد یک «منطقه امن» مسیحی در عراق فراهم شود. 

لوآی میخائیل، یکی از فعالان مسیحی درگیر در این جریان می گوید: «ما در حال تشکیل دادن یک تیم لابی گر هستیم و تلاش داریم تا با جمع آوری پول، بتوانیم یک دیپلمات بسیار برجسته را استخدام کنیم تا به این ترتیب، کشورهای بیشتری را در این قضیه وارد نماییم». 

وی می افزاید: «آنچه ما هم اکنون و اینجا در تلاش برای انجام آن هستیم، این است که سعی داریم این قطعنامه نسل کشی به تصویب مجلس نمایندگان یا سنا برسد. اگر این قطعنامه تصویب شود، آنگاه ما می توانیم به مردم بگوییم که ببینید، مسیحیان و دیگر اقلیت ها با نسل کشی روبرو هستند و این موضوع از سوی کنگره نیز به رسمیت شناخته شده است. این بدان معناست که آن ها با جنایت علیه بشریت مواجهند و زمان آن رسیده که برای آن ها کاری انجام شود».

جف فورتنبری، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان که مهمترین حامی این طرح به شمار می رود، ضمن تأیید اهداف مورد اشاره از سوی میخائیل، می گوید: «نخستین هدف، افزایش آگاهی بین المللی راجع به این مسئله است. سپس می توان بحث کامل تری را درباره نگرانی های امنیتی و مسائل اقتصادی و سیاسی مرتبط، ترتیب داد. یکی از ایده های مطرح، ایجاد مناطق امنی است که امنیت اقلیت های مذهبی را در مناطقی مشخص تأمین نماید».

این قطعنامه که دقیقاً دو ماه پیش مطرح شده، تاکنون توانسته 146 حامی برای خود پیدا کند. محتوای این قطعنامه، درخواست از دیگر کشورها و همچنین سازمان ملل برای همراه شدن با آمریکا و طبقه بندی روند جاری به عنوان نسل کشی است. بر این اساس، جهان باید برای جلوگیری از جنایت های جنگی بیشتر، متحد شود و به ویژه افرادی که در منطقه «نینوا» دست به جنایت می زنند را تحت تعقیب قرار دهد. منطقه ای که این نماینده جمهوری خواه، آن را «قلب تاریخی مسیحیت» می خواند.

از دید میخائیل، این طرح به معنای بیرون راندن داعش از 80 درصد مناطقی است که هم اکنون در نینوا در اختیار دارد. وی می گوید: «اگر آن ها مصمم به کمک به ما باشند، می توانند افراد ما را آموزش دهند، کردها را آموزش دهند، به آن ها تجهیزات بدهند و یا خودشان، منطقه نینوا را برای ما آزاد کنند. آن وقت ما خودمان از آن محافظت خواهیم کرد. بدون برقراری یک منطقه امن و بدون محافظت بین المللی از منطقه نینوا، دیگر هیچ مسیحی در عراق نخواهد بود».

باید اشاره کرد که ایده تشکیل یک استان خودمختار در عراق برای مسیحیان آشوری در منطقه نینوا، دستکم به پنج سال پیش بازمی گردد؛ اما در شرایط کنونی و در سایه اقدامات داعش علیه اقلیت های مسیحی، بار دیگر مطرح شده و مورد بحث قرار گرفته است. این در حالی است که رهبر جنبش دموکراتیک آشوریان عراق که عضو پارلمان این کشور نیز هست، هفته گذشته به صراحت این ایده تجزیه طلبانه را رد و آن را محکوم کرد.

یونادام کانا در این زمینه گفت: «کسانی که این چنین خواسته هایی را مطرح می کنند، خارج از عراق هستند؛ در حالی که ما که به شدت مشغول کار بر روی این موضوع در پارلمان هستیم، به اصول مندرج در قانون اساسی عراق وفاداریم و بر اهمیت زندگی کردن در چارچوب یک وطن واحد که همه عراقی ها از همه گروه ها را به هم پیوند می دهد، تأکید داریم. ما همچنین بر این باوریم که ایده تأسیس یک منطقه خودمختار، ماهیتاً نژادپرستانه است و سبب انزوای ما از یکدیگر خواهد شد».

نجم الدین کریم، فرماندار کرکوک نیز اخیراً ضمن هشدار نسبت به این طرح، اشاره کرد که در مناطق مذکور، ترکیب در هم تنبده ای از قومیت های مختلف وجود دارد و نمی توان به نام حمایت از مسیحیان، در نینوا منطقه امن تشکیل داد. 

به این ترتیب، آن گونه که مشخص است، در بحبوحه درگیری های نیروهای دولتی و مردمی در هر دو کشور عراق و سوریه با تروریست های داعش، ایالات متحده همچنان به طرح های خود برای تجزیه این دو کشور و به ویژه عراق اصرار دارد و به دنبال تراشیدن بهانه های جدید در این زمینه است. آن گونه که مشخص است، قرار است این بار مسیحیان به عنوان ابزاری برای این موضوع مورد استفاده قرار گیرند.

در این زمینه دو نکته مهم نیز قابل توجه است. نخست اینکه همان گونه که اشاره شد، طرح ایجاد استانی خودمختار، از پنج سال پیش و از زمانی که اصولاً پدیده ای به عنوان داعش وجود نداشت مطرح شده و به همین دلیل، نمی توان آن را طرحی خیرخواهانه برای حل و فصل بحران کنونی دانست. نکته دوم نیز آن است که اگر کشورهای غربی واقعاً توان بیرون راندن داعش از 80 درصد مناطق اشغالی در نینوا را دارند، چرا طی یک سال حملات هوایی ائتلاف در عراق این کار را انجام نداده اند؟! کنار هم گذاشتن این موارد، می تواند عمق توطئه های که علیه یکپارچگی عراق در جریان است را بهتر نشان دهد. 

تحلیل السفیر:

                                                  نگرانی ایرانی‌ها درباره کنفرانس بین‌المللی سوریه درست بود

در حالی که قرار است دور جدید مذاکرات بین المللی برای حل و فصل بحران سوریه، فردا در پایتخت اتریش برگزار شود، ناظران و تحلیلگران به مسائل مهم گوناگونی اشاره می کنند که احتمالاً در صدر دستور کار این مذاکرات قرار خواهد داشت. در این میان، به نظر می رسد بار دیگر وجود اختلاف نظر میان بازیگران اصلی بین المللی دخیل در ماجرا، بروز و ظهور جدی پیدا کرده است.

کد خبر: ۵۴۶۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰ - 13 November 2015
نگرانی ایرانی‌ها درباره کنفرانس بین‌المللی سوریه درست بوددر حالی که قرار است دور جدید مذاکرات بین المللی برای حل و فصل بحران سوریه، فردا در پایتخت اتریش برگزار شود، ناظران و تحلیلگران به مسائل مهم گوناگونی اشاره می کنند که احتمالاً در صدر دستور کار این مذاکرات قرار خواهد داشت. در این میان، به نظر می رسد بار دیگر وجود اختلاف نظر میان بازیگران اصلی بین المللی دخیل در ماجرا، بروز و ظهور جدی پیدا کرده است.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مطلبی که درباره دور جدید گفت و گوهای بین المللی سوریه منتشر کرده، تعیین این موضوع که کدام گروه ها، در زمره گروه های تروریستی در این کشور به شمار می روند را یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث دانسته است. دستیابی به نتیجه در این زمینه، مشخص خواهد کرد که کدام گروه ها می توانند در ترکیب دولت انتقال سوریه حضور داشته باشند.

افزون بر این، مسائل مهم دیگری که در مذاکرات مطرح خواهد شد این است که چه افرادی از دولت سوریه و مخالفان می توانند در مذاکرات مربوط به دولت انتقال مشارکت داشته باشند و همچنین بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، تا چه زمانی می تواند در قدرت باقی بماند؟

به نوشته این خبرگزاری، طی دو هفته اخیر، برخی کشورها فهرست هایی را از افراد و گروه هایی که می بایست به عنوان تروریست طبقه بندی شوند، تهیه کرده اند؛ اما هنوز در این زمینه میان کشورهای مختلف دخیل، توافقی حاصل نشده است. از سوی دیگر، با توجه به اینکه تمامی تلاش قبلی برای حل بین المللی بحران سوریه، به دلیل تأکید آمریکا و غرب بر کناره گیری فوری بشار اسد با شکست مواجه شده بود، اینک غربی ها این درخواست خود را کنار گذاشته و همچنین از ایران به عنوان مهمترین حامی دولت دمشق برای شرکت در مذاکرات دعوت کرده اند.

با این وجود، روزنامه «السفیر» در مطلبی که درباره این مذاکرات منتشر کرده، تصویری با جزئیات بیشتر و البته تا حدودی متفاوت را ارائه می دهد که از جدی بودن اختلافات میان طرف های مذاکرات حکایت دارد. به نوشته این روزنامه، آمریکا، ترکیه، قطر و فرانسه تلاش دارند با دست زدن به اقداماتی یکجانبه، مذاکرات بین المللی درباره سوریه را به نقطه آغاز برگردانند و در حقیقت، به ضد حمله ای در مقابل روسیه دست بزنند.

بر اساس گزارش این روزنامه، مهمترین جنبه اختلاف که به نارضایتی روسیه منجر شده، برگزاری نشست های مقدماتی از سوی کشورهای مذکور بدون حضور برخی از کشورهای مهم ذینفع است. همین امر باعث شده مسکو اعلام کند که در این نشست های مقدماتی شرکت نخواهد کرد. 

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این زمینه گفت: «مسکو گام های یکجانبه را در روند دستیابی به راه حل نمی‌پذیرد. گام های واشنگتن درباره تشکیل کمیته های کاری فرعی درباره سوریه، تجربه ای شکست خورده است. این کمیته ها حضور ایران، عراق، لبنان، ایتالیا و اتحادیه اروپا را مدنظر قرار نداده اند و روسیه تا به این لحظه، نحوه عملکرد این کمیته ها و اهداف آن ها را درک نکرده است». 

به گفته منابع روسی، هدف از اقدام یکجانبه آمریکا، قطر، ترکیه و فرانسه این بود که ابتکار عمل از دست روسیه خارج شود و به این ترتیب، این کشور نتواند از نظر سیاسی از پیشروی میدانی ارتش سوریه و عملیات روسیه در بیشتر جبهه ها بهره برداری کند. به گفته برخی منابع در وین، گروه چهارگانه مذکور در نشست ها با بررسی این موضوع که مخالفانی خارج از ائتلاف مخالفان سوریه در نشست ها حضور داشته باشند، مخالفت کرد.

این گروه در توجیه اینکه چرا اصرار دارد فقط ائتلاف مخالفان سوریه در نشست حضور داشته باشد، مدعی شد که از سه سال پیش تاکنون، آن ها به عنوان نماینده مخالفان در کنفرانس موسوم به «دوستان سوریه» شرکت کرده اند. این مسئله با مخالفت مصر، امارات و اردن مواجه شد و این کشورها اعلام کردند ائتلاف مخالفان سوریه،‌ با ساختار کنونی اش، صلاحیت این را ندارد که در زمینه سیاسی فعالیت کند و سایر گروه های مخالف دارای اعتبار هستند و باید به این مسئله توجه کرد.

به عقیده السفیر، مسئله دیگری که روس ها را ناراحت کرده، این است که آمریکا بدون رایزنی با آن ها، از فنلاند و لهستان برای حضور در نشست وین دعوت کرده است. به نظر می‌آید این اقدام آمریکا برای از بین بردن توانایی روسیه در کنترل مذاکرات است. 

گفتنی است موضوع حضور و نقش ایران در این مذاکرات نیز یکی دیگر از مسائل مهم مورد بحث است. السفیر اشاره می کند که ایرانی ها نیز در نشست مقدماتی حضور نداشتند و اصولاً دعوت نشده بودند. نگرانی های اولیه ایرانی ها، مبنی بر اینکه آمریکایی ها، برای تغییر روند اولین کنفرانس وین سوریه تلاش می کنند درست بوده است.

همزمان، فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در خاورمیانه گفت ایران هنوز سطح نمایندگی خود را در مذاکرات وین مشخص نکرده است. میخائیل بوگدانف گفت ایران توجه خود را به نشست وین درباره سوریه از دست نداده، اما هنوز سطح نمایندگی خود را در مذاکرات وین مشخص نکرده است. به این ترتیب، به نظر می رسد این بار، سطح اختلافات میان طرف های دخیل، حتی بیش از مذاکرات قبلی وین است.

پروژه نفوذ؛ سرپل‌های ایرانی و حاشیه امن!/ آیا فناوری ارتباطات دروازه ورود «گنج پنهان» است؟ 

   

با دستگیری چهره‌هایی همچون «نزار زاکا» جاسوس آمریکایی در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، سوالی جدی برای جامعه ایجاد شده است: رابطین ایرانی زاکا چه کسانی هستند؟
به گزارش مشرق،  چهره و صدایش عصبانی به نظر می رسد؛ از رسانه هایی می‌گوید که یک روز جلوتر می دانند چه کسانی قرار است دستگیر شوند.

رئیس جمهور پس از بازدیدش از نمایشگاه مطبوعات، گفت که برخی رسانه ها نقش «پلیس مخفی» را بازی می کنند و «از مطالعه برخی از نشریات متوجه می‌شویم که فردا چه کسی دستگیر می‌شود، کجا تعطیل می‌شود و آبروی چه کسانی باید رفته شود.»

روحانی البته چند روز پیش هم پس از دستگیری های اخیر صورت گرفته توسط اطلاعات سپاه، در جلسه هیات دولت بدون اشاره مستقیم به دستگیری های اخیر گفته بود: «بی‌خودی نرویم یک نفر، دو نفر را از این‌جا و آن‌جا به بهانه‌ای بگیریم، پرونده‌سازی کنیم و بعد بیاییم آن را در کشور بزرگ کنیم و بگوییم این خط، خط نفوذ است و جریان نفوذ است»

تنها چند ساعت بعد از سخنرانی روحانی در نمایشگاه مطبوعات، بی بی سی فارسی به استناد به همین اظهارات گزارشی را با عنوان «روحانی نگران دستگیر شدن کیست؟» با کنار هم قرار دادن گزارش یکی از رسانه های نزدیک به اصولگرایان و انتقادات تند رئیس جمهور، از کسی که احتمال می دهد رئیس جمهور نگران دستگیری وی باشد، رونمایی کرد.

با اینکه در گزارش این روزنامه از شبکه نفوذی ها در دولت یازدهم اسم فرد مورد نظر به صورت مخفف «ن.ج» آمده بود ولی بی بی سی فارسی تصریح می کند که فرد مورد نظر نصرالله جهانگرد معاون فعلی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

بی بی سی در گزارش خود می نویسد: «به نظر می رسد که آقای روحانی با توجه به رابطه نزدیک روزنامه کیهان با سازمان اطلاعات سپاه، نگران گسترده شدن حوزه بازداشت های اخیر به مدیران ارشد دولتی و مشخصا بازداشت احتمالی آقای جهانگرد باشد.»

دستگیری برخی افراد نفوذی توسط سپاه، بازداشت نزار زاکا جاسوس لبنانی تبار، انتقادات روحانی و به میان آمدن نام یکی از مدیران دولتی به عنوان «پل» نفوذ، فضای مبهمی را برای افکار عمومی ایجاد کرد؛ برخی منتقدان سیاسی های دولت می خواستند بدانند آیا سرشبکه های نفوذ توانسته اند به داخل دولت وارد شوند و در مقابل برخی حامیان دولت نیز مستندات را برای نفوذی بودن افرادی نظیر جهانگرد کافی نمی دانستند.

اما پاسخ دادن به یک سوال شاید کمی از ابهام ها کم کند؛ «نصرالله جهانگرد کیست و چرا نام وی درست در ابتدای راه برخورد با شبکه های نفوذی مطرح شده است؟»

نصرالله جهانگرد؛ از حزب مشارکت تا «ملاقات مخفی» در تهران!

اواخر فروردین ماه سال 94؛ هوای تهران مطبوع است و خیابان طالقانی تهران جان می دهد برای برای قدم زدن و بازدید از سفارتی که 35 سال قبل تسخیر شده است؛ البته این بازدید زمانی جذاب تر می شود که گردشگران اهل آمریکا باشند.

توماس اردبرینک خبرنگار نیویورک تایمز در تهران اولین کسی بود که از سفر یک هیات تجاری آمریکایی به ایران و برگزاری یک جشن در رستورانی «الف» در منطقه الهیه تهران خبر داد؛ سفری که یک سازمان آمریکایی با عنوان رسمی «سازمان جوان» که در زمینه کارآفرینی فعالیت دارد، بانی آن بوده است.

تعدادی از مدیران شرکت های آمریکایی فعال در زمینه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات فروردین ماه سال جاری در سکوت خبری و با پوشش گردشگر وارد ایران شدند، به چندین شهر سیاحتی سفر کرده، یک جشن مفصل در رستورانی در منطقه الهیه تهران برگزار کرده و با چند شخصیت دولتی و مذهبی دیدار کردند.

خبر سفر هیات وقتی بیشتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفت که نام یک مسئول بلند پایه دولتی در میان ملاقات کنندگان با هیات تجاری _ گردشگری آمریکایی دیده شد؛ نصر الله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و عضو هیات موسس جبهه مشارکت همان مقام دولتی بود که در جشن برگزار شده در رستوران «الف» برای آمریکایی ها سخنرانی کرد.

ند لامونت که نیویورک تایمز وی را یک متخصص و سرمایه گذار در زمینه دیجیتال و البته سیاستمدار سابق آمریکایی معرفی می کند، دیدار های هیات در رستوران مجلل در منطقه الهیه را اینگونه روایت می کند‌: «روز پنجشنبه در رستورانی لوکس در تهران، کوروش رزاقی، مشاور برجسته اقتصادی در ایران و دیگر سخنرانان در مورد پتانسیل اقتصاد ایران برای سرمایه‌گذاران آمریکایی سخن گفتند. «نصرالله جهانگرد»، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، برای مخاطبان در مورد ظرفیت‌های ایران صحبت کرد. جهانگرد به زبان انگلیسی گفت که از جمعیت ٨٠ میلیونی ایران ٤٠ میلیون نفر از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند و شبکه‌های ٣G و ٤G به سرعت در ایران در حال توسعه است»

اردبرینک ملاقات هیات به ظاهر گردشگری آمریکایی با جهانگرد را اینگونه توصیف می کند: «بیلبورد‌ها در ایران می‌گویند مرگ بر آمریکا، اما مقامات می‌گویند بیایید مذاکره کنیم… مدیران آمریکایی توسط راهنمای جوانی که لباس‌های ورزشی مارک‌دار پوشیده در پیاده‌روهای باریک تهران - بزرگ‌ترین شهر ایران - قدم زدند؛ یعنی در پایتخت کشوری که قبلا ادعا شده بود «محور شرارت» است. مقصد آنها یکی از لوکس‌ترین رستوران‌های تهران است. جایی که در آن، مقامات ایرانی و مشاوران اقتصادی، با آغوش باز از آنها استقبال کردند و آهنگ «هپی» فارل ویلیامز از سیستم‌های صوتی پخش می‌شد.»

در همان زمان برخی رسانه ها در گزارش های مختلفی به ملاقات مشکوک یکی از مدیران ارشد ارتباطات کشور با هیات آمریکایی مدیران بخش ارتباطات که در پوشش گردشگر وارد ایران شده اند، اعتراض کردند.

مساله از جایی جنجالی تر شد که هویت یکی از اصلی ترین چهره های حاضر در هیات آمریکایی افشا شد؛ ند لامونت همان فردی که خبرنگار نیویورک تایمز سعی می کند بیشتر از زبان وی تهران و وقایع رخ داده برای گروه را روایت کند فقط یک متخصص دیجیتال و سرمایه گذار در تلویزیون های کابلی نبود.

این سیاستمدار سابق اهل ایالت کنتیکت که در پوشش گردشگر به ایران سفر کرده بود یکی از حامیان جدی رژیم صهیونیستی است و در یکی از بیانه های در زمان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در سال 2007 تاکید کرده بود که «وقتی که امنیت اسرائیل تهدید می شود آمریکا باید بدون ابهام در کنار اسرائیل باشد»

به دلیل نقش جدی جهانگرد در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، دیدار وی با مدیران شرکت های ارتباطات آنهم بدون حضور رسانه ها و به صورت نیمه مخفی سوالات و ابهامات فراوانی را ایجاد کرد؛ ابهاماتی که هیچگاه از سوی وزارت ارتباطات و جهانگرد به آن پاسخی نداد، سوالاتی مانند اینکه چه توافق و یا مذاکراتی با مدیران آمریکایی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است.

آیا نزار زاکا؛ رابط ایرانی داشت؟

خبر قابل تامل است؛ بازداشت یک تبعه لبنانی آمریکا آنهم به اتهام جاسوسی برای آمریکا توسط دستگاه های امنیتی ایران.

نزار زاکا یک دو رگه لبنانی _ آمریکایی و از فعالان در حوزه ارتباطات و توسعه فناوری اطلاعات و دبیرکل سازمان عربی اطلاعات و ارتباطات است که فعالیت های مختلفی را در لبنان، گرجستان و ایالات متحده در همین زمینه به سرانجام رسانده بود.

برخی منابع آگاه از وی به عنوان «گنج پنهان» جامعه اطلاعاتی آمریکا نام می برند؛ فردی که توانسته پروژه های موفقی را در لبنان مانند فضا سازی پیرامون ترور رفیق حریری و پیروزی جریان 14 مارس (جریان سعد حریری) پیش برده  و نقش موثری را متهم کردن سوریه و حزب الله زمینه ترور رفیق حریری ایفا کند.

اما حضور زاکا در ایران سوالات جدی را ایجاد می کرد؛ اینکه یک چهره آموزش دیده و ررده بالای سیستم اطلاعاتی آمریکا با استفاده از کدام سرپل ها توانسته راه خود را برای رسیدن به تهران و شرکت در چندین همایش تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات باز کند، تنها یکی از سوالات افکار عمومی پیرامون دستگیری نزار زاکا بود.

برگزاری همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی‌زبانان» بهانه ای برای حضور نزار زاکا در ایران بود؛ دعوت از زاکا به عنوان دبیرکل سازمان عربی اطلاعات و ارتباطات برای شرکت در همایشی که مختص پارسی زبانان است، برای برخی قابل تامل بود.

روزنامه کیهان اما در گزارشی از «ن.ج» (همان فردی که بی بی سی فارسی معتقد است نصر الله جهانگرد است) به عنوان هماهنگ کننده اصلی برای حضور نزار زاکا در ایران نام می برد.

در گزارش کیهان آمده است: « میزان ارتباط ساختاری «ن.ج» مدیر ارشد وزارت ارتباطات با «نزار ذکا» در اجرای پروژه‌های وزارت خارجه آمریکا در حوزه اینترنت در ایران به حدی زیاد است که وی پیش از این «همایش هفته ارتباطات پارسی زبانان» را با همکاری «اجمع آمریکا» برگزار کرد!»

کیهان در بخش دیگری از این گزارش به ارتباط «ن.ج» با نزار زاکا و سابقه همکاری آنها در پروژه تکفا اشاره می کند؛ طرحی تکفا یا توسعه و کاربری فناوری اطلاعات در سال 81 توسط هیات دولت وقت تصویب شد و در همان ایام نیز برخی منتقدان مبهم بودن شرکای خارجی مجری طرح را مورد سوال قرار داده و پنهان کاری های صورت گرفته در معرفی شرکت های طرف قرارداد را مشکوک می دانستند.

این روزنام مدعی شده است که ذاکا پیش از این در مجموعه کنفرانس‌های «آینده راهبری اینترنت» در تونس و غیره با معاون مشارکتی خاتمی در تکفا، آشنا شده بود.

آیا هویت نفوذی ها افشا می شود؟

مجموعه ای از اطلاعات مبهم و محدود که از سوی برخی منابع آگاه درباره شبکه های نفوذی منتشر می شود، شاید به خوبی نتواند ماهیت برخی سرپل های نفوذ غرب در ایران را مشخص کند؛ اما آنچه مشخص شده این است که عناصر نفوذی از سال های قبل کار خود را شروع کرده اند و در دوران پسابرجام در انتظار چیدن میوه اقدامات خود هستند.

وزیر اطلاعات نیز در جمع مسئولان و کارکنان حراست شرکت نفت نیز ورود با پوشش عوامل  نفوذی غرب را تایید کرد و گفت: « سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه از اینکه اطلاعات روشنی از کشورمان ندارند در مضیقه هستند، عاجزند و تحقیر شده‌اند؛ لذا در پوشش فعالیت‌های عادی و صنعتی می‌خواهند از ایران اطلاعاتی بدست‌ آورند.»بدون شک با بررسی های بیشتر می توان به سرپل های نفوذ چهره های نظیر نزار زاکا در داخل کشور دست پیدا کرده و آنها را از حضور در حوزه های مهم تصمیم گیر به ویژه حوزه هایی مانند فناوری های اطلاعات دور کرد.

در این میان برخی معتقدند که احتمالا برخی نگرانی های سیاسی و جناحی در روزهای آینده موانعی جدی در را برخورد با برخی سرپل های نفوذ ایجاد کند؛ برخورد هایی که خواسته یا ناخواسته روند برخورد با شبکه های نفوذی را کند خواهد کرد.

منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد