سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رویتر:در پی حملات تروریستی در فرانسه،

سفر رئیس‌جمهور به اروپا به زمان دیگری موکول شد/ظریف عازم وین شد

سفر حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به اروپا منتفی شد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محمدجواد ظریف اعلام کرد: در پی تماسی که با وزیر امور خارجه ایتالیا داشتیم تصمیم گرفته شد که در حال حاضر تمام توجه‌ها به بحث مبارزه با تروریسم اختصاص پیدا کند و سفر رئیس‌جمهور به این منطقه به زمان دیگری موکول شود.
وی همچنین گفت: من در حال حاضر عازم وین برای شرکت در نشست بحران سوریه هستم.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در ادامه سیاستهای عربستان برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی سعودی خواستار صلح با این رژیم شد و ایران را دشمن مشترک عربستان و رژیم صهیونیتسی قلمداد کرد.

به نقل از الأخبار، بعد از اینکه شاهزاده ترکی فیصل رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سال گذشته با روزنامه صهیونیستی هاآرتص گفتگو و پیشنهاد طرح سازش عربی را با صهیونیستها مطرح کرد، وی بار دیگر با این روزنامه صهیونیستی گفتگو و این بار خواستار صلح با رژیم صهیونیستی و عادی سازی روابط با این رژیم شد.

موافقت صریح یا ضمنی مقامات سعودی با گفتگوی فیصل با هاآرتص

فیصل مدعی شد که گفتگویش با روزنامه هاآرتص برخاسته از نظرات شخصی او است و وی نماینده دربار پادشاهی یا دولت عربستان نیست. وی در عین حال گفت که درباره نظرات صریحش با هیچ شکایتی از سوی نظام روبرو نشده است. این در حالی است که روزنامه هاآرتص با اشاره به اینکه سخنان این شاهزاده سعودی خلاف واقع است نوشت: اگر موافقت صریح یا ضمنی مقامات سعودی نبود این گفتگو صورت نمی‌گرفت.

ایران دشمن مشترک عربستان و اسرائیل

هدف هاآرتص از این گفتگو پرداختن به طرح جهانی کلینتون در آفریقا و خاورمیانه که ترکی فیصل نیز در این طرح حضور دارد و سپس گفتگو بر سر مسائل دیگر از جمله بهبود چهره عربستان در افکار عمومی اسرائیل و سخن از دشمن مشترک عربستان و اسرائیل یعنی ایران بود.

آمریکا نمی تواند اسرائیل را به عمل به طرح صلح عربی وا دارد

ترکی فیصل در این گفتگو تصریح کرد: باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا اولین دوره خود را با نهایت اراده برای پیشبرد روند صلح آغاز کرد اما سریع عقب نشست امری که جهان عرب را بسیار ناامید کرد. هیچ کس گمان نمی‌کند که آمریکا اسرائیل را به عمل به طرح صلح عربی و رسیدن به تشکیل دو دولت وا خواهد داشت و این به این معناست که جز خود اسرائیل کسی وجود ندارد که به سمت تحقق این هدف حرکت کند.

رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی سعودی گفت طرح کشورش خروج از بن بست روند صلح بین اسرائیل و کشورهای عربی مبتنی بر عقب نشینی اسرائیل به مرزهای سال 1967 میلادی و تشکیل دولت فلسطین، و یافتن راه حلی برای آوارگان و عادی سازی روابط بین اسرائیل و همه کشورهای منطقه است.

اسرائیلی ها سخنان مرا مطالعه کنند

فیصل با بیان اینکه در گذشته اعراب میگفتند: "نه" اما امروز اسرائیل با عادی سازی مخالف است، ابراز عقیده کرد که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل رئیسی دور اندیش نیست، و هرگز نمی تواند یک حرکت سیاسی دراماتیک را آغاز کند، بنابراین این اقدام باید از منبع دیگری که همان افکار عمومی اسرائیل است آغاز شود. وی ابراز امیدواری کرد که اسرائیلی ها این سخنان وی را بخوانند.

این شاهزاده سعودی با بیان اینکه محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان آزادیبخش فلسطین به راه حل مذاکرات پایبندند و جنبش حماس نیز به پذیرفتن آنچه سازمان آزادیبخبش با آن موافقت کرده متعهد شده است افزود: این موضع علنی آنهاست و می‌توان آن را آزمایش کرد.

سخنان فیصل درباره ایران

رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان در بخش دیگری از این گفتگو به روابط کشورش با ایران پرداخت و گفت: روابط بین عربستان و ایران در دوره ای خوب بوده است، اما در این دوره نیز این روابط بد شده و این روند تغییر نکرده است. ما به اظهارات حسن روحانی رئیس جمهور ایران مبنی بر تمایلش به بهبود روابط با عربستان شک داریم.

ادعای واهی ترکی فیصل

ترکی فیصل ضمن مخالفت با این موضوع که کشورش منبع تروریسم در جهان است مدعی شد که عربستان از حادثه یازده سبتامبر تاکنون در رأس مبارزه با تروریسم قرار دارد و اقداماتی سخت در جلوگیری از این پدیده و انتقال اشخاص به مناطق حساس اتخاذ کرده است.

مأموریت رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان

به نوشته هاآرتص ترکی فیصل پسر هشتم فیصل بن عبدالعزیز مأموریت فشار بر مقامات صهیونیست برای درپیش گرفتن روند صلح را بر عهده دارد و برای رسیدن به این هدف طی سالهای گذشته علنا با شخصیتهای صهیونیستی مختلف از جمله «مئیر شطریت»، «دان مریدور» دو تن از وزرای اسرائیلی، «عاموس ایدلین» رئیس سابق اداره اطلاعات نظامی اسرائیل و «یائیر لابید» وزیر دارایی سابق این رژیم دیدار کرده است.

منبع: تسنیم

رکن‌آبادی زنده و در اختیار رژیم صهیونیستی است 

  

پس از اظهارنظرهای مقامات کشورمان از جمله رئیس مجلس و معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه درباره وضعیت غضنفر رکن‌آبادی و احتمال زنده بودن وی، حجت‌الاسلام آقاتهرانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در اظهارنظری گفت که براساس اخبار رسیده، رکن‌آبادی زنده است و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است!
وطن امروز: پس از اظهارنظرهای مقامات کشورمان از جمله رئیس مجلس و معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه درباره وضعیت غضنفر رکن‌آبادی و احتمال زنده بودن وی، حجت‌الاسلام آقاتهرانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در اظهارنظری گفت که براساس اخبار رسیده، رکن‌آبادی زنده است و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است!
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین آقاتهرانی دیروز در سخنرانی دعای ندبه مدرسه علمیه معصومیه قم گفت: امروز خبردار شدیم که رکن‌آبادی زنده و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. این اظهارنظر آقاتهرانی در حالی است که پیش از این نیز گمانه‌هایی درباره احتمال ربایش رکن‌آبادی بسیار محتمل بود.  با این حال آنچه ماجرا را بسیار مشکوک می‌کند؛ مقاله اخیر روزنامه یدیعوت آحارونوت چاپ سرزمین‌های اشغالی است که در گزارشی نوشت یک گنج گرانبهای ایرانی در اختیار اسرائیل قرار گرفته است! شبکه العالم نیز در تحلیلی، این گزارش یدیعوت آحارونوت را ناظر بر ماجرای ربوده شدن رکن‌آبادی تفسیر کرده است.

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی» 

  

نزاع در خاورمیانه و شمال آفریقا، در کنار تمام آثاری که بر جای گذاشته، پدیده ای به نام کشورهای دو دولتی یا سه دولتی را نیز به وجود آورده است. در این نوشتار به مروری این پدیده در کشورهایی که بدان دچار هستند می پردازیم.
عصرایران؛ رضا غبیشاوی - نزاع در خاورمیانه و شمال آفریقا، در کنار تمام آثاری که بر جای گذاشته، پدیده ای به نام کشورهای دو دولتی یا سه دولتی را نیز به وجود آورده است. در این نوشتار به کشورهایی می پردازیم که دچار این وضعیت هستند.
 
یمن
هم اکنون در یمن دو دولت فعالیت می کنند و هر دو نیز مدعی اند دولت قانونی و مشروع این کشور هستند و حق دارند بر تمامی سرزمین یمن حکمرانی کنند.
دولت نخست به ریاست "عبدربه منصور هادی" هم اکنون در تبعید است. وی به عنوان رئیس جمهور به همراه نخست وزیر و بخشی از وزیران در ریاض پایتخت عربستان سعودی مستقر هستند.

یمن در جنگ داخلی (منبع: ویکی پدیا)

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی»
این دولت در حال حاضر بخشی از خاک یمن را در کنترل خود دارد و شهر عدن دومین شهر بزرگ یمن، مهمترین شهر در اختیار دولت هادی است.
دولت دوم دولتی است که توسط گروه انصارالله (شیعیان حوثی) و حزب کنگره ملی (به رهبری علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن) تشکیل شده و هم اکنون کنترل صنعا (پایتخت) و مناطقی از یمن را در دست دارد. دولت حوثی ها نیز می گوید که اکثر مناطق یمن را در دست دارد.این دولت هم اکنون توسط شورای ریاست جمهوری اداره می شود.
سران این دولت می گویند که در نتیجه یک روند انقلابی، دولت هادی سرنگون شد و دولت انقلابی جدید زمام امور را به دست گرفت.
هم اکنون جنگ داخلی شدیدی میان حامیان مسلح دولت هادی و نیروهای زمینی ائتلاف سعودی از یک سو و نیروهای حوثی و حامیان نظامی صالح از سوی دیگر وجود دارد.به درخواست دعوت هادی نیز عربستان سعودی در راس ائتلاف نظامی با حضور 13 کشور به یمن حمله کرده بود به دنبال بازگرداندن کنترل دولت هادی به تمامی سرزمین یمن هستند.سازمان ملل متحد و تمامی کشورهای دنیا دولت هادی را به عنوان دولت قانونی یمن به رسمیت می شناسند اما ایران اینگونه نیست. دولت ایران ضمن به رسمیت شناختن دولت حوثی ها در صنعا، سفارت یمن در تهران را تحویل دولت حوثی ها داده است.

عراق
در عراق نیز هم اکنون دو دولت وجود دارد.
دولت نخست دولتی مستقر در بغداد است که فواد معصوم رئیس جمهور و حیدر العبادی نخست وزیر آن است. این دولت از سوی سازمان ملل متحد و سایر کشورها به عنوان دولت مشروع و قانونی این کشور به رسمیت شناخته می شود.با این حال حدود یک سوم خاک عراق در کنترل دولت دیگری است که خود را "دولت اسلامی" می نامد و مشهور به داعش است.شهرهای موصل (دومین شهر بزرگ عراق)، الرمادی و بخش های زیادی از مرکز و مناطق سکونت عرب های سنی عراق هم اکنون در کنترل داعش قرار دارد.دولت اسلامی یا داعش هنوز از سوی هیچ دولتی درجهان به رسمیت شناخته نشده است.
پایتخت داعش شهر رقه سوریه و رهبری آن برعهده ابوبکر بغدادی است.

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی»

سوریه
در سوریه دولت قانونی به ریاست جمهوری بشار اسد است و دمشق پایتخت این کشور را در دست دارد.
با این حال دولت بشار اسد تنها کنترل یک سوم خاک سوریه را در دست دارد و برای بازگرداندن حاکمیت اش به دو سوم دیگر در حال جنگ است.
علاوه بر حکومت اسد در سوریه، دو دولت دیگر نیز مدعی اند دولت مشروع و قانونی هستند: نخست دولت اسلامی یا داعش است. داعش می گوید که نه تنها سرزمین سوریه بلکه حاکمیت بر سایر سرزمین های اسلامی از جمله عراق را حق خود می داند و سرزمین سوریه را تنها بخشی از خاک داعش می داند.
علاوه بر دولت بشار اسد و دولت داعش، دولت دیگری نیز وجود دارد که حکمرانی بر تمامی سرزمین کشور سوریه را حق قانونی و مشروع خود می داند. این دولت، دولتی است که توسط مخالفان بشار اسد یعنی مجموعه ای به نام " ائتلاف ملی نیروهای انقلاب و مخالف در سوریه" تشکیل شده  است. این دولت مخالفان امیدوار است پس از سرنگونی دولت بشار اسد یا کناره گیری اش از قدرت، زمام حکمرانی را در سوریه به دست بگیرد.
این مجموعه از گروه های مختلف سکولار و اسلامگرای مخالف دولت سوریه تشکیل شده و ریاست آن برعهده "خالد الخوجه" است.
تعدادی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، امارات و قطر و کشورهای غربی شامل فرانسه، آمریکا و انگلیس این ائتلاف را به عنوان دولت قانونی سوریه به رسمیت شناخته اند.دولت های قطر و فرانسه هم ساختمان سفارت سوریه در دوحه و پاریس را تحویل دولت شورای مخالفان سوریه داده اند.
کشورهای دیگر هم گرچه دولت شورای مخالفان را به رسمیت شناخته اند اما یا ساختمان سفارت سوریه را همچنان در کنترل دولت بشار اسد است یا از تحویل آن به دولت مخالفان خودداری کرده اند.
سفارت سوریه در کویت در اختیار دولت بشار اسد است اما دولت کویت دولت مخالفان سوریه را نیز به رسمیت شناخته و با آنها ارتباط دارد. سفارت سوریه در ریاض نیز تعطیل است اما دولت سعودی از تحویل آن به مخالفان سوریه خودداری کرده است.

فلسطین
در سرزمین تاریخی فلسطین نیز هم اکنون دو دولت وجود دارد.
دولت نخست، کابینه اسرائیل است. این کابینه از سوی هیچکدام از کشورهای عربی به استثنای اردن و مصر و شمار زیادی از کشورهای اسلامی به رسمیت شناخته نمی شود.اسرائیل هم اکنون کنترل همه بخش های سرزمین تاریخی فلسطین به استثنای کرانه باختری و منطقه غزه را در دست دارد، گرچه پلیس و ارتش اسرائیل مناطقی از کرانه باختری و بخش شرقی شهر قدس (بیت المقدس یا اورشلیم) را در کنترل نظامی خود دارند و اشغال کرده اند.
اسرائیل همچنین در مناطق مختلف کرانه باختری و قدس شرقی اقدام به شهرک سازی برای سکونت یهودیان کرده است. همچنین همه مرزهای زمینی دریایی و هوایی سرزمین فلسطین در کنترل اسرائیل و تنها استثنا در این باره مرز غزه با مصر است که رفت و آمد در آن بدون حضور نیروهای بین المللی و نظامیان اسرائیلی امکان پذیر است.دولت فعلی اسرائیل ادعای رسمی درباره حق خود برای حاکمیت بر کل سرزمین فلسطین ندارد اما جریان های سیاسی تندرو معتقدند کل سرزمین فلسطین باید تحت کنترل دولت اسرائیل باشد اما کابینه اسرائیل تاکنون جرائت نکرده این موضوع را به صورت رسمی اعلام کند.

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی»
دولت دوم، دولت فلسطین به ریاست محمود عباس، به پایتختی "رام الله" است.
این دولت می گوید که خواهان کنترل بر تمامی کرانه باختری، منطقه غزه و بخش شرقی قدس و اعلام قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین است.
دولت فلسطین گفته است که اسرائیل را در مرزهای 1967 به پایتختی قدس غربی به رسمیت می شناسد به شرطی که کابینه اسرائیل نیز دولت فلسطین در مرزهای 1967 و در مناطق کرانه باختری، منطقه غزه و قدس شرقی به پایتختی قدس شرقی به رسمیت بشناسد.
کشورهای اسلامی و عربی به استثنای ایران گفته اند در صورتی که اسرائیل به مرزهای 1967 بازگردد و دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد حاضرند دولت اسرائیل را به رسمیت بشناسند اما ایران موضع دیگری دارد. ایران معتقد است همه سرزمین فلسطین متعلق به دولت فلسطین است و کابینه اسرائیل را در هیچ وضعیتی به رسمیت نمی شناسد و نخواهد شناخت مگر اینکه در کل سرزمین تاریخی فلسطین، دولت فلسطین تشکیل شود. ایران همچنین پیشنهاد رفراندوم برای تعیین سرنوشت فلسطین را مطرح کرده است.
دولت فلسطین نیز هم اکنون از سوی همه کشورهای اسلامی، چین، روسیه، کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی به رسمیت شناخته شده است اما از سوی انگلیس، فرانسه، کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا،ژاپن، کره جنوبی و استرالیا به رسمیت شناخته نشده است.
دولت فلسطین همچنین در سازمان ملل متحد عضویت ناظر دارد و هنوز به عنوان عضویت کامل سازمان ملل درنیامده است.
در میان فلسطینان نیز هم اکنون دو دولت وجود دارد. دولت نخست به رهبری محمود عباس توسط سازمان آزادیبخش فلسطین و جنبش فتح است که ذکر شد. دولت دیگر دولت مستقر در منطقه غزه است که توسط گروه فلسطینی "حماس" تشکیل شده است که کنترل منطقه غزه را در دست دارد و از شهر غزه به عنوان پایتخت خود استفاده می کند. اسماعیل هنیه، به عنوان نخست وزیر در رأس این دولت است.
هیچ دولتی در جهان دولت حماس در غزه را به رسمیت نشناخته است اما دولت مصر با آن تعامل می کند. دولت ایران نیز به صورت موازی و همزمان با دولت رام الله، با دولت غزه هم تعامل دارد.

افغانستان

در افغانستان نیز هم اکنون دو دولت وجود دارد و هر یک مدعی حاکمیت بر سراسر سرزمین افغانستان است. دولت نخست "جمهوری اسلامی افغانستان" نام دارد و اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور در رأس آن قرار دارد. این دولت قانونی افغانستان است و سوی همه کشورها و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

ساختمان دفتر نمایندگی طالبان با نام "امارات اسلامی افغانستان" در دوحه قطر

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی»
در مقابل دولت دیگری نیز وجود که "امارات دولت اسلامی" نام دارد و همه آن را به عنوان طالبان می شناسند. طالبان برای سال ها در گذشته حکمرانی اکثر مناطق افغانستان را در دست داشت و از سوی  عربستان سعودی، پاکستان و امارات به رسمیت شناخته شده بود اما هم اکنون بخش های اندکی از افغانستان را در دست دارد و هیچ کشوری آن را به رسمیت نمی شناسد. با این حال ، طالبان در "قطر" دفتر نمایندگی دارد. "ملا منصور" ریاست امارت دولت اسلامی را بر عهده دارد.

تابلوی دفتر نمایندگی طالبان با نام امارات اسلامی افغانستان در دوحه قطر

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی»
لیبی

در لیبی نیز هم اکنون دو دولت بر سر کار هستند. دولت نخست کنترل شهر طرابلس (پایتخت) را برعهده دارد که از سوی کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نمی شود و توسط بخشی از مخالفان مسلح و فعال در سرنگونی دولت معمر قذافی (حاکم سابق لیبی) تشکیل شده است.

خاورمیانه سرزمین کشورهای «دو-سه دولتی»

 دولت دیگر که از سوی کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده پس از اخراج از پایتخت (طرابلس) به بندر کوچک "بریقه" رانده شده و هم اکنون در این شهر مستقر است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد