سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

روحانی با اشاره به لزوم استفاده از تجربه دنیا در این خصوص گفت: ما باید حواس‌مان جمع باشد و ساده‌لوحی نکنیم. باید در این فضای نو کاری کنیم که از تجربه دنیا استفاده و با دیگران مشارکت کنیم.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روحانی: به غرب گفتیم تا شما روی میز چیزی دارید، ما هم می‌رویم زیر کوه سایت می‌زنیم / به اروپایی ها گفتیم اگر می‌خواهید وارد ایران شوید، باید با سرمایه و تکنولوژی نو بیایید

رئیس‌جمهور گفت: گفتند چرا سایت فردو را زیرزمین ساخته‌اید؟ ما گفتیم تا شما روی میز چیزی دارید و ما را تهدید می‌کنید، ما هم می‌رویم زیر کوه سایت می‌زنیم.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در نخستین گردهمایی مدیران شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهارداشت: بسیار خوشحالم از اینکه در جمعی فرهیخته که از یک طرف به دانش، علم و پیشرفت فناوری‌های نوین توجه دارد و از طرف دیگر به امر سلامت توجه دارد حاضر هستم چراکه بی تردید امرسلامت یکی از مهمترین موضوعاتی است که یک جامعه متمدن در پی تحقق آن است.

وی ادامه داد: خداوند به ما مردم ایران استعداد کافی عنایت کرده، سابقه فرهنگی بسیار درخشان و علمی از آن کشور است و همه کتابخانه‌ها، رساله‌ها از چند وقت پیش اگر مراجعه کنید استناد به آثار بزرگان این سرزمین است.

روحانی تصریح‌کرد: فشارهای زیادی هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر این مردم وارد شده است که خود این فشارها و تحریم‌ها و بسته شدن دروازه‌ها، زمانی که می‌خواهیم تجهیزاتی را برای بیمارستان بخرید، با مشکل مواجه می‌شوید و یا تحقیقی را انجام  دهید و یا مقاله‌ای را بنویسید که مستندات آن دسترسی ندارید و نیازمند هستید، همه این‌ها انگیزه مضاعفی را در مردم وطن‌دوست و علم دوست ایجاد می‌کند که غرور، جایگاه و عظمت خود را به منصه ظهور برساند.
وی ادامه داد: ما در دوران‌های مختلف سختی‌ها و مشکلات را داشتیم و من می‌دانم فشار نیاز غرور ملی و استعداد با هم ترکیب می‌شوند و معجزه می‌آفرینند و خودباوری، اعتماد به نفس و اتکای به خداوند می‌آورد.
رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در دوران جنگ تحمیلی هرچه سیستم پدافندی موشکی آماده می‌کردیم، قبل از اینکه حتی یک موشک علیه یک هواپیما در یک مقطعی پرتاب کنیم، سیستم ما از بین می‌رفت و نمی‌دانستیم برای اینکار باید چکار کنیم.

وی ادامه داد: یک سیستم پدافندی موشکی ما به محض آنکه روشن می‌شد و باید تشعشع می‌داد تا هواپیمای دشمن را پیدا کند، به محض فرستادن تشعشع، هواپیمای دشمن می‌آمد و موشک ضد رادار و ضد تشعشع را شلیک می‌کرد و این موشک درست در وسط موشک ما منفجر می‌شد.
روحانی افزود: 20  کیلومتر فاصله داشتیم و نمی‌دانستیم چه کار باید بکنیم. اما موشک هواپیمای دشمن برد60 کیلومتر داشت و از آنجا پرتاب می‌کرد و حداکثر رنج موشک پدافندی ما 40 کیلومتر بود، بنابراین هواپیما با اطلاع از اینکه برد هواپیمای ما چه میزان است، در 60 کیلومتری ما می‌ایستاد از آنجا موشک پرتاب می‌کرد و سیستم ما را از بین می‌برد و با خیال راحت رزمندگان را بمباران می‌کرد.

رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: چه کار می‌توانستیم انجام دهیم نه می‌توانستیم موشک‌های ضد رادار را خریداری کنیم، نه ابزاری داشتیم که بتوانیم از سیستم حفاظت کنیم و 3 ماه بعد نیز عملیات بزرگ والفجر 8 را در پیش داشتیم.
روحانی با گرامیداشت یاد شهدای جنگ شهیدان ستاری و بابایی خاطرنشان کرد: من یادم است در آن زمان این دوستان کم می‌خوابیدند و اگر بگویم در شبانه روز بیش از دو یا سه ساعت نمی‌خوابیدند اغراق نکرده‌ام بنابراین یک ملت با استعداد در فشار دشمن برای غرور ملی و نجات جان انسان‌ها تلاش می‌کند چرا که هواپیماها حمله می‌کردند و رزمندگان ما را قطعه قطعه می‌کردند و  نمی‌گذاشتند ما از سرزمینمان دفاع کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با اتکا به خداوند، اعتماد به نفس و استفاده از همه تجربه‌ها و بعد از گذشت سه ماه به طرحی دست یافتیم و خیلی سخت بود که این طرح برای ما موفقیت بار باشد و ما موفق شدیم و به طرحی رسیدیم که موشک‌های دشمن را قبل از آنکه به سیستم پدافندی ما برسند منحرف کنیم و موشک دشمن به سیستم پدافندی ما اصابت نکند. هواپیما با اطمینان جلو بیاید و در برد ما قرار بگیرد و هواپیمای دشمن را سرنگون کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با دو یا سه بار سرنگون کردن از این نوع هواپیماها کل طرح دشمن جمع شد و من فکر می‌کنم به طرحی که ما رسیده‌ایم هنوز هم به عنوان یک طرح به کلی سری در سیستم پدافندی باقی بماند چرا که من ندیدم و در جایی نخواندم که دشمن فهمیده باشد ما چه کار کردیم و از چه وسیله‌ای استفاده کردیم. بنابراین علم،‌ دانش، پژوهش و اعتماد به نفس و توکل به خداوند و استفاده از همه ابزار ممکن ما را به مقصد می‌رساند.
روحانی ادامه داد: ممکن است بسیاری از داروها را در شرایط تحریم و فردا هم در شرایط برداشتن تحریم دشمن به ما ندهد و یا اگر بدهد با قیمت بالایی بدهد اما آیا ما خودمان نمی‌توانیم به ابزار لازم برای تولید آن دارو و یا تجهیزات پزشکی دست پیدا کنیم در حالی که اگر همه توان و استعدادمان را به کار ببریم؛ موفق می‌شویم البته نه با این انگیزه یک شرکتی درست کنید و درآمد بیشتر به دست بیاوریم، این انگیزه کافی نیست بلکه ما انگیزه ملی می‌خواهیم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما انگیزه‌ای برای فداکاری در برابر ملت، انگیزه‌ای برای غرور ملی، باور ملی می‌خواهیم البته در کنار آن چاشنی سود نیز می‌تواند باشد اما باید انگیزه‌ها را بالاتر ببریم. ژاپنی‌ها و آلمانی‌ها بعد از جنگ جهانی دوم چگونه پیشرفت کردند و انگیزه آنان انگیزه ملی بود که به صحنه آمدند و امروز به نقطه‌ای رسیدند که هر دو جزو کشورهای برتر هستند.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در این مذاکرات 23 ماهه یکی از اصولی که حاضر نشدیم از آن دست برداریم عقب نشینی در مسیر توسعه، علم و دانش و پیشرفت در زمینه دانش صلح آمیز هسته‌ای بود که این دانش صلح آمیز بخشی از آن شامل پزشکی هسته‌ای نیز می‌شد.
وی ادامه داد: هفته‌ها و هفته‌ها بحث کردیم که رآکتور آب سنگین اراک بماند و یا نماند، آن‌ها می‌گفتند رآکتور آب سنگین برای ما نه قابل قبول است و نه حاضریم شما در جلسات این کلمه آب سنگین را به کار ببرید و این کار شدنی نیست و ما نخواهیم گذاشت در اراک آب سنگین باشد اما اتفاقا هدف اصلی  این رآکتور برای تولید رادیو داروها و پزشکی هسته‌ای است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آن‌ها می‌گفتند آب سنگین باید تولیدش متوقف شود هم رآکتور و هم آب سنگین؛ بارها بحث و مذاکره شد و در نهایت هم آب سنگین و هم رآکتور 40 مگاواتی در اراک و هم اینکه نوع رآکتور آب سنگین باشد و هم اینکه این رآکتور باید توسط خودشان پیشرفته‌تر شود را پذیرفتند؛ بنابراین ایران با دو کشور از گروه 1+5 این رآرکتور را مدرنیزه می‌کند و ما این‌ها را در ضمن مذاکرات طولانی بدست آوردیم.
وی با بیان اینکه مذاکرات دانش بنیان بود خاطرنشان کرد: دانشمندان بزرگ حقوق بین‌الملل و سیاست بین‌الملل و اقتصادی در کنار دانشمندان هسته‌ای دست به دست هم دادند، تا ما به این نقطه برسیم.
روحانی خاطرنشان کرد: ماه‌ها بحث کردیم و می‌گفتند غنی سازی در ایران باشد و سانتریفیوژ از نوع IR1 تا IR6 باشد اما IR8 جزو دستاوردهای دولت یازدهم بود و ما نمی‌توانستیم از این دستاورد مهم دولت صرفنظر کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه حرف آنان این بود که این سانتریفیوژ جدید را ادامه ندهید و برای 8 سال بعد بگذارید، اشکالی ندارد به تحقیقات خود ادامه دهید، نه تحقیقاتی که بر روی کاغذ و یا کامپیوتر که همیشه مجاز است بلکه تحقیقاتی را برای اینکه قطعاتی را بسازید و متصل کنید و بعد هم برای تکمیل تحقیقات شروع کنید و تست مکانیکی را آغاز کنید و بعد هم تزریق گاز را انجام دهید که این امر ماه‌ها ادامه پیدا کرد تا ما این دستاورد را بگیریم.
روحانی ادامه داد: امروز در توافق برجام و بعد از اجرای توافق در اولین روز اجرای توافق یکی از اقداماتی که ایران انجام خواهد داد تزریق گاز UF6 به IR8 خواهد بود و این ایستادگی برای ادامه مسیر تحقیق و توسعه بود تا آینده ما متوقف نشود و ما بتوانیم راه را ادامه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: روزی می‌گفتند فردو را به طور کامل ببندید چرا که زیر کوه است و از ما می‌پرسیدند برای چه آن‌را زیر کوه بردید اما ما می‌گفتیم از خودتان بپرسید و ما کاری نکردیم.
روحانی ادامه داد: وقتی شما می‌گویید روی میز چیزهایی داریم، ما ناچاریم زیر کوه برویم تا روی میز شما بی‌تاثیر شود بنابراین شما ما را تهدید کردید و ما در عمق کوه سایت برای غنی سازی ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: ماه‌ها گذشت چرا که آن‌ها می گفتند فردو غیر قابل قبول است و باید بسته شود اما در نهایت پذیرفتند که نیمی از فردو که به قول آنان یک بال از فردو فعال و یک نیم دیگر جمع آوری شود، گفتیم حرفی نیست به شرط آنکه آن بال دیگر به مرکز تحقیقات در زمینه هایی که ما هنوز تخصص لازم در آن را مانند ایزوتوپ‌های پایدار را نداریم تبدیل شود و این را در نهایت قبول کردند.
روحانی خاطرنشان کرد شما می‌دانید بخشی از این فردو به مرکزی آماده به غنی سازی با بیش از 1000 سانتریفیوژ و بخش یا از فردو به عنوان مرکز تحقیقات جدید در زمینه هسته‌ای باقی می ماند.
وی ادامه داد: این بیست و چند ماه مذاکره در برابر 6 قدرت جهانی و در نتیجه دستیابی به توفیق مورد نظر برای این بود که ما در بخش تحقیقات و تکمیل مسیر تحقیقاتی خود بتوانیم رآکتور اراک را تکمیل کرده و مدرن تر از گذشته کنیم و بتوانیم سانتریفیوژهای جدید را ادامه دهیم تا بتوانیم در مسیر  به صنعتی رسیدن بتوانیم در بخشی از فردو مراکز تحقیقاتی جدی در زمینه‌هایی ایجاد کنیم که هنوز ما به آنم‌ها ورود پیدا کنیم.
روحانی در ادامه گفت: مذاکرات هسته‌ای تنها نگه داشتن دستاوردهای گذشته نیست، کمتر برای مردم در این زمینه توضیح داده شده است. در این توافق ما زمینه برای حرکت و رشد سریعتر در مسیر تحقیق و توسعه و دانش جدید در زمینه هسته‌ای صلح آمیز را به دست آوردیم.
رئیس جمهور ادامه داد: البته قطعنامه‌های غلط گذشته را هم ملغی کردیم و تحریم‌ها را هم همزمان برخواهیم داشت، البته فضای جدید هم برای کشور، علم، تجارت و صادرات باز خواهد شد. ما امروز باید در فضای پساتحریم جهان را ببینیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم.
وی با اشاره به نگاه غلط در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: ممکن است یک نگرانی پیش بیاید و اینکه بگویند اقتصاد و شرکت‌های دانش‌بنیان و تشویق جوانان به کسب علم بدین خاطر بود که خارجی‌ها به شما چیزی نمی‌دادند،‌ دروازه‌ها بسته شده بود و شما باید در داخل کاری می‌کردید، به همین خاطر جوانان را تشویق کردید تا دنبال علم بروند.
روحانی افزود: حال همین علم را ارزان‌تر و مدرن‌تر در اختیار شما قرار می‌دهند پس این دوران طلایی ممکن است سپری شود. اگر کسی این را در ذهن داشته باشد خطای بزرگی کرده است.
رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات اقتصادی با دیگر کشورها گفت: در تمام مذاکرات ما با کشورهای اروپایی و غیر اروپایی که به تهران آمدند،‌به آنان گفتیم اگر می‌خواهید به ایران بیایید باید با سرمایه و تکنولوژی نو وارد این سرزمین شوید.
وی تصریح کرد: ما به کشورهای اروپایی و غیر اروپایی گفتیم از شما استقبال خواهیم کرد در صورتی که سرمایه‌تان همراه‌تان آورده شود و اینکه از تکنولوژی نو و از بازار جهانی مشترکا استفاده کنیم و از نیروی انسانی تحصیلکرده‌ داخل کشور نیز استفاده شود.
روحانی با اشاره به لزوم استفاده از تجربه دنیا در این خصوص گفت: ما باید حواس‌مان جمع باشد و ساده‌لوحی نکنیم. باید در این فضای نو کاری کنیم که از تجربه دنیا استفاده و با دیگران مشارکت کنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه نمی‌شود علم و فناوری را از صفر شروع کرد،‌ گفت: در همین موضوع هسته‌ای اگر می‌خواستیم از صفر شروع کنیم خیلی عقب بودیم. از لحاظ علمی می‌دانستیم کیک زرد قابل تبدیل به UF4 و UF6 است، می‌دانستیم اگر ما بخواهیم یک UCF در اصفهان درست کنیم که کیک زرد ما را تبدیل به UF4 و UF6 کند، سال‌ها طول می‌کشد.
وی اضافه کرد: در همین خصوص رفتیم از کشوری نقشه یک کارگاه و کارخانه بزرگ UF6 را خریدیم و به اصفهان آوردیم و در قدم‌های اول نیز آنان برای نصب کمک کردند اما در ادامه رها کردند و ما خود ادامه دادیم. حال اگر از اول آن نقشه را نمی‌خریدیم و می‌گفتیم دانشمندان خودمان باید UCFاصفهان را باید بسازند شدنی بود. منتهی 15-10 سال بعد به نتیجه می‌رسید.
روحانی با اشاره به لزوم استفاده از میان‌برها در این حوزه گفت: اگر می‌خواستیم از اول خودمان سانتریفیوژ بسازیم و اینکه UF6 را به 0.7، 1، 1.5 و 3.5 تبدیل کنیم،‌ نه اینکه نشدنی بود اما 30-20 سال باید کار می‌‌کردیم. حال ما یک سانتریفیوژ را از جایی آوردیم و مهندسی معکوس کردیم و کم‌کم سازنده IR1 شدیم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: ما از وسط راه آمدیم و از صفر شروع نکردیم. اشکالی ندارد. در بسیاری از علوم و دانش از نقطه میانی شروع کنیم. مهندسی معکوس در قدم‌های اولیه تا رسیدن به طراحی نو اشکالی ندارد ما باید زمان را کوتاه کنیم. ما اگر می‌خواستیم برای ساخت هواپیمای جنگنده از صفر شروع کنیم، نمی‌شد. ما از هواپیمای دیگری مهندسی معکوس کردیم و به تدریج توانستیم به ساخت یک هواپیما برسیم.
وی با بیان اینکه علم و دانش دنیای امروز در هم تنیده شده و ما باید از این فضا استفاده کنیم، گفت: امروز همه ما نیازمند به یک اراده قوی برای دستیابی به استقلال علمی و خودکفایی علم و فناوری در بسیاری زمینه‌ها از جمله رابطه درست با دنیا هستیم.
روحانی با ابراز خوشحالی از اینکه دیگر تنها به دانشگاه و علم نگاه نمی‌کنیم، گفت:‌خوشحالم از اینکه به تولید علم، پژوهش، فناوری،‌بازار و تجاری‌سازی و تصرف بازار دیگران نگاه می‌کنیم، غرور ملی ما اینجا است.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: ما باید بتوانیم بازار منطقه و جهان را از آن محصول ایرانیان قرار دهیم و این کار شدنی است. ما امروز در بسیاری از زمینه‌ها از جمله ساخت دارو و تجهیزات پزشکی روی پای خود ایستادیم.
وی ادامه داد: در مجموع حرکت‌های بسیار خوبی انجام شده و من خوشحالم که وزیر علوم، بهداشت و معاون فناوری رئیس‌جمهور در کنار همدیگر همکاری و هم‌افزایی دارند. چند سال پیش بین این سه نفر دعوا بود و گاهی شکایات‌شان به دادگاه رسیده بود اما امروز همه با هم دارند تلاش می‌کنند.
روحانی با بیان اینکه رهبری از دولت یازدهم و مسئولین آن اعلام رضایت می‌کنند، گفت: رهبری به ویژه نسبت به این سه نفر اعتماد کامل دارد که این مسیر را برای فعالیت هموار می‌کند و ما سریعتر می‌توانیم به اهداف‌مان دست پیدا کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه باید در فضای جدید پساتحریم همه توان خود را بکار گیریم، گفت: بالاتر از کمک‌های مالی و پولی، کمک‌های مقرراتی، تسهیلات در مالیات و اعطای وام، صادرات و واردات است.
وی در پایان با تأکید بر این موضوع که دولت با همه توان پشت شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد،‌گفت: این شرکت‌ها راه درست برای جذب اندیشمندان و جوانان دانشجوی ما است و بهترین راه برای اشتغال جوانان دانشگاهی ما است.

بشار اسد: از ایران کمک نظامی - اقتصادی می گیریم/ فقط با رای مردم از حکومت کناره گیری می کنم 

  

ایران برای ما تجهیزات نظامی می فرستد، همچنین میان سوریه و ایران کارشناسان نظامی رد و بدل می شود و این مساله همیشه وجود دارد.بشار اسد با بیان این که همکاری های دوجانبه در زمان جنگ امری طبیعی است؛ دریافت کمک های نظامی و اقتصادی از ایران را تایید کرد. به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، رییس جمهور سوریه در گفتگو با شماری از رسانه های روسی با بیان اینکه " ایران در کنار سوریه و ملت سوریه از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی در کنار سوریه و ملت سوریه ایستاده است" افزود: "منظور از نظامی آن چیزی نیست که در مطبوعات غربی وجود دارد، اینکه ایران ارتش و یا نیروی نظامی به سوریه بفرستد، این سخن درستی نیست."  وی در ادامه اضافه کرد: "ایران برای ما تجهیزات نظامی می فرستد، همچنین میان سوریه و ایران کارشناسان نظامی رد و بدل می شود و این مساله همیشه وجود دارد. طبییعی است که این همکاری در زمان جنگ گسترش یابد."

بشار اسد: از ایران کمک نظامی - اقتصادی می گیریم/ فقط با رای مردم از حکومت کناره گیری می کنم

بشار اسد به روابط میان دمشق و تهران که سابقه ای 35 ساله دارد اشاره کرد و افزود: "(این رابطه) همبستگی دارد، اعتماد بزرگی دارد، به همین دلیل می گویم نقش ایران بسیار اهمیت دارد." رئیس جمهور ریاست جمهوری سوریه تاکید کرد: " حمایت ایران برای کمک به سوریه در پشت سر گذاشتن این جنگ سخت، اساسی بود." خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت: ایران همپیمان قدیمی دمشق است و از دمشق در درگیری های خونین با گروه های متعدد در مناطق مختلف سوریه، از نظر تسلیحاتی، ارسال نیرو و اقتصادی کمک می کند."  
سوریه تنها کشوری بود که در جنگ 8 ساله ایران و عراق (1359-1367) در کنار ایران ماند و از تهران حمایت کرد.  
بشار اسد همچنین گفت که در نتیجه فشارهای خارجی از قدرت کناره گیری نمی کند و تصمیم گیری در این باره در اختیار ملت سوریه است.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور با رضایت ملت و از طریق انتخابات، حکومت را در دست می گیرد و بدون درخواست ملت نیز از حکومت خارج نمی شود.  
بشار اسد در انتخابات سال 2014 با کسب 88.7 درصد از کل آرای پیروز انتخابات اعلام شد.
سوریه از 4 سال قبل تاکنون با بحران گسترده ای روبه رو است که هم اکنون به جنگ داخلی گسترده ای تبدیل شده است. شماری از گروه های مسلح در حال جنگ برای براندازی دولت دمشق هستند. رئیس جمهور سوریه درباره بحران آوارگان سوری هم گفت: برای حل مشکل آوارگان باید با ریشه این مشکل برخورد شود یعنی باید با تروریسم مقابله کند. اروپا با یک چشم برای پناهجویان سوری گریه می کند و با چشمی دیگر از تروریست ها علیه ملت سوریه حمایت می کند.
نخست وزیر فرانسه در جلسه اضطراری مجلس ملی در برابر نمایندگان تاکید کرد که این کشور برای حل بحران سوریه باید با تمامی کشورهای منطقه و از جمله ایران گفت و گو کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نخست وزیر فرانسه در جلسه اضطراری مجلس ملی در برابر نمایندگان تاکید کرد که این کشور برای حل بحران سوریه باید با تمامی کشورهای منطقه و از جمله ایران گفت و گو کند.به گزارش «انتخاب»، مجلس ملی فرانسه به ریاست کلود بارتولون و به طور اضطراری تشکیل جلسه داد. مانوئل والس نخست وزیر فرانسه والس سپس از اقدامات نظامیان فرانسوی تمجید کرد. وی سپس به پیشنهادها در خصوص حمله زمینی علیه داعش اشاره کرد و افزود: استراتژی هوایی کافی است. اگر ما بخواهیم به این اقدام زمینی دست بزنیم، چطور باید این کار را انجام بدهیم؟ فرانسه باید به تنهایی این کار را انجام بدهد؟ ما در کشور مالی این کار را کرده ایم. اما همه می دانند که شرایط در این کشور متفاوت بود. با اروپایی ها به این حمله زمینی دست بزنیم. کدام یک از این کشورها با چنین ماجراجویی موافقند؟ با آمریکایی ها؟ نه. چرا که باید از آموزه های گذشته درس گرفت. این آموزه ها دردناک بودند. به ماجرای نبردهای فلوجه در عراق اشاره می کنم. ماجرای عراق و افغانستان به ما آموخته است که برای یک حمله زمینی باید از ده ها هزار نیرو استفاده کرد و به طور قطع این نیروها با خطرات جدی مواجه خواهند بود. این دامی است که افراط گرایان برای ما پهن کرده اند. آن ها می خواهند ما را به مداخله در سرزمین های تحت کنترل شان وادار کنند، تا ما در منجلاب به دام بیفتیم و ما را به جنگ صلیبی متهم کنند، تا از این طریق (میان مسلمانان) در برابر این تهاجم همبستگی ایجاد نمایند. رئیس جمهوری به روشنی در این مورد پاسخ داد که هرگونه مداخله زمینی از طرف ما بی نتیجه خواهد بود و هیچ یک از شرکای ما چنین قصدی ندارند. اما اگر یک ائتلاف متشکل از کشورهای منطقه برای آزادی سوریه از داعش تشکیل شود، این کشورها از حمایت فرانسه برخوردار خواهند بود.
نخست وزیر فرانسه بر ادامه ضمن تاکید بر مبارزه با تروریسم به عملیات فرانسه در منطقه ساحل در کنار نیروهای آفریقایی و عملیات در عراق علیه داعش با همکاری دولت عراق و نتایج مثبت این عملیات اشاره کرد و افزود: نبرد با گروه های تروریست و داعش یک نبرد بلند مدت است که به حمایت نیروهای منطقه ای، مانند نیروهای پیشمرگه نیازمند است.والس گفت تمامی این اقدامات نظامی لازم، اما ناکافی است. بدون یک راه حل سیاسی پایدار ثبات برقرار نخواهد شد. وی جلوگیری از رقابت های بین شیعه و سنی در منطقه خاورمیانه را ضروری دانست و تاکید کرد، اشتهای قدرت ها(ی منطقه ای) که سوریه را به محلی برای تجلی جاه طلبی های شان مبدل کرده اند، مانع می شوند که عراق از تبعات مداخله نظامی سال دو هزار و سه دور شود. والس سپس به مسایل سوریه اشاره کرد و حل بحران سوریه بدون برکناری بشار اسد را غیر ممکن توصیف نمود. نخست وزیر فرانسه حل بحران سوریه بدون گفت و گو و همکاری با کشورهای منطقه و از جمله ایران را ضروری دانست و افزود: رئیس جمهوری (فرانسه) در ماه نوامبر روحانی رئیس جمهوری ایران را به حضور خواهد پذیرفت. ما فرانسه با ایران گفت و گو خواهیم کرد. چرا که بعد از توافق بر سر برنامه هسته ای این کشور، تهران باید در حل سیاسی (مسئله سوریه) نقشی مثبت ایفا کند؛ فرانسه با همه گفت و گو خواهد کرد. وی سپس به تعهد فرانسه نسبت به حمایت از اقلیت های نژادی و مذهبی ساکن در منطقه از جمله یزیدی ها و مسیحیان شرق اشاره کرد و از تصمیم این کشور در خصوص برگزاری یک کنفرانس بین المللی در خصوص مهاجران اشاره کرد.
المانیتور:
المانیتور از تاسیس دفتر ویژه ای در آمریکا برای هماهنگی اجرای توافق هسته ای با ایران (برجام) خبر داد و اعلام کرد سفیر پیشین آمریکا در لهستان این دفتر را اداره خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
المانیتور از تاسیس دفتر ویژه ای در آمریکا برای هماهنگی اجرای توافق هسته ای با ایران (برجام) خبر داد و اعلام کرد سفیر پیشین آمریکا در لهستان این دفتر را اداره خواهد کرد.به گزارش «انتخاب»، المانیتور نوشت: جان کری وزیر امور خارجه آمریکا تا هفدهم سپتامبر ، انتخاب استفان مال را به سمت رئیس دفتر هماهنگی اجرای برجام اعلام خواهد کرد.مقام های آمریکایی گفتند کنگره تا هفدهم سپتامبر مهلت داشته قطعنامه مخالفت خود را با برجام برای رئیس جمهور ارسال کند. سناتورهای دموکرات تاکنون این اقدام را ناکام گذاشته اند و به نظر می رسد با پایان یافتن مهلت 60 روزه کنگره برای بازنگری برجام ، این توافق برای اجرا آماده شود.بر اساس این گزارش ، پس از مشخص شدن احتمالی سرنوشت برجام و عبور موفقیت آمیز آن از سد کنگره آمریکا ، دولت این کشور آماده می شود از موضع دفاع از توافق به وظیفه مهم اجرای آن بپردازد. برای همین منظور، سفیر آمریکا در لهستان که ماموریتش در این کشور رو به اتمام است به ریاست دفتر جدیدی که با هدف هماهنگی اجرای برجام تاسیس خواهد شد گماشته می شود.کاخ سفید همچنین قرار است نامزدی تام شانون ، مشاور وزارت امور خارجه برای جایگزینی وندی شرمن ، معاون وزیر در امور سیاسی اعلام کند.
استفان مال ، دیپلماتی کهنه کار است که از سال 2010 تا 2012 مدیر اجرایی وزارت امور خارجه ، از 2008 تا 2010 سفیر آمریکا در لیتوآنی و مشاور ارشد ویلیام برنز ، معاون وقت وزیر امور خارجه بوده است. ویلیام برنز آن زمان مذاکره کننده ارشد آمریکا با ایران بود و در گفتگو بر سر قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل و تحریم ایران به علت برنامه هسته ای این کشور نقش مهمی را ایفا کرد.
المانیتور نوشت در تماسی که با مال داشته ، وی از اظهار نظر درباره پست جدیدش خودداری کرده است. روز یازدهم سپتامبر ، پل جونز، سفیر جدید آمریکا در لهستان ، در حضور جان کری سوگند یاد کرد.ریچارد نفیو، مقام پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در امور تحریم ایران ، مال را انتخابی شایسته خواند و گفت: وی زمانی که با برنز کار می کرد تجربه خوبی درباره پرونده ایران بدست آورد و با دستگاه های دولتی نیز همکاری گسترده ای داشته است.این گزارش افزود: مال قرار است گروهی هفت نفره را مدیریت کند. دفتر وی در وزارت امور خارجه کار هماهنگی اجزای برجام را مابین دستگاه های دولتی از جمله کاخ سفید ، وزارت امور خارجه ، وزارت خزانه داری ، وزارت انرژی و غیره بر عهده خواهد داشت.مقام های کاخ سفید گفته اند مال موظف است پایبندی ایران و آمریکا را به تعهداتشان بر اساس برجام پیگیری کند.
در شرایط کنونی، سیاست آمریکا به بازیافت قدرت خود در منطقه تبدیل شده و شاید یکی از دلایل اصرار به توافق با جمهوری اسلامی این موضوع باشد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سردار سلیمانی: ورود گسترده اروپایی‌ها به ایران با هماهنگی آمریکایی‌ها صورت می گیرد / به دنبال بالابردن مطالبات و زدودن بحث درگیری طولانی آمریکا با ایران هستند /دلیل اصرار آمریکا برای توافق با ایران

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، با اشاره به تلاش آمریکا برای بازسازی قدرت خود، گفت: جغرافیای مهمی که آمریکا در آن دچار آسیب جدی و اساسی شده، غرب آسیاست.به گزارش «انتخاب»، سردار سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی، امروز در بیست و یکمین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: اگر بنا باشد، روح انقلابی که ترسیم اساسی محتوای دینی ترسیم شده از ناحیه امام امت از جمهوری اسلامی رخت بربندد، تنها یک کلمه خاصی به عنوان جمهوری اسلامی باقی خواهد ماند.
وی افزود: یکی از دلایل اساسی دشمنی ها با جمهوری اسلامی ایران به دلیل وجود روح حاکم در درون این بستر است؛ از این رو نقش سپاه در حفظ روح انقلابی در درون این جسم نقش بی بدیل و ارزنده ای است و با هیچ جایگاه دیگری قابل قیاس نیست.
فرمانده نیروی قدس سپاه، با بیان اینکه آمریکایی ها معتقدند پیدایش انقلاب اسلامی موجب شد یک فروپاشی در قدرت آمریکا به عنوان ابرقدرت پیش بیاید، اظهار داشت: از این رو، جهانی که جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی در آن پایگاه اصلی و نفوذ دارد، این جهان تاثیرگذار اصلی در بحث بقا یا عدم بقای آمریکا به عنوان ابرقدرت دارد.
سردار سلیمانی تصریح کرد: شرق آسیا و اروپا به عنوان کشورهای رقیب آمریکا محسوب می شوند؛ آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی نیز حیات خلوت آمریکا هستند، این‌ها منشأ ابرقدرتی آمریکا را فراهم نمی کنند، جغرافیای مهمی که آمریکا در آن دچار آسیب جدی و اساسی شده غرب آسیاست.
وی اظهار داشت: جغرافیای شمال آفریقا و خاورمیانه است که تاثیر بسیار اساسی را در برپایی قدرت آمریکا و بعد از شکل‌گیری انقلاب اسلامی، در فروپاشی این قدرت دارد.
فرمانده نیروی قدس سپاه، اتحادسازی برای حوادث بر علیه دشمن را اولین مشخصه ابرقدرتی برشمرد و گفت: توان فیصله دادن به حوادث در چهارچوب منافع و قدرت مهار رقیب نیز از دیگر عوامل تعیین کننده جایگاه ابرقدرتها است.
سرلشکر سلیمانی اظهار داشت: آنچه در ۲۰ سال گذشته بین ایران اسلامی و آمریکا به عنوان یک ابرقدرت پیش آمده است، این بوده که انقلاب اسلامی ایران تمامی مولفه های ابرقدرتی آمریکا را به شکل جدی خدشه‌دار کرده که مصادیق فراوانی نیز برای آن می توان ذکر کرد.
وی افزود: آمریکا با اتحادسازی که انجام داد، تلاش کرد که حزب الله را از عرصه لبنان حذف کند، اما نه قدرت مهار حزب الله را داشت نه اتحادسازی هایی که انجام داد هیچ یک منجر به نتیجه شد و حزب‌الله قدرتمندتر شد؛ به نحوی که امروز رهبر ارزشمند آن به شکل علنی توانمندی و قدرت خود را اعلام می کند.
فرمانده نیروی قدس سپاه با تاکید بر اینکه شناخت سیاستهای آمریکا در مقطع کنونی بسیار مهم است، گفت: آمریکایی‌ها معتقدند کلید بازسازی قدرت آنها باید از نقطه ای انجام شود که در آن نقطه فروپاشی صورت گرفته باشد و آن منطقه خاورمیانه به عنوان نقطه فروپاشی قدرت آمریکا و نقطه نفوذ، توسعه و تاثیر انقلاب اسلامی است.
سرلشگر سلیمانی با بیان اینکه سیاست امروز آمریکا با گذشته متفاوت است، اظهار داشت: آمریکا امروز در کشورها به دنبال استفاده از ابزارهای مختلف و روشهای نو و جدید است.وی افزود: یکی از دلایل ورود، حضور و ظهور گسترده اروپایی‌ها در کشور ما که با هماهنگی آمریکایی‌ها صورت می گیرد، ایجاد دو قطبی در درون جامعه، بالابردن مطالبات در افکار عمومی و زدودن بحث درگیری طولانی آمریکا و غرب با ایران است.
فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه در شرایط کنونی آمریکا برای اینکه بتواند قدرت خود را بازسازی کند چهار سیاست اصلی و مهم مدنظر قرار داده است، خاطرنشان کرد: اولین مسئله آمریکا، شامل بازسازی قدرت آمریکا با استفاده از ابزارهای سازمان ملل و ساز و کار مختلفی که امروز به نوعی ظاهر مشروعی دارند، مانند مباحث حقوق بشری در منطقه است.
وی افزود: دومین مسئله اصلی آمریکا در مقطع کنونی تثبیت رژیم صهیونیستی است؛ امروز هر کشوری که بیشترین ارتباط را با رژیم غاصب صهیونیستی داشته باشد به صورت علنی و رسمی آن کشور مورد اعتماد آمریکاست.
سرلشگر سلیمانی تضعیف و مهار جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از سیاستهای مهم آمریکایی‌ها در مقطع کنونی یاد کرد و گفت: این حرکت در سطوح مستقیم و نیز با جریان‌هایی که در محدوده جغرافیای نفوذ جمهوری اسلامی هستند صورت می گیرد.وی حفظ درگیری در جهان اسلام برای بالابردن نیازهای کشورهای منطقه به آمریکا را دیگر راهبردهای آمریکا در منطقه دانست و اظهار داشت: سیاست آمریکا در موضوع داعش و گروههای تکفیری اداره آنها و نه انهدام است و این موضوعات تفاوت جدی و اساسی با یکدیگر دارد؛ سیاست آمریکا این است که این نوع گروهها باقی بمانند تا آنها احتیاج کشورها به آمریکا را بالا ببرند.
فرمانده نیروی قدس سپاه در پایان با تاکید بر اینکه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خصوصیاتی دارد که این خصوصیات چه در بعد تهدید و چه در بعد توسعه قدرت آمریکا نقش بسیار مهمی دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی، سیاست آمریکا به بازیافت قدرت خود در منطقه تبدیل شده و شاید یکی از دلایل اصرار به توافق با جمهوری اسلامی این موضوع باشد.
واشنگتن پست:
نمایش سیاسی حاشیه توافق هسته ای ایران نمی تواند این حقیقت را پنهان کند که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مذاکرات هسته ای و تلاش به منظور جلب حمایت لازم در کنگره برای تصویب این توافق به پیروزی بزرگی دست یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه واشنگتن پست نوشت: نمایش سیاسی حاشیه توافق هسته ای ایران نمی تواند این حقیقت را پنهان کند که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مذاکرات هسته ای و تلاش به منظور جلب حمایت لازم در کنگره برای تصویب این توافق به پیروزی بزرگی دست یافته است.
به گزارش «انتخاب»، این مهمترین موفقیت راهبردی اوباما در طول دوران ریاست جمهوری اش محسوب می شود.
نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این توافق را خیانت اوبامای ضعیف و بی لیاقت می خوانند و نتایج نظرسنجی ها از آن حکایت دارد که مردم درمورد توافقی که به گفته منتقدان چانه زنی با تهران بوده است، احساس نگرانی می کنند اما بسیاری از کارشناسان امور راهبردی در داخل و خارج از آمریکا از این قمار اوباما حمایت کرده اند.
حتی در اسرائیل هم تعداد روزافزونی از نهادهای امنیتی با اکراه از این توافق حمایت می کنند.آنها این توافق را به هرجایگزین واقع بینانه ای ترجیح می دهند.
مخالفان این توافق را بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و سران جمهوریخواه آمریکا تشکیل می دهند که در حقیقت با توافقی مخالفت می کنند که بیشتر کشورها حامی آن هستند.
حقیقت سیاسی این است که اوباما تقریبا در هر دوره آنها را فریب داده است.
نویسنده در ادامه افزوده است: شاید اوباما یک رئیس جمهور ضعیف باشد اما پارادوکس دوره ریاست جمهوری وی این است که برسر توافق هسته ای ایران شدیدترین مقابله را با نتانیاهو، نخست وزیر یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا داشته است. ولی به نظر می رسد تلاش های پیاپی نتانیاهو برای برهم زدن توافق هسته ای ایران تنها عزم اوباما را در این زمینه راسخ تر کرده است.اوباما درمورد اهدافش صریح بود. وی در سخنرانی مراسم تحلیف خود در سال 2009 گفت به دنبال راهی جدید برای تعامل با جهان اسلام است، راهی که مبتنی بر منافع دوجانبه و احترام متقابل باشد.
به اعتقاد نویسنده شاید این سیاست اوباما در برخی موارد مانند به رسمیت شناختن اخوان المسلمین و پیش برد توافق صلح اسرائیل با فلسطینیان نتیجه معکوس داده باشد اما درمورد ایران اوباما به پیش روی ادامه داد.
بن رودز ، یکی از مشاوران کاخ سفید و عضو «گروه کوچک ایران» در یک مصاحبه تشریح کرد که کاخ سفید چگونه ماه به ماه برای پیشبرد سیاست خود برنامه ریزی کرده بود.اولین گام علنی اوباما پیام تبریک نوروز سال 2009 وی به مردم ایران بود که با نامه ای محرمانه به آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم این کشور همراه بود.نامه ای که با طرح فهرستی از گلایه ها پاسخ داده شد.
نویسنده در ادامه با اشاره به روند طی شده تا زمان دستیابی به توافق هسته ای با ایران، تاکید کرد که البته اوباما هنوز هم به تصویب این توافق در کنگره نیاز دارد.وی افزود: کاخ سفید در ابتدا فکر می کرد تنها می تواند 34 رای را که رئیس جمهور برای استفاده ازحق وتو به آن نیاز داشت، به دست آورد اما پس از ارتباط اوباما با منتقدان این رقم به 42 رای رسید که برای ممانعت از رد توافق هسته ای ایران در کنگره کافی بود.
اوباما امیدوار است توافق هسته ای ایران به ایجاد توازن و به تدریج افزایش ثبات در منطقه خاورمیانه [غرب آسیا] منجر شود. احتمال دارد چنین نتیجه ای حاصل شود اما اکنون این مسئله یک قمار دیپلماتیک پر خطر است که کارآیی داشته است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد