سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

استراتژی روسیه در سوریه شکست می‌خورد
کد مطلب : 90450
گروه بین الملل: رئیس‌جمهوری آمریکا استراتژی مسکو برای ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به سوریه را "اشتباهی بزرگ" توصیف و تاکید کرد که این روند آنها را از رسیدن به راه‌حل سیاسی دور می‌کند.
استراتژی روسیه در سوریه شکست می‌خورد
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا هشدار داد که تصمیم روسیه برای ارسال پرسنل نظامی و تجهیزات به سوریه بیانگر استراتژی‌ای است که محتوم به شکست است. وی روز جمعه با هشدار به مسکو مبنی بر اینکه آنها باید هوشمندانه‌تر عمل کنند، گفت: این استراتژی‌ای که آنها در حال حاضر دنبال می‌کنند و به دنبال تقویت اسد (رئیس‌جمهوری سوریه) هستند، گمان می‌کنم که اشتباهی بزرگ است.
پیش از آن سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که کرملین همچنان به تامین تسلیحات برای دولت سوریه ادامه خواهد داد؛ این در حالی است که آمریکا و ناتو به دلیل افزایش مشارکت مسکو در درگیری سوریه به مسکو هشدار داده‌اند. لاوروف در کنفرانس خبری خود گفت که روسیه در حال انجام تمرین‌های نظامی در دریای مدیترانه است و این روند مدتی است که ادامه دارد و کاملا مطابق با قوانین بین‌المللی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین از سایر قدرت‌ها درخواست کرد تا به تامین سلاح برای ارتش سوریه کمک کنند و به باور وی، این موثرترین راه برای مقابله با گروه تروریستی داعش است. این سخنان یک روز پس از آن مطرح شد که سرگئی لاوروف تایید کرد که کشورش پروازهای بشردوستانه برای انتقال تجهیزات نظامی و نیز کمک‌های بشردوستانه به سوریه دارد.لاوروف با اشاره به استراتژی اوباما گفت: شما نمی‌توانید تنها با استفاده از حملات هوایی داعش را شکست دهید. لازم است که با نیروهای زمینی همکاری کنید و ارتش سوریه موثرترین و نیرومندترین نیروهای زمینی برای مبارزه با داعش هستند. با این وجود اوباما معتقد است که این رویکرد روسیه می‌تواند آنها را از رسیدن به راه‌حل سیاسی که لازمه‌ برقراری مجدد صلح در سوریه است، دور کند.
دروغ‌های غرب درباره موج مهاجرت به اروپا؛
موضوع سیل مهاجران و جنگ زدگانی که به اروپا سرازیر شده اند تا هم از جنگ و خونریزی‌های تروریست رهایی پیدا کنند و هم باقی زندگی‌شان را در آرامش و آسایش بگذرانند این روزها خبر یک جهان است. انواع و اقسام اخبار و حاشیه‌ها از موج بزرگ مهاجرت به اروپا به گوش می‌رسد. این موضوع بدون شک پدیده ای مهم در سال جاری میلادی است که هر کشوری به فراخور شرایط و توانایی هایی که دارد با آن برخورد می‌کند اما با توجه به این موارد درک واقعیت و تمیز دادن امور درباره پدیده‌ای که این روزها جهان را تکان داده ، نیز بسیار مهم است.

سرویس بین الملل فردا:
موضوع سیل مهاجران و جنگ زدگانی که به اروپا سرازیر شده اند تا هم از جنگ و خونریزی‌های تروریست رهایی پیدا کنند و هم باقی زندگی‌شان را در آرامش و آسایش بگذرانند این روزها خبر یک جهان است. انواع و اقسام اخبار و حاشیه‌ها از موج بزرگ مهاجرت به اروپا به گوش می‌رسد. این موضوع بدون شک پدیده ای مهم در سال جاری میلادی است که هر کشوری به فراخور شرایط و توانایی هایی که دارد با آن برخورد می‌کند اما با توجه به این موارد درک واقعیت و تمیز دادن امور درباره پدیده‌ای که این روزها جهان را تکان داده ، نیز بسیار مهم است.  
با به وجود آمدن هر پدیده‌ای به طور سنتی افراد به دنبال یافتن ریشه‌های خوب و بد ماجرا هستند و به قولی با قضاوت‌های مختلف سعی در موضع گیری و یافتن آدم خوب و آدم بد ماجرا دارند. در پدیده مهاجرت جنگ زدگان سوری به اروپا نیز دو موضوع حیاتی وجود دارد که غالبا رسانه‌های اروپایی سعی دارند آنرا به جامعه جهانی به طور عکس القا کنند که به نظر می‌رسد با عدم آگاهی عمومی در بخشی از کار نیز موفق بوده‌اند.  
در این میان یکی از مواردی که رسانه‌های اروپایی و غربی در مورد آوارگان و پناهجویان مطرح می‌کنند و سعی دارند پدیده موج جدید مهاجرت را با آن توجیه کنند، حضور حکومت بشار اسد در سوریه است. آنان بر این موضوع پافشاری می کنند که این حکومت بشار اسد بوده که سبب ساز چنین پدیده نامطلوبی شده است حال آنکه موضوع برعکس است. در اینجا آنچه دستگاه رسانه‌ای غربی به عمد آنرا نادیده می‌گیرد موضوع تروریست‌هایی است که توسط غرب در سوریه پرورش داده است داده و حال با پدیده مهاجرت مردم سوریه به این کشورها در حال بازگشت است اما این موضوع از سوی رسانه‌های غربی یکطرفه و با متهم سازی بشار اسد پیگیری می‌شود. جالب اینجاست که این کشورها در این ماجرا بیم آن دارند که برخی از تروریست‌ها نیز در میان مهاجران خود را جای داده و به اصطلاح گرگ با گله گوسفند همراه شده و به خاک این کشورها نفوذ کنند و خطر تروریسم را به اروپا نیز توسعه دهند.  
این درحالی است که اغلب افرادی که به طور چند ملیتی در گروه‌های تروریستی مختلف از جمله داعش حضور یافته‌اند از کشورهای اروپایی وارد این کشورها شده‌اند و کشورهای اروپایی مانند فرانسه و انگلیس نیز کمتر در زمینه جلوگیری از صدور تروریسم تلاش کرده‌اند. حال که جنگ افروزی و صدور تروریست به خود غرب وارد شده است اروپایی‌ها به نگرانی افتاده و درصدد رفع و رجوع این بازگشت عمل خود هستند.  
از سوی دیگر موضوع مهاجر پذیری از جمله مواردی است که در اروپا شکل و شمایل خاصی دارد. کشورهایی مانند مجارستان که اقتصاد ضعیفی دارند از ورود پناهجویان ممانعت می‌کنند اما کشورهای قدرتمند و صنعتی از جمله آلمان از همان ابتدا از ورود پناهجویان به اروپا استقبال کرده‌اند. در این زمینه جمله معروف انجلا مرکل صدراعظم آلمان که بیان داشته است « ما دروازهای‌خود را به سوی پناهجویان باز می کنیم درحالی که مکه به آ‌نها نزدیکتر است»، نیز بازتاب بسیار مثبتی برای این کشور در میان افکار عمومی جهان از جمله ایران داشته است. اما واقعیت ماجرا چیست. چطور آلمانی‌ها اینقدر مهمان‌نواز شده‌اند و پذیرای جنگ‌زدگانی هستند که این کشور بخشی از وقایع بوجود آمده در کشور آنان را بوجود آورده است.  
با نگاهی ساده به اقتصاد آلمان در چند ماه گذشته می توانیم به بحرانی در این کشور پی ببریم که کلید آن مهاجران جدید سوری است.  
یعنی در این زمینه هر چه موضوع سیل مهاجرت به اروپا برای دیگر کشورهای قاره سبز منفی بوده است برای آلمان‌ها منشان خیر و برکت است. کلید این ماجرا نیز سخنان وزیر اقتصاد آلمان است که اخیرا بیان داشته است: " با جذب پناهجویان می‌توانیم مشکل نیروی کار ماهر را حل کنیم"،وی پا را جلوتر می گذارد و می گوید :"اگر بتوانیم آنهایی را که پیشمان می‌آیند به سرعت آموزش دهیم و وارد کار کنیم، می‌توانیم یکی از بزرگترین مشکلات آتی اقتصادمان را رفع کنیم: کمبود نیروی کار ماهر را."  همچنین نتایج تازه‌ترین تحقیقات در آلمان نشان می‌دهد که این کشور تا ۱۰ سال آینده‌ نیز به نیروی کار مهاجران نیاز دارد. برای تامین این کمبود، هر سال دست‌کم ۵۳۳ هزار نفر باید به صندوق بازنشستگی این کشور، حق بیمه پرداخت کنند.  
آمار نشان می‌دهند که در سال‌های گذشته شمار مهاجرانِ از نظر اقتصادی فعال به حد مطلوب نرسیده است: در سال ۲۰۱۴، تنها ۴۷۰ هزار مهاجر کارورز به بازار کار آلمان وارد شده است. میانگین مهاجران در ۶۰ سال اخیر، حتی زیر سقف ۲۰۰ هزار تن بوده است.  
کارشناسان امور اشتغال پیش‌بینی می‌کنند، شمار افرادی که در آلمان در سن اشتغال هستند تا سال ۲۰۵۰، از ۴۵ میلیون به ۲۹ میلیون نفر کاهش خواهد یافت و به زیر سقف ۳۶ درصد خواهد رسید. در این ارزیابی، تعداد مهاجران احتمالی احتساب نشده است.  
اغلب مهاجران آلمان، از کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا هستند. در سال۲۰۱۳، ۳۰۰ هزار مهاجر بیش از کسانی که از آلمان مهاجرت کرده‌اند، به این کشور وارد شده‌اند. در این گزارش که به سفارش "نهاد خیریه‌ی برتلزمن" تهیه شده، پیش‌بینی شده است که این روند در سال‌های آینده دچار وقفه خواهد شد. دلیل این ارزیابی، بالا رفتن سن جمعیت اروپا به‌طور کلی و بهبود وضع اقتصادی کشورهای بحران‌زده‌ی کنونی، ذکر شده است. بنا بر این گزارش در سال ۲۰۵۰، تنها ۷۰ هزار شهروند عضو کشورهای اتحادیه‌ی اروپا به آلمان مهاجرت خواهند کرد.  
یورگ درگر، عضو هیئت اجرایی "نهاد خیریه‌ی برتلزمن" در این رابطه می‌گوید: «ما باید زمینه‌ی جذب مهاجرانی که شهروند کشورهای غیر عضو کشورهای اتحادیه‌ی اروپا هستند را فراهم کنیم.» درگر معتقد است که تصویب «یک قانون مهاجرت قابل فهم که نشان دهد، کارشناسان متخصص در آلمان اجازه‌ی کار دارند» یکی از راه‌های جلب مهاجران است. درگر می‌گوید که چنین قانونی هم‌چنین باید دربرگیرنده‌ی موادی باشد که نشان دهد این متخصصان می‌توانند آینده‌ی خود را در این کشور بسازند.  از این روست که آلمانی‌ها خود را مشتاق ورود مهاجران سوری به اروپا نشان می‌دهد. مهاجرانی که برای کشورهای دیگر بدبختی می‌آورند برای آلمانی‌ها می‌توانند مایه خوشبختی باشند و مشکل بزرگ جمعیتی این کشور را حل کنند. به هر جهت موضوع پشت نمایش انسان‌دوستی آلمانی‌ها یک منفعت‌طلبی صرف وجود دارد که متاسفانه از دید بسیاری از مردم جهان از جمله ایران و برخی از غرب‌دوستان پنهان مانده است.
رزمایش مشترک آمریکا، اوکراین و ترکیه
به گفته دریادار "سرگئی هایدوک" فرمانده نیروی دریایی اوکراین فرق این رزمایش با تعلیمات مشابه سال های گذشته این است که در این اقدام همراه با مشق های آموزشی- رزمی، عناصر جنگ هیبریدی نیز تمرین خواهند شد. تحلیل داستان این رزمایش نشان می دهد که عملیاتی مانند آنچه که در بهار 2014 در کریمه انجام شد در این مانور ها مشق می شوند.
سرویس بین‌الملل فردا: هفته گذشته در بخش شمال غربی دریای سیاه و در میدان های آموزش اوکراین فاز فعال رزمایش Sea Breeze-2015 اوکراین و آمریکا شروع شد.
تعداد کل شرکت کنندگان آن 2500 نظامی و شمار قایق ها و ناو ها تا 26 عدد و جنگنده و بالگرد ها تا 20 فروند و تکنیک چرخدار الی 100 دستگاه است.

به گفته دریادار "سرگئی هایدوک"  فرمانده نیروی دریایی اوکراین فرق این رزمایش با تعلیمات مشابه سال های گذشته این است که  در این اقدام  همراه با مشق های آموزشی- رزمی، عناصر جنگ هیبریدی نیز تمرین خواهند شد. تحلیل داستان این رزمایش نشان می دهد که عملیاتی مانند آنچه که در بهار 2014 در کریمه انجام شد در این مانور ها مشق می شوند.

این امر شایان توجه است که "آرسنی یاتسنیوک" نخست وزیر اوکراین در افتتاح این تعلیمات اعلام کرد که شرکت کنندگان اوکراینی بزودی به شبه جزیره کریمه باز خواهند گشت. محتوای این رزمایش نشان می دهد که کی یف به چه ترتیبی می خواهد به این مقصد برسد.
در قانون 2346 رادا — پارلمان اوکراین مورخه مارس 2015 آمده است: "هدف تعلیمات Sea Breeze-2015  تمرین همکاری های ارگان های اداری چند رسته در حین برنامه ریزی و پیاده کردن عملیات بین المللی به قصد برقراری صلح است".
لیکن در ماهیت امر در این مانور ها هیچ هدف های صلحجویانه و نوعدوستانه دیده نمی شود.

به گفته ناخدا یکم  "اولگ چوبوک"  سخنگوی نیروی دریایی اوکراین کشتی های اوکراین، آمریکا، رومانی و ترکیه شرکت کننده در این تعلیمات یک تعداد تمرین های دریایی را انجام خواهند داد، از جمله "به قصد مانوردهی تاکتیکی، تحویل بار ها در حین شنای دریایی، تجسس زیردریایی، دفاع هوایی و همکاری با هواپیمایی دریایی". این تمرین ها همراه با گسترش یگان های ساحلی انجام می شوند. در عملیات در ساحل دریای سیاه بعلاوه نظامیان اوکراین و آمریکا یگان های ملداوی هم شرکت می کنند. ناظران می گویند که نظامیان اوکراینی حاضر در تعلیمات در صحبت ها میان خودشان دشمن فرضی را "جدایی طلب" می نامند و اکثر سربازان و افسران حاضر در تعلیمات کنونی کسانی هستند که در باصطلاح عملیات ضد تروریسنی در دونباس جنگیدند.
هنگام گشایش Sea Breeze-2015 "آرسنی یانسنیوک" نخست وزیر و "استپان پولتوراک" وزیر دفاع اوکراین و "جیمز فوگو" فرمانده ناوگان 6 نیروی دریایی آمریکا مساله تحویل تجهیزات فنی تازه و بهبود یافته  آمریکایی برای ناوچه جنگی "هتمان ساهایداچنی" بررسی کردند. الان این کشتی یگانه ناوچه جنگی اوکراینی دارای حالت جنگی است. بعلاوه  در ترکیب نیروی دریایی اوکراین چند ناوچه و کشتی کوچک و قایق نظامی قرار دارد.
در حال حاضر اوکراین با پول آمریکا چند قایق ضربتی و نیرو پیاده کن تکمیل و تولید می کند. هایدوک افزود: بزودی چند بالگرد و پهپاد وارد نیرو های مسلح اوکراین می شوند.
پس از تلف کردن آموزشگاه عالی نظامی دریایی — آکادمی "ناخیموف" در سواستوپل آماده سازی پرسنل نظامی پرسنل برای اوکراین در ادسا شهر بندری واقع در ساحل دریای سیاه از سرگرفته شده است. در آکادمی ملی دریایی ادسا دانشکده آماده سازی افسران دریایی افتتاح شد و پایگاه آموزشی مربوطه دائر می شود.
ادعای امارات درباره مداخله ایران در امور کشورهای عربی
  خبرگزاری صدا و سیما - وزیر مشاور در امور خارجه امارات مدعی شد ایران و ترکیه تلاش دارند امنیت و ثبات کشورهای عربی را به خطر بیندازند.

به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، انور قرقاش گفت: به نظر من در حال حاضر کشورهای عربی نیاز به همبستگی و همکاری دارند، زیرا کشورهای عربی با چالش های جدی و متعدد رو به رو هستند.

وی افزود: کشمکش اعراب و اسرائیل یک مسئله مهم و جوهری در میان اعراب است و باید دراین باره تصمیم گرفت.

انور قرقاش اضافه کرد: اما واقعیت این است که افراطی گری، خطر واقعی و جدی تر در کشورهای عربی است. این مسئله موجب اختلاف در جوامع عرب و منجر به افزایش تنش و شعله ور شدن آتش اختلافات در این کشورها شده است.

وزیر مشاور در دولت امارات ادعا کرد و گفت: مداخله کشورهای منطقه ای مانند ایران و ترکیه در امور کشورهای عربی موجب آسیب رساندن به ثبات در کشورهای عربی شده است. مسئله به جایی رسیده است که این کشورهای مداخله گر به بخشی از راه حل در مسائل کشورهای عربی تبدیل شده اند. این مسئله برای ما قابل قبول نیست.

وی درباره برخورد با چالش های فراروی امنیت ملی کشورهای عربی گفت: دولت امارات می دانند که در راستای رفع چالش ها مسئولیت دارد. اما باید در این مسئولیت با دیگر کشورهای عربی سهیم شود.

وی افزود: برخی از چالش ها فرهنگی است و برخی دیگر عملی است. از این رو یک کشور به تنهایی قادر به رویارویی با چنین چالش هایی نیست.

انور قرقاش گفت: بحران های کنونی بسیار مهم و حیاتی هستند. کشورهای عربی قادر به مقابله با مشکلات نیستند. اما در میان کشورهای عربی وحدت نظر و اجماع در خصوص مقابله با مشکلات به ویژه در رابطه با مسئله لیبی وجود دارد.
 
وی افزود: قدرت گرفتن مصر و خارج شدن این کشور از بحران بسیار مهم است. امروز وضع مصر از گذشته بهتر شده است.

وی درباره نیروهای عربی مشترک گفت: مصر در این خصوص تلاش هایی انجام داده است. زیرا مصر نقش مهم در تشکیل چنین نیروی دارد. اما مسئله مهم در تشکیل نیروی مشترک عربی فعال بودن این نیرو است.

وی افزود: عجولانه تصمیم گرفتن در خصوص تشکیل چنین نیرویی به صلاح کشورهای عربی نیست. تا زمان اطمینان یافتن سازوکار قانونی و تعریف مسئولیت های آن بهتر است بررسی های بیشتری در زمینه صورت گیرد.

وی درباره بحران سوریه و طرح های دی میستورا گفت: واقعیت این است که دی میستورا مأموریت سختی برعهده دارد. وی با گزینه های سختی روبرو است. گفتگوهای ژنو 1 از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین انتقال قدرت با حضور بشار اسد امکان پذیر نیست.

وی افزود: کشورهای عربی از نقش ایران در سوریه به شدت نگرانند. مسئله سوریه از اهمیت ویژه ای برخوردار. مردم این کشور دیگر قادر به سکونت در کشورشان نیستند. آنها برای زندگی کردن این کشور خارج می شوند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد