سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

آمانو: تایید عدم انحراف در فعالیت هسته ای ایران

 'یوکیا آمانو' مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس با بیان اینکه همچنان راستی آزمایی و عدم هرگونه انحراف در فعالیت هسته ای ایران تحت توافقنامه پادمان را تایید می کنم، خواستار تخصیص بودجه اضافی برای اجرای برجام شد.  به گزارش خبرنگار ایرنا، آمانو در نشست امروز (دوشنبه) فصلی شورای حکام درباره جلسه اضطراری آژانس که 25 اوت برگزار شد، افزود: هیات آژانس به من این اجازه را داد تا انجام راستی آزمایی و نظارت بر تعهدات مربوط به هسته ای ایران تحت برنامه جامع اقدام مشترک را که مورد توافق 6 قدرت جهانی و ایران به نتیجه رسید، به عهده بگیرم.
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران اضافه کرد: همانطور که در برنامه جامع اقدام مشترک (بر جام ) ذکر شده است، ایران پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد و طبق آن، آژانس دسترسی بیشتر به اطلاعات و سایت های ایران خواهد داشت. وی تصریح کرد: اجرای پروتکل الحاقی یک پیش نیاز ضروری است که آژانس قادر به ارائه تضمین معتبر در خصوص عدم وجود مواد و فعالیت های هسته ای اعلام نشده در ایران است.
آمانو اظهار داشت: همچنین تحت برجام، ایران اقدامات شفاف سازی را انجام می دهد که آژانس را قادر می سازد درک بهتری از برنامه هسته ای ایران داشته باشد. وی درباره 'نقشه راه' که با 'علی اکبر صالحی' رییس سازمان انرژی اتمی ایران به امضا رساند، نیز گفت: در 14 ژوئیه ، من یک نقشه راه برای روشن شدن مسایل مهم در مورد گذشته و حال برنامه هسته ای ایران با آقای صالحی امضا کردم.
وی افزود: طبق نقشه راه در 15 اوت، توضیحات و اسناد مرتبط به روشن شدن مسایل برجسته و موضوع های قابل ملاحظه در گذشته و حال توسط ایران به آژانس ارائه شد و ما در حال بررسی این اطلاعات هستیم تا بعد از آن سوالاتمان را در 15 سپتامبر به ایران ارسال کنیم. مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در بخشی سخنان خود بار دیگر این ادعا را همچنان مطرح کرد که 'آژانس هنوز در موقعیتی نیست که یک تضمین معتبر در خصوص عدم وجود مواد و فعالیت های هسته ای اعلام نشده در ایران ارائه دهد.'
 
درخواست بودجه اضافی برای اجرای برجام
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در بخش دیگری از بیانیه خود اعلام کرد: در گزارشی که من در ماه اوت به هیات مدیره دادم ، تحت برنامه های موجود برنامه اقدام مشترک و همچنین کارهای مقدماتی و پیاده سازی برجام، آژانس برای ارائه کار احتیاج به هزینه های بیشتر برای نظارت و تایید برنامه های هسته ایران دارد.
وی ادامه داد: در بودجه سال 2016 هیچ تغییری به وجود نیامده است برای همین، بلافاصله بعد از کنفرانس عمومی آژانس (14 سپتامبر) با کشور های عضو برای اختصاص بودجه اضافی در خصوص اجرای بر جام توسط آژانس رایزنی می کنم و مایلم از همه دولت های عضو درخواست کنم که در این موقعیت که آژانس نیاز به هزینه های اضافی در رابطه با ایران دارد، کمک کنند.

جنگ روانی غربی و عربی علیه حاج قاسم +عکس 

   

دشمن در میدان نبرد سخت، وقتی حریف نمی‌شود، آن را به جنگ نرم تبدیل می‌کند و با استراتژی ایجاد شبهه و اختلاف در صفوف داخلی حریف، تلاش می‌کند تمرکز آن را بر هم بزند.به گزارش مشرق، تأثیر جنگ روانی از جنگ سخت میدانی که چند دولت غربی و عربی و در رأس آن آمریکا، انگلیس و عربستان سعودی در خاورمیانه به راه انداخته‌اند، اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.
از زمانی که ایران به همراه محور مقاومت، مقابله با جنگ‌های نیابتی آمریکا و عربستان را در سوریه و عراق آغاز کرد، انتشار شایعه و جنگ روانی علیه مقاومت جزئی از سلاح حریف بوده است.نشریه انگلیسی «اکونومیست» در گزارشی که اساس آن مجموعی از ادعاهای بی‌سند است، تلاش کرده که جایگاه فرمانده سپاه قدس را در اذهان عمومی متزلزل و اعتماد به وی را دچار شک و شبهه کند.همزمان با این نشریه انگلیسی، روزنامه سعودی الشرق الاوسط چاپ لندن نیز با انتشار گزارشی به نقل از یک منبع سیاسی ناشناس، تلاش کرده است که با کلیدواژه‌های «آیت الله سیستانی»، «رهبر ایران» و «قاسم سلیمانی» و طرح چند ادعا و شایعه، چنین وانمود کند که مرجعیت عراق از افزایش نفوذ سردار قاسم سلیمانی در عراق نگران است.نشریه اکونومیست در گزارش خود، سردار سلیمانی و جایگاه او را در داخل ایران و روزنامه الشرق الاوسط جایگاه ایشان را در داخل عراق نشانه گرفته است. اکونومیست در گزارشش با نام «شیری در زمستان» می‌گوید که پس از مطرح شدن نام او در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به دلیل مبارزه با داعش، مجددا تصمیم گرفته شده است که نقش عمومی کمتری به این ژنرال ایرانی داده شود.

 

«اکونومیست» ادعا می‌کند که سیاست تهاجمیِ سلیمانی باعث شده او حاشیه‌ساز شود یا می‌گوید که دم زدن‌های مغرورانه سلیمانی از قدرت ایران در منطقه باعث شد آیت‌الله سیستانی، مرجع شیعیان در عراق، از او نزد رهبر ایران گلایه کند اما کار وقتی به جای باریک رسید که از قول سلیمانی نقل کردند که «هلال شیعه» ایران در حال بزرگ‌تر شدن است.به ادعای این نشریه انگلیسی، حمله عربستان به یمن نیز از دلایل «افول سلیمانی» است... و همین مسأله یمن سبب شده که «محسن رضایی» دوباره لباس نظامی به تن کند. به گفته این گزارش، محسن رضایی آمده تا وزنه‌ای در مقابل سلیمانی باشد و نگذارد از خط خارج شود. نتیجه این است، مردی که روزگاری نماینده حاکمیت ایران در گفت‌وگو با عراق و سایر کشورهای منطقه بوده اکنون جای خودش را به کانال‌های رسمی دیپلماتیک داده است. همزمان که سلیمانی در سایه می‌رود کسی مانند ظریف وارد صحنه شده که به دیپلماسی بیشتر تمایل دارد تا اقدامات نظامی... در همین هفته‌های گذشته او به روسیه و عراق و عمان و قطر و کویت و لبنان و تونس سفر کرده است.

این ادعاها یعنی چه؟

اینها مُشتی ادعاست که به نقل از منبعی ناشناس مطرح شده است حال آنکه بروشنی دیده می‌شود که این ادعاها تا چه اندازه سست است. این نشریه می‌گوید دم‌زدن‌های مغرورانه، حال آنکه باید سوال کرد که سردار سلیمانی در طول حداقل 15 ماه بحران عراق و 53 ماه بحران سوریه، چند بار عمومی در این خصوص صحبت کرده که در آن مغرورانه از قدرت ایران سخن رانده باشد؟

این نشریه با به کار بردن اسلوب‌های جنگ روانی رسانه‌ای، مفاهیم خود را پیشاپیش و قبل از آنکه متن تمام شود، به خواننده می‌قبولاند. مثلا می‌گوید، حمله عربستان به یمن از جمله دلایل افول سلیمانی است. یعنی افول را مفروض مسلم گرفت، حال آنکه ابتدا باید این افول را ثابت کند بعد آن را دلیل چیزی قلمداد کند. دیگر نمونه این مفهوم‌چپانی در ذهن مخاطب، آمدن «محسن رضایی» است تا سلیمانی از خط خارج نشود؛ معنای این ادعا نیز این است که سردار در حال خروج از خط بوده؛ این مسئله هم مفروض حتمی گرفته شده حال آنکه ارتباط دادن بازگشت محسن رضایی به سپاه و سردار سلیمانی، صرفا ادعایی است در حد خود برای ایجاد شبهه.اینکه «کانالهای رسمی جایگزین سلیمانی شده» یا دیپلماسی ظریف جای اقدامات نظامی سلیمانی را گرفته نیز از همین دست است؛ اما این گزارش اکونومیست به همین جا ختم نمی‌شود و شبهات جدی را به ذهن مخاطب منتقل می‌کند که هدفش صرفا سلب اعتماد است؛ از جمله اینکه «آیت الله سیستانی از سلیمانی نزد رهبر گلایه کرده» یا بعدش کار به جای باریک رسیده یا رضایی آمده تا مقابل سلیمانی وزنه باشد. حال آنکه چنین مطالبی که وجود خارجی ندارد، با انتشار میان افکار عمومی موجب ایجاد شبهه خواهد شد.

 

همزمان با این گزارش، روزنامه الشرق الاوسط با محور قرار دادن سردار سلیمانی و آیت‌الله سیستانی تلاش کرد وانمود کند که مرجعیت از سردار سلیمانی گلایه دارد. طرح چنین دروغی اعتماد میان مردم، مرجعیت و فرماندهان نظامی را هدف قرار داده است. ایجاد بی‌اعتمادی میان مردم و نیروهای نظامی و فرماندهان آنان که هر دو به وجود و حمایت مرجعیت دلگرم هستند و همین امر یکی از عوامل پیشرفت در وضعیت میدانی عراق بوده است، بهترین حربه برای متوقف کردن پیشروی ارتش و نیروهای بسیج مردمی عراق مقابل گروه تروریستی داعش است.الشرق الاوسط روز دوشنبه (دیروز) در گزارشش ادعا کرد: یک منبع سیاسی مطلع در بغداد در گفت‌وگوی تلفنی به الشرق الاوسط گفت که آیت‌الله سیستانی از رهبر ایران خواسته مانع افزایش نفوذ قاسم سلیمانی در عراق شود [!].

 

این روزنامه سعودی چاپ لندن پا را فراتر نهاد و بافته‌های خود را به ایران و قم هم گره زد و افزود که «مرجعیت در نجف دریافته که این دخالت به ضرر نقشش است و ممکن است این مسئله آغاز اختلاف میان مرجعیت عراق و قم باشد».

حقیقت این است که پس از اشغال عراق و از هم پاشیدگی ارتش این کشور آمریکا مانع شکل‌گیری نیروی امنیتی و نظامی مستحکمی در عراق شد تا آنجا که داعش در خردادماه گذشته این حقیقت را با اشغال موصل آشکار کرد اما بعد از آنکه عراق با ندای مرجعیت سد محکمی از نیروهای آماده را مقابل تروریست‌های تکفیری در قالب «الحشد الشعبی» تدارک دید، مکرر علیه این نیروها تبلیغات و جنگ روانی می‌شود و امروز تبلیغات ضد مقاومت، اصلی‌ترین عامل موفقیت کنونی عراق یعنی اعتماد میان مرجعیت و مردم را هدف قرار داده است.

منبع: فارس
تضمین اوباما به ملک سلمان درقبال رضایت از توافق هسته ای چیست؟ 
   جان کری در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری سی ان ان تاکید کرده :" مطمئنم هنگامی که زمان آن برسد، قدرت های خاورمیانه برای کمک به شکست داعش در سوریه نیرو اعزام خواهند کرد."
عصرایران؛ هادی اهوازیان - همزمان با پیدایش اولین نشانه های دستیابی به توافق هسته ای با ایران در وین اتریش، اوباما تلاش های خود را برای کسب نظر مثبت متحدان سنتی خود در منطقه خاورمیانه آغاز کرد.
 دعوت از سران کشورهای عربی به اجلاس کمپ دیوید بعد از تفاهم وین، شرکت جان کری در جلسه شورای وزیران 6 کشور عربی و اخیرا دیدار ملک سلمان از امریکا و اعلام رضایت پادشاه عربستان از دستیابی به توافق هسته ای از مهمترین تلاش های اوباما و دستگاه دیپلماسی خارجی او در این زمینه می باشد.  آنچه که در دیدار اخیر و نیز تلاش های قبل از آن تاکید شده، "تضمین" هایی است که از سوی آمریکا به متحدان سنتی آن در منطقه داده شده است. از آنجا که به جز برخی توافق های امنیتی و یا ایجاد سپرموشکی موارد قابل اهمیتی درباره ماهیت تضمین ها منتشر نشده و با توجه به سیاست های منطقه ای پادشاه جدید عربستان و افزایش درگیری های نیابتی عربستان و ایران در عراق، سوریه و یمن، این سوال مطرح می گردد که تضمین دریافت شده ملک سلمان در قبال رضایت از توافق هسته ای چیست؟
 
علت نگرانی متحدان سنتی و تضمین احتمالی


از ابتدای مذاکرات هسته ای، برخی کشورهای عربی با ادعای نگرانی از اقدامات بی ثبات ساز ایران در منطقه، توافق هسته ای را تهدیدی علیه امنیت و منافع خود می دانند. آنها این نگرانی را دارند که با رفع تحریم های بین المللی، امکان تاثیرگذاری ایران در تحولات منطقه بیشتر شود.
 در واقع کشورهای عربی و در راس آنها عربستان سعودی سیاست های یک دهه اخیر آمریکا را به عنوان عاملی در راستای افزایش این نگرانی قلمداد می کنند. حمله آمریکا به عراق در سال 2003 و روی کارآمدن دولت شیعی طرفدار ایران در عراق، عدم سرنگونی نظام سوریه توسط اوباما با وجود تعیین خط قرمز استفاده از سلاح های شیمیایی و اخیرا تلاش برای حل پرونده هسته ای و به تبع آن افزایش حضور و نقش ایران در منطقه از جمله نگرانی های عربستان در قبال افزایش نفوذ ایران در منطقه است. از این رو تضمین هایی که در کنفرانس های خبری از آن یاد می شود، زمانی توسط متحدان سنتی آمریکا پذیرفته می شوند که هم پایه و برطرف کننده نوع نگرانی های آنها باشد.  ایران درحال حاضر در بسیاری کشورهای منطقه بویژه در لبنان، عراق، سوریه، بحرین و یمن دارای طرفدارانی است که بخشی در قدرت و بخشی در خارج از قدرت در تلاشند تا جایگاه واقعی خود را در کشورهای یاد شده بدست آورند لذا توافق های امنیتی و ایجاد سپر موشکی نمی توانند از نگرانی آنها در برابر قدرت گرفتن جریان ها و گروه های طرفدار ایران بکاهد.
در این میان سوریه نقش ویژه ای نسبت به سایر کشورهای یادشده دارد. بیش از چهار سال از آغاز بحران و جنگ داخلی در این کشور می گذرد و علیرغم تلاش های سیاسی – نظامی، بیش از نیمی از جغرافیای این کشور در تصرف گروه های تروریستی می باشد.
حضور گروه های تروریستی در سوریه و به تبع آن نفوذ آنها به عراق، زمینه را برای تشکیل ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا جهت مقابله هوایی با گروه های تروریستی در سوریه و عراق ایجاد کرد. از آنجا که اقدامات ائتلاف با وجود پیوستن ترکیه به آن تاکنون نتیجه قابل توجهی در برنداشته است اخیرا احتمال مبارزه زمینی با گروه های تروریستی به وسیله کشورهای همسایه سوریه توسط وزیرخارجه آمریکا مطرح شده است.
جان کری در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری سی ان ان تاکید کرده :" مطمئنم هنگامی که زمان آن برسد، قدرت های خاورمیانه برای کمک به شکست داعش در سوریه نیرو اعزام خواهند کرد." این سخنان وزیر خارجه آمریکا که کمی پیش از دیدار با همتای عربستانی خود عنوان شده است، بیانگر بسترسازی و مقدمه چینی آمریکا برای مداخله زمینی در سوریه توسط همسایگان این کشور می باشد.
اگر کشورهای همسایه و مخالف نظام سوریه ورود تروریست ها برای مبارزه با نظام این کشور را تسهیل نکرده باشند، شکی نیست که گروه های یاد شده برای ورود به سوریه با مشکل جدی مواجه نبوده اند لذا کشورهای مخالف نظام سوریه به دنبال دستیابی به زمان مناسب اند تا بتوانند به واسطه مبارزه با گروه های تروریستی، امکان حضور نظامی در سوریه و سرنگونی این کشور فراهم شود.  با توجه به حمایت های گسترده ایران و روسیه از نظام سوریه، مداخله کشورهای منطقه در این کشور نیازمند اجماع بین المللی است که جان کری در سخنان خود از آن به "زمان مناسب" یاد می کند. از این رو بسترسازی برای مداخله نظامی کشورهای همسایه سوریه جهت مقابله با گروه های تروریستی و به تبع آن سرنگونی نظام این کشور، احتمالا تضمینی است که اوباما در برابر نگرانی متحدان سنتی خود در برابر نفوذ منطقه ای ایران داده است
پاسخ کویت به نامه ایران درخصوص گروهک«العبدلی»
قائم‌مقام وزیر خارجه کویت امروز ضمن دیدار با «علی‌رضا عنایتی» سفیر ایران، جوابیه کویت در پاسخ به نامه ایران در خصوص موضوع گروهک «العبدلی» را تحویل وی داد.به گزارش مشرق به نقل از «کونا»، «خالد سلیمان الجارالله» قائم مقام وزارت خارجه کویت امروز(دوشنبه) با «علی رضا عنایتی» سفیر ایران در کویت دیدار کرد.
وی در این دیدار پاسخ کویت به یادداشت سفارت ایران درباره گروهک «العبدلی» را تحویل عنایتی داده است.
خبرگزاری دولتی کویت «کونا» گزارش داد که این پاسخ کویت حاوی مواضع این کشور در خصوص این موضوع است.
بر اساس این گزارش، ضاری عجران العجران معاون وزیر خارجه کویت و مساعد الذویخ معاون وزیر خارجه در امور آسیا نیز در این دیدار حضو داشتند.

بیست و دوم مردادماه امسال کویت اعلام کرد یک گروهک را به همراه مقادیر زیادی اسلحه و مهمات را در منطقه «العبدلی» این کشور بازداشت کرده و از آن زمان موج اتهامات علیه ایران و حزب‌الله در این رابطه آغاز شد و برخی مقامات کویتی و رسانه‌‌های این کشور مدعی شدند گروهک مذکور با ایران و حزب‌الله ارتباط داشته‌اند.
دادستانی کویت رسما اعلام کرد که 26 متهم در رابطه با این پرونده متهم هستند که 25 نفر آنها کویتی و یک تن دیگر ایرانی است. تمامی متهمان فعلا بازداشت هستند ومدت بازداشت آنها مشخص نیست (جزئیات بیشتر).
بازداشت یک تیم به همراه ضبط مقادیر زیادی اسلحه و مهمات به دستاویز دیگری برای دامن زدن به اظهارات ضدایرانی بویژه در رسانه‌های کویتی و سعودی تبدیل شده است.
یک مقام دولتی کویت (که نامش فاش نشده) اخیرا مدعی شد که دو تن از دیپلمات‌های سفارت ایران در این کشور با یک تیم بازداشت شده (که به گروهک العبدلی معروف شد) به همراه مقادیر زیادی اسلحه تعامل داشته‌اند.
«حسین امیرعبداللهیان» معاون عربی و آفریقایی وزرات امور خارجه نیز اتهامات مطرح شده در کویت علیه ایران را « کاملا بی اساس» خواند و گفت: اگر مشکلی در کویت وجود دارد هیچ ارتباطی با تهران ندارد.
معاون وزیر امور خارجه این اتهامات را رد کرد گفت: مخالفان روابط حسنه دو کشور در ورای این تحرکات غیر سازنده قرار دارند آن هم در شرایطی که تهران فقط به امنیت منطقه و کشور دوست و برادر کویت می اندیشد.
منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد