سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

آسوشیتدپرس:

یک مقام نظامی ارشد ایران روز شنبه از موافقتنامه هسته ای تاریخی این کشور با قدرت های جهان (آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس و آلمان) برغم داشتن نگرانی هایی در مورد آن، حمایت کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اصولگرایان با توافق هسته ای همراه می شوند

آسوشیتدپرس نوشت: یک مقام نظامی ارشد ایران روز شنبه از موافقتنامه هسته ای تاریخی این کشور با قدرت های جهان (آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس و آلمان) برغم داشتن نگرانی هایی در مورد آن، حمایت کرد.

به گزارش «انتخاب»، حمایت سرلشکر حسن فیروز آبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران از موافقتنامه هسته ای این کشور یک تایید مهم به شمار می رود که می تواند زمینه ساز حمایت اصولگرایان از موافقتنامه ای است که تندروها با آن مخالفند.

سرلشکر فیروز آبادی در اظهاراتی که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ( ایرنا ) آن را منتشر کرده است به 16 مزیت این موافقتنامه اشاره کرد.

وی با اذعان به نگرانی هایی که ارتش درمورد این موافقتنامه دارد تصریح کرد هم قطعنامه اخیر سازمان ملل متحد درباره این موافقتنامه و هم خود موافقتنامه از مزیت هایی برخوردارند که منتقدان، آنها را نادیده گرفته اند.

مجلس ایران و شورای عالی امنیت ملی این کشور که عالی ترین نهاد تصمیم گیرنده درباره مسائل امنیتی به شمار می رود قرار است طی چند روز آینده موافقتنامه به دست آمده بین تهران و قدرت های جهان را بررسی کنند.

ایران و شش قدرت جهان 14 ژوئیه به موافقتنامه ای دست یافتند که براساس آن تحریم ها علیه ایران در ازای اعمال محدودیت هایی بر فعالیت های هسته ای این کشور لغو خواهد شد.
تندروها حسن روحانی رئیس جمهور میانه رو ایران و همچنین مذاکره کننده هسته ای این کشور را متهم می کنند امتیازهای زیادی داده اند و در ازای آن امتیازهایی ناچیز دریافت کرده اند.
درهمین حال محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز شنبه گزارش موسسه علوم و امنیت بین المللی آمریکا را مبنی بر اینکه تصاویر ماهواره ای نشان دهنده ازسرگیری تلاش ها برای پاکسازی مجتمع پارچین پیش از بازرسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از آنجاست رد کرد.ظریف تصریح کرد کار در پارچین به یک پروژه جاده سازی مربوط است و چنین ادعاهایی بی پایه و اساس است.مریکا پیشتر درمورد تاسیسات نظامی پارچین نگرانی هایی را مطرح کرده و مدعی شده بود مدارکی وجود دارد که نشان می دهد از این مرکز برای توسعه بخشی مهم از یک سامانه پرتاب سلاح هسته ای استفاده شده است.آژانس بین المللی انرژی اتمی سال 2011 در گزارشی اعلام کرد اطلاعات به دست آمده نشان می دهد ایران برنامه تحقیقات تسلیحات هسته ای داشته که سال 2003 متوقف شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس نمایندگی وزارت خارجه در غرب کشور با اشاره به اوضاع ناآرام کشور ترکیه و نیز حملات تروریستی به مسافران ایرانی در خاک این کشور، توصیه اکید کرد: افراد تا آرام شدن وضعیت این کشور از انجام سفرهای غیرضروری به کشور ترکیه خودداری کنند.
علی‌ناصر سبحانی‌پور به حملات تروریستی صورت گرفته به دو قطار و اتوبوس ایرانی در خاک ترکیه اشاره کرد و افزود: با توجه به اوضاع ناامن مرزهای ترکیه، توصیه ما این است افراد تا حد ممکن از انجام سفرهای زمینی غیرضروری به این کشور خودداری کنند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت امنیتی ترکیه به صورتی است که مجبوریم در خصوص رعایت ملاحظات امنیتی و گرفتن اطلاعات قبل از سفر به این کشور هشدار دهیم.وی توصیه کرد: افراد در صورت داشتن ضرورت برای سفر به ترکیه ترجیحاً از راه هوایی سفر کرده و پیش از سفر حتماً شرایط کشور ترکیه و اخبار و اطلاعات آن‌ را از مراکز رسمی وزارت خارجه و مرزبانی جویا شوند تا مشکلی برای آنان ایجاد نشود.
این کشمکش لفظی بین اوباما و آیپک یک تنش شدید غیر عادی بین یک رئیس جمهور آمریکا با بانفوذ ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل به شمار می رود که سال 1951 یعنی چند سال پس از تاسیس اسرائیل تشکیل شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نیویورک تایمز: اوج گیری غیرعادی تنش ها بین اوباما و لابی های اسرائیل / اوباما در انتقاد از مخالفان بیش از حد جلو رفته است

یک روزنامه آمریکایی با اشاره به اختلاف باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با کمیته روابط عمومی آمریکاـ اسرائیل موسوم به آیپک برسر موافقتنامه هسته ای ایران نوشت: این نگرانی وجود دارد که این اختلاف بین اوباما و آیپک منجر به یک شکاف دائمی بین دو طرف شود.

به گزارش «انتخاب»، نیویورک تایمز نوشت: اوباما در نشست این هفته خود با دو نفر از رهبران آیپک در کاخ سفید پیامی قاطع برای این گروه قدرتمند طرفدار اسرائیل ارسال کرد که با جدیت اقداماتی را علیه موافقتنامه هسته ای ایران آغاز کرده است.

برخی افراد که در این نشست حضور داشتند گفتند رئیس جمهور آمریکا آیپک را به هزینه کردن میلیون ها دلار برای تبلیغات علیه موافقتنامه هسته ای ایران و گسترش ادعاهای دروغین درمورد این موافقتنامه متهم کرد. اوباما به این رهبران آیپک گفت قصد دارد با جدیت با آنها مقابله کند.

یک روز بعد از این نشست، اوباما در سخنانی در دانشگاه امریکن، مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران را محکوم کرد و گفت آنها در حال صرف میلیون ها دلار برای در بوق و کرنا کردن همان لفاظی هایی هستند که جنگ طلبان در آمریکا به راه انداختند و منجر به جنگ آمریکا با عراق شد.

اوباما در سخنرانی روز چهارشنبه خود در دانشگاه امریکن، مرحله سیاسی از تلاش خود را برای جلب حمایت از موافقتنامه هسته ای ایران آغاز کرد.

رئیس جمهور آمریکا با سرزنش مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران گفت اگر کنگره مانع از این موافقتنامه شود آمریکا در مسیر جنگ قرار خواهد گرفت.

اوباما افزود: «انتخابی که ما در نهایت با آن روبرو هستیم انتخاب بین دیپلماسی و شکلی از جنگ است. این مسئله ممکن است فردا یا سه ماه دیگر اتفاق نیفتد اما به زودی رخ خواهد داد.»

جمهوریخواهان در کنگره که درمورد این موافقتنامه دچار تردید هستند می گویند مقامات نظامی آمریکا هرگز نگفته اند اگر موافقتنامه به دست آمده برهم بخورد، گزینه بعدی اقدام نظامی خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در حضور حدود 16 هزار نفر از طرفداران اسرائیل، مخالفت برسر ایران را یک جنگ خانوادگی توصیف کرد. اوباما و نتانیاهو اختلاف برسر ایران را کم اهمیت توصیف کرده اند اما دیدگاه های آنها درمورد موافقتنامه هسته ای ایران کاملا متفاوت است.

این کشمکش لفظی بین اوباما و آیپک یک تنش شدید غیر عادی بین یک رئیس جمهور آمریکا با بانفوذ ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در طی 50 سال گذشته به شمار می رود.

رونالد ریگان رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز با نادیده گرفتن مخالفت های اسرائیل با فروش هواپیماهای شناسایی آواکس به عربستان سعودی در سال 1981 ، به مخالفت با آیپک برخاست.
اما لحن کنونی در کشمکش بین اوباما و آیپک نگرانی هایی را میان برخی از متحدان اوباما بوجود آورده است که می گویند این یک کاهش جدید در سطح روابط بین آیپک و کاخ سفید است. آنها می گویند از آن نگرانند که رئیس جمهور در انتقاد از این گروه و دیگر مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران بیش از حد جلو رفته است.

دیوید ماکوفسکی مشاور سابق دولت اوباما در امور خاورمیانه که اکنون از تحلیلگران موسسه مطالعات خاور نزدیک در واشنگتن است گفت تنش لفظی بین رئیس جمهور و آیپک بیش از حد شدت گرفته و این مسئله خطرناک است.

اما بنیامین رودز معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات راهبردی گفت این یک اختلاف سیاسی برسر برنامه هسته ای ایران است. ما معتقدیم این اختلاف به معنی قرار گرفتن ما در برابر آنها نیست.

وی همچنین پیش بینی کرد کاخ سفید و آیپک در آینده برسر مسائل دیگر ازجمله امنیت اسرائیل همکاری نزدیک خواهند داشت. این یک بحث خانوادگی است و یک شکاف دائم نخواهد بود.
اما در حال حاضر این کشمکش با آیپک برای اوباما مهم است زیرا وی موافقتنامه به دست آمده با ایران را که لغو برخی تحریم ها علیه این کشور را در ازای محدودیت هایی بر فعالیت های هسته ای ایران درپی خواهد داشت ، دستاوردی تاریخی برای خود می داند. اوباما در تلاش برای جلب حمایت کافی دموکرات ها از موافقتنامه به دست آمده با ایران در آستانه رای گیری ماه سپتامبر کنگره درباره این موافقتنامه است.
 از سوی دیگر آیپک نیز در تلاش برای متمایل کردن دموکرات ها به طرف مخالفت با توافقنامه است و چاک شومر سناتور برجسته دموکرات که روز پنجشنبه مخالفت خود را با موافقتنامه ایران اعلام کرد نمونه ای از آن است.
شومر سناتور دموکرات از ایالت نیویورک که پیش بینی می شود رهبر بعدی حزب دموکرات در سنا باشد گفت برغم تلاش های جدی باراک اوباما به منظور جلب حمایت از موافقتنامه هسته ای به دست آمده با ایران ، با این موافقتنامه مخالفت خواهد کرد.

شومر به عنوان متحد اسرائیل در کنگره و قانونگذاری از یک ایالت آمریکا که بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از ساکنان آن را یهودیان تشکیل می دهند تحت فشار قرار داشته است تا با موافقتنامه هسته ای ایران مخالفت کند.
وی می گوید این موافقتنامه به بازرسان اجازه نمی دهد هر زمان که بخواهند از هر جایی بازدید کنند و همچنین آمریکا نیز نمی تواند به طور یکجانبه درخواست بازرسی از تاسیسات ایران را مطرح کند.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به این اقدام شومر گفت به حق قانونگذاران برای تصمیم گیری درمورد موافقتنامه به دست آمده با ایران احترام می گذارد اما این مسئله را نیز باید مد نظر داشت که مخالفت با این موافقتنامه چیزی جز کوبیدن بر طبل جنگ نیست.
مالکولم هونلین معاون کنفرانس روسای سازمان های مهم یهودیان آمریکا گفت این مسئله را باید مد نظر داشت که حرف هایی که مطرح می شود پیامدهایی به دنبال دارد به ویژه آن که این حرف ها از سوی شخصیت هایی مطرح شود که دارای اختیار هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جمیل بیک رهبر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، ترکیه را متهم کرده است که با حمله به اعضای این گروه، در واقع مشغول محافظت از گروه داعش است.

بیک به بی بی سی گفت که به اعتقاد او رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه خواهان موفقیت داعش است تا مانع دستاوردهای کردها شود.

جنگجویان کرد - از جمله اعضای پ‌ک‌ک -در سوریه و عراق پیروزی های مهمی علیه تروریست های داعش به دست آورده اند.

اما ترکیه، و همچنین تعدادی از کشورهای غربی، پ‌ک‌ک را یک سازمان تروریستی می دانند.

آتش بسی که میان ترکیه و پ‌ک‌ک برقرار بود اخیرا در ماه ژوئیه از هم پاشید، زمانی که ترکیه شروع به بمباران اردوگاه های پ‌ک‌ک در شمال عراق کرد. آن حملات همزمان بود با حملات هوایی ترکیه به  داعش در سوریه.

ناظران می گویند که جنگجویان پ‌ک‌ک خیلی بیش از داعش هدف حملات ترکیه بوده اند.

اما مقام های ترکیه این مساله را که عملیات علیه داعش پوششی برای جلوگیری از موفقیت های کردهاست را رد می کنند. ترکیه روز چهارشنبه گفت برای یک نبرد جامع علیه داعش برنامه ریزی می کند.

'متوقف کردن پیشروی کردها'
بیک به خبرنگار ما گفت: "ادعای ترکیه این است که دارد با دولت اسلامی می جنگد....اما در واقع درحال جنگ با پ‌ک‌ک است."

او افزود:‌ "هدف آنها محدود کردن نبرد پ‌ک‌ک علیه داعش است. ترکیه درحال محافظت از داعش است."

بیک که درحال حاضر رهبر پ ک ک است اضافه کرد:‌ "اردوغان پشت سر قتل عام های انجام شده توسط داعش است. هدف او متوقف کردن پیشروی کردها علیه داعش و در نتیجه پیشبرد برنامه ترکی بودن در ترکیه است."

از سال ۱۹۸۴ بیش از ۴۰ هزار نفر در مناقشه پ‌ک‌ک و دولت ترکیه کشته شده اند.

در دهه ۱۹۹۰، این سازمان درخواستش برای ایجاد یک کشور کردی را کنار گذاشت و در عوض خواستار خودمختاری کردها شد.

عبدالله اوجالان رهبر محبوس این گروه در مارس ۲۰۱۳ خواستار آتش بس شد.

اما در هفته های اخیر پس از بمبگذاری انتحاری در شهر عمدتا کردنشین سوروچ ترکیه که به داعش نسبت داده شد و باعث مرگ ۳۲ نفر شد خشونت ها دوباره شروع شد.

شاخه نظامی پ‌ک‌ک دو افسر پلیس ترکیه را کشت چون مدعی شد که در آن بمبگذاری انتحاری با داعش همکاری داشته اند.

ترکیه می گوید که این گروه عامل حملات دیگری هم بوده است.

روز ۲۴ ژوئیه زمانی که ترکیه رسما اولین حمله هوایی علیه داعش را انجام داد، همچنین به مواضع کردها در شمال عراق حمله کرد.

مذاکره 'تنها راه'
بیک به بی بی سی گفت که مذاکره "تنها راه" پایان مناقشه مربوط به کردهاست.

او گفت پ‌ک‌ک در صورتی دست از نبرد خواهد کشید که ترکیه به عملیات نظامی اش پایان دهد، و خواستار نظارت بین المللی بر آتش بس شد.

احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه قبلا گفته است که حملات هوایی علیه پ‌ک‌ک تا زمان تسلیم این گروه ادامه خواهد یافت.

جنگ این کشور با پ‌ک‌ک، عملیات ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش را پیچیده تر کرده است؛ عملیاتی که آمریکا در آن به شدت بر جنگجویان کرد سوریه - که با شورشیان کرد ترکیه مرتبط هستند - تکیه کرده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد