سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

تهدید آمریکا به حمله به ارتش بشار اسد: ورود نیروهای آموزش دیده آمریکا به شمال سوریه 

  

آمریکا تصمیم گرفته است برای دفاع از نیروهای آموزش دیده خود در سوریه به هر مهاجمی به این نیروها، حمله کند حتی اگر این مهاجم از نیروهای حامی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه باشد.مقامات آمریکایی تهدید کرده اند در صورت حمله ارتش سوریه به نیروهای آموزش دیده آمریکا، ارتش سوریه را مورد هدف قرار خواهند داد.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، به گفته مقامات آمریکایی، جنگنده های ارتش این کشور از این نیروها در سوریه حمایت هوایی می کند.
این مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود توضیح دادند کاخ سفید تصمیم گرفته برای دفاع از نیروهای آموزش دیده خود در سوریه به هر مهاجمی به این نیروها، حمله کند حتی اگر این مهاجم از نیروهای حامی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه باشد.
این نیروهای نظامی متشکل از شهروندان سوریه هستند که پس از گزینش در پایگاه هایی در ترکیه و اردن، توسط ارتش آمریکا آموزش نظامی  دیده اند و برای جنگ با داعش به سوریه اعزام می شوند.
این نیروها برای جنگ با داعش و نه نیروهای دولتی سوریه توسط ارتش آمریکا ایجاد و تسلیح شده اند.
هنوز هیچ منبع رسمی در آمریکا این خبر را تایید نکرده است.این تصمیم نقش آمریکا را در بحران سوریه افزایش می دهد.
داعش، گروه های مسلح افراط گرای اسلامی از جمله شاخه القاعده در سوریه و ارتش سوریه، تهدیدی برای نیروهای مسلح آموزش دیده آمریکا در سوریه هستند. 
نخستین گروه از نیروهای آموزش دیده ارتش آمریکا به تازگی در شمال سوریه مستقر شده است. آنها در روز جمعه از سوی دیگر گروه های تندرو در سوریه مورد هدف قرار گرفتند. این اقدام باعث شد برای نخستین بار جنگنده های ارتش آمریکا به مهاجمان این گروه های مسلح حمله کند.
مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود گفتند جنگنده هایی آمریکایی حملاتی را برای حمایت از پیشروی این نیروها در برابر داعش انجام می دهند.
روزنامه وال استریت ژورنال نخستین منبعی بود که این خبر را فاش کرد.قرار است ارتش آمریکا از طریق جنگنده های خود مانع از حملات علیه این نیروها شود.
مقامات واشنگتن گفته اند آنها از احتمال اقدام ارتش سوریه علیه نیروهای مورد حمایت آمریکا نگرانی دارند.
از ماه ها قبل تاکنون جنگنده های ائتلاف به رهبری آمریکا برای بمباران مراکز داعش در آسمان سوریه پرواز می کنند اما تاکنون از سوی ارتش سوریه مورد هدف قرار نگرفته اند.وزارت دفاع و کاخ سفید آمریکا از اظهار نظر در این باره خودداری کردند.ارتش آمریکا از ماه می گذشته برنامه ای را برای آموزش نزدیک به 5400 نفر جنگجو برای سوریه آغاز کرد. وظیفه اصلی این نیروها جنگ با داعش در سوریه است. آنها قرار است از جنگ با ارتش سوریه خودداری کنند.
ارتش آمریکا تلاش می کند از رویارویی مستقیم با ارتش سوریه خودداری کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری می‌گوید ایران قصد دارد که سالانه 80 تا 90 هواپیمای مسافربری از دو شرکت ایرباس و بوئینگ خریداری کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، محمد خداکرمی سرپرست سازمان هواپیمایی کشور گفت: ایران سالانه 80 الی 90 هواپیما از دو شرکت ایرباس و بوئینگ خریداری خواهد کرد تا در نهایت 300 هواپیمای موجود در ناوگان پیر و فرسوده خود را نوسازی کند.
خداکرمی افزود: توافق هسته‌ای اخیر باعث لغو ممنوعیت خرید هواپیماهای جدید و قطعات یدکی توسط ایران خواهد شد.
وی گفت: ما باید سالانه 80 تا 90 هواپیما به ناوگان خود اضافه کنیم تا در نهایت 300 هواپیمای نو در اختیار داشته باشیم.
خداکرمی خاطرنشان کرد: سازمان هواپیمایی کشوری ناوگان خود را با خرید تعداد مساوی هواپیما از ایرباس و بوئینگ و با هزینه ای در حدود 20 میلیارد دلار نوسازی خواهد کرد.
خداکرمی افزود: ایران این خرید را از طریق مکانیزم‌هایی همچون اجاره، وام خارجی و بودجه های دولتی انجام خواهد داد.
تحریم مربوط به سال 1995 شرکتهای هواپیماسازی غربی را از فروش تجهیزات و قطعات یدکی هواپیما به شرکتهای ایرانی منع می‌کند. این محدودیت در ژانویه 2014 در توافق هسته ای موقت تا حدودی برداشته شد و منجر به فروش قطعات یدکی به ایران اما فروش مستقیم هواپیما همچنان ممنوع است.
خداکرمی گفت: در توافق تاریخی هسته ای که در ماه ژوئیه امضا شد صراحتا اعلام شده که منع فروش و اجاره هواپیما و انتقال موتور یا قطعات لغو شده است.
به گزارش ایسنا؛ پیشتر سازمان هواپیمایی کشوری گفتگوی خداکرمی با رسانه‌های روسی درباره تمایل ایران به خرید هواپیماهای روسی در دوران پس از تحریم را تکذیب و اعلام کرد: ایرلاین‌های ایرانی برای خرید ناوگان هواپیمایی جدید تمام گزینه‌های پیش‌رو را به دقت بررسی می‌کنند و به طور حتم تمام امکانات و انتخاب‌های خود را در قالب یک کشور یا شرکت هواپیماساز محدود نخواهند کرد.
این سازمان همچنین اعلام کرده که تمام پیشنهادهای مطرح شده در زمینه تامین ناوگان جدید را با دقت بررسی کرده و با رعایت تمامی جوانب فنی و ایمنی نسبت به وارد کردن هواپیماهای جدید عمل خواهد کرد.
با توجه به نیازهای حمل و نقل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی تمام گزینه‌های موجود بر سر راه ناوگان هوایی ایران بررسی می‌شود و در صورت رسیدن به معیارهای لازم نسبت به خرید هواپیماهای جدید اقدام خواهد شد.
این سازمان تصریح کرده با توجه به لغو تحریم‌ها بازار بسیار گسترده‌ای در مقابل ایرلاین‌های ایرانی برای خرید هواپیما وجود دارد بر همین اساس سازمان هواپیمایی کشور با انجام مذاکراتی با شرکت‌های بزرگ هواپیماسازی دنیا سعی در فراهم کردن مقدمات لازم برای وارد کردن هواپیماهای مورد نیاز به عرصه هوایی ایران دارد.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران در ماه می اعلام کرد که شرکتهای هواپیمایی ایران از ماه فوریه و برای نوسازی ناوگان فرسوده کشور 15 هواپیمای دست دوم در اختیار گرفته است.یک مقام سازمان هواپیمایی ایران پیشتر گفته بود که ایران در یک دهه آینده به 400 الی 500 هواپیمای مسافری جدید احتیاج دارد.
ایران حدود 140 هواپیمای مسافری در اختیار دارد که عمدتا 20 سال عمر دارند.
نامزد جمهوریخواه: توافق با ایران تنها به خاطر "پول و پله" بوده است 
   من معتقدم این توافق یک معامله پولی بوده است. اگر شما به لیست نگاه کنید دهها شرکت وجود دارد که با این توافق به امید احیای دارایی های مسدود شده خود هستند.مایک هاکبی فرماندار سابق آرکانزاس و یکی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات آتی ریاست جمهوری بار دیگر با تکرار مواضع خود در قبال توافق هسته ای با ایران ، گفت این توافق هیچ منفعتی برای آمریکا در پی ندارد و تنها بر سر " پول و پله" عده ای بوده است.
به گزارش عصر ایران هاکبی روز یکشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی "سی بی اس" آمریکا با تکرار مواضع خود درباره خطر این توافق برای اسراییل گفت :" به عنوان کسی که دهها بار در 42 سال گذشته به اسراییل سفر کرده و به عنوان فردی که سه مرتبه در اردوگاه آشوویتس حضور یافته و وخامت اوضاع آنجا را از نزدیک درک کرده است، وقتی کسی می گوید باید یک گروه از مردم دیگر را محو کرد، باید این تهدید را جدی گرفت."
هاکبی هفته گذشته در اظهاراتی گفته بود به دلیل اینکه مقامات ایران از محو اسراییل از نقشه سخن می گویند دولت اوباما با این توافق، اسراییل را به در کوره های آدم سوزی نزدیک کرده است.
این اظهارات هاکبی با واکنش اوباما روبرو شد و اوباما در سفر آفریقایی خود این اظهارات را مسخره نامید.
هاکبی اما با تکرار این سخنان خود در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت:" با وجودی که رییس جمهور نظرات من را مسخره خوانده است، اما به نظر من چیزی که مسخره است اعتماد به حکومتی است (جمهوری اسلامی) که در 36 سال گذشته خواهان محو اسراییل از روی نقشه و مرگ آمریکا بوده است  و حتی در جریان مذاکرات اخیر هم از سر دادن شعار " مرگ بر آمریکا" دست برنداشت.
این نامزد جمهوریخواه در ادامه دولت اوباما را متهم کرد که به دلیل منافع اقتصادی سرشار برای شرکت های آمریکایی به دنبال معامله با ایران بوده است تا این شرکت ها بار دیگر بتوانند سودهای سرشار اقتصادی ببرند.
او مدعی شد:" من معتقدم این توافق یک معامله پولی بوده است. اگر شما به لیست نگاه کنید دهها شرکت وجود دارد که با این توافق به امید احیای دارایی های مسدود شده خود هستند."او گفت:" من نمی توانم باور کنم که این توافق تنها با هدف بازگرداندن صلح به خاورمیانه یا امن تر کردن جهان بوده باشد بلکه معتقدم این توافق با این هدف بوده که دارایی های مسدود شده عده قابل توجهی را احیا کند."
او افزود:" این یک واقعیت و وضعیت غم انگیر است که متاسفانه مساله پول بر موضوع مهم امنیت ملی آمریکا سایه انداخته و نه تنها بر سر امنیت مردم اسراییل و منطقه خاورمیانه بلکه بر سر امنیت مردم کل جهان معامله شده است.
گزارش مشرق از زندانیان ایرانی در آمریکا؛
زندانیان ایرانی در آمریکا بر خلاف زندانیان معدود آمریکایی در ایران در شرایط خوبی قرار ندارند و حتی شنیده شده است که یکی از این زندانیان به دلیل ضربه چاقویی که در زندان به پهلویش وارد شده است در شرایط وخیمی به سر می برد.اتهام های وارده به اتباع ایرانی در زندان های آمریکا مربوط به نقض تحریم ها، سرقت، ضرب و شتم و مواد مخدر می‌شود!
گروه بین‌الملل مشرق- پایتان را که از مرزهای ایران بیرون می گذارید ممکن است هزار و یک اتفاق برای شما بیافتد. همه افرادی که به خارج از ایران میروند به مشکل برنمی‌خورند، ولی این احتمال هم وجود دارد که مانند خانواده دکتر لاهیجی که در امور خیره فعال هستند به جرم دور زدن تحریم های مالی دستگیر شوید و به زندان بروید یا ممکن است مانند شهرزاد میرقلی خان که قصد داشت برای ادامه زندگی به خارج از کشور بروند به جرم خرید تسلیحات به صورت غیابی در دادگاه به 5 سال زندان محکوم شوید. ممکن است مانند هومن هوشیار طی یک پرونده ساختگی به کودک آزاری محکوم و مجبور شوید 60 سال از زندگیتان را در زندان های آمریکا سپری کنید...
زندانیان ایرانی در آمریکا بر خلاف زندانیان معدود آمریکایی در ایران در شرایط خوبی قرار ندارند و حتی شنیده شده است که یکی از این زندانیان به دلیل ضربه چاقویی که در زندان به پهلویش وارد شده است در شرایط وخیمی به سر می برد. پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در خارج از کشور و به طور خواص آمریکا، علاوه بر کمک دولت به مطالبه مردمی نیز نیاز دارد. چه بسا اقدامات مردمی می تواند تاثیر بیشتری داشته باشد.
زندانیان ایرانی در آمریکا
شهرزاد میرقلی خان در لحظه ورود به ایران پس از آزادی از زندان های آمریکا

دو ایرانی در انتظار اجرای حکم اعدام/کسی فریاد زندانیان ایرانی در آمریکا را می شنود؟
هومن هوشیار بیش از 20 سال است در زندان آمریکا به سر می برد

در تاریخ ۲۱ اردیبهشت‌ماه، قطعنامه‌ای در سنای آمریکا تصویب شد که طی آن از مقام‌های ایرانی خواسته شده است تا سه شهروند زندانی آن کشور در ایران را آزاد کرده و برای یافتن نفر چهارم با دولت آمریکا همکاری بکنند. این قطعنامه خواستار آزادی امیر حکمتی، جیسون رضائیان و سعید عابدینی است و از تهران می‌خواهد کمک کند تا دولت آمریکا بتواند رابرت لوینسون، مامور پیشین اف‌بی‌آی که گفته می شود در ایران ناپدید شده را بیابد. قطعنامه مذکور در جلسه‌ای که به رأی‌گیری گذاشته شد، به اتفاق آرا به تصویب رسید. البته این همه ماجرا نیست. از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گرفته تا جان کری و... پیگیر آزادی زندانیان آمریکایی در ایران هستند. حتی اغلب خبرنگاران خارجی مقیم ایران در کنفرانس خبری حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در کنار سوالی که از رئیس جمهور مطرح کردند، خواستار آزادی جیسون رضاییان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست که به دلیل جاسوسی در زندان کشورمان به سر می‌برد، شدند.

مشرق قصد دارد به بهانه اقدامات گسترده آمریکایی ها برای فشار به کشورمان برای آزادی شهروندان آمریکایی از زندان های ایران، نگاهی به طرف دیگر داستان یعنی زندانیان ایرانی در زندان های آمریکا بیندازد. در حال حاضر تعداد اتباع ایرانی که در زندان‌های آمریکا دوران محکومیت خود را سپری می کنند و یا در انتظار اجرای حکم اعدام هستند تقریباً به 68 نفر می‌رسد. البته این آمار بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن متعلق به سال 93 است و تغییراتی که در سال 94 در این خصوص صورت گرفته است در آن لحاظ نشده است.

بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دادگاه های آمریکا، اتهام های وارده به اتباع ایرانی در زندان های آمریکا مربوط به نقض تحریم ها، سرقت، ضرب و شتم و مواد مخدر می‌شود. البته این ها همه ادعاهایی است که توسط نظام قضایی آمریکا مطرح میشود و موارد زیادی که نشان میدهد همه این ادعاها درست نیست وجود دارد که طی روزهای آتی در پایگاه تحلیلی مشرق مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در میان زندانیان ایرانی در زندان های آمریکا نزدیک به 60 درصد آن‌ها شهروندان ایرانی مقیم این کشور هستند. در میان احکام صادره برای شهروندان کشورمان در آمریکا، دو حکم اعدام، تعدادی حبس ابد و شماری حبس های طولانی‌مدت دیده می‌شود و بقیه هم حبس های کوتاه مدت تر هستند. وضعیت ایرانی های محکوم به اعدام در آمریکا، اصلا خوب نیست و هر دوی این افراد در مرحله نهایی و منتظر رأی دیوان عالی کشور آمریکا هستند و در مرحله تجدیدنظر، حکم آن‌ها صادر شده است.

در سال 89، مجلس شورای اسلامی در اوج تحریم‌ها و فشارهای زیادی که بر اتباع ایرانی در خارج کشور می‌آمد و دستگیری‌های زیادی که انجام شده بود، قانونی تحت عنوان "الزام دولت به استیفای حقوق اتباع و دیپلمات‌های ایرانیان آسیب‌دیده از اقدامات دولت‌های خارجی" به تصویب رساند هرچند به نظر می رسد فکری برای بودجه این قانون نشده است. به هر حال، طبق این قانون، کارگروه پیگیری و استیفای حقوق اتباع از جمله دیپلماتهای آسیب دیده از اقدامات دولتهای خارجی، تشکیل شد. این کارگروه با عضویت نمایندگان وزارت امور خارجه (به عنوان اعضای اصلی) و وزارتخانه های کشور، دادگستری، اطلاعات، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دبیر خانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، به منظور انسجام و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی ذی ربط در اجرای وظایف قانونی و تهیه گزارشهای دوره‌ای، کار خود را آغاز کرد.

با توجه به اطلاعاتی که وزارت خارجه در اختیار ما قرار داده است از سال 91 کار گروه استیفا در کشور تشکیل شده است که فعالیت های این گروه منجر به آزادی حدود 12 نفر در آمریکا و 12 نفر در سایر کشورهای دنیا طی 3 سال اخیر شده است. از جمله اقدامات این کارگروه، تأمین بودجه گرفتن وکیل برای زندانیان در موارد خاص بوده است.

در میان اتباع ایرانی زندانی در آمریکا افرادی وجود دارند که بررسی پرونده های آنها خیلی جالب است. دکتر "حسین لاهیجی" و همسرشان "نجمه وحید" افراد شناخته‌شده و ذی نفوذی در آمریکا بودند که در امور خیریه این کشور از جمله مؤسسه "بنیاد کودک" همکاری می‌کردند. این افراد بخاطر حمایت های خیرخواهانه و انتقال پول های مشخص به ایران برای افراد تحت پوشش خود در این کشور، دستگیر و در دادگاه آمریکا به همین دلیل و به اتهام فرار از مالیات، محکوم شدند. آنها علاوه بر جریمه نقدی به 13 ماه زندان نیز محکوم شدند و بعد از اتمام محکومیت خود، با وجود سالها زندگی در آمریکا و اقدامات خیرخواهانه ای که در این کشور انجام داده بودند، در اختیار پلیس مهاجرت قرار گرفتند و تحت شرایطی بدتر از زندان نگه داشته شدند. دکتر لاهیجی و همسرشان می بایست در اختیار پلیس مهاجرت قرار می‌گرفتند تا یا از این کشور اخراج شوند و یا با اختیارات محدود در آمریکا زندگی کنند.

یکی از پرونده های دیگر زندانیان ایرانی مرتبط با تحریم‌ها، مربوط می شود به دکتر سید مجتبی عطاردی استاد دانشگاه صنعتی شریف. عطاردی برای دیدار با یکی از دوستان خود، شرکت در کنفرانسی علمی و همین‌طور مراجعه به دکتر برای درمان مشکلات قلبی خود، به آمریکا سفر کرد، اما پلیس آمریکا وی را به محض آن‌که از هواپیما پیاده شد، دستگیر کرد. اتهامی که به او زدند این بود که در هماهنگی و تهیه یک سری تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف از طریق آمریکا نقش داشته است. دکتر عطاردی به همین اتهام واهی، 16 ماه در زندان آمریکا حبس شد.

زندانیان ایرانی که در ارتباط با تحریم ها در زندان های آمریکا به سر می‌برند، دو گروه هستند. یک گروه مقیم آمریکا بوده اند و یا طی سفر به این کشور دستگیر شدند. گروه دوم افرادی بودند که به کشورهایی غیر از آمریکا سفر کرده‌اند، اما چون آن کشورها قرار داد استرداد مجرمین با دولت آمریکا داشته‌اند، دستگیر شده و به آمریکا تحویل داده شده‌اند. دولت آمریکا با 92 کشور قرار داد استرداد مجرمین را امضا کرده است. یعنی اگر قانونی در دولت آمریکا در هر موضوعی مانند تحریم های ایران مصوب شود، اگر فردی آن تحریم یا آن قانون را در هر جای دنیا زیر پا بگذارد و سپس به کشوری که آمریکا با آن قرداد دارد سفر کند، دولت آمریکا درخواست دستگیری آن فرد را صادر می‌ کند.

با توجه به توضیحات محمد رفیعی مدیرکل امور اجتماعی وزارت خارجه در گفتگو با خبرنگار مشرق، اقداماتی که توسط وزارت خارجه بر اساس قانون استیفای حقوق اتباع و دیپلمات‌های ایرانی صورت گرفته است به دو بخش سیاسی و حقوقی تقسیم می شود. در بحث سیاسی، موضوع در ادارات منطقه ای در کارگروه تشکیل شده بر اساس همین قانون، پیگیری شد. بحث حقوقی و قضایی که دبیرخانه‌اش در وزارت خارجه است، نتیجه خود را در قالب گرفتن وکیل برای اتباع دستگیر شده، نشان داده است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد