سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخلاق زندگی

تکبّر، حرص، حسد با ما چه می کند؟!
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۶
امام حسن مجتبی می فرمایند:
هلاکت و نابودی دین و ایمان هر شخص در سه چیز است: تکبّر، حرص، حسد.
- تکبّر سبب نابودی دین و ایمان شخص می باشد و به وسیله تکبّر شیطان - با آن همه عبادت ملعون گردید.
- حرص و طمع دشمن شخصیّت انسان است، همان طوری که حضرت آدم علیه السلام به وسیله آن از بهشت خارج شد.
- حسد سبب همه خلاف ها و زشتی ها است و به همان جهت قابیل برادر خود هابیل را به قتل رساند.

و این سه خصلت ناپسند، نه تنها دین و ایمان را نابود می کند بلکه در جامعه امروز ما، بخش اقتصاد را نیز در آتش خود می سوزاند.

چند مشکل جامعه که اگر از مردم بپرسید اینها را بر می شمرند عبارتند از: کار، مسکن، ازدواج، خودرو، لوازم خانه

در زمینه کار:
تکبر ما به ما اجازه نمی دهد کار کنیم، می گوییم کار عار نیست ولی همه به واسطه مدرک دیپلم و لیسانس و ... که گرفته ایم چنان مغرور گشته ایم که تن به هر کاری نمی دهیم و بیکاری را بر بسیاری از مشاغل ترجیح می دهیم.همه می خواهند کارمند باشند و پشت میز نشین، که خدا نکرده کاری با دست انجام ندهند که شان و مقامشان کم شود. حرص داریم که شغلمان باید در آمدش چند میلیونی باشد و به کم قانع نیستیم. حسد داریم که چرا فلانی دکتر شده و دیگری مهندس، کار من هم باید در سطح آنها باشد. مشکل بیکاری در جامعه ای با این همه نیاز، فقط به گردن دولت و مجلس نیست تکبر، حرص و حسد موثرند.

در زمینه مسکن:
تکبر ما به ما اجازه نمی دهد در هر منطقه ای و در خانه ای بنشینیم. خانه باید در شان ما باشد. اگر خانه داریم و یا پول خانه باز حرص به ما می گوید بهترش را می خواهم. و حسد می گوید چرا شهرام و بهرام بالا شهر باشند و من نه.

در زمینه ازدواج:
تکبر داریم به خواستگاری هر کس نمی رویم و جواب هر کسی را نمی دهیم چون در شان ما نیستند. حرص داریم که شوهر یا زن باید مجموعه تمام خوبی باشد مادی و معنوی. اگر ماشین دارد می گوییم به کسی می گوییم بله که خانه داشته باشد کار داشته باشد و .... حسد داریم که چرا مرد یا زن فلانی آن شکلی است و اموالش آن است و حقوق بگیر و ... پس زن یا شوهر من هم باید همانگونه باشد.

در زمینه خودرو:
تا وقتی ماشین نداریم دولت و نظام و گاهی کائنات و خدای کائنات را مقصر می دانیم ولی وقتی ماشین می خریم ، به دولت و نظام و کائنات و خدا کاری نداریم، می گوییم من خریدم . و باز شروع می شود که من پراید نمی خواهم در شان من نیست (تکبر) بهترش را می خواهم (حرص) چرا محمود شاسی بلند سوار شود و من نه (حسد)

در زمینه لوازم زندگی:
یخچال باید ساید بای ساید باشد تلویزیون منحنی و فرش چند هزار شانه و ماشین لباسشویی و جاروبرقی مارک خارج و ...

چرا؟
چون لوازم زندگی باید در شان ما باشد (تکبر و غرور) بهترینش را می خواهم (حرص) مردم چه می گویند یعنی خواهرم فلان چیز داشته باشه ما نه، نباید از اونا کم بیاریم (حسد)

مذمت تکبر و حرص و حسد فقط برای دین نیست.
حتی برای اقتصاد و اجتماع نیست. وقتی مغروری و خود را بزرگ می بینی زجر می کشی از این که آنچه داری و آنگونه که با تو برخورد می شود در شان و مقام تو نیست. وقتی حرص داری از آنچه داری لذت نمی بری همه می دوی و ذهنت مشغول بدست آوردن بعدی است، با این کار عمر و جوانی و آرامش خود را از بین می بری. وقتی حسادت داری خودت را نابود می کنی و آرامش را از خود دور می سازی. بهترین خانه و جای خواب، بهترین خودرو و وسایل، بهترین کار و بهترین خانواده، بدون آرامش لذت ندارد، بهترین غذا را در شرایط ناآرام بخوری بهتر است یا یک لقمه نان را با آرامش ولبخند؟

بیایید از لحظه بهره ببریم، و غرور،حرص و حسد را از خود دور کنیم. وقتی آرام باشیم لذت زندگی را می چشیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد