سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

هاآرتص: ایران و روسیه قصد رها کردن بشار اسد را ندارند 

   

مقامات وزارت جنگ رژیم صهیونیستی طبق آخرین ارزیابی‌های خود مدعی شدند، روسیه و ایران به‌رغم ناکامی‌های نظامی اخیر رئیس‌جمهور سوریه، در تلاشند تا دولت او را پا بر جا نگه دارند.
به گزارش مشرق، مقامات وزارت جنگ رژیم صهیونیستی طبق آخرین ارزیابی‌های خود مدعی شدند، روسیه و ایران، دو کشوری که به «بشار اسد» کمک می‌کنند، به‌رغم ناکامی‌های نظامی اخیر او، به سر پا نگه داشتن دولت اسد ادامه خواهند داد.

به نوشته روزنامه «هاآرتص»،‌ رژیم صهیونیستی مدعی است ایران و روسیه کمک مشاوره‌ای، اطلاعاتی و تسلیحاتی در اختیار بشار اسد قرار می دهند تا موقعیت او را تثبیت کنند و مانع پیشرفت گروه‌های شورشی به سمت مناطقی شوند که هنوز تحت کنترل دولت سوریه قرار دارد.

این روزنامه نوشت: به نظر می‌رسد ایران و روسیه هر یک به طور جداگانه مصمم هستند تا از بقاء دولت دمشق اطمینان یابند. از این رو، ارتش سوریه در حال استقرار دیوار دفاعی در شرق دمشق است تا مانع پیشرفت گروه‌های شورشی شود.

طبق ادعای «تایمز اسرائیل»، دولت سوریه در تلاش است تا خطوط دفاعی را کوتاه سازد و بر حفاظت از مناطقی متمرکز شود که حیاتی به نظر می‌رسند.

در این گزارش ادعا شده، تهران از حضور مستقیم نیروهای خود نگران است چراکه این اقدام می‌تواند به روابط این کشور با قدرتهای جهان بر سر توافق هسته‌ای در حال شکل‌گیری آسیب برساند.

منبع: فارس
واکنش آمریکا به مصوبه هسته‌ای مجلس 
   
یک مقام آمریکایی روز یکشنبه در واکنش به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص کلیات طرح صیانت از دستاوردهای هسته‌ای، گفت واشنگتن توافقی را که در آن دسترسی‌های لازم، ارائه نشده باشد، امضا نمی‌کند.

به گزارش مشرق، یک مقام آمریکایی روز یکشنبه به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص کلیات طرح صیانت از دستاوردهای هسته‌ای، واکنش نشان داد.

به نوشته سایت شبکه «بلومبرگ»، این مقام وزارت خارجه آمریکا که خواسته نامش فاش نشود، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که واشنگتن با توافقی که در آن دسترسی‌ها و اقدامات شفاف‌ساز لازم برای ارزیابی کامل برنامه هسته‌ای ایران لحاظ نشده باشد، موافقت نخواهد کرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای را با رأی بالایی به تصویب رساندند.

این طرح چارچوب مشخصی را برای توافق نهایی که بر اساس اعلام طرفین باید تا 9 تیر (30 ژوئن) به دست آید، تعریف کرده است.

مقام آمریکایی مورد استناد بلومبرگ مصوبه مجلس را تصمیمی اولیه توصیف کرده و گفته است که هنوز تا تصویب نهایی این طرح و تبدیل آن به قانون فاصله وجود دارد.

با این وجود، بلومبرگ مدعی شده است که این مصوبه به دلیل محدود کردن دایره بازرسی‌ها، می‌تواند موجب پیچیدگی مذاکرات و دشواری توافق شود.

این در حالی است که پیش از این کنگره آمریکا طی مصوبه‌های متعدد، شروط زیادی را برای توافق هسته‌ای و همچنین نحوه برداشته شدن تحریم‌ها مشخص کرده است.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای از هفته گذشته در شهر وین اتریش آغاز شده و همچنان در جریان است. قرار است امروز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با همتایانش از سه کشور اروپایی حاضر در گروه موسوم به 1+5، دیدار کند.

مؤسسه مطالعات جنگ آمریکا؛
شروع ماه رمضان اولین سالگرد اعلام خلافت داعش است؛ داعش بعد از سقوط موصل در 10 ژوئن و پیروزی های نظامی متعاقب آن در عراق، خلافت خود را اعلام کرد؛ به احتمال زیاد این گروهک بر اساس اعلامیه خلافت سال گذشته خود، سالگردش را نمایان‌تر خواهد ساخت.

گروه بین‌الملل مشرق- "مؤسسه مطالعات جنگ" آمریکا طی گزارشی مفصل با عنوان "عملیات‌های نظامی داعش در رمضان: پیش‌بینی سال 2015" به بررسی تحرکات احتمالی داعش در ماه رمضان و به مناسبت اولین سالگرد اعلام موجودیتش پرداخته است. در این گزارش سناریوهای مختلفی بررسی می‌شود که ممکن است داعش در ماه رمضان بخواهد در کشورهایی که وارد آن‌ها شده است، از جمله عراق و سوریه، پیاده نماید. گروه بین‌الملل مشرق پیش‌بینی مؤسسه مطالعات جنگ را در دو بخش در اختیار مخاطبین قرار خواهد داد.



سالگرد اعلام خلافت داعش

بخش اول/ شروع ماه رمضان اولین سالگرد خلافت داعش است. داعش بعد از سقوط موصل در 10 ژوئن و پیروزی های نظامی متعاقب آن در عراق، خلافت خود را اعلام کرد. به احتمال زیاد داعش بر اساس اعلامیه خلافت سال گذشته خود، سالگردش را نمایان تر خواهد ساخت. این گروهک می تواند سالگردش را با دستیابی به اهداف نظامی جدید، حمله به اهداف مذهبی یا اعلام یک نقطه عطف سیاسی جدید برجسته سازد. هدف اقدامات داعش در طول ماه مبارک رمضان امسال، تقویت پیام های استراتژیکش است. این پیام ها بر یکی از چند اهداف گسسته داعش تاکید می ورزند: اینکه خلافت باقی می ماند و به بقای خود ادامه می دهد (درون مایه ای که داعش از قبل ادعا کرده و به آن دسته یافته است)؛ اینکه خلافت جانشین مشروع خلافت های قدیمی است و دارای پایتخت جدیدی برای اثبات این ادعاست؛ اینکه جنگ های فرقه ای و مذهبی سرعت یافته اند و تمام مسلمانان باید بسیج شوند؛ و اینکه داعش در حال گسترش نظامی است.

1. خلافت باقی می‌ماند

تاکنون هیچ نیروی زمینی نتوانسته با موفقیت کل قلمرو فیزیکی داعش را به چالش بکشاند. به احتمال زیاد داعش بر ادعای خود مبنی بر پایدار ماندن و بقای خلافتش تاکید می کند چرا که با هیچ گونه تهدیدی نسبت به موجودیتش مواجه نشده است. در واقع، داعش هم از نظر جغرافیایی و هم از نظر تعداد پیروانش بسط یافته است. ممکن است نیازی نباشد داعش پیش از ماه رمضان دستاورد بزرگ تری کسب کند بلکه در عوض در خصوص این دستاورد اغراق خواهد کرد. بیانیه های متعدد و عمومی داعش موید هدف استراتژیکش یعنی "باقی ماندن و گسترش یافتن" هستند. رهبر داعش، ابوبکر بغدادی، در سخنرانی ماه رمضان سال گذشته، بقا و پایدار ماندن خلافت را هدف اصلی خود اعلام کرد. به احتمال زیاد، داعش در آغاز ماه رمضان این پیروزی مرحله به مرحله را با صدای بلند اعلام خواهد کرد. ممکن است داعش برای تاکید بر این پیام اقدام به حملات نظامی یا دیدنی جدیدی کند. اما این احتمال هم وجود دارد که داعش فعلاً اقدام به حمله جدیدی نکند چرا که در حال حاضر هدف اعلام شده اش یعنی بقا و پایداری را بدست آورده است.

2. داعش یک پایتخت تاریخی را تصاحب کرده است

خلافت داعش شامل چندین شهر بزرگ از جمله موصل می شود. موصل شهری است که ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، یک سال قبل خلافت خود را در آنجا اعلام کرد. ممکن است داعش آنجا را پایتخت خود اعلام کند. با این حال، در حال حاضر پایتخت های خلافت های تاریخی در داخل عراق و سوریه در دسترس داعش قرار دارند. بویژه، داعش ممکن است بخواهد مدعی سامرا، بغداد یا دمشق (تمام پایتخت های خلافت های قبلی) شود. این شهرها اهداف سختی هستند که تحت حفاظت نیروی های نظامی دولت با حمایت قابل توجه ایران و سایر اتحادها قرار دارند. انتخاب این اهداف از سوی داعش پیش فرض شکست نظامیانی است که در حال حاضر از شهرها به نحوی حفاظت می کنند یا پیش‌روی‌شان به سایر اهداف به نحوی است که پایتخت ها را آسیب پذیر می سازند. بنابراین، ممکن است داعش طی کمپین سال 2015 خود و احتمالا به زودی، اقدام به سقوط نیروهای امنیتی عراق و ارتش عربی سوریه کند.

عملیات های نظامی داعش در طول ماه رمضان
داعش یک پایتخت تاریخی یعنی تدمر سوریه را تصاحب کرده است

3. داعش جنگ‌های مذهبی یا فرقه‌ای منطقه‌ای به پا کرده است

داعش ممکن است با هدف قرار دادن و حمله به اماکن مقدس مذهبی به خصوص در کربلا، نجف و سامرا در عراق، به جنگ های فرقه ای منطقه ای سرعت بخشد. تخریب حرمین عسکریین در سامرا توسط "القاعده در عراق" در فوریه سال 2006 بطرز چشمگیری به خشونت های فرقه ای در عراق دامن زد. داعش تلاش کرد در حمله زمینی خود در سال 2014 سامرا را تصرف کند و از طریق کمپین تروریستی خود تلاش کرد کربلا و نجف را اشغال کند. از آنجا که ماه رمضان تعطیلات مذهبی است، زائران از سراسر عراق به زیارتگاه ها می روند و همین امر باعث آسیب پذیر شدن‌شان نسبت به نفوذ داعش می گردد. همچنین داعش در مناطق نزدیک به شهرهای مذهبی ساکن شده است تا از آن جا حملات خود را آغاز کند. احتمالا نیروهای امنیتی عراق، ایران و عواملش عملیات های تلافی جویانه را در دیگر مناطق عراق علیه این مواضع آغاز خواهند کرد. همچنین به احتمال زیاد داعش جمعیت های شیعه را در خارج از عراق و سوریه بخصوص در یمن و عربستان سعودی و حتی در خارج از کشور هدف قرار خواهد داد.

4. حملات داعش به منظور حفظ حرکت نظامی یا گسترش آن

همچنین ممکن است داعش برای تحکیم دستاوردهای خود، گسترش قلمروش یا تعیین شرایطی برای کمپین سال بعد خود، اهداف نظامی بعدیش را در رابطه با ماه رمضان تعیین کند. این حرکت یک جزء مهم کمپین فعلی داعش است، هرچند اساسا از هدف دفاعی داعش در مواجهه با دشمنان و حفظ بقایش حمایت می کند. ممکن است داعش در طول ماه رمضان به منظور حفظ حرکت خود نه تعیین اهداف کمپین جدیدش، اهداف نظامی محدودی را دنبال کند. یا اینکه ممکن است به منظور آغاز فاز جدید پیروزی و تثبیت قدرت، اقدام به حمله کند.

به منظور تشخیص اینکه داعش کدام یک از این اهداف پیش بینی شده را دنبال خواهد کرد، موسسه مطالعات جنگ از تکنیک های سنتی آماده سازی اطلاعات میدان جنگ استفاده کرده است. این تکنیک، فرایند تجزیه و تحلیل نیروهای دشمن، زمین، هوا و ملاحظات غیرنظامی به منظور پیش بینی تأثیرات‌شان بر نیروهای خودی و عملیات های برنامه ریزی شده یا در حال اجرایشان است. در خصوص دشمن شناخته شده و قدرتمند، این تکنیک شامل تحلیل اقدامات احتمالی دشمن، با توجه به دانش فعلی در مورد قابلیت ها، تاکتیک ها و قصد دشمن می شود. راه‌کارها از محتمل ترین تا غیرمحتمل ترین رتبه بندی می شوند و خطراتی که بطور بالقوه برای عملیات نیروهای خودی دربرخواهند داشت، ارزیابی می گردند.

هدف پیش بینی راه‌کار دشمن، اطلاع رسانی به تصمیم گیران به همراه پیش بینی های دقیقی است که طیف وسیعی از احتمالات و ریسک خارجی خطرناک ترین اقدامات و راه کارها را در برمی گیرند. خطرناک ترین استراتژی ها و راه کار ها به این گونه تعیین می گردند به این خاطر که محتمل ترین نیستند اما با این حال احتمال وقوع شان هم وجود دارد. شناسایی این احتمالات به فرماندهان اجازه می دهند در حین برنامه ریزی در خصوص محتمل ترین استراتژی، خطرات را کاهش دهند. موسسه مطالعات جنگ قبلا جبهه هایی را ارزیابی کرده است که داعش در آنها حضور داشته است نظیر عراق و سوریه. همچنین این موسسه قابلیت ها، محدودیت ها، وضعیت و قصد داعش را از منابع آشکارا موجود ارزیابی کرده است.

عملیات های نظامی داعش در طول ماه رمضان
دسترسی به سلاح‌های سنگین، داعش را به یک تهدید نظامی جدی تبدیل کرده است

بر اساس این ارزیابی‌ها، سناریوهای زیر محتمل ترین و خطرناک ترین سناریوهایی را بررسی خواهند کرد که داعش می تواند در راستای تحقق این اهداف استراتژیک در طول ماه رمضان اجرا کند. این سناریوها اقدامات احتمالی داعش را در عراق، سوریه، سرزمین های دور و نزدیک (سرزمین های تاریخی خلافت در خاورمیانه، شمال آفریقا، قفقاز و جنوب غرب آسیا) مد نظر قرار می دهند. داعش در خصوص بیشتر مفاهیم عملیات های توصیف شده در زیر سخن گفته است و اقداماتی را در این خصوص آغاز کرده است.

محتمل‌ترین استراتژی و راه‌کار داعش: حفظ وضع موجود در طول رمضان سال 2015

ضمن اینکه احتمالی ترین راه کار داعش تا پایان رمضان سال 2015 ادامه کمپین نظامی فعلی اش در عراق، سوریه و خارج است در عین حال پیروزی را به عنوان یک خلافت بلامنازع و در حال گسترش در طول اولین سال شکل گیری اش اعلام می دارد. داعش از طریق کمپین کنونی اش که شامل عملیات های بزرگی در رمادی، بیجی و تدمر می شود نشان می دهد حرکت و پیش روی‌اش بواسطه اقدامات ضد داعشی تضعیف نشده است، یک پیام پیروزی را اعلام می دارد و همچنین شرایطی برای فازهای آتی کمپین اش وضع می کند به احتمال زیاد داعش در آغاز ماه رمضان یا در طول آن اعلامیه رسمی در خصوص کسب این هدف صادر خواهد کرد. همچنین برای اینکه داعش نشان دهد خلافتش در سال های بعدی بی رقیب خواهد بود، فرصت های خود را برای از بین بردن نیروهای نظامی رقیب در عراق و سوریه به حداکثر خواهد رساند. به احتمال زیاد داعش به تلاشش برای بی فایده نشان دادن ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا و همچنین تضعیف اراده آمریکا برای مبارزه، ادامه خواهد داد.

عراق محتمل‌ترین سناریو: کنترل دره رودخانه فرات، تحکیم قدرت در الانبار، و پیش‌روی به دیگر مناطق عراق

با آغاز ماه رمضان، داعش کنترل رمادی را به دست گرفته است. رمادی مرکز استان الانبار و نماد دیرینه مقاومت نیروهای امنیتی عراق در برابر داعش در مناطق سنی نشین است. تصرف رمادی که از هدف عملیاتی داعش در زمینه تثبیت کنترل بر استان الانبار حمایت می کند در حال حاضر در سه نقطه با مانع مواجه شده است: حدیثه، پایگاه هوایی الاسد و الحبانیه. بنابراین به احتمال زیاد داعش تا قبل از پایان ماه رمضان 2015 به تثبیت کنترل خود بر استان الانبار ادامه می دهد. حدیثه مقاوم ترین منطقه بزرگ شهری در انبار است که تاکنون به دست داعش نیفتاده است. تصرف حدیثه به داعش اجازه می دهد بر زیرساخت های حیاتی نظیر سد حدیثه کنترل داشته باشد. کنترل سد حدیثه باعث می شود داعش توانایی بیشتری برای محدود ساختن منابع آب و ایجاد موانع ضد تحرک از طریق جاری ساختن سیل پیدا کند. این سیلاب ها می توانند فعالیت نیروهای نظامی عراق، شبه نظامیان شیعه و قبائل سنی را مختل سازند. در نتیجه داعش شرایطی برای عملیات های آینده وضع می کند.

داعش به احتمال زیاد مواضع نظامی استراتژیک باقیمانده نیروهای امنیتی عراقی را در الانبار خصوصا الحبانیه هدف قرار می دهد. تصرف الحبانیه و پایگاه هوایی الاسد اساسا باعث از بین رفتن مقاومت قبیله های سنی و نیروهای نظامی عراق در برابر نیروهای داعش در الانبار شده و کنترل داعش بر این استان و رود فرات در عراق را تکمیل می کند. پایگاه الاسد هم به عنوان یک هدف سیاسی اهمیت دارد به این خاطر که پایگاه استقرار پرسنل و نیروهای آمریکایی است. داعش برای متقاعد ساختن ائتلاف به رهبری آمریکا به منظور ترک کمپینش در عراق و سوریه، این پایگاه را هدف قرار می دهد.

عملیات های نظامی داعش در طول ماه رمضان
تمرین نیروهای عراقی در رمادی برای مقابله با داعش

سایر اهداف محدود نظامی که داعش ممکن است دنبال کند نظیر حمله به فرودگاه بین المللی بغداد، پایگاه تاجی، پایگاه هوایی "بلد" یا "اسپینچر" این تاثیر سیاسی را به همراه خواهند داشت. داعش ممکن است بطور کلی به پایگاه ها حمله کند، مانع از تقویت آنها شود یا از طریق حملات پیچیده نظیر حمله به سایر مناطق عراق و سوریه طی دو سال گذشته آنها را به تصرف خود در آورد. هدف قرار دادن پایگاه ها از طریق تروریسم و نفوذ به منظور فروپاشی اراده نیروهای امنیتی عراق یا ایجاد یک فرصت داخلی محتمل تر از براندازی این تاسیسات سخت از طریق ابزارهای نظامی مستقیم نظیر حملات پیچیده است. از دید آمریکا این یک استراتژی بسیار خطرناک از سوی داعش است.

همچنین داعش ممکن است برای تحقق ادعاهای ارضی‌اش پیش از اعلام یک فاز مبارزه ای جدید، تا پیش از پایان ماه رمضان به طرز چشمگیری پیشروی کند. داعش از پتانسیل پیشروی بیشتر به سمت جنوب بغداد و ورود به مناطق پشتیبانی تاریخی القاعده در عراق در محمودیه، یوسفیه و سلمان پاک برخوردار است. شبه نظامیان شیعه و نیروهای امنیتی عراق از سال 2013 میلادی از این مناطق حافظت کرده اند. اما به خاطر اولویت های رقابتی ممکن است به اندازه سال های گذشته، متمرکز نباشند. به همین ترتیب، داعش ممکن است به دنبال تصرف دیالی بویژه بعقوبه باشد. بعقوبه قبلا پایتخت سابق نیروهای القاعده در عراق، دولت اسلامی عراق، بوده است. داعش از منابع نظامی در مثلث Zaab (منطقه محصور شده بوسیله الشرقاط، الحویجه و بیجی) برخوردار است و ممکن است به منظور حمایت از فاز تثبیت کنترلش بر الانبار و رود فرات از آنها برای پیشروی به نزدیکی کرکوک یا مختل کردن نیروهای امنیتی عراق و شبه‌نظامیان شیعه در بیجی و تکریت استفاده کند.

گروه بین‌الملل مشرق در گزارش‌های بعدی به موضوعاتی همچون سناریوهای محتمل عملیات‌های داعش در ماه رمضان در سوریه، همسایگان، و حتی کشورهای دورتر می‌پردازد.
پشت پرده خبر هاآرتص چیست؟
همزمان با اوج‌گیری تحولات در حوزه دروزی‌نشین شامات، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی به نقل از منابع آگاه اسرائیلی، با بیان اینکه «سوریه، ظرف ساعات آینده، شاهد تحولاتی خطرناک خواهد بود»، نوشت: این موضوع، تل‌آویو را وادار می‌کند تا برای دخالت مستقیم در سوریه، تصمیمی فوری اتخاذ کند.
گروه بین‌الملل مشرق -  همزمان با اوج‌گیری تحولات در حوزه دروزی‌نشین شامات، روزنامه صهیونیستی هاآرتص دیروز، در گزارشی به نقل از منابع آگاه اسرائیلی، با بیان اینکه «سوریه، ظرف ساعات آینده، شاهد تحولاتی خطرناک خواهد بود»، نوشت: این موضوع، تل‌آویو را وادار می‌کند تا برای دخالت مستقیم در سوریه، تصمیمی فوری اتخاذ کند.

دستاویز تازه رژیم صهیونیستی برای مداخله نظامی در سوریه
نکته قابل توجه دلایل رسانه‌های اسرائیلی برای انتشار این خبر بود که بیانگر اهمیت دروزی‌ها برای رژیم صهیونیستی است. "مشرق" به خواست خدا، طی روزهای آینده گزارش‌هایی را درباره چگونگی روابط دروزی‌‌ها با رژیم اسرائیل منتشر خواهد کرد.

در این ارتباط «حمد عویدات»، خبرنگار اسرائیلی یادآور شد که تلاش‌هایی از سوی برخی گروه‌ها در حال انجام است تا زمینه حضور اسرائیل در منطقه جولان سوریه را فراهم کنند. عویدات همچنین به وجود تلاش‌هایی برای فروپاشی ارتش سوریه اشاره کرد، درحالی که ارتش سوریه توانست سیطره خود بر برخی نقاط راهبردی از جمله تلال الحمر و پل راهبردی البری در ریف قنیطره را حفظ کند و این نقاط، دقیقاً مناطقی هستند که گروه تروریستی تکفیری «جبهة النصرة لأهل الشام»، شاخه رسمی القاعده در سوریه تلاش بسیاری دارد، آنها را تصرف کند و از آنجا نفوذ خود به منطقه القلمون را توسعه دهد.
دستاویز تازه رژیم صهیونیستی برای مداخله نظامی در سوریه
این خبرنگار اسرائیلی گفت: نقشه‌ای برای بهره‌برداری از اقلیت‌ها وجود دارد که در آن «اسرائیل» حامی اقلیت‌ها جلوه داده می‌شود تا امکان هدف‌گیری و کشتن درروزی‌‌ها برایش فراهم شود.

از سوی دیگر، دروزیان ساکن بلندی‌های جولان اظهار داشته‌اند که نگران آینده همکیشان خود در سوریه هستند. گروهی از دروزیان جولان به نقاطی از سمت مزرهای سوریه با بلندی‌های اشغالی در نزدیکی روستای «مجدل‌شمس» به راه می‌افتند تا روند تحولات میدانی و درگیری‌های جاری در آن منطقه را دنبال کنند.

به این ترتیب شماری از شیوخ و شخصیت‌‌های دروزی در قله «تل» واقع در بلندی‌های جولان سوریه که در اشغال رژیم صهیونیستی است تجمع می‌کنند و با استفاده از دوربین شهرک «الحضر» را زیر نظر می‌گیرند، شهرکی که تروریست‌های تکفیری آنها را محاصره کرده و بیم جان‌شان می‌رود.

بهانه جدید رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه چیست؟
طی هفته گذشته درگیری‌های شدید در جبهه عملیاتی جنوب سوریه و مشخصا تپه‌هایی که روستای دروزی‌نشین "الحضر" را احاطه کرده، بین النصره و «داعش» در گرفت و هیچ یک از طرف‌های دیگر راه گریزی جز از محور جنوبی نداشتند که به اراضی اشغالی و سیم‌های خاردار منتهی می‌شد.

چندی پیش بود که جبهة النصرة دست کم ۲۰ کشاورز دروزی را در استان ادلب به قتل رساند و موجب نگرانی و بیم بسیاری از آنها شد. این دروزیان از این بیم دارند که به سرنوشت اقلیت عراقی ایزدی دچار شوند آن هم دقیقا در زمانی که برخی گروه‌های مسلح دروزی که عناصر تکفیری را هم در صفوف خود جای داده، اعلام کرد که در نبردهایش طرف نظام سوریه خواهد بود و از آن حمایت خواهد کرد.
اما جبهه عملیاتی جنوب، نظام سوریه را به بهره‌برداری از نگرانی‌ها و دغدغه‌های طایفه دروزی‌ها برای به دست آورده حمایت و پشتیبانی آنها متهم می‌کند.

در این ارتباط «عصام الریس»، سخنگوی ائتلاف گروه‌های تروریستی موسوم به «عملیات جنوب» تصریح کرد:‌ مواضعی که عناصر مسلح بر آنها سیطره یافتند، روز جمعه گذشته از داخل شهرک الحضر مورد حمله خمپاره‌ای قرار گرفتند.
بهانه جدید رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه چیست؟
طایفه دروزی‌ها، در سوریه و لبنان و سرزمین‌های اشغالی و اردن سکونت دارند و گروه‌های تروریستی و تکفیری القاعده و داعش را گروه‌های گمراه و مرتد می‌دانند.

طی بحران سوریه، اکثر طایفه دروزیان سوریه در کنار ارتش و نظام این کشور با گروه‌های مسلح تروریستی مبارزه کرده‌اند که این مبارزه پس از جنایات اخیر داعش در استان السویداء، شکل تازه‌ای به خود گرفته است.
دستاویز تازه رژیم صهیونیستی برای مداخله نظامی در سوریه
دروزیان حامی مقاومت که در مقابله با تکفیری‌ها به شهادت رسیدند

صدای انفجارها و تیراندازی‌هایی که هفته گذشته در نزدیکی شهرک الحضر به وقوع پیوست تا شهرک دروزی‌نشین مجدل‌شمس در بلندی‌های اشغالی جولان که در تصرف اسرائیل است و تنها چهار کیلومتر با الحضر فاصله دارد، به گوش می‌رسید.

تعدادی از ساکنان شهرک مجدل شمس دارای بستگان و نزدیکانی در شهرک الحضر هستند اما در شهرک مجدل‌شمس حدود ۱۰هزار نفر سکونت دارند و در دکان‌ها و مغازه‌ها و رستوران‌هایی که در خیابان‌های تنگ این شهرک پراکنده است، سخنی از شهرک الحضر به میان نمی‌آید.

در این بین اگرچه اهالی روستا به دو بخش هوادار نظام در سوریه و مخالف آن تقسیم می‌شوند، اما همگی برای همکیشان و برادران خود نگران هستند. اکثر این اختلافات به اختلاف بین سران این طایفه در لبنان بازمی‌گردد. مخالفان سوریه، پیروان "ولید جنبلاط" دبیرکل حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان هستند اما دروزیان حامی محور مقاومت، از "وئام وهاب" تبعیت می‌کنند.
بهانه جدید رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه چیست؟
دروزی‌های مجدل‌شمس می‌گویند که هم کیشان و برادران آنها در محاصره اند، خواب ندارند، سراسر وجودشان را وحشت فراگرفته و نمی دانند، غذای خود را چگونه تامین کنند.

آنها می افزایند: اگرچه جبهة النصرة به دروزی‌های الحضر امان‌نامه داده، اما آنها نمی‌توانند، النصرة را باور داشته باشند، به ویژه آنکه این گروه خود را برای نبرد آماده می‌کند.

رژیم صهیونیستی طی جنگ ۱۹۶۷ بلندی‌های جولان سوریه را اشغال و سپس آن را به مابقی اراضی اشغالی‌اش ملحق کرد. تل‌آویو در این بین به دروزی‌های جولان که ۲۰ هزار نفر بودند، این امتیاز را داد که تابعیت اسرائیلی به دست آورند، اما اغلب آنها این امر را رد کردند.
برآورد میشود جمعیت دروزی‌های ساکن سرزمین های اشغالی به حدود ۱۱۰ هزار نفر بالغ شود و برخی از آنها به مناصب مهمی در عرصه‌های سیاسی و نظامی اسرائیل دست یافته‌اند. آنها پس از آنکه گروه‌های مسلح تکفیری مناطق همکیشان آنها را در استان سویداء اشغال کردند، خواستار آن شدند که برای دفاع از آنها وارد اراضی سوریه شوند.
بهانه جدید رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه چیست؟
«گادی ایزنکات»، فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی سه‌شنبه گذشته مقابل کنست طی سخنانی به صورت غیر مستقیم تصریح کرد که تدارک لازم برای تعامل با هرگونه قضیه انسانی که پناهجویان سوری را در نزدیکی جولان دربرگیرد، صورت گرفته است.

در نزدیکی قله التل که به شهرک الحضر مشرف است، یکی از شیوخ دروزی گفت که هرگاه احساس نیاز کنیم و لازم باشد، سیم‌های خاردار را کنار زده و به کمک دروزی‌های سوریه خواهیم رفت.

اما نشریه «فایننشال تایمز» در گزارشی نوشت که دروزی‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی از تل‌آویو خواسته‌اند، به کمک دروزی‌های سوریه بشتابند.

فایننشال‌تایمز نوشت: ‌دروزی‌های اسرائیل می‌توانند از ارتفاعات جولان، تحرکات جاری در شهرک سوری الحضر را که در محاصره گروه‌های تروریستی تکفیری قرار گرفته، مشاهده و رصد کنند و حتی صدای شلیک‌هایی را که اطراف این شهرک صورت می‌گیرد هم بشنوند.

این نشریه می‌افزاید که الحضر، آخرین شهرک دروزی‌نشین است که در طول خط آتش‌بس در بلندی‌های جولان سوریه قرار دارد و هفته گذشته به محاصره گروه تروریستی تکفیری جبهة النصرة درآمد.

فاینننشال‌تایمز ادامه می‌دهد: دروزی‌ها از زمان آغاز بحران سوریه از این بیم دارند که مبادا همانند مسیحیان و ایزدی‌ها به دست داعش و دیگر گروه‌های تکفیری اسیر شوند.

این نگرانی‌ها از دهم ژوئن هنگامی که جبهة النصرة اقدام به ذبح ۲۰ دروزی در شهرک قلب لوزه، در ریف ادلب کرد، به‌شدت افزایش یافته و موجب شده تا دروزی‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی نیز با آنها ابراز همدردی کنند و از تل‌آویو بخواهند برای کمک به آنها و نجات‌شان وارد عمل شود.
بهانه جدید رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه چیست؟
اما فایننشال تایمز بر این باور است، هر اقدامی که در این خصوص انجام دهد، این رژیم را در تنگنا و بحران قرار خواهد داد.

فاینانشال‌تایمز می‌نویسد: دخالت دروزی‌های الجلیل در اعتراض‌های این هفته، فشار بر کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را افزایش می‌دهد، چون دروزی‌های سرزمین‌های اشغالی برخلاف دروزی‌های جولان اشغالی در ارتش اسرائیل خدمت می‌کنند و از این حیث می‌توانند بر کابینه این رژیم در برخی قضایا اعمال فشار کنند.

کابینه رژیم صهیونیستی در واکنش اولیه به این درخواست‌ها و اعتراضات، اعلام کرده که تل‌آویو آماده پناه‌دادن به پناهجویان دروزی سوری در صورت به خطر افتادن زندگی آنهاست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد