سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

خطری که در صورت رفع تحریم‌ها ایران را تهدید می‌کند 

   

احمد توکلی نماینده مجلس گفت: اگرچه تحریم‌ها ظالمانه است و باید برطرف شود، اما باید بدانیم که لغو تحریم‌ها حلال همه مشکلات کشور نیست و اتفاقاً ممکن است در برخی موارد با رفع تحریم‌ها برخی از مشکلات بیشتر شود.
توکلی:لغو تحریم‌ها حلال همه مشکلات کشور نیست
به گزارش مشرق،‌ احمد توکلی صبح امروز در نشست تخصصی اقتصادی با عنوان «آنچه خود داشت، گره اقتصاد ایران کجاست، تحریم یا خود تحریمی؟» که در دانشگاه امام صادق برگزار شد، افزود: حل مشکلات به‌ویژه مشکلات اقتصادی کشور به داخل وابسته است نه به خارج.

وی گفت: در مشکلات جاری کشور اگرچه تحریم ها مؤثر است اما باید بدانیم که تحریم‌ها تعیین‌کننده نیست و اتفاقاً ممکن است در برخی موارد با رفع تحریم‌ها برخی از مشکلات بیشتر شود.
توکلی افزود: من تأکید می‌کنم که تحریم ها ظالمانه است و باید برطرف شود اما گره زدن همه چیز و همه مشکلات به رفع تحریم‌ها خطای راهبردی است و ما باید خودمان را از این خطای راهبردی حفظ کنیم و به جای آن به رفع مشکلات متعدد داخلی بپردازیم.
وی گفت: فرض کنید تحریم ها کاملاً رفع شود اما باز شاهد باشیم که در دستگاه قضایی و اداری کشور فساد وجود دارد ، مردم از مالیات فرار می کنند، طرح های عمرانی با فشارهای سیاسی آغاز می‌شود و با موانع اقتصادی بهره برداری از آنها به تعویق می افتد، نظام اداری لخت و بی‌تحرک است ، در بورس تبانی می شود ، دولت در تأمین حقوق شهروندی کوتاهی می کند ، کشمکش های سیاسی ادامه دارد و سیاستمداران و مسئولان همچنان به اشرافی‌گری و رفاه طلبی تمایل دارند. آیا با وجود این نارسایی‌ها در داخل ، همچنان معتقدیم که با رفع تحریم ها همه مشکلات داخل رفع می شود و اقتصاد کشور سامان می یابد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: من هیچ اقتصاددانی را نمی شناسم که بگوید با وجود چنین مشکلاتی در داخل ، رفع تحریم ها برای یک کشور می تواند حلال مشکلات اقتصادی آن باشد.
توکلی گفت: چنانکه شاهد بودیم در موضوع سبد کالا و ثبت نام برای دریافت یارانه نقدی در دولت حاضر آنچه باعث شد این طرح ها موفق نشود این بود که مردم حرف دولت را باور نکردند در حالی که دولت جدید و شایسته اعتماد بود اما مردم اعتماد نکردند و سیاست دولت را نپذیرفتند.
وی افزود: اگر حکومتی ها به آنچه می گویند عمل و مانند مردم زندگی کنند و خود را واقعاً خادم مردم بدانند قطعاً مردم هم حرف هایشان را می پذیرند و به آنها اعتماد می کنند.
توکلی گفت: هر قدر اعتماد مردم به حکومت بیشتر باشد نرخ سرمایه گذاری در کشور بالاتر می‌رود.
وی افزود: قابل پیش بینی بودن تصمیمات و سیاست گذاری های حکومت در بخش های مختلف، میزان احترام و اهتمام حکومت به حقوق مالکیت و قابل پیش بینی بودن رفتار قضایی از عوامل اصلی مؤثر در میزان اعتبار حکومت و اعتماد مردم است که متأسفانه در غالب این موارد مشکل داریم.
توکلی گفت: لایحه بودجه سال 92 کل کشور 221 حکم بودجه ای داشت که فقط 17 حکم از آنها کامل اجرا شد و 204 حکم دیگر بودجه سال 92 یا لغو یا تعویق شد یا تغییر کرد.
وی افزود: در سال نخست دوره نهم مجلس کمیسیون برنامه و بودجه 38 مصوبه داشت که از این تعداد 33 مصوبه آن مربوط به اصلاح قوانین قبلی بود و از این 33 اصلاحیه فقط 16 مصوبه قانون بودجه کشور را اصلاح کرد.
توکلی اضافه کرد: این بی ثباتی ها برای توسعه کشور سم مهلک است و هیچ ربطی هم به تحریم ندارد زیرا با اینگونه عملکرد و رفتار، برای قانونگذار و مجری اعتباری باقی نمی ماند.
وی گفت: از زمان گران شدن قیمت نفت اوپک در سال 1973 بهره وری در اقتصاد ایران افزایش یافت و اقتصاد ایران به حرکت افتاد و رشد آن به 2 ممیز 8 دهم رسید اما در جریان انقلاب به یک درصد کاهش یافت و در زمان جنگ تحمیلی زیر یک درصد رفت و در سال های بعد با دست اندازهایی در حدود یک درصد ادامه یافت.
توکلی افزود: بخش اعظم این روند و نوسان مربوط به این است که متأسفانه اقتصاد کشور ما نفتی است.
وی گفت:‌ هم اکنون یکی از خطرهای کشور این است که بعد از رفع تحریم ها بیشتر از 100 میلیارد دلار موجودی ارزی بلوکه شده کشور به داخل سرازیر شود که در این صورت باز شاهد رواج بیماری هلندی در اقتصاد کشور خواهیم بود.

منبع: تسنیم

براساس شمارش ۹۸ درصد آراء در انتخابات پارلمانی ترکیه حزب حاکم عدالت و توسعه با کسب ۴۱ درصد آراء، اکثریت خود را در پارلمان از دست داده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
صندلی اردوغان به لرزه افتاد؛ حزب «عدالت و توسعه» اکثریت پارلمان را از دست داد / دولت ترکیه مجبور به تشکیل دولت ائتلافی خواهد شد

براساس شمارش ۹۸ درصد آراء در انتخابات پارلمانی ترکیه حزب حاکم عدالت و توسعه با کسب ۴۱ درصد آراء، اکثریت خود را در پارلمان از دست داده است.
به گزارش «انتخاب»، اگرچه این حزب بیشترین کرسی ها را کسب کرده، اما به حد نصاب دو سوم لازم برای تغییر قانون اساسی نرسیده و همچنین ممکن است ناچار به تشکیل دولت ائتلافی شود.
«حزب دمکراتیک خلق»، طرفدار حقوق کردها، به ۱۲.۵ درصد آراء دست یافته و با  عبور از حد نصاب برای نخستین بار به پارلمان راه یافته است.
احزاب جمهوری خلق و حزب جنبش ملی هر یک ۲۵ و ۱۶.۵ درصد آراء را کسب کرده اند. میزان مشارکت در انتخابات ۸۵ درصد گزارش شده است.  پارلمان ترکیه ۵۵۰ کرسی دارد و ۲۰ حزب در این انتخابات رقابت می کردند.
فرزند محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده مصر، اعلام کرد اخوان المسلمین برای کسی که موفق به ترور پادشاه عربستان شود پنج میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


فرزند محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده مصر، اعلام کرد اخوان المسلمین برای کسی که موفق به ترور پادشاه عربستان شود پنج میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. 

به گزارش انتخاب به نقل ازخبرگزاری لبنانی آسیا، احمد محمد مرسی در صفحه خاص خود در توئیتر نوشت:«اخوان المسلمین برای کسی که بتواند سر ملک سلمان پادشاه عربستان را جدا کند پنج میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.»

وی در مطلب دیگری نوشت:« برخی تروریست بودن ملک سلمان را نمی پذیرند او نه تنها خودش ترویست است بلکه پدر و برادرش نیز تروریست اند.»
 

این خبر هنوز از سوی منابع دیگر تایید یا تکذیب نشده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 نیروهای مردمی و ارتش یمن موشک‌های «اسکاد» به سوی عربستان شلیک کردند که در واقع این مسئله بدین معناست که جنگ زمینی معکوسی در انتظار عربستان است که عمق این کشور را هدف قرار خواهد داد.

پس از واکنش ارتش و گروه انصار الله یمن و نیروهای مردمی این کشور به حملات عربستان و شلیک موشک‌های «اسکاد» به خاک سعودی، تجاوز عربستان وارد مرحله تازه‌ای شده است.
روزنامه «رأی الیوم» با اشاره به این مسئله گزارش داد که با نزدیک شدن به زمان مذاکرات احتمالی صلح «ژنو»، شلیک موشک‌های اسکاد نقطه عطفی است و ناظران نیز بر این باورند که در مجرای جنگ تحولات خطرناکی رخ داده است که عمق عربستان را هدف قرار خواهد داد.
به گزارش این روزنامه، افزایش حملات در نقاط مرزی میان عربستان و یمن از وقوع جنگ زمینی معکوس خبر می‌دهد. ناظران همچنین مدعی شدند که استفاده از موشک‌های اسکاد نیز درگیری را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.به گفته ناظران، موشک‌های اسکادی که توسط ارتش یمن و نیروهای مردمی این کشور استفاده شد، یادآور موشک‌های حزب الله لبنان و جنبش «حماس» فلسطین است؛ موشک‌هایی که به عمق اسرائیل رسیدند.
عربستان نیز از میزان خطر این موشک‌ها آگاهی دارد و در صورتی که شهرهای خمیس، شمیط و أبها که پس از «جازان» قرار دارد بمباران شود، می‌تواند به عمق عربستان برسد و خطر جدی برای این کشور باشد.

منابع خبری شنبه گذشته (16 خرداد) تصاویری را منتشر کردند که نشان می‌داد گروه انصارالله یمن به سوی پایگاه هوایی «خالد بن عبدالعزیز» در جنوب عربستان موشک اسکاد شلیک کرد.
یمنی‌ها با شلیک موشک اسکاد پایگاه هوایی ارتش عربستان در استان جیزان این کشور را موشک باران کردند. موشک‌های مذکور به مدت 4.5 دقیقه در آسمان عربستان بود و با دقت بالایی به اهداف تعیین شده اصابت کردند.
«احمد العسیری» سخنگوی ائتلاف تحت رهبری سعودی ها علیه یمن که پیش از این تاکید می کرد که در حملات جنگنده‌های عربستانی انبارهای موشکی و تسلیحاتی انصارالله و ارتش یمن هدف قرار گرفته است، امروز اذعان کرد که بیش از 300 موشک اسکاد در اختیار یمنی‌ها قرار دارد.منبع: تسنیم
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اقدام عربستان سعودی به معرفی یک افسر اطلاعاتی متخصص در امور جاسوسی به عنوان سفیر خود در عراق اعتراضات بسیاری از مسئولان عراقی را برانگیخته است.
 
به گزارش العالم، انتخاب سفیر عربستان سعودی برای اعزام به عراق که قبلاً افسر سازمان اطلاعات عربستان بوده است واکنشهای متفاوتی در عراق داشت. وسام التمیمی خبرنگار العالم در بغداد در گزارشی گفت مسئولان عراقی تصمیم عربستان سعودی به انتخاب سفیر برای اعزام به عراق را مثبت ارزیابی کردند.
 
اما وقتی مسئولان سعودی اعلام کردند که ثامر بن سبحان فرد مورد نظر آنها برای اعزام به عراق است که سابقه اشتغال در سازمان اطلاعات عربستان سعودی را دارد این موضوع جنجال به پا کرد و واکنشهای سیاسی متفاوتی در پی داشت. سیاستمداران عراقی از رئیس جمهور این کشور و وزارت امور خارجه خواستند با اعزام این سفیر سعودی موافقت نکنند. اما برخی مسئولان دیگر معتقدند که موضوع بررسی سوابق سفیر عربستان در حیطه اختیارات ادارات مشخصی است.
 
عمار طعمة عضو کمیته امنیتی و دفاعی در مجلس عراق دراین خصوص گفت وجود سفارتخانه سعودی در عراق امری مطلوب و دلگرم کننده است اما ارزیابی سفرا برعهده بخش هایی در وزارت امور خارجه با همکاری دیگر دستگاهها است. ما در انتظار نتایج ارزیابی وزارت امور خارجه عراق خواهیم ماند. گزارشگر العالم افزود: سیاستمداران عراقی معتقدند برقراری رابطه با عربستان سعودی برای عراق موضوع مهمی است. عراق سعی در برقراری روابط خوب با کشورهای همجوار و جهان دارد.
 
آنها تاکید دارند که تعیین سفیر در عراق تابع شروطی است که عراق مشخص می کند. عربستان سعودی نیز براساس همین شروط سفارتخانه خود را در عراق افتتاح کرده است. انتخاب ثامر بن سبحان با سوابق اطلاعاتی موجب نگرانی سیاستمداران عراقی شده است. سعد المطلبی عضو ائتلاف دولت قانون در این خصوص گفت: بن سبحان متخصص امور اطلاعاتی است و متخصص امور دیپلماتیک نیست و از امور دیپلماتیک اطلاعی ندارد.
 
این امر خطر و تهدیدی بزرگ برای گروههای مقاومت و شناسائی افراد ناشناس و شناسائی اعضای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) و ارسال این اطلاعات برای دشمنان عراق است. بسیاری از مسئولان عراقی خواستار عدم پذیرش استوارنامه سفیر معرفی شده عربستان سعودی و جایگزینی یک دیپلمات به جای او هستند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد