سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

آسوشیتدپرس:

گفتگوهای ایران با شش قدرت جهانی عضو ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، از این هفته برای نگارش متن توافق نهایی و جامع در شهر وین اتریش از سرگرفته می‌شود.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
احتمال لغو بخش بزرگی از تحریم های ایران توسط اوباما بدون موافقت کنگرهآسوشیتدپرس از امکان لغو بعضی از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران توسط رئیس جمهوری ایالات متحده، بدون موافقت کنگره خبر داد.

به گزارش «انتخاب»، حتی اگر کنگره توافق نهایی با ایران را رد کند، باراک اوباما ممکن است با فرمان اجرایی بخش بزرگی از تحریم ها را لغو کند.

دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا که تحت کنترل اکثریت نمایندگان جمهوریخواه قرار دارند، انتقادهایی به توافق جامع احتمالی کشورهای عضو گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته‌ای ایران دارند و تاکید کرده‌اند که باید در مورد چنین توافقی ملاحظات کنگره نیز رعایت شود.گفتگوهای ایران با شش قدرت جهانی عضو ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، از این هفته برای نگارش متن توافق نهایی و جامع در شهر وین اتریش از سرگرفته می‌شود.
دو طرف تا پایان ماه ژوئن (۹ تیر) فرصت دارند جزئیات تفاهم سیاسی که روز سیزدهم فروردین ماه در لوزان سوئیس بدست آمد را ثبت و آن را نهایی کنند.
باراک اوباما:
من تنها یک نظارت عمومی بر این موضوع دارم و آن به اینگونه است که تحریم ها چگونه کاهش یابند و اگر نقض توافق باشد چگونه آنها دوباره بازگردند و راه ها و روش های گوناگونی برای اجرای این موضوع وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
توافق نهایی با ایران، معاهده رسمی نخواهد بود / این توافق نیازی به تصویب کنگره نخواهد داشت / از اینکه روسیه تا امروز برای فروش S300 به ایران صبر کرده بود، شگفت زده ام

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد مهمترین نگرانی درباره توافق ایران آن است که اگر این کشور از توافق هسته ای پیروی نکند، آمریکا لازم نیست برای از سر گرفتن تحریم ها به آب و آتش بزند.

به گزارش «انتخاب»، اوباما در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر ایتالیا در واشینگتن گفت: پیش نویس لایحه کنگره را مانعی در برابر مذاکرات با ایران درباره برنامه هسته ای این کشور نمی دانم.

وی این لایحه را که به کنگره اجازه خواهد داد هرگونه توافق با ایران را بررسی کند «مصالحه قابل قبول» توصیف کرد که قصد دارد آن را امضا کند.

اوباما در بخش دیگری گفت: من تنها یک نظارت عمومی بر این موضوع دارم و آن به اینگونه است که تحریم ها چگونه کاهش یابند و اگر نقض توافق باشد چگونه آنها دوباره بازگردند و راه ها و روش های گوناگونی برای اجرای این موضوع وجود دارد.

وی افزود: بخشی از این موضوع به اقدامات جان کری،بخشی از آن به اقدامات ایرانی ها و بخشی از آن به گروه پنج به علاوه یک بازمی گردد و آنها باید روشها و فرمول هایی را پیدا که نگرانی های عمده ما را رفع و چیزی را عرضه کنند که قابل پذیرش تر باشد.

رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: نگرانی عمده من در اینجا این است که مطمئن باشیم که اگر ایران به تعهدات خود بر اساس توافق پایبند نباشد تحریمها را از دوباره وضع کنیم.این مهمترین نگرانی من است و به نظرم این هدف و احتمال وضع دوباره تحریم های شدید در صورت نقض توافق، می تواند تحقق یابد.ما به مذاکراتی خلاقانه نیازمندیم و معتقدم که جان کری و دیگران موفق خواهند بود و من از حمایت نخست وزیر رنتسی در این رابطه تشکر می کنم.

اوباما گفت: توافق نهایی هسته ای با ایران، معاهده رسمی نخواهد بود، بلکه توافق نامه ای سیاسی است و نیازی به تصویب کنگره نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: تفسیر او از قوانین این است که روسای جمهوری نیازی به کسب مجوز از کنگره برای امضای توافق نامه های سیاسی با دیگر کشورها ندارند.

باراک اوباما در مورد لغو ممنوعیت فروش موشک های اس ۳۰۰ به ایران هم گفت «شگفت زده امکه روسیه تا این مدت هم برای لغو این ممنوعیت، صبر کرده بود.»
در نشست خبری مشترک با همتای استرالیایی
ظریف گفت: گزینه نظامی اصلا وجود ندارد و علیه ما کارآمد نیست، پس بهتر است که از این حرف‌ها نزنند. وی با اشاره به ادامه مذاکرات با 1+5 تأکید کرد‌: یگانه راه با ایران این است که حق ما را به رسمیت بشناسند و بر اساس احترام متقابل رفتار کنند تا بتوانیم نتیجه بهتری از مذاکرات بگیریم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه در نشست خبری مشترک با همتای استرالیایی خود در پاسخ به پرسشی درباره سخنان وزیر خارجه و رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا مبنی بر باقی بودن گزینه‌های نظامی روی میز تصریح کرد: فقط می‌توانم بگویم ترک عادت موجب مرض است.

به گزارش «انتخاب »، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان پیش از ظهر امروز شنبه پس از دیدار و گفت‌وگو با «جولیا بیشاپ» وزیر خارجه استرالیا در نشست خبری مشترک ضمن خیر مقدم به همتای استرالیایی خود گفت: ما و استرالیا همواره روابط سیاسی و اقتصادی داشتیم و این روابط علیرغم فراز و نشیب‌ها ادامه پیدا کرده و زمان آن فرا رسیده که روابط را به سطح بالاتری حرکت دهیم.

وی افزود: امروز درباره موضوعات مختلف دوجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو کردیم و این گفت‌وگوها را ادامه خواهیم داد. نگرانی مشترک ما از افراط و ترورسیم در منطقه نگرانی است که به آن پرداخته شد و نحوه برخورد با پدیده بسیار خطرناک داعش در این منطقه و نگرانی خانم بیشاپ از حضور شهروندان غربی و استرالیایی در بین تروریست‌های داعش مورد بررسی قرار گرفت و نیاز به هماهنگی و همفکری و حتی همکاری در حوزه‌های مختلف برای مقابله با این پدیده را بررسی کردیم و همینطور فرصتی داشتیم در مورد مسائل دوجانبه و ضرورت افزایش تعاملات دو کشور در حوزه‌های مختلف گفت‌وگو کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که مورد نگرانی ما و استرالیا است، موضوع سوءاستفاده گروه‌های غیرقانونی که در حوزه تجارت انسان فعالیت می‌کنند و همچنین سوءاستفاده از شهروندان ما برای انتقال به استرالیا و همچنین نحوه برخورد آنها است و قرار شد در این زمینه همکاری‌ها را ادامه دهیم و گفت‌وگوهای کنسولی دو کشور در این زمینه ادامه یابد که با این معضل برخورد شود.

وی گفت: همچنین در خصوص حمایت از حقوق بشر و نحوه تعامل در این حوزه حساس گفت‌وگو کردیم.

وزیر خارجه گفت: امیدوارم با ادامه همکاری‌ها و تعاملات و تبادل‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین ایران و استرالیا بتوانیم زمینه را برای بهبود وضعیت به خصوص وضعیت پناهجویان و جلوگیری از سوءاستفاده از قاچاقچیان از این افراد فراهم کنیم.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه استرالیا درباره نقش ایران در آموزش گروه‌های نظامی شیعه تصریح کرد: مبارزه با داعش و تروریسم در عراق باید توسط دولت عراق مدیریت شود و به نظر دولت عراق احترام می‌گذاریم.

وی با بیان اینکه هر کاری که ایرانی‌ها در عراق انجام می‌دهند با همکاری دولت عراق است، تصریح کرد: در حمایت بین‌المللی از دولت عراق برای مبارزه با افراط و تروریسم نباید گزینشی عمل کنیم و مباحث سیاسی نباید دخیل شود و حمایت‌های مالی و تاکتیکی نباید صورت گیرد و این مبارزه باید در هماهنگی با دولت عراق و احترام به تصمیمات این دولت باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینکه بمباران‌ها به تنهایی کافی نیست، خاطرنشان کرد: برای حل مشکل افراط و تروریسم نیاز به کمپین بزرگی است و هر گونه تلاش علیه غیرنظامیان برای ما و دولت عراق قابل قبول نمی‌باشد و ما این پیام را به گروه‌های مختلف در عراق ارسال کردیم و امیدواریم جنایات و بی‌رحمی‌ها توسط داعش متوقف شود.
وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص اظهارات برخی مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه گزینه نظامی در مورد ایران روی میز است، تصریح کرد:‌ چنین گزینه‌ای وجود ندارد و تنها راه برای آنها این است که حق ایران را به رسمیت شناخته و بر اساس احترام متقابل عمل کنند تا استراتژی بهتری در مذاکرات داشته باشند.
ادعای رسانه های عرب زبان:
اوباما بیشتر کودکی خود را در مومباسای کنیا سپری کرد. من از این منطقه بازدید کردم و می توانم به شما بگویم که این منطقه عمدتا شیعه نشین است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اوباما از ایران در مقابل اعراب حمایت می کند، چون پدرش شیعه بوده است!

مفسران رسانه های عرب ادعا کردند رئیس جمهور آمریکا به این دلیل حامی ایران است که پدرش یک شیعه بود.

به گزارش «انتخاب»، پایگاه آلگماینر نوشت: محی الدین لازقانی نویسنده سوری در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی حوار که از لندن پخش می شود گفت: «باراک حسین اوباما فرزند یک پدر کنیایی شیعه مذهب است. خاطرات کودکی فردی که کاخ سفید را اداره می کند، خاطرات شیعی هستند که بر موضع وی برای اتخاذ سیاست خارجی به طرفداری از ایران تاثیر گذار است و به این دلیل است که اوباما بسیار اشتیاق دارد، ایران به صورت یک پیروز ظاهر شود و کشورهای سنی، نفوذ خود را در منطقه از دست بدهند.»

لاذقانی سعی کرد تاکید کند در حال مطرح کردن نظریه نیست و نیز فردی نژادپرست نیست. وی ادعا کرد اظهاراتش در خصوص شجره نامه شیعی پرزیدنت اوباما بر اساس واقعیات است.

این نویسنده سوری خاطر نشان کرد: «اوباما بیشتر کودکی خود را در مومباسای کنیا سپری کرد. من از این منطقه بازدید کردم و می توانم به شما بگویم که این منطقه عمدتا شیعه نشین است.»

ابوالمنتصر بلوشی نیز در گفتگو با شبکه تلویزیونی « فور الشباب تی وی » عربستان گفت: « باراک حسین اوباما فرزند یک پدر شیعه است و همین موضوع باعث شده است برخی افراد وی را لابی ایران در آمریکا بخوانند.»

بلوشی اظهار کرد: اوباما جهان را از دریچه مذهبی - سیاسی شیعی می بیند. راه حل وی، توسعه گرایی شیعی است که ادعا می شود وی در حال اجرای آن در مورد عراق ، سوریه ، یمن ، ایران و افغانستان است.

بسیاری از شایعه ها بر اساس نام « حسین » وی، سوابق دینی پدرش و اینکه باراک حسین اوباما بزرگ شده اندونزی با اکثریت جمعیت مسلمان است قرار دارد.
مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا گفت :آمریکا یا باید به ایران حمله کند و یا اینکه در کنار تسلیحات اتمی آنها زندگی کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نامزد ریاست جمهوری آمریکا: دو راه داریم، یا حمله به ایران، یا زندگی در کنار تسلیحات اتمیمارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا گفت :آمریکا یا باید به ایران حمله کند و یا اینکه در کنار تسلیحات اتمی آنها زندگی کند.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اینترنتی سن پیتر بلاگ،روبیو گفت:ایرانی از تروریسم همانند یک ملت عادی که از دیپلماسی استفاده میکند،استفاده میکنند.رئیس جمهور ما هرگز نباید وارد این مذاکرات می شد.

وی افزود: تحریم های بین المللی همراه با تحریم های یکجانبه آمریکا مخرب ترین تاثیر را بر ایران گذاشته بود و گزینه پیش رو برای آنها بسیار شفاف بود و آن این بود که آنها یا باید به دنبال ماجراجویی های خود باشند و یا اینکه به دنبال اقتصاد خود باشند و هر دو را نمی توانند به طور همزمان داشته باشند.

روبیو در پایان گفت:در اینجا یک حقیقت دشوار قرار دارد و ما باید ببینیم که کدامیک بدتر است.حمله نظامی بر ضد ایران و یا یک ایران اتمی!
واکنش ها در اسرائیل به اظهارات دیشب رییس جمهور آمریکا
بن کاسپیت، تحلیلگر مسائل دیپلماتیک شبکه ده اسرائیل گفت، من با شنیدن اظهارات اوباما، از تعجب دهانم باز مانده بود. بویژه وقتی که او از تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای مجهز کردن ایران به موشک های اس سیصد دفاع کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک روزنامه صهیونیستی نوشت: اظهارات اوباما درباره تحریم های ایران، تحلیلگران اسرائیلی را شوکه کرد.

به گزارش انتخاب ؛ تایمز آو اسرائیل نوشت: تحلیلگران اسرائیلی از اظهارات اخیر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا شوکه شدند. در آن اظهارات اوباما با روی باز به درخواست ایران برای برچیدن فوری همه تحریم های اقتصادی و نیز لغو ممنوعیت فروش سیستم های دفاعی روسیه به ایران برخورد کرد.

شگفتی صهیونیست ها

هنور مقامات اسرائیلی به این اظهار نظر اوباما واکنش نشان نداده اند، به این دلیل که اصولا سیاستمداران در روز شنبه که روز تعطیل یهودیان است، کار نمی کنند. اما تحلیلگران اسرائیلی از شگفت زدگی خود از اظهارات اوباما گفتند.

بن کاسپیت، تحلیلگر مسائل دیپلماتیک شبکه ده اسرائیل گفت، من با شنیدن اظهارات اوباما، از تعجب دهانم باز مانده بود. بویژه وقتی که او از تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای مجهز کردن ایران به موشک های اس سیصد دفاع کرد.

وی در ادامه افزود، اوباما یک چیز دیگر است. او تصمیم دارد که آمریکا را از جنگ ها دور نگاه دارد.

آلون بن دیوید، مجری این بخش خبری نیز می گوید، اوباما فقط تعجب کرده است که روس ها به تعهد خود در رابطه با ایران عمل کرده اند؟ این بسیار تعجب آور است.

کاسپیت در ادامه گفت: این واکنش اوباما برای آمریکا جدید است. ما قبلا به شرایط بهتری عادت داشتیم.

شبکه ده اسرائیل، همچنین به نقل از مقامات دیپلماتیک ارشد اسرائیل خبر داد،‌دورنمای خارج کردن اسرائیل از مذاکرات به رهبری آمریکا با ایران درباره برنامه هسته ای این کشور در حال حاضر به نقطه صفر رسیده است. این مقامات گفته اند، از نظر آمریکا مسئله ایران تمام شده است.

اوباما روز جمعه در واشنگتن، در اظهاراتی عجیب گفت، تعجب کرده است که چرا لغو فروش موشکها به ایران این قدر طول کشیده است.
جان بولتون سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل گفت:اسرائیل باید در کوتاه ترین زمان ممکن به ایران حمله کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جان بولتون سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل گفت:اسرائیل باید در کوتاه ترین زمان ممکن به ایران حمله کند.
به گزارش «انتخاب» به نقل از بوستون هرالد،بولتون درباره تصمیم روسیه برای ارائه سامانه موشکی اس-سیصد به ایران گفت: این تحول مهمی است. پوتین به جهانیان نشان داده است که از نظر راهبردی در حال پیشرفت است و نفوذ آمریکا در حال افول است. این حاصل اقدامات دولت کنونی آمریکاست که چارچوب توافقی با ایران را موفقیتی بزرگ ارزیابی می کند.

وی افزود: این تسلیحات سیستم های موشکی هوشمند ضد هواپیما هستند. تحویل آنها به ایران به مدت پنج سال به تعویق افتاده بود و این بیشتر به خاطر درخواست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بود. به نظرم زمانی که این سامانه موشکی به طور کامل ارسال و عملیاتی شود آنگاه می تواند حمله هوایی اسرائیل بر ضد برنامه اتمی ایران را متوقف سازد.آنها حتی می توانند به طور عمده هواپیماهای رادار گریز چون هواپیمای استیلث را که حتی اسرائیل از آن بهره مند نیست، هدف قرار دهد.

بولتون در ادامه گفت: به نظرم در حال حاضر اسرائیل باید یا خود را با یک ایران اتمی وفق دهد، زیرا آنها خواه توافق امضاء شود و یا نشود در حال رسیدن به تسلیحات اتمی قرار دارند و یا اینکه باید به فوریت و در کوتاه ترین زمان درباره حمله به برنامه اتمی ایران تصمیم گیری کند. اسرائیل در تاریخ خود سابقه دو بار حمله به مراکز اتمی کشورهای معاند خود را دارد. تصمیم گیری در این رابطه به خود اسرائیل مربوط می شود، زیرا تحت حاکمیت اوباما، آمریکا کاری در این رابطه صورت نخواهد داد. بنابراین این موضوع به خود اسرائیل بستگی دارد تا این کار را در کوتاه ترین زمان ممکن صورت دهد.

سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که آیا قصد حضور در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکارا دارد یا نه ؟گفت: من تمام تلاش خود را می کنم اما برنامه زمانی خاصی در نظر ندارم و به نظرم ما شاهد عرصه گسترده ای از حضور نامزده های جمهوری خواه هستیم. به نظرم نظر سنجی ها نشان می دهد که رای دهندگان درباره موضوعات مورد علاقه خود بسیار پراکنده و دچار تفرقه هستند.

وی افزود: لازم است که اجازه بدهیم تا اوضاع پیش برود و به نظرم این بهترین گزینه برای حزب است. ما پیش از این می دانستیم که چه کسی نامزد حزب دمکرات خواهد بود. اجازه بدهیم تا نامزده های جمهوری خواه با هم رقابت کنند و برخی مبارزات به پایان برسد و ببینیم که چه افرادی تصمیم می گیرند که وارد رقابت نشوند. من احساس فشار از طرف زمان ندارم. به نظرم مهم است که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به خوبی این موضوع را درک کنند که نخستین وظیفه رئیس جمهور حفاظت از کشور است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش:
ارتش عربستان تجربه جنگی ندارد و بسیار شکننده است و اگر با یک جنگ فرسایشی مواجه شود، باید آماده دریافت ضربات مهلکی باشد و شکست سختی خواهد خورد؛ عربستان بهتر است که دست از جنگ بردارد و به صورت سیاسی و مذاکره وارد عمل شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عربستان آماده دریافت ضربات مهلک باشد/ در صورت اصابت موشک به شهرهای عربستان، جبران آن سخت خواهد بود

 فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقمند به درگیری با عربستان نیست، به ریاض توصیه کرد از جنگ و برادرکشی در یمن دست بردارد؛ زیرا اگر با یک جنگ فرسایشی مواجه شود، باید آماده دریافت ضربات مهلکی باشد.

امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» روز یکشنبه در برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم گفت: توصیه من به ارتش عربستان این است که دست از جنگ بردارد چرا که مردم یمن مردم بزرگی هستند.

امیر پوردستان ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری و فرمانده کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فرمودند رژیم صهیونیستی نتوانست در برابر غزه که یک باریکه‌ای است مقاومت کند. یمن کشوری با پیشینیه تاریخی است و جالب این است که عربستان تجربه جنگ با یمن را هم دارد و یمنی‌ها در جنگ‌های سال‌های گذشته توانستند بسیاری از پایگاه‌های عربستان را تصرف کنند. پیشینه مردم یمن نشان می‌دهد که مردمی جنگجو، مقاوم و شجاع هستند و من به عربستان توصیه می‌کنم که از برادرکشی دست بردارد.

وی خاطرنشان کرد: مساله دیگر این است که ارتش عربستان تجربه جنگی ندارد و بسیار شکننده است و اگر با یک جنگ فرسایشی مواجه شود، باید آماده دریافت ضربات مهلکی باشد و شکست سختی خواهد خورد؛ عربستان بهتر است که دست از جنگ بردارد و به صورت سیاسی و مذاکره وارد عمل شود.

* در صورت اصابت موشک به شهرهای عربستان، جبران آن سخت خواهد بود
پوردستان گفت: تجاوز عربستان به یمن باعث به وجود آمدن اتحاد و همدلی بین یمنی‌ها شده است، و آن‌ها را برای مقابله واحد با متجاوز آماده کرده است. علت تجاوز عربستان به یمن انسجام یمنی‌ها است و همین انسجام بستر وارد کردن ضربات سنگین به عربستان را فراهم خواهد کرد. با همین انسجام توانستند خیلی از نیروهای عبدربه منصور هادی را شکست بدهند و بر یمن مسلط بشوند و گام بعدی نیز واردکردن ضربه به عربستان است و اگر انفجارهایی در شهرهای عربستان به وقوع بپیوندد و موشک‌هایی به زمین اصابت کند ، قطعاً جبران آن برای مسؤولان عربستانی بسیار بسیار سخت خواهد بود.

پوردستان اظهار داشت: مردم یمن با توجه به خریدهای قبلی ارتش این کشور و ظرفیت‌هایی که دارند، می توانند ضربات سنگینی را به عربستان وارد کنند.

امیر پوردستان در خصوص مصوبه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد یمن گفت: این مصوبه سازمان ملل متحد درباره یمن ظالمانه است زیرا به جای اینکه جلوی متجاوز را بگیرد، مظلوم را محکوم کرد و متأسفانه از سازمان ملل اینگونه حرکات را زیاد شاهد بوده ایم.

* جنگ زمینی است که برنده را مشخص می‌کند
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: تأثیر جنگ هوایی عربستان در یمن زیاد نیست و آنچه در جنگ عربستان و یمن اثرگذاراست، جنگ زمینی است و همانگونه که استراتژیست‌ها می گویند " زمین است که برنده و فاتح را مشخص می کند ". یمنی‌ها در جنگ زمینی بسیار قابل و کارآمد هستند و سلاح ها و تجهیزاتی را که برای جنگ زمینی نیاز است، به وفور در اختیار دارند و می توانند از این سلاح‌ها و تجهیزات استفاده کنند؛ این تحریم ها قطعا در قابلیت ها و توانمندی های یمنی‌ها اثر زیادی نخواهد گذاشت و آنها با همین سلاح های اندک می توانند اراده خود را عملی کنند.

* ایران هیچ کمک تسلیحاتی به یمن نداشته است
امیر پوردستان درباره ادعاهای عربستان و بعضی کشورهای عربی مبنی بر اینکه ایران بخشی از بحران یمن است و ایران برای یمنی‌ها سلاح می‌فرستد، گفت: آنها خود با رصد و کنترل راه‌ها و دریاها می‌دانند این ادعایی واهی است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان کمک تسلیحاتی و همچنین تجهیزاتی به یمن نداشته و تمام همت ما آن است که بتوانیم کمک‌های دارویی و بهداشتی به یمن بفرستیم و امیدواریم این فضا فراهم شود که بتوانیم به مردم ستمدیده و مظلوم یمن به ویژه کودکان، زنان و سالمندان که مورد ظلم قرار گرفتند کمک‌های انسان دوستانه را ما و تمام انسان دوستان دنیا برسانیم و گوشه ای از آلام آن‌ها را بکاهیم و در این مسیر کمک آنان باشیم.

* دلیل عبور ناوگروه ایران از کنار یمن و باب المندب
امیر پوردستان در خصوص حضور ناوگروه ایران در منطقه و اینکه آیا احتمال دارد میان ایران و نیروهای عربستانی در ساحل یمن درگیری شود، گفت: ماموریت ناو گروه نیروی دریایی ایران در چارچوب ماموریت‌های قبلی است و وظیفه آن اسکورت کشتی‌ها و مقابله با تروریسم دریایی است؛ به همین دلیل مسیرش از کنار یمن و تنگه باب المندب است.

* ایران علاقمند به درگیری با کشور عربستان نیست
امیر پوردستان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران علاقمند به درگیری با کشور عربستان نیست چون دوست و هم پیمان ما است؛ وابسته نظامی عربستان در کشور ما است و ما از وی دعوت کردیم در روز نیروی زمینی ارتش شرکت کند ما می خواهیم با کشور عربستان ارتباط داشته باشیم؛ و علاقمند نیستیم بین دو کشور مسلمان این رابطه خونین باشد، تا وقتی میز مذاکره هست که می‌تواند مشکلات را حل کند نیازی به استفاده از سلاح و تجهیزات نیست.

امیر پوردستان درباره نقش ایران در شکست‌های داعش در عراق اظهار داشت: داعش در زمان بسیار کوتاه از مرز شرق عراق -- که مرز اردن است -- خود را به مرز غرب عراق یعنی همان استان دیالی رساند؛ 5 استان عراق را پشت سر گذاشت و پیروزی های زیادی به دست آورد.

* جنگ داعش، جبهه النصره و بوکوحرام به نیابت آمریکا
امیر پوردستان افزود: آمریکایی‌ها برای جلوگیری از شکل‌گیری این قطب قدرت کارهای زیادی انجام دادند که یکی از این کارها طراحی حادثه یازدهم سپتامبر بود و این حادثه زمینه و بستر را برای ورود آمریکا به غرب آسیا برای کنترل اوضاع فراهم کرد اما آمریکائی ها پس از شکست‌ها و ضربات فاحش راهبرد خود را تغییر دادند و ما امروز می بینیم که جنگ‌های آمریکا خود را به صورت جنگ های نیابتی و مشارکتی نشان می‌دهد؛ به عنوان نمونه داعش به نیابت از آمریکا این جنایات را در عراق مرتکب می شود و جبهه النصره به نیابت از رژیم صهیونیستی و آمریکا این همه جنایت در سوریه می کند و بوکو حرام در نیجریه همین جنایت‌ها را مرتکب می شود.

وی تأکید کرد: این جنایات نتیجه همان راهبرد آمریکا است. متأسفانه برخی از کشورهای منطقه ناخواسته یا ناآگاهانه وارد راهبرد آمریکا شده اند و به اجرای این راهبرد کمک می کنند.

* شکست های داعش از چه زمانی شروع شد
وی افزود: اما اگر بررسی کنیم، شکست‌های داعش از زمانی شروع شد که علمای شیعه و اهل سنت وارد صحنه شدند و فتوای مقابله مردم با این گروه را دادند که باعث شد موج‌های انسانی وارد صحنه شده و با داعش مقابله کنند، داعش هر روز بیشتر عقب نشینی کرد و امروز در نزدیک مرزهای شرقی عراق است.

امیرپوردستان ادامه داد: علما با فتوایشان زمینه شکست داعش را فراهم کردند، البته در این مسیر مشورت‌های جمهوری اسلامی ایران بی تاثیر نبود، ما علاقمند بودیم به برادرانمان در کشور عراق مشورت های لازم را بدهیم و آنان را هدایت کنیم بدون آنکه در کار نظامی آنان دخالت کنیم، سلاح یا تجهیزات بدهیم یا اینکه نیرو وارد کنیم اما مشورت داده شد.

* حضور علما و نیروهای مردمی، عامل اصلی موفقیت عراق است
پوردستان تأکید کرد: عامل اصلی موفقیت مردم عراق در مقابله با داعش را اول حضور علما و سپس حضور گسترده نیروهای مردمی می دانم که از ارتششان حمایت کردند.

امیر پوردستان گفت: اما درباره داعش باید عرض کنم داعش همچنان تهدیدی برای منطقه است، امروز داعش جای پاهایی را در افغانستان و پاکستان به دست می آورد لذا داعش را همواره تهدیدی برای خود می دانیم و راه های مقابله با آن را حتما در سرلوحه کار خود داریم.

* شعاع 40 کیلومتری مرز همچنان خط قرمز ما با داعش است
امیر پوردستان درباره موقعیت داعش نسبت به مرزهای ایران اظهار داشت: وقتی داعش در مدتی کوتاه به السعدیه و جلولاء رسید ما نیروهایمان را در مرز مستقر کردیم که البته نیروی محدودی نیز در مرز داشتیم که کارش مراقبت مرزی بود اما با حضور نیروهای جدید، نیروهای قبلی تقویت شدند، با توجه به نقشه‌ای که داعش درباره مرزهای خود تا خراسان و سواحل مدیترانه ترسیم کرده بود خیال توسعه طلبی داشت و ما آماده بودیم در صورت نزدیک شدن به مرز کشور با آن مقابله کنیم و حتی اعلام نمودیم تا 40 کیلومتری مرز، خط قرمز ما است اما به این دلیل که نفوذ نکردند ما نیز با آنان درگیر نشدیم، اما اگر بخواهند تا چهل کیلومتری نزدیک شوند حتما با آنان درگیر خواهیم شد و قدرت سربازان مسلمان را به آنان نشان خواهیم داد.

* سامانه اس 300 قابلیتهای دفاع از فضای بالای کشور را ارتقا می‌دهد
فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص تصمیم روسیه برای تحویل سامانه اس 300 به ایران گفت: این سامانه ارتفاع بالا را برای ما پوشش می دهد و هواپیمایی را که در این ارتفاع پرواز می کند، می تواند هدف قرار دهد، البته پدافند هوایی ما از توان خوبی در زمینه راداری و آفندی برخوردار است، در 2 یا سه سال گذشته وقتی مسکو از واگذاری این سامانه به ایران ممانعت کرد صنعت دفاعی ما روی باور 373 کار کرد و تا مراحل زیادی آن را جلو برد که اگر واگذار نشود این سامانه در اختیار قرار خواهد گرفت اما با توجه به اینکه این سامانه با دستور رییس جمهور روسیه به جمهوری اسلامی ایران و قرارگاه پدافند واگذار خواهد شد این قابلیت قرارگاه را در زمینه دفاع از فضای بالای کشور بالا خواهد برد؛ و می تواند برای افزایش آمادگی دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی گامی به جلو باشد.

* به‌کارگیری پهپادهای انتحاری به صورت بمب متحرک
پوردستان درباره دلیل رونمایی مستمر از سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته در ایران گفت: دکترین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دفاعی و مبتنی بر بازدارندگی است. ما در این مدت 34 و 35 سالِ پس از انقلاب نشان دادیم که هیچ وقت متجاوز نبودیم و تا به حال نگاهی به خاک هیچ کشوری نداشتیم و قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم . اگر ما در زمینه توان دفاعی و رزمی سلاح‌هایی را چه در حوزه دفاع زمینی، دریایی و هوایی تولید می کنیم، بیشتر هدفمان بازدارندگی است تا آنهایی که خیال خام تجاوز و تعدی را در سر می پرورانند، بدانند که جمهوری اسلامی ایران از تجهیزات بسیار بالایی برخوردار است و هم می تواند دشمن را هدف قرار بدهد و هم عقبه دشمن را هدف قرار دهد و دشمن در عزم و اراده اش تردید ایجاد بشود و نتواند تجاوز کند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص تولید هواپیماهای انتحاری در ایران گفت: ما با چهره جدیدی از تهدیدات روبرو هستیم؛ تهدیداتی که از نظر نوع، شکل و اندازه با گذشته فرق می کنند؛ نیروهای مسلح یک کشور باید متناسب با تهدیدها ظرفیت های دفاعی لازم را در خودشان به وجود بیاورند. دکترین ما براساس بازدارندگی است ولی این به آن معنا نیست که تهدیدات را رصد نکنیم و متناسب با تهدید ظرفیت دفاعی لازم را در خودمان ایجاد نکنیم.

وی افزود: ما در حوزه پهپادها گام‌های بلندی را برداشتیم وعمق پرواز و شعاع عملیاتی پهپادها را افزایش داده ایم و قابلیت هایش را بالا برده ایم و پهپاد می تواند به صورت انتحاری و بمب متحرک می تواند انجام وظیفه کند.

امیر پوردستان خاطرنشان کرد: در حوزه دفاع زمینی کارهای بسیار بزرگ و در حوزه موشک‌ها کارهای خوبی انجام شده است اما همه این کارها در قالب دکترین بازدارندگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است و اگر ما با تهدیدی مواجه شویم، از این توانمندی‌ها برای ضربه زدن به تهدید و خفه کردن تهدید در نطفه استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: پیشینیه این تهدیدها و جنگ‌ها به راهبرد کلان آمریکا برمی گردد؛ به این معنا که آمریکایی‌ها پس از فروپاشی شوروی احساس کردند که قطب قدرتی در حال شکل گیری است قطب قدرتی که از پیوستن شیعه و اهل سنت به وجود می آید؛ و انقلاب اسلامی زمینه ساز این قطب قدرتی است و این قطب قدرت جهان اسلام نام دارد.

* 5 رزمایش‌ بزرگ در سال 1394
امیر پوردستان درباره برنامه جدید رزمایش در سال جدید گفت: متناسب با فضای تهدیدات و تهدید در فضای ناهم طراز و تهدید در جنگ های مشارکتی و نیابتی؛ هر سال رزمایش هایی داریم که در سال 1394 هجری شمسی 5 رزمایش بزرگ را در 5 نقطه ایران انجام خواهیم داد ، تلاش ما آن است که ظرفیت های عملیاتی نیروی زمینی را متناسب با فضای تهدیدات ارتقا دهیم.
در واکنش به اعتراضات داخلی
وزیر دفاع عربستان سعودی در دستوری رئوفانه (!) داد تا به خانواده های نظامیان این کشور که در جنگ یمن کشته می شوند یک میلیون ریال سعودی پرداخت شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر دفاع عربستان سعودی در دستوری رئوفانه (!) داد تا به خانواده های نظامیان این کشور که در جنگ یمن کشته می شوند یک میلیون ریال سعودی پرداخت شود.

به گزارش انتخاب، محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود در ادامه، بر لزوم حمایت از خانواده های نظامیان عربستانی که در درگیریها در مرزهای یمن کشته می شوند، تاکید کرد!

این سخنان وزیر دفاع سعودی، با آب و تاب فراوان توسط شبکه العربیه منتشر شده است.
در همین حال مسعود شجره فعال بین المللی حقوق بشر می گوید: مضحک است که عربستان سعودی به بمباران یمن مبادرت کند و در عین حال از کمک به این کشور سخن به میان آورد. این وضع مسخره است. مردم یمن به پایان جنگ نیاز دارند. اقدامات سعودی ها در یمن، وحشیانه است و هیچ فایده ای برای مردم یمن ندارد. مردم یمن از عربستان سعودی به علت جنایتهایش در کشورشان نفرت دارند و نفرت آنها به علت جنگ اخیر افزایش یافته است.

 جنبش انصار الله یمن آماده حمله در سراسر مرز با عربستان است

سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت فرماندهی عربستان بر ضد جنبش انصار الله یمن اعلام کرد اعضای این جنبش برای عملیات جدیدی در مرز با عربستان آماده می شوند.
احمد عسیری سخنگوی ائتلاف عاصفه الحزم ( طوفان قاطعیت ) در کنفرانس خبری گفت همه تلاش ها برای جلوگیری از حمله به استان صعده صورت گرفته است و نیروهای نظامی به این منطقه اعزام شده اند.
وی افزود ائتلاف عربستان از نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن در سایر استان ها نیز حمایت می کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد