سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

واکنش اوباما به سخنان رهبر انقلاب 

   

رئیس جمهور آمریکا رفع تحریم ها علیه ایران را مرحله‌ای دانست و گفت: ما ظرفیت بازگشت سریع تحریم ها را در صورت شکسته شدن هرگونه توافق، حفظ می‌کنیم.
به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبری المیادین، باراک اوباما در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر مقام معظم رهبری درباره تفاهم هسته‌ای گفت: من همیشه به صراحت گفته‌ام که هنوز کاری انجام نداده ایم ،آنچه که بدست آمده است چارچوب سیاسی است که راستی آزمایی بی سابقه ای فراهم کرد. این چارچوب راههای ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای را می بندد و در ازای آن تحریم ها را به صورت مرحله ای برمی دارد و در صورت تخلف ، آنها را اعمال می کند.

باراک اوباما در پایان کنفرانس خبری در پاناما به خبرنگاران گفت: توافق ، بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

اوباما افزود: من همیشه به صراحت و روشنی گفته ام که هنوز کار ما تمام نشده است. آنچه که ما توانسته ایم به آن دست یابیم یک چارچوب سیاسی بین 1+5 و ایران بود که باعث راستی آزمایی بی سابقه از آن چیزی شد که در ایران در دو دهه ی آینده رخ می دهد، به طرز قابل توجه سانتریفیوژهای ایران را کاهش می دهد ، مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای را می بندد و در ازای آن خواستار برداشتن تحریم ها به شیوه ای مرحله ای می شود که به ما اجازه می دهد تا اگر ایران توافقنامه را نقض کند دوباره آنها را اعمال کنیم.

وی افزود: ما ظرفیت بازگشت سریع تحریم ها را در صورت شکسته شدن هرگونه توافق، حفظ می کنیم. به همین علت است که کار موجود بین مقطع کنونی و پایان ژوئن بسیار مهم خواهد بود تا ما بتوانیم این توافق را بیازمائیم.

رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنانش همچنین از نامزدی هیلاری کلینتون برای ریاست جمهوری آینده این کشور حمایت کرد و آن را رئیس جمهوری ممتاز و عالی برای این کشور دانست.

منبع: تسنیم
واشنگتن به دنبال تغییر نظام ایران است
شورای روسیه با اشاره به تفاهم هسته‌ای «لوزان» نوشت که هدف واشنگتن، تغییر نظام ایران است و به محض اینکه اوضاع منطقه به حالت عادی درآمد، آمریکا شروع به ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران می‌کند.
به گزارش مشرق، «شورای امور بین‌الملل روسیه» هفته گذشته در گزارشی به تحلیل تفاهم هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) پرداخته است.

نویسنده این گزارش به تحریم‌های یک دهه‌ای غرب علیه برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرده و نوشته است که برنامه هسته‌ای ایران موجب بروز نگرانی‌هایی در جامعه بین‌الملل شده بود و سریع بعد از آن ادامه داد: «آیا این نگرانی‌ها موجه بود؟»

هرگز ردی از نظامی‌گری در برنامه هسته‌ای ایران یافت نشد


این پایگاه روسی سپس در پاسخ به این سوال ادامه داد: «حتی بازرسان مشکل‌پسند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم نتوانستند نشانه‌های قابل توجهی از مؤلفه‌های نظامی در برنامه هسته‌ای ایران بیابند. بله درست است که ایران تمایلی به ورود به مذاکرات نداشت؛ درست است که این کشور بازکردن تأسیسات هسته‌ای خود برای بازرسی را دشوار می‌دید و همچنین این کشور علیرغم اعتراضات سازمانهای نظارتی بین‌المللی، تحقیقات هسته‌ای خود را ادامه داد اما با اینحال تا چه اندازه این کشور به ساخت یک بمب نزدیک شد و اصلاً برای ساخت یک بمب برنامه‌ریزی کرد؟»

این گزارش سپس افزود: «این مسئله همچنان به عنوان یک سوال باز باقی مانده است. علیرغم حقیقت فقر شدید اورانیوم در ایران یا حتی ممنوعیت تولید سلاح‌ هسته‌ای که طبق آموزه‌های دینی ایران توسط آیت الله «علی خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران مطرح شد، هیچ کس در غرب (به ویژه در آمریکا) متقاعد نشد و فشار بر ایران سال به سال افزایش پیدا کرد و تحریم‌ها تشدید بخشیده شد. با اینحال ایران تسلیم نشد و از فرایند مذاکره عقب‌نشینی کرد و شرایط بیشتر و بیشتری در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و 1+5 برای امضای یک توافق جامع مطرح کرد.»

شورای روسیه نوشت: «در عین حال، رسانه‌های جهان، لجاجت ایران در زمینه‌های مذکور را اینگونه تشریح کردند که "تا نباشد چیزکی، مردم نگویند چیزها" و نوشتند اگر ایران واقعاً چیزی برای مخفی کردن ندارد، این حقه‌های دیپلماتیکی برای چیست؟ اما تهران تقریباً نمی‌توانست بدون هیچ پیش شرطی، تمامی خواسته‌های جامعه بین‌الملل را محقق کند زیرا این کار حاکمیت ملی این کشور که حق پیشرفت در زمینه علمی و فنی بود را در معرض خطر قرار می‌داد. تمامی این فشارها، برنامه هسته‌ای ایران را در چشمان جامعه ایران به سطح آرمان ملی ایران ارتقا داد.»

واشنگتن حتی در صورت توافق به دنبال تغییر نظام ایران است


بر اساس این گزارش، «توافق هسته‌ای» کنونی که ادامه طبیعی توافق اولیه 2013 ژنو است، ایران را وادار می‌کند تا «بخشی از استقلال ملی خود را واگذار کند»، اما به عقیده مقامات این کشور، ایران هنوز هم یک پیروزی چشمگیر به دست آورده است «زیرا از حق ایران برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز دفاع کرده است.»

شورای روسیه تأکید کرد: «آیا توافق نهایی ایران و 1+5، راه را برای گرم شدن روابط بین تهران و پایتخت‌های غربی هموار می‌کند؟ بعید است که اینطور شود. دستکم تا جایی که به واشنگتن مربوط می‌شود، چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. در چارچوب توافقات در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، کشورهای اروپایی تلاش می‌کنند تا در حوزه اقتصادی، روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران تقویت کنند زیرا ایران را بعنوان یک منبع هیدروکربن، جایگزین خوبی برای روسیه می‌دانند. اما تا جایی که به آمریکا مربوط می‌شوند، توافق هسته‌ای، راهبرد این کشور را تغییر نمی‌دهد زیرا هدف واشنگتن تغییر نظام ایران که خارج از کنترل کاخ سفید است و یک مسیر سیاسی مستقل را در منطقه دنبال می‌کند، می‌باشد.»

شورای روسیه گزارش کرد: «به احتمال خیلی زیاد مدتی بعد از توافق، بهانه‌ای برای اعمال فشار به ایران پیدا شود. در حال حاضر، آمریکا به ایران نیاز دارد. آنها به ایران نیاز دارند زیرا می‌توانند از ظرفیت و نفوذ این کشور در مبارزه با داعش بهره برند؛ آن‌ها برای ایجاد یک وزنه تعادل در خاورمیانه با قطر و عربستان سعودی که کاملاً خارج از کنترل واشنگتن هستند، به ایران نیاز دارند اما به محض اینکه اوضاع نسبتاً به حالت عادی درآمد، آمریکا شروع به ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران می‌کند. وجود یک رژیم مستقل در تهران، به سختی می‌تواند با طرح‌های بلندمدت هر دولتی که در آمریکا باشد، جور درآید.»

مسکو باید برای تقویت مناسبات اقتصادی با تهران تلاش کند


این اندیشکده روسی همچنین نوشته است: «برای روسیه، توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران هم به مفهوم چالش‌های جدید و هم به مفهوم فرصت‌های جدید است. از یک طرف، این تهدید برای روسیه وجود دارد که ایران بعنوان یک رقیب برای روسیه در بازار جهانی گاز ظاهر شود. اما از طرف دیگر، چشم انداز گسترش همکاری اقتصادی بین دو کشور نیز وجود دارد. با ورود پول به ایران و دور شدن تحریم‌ها از ایران، پیشرفت‌های جدیدی در زمینه قراردادهای تجارت تسلیحات به وجود می‌آید. نباید فراموش کرد که ایران یک بازار عظیم برای کالاهای صنعتی و کشاورزی روسیه است.»

این گزارش می‌افزاید: «شرکت‌های روسیه می‌بایست حداکثر تلاش خود را به کار گیرند تا پرسودترین قراردادهای ممکن در زمینه نفت و گاز را به محض شکسته شدن تحریم‌های این بخش با ایران منعقد کنند و همچنین می‌توان پیشنهاد فرصت‌های زیرساختی و تولیدی روسیه برای انتقال گاز به مشتریان در اروپا و آسیا را به ایران پیشنهاد داد.»

شورای روسیه در پایان نتیجه‌گیری کرد: «ایران یک کشور عملگرا است که باید برای آن مبارزه کنیم. اگر ما در جلب حاکمیت ایران به پیشنهادات خود موفق عمل کنیم، مزیت همکاری با ایرانی که جدیداً از تحریم‌ها رها شده، بیش از پیامدهای منفی ظهور این کشور در بازار جهانی هیدروکربن‌ها است.»
منبع: فارس
آیت الله هاشمی رفسنجانی با محکوم کردن شدید فاجعه پیش آمده برای دو نوجوان ایرانی در جدّه، این عمل را رسوایی جدّی برای نظام عربستان و دستگاه امنیتی این کشور ذکر کرد و گفت: با توجه به برخی سوءعملکردهای گذشته مقامات فرودگاهی عربستان با روحانیون کاروان های زائرین، متأسفانه این اقدامات زشت به صورت زنجیره ای در حال تکرار است که باید در مورد آن تصمیم گیری قانونی و جدّی انجام شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: یمن تبدیل به باتلاقی خواهد شد که متجاوزان در آن فرو خواهند رفت.

به گزارش «انتخاب» از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله هاشمی رفسنجانی امروز (شنبه) در نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1394، بحران یمن و تجاوز عربستان سعودی به این کشور و دامن زدن به اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی را بسیار خطرناک و مقدمه جنگ و خونریزی های بیشتر در منطقه ذکر کرد و با ابراز نگرانی شدید از اینکه دشمنان سعی در القای شیعه هراسی در منطقه بویژه در یمن دارند، گفت: این القای سو و تحلیل کاملا اشتباه و در راستای اهداف دشمنان اسلام است؛ زیرا مسائل یمن ریشه دار و دارای سوابق طولانی تاریخی است.

آیت الله هاشمی: حادثه فرودگاه جده، «رسوایی» برای نظام عربستان است/ مسوولان تازه کار عربستان دچار اشتباه فاحش محاسباتی در مورد شرایط یمن شده اند

وی تجاوز کشور عربستان به یمن با کمک چند کشور عربی را اشتباهی جدی و استراتژیک از سوی این کشورها ذکر کرد و افزود: شروع جنگ و آثار و عواقب شوم تفرقه انگیزان در سراسر جهان اسلام، بسیار خطرناک خواهد بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ترکیب جمعیتی و اعتقادی یمن را مجموعه ای از مردم سخت کوش، مقاوم، قانع و جدّی توصیف کرد که برای دفاع از تمامیت ارضی کشورشان، اعتقادات و حیثیت دینی و ملی خود، یکپارچه و متحد، تا پای جان خواهند جنگید.

وی ادامه داد: متاسفانه مسوولان تازه کار عربستان دچار اشتباه فاحش محاسباتی و تحلیل سیاسی و نظامی در مورد شرایط یمن شده اند و بدون مطالعه و در نظر گرفتن عواقب شوم شروع آتش جنگ در منطقه با ائتلافی شکننده و ناقص وارد جنگی ویرانگر شده اند، لذا انتظار می رود تا دیر نشده، عقلای این کشورها هر چه سریعتر مانع ادامه آتش افروزیهای تازه کارها شوند و تجاوز به یمن و جنگ را متوقف کنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به اهمیت راهبردی و استراتژیک منطقه باب المندب، دریای سرخ و خلیج عدن برای صلح و آرامش منطقه گفت: از سازمان های بین المللی و کشورهای بی طرف و عقلای منطقه ای و بین المللی انتظار می رود با دخالت خود کمک کنند که آتش جنگ در یمن و این مناطق استراتژیک با راه حل های سیاسی و مذاکره، خاموش گردد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به سهم خود آماده همه گونه همکاری با مجامع جهانی و منطقه ای برای کمک به پایان دادن به مناقشه در یمن و کل منطقه است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود، با محکوم کردن شدید فاجعه پیش آمده برای دو نوجوان ایرانی در جدّه، این عمل را رسوایی جدّی برای نظام عربستان و دستگاه امنیتی این کشور ذکر کرد و گفت: با توجه به برخی سوءعملکردهای گذشته مقامات فرودگاهی عربستان با روحانیون کاروان های زائرین، متأسفانه این اقدامات زشت به صورت زنجیره ای در حال تکرار است که باید در مورد آن تصمیم گیری قانونی و جدّی انجام شود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روند مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس و انتشار بیانیه، سخنان اخیر رهبری معظم انقلاب را در این خصوص روشن کننده چارچوب های این مذاکرات توصیف کرد و گفت: امیدواریم تیم مذاکره کننده که از کلیات عبور کرده است، در تدوین و تنظیم جزئیات، با مطالعه همه جانبه و حفظ هوشیاری و درایتی که تاکنون داشته اند، جزئیات را به گونه ای تنظیم و تدوین کنند که عزت و حقوق حقه هسته ای نظام اسلامی و مردم محقق شود.
وی زمان باقی مانده تا بحث در مورد جزئیات و رسیدن به توافق نهایی را بسیار حساس و مهم خواند و تأکید کرد: شیب خطرناک پس از عبور از گردنه و مشکلات زیادی تا توافق نهایی پیش روست و قطعاً کشورهای متخاصم و دشمنان، بر سر راه مذاکرات و رسیدن به توافق خوب، مین هایی کاشته یا خواهند کاشت و مخالفان در سراسر دنیا، فشارها را مضاعف خواهند کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: تیم دیپلماسی کشور و هیأت مذاکره کننده، باید به دنبال تحقق توافقنامه ای عادلانه و بر اساس حفظ و تقویت مصالح و منافع کشور باشند.

در این جلسه ادامه بررسی و تدوین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران پیگیری شد و هفده بند دیگر از این سیاست ها به تصویب اعضا رسید.
همچنین در این جلسه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، درگذشت والده محترمه رییس جمهور و همسر آیت الله جنتی را به آنان تسلیت گفت و تقاضای قرائت فاتحه برای درگذشتگان کرد.
در این جلسه که علاوه بر رؤسای قوای مجریه و مقننه و اکثریت اعضا، وزاری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای کمیسیون های اقتصادی و حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی از مجلس شورای اسلامی و معاون برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و مدیران و کارشناسان مربوطه از دستگاه های ذیربط نیز حضور داشتند، ادامه تدوین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هفده بند از این سیاست ها درخصوص مسائل اقتصادی و انرژی به تصویب رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه ترکیه از توافق تهران و آنکارا برای حل بحران یمن خبر داد و گفت رئیس جمهور این کشور برای متقاعد کردن سران آل سعود به ریاض سفر خواهد کرد.

«چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه امروز شنبه در کنفرانسی خبری، از توافق کشورش با طرح ایران برای حل بحران یمن خبر داد.چاووش اغلو از توافقی چهاربندی خبر داد که بند اول آن توقف درگیری ها و حملات عربستان به یمن است و گفت: با تهران بر سر طرحی چهاربندی توافق کردیم که با توقف حملات آغاز می شود.

بنا بر گفته وزیر امور خارجه ترکیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که هفته گذشته به تهران آمد، بزودی به عربستان سفر خواهد کرد تا ریاض را به اجرای این توافق متقاعد کند.
گفته می شود بندهای این توافق، 1- توقف حمله، 2- ارسال کمک های بشردوستانه، 3- آغاز گفت وگوهای داخلی و 4- تشکیل دولت فراگیر در یمن است.

تهاجم هوایی عربستان سعودی از ششم فروردین ماه به نقاطی در شمال، مرکز و جنوب یمن آغاز شد که در دو هفته نخست حمله، حدود 1000 نفر کشته و بیش از 1500 نفر مجروح شدند. بیشتر این افراد غیرنظامی، کودک و زن هستند‎.
10 کشور در این تجاوز نظامی مشارکت دارند که شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس به جز کشور عمان، به علاوه اردن، مصر و سودان است.
دستگیری یک خبرنگار آمریکایی در ایران در همان روزهای اول توانست جنجال زیادی ایجاد کند و حتی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای نیز خواستار آزادی وی شد؛ اما در این میان کسی به این سؤال پاسخ نداد که چرا «جیسون» برای آمریکایی‌ها اهمیت دارد؟

به گزارش خبرگزاری فارس سی و یکم تیرماه سال 93 بود که جیسون رضائیان به همراه همسرش در تهران دستگیر شد. این فرد که به گفته معاون اول قوه‌قضائیه به اتهام مسائل امنیتی در بازداشت به سر می‌برد از سوی رسانه‌های غربی به عنوان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست معرفی شد.

 علاوه بر جیسون و همسرش دو نفر دیگر نیز در این پرونده بازداشت می‌شوند. خبر این دستگیری را اسماعیلی رییس‌کل دادگستری استان تهران در حاشیه راهپیمایی روز قدس اعلام و می‌گوید: «این موضوع در مرحله تحقیقات مقدماتی است و برای اطلاع‌رسانی درباره آن باید بررسی‌های فنی و بازجویی صورت گیرد و پس از تحقیقات در این زمینه می‌توانیم درباره آن اطلاع‌رسانی کنیم.»

اما چهاردهم مهرماه برخی منابع از آزادی یگانه صالحی همسر رضائیان خبر دادند که معاون اول قوه‌قضاییه همان روز در نشست خبری خود در پاسخ به سئوال خبرنگاری در این خصوص گفت: «در رابطه با خبر آزادی که شما می‌گویید اطلاعی ندارم اما از همان مجموعه‌ای که در روزهای اول بازداشت شدند ابتدا یک نفر و مدتی بعد نفر دیگری آزاد شد و همچنین در رابطه با این پرونده هنوز کیفرخواست صادر نشده است.»

24 دی‌ماه نیز عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که پرونده جیسون رضائیان با صدور کیفرخواست جهت رسیدگی به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده است.

وی با اعلام این خبر افزود: بر خلاف ادعاهای برخی مجامع حقوق بشری در خصوص تضییع حقوق متهمان در ملاقات با خانواده های خود، مادر جیسون رضائیان که اخیرا برای دیدار فرزندش به ایران سفر کرده بود، دو نوبت با نامبرده ملاقات کرد و مادر متهم مذکور همچنین ملاقات کوتاهی با بازپرس پرونده فرزندش داشت.»

هشتم بهمن ماه نیز اسماعیلی رییس کل‌دادگستری استان تهران در حاشیه مراسم تجدید میثاق رییس و مسئولان عالی قوه‌قضاییه با آرمان‌های امام خمینی(ره) در جمع خبرنگاران از برگزاری جلسه محاکمه جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست در آینده نزدیک خبر داد.

وی اظهار داشت: «متهمان پرونده با خانواده خود در ارتباط هستند و تماس دارند و به زودی نیز محاکمه می‌شوند و بعد از رسیدگی به اتهامات و قطعیت یافتن حکم، نتیجه اعلام می‌شود.»

اسماعیلی درباره آخرین وضعیت این پرونده و زمان محاکمه متهمان آن گفت: «پرونده به دادگاه انقلاب ارجاع شده و قاعدتا نیز زمان رسیدگی تعیین شده است اما تاریخ دقیق برگزار دادگاه را نپرسیده‌ام.»

بر اساس این گزارش، پرونده جیسون رضائیان برای رسیدگی در اختیار شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی قرار گرفته است.

رضائیان؛ حلقه واسط خبرنگاران جاسوس یا جاسوسان خبرنگار؟

سر و صدای زیاد عوامل رسانه‌ای غرب برای آزادی جیسون در همان روزهای ابتدایی این سوال را ایجاد کرد که او کیست و چرا در مذاکرات مهم هسته‌ای نیز طرف مقابل خواستار آزادی نامبرده شده است؟

جیسون رضائیان و امید معماریان دو متهمی هستند که به اتهام جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی توسط دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی دستگیر شدند. این دو برای اولین بار در سال 2006 در ایالات متحده به واسطه یک درخواست کار تحقیقاتی توسط فردی که از هر دو برای استخدام مصاحبه می‌کرد، آشنا شدند.

امید معماریان در آن هنگام مشغول تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بود که بسیار به منزل پدری جیسون نزدیک بود. در آن هنگام جیسون اطلاعات زیادی از معماریان نداشته و تنها او را یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای می‌دانست که پیش از ورود به آمریکا مدتی در ایران در زندان به سر برده است.

اما جیسون که علی رغم سفرهای چندباره به ایران از سال 2001 هنوز هیچ دوست ایرانی نداشت، فرصت دوستی با یک همکار روزنامه‌نگار ایرانی را مغتنم شمرد و موضوع کاری هر دو نفر یک چیز بود: ایران!

امید معماریان دوستان فراوانی در ایران داشت و همچنین با افراد زیادی از ایرانیان در آمریکا مرتبط بود که این برای جیسون یک فرصت دست نیافتنی قلمداد می‌شد. این دوستی تا آن‌جا عمق یافت که جیسون توانست به واسطه حضور امید به کالج روزنامه‎نگاری برکلی تردد فراوانی داشته باشد.

کم کم پای امید به خانه جیسون هم باز شد. امید چندین بار در جشن های نوروز و کریسمس مهمان خانواده جیسون در منزل پدری وی بود.

اوایل سال 2008 میلادی جیسون و امید یک فکر مشترک داشتند و آن هم چیزی نبود جز به راه انداختن یک سایت خبری- تحلیلی که به صورت ویژه به انعکاس اخبار جهت دار از ایران بپردازد اما به دلیل مشکلات مالی هر دو از این فکر منصرف شدند. البته جیسون هم از ته دل راضی نبود که اولین تجربه خود پیرامون حوزه خبری و روزنامه نگاری در رابطه با ایران را با فردی بدنام که سابقه بازداشت و زندانی شدن در ایران داشت، شریک شود.

پس از اتمام تحصیل، امید کالیفرنیا را به مقصد نیویورک ترک کرد و ارتباطش با جیسون کم شد. البته جیسون هم می‌دانست برای این که کسی مزاحم رفت و آمدش به ایران نشود باید دور افراد مسئله‌داری مانند معماریان و کریم سجادپور را که آن روزها خیلی با امید حشر و نشر داشتند، خط بکشد.

البته دیدگاه این دو نفر هم در مورد ایران و ضدیت با آن متفاوت بود. جیسون اعتقاد به نفوذ داشت و امید به برخورد. جیسون می‌خواست به ایران برود و امید از ایران بریده بود. جیسون به دنبال سرپلی مطمئن در ایران بود و امید به دنبال سرپل در آمریکا!

البته امید در آن روزها به واسطه آشنایی با کریم سجادپور از اعضای بنیاد کارنگی که مرتبط با سیا بود دارای تفکرات رادیکال هولناکی شد که این تمایلات وی به شدت بر ضد تاکتیک جیسون بود. اما این دو دریافتند که علی رغم تفاوت‌های آشکار سخت به یکدیگر احتیاج دارند و در کنار هم کامل می‌شوند.

جیسون به دوستان امید در ایران و امید به ارتباطات جیسون در آمریکا سخت محتاج بود. جیسون خیلی خوب انگلیسی می‌خواند و می‌نوشت و امید خیلی در فارسی روان بود. آن روزها امید به خیال خودش پاشنه آشیل ایران را یافته بود: حقوق بشر!

این کلمه‌ای بود که وی می‌توانست به واسطه آن سری در سرهای اپوزیسیون مقیم آمریکا در بیاورد یا خود را برای بهائیان آمریکا به یک مهره تبدیل کند و از این راه جایگاه مادی و معنوی کسب کند. از نگاه جیسون نزدیکی به بهائیان راهی بود که افرادی مانند امید که تازه به آمریکا پناهنده شده بودند برای امرار معاش طی می‌کردند و عمدتا هم جواب می‌داد.

آخرین بار که جیسون امید را دید، در مراسم ختم پدرش در سانفرانسیسکو در آوریل 2011 بود؛ جایی که امید در آن‌جا فرد دیگری مانند خودش را به جیسون معرفی کرد و او کسی نبود جز علی‌رضا اشراقی. گویی دست تقدیر فرد دیگری شبیه امید را به جیسون معرفی کرده بود. علی‌رضا نیز مانند امید در دانشگاه برکلی کالیفرنیا دانشجوی روزنامه نگاری بود.

امید به واسطه همکاری با کریم سجادپور که در میان ضد انقلاب‌ آمریکانشین بسیار بدنام بود روز به روز منزوی‌تر می‌شد و کریم نیز از این انزوا سوء استفاده کرده و ارتباط امید را با سیا تقویت می‌نمود.

از آن سو جیسون نیز دوستان همفکر خود را یافته بود. گروهی مانند «نایک» که اکثر اعضای آن ایرانی آمریکایی های دورگه‌ای بودند که جیسون در میانشان احساس غریبی نمی‌کرد. آنها دقیقا نقطه مقابل امید در ارائه تاکتیتک‌های براندازی جمهوری اسلامی بودند. جیسون علی‌رغم منویات امید از پشتیبانان اصلی «نایک» بوده و هست.

فتنه 88 تلاقی دوباره جیسون و امید بود به ویژه آنجا که عمده فراریان جریان فتنه در اروپا و ترکیه به دنبال اخذ پناهندگی سیاسی بودند. در آن سال هنگامی که روح الله شهسوار  - از فعالان فتنه 88 در خراسان و مسئول شاخه جوانان حزب مشارکت مشهد که بدون هیچ اوراق هویتی به ترکیه گریخته بود – دست به دامان جیسون شد؛ جیسون از جان و دل برای این عنصر فتنه‌گر مایه گذاشت، از رو انداختن به سفارت آمریکا در ترکیه تا کنسولگری آمریکا در دبی.

نقض حقوق بشر؛ شعاری مشترک

«نقض حقوق بشر در ایران» شعار مشترک شهسوار و امید بود که جیسون را به صرافت برقراری رابطه این دو تن در تاریخ 19 اکتبر 2009 انداخت. جیسون در آن هنگام در آمریکا بود به شهسوار گفت: «امید از دوستان نزدیک من است و هم اکنون در سانفرانسیسکو برای دیدبان حقوق بشر کار می‌کند. او به روزنامه‌نگاران فراری و سایر فراریان ایرانی مثل تو کمک فراوانی کرده است، من در مورد تو با او صحبت کرده‌ام»

معماریان بسیار منتظر شهسوار ماند تا به وسیله ایمیلی که قرار بود جیسون به اطلاع شهسوار برساند، ارتباطشان برقرار شود. امید در همان روز پیامی از شهسوار دریافت کرد که باتوجه به عدم تسلط وی به انگلیسی بسیار گنگ بود. اما امید دریافت که قرار است شهسوار در سوم نوامبر به پاریس برود و در آنجا نه فرانسوی بلد است و نه کسی رامی‌شناسد. امید به درخواست جیسون، «سینا.ت»  را در پاریس به شهسوار معرفی کرد تا کارهای این مجرم فراری را انجام دهد.

امید این بار لطف جیسون در روزهای پناهندگی‌اش به آمریکا را در سایه لابی گسترده‌‎اش با اعضای کنگره و سایر افراد مرتبط با دولت مردان آمریکا جهت اخذ پناهندگی از آمریکا برای شهسواری جبران کرد، اما در این امر موفق نشد. جیسون، امید، دبیر اول نایک (تریتا پارسی) و... در نهایت همه و همه موفق شدند برای شهسوار از فرانسه پناهندگی بگیرند و شهسوار در تاریخ 3 نوامبر 2009 وارد پاریس شد.

جیسون می‎داند در این روزها امید معماریان و کریم سجادپور و علیرضا اشراقی و روح‌ا... شهسوار و... به پادوهای وزارت خزانه‌داری و کنگره تبدیل شده‌اند تا هر لحظه بتوانند خبری را از راه‌های دور زدن تحریم توسط ایران به قیمت ناچیزی به سیا بفروشند و یا خوش رقصی دیگری از خودشان نشان دهند.

فروش اطلاعات اقتصادی و صنعتی ایران در شرایط تحریم دقیقا مصداق فروش آذوقه به دشمن در شرایط جنگ را پیدا می‌کند و ایران تنها نمونه‌ای از جاسوسی آقای خبرنگار بود!
ارتش یمن و کمیته های مردمی وارد بزرگترین اردوگاه القاعده در اطراف مارب شدند.
کد خبر: ۴۹۰۶۶۰
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۸ - 12 April 2015
ارتش یمن و کمیته های مردمی وارد بزرگترین اردوگاه القاعده در اطراف مارب شدند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین ، نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی از منطقه صرواح به سمت استان مأرب پیشروی کردند و وارد بزرگترین اردوگاه القاعده در اطراف این شهر شدند.

براساس این گزارش، شماری از عناصر القاعده بعد از درگیری با نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی کشته و زخمی شدند.

در خبری دیگر، برخی منابع گزارش دادند، افراد قبیله همدان بن زید یمن کنترل پایگاه المناره عربستان را در اختیار گرفتند.

این منابع افزودند: افراد این قبیله بعد از عقب نشینی سربازان از این پایگاه، سلاح های نیمه سنگین زیادی به غنیمت گرفتند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد