سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز ایران و منطقه

یک روز پس از سفر ظریف به اسلام آباد انجام شد؛

بسیاری از تحلیلگران خارجی، این اتفاق را شکستی دیگر برای عربستان سعودی می دانند. ...محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان دو روز پیش به پاکستان سفر کرد و با مقامات ارشد این کشور از جمله نخست وزیر، فرمانده ارتش و رئیس پارلمان این کشور در مورد تحولات یمن بحث و گفتگو کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شکست تازه سعودی ها از ایران/ دست رد پاکستان به سینه عربستان: مخالفت با پیوستن به ائتلاف عربی علیه یمن

یک روز پس از دیدار محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران با مقامات پاکستان، پارلمان این کشور به تصمیمی رأی داد که اسلام آباد را به پایبندی به بیطرفی در منازعه یمن ترغیب می کند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، پس از گذشت چند روز از بحث و گفتگو درباره درخواست عربستان برای فرستادن سربازان پاکستانی به یمن و بعد از پنج روز بررسی تحولات یمن در پارلمان پاکستان، سرانجام نمایندگان پارلمان این کشور با اکثریت قاطع به پایبندی به بیطرفی و عدم مداخله در امور یمن به عنوان یک طرف حامی عربستان رأی دادند. پارلمان پاکستان تصمیم گرفت این کشور نقش میانجی را برای حل بحران سعودی - یمنی ایفا کند.

با این حال، پارلمان پاکستان یک شرط گذاشت؛ جنبش انصار الله نباید هیچ گونه حمله ای به مقدسات سعودی مانند حرمین شریفین یا حرم نبوی انجام دهد.

شرط پارلمان پاکستان منطقی به نظر نمی آید، چراکه جنبش انصار الله هیچگاه تهدیدی برای حمله به مسجد نبوی یا مسجد الحرام نکرده است.

گمان می رود این شرط پاکستان برای برون رفت از تنگنا در روابط با عربستان است به خصوص آنکه ریاض ، اسلام آباد را در خصوص حمله به یمن تحت فشار گذاشته است.

نواز شریف نخست وزیر پاکستان با دولت عربستان به خصوص آل سعود روابط بسیار خوبی دارد .دولت نواز شریف می خواهد به شیوه ای از این مخمصه خارج شود که هم سعودیها و هم نمایندگان پارلمان را راضی کند. نمایندگان پارلمان پاکستان از عواقب دخالت این کشور در این تجاوز سعودی به یمن اطلاع دارند.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان دو روز پیش به پاکستان سفر کرد و با مقامات ارشد این کشور از جمله نخست وزیر، فرمانده ارتش و رئیس پارلمان در مورد تحولات یمن بحث و گفتگو کرد.

ظریف در این گفتگوها پیشنهادی 4 مرحله ای برای حل بحران یمن ارائه داد.

بسیاری از تحلیلگران خارجی، این اتفاق را شکستی بزرگ برای عربستان سعودی می دانند.

طبق یک گزارش تحلیلی جدید ارتش آمریکا، ایران تلاش خود را «به شدت» بر ساخت هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی و تهاجمی از جمله هواپیماهای «انتحاری» متمرکز کرده است که خطرات موجود برای اسرائیل و ناوهای آمریکایی در خلیج فارس را افزایش می دهد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگتن تایمز نوشت: طبق یک گزارش تحلیلی جدید ارتش آمریکا، ایران تلاش خود را «به شدت» بر ساخت هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی و تهاجمی از جمله هواپیماهای «انتحاری» متمرکز کرده است که خطرات موجود برای اسرائیل و ناوهای آمریکایی در خلیج فارس را افزایش می دهد.

به گزارش «انتخاب»، ارتش ایران در حال پیشبرد طرح خود برای ایجاد ناوگانی از هواپیماهای انتحاری مملو از مواد منفجره است و در ماه دسامبر آنها را بر ضد چند کشتی در نزدیکی تنگه هرمز که گلوگاه حمل و نقل دریایی خلیج فارس است، آزمایش کرد.

پیامدهای چنین طرحی روشن است: این کشور از دیرباز تهدید کرده است تنگه هرمز را که روزانه بیست درصد محموله های نفتی جهان از آنجا عبور می کند، مسدود خواهد کرد. تمرینهای نظامی نشان می دهد هواپیماهای انتحاری بخشی از طرح جنگی ایران است.

طبق گزارش ارتش آمریکا،‌ ایران همچنین فناوریهای جدید مربوط به هواپیماهای بدون سرنشین را در اختیار حماس در جنوب و حزب الله در شمال اسرائیل قرار می دهد.

این ارزیابی در گزارش جدید دفتر مطالعات نظامی خارجی ارتش آمریکا در لیون ورث در ایالت تگزاس گنجانده شده است. این سند که حاوی ارزیابی هایی توسط چند تحلیلگر امنیت ملی است، به موضوع استفاده فزاینده از هواپیماهای بدون سرنشین نظامی در سراسر جهان اختصاص دارد.ایران از این قاعده مستثنا نیست.

طبق ارزیابی ارتش آمریکا: «در حالی که در عصر موشکهای کروز و هواپیماهای بدون سرنشین پریدیتور دقیق به آسانی می توان ایده هواپیماهای انتحاری را بیشتر یک اقدام نمادین قلمداد کرد، بهره برداری از هواپیماهای انتحاری یک راهبرد نامتقارن است که هم به ایران امکان رقابت در یک عرصه نابرابر را می دهد و همه به کنترل کنندگان آن این امکان را می دهد که طی مدت پروازی چند ساعته یک هواپیمای بدون سرنشین اهداف مورد نظرشان را انتخاب و هدفگیری نمایند.»

طبق این گزارش، کلا «شاید هیچ بعدی از برنامه نظامی آشکار ایران طی دهه گذشته به اندازه هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفت نداشته است. تمرکز شدید ایران بر توسعه این هواپیماها، موجب پیچیده تر شدن عملیات آمریکا در خلیج فارس و خلیج عدن(در دریای سرخ) خواهد شد و چنانچه ایران هواپیماهای انتحاری را در اختیار گروههایی مانند حزب الله یا وفاداران بشار اسد در سوریه قرار دهد، نگرانی هایی را در زمینه اشاعه آنها ایجاد خواهد کرد.»

فناوری ایران در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین را می توان در عملیات گروه های نزدیک به آن مشاهد کرد. در ماه فوریه، حماس سه فروند هواپیمای بدون سرنشین شناسایی ابابیل- سه را به حریم هوایی اسرائیل فرستاد و به محض برخواستن جنگنده های اسرائیلی آنها را باز گرداند. آن هواپیماهای بدون سرنشین (یو ای وی) در غزه تولید شده بود و قابلیت تجهیز به راکت های کوچک را دارد.

هواپیماهای بدون سرنشین با طراحی ایران همچنین از طریق لبنان، پایگاه عملیاتی حزب الله، به شمال اسرائیل نفوذ کرده اند.

توماس مکلنرنی ژنرال بازنشسته نیروی هوایی آمریکا گفت، نیروی هوایی ایران هیچ تناسبی با نیروی هوایی آمریکا ندارد. اما تعداد کافی از هواپیماهای بدون سرنشین می تواند خساراتی مانند عملیات انتحاری ژاپنی( کامیکازی) در جنگ جهانی دوم وارد سازد. وی این تهدید را بسیار مهم خواند.

 کیومرث حیدری در کنار عکسی از خلیج فارس گفت: «ما سه مدل از هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری را آزمایش کردیم که نوعی موشک کروز بود و کاملا بدست کارشناسان ایرانی ساخته شده است.»

برخی ارزیابی های دفتر مطالعات نظامی خارجی ارتش آمریکا درباره توسعه هواپیماهای بدون سرنشین توسط مایکل روبین تحلیلگر این دفتر و محقق موسسه امریکن اینترپرایز تدوین شده است.

روبین به واشنگتن تایمز گفت، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین بخصوص در آبهای کم عرض خلیج فارس می تواند موثر باشد چون حرکت ناوهای هواپیمابر در آنجا دشوارتر است و بالگردهای نیروی دریایی مکررا در حال پروازند.

روبین گفت: «به همین علت تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران بخصوص به لحاظ مختل ساختن عملیات بالگردها بسیار خطرناک است. ایرانیان از دیرباز تدابیر دفاعی کشتی های آمریکا در آبهای بین المللی را تحت نظر داشته اند اما می توان با قایق های ایرانی ارتباط برقرار کرد. ارتباط با هواپیماهای بدون سرنشین ایران ممکن نیست بنابراین احتمال یک رویارویی نظامی واقعی قوت گرفته است.»

سناتور آمریکایی: باید۳ روزه تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کنیم 

   

تام کاتن سناتور تندروی آمریکایی مدعی شد که حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران می‌تواند توانایی هسته‌ای این کشور را فلج کند.
سناتور آمربکابی: باید۳ روزه تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کنیم
به گزارش مشرق به نقل از یو اس ای تودی، تام کاتن سناتور جمهوریخواه و تندروی آمریکایی که بانی نامه به مقامات ایران نیز است در اظهاراتی گفت که حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای به گونه‌ای که باعث یک جنگ گسترده نشود می‌تواند در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای موثر باشد.

سناتور ایالت آرکانزاس به یو اس ای تودی گفت: تواناییهای نظامی آمریکا حیرت آور است. حملات هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای سوریه و عراق و اظهارات خود باراک اوباما راجع به گزینه نظامی نشان می‌دهد که بمباران تاسیسات هسته ای ایران می‌تواند کاملا موثر باشد.

کاتن از مخالفان اصلی مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 1+5 است و دعی است که آمریکا امتیازات زیاد و خطرناکی به طرف ایرانی واگذار کرده است.

موضعیگیریهای اخیر تام کاتن از جمله نامه اخیر وی به ایران که در آن گفته شده رئیس جمهوری بعدی آمریکا توافق احتمالی هسته‌ای را لغو خواهد کرد با واکنش تند مقامات کاخ سفید و همتایان وی در کنگره مواجه شده بود.

نماینده جمهوی‌خواه مجلس سنای آمریکا روز چهارشنبه نیز بیان اینکه بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران چند روز وقت می‌گیرد گفت جنگ با ایران شبیه جنگ عراق نخواهد بود.

کاتن به برنامه رادیویی «واشنگتن‌واچ» گفته بود اقدام نظامی علیه ایران مانند جنگ سال 2003 عراق نخواهد بود و در عوض مشابه بمباران چهار روزه عراق در سال 1999 خواهد بود که به دستور «بیل کلینتون» انجام شد.
منبع: فارس

هرچند به نظرمی رسد که دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی تحولات سیاسی منطقه و حمله به یمن باشد اما در حقیقت هیج یک از باشگاه های ورزشی حق ندارند در مورد مسائل سیاسی- مذهبی موضع گیری کنند و البته که تصمیم گیری در مورد اینکه هر تیم چه لباسی بپوشد در زمانی انجام شده که هیچ تصوری برای جنگ میان عربستان و یمن وجود نداشته است.

عصرایران - لباس طرح نظامی النصر عربستان در دیدار مقابل پرسپولیس در تهران سروصدای زیادی به پا کرد. باشگاه عربستانی درست در زمان حملات این کشور به یمن با لباس طرح نظامی به تهران آمد و این شائبه به وجودآمد که این لباس با تحولات منطقه در ارتباط است. 

هرچند به نظرمی رسد که دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی تحولات سیاسی منطقه و حمله به یمن باشد اما در حقیقت هیج یک از باشگاه های ورزشی حق ندارند در مورد مسائل سیاسی- مذهبی موضع گیری کنند و البته که تصمیم گیری در مورد اینکه هر تیم چه لباسی بپوشد در زمانی انجام شده که هیچ تصوری برای جنگ میان عربستان و یمن وجود نداشته است. 
طبق قوانین فدراسیون جهانی فوتبال پیش از برگزاری هر تورنمنت تیم ها باید لباس های خود را برای حضور در این مسابقات معرفی کنند. طبق همین قوانین النصر عربستان و پرسپولیس و سایر تیم های حاضر در لیگ قهرمانان هم پیش از شروع مسابقات پیراهن های اول تا سوم خود را با طرح هایش به AFC معرفی کرده اند وفقط حق دارند از این لباس ها برای حضور در مسابقات استفاده کننده. البته آنها قبل تر پیراهن های سال 2015شان را توسط سایت رسمی معرفی کرده اند که دیگر بحثی درآن نباشد. 

لباس های دیدار های خانگی و خارج از خانه  النصر فصل 2015 

دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)

البته مبدع و طراح اولیه چنین لباسی سعودی ها نبوده اند و در اصل از لباس تیم ناپولی تقلید کرده اند. تیم ناپولی در رقابت های سال گذشته و امسال چنین لباسی را به عنوان لباس دوم به تن می کند. 

لباس ناپولی 

دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)

براساس همین قوانین النصر عربستان پیراهن زرد را با طرح معرفی شده در بازی های خانگی می پوشد.

پیراهن عربستان دردیدار های خانگی 

دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)

و پیراهن دومش که طرح نظامی دارد رامقابل تیم های دیگر در دیدارهایی که میهمان است می پوشد.به همین دلیل این تیم در دیدار مقابل لخویا که 12 اسفند برگزار شده و در منطقه هم هیچ خبری از جنگ نبوده همین لباس را به تن داشته است 

پیراهن النصر در قطر در 12 اسفند

دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)


پیراهن النصر در تهران در 19 فرودین

دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)
تاریخ دخالت‌های آل‌سعود در یمن؛
پادشاه عربستان سعودی ششم فروردین دستور آغاز عملیات طوفان قاطعیت را علیه یمن صادر کرد. اما این اولین باری نیست که آل‌سعود به کشور همسایه خویش یمن تجاوز می کند، کشوری که همواره از آن به عنوان «حیات خلوت» یاد کرده است.
تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
گروه بین الملل مشرق - «سلمان بن عبد العزیز»، پادشاه عربستان سعودی شب ششم فروردین جاری دستور آغاز عملیات طوفان قاطعیت را علیه ملت و کشور یمن بطور عام و جنبش «انصار الله» بطور خاص صادر کرد تا به تبع آن 10 کشور دیگر از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز به این تجاوز ملحق شده و ائتلاف سعودی ضد یمن را تشکیل دهند، مصر و اردن و مغرب و پاکستان و سودان از جمله کشورهای شرکت کننده در ائتلاف سعودی ضد یمنی بودند.
اما این اولین باری نیست که عربستان سعودی به کشور همسایه خویش یمن تجاوز می کند، کشوری که همواره از آن به عنوان «حیات خلوت» یاد کرده است.

مهمترین تجاوزات رژیم سعودی علیه کشور یمن را می توان در موارد زیر ملاحظه کرد:

یک: تجاوز سال 1934 میلادی، توافقنامه طائف
توافقنامه طائف توافقنامه ای است که در سال 1934 میلادی بین دو کشور یمن و عربستان سعودی، پس از مذاکرات دو کشور که در می 1934 میلادی با میانجیگری شورای عالی اسلامی انجام شد، به امضا رسید.براساس توافقنامه طائف دو کشور به توافق رسیدند که به جنگ خود در دهه سی قرن بیستم پایان دهند و روابط مسالمت آمیزی با یگدیگر برقرار کنند.

همچنین براساس توافق صورت گرفته هر دو طرف اعلام کردند که استقلال و حق حاکمیت یکدیگر را به رسمیت شناختند و عربستان سعودی از بخش‌ هایی از خاک یمن که آن را تصرف کرده بود، عقب نشینی کرد و توجه ویژه ای به همکاری بین دو کشور در کشف و شناسایی عناصر مخالف نظام های حاکم بر دو کشور بذل کرد.
تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
جنگ بین عربستان سعودی و یمن که «ادریسی ها» بر آن حکومت داشتند، در این برهه از تاریخ دو کشور از سال 1924 میلادی آغاز شد و در سال 1934 میلادی به اوج خود رسید، در این سال عربستان سعودی مناطق عسیر و نجران و جازان جنوبی را تصرف کرده بود.

در این جنگ منطقه «تهامه» میدان اصلی جنگ شمرده می شد و ادریسی ها به فرماندهی «عبد الله بن احمد»، وزیر وقت جنگ یمن موفق شدند، بر بندر «الحدیده» و دیگر بنادر تهامه و شهرهای آن تسلط پیدا کنند. این پیشروی ها عربستان سعودی را به امضای توافقنامه صلح با یمن وادار کرد.

دو: کودتای نظامی سال 1948 میلادی موسوم به «انقلاب قانون اساسی»
انقلاب قانون اساسی، کودتای نظامی بود که «الإمام عبد الله الوزیر» علیه حکومت متوکلیان یمن در فوریه 1948 میلادی رهبری کرد و هدف از انقلاب خود را تدوین قانون اساسی برای یمن اعلام کرد.
تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
الإمام عبدالله الوزیر

تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
الإمام یحیى حمید الدین
در این کودتا «الإمام یحیى حمید الدین» شیخ «علی بن ناصر القردعی» را در منطقة «حزیز» در جنوب «صنعا» پایتخت یمن به قتل رساند و خاندان «حمید الدین» را از قدرت برکنار کرد و «عبد الله الوزیر» به عنوان امامی که قانون اساسی او را برای کشور برگزیده باشد، قدرت را در یمن در دست گرفت، اما مدتی از انقلاب عبد الله الوزیر نگذشته بود که با قیام «احمد حمید الدین» مواجه شد.

احمد حمید الدین  پس از اتحاد با قبایل یمن علیه حکومت عبد الله الوزیر قیام کرد و پس براندازی حکومت الوزیر، انقلابیون را اعدام کرد. در میان عربستان سعودی بیکار ننشست و با حمایت از «امام احمد» که مورد حمایت قبایل «فنجح» بود، قدرت را به وی واگذار کرد.

سه: انقلاب 26 سپتامبر 1962 میلادی یا جنگ داخلی یمن
تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»انقلاب 26 سپتامبر 1962 یمن در واقع انقلابی بود که مردم یمن علیه حکومت متوکلیان در شمال یمن انجام دادند،‌ اما با دخالت های عربستان سعودی به جنگ بین هواداران حکومت متوکلیان و هواداران تشکیل جمهوری عربی یمن تبدیل شد و 8 یعنی از سال 1962 تا 1970 میلادی طول کشید و سرانجام به سود گروه های جمهوری طلب به پایان رسید و به این ترتیب جمهوری عربی یمن تشکیل شد.

این جنگ داخلی به دنبال قیام سرلشکر «عبد الله السلال» علیه «امام محمد البدر حمید الدین» آغاز شد و با اعلام تشکیل جمهوری یمن پایان یافت. امام محمد البدر حمید الدین به عربستان سعودی فرار کرد و از آنجا اقداماتی را علیه دولت جمهوری یمن با حمایت سعودی ها آغاز کرد.
علاوه بر عربستان سعودی، حکومت جمال عبد الناصر در مصر نیز به حمایت از امام محمد البدر حمید الدین پرداخت، اما چون این حمایت ها راه به جایی نبردند، بنابراین این دو کشور به صورت مستقیم وارد جنگ با دولت یمن شدند که به شکست آنها منتهی شد.

تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
عبدالله السلال
چهار: جنگ «الودیعة» سال 1969 میلادی
جنگ الودیعه، جنگی است که بین عربستان سعودی و جمهوری دموکراتیک مردمی یمن، پس از درگیری نیروهای یمن جنوبی با نظامیان سعودی در منطقه مرزی الودیعه در نوامبر 1969 آغاز شد و با پیروزی ارتش عربستان سعودی و سیطره آنها بر منطقه الودیعه به پایان رسید.

در این جنگ لشکر سی نیروی پیاده نظام ارتش یمن و عناصر مسلح قبایل یمن با حملات نیروی هوایی و یگان توپخانه این کشور از مرزهای عربستان سعودی گذشته و وارد منطقه الودیعه شدند، بخشی از این نیروها نیز راه شهر «شروره» را پیش گرفتند، اما توسط نیروهای سعودی متوقف شدند.

تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
فیصل بن عبد العزیز
«فیصل بن عبد العزیز»، پادشاه وقت عربستان سعودی به محض اطلاع از حمله نیروهای یمن جنوبی به منطقه الودیعه دستور بیرون راندن این نیروها را داد تا به دنبال آن شاهزاده «سلطان بن عبد العزیز»، وزیر وقت جنگ عربستان سعودی با نیروی هوایی و زمینی به مقابله با آنها بشتابد و نیروهای یمن جنوبی را از مناطقی که تصرف کرده بودند، بیرون براند.

نیروهای عربستان سعودی با دادن 39 کشته و 26 اسیر و انهدام بخشی از تجهیزات نظامی و ساقط شدن یک فروند هواپیمای آنها در این جنگ پیروز شدند، در حالی که تلفات یمنی ها بسیار زیاد بود، به گونه ای که به جز کشته و زخمی شدن تعدادی زیادی از نیروهای یمنی، بسیاری از آنها نیز به اسارت گرفته شدند و بخش اعظم تجهیزات نظامی آنها منهدم شد.

پنج: جنگ جدایی طلبانه 1994 میلادی
جنگ جدایی طلبانه یمن در سال 1994 در این کشور درگرفت و به دنبال شکست جنبش جدایی طلبانه جنوب یمن، اولین برخورد مرزی بین نیروهای سعودی و یمنی پس از حمله نیروهای یمنی به منطقه مرزی «الخرخیر» در خاک عربستان سعودی رخ داد.

تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
در پی آن درگیری های نظامی بین نیروهای یمنی با نیروهای سعودی اطراف شهرک «البوقه» یمن رخ داد که منجر به میانجیگری سوریه سوریه بین دو طرف درگیر و عقب نشینی نیروهای یمنی و بازگشت اوضاع به شکل سابق شد.

در این مرحله یمن برای حل مشکلات مرزی خویش با عربستان سعودی خواستار میانجیگری طرف سوم و حکمیت آن شد، اما عربستان سعودی خواستار گفتگو و مذاکره مستقیم شد.

شش: جنگ «صعده» سال 2009 میلادی
نیروهای نظامی یمن به مقابله با جماعت حوثی پرداختند و در حالی که این رویارویی امری داخلی به شمار می آمد، عربستان سعودی به بهانه حمله حوثی ها به مناطق مرزی این کشور به عنوان طرف سوم وارد درگیری ها شد، در این درگیری ها یک افسر سعودی و چندین نظامی ارتش این کشور کشته شدند و درگیری های منقطع تا مدت ها بین دو طرف ادامه داشت.

تاریخ دخالت های عربستان سعودی در یمن از «توافقنامه طائف» تا عملیات «طوفان قاطعیت»
عربستان سعودی این دخالت خود را نه جنگ و دخالت در امور داخلی کشور دیگر که دفاع از حق حاکمیت خود و اراضیش بیان کرد و دولت یمن نیز که روابط نزدیک و گسترده به خصوص در حوزه امنیتی و نظامی با عربستان سعودی داشت، از این ادعای سعودی ها دفاع کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد