سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ارنست مونیز وزیر انرژی امریکا هم روز دوشنبه گفت اختلافات در به تصویر کشیدن توافق هسته ای از سوی دو طرف نه اختلاف بر سر محتوا بلکه مربوط به بخشی است که هر طرف بر آن متمرکز می شود.

دولت آمریکا اعلام کرد درخواست این کشور برداشتن چندمرحله ای تحریم ها علیه ایران است البته درباره جزئیات آن مذاکره خواهد شد.
به گزارش عصر ایران، دولت آمریکا اضافه کرد برداشتن تحریم ها در یک نقطه به صورت مشروط ممکن خواهد بود.
به نوشته خبرگزاری رویترز، سخنگوی کاخ سفید گفت: ابهامی درباره درخواست آمریکا برای برداشتن تحریم ها از ایران در چند مرحله در توافق نهایی هسته ای وجود ندارد اما درباره جزئیات آن مذاکرات خواهد شد.
جوش ارنست ادامه داد: موضع آمریکا این نیست که همه تحریم ها علیه ایران باید از روز نخست برداشته شود.
سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: واشنگن می خواهد تعهد مستمر ایران را با آغاز برداشتن تحریم ها ببیند.
وی افزود: آمریکا می تواند نقطه ای را پیش بینی کند که می توان در آن، تحریم ها را برچید اما فقط پس از تعهد مستمر و در دوره طولانی ایران.
رویترز نوشت: توافق درباره چارچوب توافق نهایی (توافق یا بیانیه لوزان) گام بزرگ در مسیر توافق نهایی است اما این چارچوب شامل زمان و میزان برداشته شدن تحریم ها نیست.
ارنست مونیز وزیر انرژی امریکا هم روز دوشنبه گفت اختلافات در به تصویر کشیدن توافق هسته ای از سوی دو طرف نه اختلاف بر سر محتوا بلکه مربوط به بخشی است که هر طرف بر آن متمرکز می شود.
وی افزود:‌ بدون شک هم اکنون روایت متفاوتی وجود دارد اما با متن مکتوب تعارضی ندارد.
تحریم های ضدایرانی آمریکا به دو بخش دولت و کنگره آمریکا قابل تقسیم بندی هستند. دولت آمریکا می تواند بلافاصله تحریم های صادر شده از سوی وزارتخانه های این کشور را لغو کند اما تحریم های کنگره نیازمند اقدام این نهاد است.
با این حال رئیس جمهور آمریکا می تواند با فرمان خود تحریم های کنگره علیه ایران را تعلیق کند و این تعلیق را تا زمان اقدام کنگره برای لغو تحریم های خود تمدید کند.
مقامات دولت ایران گفته بودند که دولت آمریکا در ابتدا تحریم های اعمال شده از سوی کنگره را تعلیق و سپس با اقدام کنگره، این تحریم ها لغو خواهند شد. دولت آمریکا همزمان تحریم های صادر شده از سوی وزارتخانه های این کشور را لغو خواهد کرد.
ظاهرا مقامات سعودی نمی خواهنددر انتقاد و مخالفت از توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران، در صف واحدی با اسراییل قرار بگیرند و این مساله می تواند برای آنها که داعیه رهبری جهان اسلام و منطقه را دارند تبعات منفی داشته باشد.
دولت عربستان سعودی روز گذشته با صدور بیانیه ای برای نخستین بار موضع رسمی خود را نسبت به تفاهم سیاسی اخیر بین ایران و قدرت های جهانی در لوزان سوییس اعلام کرد.استقبال عربستان از توافق هسته ای با ایران : ملک سلمان صف خود را از نتانیاهو جدا کرد

به گزارش عصر ایران به نقل از "پولیتیکو" شورای وزیران عربستان بعد از ظهر دوشنبه با صدور بیانیه ای از تفاهم اخیر لوزان استقبال کرده و ابراز امیدواری کرده است توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 به برقراری صلح و ثبات در منطقه کمک کند.

این نخستین موضع گیری رسمی عربستان نسبت به بیانیه لوزان است. پیشتر نیز منابع آمریکایی از گفت و گوی تلفنی باراک اوباما رییس جمهور آمریکا با سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در پنج شنبه هفته گذشته ( روز اعلام بیانیه لوزان) خبر داده و گفته بودند پادشاه عربستان در این گفت و گوی تلفنی ابراز امیدواری کرده است توافق هسته ای با ایران به برقراری صلح و ثبات در منطقه بینجامد.

خبرگزاری رسمی عربستان روز دوشنبه  متن بیانیه شورای وزیران سعودی که عالی ترین نهاد اجرایی این کشور به ریاست پادشاه است را منتشر کرده است.
در این بیانیه بااستقبال از توافق هسته ای ایران ابراز امیدواری شده است این توافق زمینه ای برای عاری سازی کامل منطقه از سلاح های کشتار جمعی باشد. در این بیانیه همچنین برضرورت عدم مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه تاکید شده است.
پیشتر برخی مقامات عربستان سعودی در اظهار نظرهایی اعلام کرده بودند دولت ریاض خواهان برخورداری از هر گونه  امتیاز هسته ای است که قدرت های جهانی در قالب توافق نهایی هسته ای به ایران خواهند داد.بسیاری از ناظران این موضع دولت عربستان را نوعی مخالفت و ابراز نگرانی از توافق هسته ای با ایران تعبیر و تفسیر کرده بودند.حالا با این موضع گیری رسمی دستکم در مواضع اعلامی موضع دولت سعودی در زمینه توافق هسته ای با ایران شفاف تر شده است. اوباما هفته گذشته و در سخنرانی کوتاه خود پس از اعلام بیانیه لوزان از دعوت از سران کشورهای عربی منطقه به کمپ دیوید آمریکا در آینده نزدیک و رایزنی با آنها درباره توافق هسته ای با ایران و دیگر مسایل منطقه ای خبر داده است.
به نظر می رسد  مخالفت های صریح رژیم اسراییل و شخص نتانیاهو نخست وزیر اسراییل با توافق هسته ای با ایران، یکی از دلایل اعلام موضع رسمی دولت سعودی در زمینه توافق هسته ای با ایران باشد، چرا که ظاهرا مقامات سعودی نمی خواهنددر انتقاد و مخالفت از توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران، در صف واحدی با اسراییل قرار بگیرند و این مساله می تواند برای آنها که داعیه رهبری جهان اسلام و منطقه را دارند تبعات منفی داشته باشد.همزمان "عادل جبیر" سفیر دولت پادشاهی سعودی در واشنگتن روز گذشته در اظهار نظری با استقبال از توافق هسته ای 1+5 با ایران، اعلام کرد او خوش بین است که این توافق می تواند محدودیت هایی 10 ساله بر برنامه هسته ای ایران داشته باشد.
این دیپلمات ارشد سعودی گفته است:" ریاض از توافق هسته ای که بازرسی ها و محدودیت های گسترده بر فعالیت های هسته ای ایران اعمال کند و بدون راستی آزمایی کامل از فعالیت های هسته ای این کشور تحریم های اعمال شده بر این کشور را بر ندارد، حمایت می کند.
سفیر عربستان در آمریکا افزود:" ما امیدواریم  توافق هسته ای بر مبنای همان چیزی که دولت آمریکا به ما اعلام کرده است، صورت پذیرد. آنچه که آمریکایی ها به ما گفته اند این است که تحریم ها به تدریج و تنها پس از بازرسی های گسترده و اعمال محدودیت بر برنامه هسته ای ایران ، برداشته خواهد شد.
این دیپلمات سعودی بر ضرورت بازرسی های گسترده و بی سابقه بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای از برنامه هسته ای ایران تاکید کرده است.
رویترز در این باره نوشت: اوباما با این سخنان آب سردی را بر درخواست اسرائیل برای مرتبط کردن توافق جامع هسته ای با به رسمیت شناختن اسرائیل توسط تهران ریخت.
اوباما درخواست نتانیاهو برای گنجاندن "به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ایران" در توافق جامع هسته ای 1+5 با تهران را رد کرد.
به گزارش عصرایران،‌ بارک اوباما رئیس ایالات متحده آمریکا در مصاحبه با رادیو سراسری ملی (ان بی آر) درباره دلیل مخالفت خود گفت: ایده مرتبط کردن عدم دست یابی ایران به سلاح هسته ای در توافق قابل راستی آزمایی به "به رسمیت شناختن اسرائیل توسط تهران" یعنی اینکه ما تا زمان تغییر کامل ماهیت حکومت ایران، توافق هسته ای امضا نخواهیم کرد.
رویترز در این باره نوشت: اوباما با این سخنان آب سردی را بر درخواست اسرائیل برای مرتبط کردن توافق جامع هسته ای با به رسمیت شناختن اسرائیل توسط تهران ریخت.
 بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل قبل از این درخواست کرده بود توافق نهایی هسته ای میان ایران و گروه 1+5 شامل به رسمیت شناخته شدن اسرائیل توسط تهران نیز شود.
طی کمین اشرار مسلح در منطقه مرزی معروف به میل ۲۳۹ در جنوب شرق ایران متاسفانه هشت مامور مرزبانی شهید شدند.به گزارش مهر، اشرار مسلح امشب با کمین در مسیر ماموران هشت نفر از ماموران مرزبانی در منطقه مرزی ایران و پاکستان، حدفاصل باهوکلات و پیشین را شهید کردند.
بر اساس اخبار رسیده در این حمله تروریستی در پاسخ به کمین اشرار، ماموران مرزبانی نیز تاکنون سه تروریست را به هلاکت رسانده و سه نفر را نیز زخمی کردند.احمدعلی موهبتی فرماندار چابهار با تایید این اتفاق تلخ به خبرنگار مهر گفت: بررسی و شناسایی عوامل این حادثه در دستور کار تیم های امنیتی قرار دارد و به محض کسب اطلاعات، اخبار دقیق تر در این زمینه منتشر خواهد شد.اخبار تکمیلی متعاقبا منتشر می شود.
پراکندگی نیروهای نظامی در یمن؛
به جز استان صنعا، استان «الحدیده» نیز تحت کنترل جنبش انصار الله بود. این استان از حیث در بر گرفتن دومین بندر بزرگ یمن که از آن سلاح و مواد غذایی وارد یمن می‌ شود و نفت این کشور از آن به دیگر کشورها صادر می شود، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
گروه بین‌الملل مشرق - از روز ششم فروردین ماه سال جاری عربستان سعودی تجاوز نظامی خود به موسوم به عملیات «طوفان قاطعیت» را آغاز کرد و طی آن جنگنده های رژیم سعودی مواضع و مناطق مختلف یمن از جمله مواضع و مناطق تحت کنترل جنبش «انصار الله» و همچنین «علی عبد الله صالح»، رئیس جمهوری برکنار شده یمن را بمباران کردند.
 
هرآنچه لازم است، درباره پراکندگی و انتشار نظامی نیروها در یمن بدانید و مناطق نفوذ هریک از آنها
مناطق تحت کنترل نیروهای جنبش «انصار الله»
جنبش «انصار الله» به همراه کمیته‌ های مردمی و انقلابی یمن تا پیش از تجاوز رژیم سعودی به یمن، اداره و کنترل امور در شهر «صنعا»، پایتخت یمن در دست داشتند که از جمله این مناطق و نقاط می توان به مقر لشکرهای ارتش یمن در صنعا و مقر لشکر پدافند هوایی ارتش یمن به فرماندهی سرلشکر «راشد الجند» و فرودگاه نظامی «الدیلمی» اشاره کرد.
به جز استان صنعا، استان «الحدیده» نیز تحت کنترل جنبش انصار الله بود. این استان از حیث در بر گرفتن دومین بندر بزرگ یمن که از آن سلاح و مواد غذایی وارد یمن می‌ شود و نفت این کشور از آن به دیگر کشورها صادر می شود، از اهمیت بسیاری برخوردار است و در دست گرفتن کنترل آن توسط انصار الله، موجب شد تا این جنبش بیش از پیش قدرت یابد.
اما اهمیت استان الحدیده تنها به داشتن بندر ختم نمی شود، بلکه جدای از بندر الحدیده این استان حلقه ارتباط صنعا، پایتخت یمن و کشور عربستان سعودی است.

هرآنچه لازم است، درباره پراکندگی و انتشار نظامی نیروها در یمن بدانید و مناطق نفوذ هریک از آنها

صرف نظر از این دو منطقه جنبش انصار الله کنترل استان های ذی مار و حجة و عمران و صعدة و المحویت را نیز در دست داشتند. این در حالی است که مناطقی در 2 استان «تعز» از جمله پایگاه هوایی تعز و «لحج» از جمله پایگاه نظامی «العند» تحت کنترل انصار الله بود. اگرچه کنترل استان «ابین» هنوز در دست جنبش انصار الله نیست، اما این جنبش موفق به پیشروی در بخش هایی از آن شدند و کنترل بندر «شقره» در این استان را در دست گرفتند تا اولین منفذ دریایی آنها در دریای «عرب» باشد.

نیروهای علی عبد الله صالح

نیروهای علی عبد الله صالح دومین گروهی است که در یمن فعالیت و مناطقی از این کشور را در کنترل دارد که مهمترین آنها استان «الضالع» است که تحت کنترل نیروهای سرلشکر «عبد الله ضبعان» از فرماندهان وفادار به علی عبد الله صالح است.

هرآنچه لازم است، درباره پراکندگی و انتشار نظامی نیروها در یمن بدانید و مناطق نفوذ هریک از آنها
از دیگر مناطق تحت تصرف هواداران علی عبد الله صالح باید از استان «حضر موت» نام برد که کنترل آن را یکی از سرلشکرهای هوادار صالح و مخالف «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهوری فراری یمن برعهده دارد.
 
نیروهای منصور هادی
نیروهای وفادار به رئیس جمهوری فراری یمن تا پیش از حمله ارتش یمن و کمیته‌ های مردمی و انقلابی این کشور و جنبش انصار الله به استان «عدن» کنترل حدود 80 درصد از این استان را در دست داشتند و هادی تا پس از فرار از پایتخت و پیش از خروج از کشور، شهر عدن، مرکز این استان را به مقر خود تبدیل کرده بود. نیروهای ویژه تحت کنترل سرتیپ «السقاف» که از نظامیان هوادار هادی شمرده می شود، کنترل فرودگاه بین المللی عدن را در دست دارند.
استان «ابین»، در جنوب یمن از جمله استان های تحت سیطره رئیس جمهوری فراری این کشور است. هادی همچنین دارای نفوذ بسیار در استان حضر موت است.

هرآنچه لازم است، درباره پراکندگی و انتشار نظامی نیروها در یمن بدانید و مناطق نفوذ هریک از آنها
در استان «شبوه» رئیس جمهور فراری یمن با کمک شماری از مشایخ و روسای قبایل این استان دارای نفوذ و تاثیرگذاری است و آنها به هادی وعده وفاداری و ممانعت از نفوذ جنبش انصار الله به این استان را داده بودند.
اما در استان «مارب» هادی از نفوذ سیاسی بسیاری برخوردار است. این استان از جمله مناطق یمن شمرده می شود که مخالف نفوذ انصار الله در این کشور است. «سلطان العراده»، از جمله شخصیت های هوادار هادی اداره امور این استان را برعهده دارد.
از دیگر مناطق تحت نفوذ هادی باید از منطقه سوم نظامی قرار گرفته بین استان های مأرب و الجوف و شبوة نام برد که اداره این منطقه را سرلشکر «احمد سیف المحرمی» برعهده دارد.
همچنین باید از افسران و نظامیان لشکر 35 زره پوش ارتش یمن یاد کرد که در استان تعز مستقر هستند و وفاداری خود را به هادی اعلام کرده اند.
 
گروه تروریستی «القاعده»
گروه تروریستی القاعده به شکلی گسترده در استان «شبوه» حضور و فعالیت دارد و می توان گفت که این گروه کنترل کامل این استان را در دست دارد.
غیر از آن القاعده در مناطق و استان های دیگری از یمن نیز نفوذ کرده و فعالیت دارد که مهمترین آنها، استان های مأرب و الجوف و البیضاء و لحج و أب است که کنترل و اداره آنها را جنبش «انصار الله» یمن در دست دارد.
همچنین نشانه هایی از این گروه تروریستی در دو استان أبین و المهرة نیز مشاهده شده است که رئیس جمهوری فراری یمن پیشتر بر آنها سیطره داشت.
غیر از آن القاعده در مناطقی از استان حضر موت نیز فعالیت دارد. 

هرآنچه لازم است، درباره پراکندگی و انتشار نظامی نیروها در یمن بدانید و مناطق نفوذ هریک از آنها
نقشه پراکندگی مناطق نظامی در یمن

مهمترین مناطق مورد حمله عربستان سعودی 
تا روز شنبه 28 ژانویه 2015 عربستان سعودی اقدام به بمباران مناطق گسترده ای از یمن کرد که اغلب آنها مناطق مسکونی و غیر نظامی شمرده می شدند، در این بین این حملات برخی نقاط نظامی و حساس یمن را نیز هدف گرفتند که در زیر به مهمترین آنها اشاره می شود:
 
فرودگاه صنعا و مواضع و پایگاه های نظامی جنبش انصار الله در شرق و غرب و جنوب پایتخت یمن. همچنین مجتمع کاخ ریاست جمهوری یمن در صنعا 3 بار. خانه علی عبد الله صالح و مقر لشکر یکم زره پوش و پایگاه نظامی الدیلمی و پایگاه های نظامی ریمة حمید و الصباحة در غرب صنعا.  
در استان صعده ائتلاف سعودی منابع آب و پایگاه های جنبش انصار الله و خانه «عبد الملک الحوثی»، رهبر جنبش انصار الله را هدف گرفت.  
در استان الحدیده پایگاه هوایی الحدیده هدف گرفته شد.
 
در استان تعز پایگاه هوایی تعز هدف گرفته شد.
 
در استان لحج پایگاه نظامی «العند» هدف گرفته شد.
 
در استان صعدة پایگاه نظامی 131 هدف گرفته شد.
 
در شهر عدن برای مقابله با پیشروی جنبش انصار الله نقاطی اطراف کاخ ریاست جمهوری هدف گرفته شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد