سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اوباما در گفت و گو با نیویورک‌تایمز

باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در گفت و گو با توماس فریدمن تحلیلگر روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز مسائل مختلف مربوط به مذاکرات هسته‌ای با ایران از جمله چرایی لزوم رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، نقش کنگره در این توافق و نامه سناتورهای آمریکایی به رهبری ایران پرداخته است.

کد خبر: ۴۸۸۷۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲ - 06 April 2015

رئیس جمهور آمریکا، در بخشی از گفتگوی اختصاصی با توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز، درباره تفاهم هسته ای با ایران گفت: آن چیزی که معادله را عوض می کند، این است که وقتی این کشورها به سلاح هسته ای دست پیدا کنند، آنگاه چگونگی رویکرد ما در قبال این کشورها نیز لزوماً تغییر می‌کند.

به گزارش «تابناک»، باراک اوباما گفت : ما کره شمالی را، که دولتی مشکل ساز است، مشاهده کرده ایم، که به خاطر برنامه هسته ای اش، به مراتب خطرناک‌تر شده است. اگر ما بتوانیم مانع این مسئله در هر جای دیگر جهان شویم، این چیزی است که ارزش کمی ریسک کردن دارد.

خبرنگار: اگر توافق (با ایران)، به این خوبی است (که شما می گویید) چرا اجازه نمی دهید کنگره درباره آن بحث و سپس آن را تأیید کند؟

اوباما: من با جان بینر، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، و میچ مک‌کانل، رییس جناح اکثریت سنا، به انضمام نانسی پلوسی و هری رید، دو عضو دمکرات کنگره، صحبت کرده ام و آنچه به آنان گفته ام این است که ما نه تنها به تمام جزییات چارچوب کنونی توافق خواهیم پرداخت و آنان را در جریان روند پیشرفت مذاکرات قرار خواهیم داد، بلکه ما متعهد هستیم که ساز و کاری بیابیم که دخیل بودن و نظارت داشتن کنگره را به طور مناسب میسر سازد.

آنچه من تمایلی به دیدنِ آن ندارم، افرادی است که مصمم اند هر توافقی را به شکست بکشانند، هیچ علاقه ای ندارند که به نقطه نظرهای دانشمندان هسته ای یا سایر کارشناسان گوش دهند، اما به این مسئله فقط با عینک حزبگرایی نگاه می کنند. من تمایل ندارم بر این اساس، یک توافق حساس بین المللی را به مخاطره اندازم.

دومین نکته این است که من باید نگران گذاشت سنتی (اشتباه) باشم، زیرا برخی از اعضای کنگره آمریکا اشاره کرده اند که رییس جمهور آمریکا قدرتِ وارد شدن به توافقات الزام آور با سایر کشورها ندارد. وی افزود: حقیقت این است که ما توافق های بسیاری را در سراسر جهان انجام می دهیم، که شامل حفاظت از سربازان خود در خاک کشورهای خارجی و ترتیباتی که در سطح پایین تر از یک معاهده ی رسمی است، اما همواره چنین تلقی شده است که، به عنوان بخشی از رهبریت و تعهدات بین المللیِ ما، برای آمریکا تعهد آور است، می شود.

من نمی خواهم چنین سنتی را پایه گذاری کنم که نشان دهد هر زمان که یک رییس جمهور وارد یکی از این توافق ها می شود، کنگره حق رأی مثبت یا منفی به آن خواهد داشت.

اما با وجودی که این مسائل را گفتم، من بر این باورم که سناتور کورکِر، رییس کمیته روابط خارجی سنا، کسی است که صمیمانه نگران این موضوع است و او مردی خوب و محترم است. امید من این است که ما بتوانیم چیزی پیدا کنیم که به کنگره اجازه دهد در این رابطه اظهار نظر کند، اما به اختیارات ویژه ریاست جمهوری دست اندازی نکند و اطمینان دهد که اگر ما حقیقتاً توافق «خوبی» به دست آوردیم، ما بتوانیم آن را به اجرا بگذاریم.


خبرنگار: آیا عبور برخی (از اعضای کنگره) از بعضی از خطوط قرمز، برای شما نگران کننده نیست؟ مثلاً ما دیده ایم که سناتورها در خلال مذاکرات، نامه ای به رهبری خارجی می نویسند، یا اعضای کنگره یک رهبر خارجی را بدون توجه به کانال های عادی ملاقات با رییس جمهور، به اینجا دعوت می کنند. اینجا چه خبر است؟

اوباما گفت : من نگران این هستم که از برخی از مرزهای سنتی در رابطه با این که ما چگونه درباره سیاست خارجی فکر می کنیم، عبور شده است. به نظر من، نامه ای که به رهبر معظم (ایران) فرستاده شد، نامناسب بود. مثلاً شما به یاد دارید که اختلافات عمیقی با جرج بوش، رییس جمهور پیشین آمریکا، در رابطه با جنگ عراق وجود داشت، اما تصور این ایده که (در آن زمان) تعداد زیادی از دمکرات ها به رهبران منطقه یا رهبران اروپایی که بخشی از ائتلاف نبودند، نامه بنویسند و تلاش کنند سیاست های رییس جمهور (وقت) را سست و تضعیف کنند، مسئله ای نگران کننده است.

مسئله اصلی این است که ما مباحثات و اختلافات جدی خواهیم داشت و من از آن استقبال می کنم، زیرا دمکراسی باید به این نحو عمل کند. در فضای بین المللیِ امروز، هر نوع بحث و بگو مگویی که ما اینجا داریم، افراد دیگری اینجا هستند و درباره آن می خوانند و این بر کسی مخفی نیست که جمهوریخواهان ممکن است وجه اشتراک بیشتری با دیدگاه های نخست وزیر (بنیامین) نتانیاهو در مقایسه با دیدگاه های من در رابطه با موضوع ایران داشته باشند. با این حال، نگه داشتن این مسئله در درون مرزهایی رسمی، به نحوی که وقتی قوه مجریه به آنسوی دریاها (خارج از کشور) می رود و با رهبران خارجی ارتباط برقرار می کند، اینگونه تلقی شود که به نمایندگی از جانب ایالات «متحده» آمریکا و نه ایالات «متفرق» آمریکا صحبت می کند. ما باید اطمینان داشته باشیم که رییس جمهور آمریکا، چه دمکرات چه جمهوریخواه باشد، وقتی مباحثات اینجا انجام شد، که او سخنگوی سیاست خارجی آمریکا باشد و این برای هر رهبر در سراسر جهان روشن است که مسئله ای مهم است، زیرا بدون آن، آنچه شما خواهید داشت، سیاست های خارجیِ متعدد خواهد بود که باعث سردرگمی رهبران خارجی خواهد شد که چه کسی از طرف چه کسانی (در آمریکا) صحبت می کند. این ممکن است در نهایت به موقعیتی بسیار خطرناک تبدیل شود که دشمنان ما قادر خواهند بود از آن سوء استفاده کنند و ممکن است جبهه ما را عمیقاً نابسامان کند.

کانادا: تفاهم هسته‌ای ایران و ۱+۵ را قبول نداریم

هرچند در روزهای اخیر بسیاری از کشور‌ها، حتی رقبای منطقه‌ای ایران از تفاهم هسته‌ای لوزان استقبال کرده و آن را گامی در جهت برقراری صلح و ثبات بین المللی دانسته‌اند، دولت کانادا همچنان به موضع تند خود در قبال ایران پایبند بوده و هم راستا با رژیم اسرائیل، در راستای زیر سؤال بردن تفاهم هسته‌ای حرکت می‌کند.

کد خبر: ۴۸۸۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵ - 06 April 2015
کانادا: تفاهم هسته‌ای ایران و 1+5 را قبول نداریمهرچند در روزهای اخیر بسیاری از کشور‌ها، حتی رقبای منطقه‌ای ایران از تفاهم هسته‌ای لوزان استقبال کرده و آن را گامی در جهت برقراری صلح و ثبات بین المللی دانسته‌اند، دولت کانادا همچنان به موضع تند خود در قبال ایران پایبند بوده و هم راستا با رژیم اسرائیل، در راستای زیر سؤال بردن تفاهم هسته‌ای حرکت می‌کند.

به گزارش «تابناک»، دولت کانادا در راستای مواضع خصمانه همیشگی خود در قبال ایران، علیه تفاهم هسته‌ای لوزان موضع گیری و اعلام کرده که همچون دولت آمریکا نسبت به این تفاهم خوشبین نیست. در این راستا، این دولت اعلام کرده تحریم‌های موجود خود علیه ایران را کاهش نخواهد داد.

سایت خبری «آروتز شوا» ضمن انتشار این خبر می‌نویسد، راب نیکلسون، وزیر خارجه کانادا هشدار داده  با وجود حصول تفاهم هسته‌ای، همچنان این احتمال وجود دارد که ایران بتواند به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

وی در این زمینه گفته: «ما باید هر گونه تلاش دیپلماتیکی را انجام دهیم تا اطمینان یابیم ایران هرگز به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت».

نیکلسون افزوده، چنین امری می‌تواند به رقابت تسلیحاتی در منطقه دامن بزند. وی در ادامه مدعی شده، سابقه ایران به گونه‌ای نیست که بتوان به این کشور اعتماد کرد.

در عین حال، وزیر خارجه کانادا اشاره کرد، کشورش سه میلیون دلار برای انجام بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی از برنامه هسته‌ای ایران، در اختیار این نهاد گذارده است. وی همچنین گفته، کانادا بر اساس اقدامات ایران درباره این کشور قضاوت می‌کند، نه بنا بر گفته‌هایش.

از سوی دیگر، جیمز بِزان، معاون پارلمانی وزیر دفاع کانادا گفته، کشورش تنها در صورتی نسبت به برداشتن تحریم‌های ایران اقدام می‌کند که این کشور کامل و صادقانه نسبت به خنثی سازی آنچه وی جنبه‌های نظامی برنامه هسته ایش خوانده اقدام نماید. وی افزود: «تا آن زمان، ما نسبت به نتیجه تفاهم هسته‌ای هشیار و بدبین خواهیم بود».

گفتنی است، در سال‌های اخیر، دولت کانادا همواره مواضع خود در قبال ایران را با رژیم اسرائیل هماهنگ کرده و تلاش داشته حتی جلو‌تر از آمریکا، در راستای افزایش فشار بر ایران در عرصه بین المللی اقدام کند. موضع گیری مقامات ارشد کانادایی در قبال تفاهم هسته‌ای ایران را نیز باید در همین راستا ارزیابی کرد.
وزیر خارجه بحرین همچنان در حال انتشار خبرهای دروغ علیه جمهوری اسلامی ایران از طریق شبکه‌های اجتماعی است.
کد خبر: ۴۸۸۷۱۸
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲ - 06 April 2015
وزیر خارجه بحرین همچنان در حال انتشار خبرهای دروغ علیه جمهوری اسلامی ایران از طریق شبکه‌های اجتماعی است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، سایت "مرآه البحرین" شایعه اخیر وزیر خارجه این کشور را با تفاهم هسته‌ای ایران و 1+5 مرتبط دانست و تأکید کرد که شایعه پراکنی های "خالد بن احمد آل خلیفه" درحالی است که قانون بحرین این روزها فقط برای "جنگ علیه یمن" فعال است.

این شایعه‌ها درحالی از سوی وزیرخارجه بحرین به عنوان یک مسؤول و مقام رسمی منتشر می‌شود که "نبیل رجب" رئیس مرکز حقوق بشر بحرین به بهانه بازنشر تصاویری از حملات تجاوزکارانه ائتلاف عربستان سعودی به یمن، بازداشت می شود. اتهام این فعال بحرینی "شایعه پراکنی در زمان جنگ" اعلام شده است.

وزیرخارجه بحرین دیروز با انتشار شایعه‌ای عجیب در صفحه تویتر خود، مدعی شد که کویت موادی را توقیف کرده است که برای ساخت مواد منفجره استفاده می شود. وی ادعا کرد که این مواد از ایران ارسال شده است و مقصد آن بحرین بود. البته وزارت کشور بحرین پس جنجالی شدن این دروغ در رسانه‌ها، آن را تکذیب و اعلام کرد که پس از تماس با کویت متوجه شده است که آن مواد فقط برای "شستشو" قابل استفاده است.

پس از بازنشر گسترده این شایعه، وزیرخارجه بحرین آن را حذف نکرد و فقط به انتشار تکذیبیه این خبر در تویتر اکتفا کرد.

"علی الاسود" نماینده سابق فراکسیون الوفاق در پارلمان بحرین در واکنش به این اقدام وزیر خارجه بحرین در صفحه تویتر خود نوشت: من با استفاده از این ابزار ارتباطی جهت ارتباط و اعتماد سازی و توسعه کشور موافق هستم؛ ولی با اتهام زنی و انتشار خبرهایی که به ضرر روابط ما با کشورهای همسایه است، مخالفم.

کاربری به نام "بحرین دکتور" هم در واکنش به ادعای وزیرخارجه بحرین در تویتر مبنی بر اینکه حذف این پیام فایده‌ای ندارد و انتشار تکذیبیه این خبر کفایت می کند، نوشت: چرا می گویی حذف این پیام فایده ای ندارد، درحالیکه قبلا حذف میدان اللؤلؤه را تأیید کرده بودی، زیرا خاطرات بدی را برای تو یادآوری می کرد. !

"یوسف المحافظه" معاون رئیس مرکز حقوق بشر بحرین نیز در این رابطه گفت: وزرای کشور، امور خارجه، توسعه و امور قضایی نیز همگی قبلا خبرهای دروغ منتشر کرده‌اند و تا این لحظه هیچکدام از آنان بازخواست نشده‌اند.

المحافظه در پاسخ به ادعای وزیرخارجه بحرین که گفته بود "چرا از ما شکایت نمی کنی"، اظهار داشت: جناب وزیر، نهاد قضایی در بحرین توسط خاندان تو تعیین می شود، و به ابزاری برای سرکوب سیاسی تبدیل شده است، پس چگونه می توان با آن شما را بازخواست کرد.

کاربر دیگری به نام "اسد البحرین" نیز خطاب به وزیر خارجه این کشور گفت: انتشار خبرهای دروغ طبق قانون، مجازات دارد؛ و ادعاهای شما امنیت داخلی را تهدید می کند و موجب تحریک دیگران برای دست زدن به چنین اقداماتی می شود؛ جناب وزیر آیا قانون برای شما قابل اجرا است ؟!
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد