سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



گزارش المانیتور از سفر ولایتی به روسیه؛
در طول چندین ماه گذشته، روس ها در حال نشان دادن چراغ سبز به ایران برای برقراری روابط عمیق تر با ایران هستند. در واقع، پس از چشیدن طعم تلخ تحریم ها توسط مسکو، ایران و روسیه ،که خود دارای اختلافات بسیار در حوزه های مختلف هستند، در حال تبدیل به دوستانی نزدیک و استراتژیک هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
تنظیم دیدار پوتین و رهبر انقلاب در مسکو؟ / پیام ویژه روحانی به پوتین چه بود؟

المانیتور نوشت: در طول چندین ماه گذشته، روس ها در حال نشان دادن چراغ سبز به ایران برای برقراری روابط عمیق تر با ایران هستند. در واقع، پس از چشیدن طعم تلخ تحریم ها توسط مسکو، ایران و روسیه ،که خود دارای اختلافات بسیار در حوزه های مختلف هستند، در حال تبدیل به دوستانی نزدیک و استراتژیک هستند.   

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در حال حاضر، هیات های زیادی بین این دو دشمن قرن 19 در رفت و آمد هستند، از جمله سفر اخیر وزیر دفاع روسیه و اعلام دستیابی به راه حل در مورد مناقشه اس 300.

حسن بهشتی پور مدیر سابق شبکه العالم ایران به المانیتور گفت: تحریم ها علیه مسکو بر سر الحاق کریمه، یکی از دلایل نزدیکی روسیه به تهران است.

وی اضافه کرد: پیش از اعمال تحریم ها علیه روسیه، مسکو چندان تمایلی نداشت که به ایران نزدیک شود و معتقد بود که این روابط دوستانه می تواند هزینه هایی برای آنها داشته باشد، چراکه آمریکا به این نوع رابطه حساس است، اما اکنون همه چیز تغییر کرده است و روسیه خود در لیست تحریم امریکا و شرکای خود قرار گرفته است، بنابراین انها دیگر در مورد نگرانی های گذشته خود، دلواپس نیستند.

در روز 28 ژانویه، علی اکبر ولایتی رقیب میانه رو حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، در صدر هیاتی به روسیه سفر کرد. او در طی سفر به مسکو، جلساتی با مقامات روس و در راس آنها پوتین برگزار کرد.

ولایتی در این سفر، حامل پیامی از سوی روحانی برای همتای روسی اش بود که مورد اسقبال او قرار گرفت. فرستاده ویژه روحانی گفت: استقبال پوتین از پیام روحانی تاثیر مثبتی بر روابط منطقه ای می گذارد.

ولایتی جزئیات این سفر را چندان فاش نکرد و در مورد نتایج این سفر گفت: روسیه با عضویت کامل ایران در پیمان شانگهای موافقت کرد اما این مساله نیاز به زمان دارد.

او اضافه کرد: روسیه تمایل بیشتری برای همکاری در پنج بعلاوه یک نشان داده است، جدا از آن، ما نسبت به افزایش همکاری روسیه در مذاکرات امیدوار هستیم.

المانیتور در ادامه نوشت: سئوالاتی که اکنون وجود دارد این است که چرا فردی که هیچ پستی در دولت روحانی ندارد به عنوان فرستاد ویژه رئیس جمهور و برای انتقال پیام او به پوتین انتخاب شده است و دیگر اینکه ایا او تنها حامل پیام روحانی بوده است؟

بهشتی پور در پاسخ به این سئوالات گفت: ولایتی به مانند دیگر وزرای خارجه سابق جهان می تواند مسئولیت ماموریت های مهم را برعهده بگیرد. او مشاور سیاست خارجی رهبر انقلاب است، بنابراین پوتین می داند که با فردی سخن می گوید که به رهبری ایران نزدیک است و ممکن است تنها پیام روحانی را منتقل نکند.

وی اضافه کرد: به طور کلی، این پیام حتما بسیار با اهمیت بوده که دیپلماتی شناخته شده، حرفه ای و مشهور آن را منتقل کرده است.

ولادیمیر ایسیف رئیس دپارتمان قفقاز انستیتو روسی کشورهای مشترک المنافع به المانیتور گفت: صحبت از دیدار پوتین و رهبر عالی ایران نقطه عطف و بسیار مهم سفر ولایتی بود.

وی اضافه کرد: وزیر دفاع روسیه در سفر به تهران، در این مورد با همتای ایرانی اش گفتگو کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: تعمیق روابط بین ایران و روسیه ممکن است از دیگر وجوه سفر ولایتی به روسیه باشد.

ایسف تحلیلگر روس گفت: پیام ولایتی این بود که ایران حاضر است، گفتگوهای استراتژیک با روسیه را آغاز کند. 

در عین حال، بهشتی پور تحلیلگر ایرانی گفت که روس ها و ایرانی ها هنوز به مرحله همکاری استراتژیک نرسیده اند.

او اضافه کرد که دو کشور در طول دو سال گذشته در حال دنبال کردن این هدف بوده اند.

ایسوف گفت: روسیه و ایران مشکلات بسیاری در سوریه، عراق، افغاسنتان و دیگر مناطق دارند. ما می توانیم در صورت افزایش همکاری هایمان این مسئله را حل کنیم. پرزیدنت پوتین  از ایده ای که در پیام روحانی نهفته بود حمایت کرد. بنابراین شاید طرف ایرانی و روس در مورد طرحی جدی در این رابطه گفتگو کرده اند.

به نوشته ی المانیتور، ولایتی در طول سفر به روسیه، از تمایل مسکو برای همکاری بیشتر در مذاکرات هسته ای سخن گفت.

افکار عمومی در ایران همواره نسبت به روسیه بدبین بوده اند که این ریشه در اقدامات استعماری این کشور همراه با بریتانیا در ایران دارد. بسیاری از ایرانیان معتقدند که روس ها همیشه می خواهند ایران را کشوری تحریم زده ببینند تا بتوانند از این طریق از کارت تهران در مقابل غرب استفاده کنند.

تیم هسته ای ایران تا حدودی چنین دیدی ممکن است داشته باشند. در طول مذاکرات هسته ای در وین که منجر به تمدید مجدد گفتگوها شد، یک دیپلمات به المانیتور گفت که ایران نسبت به حضور غیرفعال روسیه با مذاکرات هسته ای و عدم حضور وزیر خارجه این کشور تا اخرین دقیقه در مذاکرات ناراضی بود.

اکنون، سخنان ولاییی پس از دیدارش با پوتین ممکن است نشان دهنده ی جهتی جدید در خط مشی مذاکراتی روسیه در گفتگوهای هسته ای باشد.
ایسو تحلیلگر روس گفت: نه تنها روسیه بلکه ایران از تحریم های غیرقانونی رنج می برد، بنابران مسکو به دنبال آن است که اقدامات غربی ها علیه تهران بابت مسئله هسته ای متوقف شود. به همین خاطر است که روسیه ممکن است از موضع ایران در مذاکرات هسته ای حمایت کند.
وی اضافه کرد: غرب معتقد است که ایران، اورانیوم غنی شده بسیار زیادی در اختیار دارد و می تواند از آن چندین بمب هسته ای تولید کند. در چارچوب مذاکرات با غرب، تهران ممکن است پیشنهاد کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده خود را بدهد. اگر غرب، تحریم ها علیه ایران را لغو کند، روسیه حاضر است که از اورانیوم با غنای پایین ایران، سوخت هسته ای برای راکتور بوشهر تولید کند. این به نظر من، گام خوبی از سوی ما خواهد بود.




سفیر عربستان در لبنان سه شنبه شب در مراسم جشن سفارت ایران در بیروت به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب حاضر شد.





























پایگاه خبری دبلیو ان دی آمریکا (WND)، با انتشار گزارشی مدعی شد «نیروهای ایرانی به سوی اسراییل پیشروی می کنند.»
به گزارش مشرق،پایگاه خبری دبلیو ان دی آمریکا (WND)، با انتشار گزارشی مدعی شد «نیروهای ایرانی به سوی اسراییل پیشروی می کنند.»

این گزارش با تروریستی خواندن حزب الله لبنان آورده است: «افسران ایرانی با همکاری حزب الله در حال مبارزه و نزدیک شدن به مرزهای شمالی اسراییل با سوریه هستند و ممکن است به زودی کنترل "خط آتش بس" بین سوریه و اسراییل را در دست بگیرند.»


این پایگاه آمریکایی افزود: «یک منبع دولتی از وزارت اطلاعات سوریه، روز پنجشنبه گزارش یک سازمان حقوق بشری مستقر در بریتانیا، مبنی بر رهبری حمله به پایگاه های شورشیان در القنیطره در نزدیکی مرز اسراییل و سوریه، توسط حزب الله و نیروهای ایرانی را مورد تایید قرار داد.»
در ادامه این نوشتار می خوانیم: «سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه اعلام کرد: محور حزب الله و ایران همچنین نبرد با شورشیان درعا در نزدیکی مرزهای اردن و اسراییل، در امتداد جنوب غربی استان دمشق را رهبری می کنند.»
 
در این  گزارش که تحت عنوان "پیشروی نیروهای ایرانی به سمت اسراییل" منتشر شده همچنین آمده است: «دبلیو ان دی، ماه گذشته اولین منبعی بود که گزارشی از برنامه ریزی حزب الله و ایران برای حمله قریب الوقوع به مواضع شورشیان در نزدیکی و داخل بخش سوری بلندی های جولان با هدف تصرف مناطق مرزی استراتژیک، را منتشر کرد.»

 

 
پیشروی نیروهای ایرانی به سوی اسراییل!

این پایگاه آمریکایی افزود: «اکنون نیز یک منبع آگاه از وزارت اطلاعات سوریه به دبلیو ان دی گفت: ده ها افسر ایرانی، نبرد را از نظر استراتژیک و تاکتیک های میدانی، رهبری می کنند. این منبع گفت که نیروهای ایرانی به ارتش سوریه و حزب الله دستورالعمل های لازم را ارائه کرده و آن ها حملات را انجام می دهند.»
در این گزارش همچنین آمده است: «رامی عبدالرحمان مدیر گروه دیده بانی سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه روز سه شنبه گفت: این عملیات دو روز گذشته آغاز شده و بسیار گسترده است.»
دبلیو ان دی، در انتها نوشت: «از زمانی که یک افسر اسراییلی در حرکتی غیر معمول در ماه گذشته [میلادی] به یک کاروان حزب الله در نزدیکی بخش اسراییلی بلندی های جولان حمله کرد، اسراییل با پیش بینی حمله تلافی جویانه در حالت آماده باش قرار دارد.»منبع: جام نیوز


در عراق فرمانده‌های سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان آموزش دیده در ایران در خط مقدم جنگ با دولت اسلامی قرار دارند. در بحرین هم تهران به دنبال هدایت اعتراض‌های اکثریت شیعه مظلوم به سمت یک قیام مسلحانه تحت حمایت ایران است.
به گزارش مشرق، دنیل پلتکا در واشنگتن پست نوشت: آتش زدن خلبان اردنی تنها یکی از نشانه‌های بی‌شماری است که از سقوط خاورمیانه به سمت بی‌نظمی خشونت‌بار حکایت دارد.
سران کشورها سرنگون شده‌اند و جنگ‌های داخلی شدت یافته و تروریسم نیز در حال قدرت گرفتن است.

اکنون این وسوسه وجود دارد که امنیت نسبی سال‌های گذشته بازگردد، سال‌هایی که دیکتاتورهای وابسته به آمریکا منطقه را در آرامش نگاه می‌داشتند. آمریکایی‌ها اکنون به دنبال گزینه‌های دیگری هستند که این نقش را ایفا کنند.به طور قطع یک خاورمیانه باثبات بیشتر به افسانه شباهت دارد تا واقعیت. به دنبال قیام‌های بهار عربی برخی دولت‌ها سرنگون شدند، اسلام‌خواهان تندرو قدرت پیدا کردند، جنگ بین فلسطینی‌ها و اسرائیل روی داد و یمن و لبنان شاهد جنگ داخلی بودند. با این حال قدرت همچنان در دست واشنگتن است. به عنوان جدیدترین مورد می‌توان به تلاش‌های دولت اوباما برای دستیابی به یک توافق منطقه‌ای برسر قدرت ایران اشاره کرد.
افراد معدودی با این موضوع مخالفند که ایران برنامه‌هایی برای خاورمیانه دارد. حتی پیش از انقلاب اسلامی هم سران ایران به دنبال آن بودند که امپراتوری قدیم ایران را دوباره احیا کنند، هرچند که در این زمینه به موفقیتی دست نیافتند.
در 36 سال گذشته هم حکومت روحانیون ایران ارتش‌های نیابتی خود را ایجاد کرده است، نیروهایی که برای دولت‌های منطقه دردسر ساز شده و توانسته‌اند از لحاظ سیاسی و نظامی به برتری‌هایی در منطقه دست یابند.
از زمان تشکیل حزب‌الله در سال 1982 ایران به دنبال آن بوده است تا سیاست‌های خود را به لبنان دیکته کند. بشار اسد، نیز اکنون عامل تهران است و حماس هم همین مسیر را طی می‌کند. به دنبال عقب‌نشینی آمریکا از عراق و شکست بهار عربی، امر و نهی ایران بیش از پیش گسترش یافت.
در عراق فرمانده‌های سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان آموزش دیده در ایران در خط مقدم جنگ با دولت اسلامی قرار دارند. در بحرین هم تهران به دنبال هدایت اعتراض‌های اکثریت شیعه مظلوم به سمت یک قیام مسلحانه تحت حمایت ایران است. 
در هفته‌های اخیر نیز حوثی‌های تحت حمایت ایران توانستند دولت یمن را که برای مبارزه با القاعده در شبه جزیره عربستان ضروری بود، سرنگون کنند. کویت و عربستان سعودی در چند سال اخیر توانسته‌اند عوامل ایرانی را به دام انداخته و فعالانی که از حمایت ایران برخوردارند، دستگیر کنند.
 زمانی که باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به مذاکره با ایران برسر برنامه هسته‌ای این کشور پرداخت هم وی و هم سران ایران تاکید کردند تنها درباره مناقشه هسته‌ای گفت‌وگو خواهند کرد اما بزودی مشخص شد امیدهای اوباما فراتر از این است و وی به مذاکرات به عنوان منشوری نگاه می‌کند که از طریق آن می‌تواند به مشکلات منطقه‌ای بنگرد و حتی آنها را حل کند.
بارزترین نشانه این دیدگاه جدید همکاری روزافزون واشنگتن و تهران در عراق بود. جان کری، وزیر خارجه آمریکا از تلاش‌های ایران در عراق قدردانی کرد و مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از این هم فراتر رفت و اعلام کرد نفوذ ایران مثبت خواهد بود.
متحدان آمریکا در خلیج‌فارس به گرم شدن روابط اوباما با ایران با بیم و هراس می‌نگرند. گفته می‌شود امارات عربی متحده از حملات هوایی ضد مواضع داعش در سوریه کناره‌گیری کرده است که تا حدودی به خاطر عدم توافق با واشنگتن برسر نقش ایران در جنگ با داعش است.
حتی دولت عراق هم به طور خصوصی از افزایش تسلط ایران بر شبه‌نظامیان شیعه ابراز نگرانی کرده است.
یکی دیگر از نشانه‌های تغییر سیاست به شخص اسد مربوط می‌شود. حدود 4 سال پیش اوباما خواستار برکناری دیکتاتور سوریه بود اما اکنون به نظر می‌رسد آماده است با برسر قدرت ماندن اسد کنار بیاید.
در روزهای اخیر دولت اوباما به منظور همکاری با حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن برای مبارزه با القاعده شبه‌جزیره عربستان به این گروه نزدیک شده است. پیامدهای ناخواسته همکاری با ایران در یمن فاجعه‌بار خواهد بود.منبع: وطن امروز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد