سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



الرای:
رایس هم بر دستیابی به توافق دوحه میان هم پیمانان آمریکا و حزب الله لبنان نظارت داشته است می افزاید زبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی جیمی کارتر ،‌ هفته گذشته در جلسه شنود کنگره به نقل از اسکوکرافت گفت « ایران رو به تحول نهاده و کشور بسیار متمدن و مهمی در تاریخ شده است » و وی هم با اسکوکرافت هم عقیده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه الرای نوشت: آمریکا و عربستان همچنان بر سر ایران اختلاف نظر دارند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»،‌ در همراهی سه وزیر امورخارجه کنونی و پیشین آمریکا یعنی ،‌جان کری ،‌ جیمز بیکر و کاندولیزا رایس در سفر ‌باراک اوباما رئیس جمهوری این کشور به عربستان عللی مطرح است. اوباما همچنین از برنت اسکوکرافت مشاور امنیت ملی جورج بوش پدر هم خواسته بود به ریاض سفر کند. از ویژگی سه فرد( بیکر ،‌رایس و اسکو کرافت ) یاد شده این است که آنها سیاستهای بازی در قبال کشورهائی ( سوریه وایران ) که دوست و هم پیمان آمریکا نبوده اند داشته اند. برای مثال بیکر تحقیقی را عرضه کرد که موسوم به « بیکر - همیلتون » شد. دراین تحقیق وی خواستار خروج فوری آمریکا از عراق و همکاری با سوریه وایران شده است. 

الرای با اشاره به این که رایس هم بر دستیابی به توافق دوحه میان هم پیمانان آمریکا و حزب الله لبنان نظارت داشته است می افزاید زبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی جیمی کارتر ،‌ هفته گذشته در جلسه شنود کنگره به نقل از اسکوکرافت گفت « ایران رو به تحول نهاده و کشور بسیار متمدن و مهمی در تاریخ شده است » و وی هم با اسکوکرافت هم عقیده است. 

الرای می افزاید اوباما از دوستان قبلی عربستان خواسته است با وی در این سفر همراه شوند تا ریاض مجاب شود که دیدگاهش را مبنی بر فایده سیاست درهای باز در قبال تهران را بپذیرد. این منابع،‌ چندی پیش اعلام کردند اوباما مخالفتی ندارد که اسد به عنوان رئیس جمهوری سوریه باقی بماند و در این چهارچوب از طرح مسکو برای حل سیاسی بحران سوریه حمایت می کند. 

از سوی دیگر منابع کاخ سفید درباره دیدار اوباما با پادشاه جدید عربستان گفتند اوباما در این دیدار ‌تاکید کرده است مایل است با ایرانیها به راه حل دیپلماتیک برسد . این منابع افزودند پادشاه عربستان درباره موضوع مذاکرات ابراز نظری نکرده ولی گفته است به عقیده او « ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد». 

این منابع درباره سلامتی پادشاه هم گفته اند وی در زمان گفتگو با اوباما بدون هرگونه دست نوشته و کاغذ و دستیار ( به خاطر زوال عقل ) صحبت کرده است. این منابع خاطر نشان کردند اوباما و سلمان وارد جزئیات مذاکرات خود شده اند ولی لحن این منابع بیانگر این بود که اختلاف نظر همچنان بر مواضع دو طرفاز جمله در مسئله ایران حاکم است. به همین خاطر با وجودی که هواپیمای ریاست جمهوری آمریکا ،‌ریاض را ترک کرده است شماری از مقامات آمریکائی باقی مانده اند تا بیشتر رایزنی کنند. 

الرای نوشت این دیدار حداقل در ظاهر و بنا به گفته مقامات دو کشور مثبت بوده است ولی اختلافها کاملا آشکار است و اوباما تلاش کرد در این سفر با توسل به مقامات عالی رتبه دولتهای قبلی آمریکا ،‌ راه حل دیپلماتیک را در قبال ایران ،‌ تنها راه حل مطرح کند و پادشاه عربستان هم در این خصوص سکوت اختیار کرده است و شاید این سکوتش به خاطر آداب مهمان نواز عربی بوده است نه بیشتر.




ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان دستورات و احکام جدیدی صادر کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
احکام مهم پادشاه جدید عربستان: شاهزاده بندر بن سلطان برکنار شد / سعود فیصل در وزارت خارجه ماندگار شد

شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد: ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان دستورات و احکام جدیدی صادر کرد.

به گزارش «انتخاب»، بر اساس این دستورات ملک سلمان تغییراتی نیز در کابینه اعمال کرد.

پادشاه جدید عربستان دو وزارت آموزش و پرورش و وزارت آموزش عالی را ادغام و به یک وزارتخانه تبدیل کرد. شیخ صالح آل الشیخ به عنوان وزیر امور اسلامی عربستان انتخاب شد. پادشاه ملک سلمان عادل الطریفی را نیز به عنوان وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی تعیین کرد. شاهزاده مشعل بن عبدالله امیر مکه نیز از سمتش برکنار و شاهزاده خالد الفیصل جانشین وی و همچنین به عنوان مشاور پادشاه انتخاب شد.

پادشاه جدید عربستان همچنین شاهزاده فیصل بن بندر را به عنوان امیر ریاض و شاهزاده فیصل بن مشعل را به عنوان امیر القصیم برگزید.

یکی دیگر از تغییرات مهم برکناری شاهزاده بندر بن سلطان از ریاست شورای امنیت ملی عربستان است. خالد بن بندر نیز از ریاست دستگاه اطلاعات عربستان برکنار و ارتشبد خالد الحمیدان جانشین وی شد. خالد بن بندر بعد از برکناری از ریاست دستگاه اطلاعات عربستان به عنوان مشاور پادشاه انتخاب شد. ملک سلمان در تصمیمی دیگر حازم زقزوق را به عنوان رییس امور ویژه دربار تعیین کرد. فهد السماری نیز مشاور دربار شد.

پادشاه جدید عربستان در حکمی دیگر محمد حلوه ،‌فهد السماری و عبدالله المحیسن را به عنوان مشاوران دربار منصوب کرد. تمیم السالم نیز دستیار منشی ملک سلمان شد. ملک سلمان دستور تشکیل دو شورای امور اقتصادی و سیاسی و امنیتی را نیز صادر کرد. محمد العجاجی نیز رییس کمیته کارشناسان در کابینه شد. 

پادشاه عربستان شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان را به سمت معاون وزیر نفت انتخاب کرد. خالد المحیسن نیز رییس کمیته مبارزه با فساد و ماجد القصبی وزیر امور اجتماعی عربستان شد. ملک سلمان محمد عبدالله الجدعان را رییس کمیته بورس کشورش کرد. عبدالرحمن السند رییس کمیته امر به معروف شد. ولید الصمعانی نیز ریاست وزارت دادگستری را بر عهده گرفت. نبیل العمودی رییس موسسه بنادر شد.

همچنین، سعود فیصل وزیر خارجه عربستان ابقا شد.

پادشاه عربستان همچنین دستور پرداخت دو ماه از حقوق کارکنان دولت ، دانشجویان ، بازنشستگان و افراد تحت پوشش بیمه اجتماعی و معلولان را صادر کرد. ده میلیون ریال نیز به هر انجمن ادبی کمک مالی کرد. 20 میلیارد ریال نیز به حمایت از بخش آب و برق کشور اختصاص یافت. زندانیانی که شاکی خصوصی ندارند ( الحق العام ) نیز عفو شدند. ملک سلمان عبداللطیف بن عبدالملک آل الشیخ را نیز به عنوان وزیر امور شهرداری ها تعیین کرد. کمیته سیاست گذاری آموزش و شورای خدمات مدنی نیز منحل شد. غرامت همه زندانیانی که کمتر از پانصد هزار ریال بود پرداخت شد.




سید عباس عراقچی:
سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان اعلام کرد: تیم مذاکره کننده ایرانی می خواهد روند دستیابی به حل اختلافات با گروه 1+5 تسریع شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
5+1 مواضع یکسانی ندارند؛ مذاکره با اینها مثل ماراتن می ماند / شرایط امیدوار کننده است

سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان اعلام کرد: تیم مذاکره کننده ایرانی می خواهد روند دستیابی به حل اختلافات با گروه 1+5 تسریع شود.

به گزارش «انتخاب»، عراقچی در ادامه مذاکره با شش کشوری که «اصولا مواضع یکسانی ندارند» را به «ماراتن» تشبیه کرد و گفت: هرچه به جزییات نزدیکتر می شویم ، اختلاف نظر ها بیشتر می شود.

وی با این حال شرایط مذاکرات را «امیدوار کننده» خواند و افزود: تلاش بر این است که تا ماه مارس به توافق اولیه سیاسی برسیم.
 
عراقچی گفت: کارشناسان حقوقی و هسته ای همواره در کنار ما حضور دارند. انها جلسات خود را برگزار و موضوعات را ریز تر بررسی می کنند. در صورت لزوم در جلسات ما نیز حضور پیدا می کنند و نظر خود را می دهند.
 
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه اظهار داشت: به هر حال این کاری بسیار تخصصی ، فنی ، حقوقی و سیاسی و همه جانبه است و همه ابعاد باید با هم بررسی شود. 

عباس عراقچی به همراه مجید تخت روانچی امروز در استانبول با همتایان خود هانس دیتر لوکاس از آلمان، سایمون گس از انگلیس و نیکلاس دوریویر از فرانسه پشت میز مذاکره می نشینند.



الجزیره:
به نظر می رسد اسراییل واکنش خاصی به عملیات شبعا صورت نخواهد داد و توازن قوا میان این رژیم و حزب الله همچنان پابرجا خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
آرامش در جنوب لبنان؛ اسرائیل توانایی پاسخ به عملیات حزب الله را ندارد / چرا حزب الله پس از حمله موشکی، نام بیانیه خود را «بیانیه شماره یک» گذاشت؟

الجزیره نوشت: به نظر می رسد اسراییل واکنش خاصی به عملیات شبعا صورت نخواهد داد و توازن قوا میان این رژیم و حزب الله همچنان پابرجا خواهد بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، به اعتقاد لبنانی ها اسراییل نمی تواند پاسخ عملیات حزب الله را بدهد. هر چند عده ای انتظار داشتند که اسراییل واکنش شدیدی از خود نشان دهد اما این گونه نشد و جنوب لبنان شب آرامی را پشت سر می گذارد. 

اگر این مساله را با عملیات حزب الله در سال 2006 مقایسه کنیم می بینیم که اسراییل در آن زمان از همان ساعات اولیه شروع به گلوله باران روستاها و شهرها کردند اما این بار آرامش برقرار است و به نظر می رسد اسراییل قرار نیست پاسخی به عملیات حزب الله بدهد. 

در حال حاضر تحقیقات در مورد اینکه موشکهای حزب الله از کجا شلیک شده اند ادامه دارد. نکته دیگر اینکه حزب الله بیانیه ای کوتاه صادر کرد اما همین که نام بیانیه را بیانیه شماره یک گذاشته جنگی روانی را مدیریت می کند و نشان می دهد که برای هر تحولی در آینده آمادگی دارد. 

شرایط کنونی حاکی از آن است که حزب الله و اسراییل قصد جنگ ندارند و توازن قدرت میان آنها برقرار شده و شکسته شدن این توازن به راحتی صورت نخواهد گرفت.




باراک اوباما:
رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: در سفر نتانیاهو به آمریکا دیداری با او نخواهد داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
نابود کردن دیپلماسی با ایران بدون هیچ دلیل خوبی، یک اشتباه است / در مذاکرات، چیزی از دست نداده ایم

رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: در سفر نتانیاهو به آمریکا دیداری با او نخواهد داشت.

به گزارش «انتخاب»، فرید زکریا مجری این شبکه گفت: هفته پیش اعلام شد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل قرار است به دعوت جمهوریخواهان برای سخنرانی در کنگره به واشنگتن بیاید. بسیاری بر این باورند که این اقدام به استدلال شما برای مذاکره با ایران و احتمال توافق با این کشور مربوط می شود. آیا شما فکر می کنید در چنین شرایطی این اقدام درست است؟» 

باراک اوباما پاسخ داد: من می خواهم این سوال را برای آقای بینر بگذارم تا به آن پاسخ دهد. من دائم با آقای نتانیاهو صحبت می کنم. من در این سفر دیداری با او نخواهم داشت چون سیاست کلی ما این است که دو هفته قبل از انتخابات با سران هیچ کشوری دیدار نمی کنیم. من فکر می کنم این کار درست نیست. این امر درباره نزدیکترین متحدان ما هم صادق است. دیوید کامرون هم که اخیرا برای دیدار آمده بود برای اینکه انتخاباتشان نزدیک است ما اصرار داشتیم که دیداری نداشته باشیم.

وی افزود: نتانیاهو در رد استدلال ما در مورد موفقیت مذاکرات هسته ای با ایران سخنی نگفته است.

اوباما اضافه کرد: نابود کردن دیپلماسی در این برهه ی مهم زمانی، آن هم بدون هیچ دلیلی خوب، یک اشتباه استرئیس جمهور آمریکا گفت: ایران برنامه هسته ای خود را پیش نبرده و میزان ذخایر اورانیوم غنی شده خود را کاهش داده است، بنابراین در طول مذاکرات ما هیچ چیز از دست نداده ایم.





السفیر بررسی کرد
روزنامه لبنانی «السفیر» در گزارشی به بررسی عملیات حزب الله لبنان علیه ارتش رژیم صهیونیستی می‌پردازد و آن را شامل سه مرحله می‌داند که با موفقیت تمام اجرا شد.
به گزارش مشرق، روزنامه لبنانی «السفیر» در مقاله‌ای به قلم «علی دربج» در بررسی عملیات اخیر حزب الله لبنان علیه یک کاروان ارتش رژیم صهیونیستی در «مزارع شبعا» که کشته شدن حداقل 17 نظامی صهیونیست و زخمی شدن ده‌ها نظامی دیگر را درپی داشت می‌نویسد:

صحنه از زمان تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه القنیطره که 10 روز پیش صورت گرفت، شروع به آماده شدن کرد. رهبران مقاومت زمان، هدف و مکان را مشخص کرده و احتمالات و سناریوهای موجود را به دقت بررسی کردند.

هدف کاروان فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی وابسته به یکی از یگان‌های نیروهای ویژه بود.

مکان منطقه اشغالی مزارع شبعا بود که از توابع منطقه جولان شمرده می‌شود.

عملیات صورت گرفته نشان می‌دهد که همه جوانب آن به دقت مورد بررسی قرار گرفته بود،‌از جمله بازتاب‌های آن که سناریوها و احتمالات واکنش و پاسخگویی رژیم صهیونیستی و میزان تاثیرگذاری آن بر اوضاع لبنان بطور خاص و منطقه بطور عام را شامل می‌شد.

رهبران مقاومت پیش از عملیات آماده باش کامل رژیم صهیونیستی از زمان تجاوز به قنیطره را مد نظر داشتند و به همین دلیل برای منحرف کردن نگاه‌ها از هدف و مکان مشخص شده، روی به تاکتیک انحراف اذهان عمومی آوردند.

«روبین یشای»، تحلیلگر نظامی صهیونیستی در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» پیش از این عملیات در گزارشی از شلیک چندین موشک توسط حزب الله از خاک سوریه خبر داد تا شاید به این طریق توجه ارتش این رژیم و مسئولان امر را به این منطقه جلب کند، در حالی‌که برای این عملیات از خاک لبنان و مناطق مرزی آن برنامه ریزی می‌شد.

در طول ده روز گذشته پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به قنیطره، گروه‌های رصد و مراقبت مقاومت گزارش‌های 24 ساعته خود را به کادرهای رهبری درباره هدف مورد نظر یعنی کاروان فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی ارائه می‌دادند.

پس از اتمام تدارکات و آمادگی‌های لجستیکی گروهی از یگان زره‌پوش مقاومت به داخل تمام تدابیر و موانع امنیتی نهاده شده در منطقه اشغالی شبعا توسط ارتش رژیم صهیونیستی نفوذ می‌کند که نقاط نظامی را در برمی‌گرفت که به جدیدترین و مدرن‌ترین دستگاه‌های رصد و مراقبت و کنترل و هشدار در جهان مجهز شده بود.

پس از نفوذ صورت گرفته، گروه در منطقه‌ای مشرف به محل عملیات یعنی در نزدیکی کوه «دوف» کمین می‌کند. به محض رسیدن کاروان به نقطه مشخص شده در نزدیکی سیم‌های خاردار جدا کننده مناطق تحت تصرف رژیم صهیونیستی در شبعا از مناطق دیگر، رزمندگان مقاومت 6 موشک ضد زره‌پوش را به سمت کاروان شلیک می‌کنند که دو دستگاه خودرو هامر را هدف قرار می‌دهد تا این خودروها منفجر شده و بسوزند و افراد موجود در آن نیز کشته و زخمی شوند.

پس از آن نوبت به یگان پشتیبانی آتش مقاومت بود تا محل عملیات را با تعداد زیادی توپ سنگین گلوله باران کنند تا ارتش رژیم صهیونیستی از کشته شدن 2 نظامی صهیونیست در این عملیات خبر دهد که یکی از آنها فرمانده یگان «گفعاتی» از یگان‌های ویژه ارتش رژیم صهیونیستی بود. در این عملیات همچنین 7 نفر دیگر نیز زخمی شدند.

مشخصات موشک کورنت استفاده شده توسط حزب الله

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از استفاده و بکارگیری موشک‌های روسی و پیشرفته «کورنت» توسط حزب الله در حمله به مزارع شبعا یاد کرده و از نگرانی شدید حاکم بر ارتش صهیونیستی از تملک موشک‌های کورنت ای ام نسل چهارم توسط حزب الله خبر داده بودند، چون این موشک‌ها از قدرت تخریبی و ویرانگری‌ بسیاری برخوردار هستند و رسانه‌های صهیونیستی از زمان تجاوز ژوئیه 2006 نسبت به تملک این موشک‌ها توسط حزب الله هشدار داده بودند.

از جمله ویژگی‌های این موشک آن است که موشکی اصلاح شده به شمار می‌آید و این موجب می‌شود تا با دقت بسیار هدف خود را نشانه بگیرد، همچنین به شلیک کننده اجازه می‌دهد تا در منطقه‌ای مستقر شود که امکان شناسایی وی وجود نداشته باشد. همچنین مجهز به سیستم هدایت و رهگیری است که توسط کنترل لیزری به سمت هدف هدایت می‌شود و مشابه این کنترل در پشت موشک نیز نصب شده تا هدایت آن تا زمان اصابت به هدف راحت‌تر و دقیق‌تر صورت گیرد و این بدین معناست که حتی اگر هدف مجهز به سیستم‌های هشدار لیزری باشد، باز از تیررس این موشک در امان نخواهد بود.

اما مهمترین ویژگی این موشک در شلیک توامان و همزمان دو عدد از آنها به سمت یک هدف است و این موجب می‌شود، تا احتمال عدم نشانه گیری و انهدام هدف به حداقل برسد.

افزون بر آن باید از سرعت بالای این موشک یاد کرد که ماورای سرعت صوت است و از قدرت نفوذ و شکاف بسیار بالا بین 1100 تا 1300 میلی متر در زره پوش‌های مشابه و هم جنس خود برخوردار است.

اما بُرد این موشک از 150 تا 8 هزار متر در نوع ضد زره پوش و مجهز به کلاهک جنگی همجنس است و در موشک‌های انهدامی که انواع ساختمان‌ها و بناها و سنگرها و تونل‌ها را در برمی‌گیرد، بر این موشک از 150 تا یک هزار متر با کلاهک حامل مواد انفجاری در تماس با اکسیژن و فضای باز است.

عملیات حزب الله در مزارع شبعا در سه مرحله انجام شد و مرحله دوم و سوم این عملیات خسارت بسیاری به ارتش رژیم صهیونیستی وارد کرد.
منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد