سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



درباره انتقام خونین ایران از اسرائیل
نوع پاسخ هم مهم بود: نه باید آنقدر بی مقدار می بود که مضحک به نظر آید (مانند شلیک بی هدف چند خمپاره به سمت تپه های شمال اسرائیل) و نه باید آنقدر باید بزرگ می بود که واکنش گسترده اسرائیل را به دنبال داشته باشد (مانند حملات پرحجم موشکی به تل آویو).
عصرایران - روز گذشته چند فروند گلوله ضدتانک از جنوب لبنان به سمت مزارع شبعا در خط مرزی اسرائیل شلیک شد و ظرف چند ثانیه، کاروان خودروهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را به آتش و دود و خاکستر مبدل ساخت(+). حزب الله لبنان، مسؤولیت این عملیات را بر عهده گرفت و آن را انتقام شهدای "قنیطره" دانست.
در این حمله، شماری از نظامیان اسرائیلی کشته و مجروح شدند که تعداد کشته ها از 2 تا 17 نفر ذکر شده است اما دستکم دو کشته، آماری است که خود ارتش اسرائیل، رسماً تأیید کرده است.

پیام سیاسی عملیات

فارغ از این که چند نظامی اسرائیلی در این حمله کشته شدند، باید گفت که اصل این حمله بسیار مهم و معنی دار بوده است به گونه ای که باید آن را فراتر از یک تقابل نظامی، دارای بار سیاسی ویژه دانست.
اواخر دی امسال، هلی کوپترهای اسرائیلی با ورود به آسمان سوریه در منطقه "قنیطره"، خودروهای حامل چند نظامی حزب الله لبنان که در میان آنها سردار الله دادی از فرماندهان سپاه ایران نیز حضور داشت را مورد حمله قرار دادند(+)
بعد از این که سردار ایرانی به شهادت رسید، فرماندهان نظامی ایران به صراحت اسرائیل را تهدید به انتقام کردند(+).
بعد از آن، اسرائیل برای آرام کردن فضا اعلام کرد که نمی دانست سردار ایرانی در این کاروان حضور دارد(+)
چند روز بعد، وزیر دفاع روسیه به ایران آمد و آن طور که رسانه های اسرائیلی اعلام کردند، پیامی هم از جانب اسرائیل آورده بود که طی آن تل آویو به ایران و حزب الله لبنان اطمینان داده بود اسرائیل تمایلی به بحرانی کردن اوضاع ندارد(+).
 پاسخ ایران این بود: اسرائیل از خط قرمز ایران عبور کرده است.
در چنین فضایی، همه منتظر بودند ببینند پاسخ حمله "قنیطره" چه خواهد بود. اگر پاسخی داده نمی شد، این دیدگاه به وجود می آمد که اسرائیل سردار ایرانی را کشت و ایران هم جز حرافی، پاسخی نداشت! بنابراین می شود این "رویداد" را تبدیل به یک "رویه" کرد.
نوع پاسخ هم مهم بود: نه باید آنقدر بی مقدار می بود که مضحک به نظر آید (مانند شلیک بی هدف چند خمپاره به سمت تپه های شمال اسرائیل) و نه باید آنقدر باید بزرگ می بود که واکنش گسترده اسرائیل را به دنبال داشته باشد (مانند حملات پرحجم موشکی به تل آویو). 
آنچه در عملیات مزارع شبعا رخ داد، پاسخی کاملاً حساب شده بود، هم از حیث "اصل پاسخ" و هم از نظر "نوع پاسخ".
تا کنون آنچه رخ می داد، تقابل هایی بود بین اسرائیل و حزب الله یا اسرائیل و حماس، ولی این بار اسرائیل، با عبور از "خطوط قرمز ایران" یک سردار ایرانی را هدف قرار داد و به شهادت رساند. 
بنابراین اگر پاسخ مناسب داده نمی شد، ایرانی کشی برای صهیونست ها، امری بی هزینه تلقی می شد. اما با حمله موشکی به کاروان خودروهای نظامی اسرائیل که در منطقه تحت اشغال صهونیست ها صورت گرفت، این پیام از تهران به تل آویو منتقل شد که ورود به خطوط قرمز ایران، عواقبی خواهد داشت که قطعاً به نفع اسرائیل نخواهد بود.
اسرائیل، حمله نظامی انجام داد و سردار ایرانی را به شهادت رساند و بعد، پیام دیپلماتیک فرستاد که اشتباه شده(!)، ایران مقابله به مثل نکند. ایران ، هر دو پاسخ را داد: اقدام نظامی "قنیطره" را با اقدام نظامی در "شبعا" به وسیله حزب الله لبنان و پیام سیاسی را با این پیام سیاسی که از خط قرمز عبور شده است و نباید موازنه به نفع اسرائیل تغییر کند.
در واقع عملیات "شبعا" مانع از شکل گیری رویه جدیدی در مناسبات تقابلی ایران و اسرائیل شد و اهمیت راهبردی موضوع، همین است.

                                                             حمله شدید ابوبکر بغدادی به ملا عمر
روزنامه تایمز در گزارشی به اختلافات داعش و طالبان افغانستان اشاره کرده و بر این باور است که این دو گروه به تقابل شدید سیده‌اند.
به گزارش مشرق، روزنامۀ تایمز در گزارشی با پرداختن به موضوع گروه‌های القاعده، داعش و طالبان می‌نویسد که داعش با اعلام یک ولایت در افغانستان و پاکستان در صدد درگیری با طالبان و دیگر گروه‌های تندرو در این منطقه است.
دوروز پیش «محمد العدنانی» سخنگوی داعش در پیام ویدیویی ولایت خراسان را در بخش‌های شمال‌غربی افغانستان اعلام کرد.تایمز نوشته‌است: ابوبکر البغدادی، رهبر داعش «ملا محمد عمر» را یک جنگ‌سالار بی‌سواد و نادان عنوان کرده و او را خالی از ارزش و اعتبار روحانیت و سیاست خوانده‌است.
این روزنامه در حالی از تاخت‌وتاز گفتاری شدید البغدادی بر ملا عمر سخن می‌گوید که چندی پیش گزارش‌هایی از جنوب افغانستان در ولایت هلمند، در مورد درگیری‌ها میان طالبان و یک گروه نقاب‌دار و سیاه‌پوش با پرچم داعش به انتشار رسید.به گزارش تایمز گروه داعش ارتباط خود را در آغاز سال گذشتۀ میلادی با شبکۀ القاعده قطع نموده و خلافت اسلامی را اعلام داشت.پیش از این نیز اخباری مبنی بر اختلافات گسترده میان گروه طالبان افغانستان و داعش منتشر شده. ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان افغانستان نیز در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم این موضوع را بیان داشته بود که می‌توانید متن کامل آن را در اینجا بخوانید.منبع: تسنیم
احمد عوض بن مبارک، رئیس سابق دفتر ریاست جمهوری یمن که جنبش انصارالله او را بازداشت کرده بود، این کشور را ترک کرد.
به گزارش مشرق، شبکه تلویزیونی الحدث لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: احمد عوض بن مبارک رئیس سابق دفتر ریاست جمهوری یمن که جنبش انصارالله او را بازداشت کرده بود، این کشور را ترک کرد.


سخنگوی پنتاگون اعلام کرد، براساس یکی از برنامه‌های آمریکا برای مسلح کردن و آموزش مخالفان سوری، طی هفته‌های آتی مستشاران نظامی آمریکایی جدیدی در خاورمیانه مستقر می‌شوند.
به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: الیسا اسمیت، سخنگوی پنتاگون در این باره گفت: 16 ژانویه، وزیر دفاع آمریکا دستور اعزام مربیان نظامی را برای ایجاد مراکز آموزشی جهت آموزش و تجهیز مخالفان سوری صادر کرد.
وی افزود: ورود اولین مجموعه از این افراد به منطقه آغاز شده و ما انتظار داریم صدها مربی طی چند هفته آتی در منطقه مستقر شوند. وزارت دفاع به اجرای برنامه خود جهت آموزش و تجهیز مخالفان سوری ادامه می‌دهد.
آمریکا سال گذشته با ایجاد ائتلافی علیه این گروه ادعا کرد که این افراطیون با حملات هوایی ریشه کن می‌شوند و به نیروهای مسلح کرد و عراقی و مخالفان «میانه‌روی» سوریه که روی زمین با داعش مبارزه می‌کنند وعده داد که این حملات هوایی موثر خواهند بود.این حملات هوایی مواضع مختلف داعش در عراق و سوریه را مورد هدف قرار داده است با این حال همچنان با بی‌تاثیر بودن این ائتلاف در جنگ داخلی سوریه انتقاداتی علیه آن مطرح می‌شود. منبع: ایسنا



دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: چرا برای دستگاه دیپلماسی کشور علیرغم تاکیدات و حمایت مقام معظم رهبری، مذاکره و قدم زدن با وزیر خارجه آمریکا را ذلت می‌دانیم، اما یک سال مذاکره مستقیم احمدی‌نژاد با آمریکا را ذلت نمی‌دانیم؟
به گزارش مشرق، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری در کنگره این حزب که در مجتمع آدینه برگزار شد، گفت: چرا برای دستگاه دیپلماسی کشور علیرغم تاکیدات و حمایت مقام معظم رهبری، مذاکره و قدم زدن با وزیر خارجه آمریکا را ذلت می‌دانیم، اما یک سال مذاکره مستقیم احمدی‌نژاد با آمریکا را ذلت نمی‌دانیم؟
وی گفت: ما خبر داریم که احمدی‌نژاد یک سال با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره می‌کرد. امروز تفکر احمدی‌نژاد مرده است.
دبیرکل حزب مردم‌سالاری یادآور شد: همان‌گونه که سپاه در انتخابات ۹۲ دخالت نکرد، در انتخابات ۹۴ هم نباید دخالت کند.منبع: افکار نیوز


کمیته ملی المپیک عربستان پیشنهاد کرد این کشور می‌تواند در آینده با همکاری بحرین میزبانی المپیک را برعهده بگیرد به شرطی که فقط مردان در عربستان رقابت کنند.
به گزارش مشرق، عربستان برای میزبانی المپیک در آینده پیشنهاد جالبی داده است. با توجه به مشکلاتی که بانوان برای ورزش کردن در این کشور دارند عربستان پیشنهاد داده در بازی‌های المپیک رقابت مردان در این کشور و بانوان در کشور دیگری یعنی بحرین برگزار شود.
دیلی میل در گزارشی که در این باره نوشته به این موضوع اشاره کرده که بانوان اجازه رقابت در عربستان را ندارند. پرنس فهد بین آل سعود مشاور روابط بین‌الملل عربستان در این باره تاکید کرد این کشور مشکل زیادی برای پذیرفتن بانوان در خصوص برگزاری مسابقات دارد. به بانوان ورزشکار در این کشور اجازه داده نمی‌شود تا در مجامع عمومی لباس‌های ورزشی بپوشند. این بزرگترین مشکل عربستان برای اعلام آمادگی در خصوص پذیرفتن رقابت‌های بزرگ بین‌المللی است.فهد در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به این موضوع اشاره کرده که عربستان فقط می‌تواند میزبانی مردان را داشته باشد و بانوان می‌توانند به راحتی در کشور دیگری به عنوان مثال بحرین رقابت کنند.پیش از این توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در گفت‌وگویی به رقابت بدون تبعیض اشاره کرده بود و به عربستان نیز هشدار داده شد تا به بانوان اجازه حضور در مسابقات در المپیک داده شود. "رقابت آزادانه" شعار IOC برای برگزاری رقابت‌های المپیک است.منبع: فارس


ولایتی پس از دیدار با پوتین مطرح کرد:
فرستاده ویژه رئیس جمهور به مسکو اعلام کرد: همکاریهای منطقه ای ایران و روسیه در سوریه، پاسخ مثبت داده است و این می تواند الگوی مثبتی برای مناسبات دو کشور در سایر کشورهای حوزه نفوذ ایران در منطقه باشد.
به گزارش مشرق، علی‌اکبر ولایتی که به عنوان نماینده ویژه رئیس‌ جمهور اسلامی ایران پیام  دکتر حسن روحانی را تقدیم ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهوری روسیه کرد،گفت:  ایران در فعالیتهای میدانی به دولت و ملت سوریه کمک کرد و نیزدر تامین نیازمندیهای تسلیحاتی سوریه همکاری ایران و روسیه بسیار ثمر بخش بوده است.وی افزود: الگوی مثبت همکاریهای تهران و مسکو در سوریه می تواند نوید بخش همکاریهای سه جانبه و چندجانبه ایران و روسیه با سایر کشورهای حوزه نفوذ ایران از لبنان و سوریه تا عراق و یمن و آسیای مرکزی و قفقاز باشد.

موافقت با حضور کامل ایران در پیمان شانگهای

ولایتی با اشاره به نظر مثبت رئیس جمهور روسیه به تغییر عضویت ایران از ناظر به عضویت کامل در پیمان شانگهای تصریح کرد: روسیه با عضویت کامل ایران در پیمان شانگهای موافق است اما این امر نیاز به زمان دارد.وی با اشاره به گسترش همکاریهای بین المللی و هسته ای ایران و روسیه و اینکه در ماههای اخیر  روسیه تمایل بیشتری برای همکاری در1+5 از خود نشان داده است ،گفت: امیدواریم همکاریهای روسیه در زمینه مذاکرات هسته ای بیشتر شود.

حجم مبادلات ایران و روسیه در 2015 به 20 میلیارد دلار می‌رسد

ولایتی تصریح کرد: پیش بینی می کنیم در سال 2015 حجم مبادلات ایران و روسیه به رقم 20 میلیارد دلار برسد.وی با بیان اینکه افق همکاریهای دو کشور بسیار روشن است گفت: رئیس جمهوری روسیه اقای ولادیمیر پوتین در اینده به ایران سفر خواهد کرد.

عزم مسئولان عالی ایران و روسیه بر گسترش روابط استراتژیک دو کشور است

فرستاده ویژه رئیس جمهوری همچنین در جمع دیپلمات‌ها و مسئولان نهادهای ایرانی مستقر در روسیه در محل سفارت حضور یافت.علی‌اکبر ولایتی با تشکر از میزبانی دولت روسیه و هماهنگی مطلوب سفیر و همکاران سفارت، گزارش کوتاهی از ملاقات خود به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور اسلامی ایران ارائه کرد و گفت: عزم مسئولان عالی کشور گسترش و تعمیق هرچه بیشتر روابط استراتژیک ایران و روسیه است.فرستاده ویژه رئیس جمهور کشورمان به روسیه اضافه کرد: برخورد مثبت رئیس جمهور روسیه نشانه امکان بهره برداری از این فرصت است.وی بیان داشت: این ملاقات در دو بخش انجام شد؛ در بخش اول وزرای خارجه و انرژی روسیه حضور داشتند و در بخش دوم هم مباحث با حضور اینجانب و رئیس جمهور روسیه ادامه یافت.

پوتین از گسترش روابط در همینه زمینه‌ها استقبال کرد

ولایتی بر همین اساس تاکید کرد: موضوعات مهم منطقه‌ای، بین‌المللی و جهانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و آقای پوتین هم از گسترش روابط در همه زمینه‌ها استقبال کرد و بستر مناسبی فراهم شد تا با تلاش و برنامه‌ریزی دقیق، همکاری‌ها و تعاملات در سطوح مختلف ارتقاء یابد.

در ابتدای این دیدار که رحیم‌پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه، ملائک معاون مرکز بررسی‌های استراتژیک و سعید محمدی نیز حضور داشتند، سنائی سفیر ایران در مسکو ضمن خیرمقدم، نتایج ملاقات با رئیس جمهور روسیه را مهم تلقی کرده و بر ضرورت هرچه بیشتر در تعمیق و گسترش همکاری‌ها تاکید کرد.

ملاقات 1.5ساعته ولایتی با پوتین و ابلاغ پیام روحانی به وی

نماینده ویژه رئیس جمهور ایران چهارشنبه شب با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه و "الکساندر نواک" وزیر انرژی و "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه دیدار کرد.ولایتی به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور اسلامی ایران پیام حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی را تقدیم ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه کرد. در این دیدار که یک ساعت و نیم به طول انجامید درباره توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و گسترش روابط دوجانبه ایران و روسیه، تحولات منطقه‌ای و جهانی بحث و مذاکره شد.

ملاقات علی‌اکبر ولایتی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در دو بخش جداگانه برگزار شد. در بخش اول ولایتی با وزرای خارجه و انرژی روسیه دیدار کرد. سپس در بخش دوم ولایتی و پوتین به‌طور خصوصی و به‌مدت یک ساعت با یکدیگر ملاقات و گفتگو کردند.در جریان مذاکرات ولایتی و پوتین دو طرف توافق کردند برای ارتقای عضویت و جایگاه ایران در پیمان شانگهای تلاش کنند.

گفتگو درباره توسعه روابط دوجانبه و مذاکرات هسته‌ای

ارتقای روابط اقتصادی، گسترش حمل و نقل ریلی، صادرات محصولات اقتصادی از ایران به روسیه، همکاری‌های اقتصادی در زمینه آبزیان، ایجاد شش نیروگاه حرارتی در ایران از جمله برخی توافق‌های صورت گرفته است. دو طرف همچنین درباره مذاکرات 1+5 گفتگو کردند.محور مذاکرات بر روابط دوجانبه و همچنین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی تمرکز داشت."مهدی سنایی" سفیر ایران در روسیه و "ابراهیم رحیم‌پور" معاون وزیر امور خارجه ایران نیز در این نشست حضور داشتند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد