سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سردار الله دادی:
سرلشکر محمد علی جعفری در پیامی به مناسبت شهادت سردار سرتیپ پاسدار محمد علی‌الله دادی تاکید کرد: سپاه همان طور که در صحنه‌ی جنگ های گذشته لبنان و فلسطین نشان داده است، تا آخر پای فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
صهیونیست ها در گذشته ظهور خشم ما را دیده اند؛ منتظر صاعقه‌های ویرانگر ما باشید

سرلشکر محمد علی جعفری در پیامی به مناسبت شهادت سردار سرتیپ پاسدار محمد علی‌الله دادی تاکید کرد: سپاه همان طور که در صحنه‌ی جنگ های گذشته لبنان و فلسطین نشان داده است، تا آخر پای فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد.

به گزارش «انتخاب»، در پی شهادت سردار سرتیپ پاسدار محمد علی الله دادی در حمله بالگرد نظامی رژیم صهیونیستی به قنیطره سوریه، سردار سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیامی صادر کردند:

متن کامل پیام سرلشکر جعفری بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَی نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا.»

مجاهدان خستگی ناپذیر جبهه عظیم انقلاب اسلامی:

سلام علیکم

شهادت ابناء امت اسلام در قنیطره، نقطه آغاز دیگری را بر فروپاشی قریب الوقوع نظام سیاسی ظالم، منحوس و تروریسم رژیم صهیونیستی ایجاد نمود. ترکیب شهدای این واقعه نشان داد انقلاب اسلامی مرزهای جغرافیایی را پشت سر گذاشته و جبهه‌ی متحد اسلامی شکل گرفته است مجاهدان این جبهه در حال امتداد دادن انقلاب به درون سرزمین‌های خود در چارچوب آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی عمل می‌کنند.

از این رو دشمنان کینه توز اسلام ناب محمدی(ص) گمان می‌کنند با مقابله‌ی حقیرانه خود و از سر ذلت و خواری در یک جا با اهانت به ساحت پاک پیامبر مکرم اسلام و مقدسات مسلمانان و جای دیگر با ترور مجاهدان عرصه پر نفوذ انقلاب اسلامی می‌توانند مانع تحقق وعده های الهی شوند. امروز همه جوانان، در جهان اسلام "جهاد مغنیه‌اند" و همه پاسداران انقلاب اسلامی "الله دادی". این شهادت ها ثابت کرد که ما نباید از جهاد فاصله بگیریم؛ صهیونیست‌ها باید منتظر صاعقه‌های ویرانگر باشند آنها در گذشته ظهور خشم ما را دیده اند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همان طور که در صحنه‌ی جنگ‌های گذشته لبنان و فلسطین نشان داده است، تا آخر پای فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد و با استمرار و عمق بخشی به حمایت های خود از مبارزین و مجاهدین مسلمان منطقه، تا حذف کامل این جرثومه فساد از جغرافیای سیاسی منطقه از پا نخواهد نشست. یقینا این خون‌های نا به حق ریخته برجستگان و برگزیدگان امت اسلامی، وعده‌ی حضرت امام خمینی(ره)را در آزادی قدس شریف، به موعود خود نزدیکتر می‌نماید.

این شهادت و فداکاری مجاهدان جبهه عظیم انقلاب اسلامی-که بر پیشانی آن نام سردار سرتیپ پاسدار محمد علی الله دادی ورزمندگان حزب الله لبنان می‌درخشد- نثار حضرت زهرای مرضیه صدیقه الکبری(س) باشد و امیدواریم خداوند متعال به برکت دعای مادرانه این کوثر ملکوتی، دل‌های بازماندگان ایشان را تسلی خاطر بخشد و به همرزمانشان پیروزی و عزت عطا فرماید. انشاءالله.

سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی





وزرای دفاع ایران و روسیه طی دیدارهایی که امروز داشتند، بر سر مسئله سامانه دفاع موشکی S300 به توافق رسیدند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
پایان مناقشه S300 / توافق تهران و مسکو بر سر سامانه موشکی روسی

وزرای دفاع ایران و روسیه طی دیدارهایی که امروز داشتند، بر سر مسئله سامانه موشکی S300 به توافق رسیدند.

به گزارش «انتخاب»، سردار دهقان در دیدار با همتای روسی خود ضمن ابراز خرسندی و استقبال از سفر او به جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم همکاری، هم فکری و تعامل طرفین تاکید کرد و افزود: ایران و روسیه به عنوان دو همسایه که دارای دیدگاه های مشترک در قبال مسایل سیاسی منطقه‌ای و جهانی هستند، می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های خود ، الگویی از همکاری‌های مکمل دو کشور را به نمایش بگذارند.

وی گفت:ما معتقدیم شرایط کنونی برای گسترش و توسعه همکاری فرصت مغتنمی است تا با کمک یکدیگر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه " روسیه مقتدر و ایران مستقل دو رکن مهم ثبات منطقه ای و جهانی هستند " را جامه عمل بپوشانیم.

دهقان، با تبیین شرایط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با ایفای نقش مسئولانه خود در مبارزه با تروریسم و کمک به دولت ها و ملت های منطقه در دفاع از خود ادامه خواهد داد و در قبال تحکیم ثبات و امنیت منطقه مسئولانه عمل خواهد کرد .

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با محکومیت شدید جنایت اخیر رژیم صهیونیستی در جولان که منجر به شهادت گروهی از رزمندگان حزب الله لبنان گردید گفت : این جنایات که در تداوم اقدامات تروریستی و خونبار این رژیم در فلسطین ، لبنان ، سوریه ، عراق و حمایت های آشکار و پنهان آنان از تروریسم تکفیری صورت می‌گیرد و هدفی جز بر هم زدن امنیت منطقه و جهان را دنبال نمی‌کند ، پرونده ننگین و سنگین جنایات جنگی این رژیم را تکمیل کرد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که مسائل و مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل گردد گفت : دخالت طرف های دیگر در رویدادهای منطقه، ضمن پیچیده تر کردن شرایط ، بر تداوم و افزایش بحران نیز خواهد افزود .

وی تصریح کرد : بی تردید برای رسیدن به امنیت و آرامش پایدار در منطقه و جهان باید با عزمی جهانی ریشه های تروریسم ، خشونت و افراط گرایی را خشکاند.

دهقان گفت: با توجه به این‌که آمریکا و غرب سیاست فرسایش ظرفیت ها و زیرساخت های استراتژیک کشورهای مستقل را هدف گرفته اند ، ایران و روسیه می توانند با همکاری ، هم افزایی و فعال سازی ظرفیت های بالقوه راهبردی با مداخلات توسعه طلبانه و زیاده خواهی های آمریکا مقابله کنند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، اتحاد کشورهای منطقه برای مقابله با خطر تروریسم ، افراط گرایی و خشونت و ایجاد پیمان های منطقه ای برای مدیریت و مهار بحران های ناشی از این خطرات را ضروری دانست و افزود: تقویت ساختارهای سیاسی ، امنیتی ، اقتصادی منطقه‌ای نظیر سازمان شانگهای و ایجاد برخی ساختارهای جدید امنیتی در منطقه می تواند زمینه غلبه بر این مشکلات و بحران ها را فراهم کند .

دهقان در پایان با تاکید مجدد بر تقویت و گسترش مناسبات دفاعی - نظامی میان ایران و روسیه ، آمادگی کشورمان برای بسط و توسعه هر چه بیشتر این روابط اعلام کرد.

در این دیدار ارتشبد سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه نیز با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران ، بر گسترش روابط همه جانبه و بلند مدت میان دو کشور تاکید کرد.

وی با قدردانی و استقبال از رویکرد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با روسیه ، گسترش و تعمیق روابط دفاعی و فنی با ایران را فاکتور بسیار مهمی در تامین امنیت و ثبات منطقه ای و جهانی دانست .

وزیر دفاع روسیه با بیان این که ما دارای چالش و تهدید های مشترکی هستیم ، تصریح کرد : ایران و روسیه می توانند با هنکاری و مساعی دو طرف با این چالش ها و تهدیدات مقابله کنند .

ارتشبد سرگئی شویگو در ادامه افزود : ما ارزش زیادی برای اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر قائل هستیم و خواستار و همکاری مشترک در این زمینه می باشیم .

وزیر دفاع روسیه با اشاره به اهمیت موافقت نامه ای که در این سفر به امضا می رسد اظهار امیدواری کرد : با امضای این توافق نامه همکاری های دفاعی – نظامی ایران وروسیه بیش از پیش ارتقاء و گسترش یابد .

وی با تجلیل از نقش امنیتی جمهوری اسلامی ایران گفت : ایران یک کشور کلیدی در تامین امنیت منطقه است و اگر کسی این حقیقت را درک نکند گمراه خواهد شد.

ارتشبد سرگئی شویگو ، با اشاره به رویکرد سازنده جمهوری اسلامی ایران در اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود گفت : روسیه همواره از این رویکرد سازنده حمایت کرده و می کند .

طرفین در دیدار با توجه به اراده دو کشور در ارتقای روابط دفاعی برای حل و فصل مشکل s 300 توافق کردند . 





حیدر العبادی، نخست وزیر عراق:
ایران از هفته اول حمله داعش یک پل هوایی برای انتقال اسلحه به عراق، منطقه کردستان و بغداد ایجاد کرد / شکی ندارم که ایرانی ها صادقانه از عراق حمایت می‌کنند / این امکان وجود داشت که داعش در مناطقی از ایران ناامنی ایجاد کند/ ورود هواپیماهای ایرانی به عراق برای شناسایی بوده/ اوباما به دستیابی به توافق با ایران، تمایل بسیار دارد / اگر سردار سلیمانی زخمی می شد، خبرش به من می رسید / برادران ایرانی حملات هوایی آمریکا را تهدید می دانند / از ایران و آمریکا خواستم که در عراق با یکدیگر برخورد نداشته باشند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
سردار سلیمانی به عراق رفت و آمد دارد، این را همه می دانند / اگر او زخمی می شد، خبرش به من می رسید / از ایران و آمریکا خواستم که در عراق با یکدیگر برخورد نداشته باشند / ایران نگران جنگ مجدد با عراق است / دشمنی ایران و آمریکا نمی‌تواند با پیاده روی به دوستی تبدیل شود / برادران ایرانی حملات هوایی آمریکا را تهدید می دانند

نخست وزیر عراق گفت در کمک به این کشور برای مقابله با داعش، ایران پیشتاز بوده است.

به گزارش «انتخاب«، حیدر العبادی نخست وزیر عراق در گفتگو با روزنامه الحیات در پاسخ به این سوال که آمریکا و ایران، کدامیک اول به عراق در برابر داعش کمک کردند، گفت: از نظر زمانی، ایران پیشتاز بود. این کشور از هفته اول یک پل هوایی برای انتقال اسلحه به عراق، منطقه کردستان و بغداد ایجاد کرد و این مسئله پنهان نبود. باید صراحتا بگویم، که عراق و ایران در جنگ با داعش منافع مشترکی دارند. من شکی ندارم که ایرانی ها صادقانه از عراق حمایت می‌کنند زیرا تهدید داعش فراتر از عراق رفته است و برای ایران نیز خطری واقعی به شمار می‌رود. اگر این گروه می‌توانست به مرزهای ایران برسد، این امکان وجود داشت که در مناطقی از ایران ناامنی ایجاد کند. دخالت سریع ایران برای کمک به عراق، مسئله ای راهبردی بود و حتی در آغاز درباره اینکه چگونه پول سلاح ایران به این کشور داده شود، تفاهمی صورت نگرفت.

الحیات پرسید: آیا هواپیماهای ایرانی در بمباران در عراق حضور داشتند؟

العبادی پاسخ داد: بر اساس اطلاعاتی که در دست دارم، هواپیماهای ایران سه بار وارد حریم عراق شدند‌ بار اول در ماه اوت و دو بار نیز در ماه نوامبر. ورود هواپیماهای ایرانی به حریم عراق برای فعالیت های شناسایی بوده است. اما عملیات بمبارانی توسط ایران، ثبت نشده است. بعد از جنجال رسانه ای درباره اینکه ایران برخی مناطق را بمباران کرده است از نیروی هوایی عراق خواستم گزارشی در این خصوص ارائه دهد، اما هیچگونه عملیات بمباران ثبت نشده بود. بعد از آخرین باری که هواپیماهای ایرانی وارد حریم عراق شدند، رسما به ایران در این خصوص اعتراض کردیم. ما از ایران نخواسته بودیم با سلاح هوایی، برای هدف قرار دادن برخی مواضع، دخالت کند.

الحیات پرسید: برخی می‌گویند هواپیماهای آمریکا در حریم عراق حضور دارند و قاسم سلیمانی در خاک این کشور، واقعیت چیست؟

نخست وزیر عراق پاسخ داد: حضور مشاوران و مربیان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، استرالیایی و آلمانی در عراق بر هیچ کس پوشیده نیست، مشاوران ایرانی نیز در عراق حضور دارند. ما امروز به صورت گسترده با امارات و اردن نیز همکاری می‌کنیم. اردنی ها، همه توانایی های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی را در اختیار عراق قرار دادند و پیشنهاد کردند با بمباران برخی مواضع (داعش) درعراق، در جنگ با این گروه حضور داشته باشند، اما تا این لحظه از هیچ کشور همسایه ای درباره بمباران هوایی کمک نخواستیم و قطعا از هیچ کشوری نیز نخواستیم در عراق دخالت زمینی کند.

الحیات پرسید: اما نیروهای زمینی ایران در عراق حضور دارند؛ زیرا برخی از این نیروها در عراق کشته شدند؟

العبادی پاسخ داد: آنها مبارز نیستند. هیچ مبارز بیگانه در عراق وجود ندارد. مشاوران ایرانی در عراق هستند که برخی از آنها در حملات خمپاره ای به خصوص در سامرا کشته شدند.

الحیات پرسید: برخی روزنامه ها نوشتند، قاسم سلیمانی در درگیری های سامرا زخمی شده است، آیا این خبر درست است؟

نخست وزیر عراق پاسخ داد: این خبر را در رسانه ها شنیدم. اما فکر می‌کنم طرف ایرانی آن را تکذیب کرد. علاوه بر این در حال حاضرعملیات نظامی در سامرا نداریم و آخرین عملیات دو هفته پیش بود. من تکذیب نمی کنم که سلیمانی به عراق رفت و آمد ندارد. همه این را می دانند. ایران در زمینه همکاری امنیتی به عراق خدمات می‌دهد و ما از این مسئله استقبال می کنیم. اگر این خبر درست بود، از طریق نیروهای امنیتی به من می‌رسید.

الحیات پرسید: آیا واقعا مشکلی به نام: اداره امور عراق توسط ایران وجود دارد؟

العبادی گفت: در این خصوص صراحتا می‌گویم، روابط ما با ایران، به دلایل مختلف قوی است. اول، به سبب مسائل جغرافیایی زیرا ما بیشترین مرزها را با ایران داریم و عامل دیگر، مسئله ساکنان است. تراکم جمعیت عراق در شرق و در مرزهای ایران بیشتر است و با گذشت سالها این مسئله ارتباط فرهنگی نیز ایجاد کرده است علاوه بر این امنیت عراق نیز با امنیت ملی ایران ارتباط دارد. ایرانیها هنوز نگران هستند اوضاع عراق به سمتی برود که به جنگ با این کشور منجر شود. همانطور که می دانیم، اگر حمایت کشورهای عربی و غربی نبود، صدام حسین نمی‌توانست به جنگ با ایران ادامه دهد. ایران هنوز از تکرار این مسئله نگران است به همین سبب شاید موضع ایرانی ها با موضع عراق درباره ائتلاف بین المللی بر ضد داعش متفاوت است.

الحیات پرسید: آیا در این خصوص با ایران اختلاف دارید؟

العبادی پاسخ داد: بله. روابط ما با آمریکا و کشورهای غربی، قوی است و در زمینه حملات هوایی و آموزش، برنامه ریزی هایی در سطح عالی صورت می‌گیرد و ایرانی ها این مسئله را تهدیدی برای خود می دانند. به همین سبب به برادران خود در ایران گفتیم این مسئله حق آنها نیست، بلکه حق طبیعی ماست و به مسئله داخلی عراق است. ما اجازه نمی‌دهیم در زمانی که ائتلاف بین المللی بر ضد داعش در عراق فعالیت می‌کند، از خاک این کشور بر ضد ایران یا کشورهای همسایه استفاده کند. این مسئله کاملا مشخص است. با وجود اختلاف ائتلاف بین المللی با نظام سوریه، این ائتلاف بر ضد نظام سوریه نیز نیست. به عقیده من، با وجود روابط قوی که با ایران داریم، به این کشور اجازه دخالت در امور خود را نمی‌دهیم. هم ایرانی ها و هم ما منافعی داریم. بین آمیختگی منافع و دخالت در امور عراق، تفاوت وجود دارد.

الحیات پرسید: آیا پیش بینی می‌کنید، تفاهمی بین ایران و آمریکا صورت گیرد؟

العبادی گفت: این مسئله خارج از حاکمیت عراق قرار دارد، اما آنچه برای ما اهمیت دارد این است که دو کشور در مبارزه با داعش به عراق کمک می‌کنند و نمی خواهند در عراق با هم برخورد داشته باشند.

الحیات پرسید: پس شما «تانگو» ی آمریکا و ایران را در عراق تشویق هم می‌کنید؟

نخست وزیرعراق پاسخ داد: منافع ما اقتضا می‌کند این کار را انجام دهیم. من با اوباما و مقامات ایران صحبت کردم و موضع خود را صریحا گفتم. ما با دو طرف منافع داریم و از آنها خواهش، و نه فقط درخواست، کردیم که اگر در حمایت از عراق جدی هستند، با یکدیگر در این کشور برخورد نداشته باشند و تا این لحظه نیز برخوردی نداشتند. ما گفتیم که می‌توانیم به تنهایی با داعش مقابله کنیم، از کمک های شما استقبال می‌کنیم اما نمی خواهیم وارد مشکلی جدید شویم و عراق به صحنه درگیری ها تبدیل شود.

الحیات پرسید: وقتی دیدید وزیران خارجه ایران و آمریکا مانند دو دوست در کنار هم راه می‌روند و پیاده روی می کنند، چه احساسی داشتید؟

العبادی ضمن خنده ای پاسخ داد: به عقیده من، دشمنی نمی‌تواند به صورت ناگهانی به دوستی تبدیل شود. بدون شک نقاط اشتراک بسیاری بین دو طرف وجود دارد، می‌توانیم بگوییم که وجود داعش، بسیاری از موازنه ها را تغییر داد.

الحیات پرسید: آیا شما احساس می‌کنید گزینه اوباما، دستیابی به راه حل با ایران است؟

نخست وزیر عراق پاسخ داد: من در این خصوص اطلاعات دارم و احساس نمی‌کنم. اوباما، به دستیابی به توافق با ایران، تمایل بسیار دارد. آمریکایی ها درباره مسائل بسیاری که به ایران مربوط می‌شود، نگران هستند. مسائل دو طرف، خارج از موضوع عراق قرار دارد. از جمله مسائل منطقه ای و هسته ای. اما من دیدم که آمریکا جدا تمایل دارد با ایران به راه حل برسد. مسئله عجیب این است که این تمایل را در طرف ایرانی نیز مشاهده کردم. این مسئله سه یا چهار ماه پیش وجود داشت. اما دو طرف تردیدهایی داشتند که هنوز نیز وجود دارد. اکنون ایرانی ها می‌دانند که آمریکا در دستیابی به توافق جدی است. باید فضایی از اعتماد به وجود آید تا این توافق حاصل شود. اما به عقیده من، توافق آسان نیست و پیچیدگی هایی در این خصوص وجود دارد.

الحیات پرسید: وقتی اصطلاح هلال شیعی را می شنوید، چه احساسی می‌کنید؟

العبادی گفت: این مسئله بخشی از بسیج فرقه ای در منطقه است. در منطقه درگیری فرقه ای وجود دارد، درگیری سوریه نیز یک درگیری منطقه ای است. گاهی اوقات با این دید به مسئله مذکور نگریسته می‌شود که ساخته و پرداخته ایران است، این تصور خطرناک است و شاخصی برای ایران هراسی در منطقه است. این تصور درباره عراق نیز وجود دارد زیرا اکثریت شیعه هستند.

الحیات پرسید: آیا برخی هستند که شیعیان عرب را وابسته به ایران بدانند؟

العبادی پاسخ داد: این مسئله، نتیجه کشمکش فرقه ای در منطقه است. شاید احساس کنیم که طرحی وجود دارد که منطقه وارد درگیری های مختلف دینی، ملی و فرقه ای شود به همین سبب اولویت ما از بین بردن تنش های فرقه ای است. 





حجت الاسلام و المسلمین هادی سروش
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وجود عناصر و گروه های منحوسی مانند طالبان، القاعده، داعش از یک سوی و دولتهای قوم گرائی مانند آل سعود و آل خلیفه از سوی دیگر و نیز رفتار ناشایست و افراطی برخی حاکمان و طرفداران تندروی آنان در برخی از کشورهای اسلامی که باعث انفجار یک به یک اعتقادات برخی «جوانان» و دلزدگی آنان از «دولت اسلامی» شده، چه نیازی برای دشمنان به توطئه «اهانت به سول مکرّم اسلام» است؟

در برخورد با اهداف عالیه دین اسلام توسط دشمنان دو نقطه می تواند مورد هجمه و حمله قرار گیرد یکی اسلام و دیگری مسلمین.

به نظر می رسد توطئه فعلی حمله مستقیم به «اسلام» بوده و جلوگیری از پیشرفت سریع آن، که این هدف چه بسا با حمله به «مسلمین» محقق نشود چون اگر اسلام باشد و مسلمین مورد هجمه باشد اسلام به دفاع از مسلمین می آید ولی اگر اسلام مورد هجمه قرار گیرد مسلمین با شرائط خاص و دشواری می توانند به دفاع اقدام کنند.

به این جمله سیدجمال الدین اسدآبادی دقت کنید: «همواره اسلام مسلمین را نجات داده و نه بالعکس» و «اسلام همواره در حال پیشرفت است بر خلاف مسلمین». (ر.ک:یادداشتهای استادمطهری 2/360)

با توجه این تحلیل، دشمن برای رسیدن به مقاصد شوم خود اسلام را نشانه گرفته­است.

اسلام و پیامبر آن اتحاد وجودی و یگانگی در هویت دارند بطوریکه اگر پیشرفت اسلام در موقعیتی ایجاد شود( که قطعاً طبق گزارش های مختلف این چنین است)،قطعاً پیشرو بودن رسول معظم اسلام(ص) انکار ناپذیر خواهد بود.

از این رهگذر است که دشمن خط اول مقابله خود را در ستیز با آن رسول اعظم (ص) قرار می دهد.

حال، اهمیت از آن این حقیقت است که عامل پیشرفت و پیشرو بودن پیامبر اسلام (ص) چیست؟ این سوال ذهن و چشم کاوشگران حق و حقیقت را در تمام جهان و در میان همه ادیان بخود جلب کرده است.

والبته همین سوال از زاویه درون جوامع اسلامی نیز مطرح است که آیا مدعیان اسلام و حاکمیت اسلامی در سراسر جهان توانسته­اندآن عامل سعادت و پیشرفت را به دولت و ملت خود منتقل سازند؟

آنچه پیشرفت جدی اسلام و پیامبر اسلام را بدنبال داشته آموزه های حضرت رسول (ص) است، در حالی که به اعتراف صریح علامه طباطبائی «ما مسلمین نتوانسته­ایم از این نعمت بی بدیل استفاده کنیم»(المیزان 4/130)

آموزه های آن حضرت همان اصول جدی اسلام در بخش اجتماع و سیاست و اخلاق است و آموزه هائی است که اگر در جوامع مورد اعتناء قرار گیرد قطعاً «یدخلون فی دین الله افواجاً» محقق شود و اگر روزی جامعه اسلامی محکوم به «یخرجون من دین الله افواجاَ» شود بدون شک عامل آن دوری از آن آموزه ها ومبانی نورانی آن حضرت است.

آموزه­ی اول: منادی آزادی

قرآن از اولین برنامه­ی اسلام بعد از حلال و حرام الهی، متذکر «آزادی» می شود، حامیان و پیروان رسول رحمت (ص) آن باز هستند که از نعمت آزادی، بهره مند شده­اند.

«یضع عنه اصرهم و الاغلال التی کانت علیهم» (اعراف / 157)

با یک نگاه عادی هم می توان یافت که شریعت نبوی به گونه­ای حق آزادی انسانها را تثبیت نموده که در شریعت موسوی و عیسوی نظیر آن دیده نمی شود و این حقیقت مورد اعتراف اهل تورات و انجیل قرار دارد. (ر.ک: المیزان 8/281)

این آزادی، نوید بخش حرکت توسعه یافته­ی تکامل انسان در تمام زوایای روحی معنوی تا زوایای مهم سیاسی و اجتماعی را در بر گرفته است.

در این راستا بیان حضرت امیر (ع) به فرزندش را می بینیم که می فرماید:

«لا تکن عبد غیرک قد جعلک الله حراً»

(نهج /نامه 33)

و شاگر همان مکتب یعنی علامه طباطبائی تصریح می کند:

«فقدان آزادی در یک جامعه مساوی است با رکود و توقف و خالی بودن از هر گونه تحول و تکامل». (المیزان 4/118)

همانطوری که دیروز رسول خاتم (ص) منادی آزادی از طوق بندگی ابوسفیان ها و ابوجهل ها بود امروز نیز منادی آزادی از طوق بندگی هر استعمارگر و مستبدی است، و لو از نوع دینی آن، چرا که او به انسانیت تعلیم فرمود:

«اکرم نفسک عن کل دینه»یعنی «شأن خود را لایق زبونی و پستی ندان».

این آموزه مهم آن رسول بزرگوار بقدری روشن است که ویل دورانت به صراحت اعتراف کرده:

«هیچ دینی مانند اسلام پیروان خود را به روح قوّت و تعالی دعوت نکرده است».

خوب واضح است که خائنین به انسان و انسانیت و نیز دین و دیانت وجود چنین پیامبری را بر نمی تابند چرا که او آمدواسارت معنوی (خرافه، تحجر و تعصب) و اسارت اجتماعی (استعمار و استبداد) و اسارت حیوانی (هواهای نفسانی از قبیل غضب و شهوت) را به زنجیر کشید و برخی را تعطیل و برخی دیگر محدود نمود.

جالب توجه اینجاست که خود آن بزرگوار با همه برتری هایش و حقوقی که به گردن بشریت دارد امّا اجازه محدود کردن انسان ها را نداشت و به او ندادند:

«لست علیهم بمصیطر» (غاشیه / 22)

آموزه­ی دوم: منادی مبارزه با زیاد خواهی و ظلم

رسول خدا (ص) از روز اول ظهور اسلام خواب آرام ظالمان که همان سودجویان و قدرت طلبان جامعه بودند را پریشان کرد و درست به همین علت از همان روز تا امروز مورد بعض شدید خشن ترین چهره های استکباری و استبدادی یعنی «اصحاب قدرت و ثروت» قرار گرفت.

او آمد و با شفافیت و جدّیت «تمرکز قدرت و ثروت در یک یا چند نقطه» را مورد نقد فکری و عملی قرار داد و به صراحت اعلام فرمود پاکی روحی یک ملت در این است که بتواند به راحتی حق خود را از غاصبان بستاند:

«لن تقدّس امة لا یؤخذ للضعیف فیها حقه من القوی غیر متعتع ...» (تحف العقول / 142)

و وقتی حضرت علی (ع) این جملات را به مالک اشتر مرقوم می نماید متذکر می شود که این جلمه را پیامبر (ص) در موارد مختلف مکررا تعلیم فرمود. (ر.ک: نهج البلاغه نامه /53)

راز و رمز این نکته سنجی پیامبر این است که اگر او خدای نخواسته مدافع حقوق یک طبقه خصوصاً «حاکمان» باشد روح اسلام طلبی و اسلام خواهی در میان بشریت رخ بر می بندد و زمینه «یخرجون من دین الله افواجاً»صورت میپذیرد.(ر.ک: یادداشتهای استاد مطهری 4/233)

لذا کتاب شریف او، قرآن کریم به رساترین عبارت و بدون هیچ تقیید یا تخصیصی (موضوعی یا حکمی، زمانی یا مکانی) اجازه بلند کردن صدای مظلومان بر سر ظالمان را نه تنها تجویز فرمود بلکه بعنوان یک امر مرغوب و محبوب خدای متعال معرفی فرمود:

«لا یحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم» (نساء / 148)

آموزه­ی سوم: توجه وترویج روحیه عواطف عالیه انسانی

آموزه­ی دیگر آن پیامبر بزرگوار که خوشایند مستکبران، مستبدان عالم قرار نگرفت ترویج روحیه بلندی عواطف انسانی است چرا که با فقدان چنین روحیه هیچ گاه جامعه تحت سلطه، مورد دفاع از طرف هم نوعانش قرار نمی گیرد و زمینه­ای آرام را برای ظالمین مهیا می کند که بر روش شیطانی خود تمرکز بیشتری پیدا کنند.

رسول معظم اسلام با عنایت به نکته بالا و نیز اینکه نباید یک مؤمنی در رنج از هر نوع آن (رنج مادی و فقدان امکانات دنیوی، رنج استبداد و ظلم ...) قرار گرفته باشد، به مسلمین گوشزد میفرمایدیک مسلمان همواره در فکر و اندیشه دیگر مسلمانان خواهد بود ، بدین گونه،یک مسلمان بایداول هر صبح پیوسته با چشمی بسیار پر قدرت و ریزبین و تیزبین همه سطح جهان اسلام را نظاره کنی که مبادا مسلمانی در رنج مادی، سیاسی، اجتماعی، خانوادگی یا معنوی باشد و شما بی خیال از کنار آن عبور کنی که در آن صورت قطعاً مسلمان نخواهی بود:

«من لم یهتمّ بأمور المسلمین فلیس بمسلم» (کافی 2/164)

با این درس بزرگ از سوی رسول الله(ص) تک تک مسلمین از هر نقطه ی جهان همه ی نیروی خود را برای دفاع از مسلمان مظلومی در نقطه دیگر هزینه میکند ، این یعنی سیطره دنیای اسلام در عالم خاکی.

بیان زیبای علامه طباطبائی را ملاحظه فرمائید که چگونه این آموزه­ی پیامبر اسلام را «فطری» می داند:

«جامعه بمنزله یک انسان بزرگ است و هر یک از افراد مانند عضوی از اعضای این انسان بزرگ است که هر یک از اعضای بدن انسان کاری مخصوص به خود دارد امّا در ضمن منافع اعضای دیگر را نیز تأمین می کند و در شعاع زندگی دیگران به زندگی خود ادامه می دهد ... از حقوق دیگران دفاع می کند تا حقوق خودش از بین نرود و ما این حقیقت را با فطرت خدادادی خود می فهمیم ودین مقدس اسلام بر این فطرت استوار است» (تعالیم اسلام / 222)

با این استدلال و تبیین زیبا، حق با استاد مطهری است که صراحتاً «ارزش عواطف انسانی را از آزادی بالاتر می داند». (ر.ک: یادداشتها 1/62)

آیا استکبار توان یک لحظه پذیرش چنین پیامبر و چنین آموزه­هایی را دارد؟

اینجاست که سیل اتهامات و اهانت ها را بر علیه شخص اول عالم بشریت براه انداخته تا شاید بتواند چهره محبوب و مقبول او و آموزه های آزادی بخش و شخصیت آفرین او را زیر انبوه سیل و کف مخفی کند امّا حاشا و کلّا !!

«یریدون ان یطفوا نور الله بافواهم و الله متم نوره»با این همه قلع و قمع، اهانت به پیامبر اسلام (ص) چرا؟

والسلام

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد