سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



آصفری یادآورشد: ایران و پاکستان قصد دارند برای اجرای این توافقنامه یک حلقه امنیتی مستحکم تشکیل دهند. 2 طرف علاوه بر آن توافق کردند که با یک تاکتیک راهبردی – امنیتی برای از بین بردن گروهکهای تروریستی در مرز مشترک ایران و پاکستان وارد عمل شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با بیان اینکه توافقنامه امنیتی بین ایران و پاکستان امضاء شده است افزود: بر این اساس ایران مجوز ورود نظامی به خاک پاکستان را برای برخورد با اشرار دارد.

یک نماینده: ایران مجوز ورود نظامی به خاک پاکستان دارد

محمد حسن آصفری در گفت‌ و گو با میزان، درباره بیتوته کردن گروهک های  تروریستی در خاک پاکستان و ورود به مرزهای ایران برای ایجاد شرارت، اظهار کرد: با توجه به اینکه تروریست‌ها پس از اقدامات تروریستی به سادگی به خاک پاکستان فرارمی‌کند، ایجاد یک حلقه امنیتی می‌تواند برای از بین بردن تروریست‌ها راهگشا باشد.

وی با تاکید بر اینکه ارتش پاکستان توانایی لازم برای برخورد با گروهک‌های تروریستی را ندارد، ادامه داد: دولت پاکستان نسبت حوادث تروریستی اخیرا پیش آمده اظهار تاسف کرد و به همین علت مقامات دو کشور تلاش کردند با تصویب موافقتنامه‌ همکاری امنیتی بین ایران و پاکستان و با اقدامات نظامی کارآمد مرزهای ایران و پاکستان از اشرار خالی کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت پاکستان در این توافقنامه یک سری تعهدات امنیتی را برعهده می‌گیرد که باید به آن ها پایبند باشد، عنوان کرد: ایران و پاکستان یک توافقنامه استراتژیک راهبردی را با هدف افزایش همکاری‌های ضد تروریستی امضا کرده اند.

آصفری یادآورشد: ایران و پاکستان قصد دارند برای اجرای این توافقنامه یک حلقه امنیتی مستحکم تشکیل دهند. 2 طرف علاوه بر آن توافق کردند که با یک تاکتیک راهبردی – امنیتی برای از بین بردن گروهکهای تروریستی در مرز مشترک ایران و پاکستان وارد عمل شوند.

دور جدید مذاکرات ایران و شش کشور پس از تمدید هفت ماه و هفت روزه توافقنامه ژنو امروز ساعت ۱۱ به وقت محلی در ژنو و در سطح معاونان برگزار شد.
نشست ایران و ۱+۵ در ژنو بعد از دو ساعت پایان یافت و تیم مذاکره کننده ایرانی قرار است با هیأت‌های چین و روسیه به صورت دوجانبه و با سه کشور اروپایی به صورت چهارجانبه به رایزنی بپردازد.

به گزارش فارس، نشست عمومی ایران و 1+5 در ژنو بعد از دو ساعت پایان یافت و تیم مذاکره کننده ایرانی قرار است با هیأت‌های چین و روسیه به صورت دوجانبه و با سه کشور اروپایی به صورت چهارجانبه به رایزنی بپردازد.

دور جدید مذاکرات ایران و شش کشور پس از تمدید هفت ماه و هفت روزه توافقنامه ژنو امروز ساعت ۱۱ به وقت محلی در ژنو و در سطح معاونان برگزار شد.

تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست سید عباس عراقچی بامداد دوشنبه به منظور شرکت در این مذاکرات و انجام رایزنی‌ها در راستای حصول توافق جامع راهی ژنو شد. طی ۲ روز گذشته (دوشنبه و سه‌شنبه ۲۴ و ۲۵ آذر ماه) تیم مذاکره کننده ایرانی با هیأت آمریکایی طی سه دور و جمعا ۱۲ ساعت در سطح معاونان و کارشناسان به گفت‌وگو پرداخت و آنگونه که سید عباس عراقچی اعلام کرد مذاکرات مفصلی درباره همه موضوعات انجام شد.

تیم مذاکره کننده ایرانی همچنین در ادامه رایزنی‌ها با هیأت‌های ۱+۵ شب گذشته به مدت ۲ ساعت با هیأت فرانسوی به ریاست نیکلای دوریویر به گفت‌وگو پرداخت.

هیأت مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان ساعت ۱۴ امروز به وقت محلی با روسیه به صورت دوجانبه گفت وگو می‌کند و پس از آن در ساعت ۱۵ با هیأت مذاکره کننده چین به رایزنی خواهد پرداخت.

تیم مذاکره کننده ایرانی همچنین قرار است ساعت ۱۶ به وقت محلی با سه کشور اروپایی به صورت چهارجانبه به گفت‌وگو بپردازد.

به احتمال زیاد این رایزنی‌ها امروز در ژنو پایان می‌پذیرد.

ایران و شش کشور در سوم آذر ماه سالجاری و پس از آنکه بعد از بعد از ۱۰ دور رایزنی در خصوص توافق جامع به این نتیجه رسیدند که حصول توافق جامع به دلیل اختلافات و از جمله کمبود وقت امکانپذیر نیست، توافقنامه ژنو را برای هفت ماه و هفت روز دیگر تمدید و البته تأکید کردند که تا قبل از چهار ماه آینده برای رسیدن به توافق تلاش کنند.

در بیانیه‌ای که در پایان دهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای در وین توسط ظریف و کاترین اشتون قرائت شد، آمده است:«ما و وزرای خارجه کشورهای 1+5، توافق کرده‌ایم که تلاش‌های دیپلماتیک خود را ادامه دهیم. تصمیم گرفته‌ایم که مفاد برنامه اقدام مشترک را تا نهم تیر ماه سال 1394 تمدید کنیم تا امکان مذاکرات بیشتر فراهم شود.
ما قصد داریم که با استفاده از شتاب ایجاد شده کنونی، مذاکرات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداکثر طی چهار ماه نهایی کنیم و در صورت ضرورت از زمان باقی‌مانده تا نهم تیر ماه به منظور نهایی کردن هرگونه تعهدات کار فنی و یا نگارشی احتمالی باقی مانده استفاده کنیم.
ایران و کشورهای 1+5 مجدداً تاکید می‌کنند که کماکان تعهدات خود در برنامه اقدام مشترک را به صورت موثر و به موقع اجرا خواهند کرد.»



صادرات نفت منبع اصلی درآمد و بودجه روسیه و ایران است. با کاهش قیمت نفت، این دو کشور با کسری بودجه شدیدی روبه رو می شوند.
قیمت نفت برنت به زیر 60 دلار رسید.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت به قیمت 59.39 دلار یعنی کمترین میزان در 5.5 سال اخیر رسید.

در چند هفته اخیر قیمت هر بشکه نفت برنت حدود 20 دلار کاهش یافت.

نفت برنت (دریای شمال) یکی از مرغوب ترین نفت های جهان است و قیمت آن معمولا به عنوان قیمت معیار نفت های جهان شناخته می شود.

کاهش قیمت نفت پس از تصمیم اخیر اوپک برای حفظ سطح تولید کنونی، شتاب بیشتری گرفت.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست اخیر خود تصمیم گرفت میزان فعلی تولید این سازمان را حفظ کند.

چرا قیمت نفت همچنان کاهش می یابد؟

هم اکنون بخشی از اعضای اوپک و در راس آنها عربستان سعودی، بیش از میزان تقاضای بازار، نفت تولید می کنند. عربستان سعودی همچنین اقدام به تخفیف در قیمت نفت صادراتی اش کرده است. 

افزایش تولید عربستان سعودی باعث کاهش قیمت نفت در ماه های اخیر شده است.
در واکنش به کاهش قیمت نفت، اعضای اوپک توافق کردند تولید خود را کاهش ندهند.

روسیه بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت خارج از اوپک هم اعلام کرده است قصد کاهش تولید ندارد.

عربستان سعودی گفته است برای خارج کردن نفت شنی از بازار دست به افزایش تولید با هدف کاهش قیمت ها دست زده است.

نفت شنی به نفت بسیار سنگین گفته می شود که هزینه تولید آن بسیار بالاست. عربستان سعودی معتقد است با کاهش قیمت نفت، تولید این نفت کاهش می یابد و نفت شنی از بازار نفت خارج می شود.

تولید نفت شنی معمولا در قیمت حدود 80 تا 100 دلار برای هر بشکه اقتصادی است.

تحلیلگران می گویند علاوه بر این، عر بستان سعودی قصد ضربه زدن به ایران و روسیه را دارد.

صادرات نفت منبع اصلی درآمد و بودجه روسیه و ایران است. با کاهش قیمت نفت، این دو کشور با کسری بودجه شدیدی روبه رو می شوند.

عربستان سعودی بزرگترین تولیدکننده نفت خام اوپک است. این کشور با تولید روزانه 9.5 میلیون بشکه نفت خام، حدود یک نهم نفت جهان و یک سوم نفت اوپک را تولید می کند.

اوپک نیز با تولید نزدیک به 30 میلیون بشکه نفت خام در روز، یک سوم نفت جهان را تولید می کند.

علاوه بر این با کاهش قیمت نفت، تاثیر تحریم ها بر روسیه شدیدتر می شود. تحلیلگران معتقدند کاهش قیمت نفت در کنار تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا یکی از عوامل سقوط حدود 40 درصدی ارزش روبل روسیه در برابر دلار از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون است.

یکی دیگر از عوامل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، انتشار پیش بینی های جدید آژانس بین المللی انرژی است که حکایت از تداوم قیمت پایین نفت در دو سال آینده دارد.

انتشار این پیش بینی ها هم به نوبه خود باعث کاهش قیمت فعلی نفت خام در بازارهای جهانی می شود.

اشاره به این نکته هم حائز اهمیت است که هم اکنون و در فصل زمستان، قیمت های نفت به این میزان کاهش یافته است و در صورت تدوم تولید بیش از نیاز در بازار نفت و عبور از زمستان و ورود به بهار و تابستان، میزان مصرف نفت از رقم کنونی نیز کمتر خواهد شد و در نتیجه قیمت نفت بازهم کمتر می شود.

قیمت نفت خام آمریکا هم با کاهش 1.12 دلاری به 54.81 دلار برای هر بشکه رسید. این کمترین قیمت برای نفت خام آمریکا از سال 2009 تاکنون است.
کاهش رشد اقتصادی در اقتصادهای قوی نیز از دیگر دلایل مطرح شده برای کاهش قیمت نفت است.
وقتی رشد اقتصادی کشورهای دارای اقتصادهای بزرگ، کُند شود به تبع آن مصرف نفت خام کم می شود و زمینه ای برای افزایش عرضه در مقابل کاهش تولید و کاهش قیمت نفت فراهم می شود. 




اشتباهات راهبردی جریان اخوان به‌پای ملت مبارز مصر نوشته شد و اسلام‌گرایان مصر نه تنها در دوران مرسی نتوانستند رشد کنند بلکه در بخشی سرکوب و به حاشیه رفتند و جریان مقاومت دچار مشکلات فراوان گردید. تا جایی که بحران سوریه بخشی از آن بوده است. درواقع این مشکلات به همراه نفوذ سکولارهای طرفدار مبارک سرانجام به سود آمریکا و حامیان آن در منطقه گردید و توانست مسیر اصلی انقلاب را منحرف سازد.
به گزارش مشرق، انحراف در مسیر بیداری اسلامی ملت مصر رویکردی بود که استکبار توانست با یک راهبرد هدفمند و فرصت سوزی و استفاده از آسیب‌های پس از بیداری اسلامی در مصر پیاده‌سازی نموده و ملت مصر را درگیر حوادث درونی خود نماید. اتفاقی که سرانجام با تبرئه‌ی حسنی مبارک نشان از نفوذ بدنه‌ی حامی جریان استعمار در ساختار سیاسی – قضایی مصر بوده و نمایشی از هژمونی وابستگی سیاسی در ساختار حاکمیتی مصر می‌دهد. در این نوشتار به بررسی چرایی سقوط حکومت اخوان و نیز تبرئه‌ی دیکتاتور مصر می‌پردازیم.

انقلاب ۲۵ ژانویه و پیروزی ملت مصر خبر از شکوفایی و زدوده شدن بیش از چند دهه دیکتاتوری به‌ویژه دیکتاتوری انور سادات و حسنی مبارک می‌داد. حضور و خروش مردم مصر در انقلاب ۲۵ ژانویه و سردادن شعارهای اسلام‌گرایانه و خواستار مقابله با رژیم صهیونیستی بخشی از شور و شوق ملت پیروز مصر بوده است. اما چیزی که متأسفانه در رسانه‌ها به آن تأکید می‌شود نمایش اخوانی انقلاب ۲۵ ژانویه است. درواقع خطای بسیار آشکار تحلیل‌گران در نمایش انقلاب مردمی مصر، اخوان سازی از انقلاب است. بررسی چرایی این موضوع جای دیگر و نوشتار دیگر می‌طلبد که در این نوشته پرداختن به آن موجب طولانی شدن و خارج شدن هدف نوشته از سوی نگارنده می‌شود. اما آنچه که باید به آن توجه داشت این است که اخوان هم هم‌چون دیگر احزاب و جریانات دیگر مصر غافل از ایجاد بستر انقلاب در جامعه، تا چندین روز سکوت را بر موضع‌گیری ترجیح داده بودند و گاها مشاهده می‌شود بعضی از فعالان این تشکیلات نه به‌صورت رسمی بلکه به عنوان یک شهروند در تظاهرات حضور پیدا می‌نمایند.
مصادره به مطلوب شدن انقلاب ۲۵ ژانویه رویکردی است که جهان غرب به‌ویژه استکبار به دنبال آن است تا ضمن به مردمی نبودن انقلاب و خسارت‌بار بودن دولت مرسی، اشکالات و مشکلات تبعی انقلاب را به‌پای جریان اسلام‌گرا انداخته و در برابر آن جریان سکولار و اقتدارگرای نظامی را قدرتمند نماید. راهبردی که در مصر بعد از مرسی به‌شدت مشاهده شد و حتی تبلیغات در مصر به‌جایی رسید که گروه‌های مقاومت فلسطینی در مصر فضای اجرایی را برای خود تنگ دیده و به‌شدت سرکوب شدند. تا جایی که‌موج خراب‌کاری فعالیت‌های گروه‌های تروریستی همچون انصار بیت‌المقدس به اسم و نام حماس و جریان مقاومت نوشته شد. هرچند حماس و دیگر جریان‌های مقاومت گروه‌های تکفیری ازجمله انصار بیت‌المقدس را محکوم نمودند اما دستگاه تبلیغات غرب و مصر با پمپاژ خبری افکار عمومی ملت مصر را به سمت پذیرش عکس واقعیت سوق می‌دهند.

پس از انقلاب ۲۵ ژانویه و مدیریت اخوان بر کرسی ریاست جمهوری، نگاه همگان به سمت جریان اخوان المسلمین سوق پیدا نمود. مشکلات پس از انقلاب، وجود عناصر مختلف از دوران حسنی مبارک، نیروهای غرب‌زده و سکولار ارتش مصر و تشدید فعالیت گروه‌های تروریستی در صحرای سینا، موجی از اعتراضات و موانع را در برابر دولت اخوانی مرسی قرارداد تا جایی که با یک اقدام نظامی و از پیش تعیین‌شده دولت مرسی سرنگون و در یک بازه زمانی با برگزاری انتخابات ژنرال السیسی رئیس دستگاه اطلاعات نظامی جنگ دوران مبارک و وزیر دفاع پس از انقلاب ۲۵ ژانویه با مدیریت افکار عمومی و حضور نظامی ارتش مصر در واقعه ۳۰ ژوئن ورد پیدا نمود و مدیری سیاسی مصر را در اختیار خود گرفت.

درواقع السیسی با همکاری بدنه‌ی ارتش از خلأ امنیتی موجود دوران مرسی استفاده نمود و آن‌طور القا کرد که ادامه‌ی دوران مرسی می‌تواند به نابودی مصر عظیم منجر شود و مصر را به دامن گروه‌های تروریستی بی اندازد. مدعای السیسی وجود حوادث تروریستی در صحرای سینا و کشته شدن نظامی‌های ارتش در برابر گروه‌های تکفیری ازجمله انصار بیت‌المقدس بوده است. گروهی که پس از آزادی رهبرش، شیخ احمد سلامه مبروک اقدام فراوان تروریستی‌ای را پیاده‌سازی کرد و درنهایت با خلیفه خود خوانده‌ی داعش بیعت نمودند.
اما آنچه که باید به آن اشاره کرد، نابسامانی اقتصادی دولت مرسی، افزایش اقدامات تروریستی گروه‌های تکفیری، موج‌سواری اخوان اشتباهات راهبردی او در تصمیما منطقه ای علیه گروه‌های مقاومت ازجمله نامه ی معروف و منسوب مرسی به شیمون پرز رئیس دولت رژیم اشغالگر قدس، محبوبیت جریان اخوان را در جامعه کم و از سویی تبلیغات جریان سکولار در مصر به‌ویژه بدنه‌ی حامی مبارک در درون ارتش، تبلیغات ضد اخوانی و حمایت مالی آمریکا علیه جریان اسلام‌گرا سرانجام واقعه ی ۳۰ ژوئن را منجر شد تا جایی که خیلی‌ها اشتباهات پس از انقلاب را به گردن اخوان انداخته و دلیل شکست انقلاب مردمی را اشتباهات این جریان می‌داند. هر چند در این نوشتار به صحت یا کذب این مدعا نمی‌پردازیم اما در بعضی از مسائل اخوان دچار مشکلاتی بود که می‌توانست باتدبیر بهتر از آن جلوگیری نماید.

درواقع مشکلات فوق و درنهایت مدیریت جریان سکولار منجر شد تا السیسی با شعارهای مذهبی و حتی ضد استعماری و مبارزه با فساد و ایجاد رفاه عمومی وارد عرصه انتخابات گردد و پیروز نهایی ریاست جمهوری مصر شود. رخدادی که منجر به نفوذ بیشتر جریان خامی دیکتاتوری مبارک گردید و سرانجام به تبرئه ی مبارک از تمامی اقدامات جنایت‌کارانه او شد.

آنچه که باید به‌عنوان نتیجه‌گیری از آن یادکرد، اشتباهات راهبردی جریان اخوان به‌پای ملت مبارز مصر نوشته شد و اسلام‌گرایان مصر نه تنها در دوران مرسی نتوانستند رشد کنند بلکه در بخشی سرکوب و به حاشیه رفتند و جریان مقاومت دچار مشکلات فراوان گردید. تا جایی که بحران سوریه بخشی از آن بوده است. درواقع این مشکلات به همراه نفوذ سکولارهای طرفدار مبارک سرانجام به سود آمریکا و حامیان آن در منطقه گردید و توانست مسیر اصلی انقلاب را منحرف سازد. هرچند تبرئه مبارک خود می‌تواند آغازگر انقلابی دیگر در مصر نوین باشد. مصری که به دنبال اسلام‌گرایی ناب و مقابله با سکولار است. 
منبع: امت اسلامی



درگیری‌های گولن و اردوغان حتی به مجلس هم کشیده شد. در این روند با اقدامات اردوغان علیه حامیان گولن در نیروی پلیس و دادگستری، مجلس این کشور جهت برقراری توازن قوا قانونی را با جنجال فراوانی تصویب کرد.
به گزارش مشرق، فضای داخلی امروز ترکیه صحنه درگیری و تنش میان اردوغان و حامیان فتح الله گولن است. موضوعی که از یک سال پیش تا به امروز ادامه دارد و تحولات داخلی این کشور تحت تاثیر آن قرار دارد. فتح الله گولن، رئیس جماعت نور که ریاست مدارس متعددی را در ترکیه بر عهده دارد در اوائل ریاست دولت اردوغان با وی رابطه حسنه‌ای داشته است.گولن از امام جماعتی مسجد کوچکی در یک قصبه در ارزروم به یک امپراتوری بزرگ دست یافته است. پیش از این طیب‌ اردوغان بارها از او برای بازگشت به ترکیه دعوت کرده بود. اکثر رهبران حزب عدالت و توسعه نیز از شاگردان و دانش آموختگان مدارس وی بنام ( ایمام حاطیب ـ تربیت مدرس و امام خطیب و امام جماعت) هستند. مدارس گولن در کشورهای دیگر نیز گسترده شده اند.اما با تیرگی روابط این دو، متوقف ساختن فعالیت این مدارس در دستور کار دولت ترکیه قرار گرفته و با تصویب قانون اصلاحات سیستم آموزشی ترکیه قرار است این مدارس از اول سپتامبر 2015 تعطیل شوند. درآمد اصلی جنبش تحت رهبری گولن، موسوم به جنبش خدمت که سابقه 50 ساله دارد، از این کلاس‌ها تامین می‌شود.گفته می شود این مدارس سالانه 5 میلیارد دلار درآمد دارند.

اما خصومت گولن و اردوغان از کجا آغاز شد؟رسانه‌های ترکیه خصومت بین اردوغان و گولن را با انتشار سندی در روزنامه لیبرال «طرف» در ارتباط می‌دانند. این روزنامه با انتشار سندی مدعی شد که طیب اردوغان قصد از میان بردن جنبش مذهبی فتح‌الله گولن را دارد.

محمد بارانسو، نویسنده سرشناس روزنامه طرف اواخر ماه نوامبر سال گذشته سند محرمانه‌ای مربوط به سال 2004 میلادی منتشر کرد. در این نامه که به امضای اردوغان و عبدالله گل وزیر امور خارجه وقت رسیده بود، شورای امنیت ملی ترکیه آشکارا از دولت خواسته بود تدابیری را برای پایان دادن به فعالیت‌های جنبش فتح‌الله گولن به اجرا در آورد.

جنگ لفظی اردوغان و گولن به رسانه‌های نزدیک به دولت و حامیان گولن نیز کشیده شد.کم کم این اختلافات سبب شد تا حامیان اردوغان و گولن حساب خود را از هم جدا کنند و دشمنی این دو آغاز شود.

 

اما این دشمنی زمانی اوج گرفت که در سال گذشته در همین روزها حامیان گولن فساد اعضای کابینه اردوغان را افشا کردند و فسادی که در آن پای تاجر ایرانی الاصل، رضا ضراب همسر ابرو گوندش خواننده زن ترکیه‌ای نیز بدان باز شد. حامیان گولن این موضوع را به سرعت به عنوان یک مساله سیاسی علیه دولت ترکیه بدل کردند. با سیاسی شدن این ماجرا اردوغان آن را به عنوان یک کودتا علیه دولت خود قلمداد کرد و با برکناری برخی از مسئولان قضایی این پرونده این ماجرا را حل و فصل کرد. اما درست در سالگرد این واقعه در ترکیه اردوغان به فکر انتقام جویی از گولن افتاد.

در این زمینه پلیس ترکیه در عملیاتی شبانه حداقل 24 نفر از مخالفان دولت را بازداشت کرد.در این اقدام که در ساعت‌های نخستین بامداد یکشنبه رخ داد، پلیس به مقر روزنامه زمان، یکی از پرتیراژترین روزنامه‌های ترکیه و شبکه تلویزیونی سامانیولو حمله کرد که با واکنش کارکنان و بعضی از هواداران این رسانه‌ها مواجه شد. در فهرست افرادی که به دستور دادستان عمومی استانبول بازداشت شده‌اند، نام هدایت کاراجا، رئیس شبکه تلویزیونی سامانیالو، یک فرمانده ارشد پلیس، چند روزنامه‌نگار و تهیه کننده به چشم می‌خورد.
 
گفتنی است در پی انتشار خبرهایی مبنی بر تصمیم دولت ترکیه برای دستگیری 400 تن از مخالفان اردوغان و احتمال توقیف روزنامه زمان، دیروز صدها تن در مقابل ساختمان دادسرای استانبول تجمع کردند. همچنین شایعه احتمال آغاز عملیات گسترده نیروهای امنیتی برای دستگیری 400 تن از مخالفان دولت ترکیه از جمله 150روزنامه نگار، همزمان با سالگرد افشای فایلهای صوتی مربوط به فساد مالی نزدیکان اردوغان در سال گذشته،موجب تجمع صدها نفر در مقابل ساختمان دادسرای استانبول شد. این فایلها توسط هواداران جماعت گولن و روزنامه زمان که به ارتباط نزدیک با جماعت یاد شده معروف است منتشر شده بود.

جالب اینجاست که درگیری‌های گولن و اردوغان حتی به مجلس هم کشیده شد. در این روند با اقدامات اردوغان علیه حامیان گولن در نیروی پلیس و دادگستری، مجلس این کشور جهت برقراری توازن قوا قانونی را با جنجال فراوانی تصویب کرد که در آن اختیارات وزیر دادگستری در شورای عالی قضات را افزایش یافت. قانونی که حتی به کتک کاری و ضد و خورد میان نمایندگان مخالف و موافق انجامید و بینی یکی از نمایندگان اپوزیسیون دولت اردوغان شکست. این شورا منتقد برخورد دولت با قضات و مقام‌های پلیس بود و بر روی بر هم خوردن توازن قوا تاکید داشت. موضوعی که اینک فتح الله گولن هم بر آن تاکید می‌کند.

 

 

وی با انتقاد از سیاست‌های اردوغان در ترکیه که به شکست سیاست خارجی و منزوی شدن این کشور منجر گشته است، پس از گذشت صد روز از ریاست جمهوری اردوغان، او را متهم کرد که در حال تبدیل کردن ترکیه به کشوری با حاکیمت فردی است. موضوعی که با ساخت کاخ سفید اردوغان در ترکیه و ساکن شدن وی در این کاخ بیشتر موردانتقاد قرار گرفت. گولن به روزنامه آلمانی "زود دویچه سایتونگ"گفته است، پس از رهایی ترکیه از یوغ نظامیان، حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان، یوغ حزبی در ترکیه ایجاد کرده است.

پس از جنجال سال گذشته فساد در دولت ترکیه، اردوغان از باراک اوباما خواسته بود گولن را از آمریکا اخراج کرده و تحویل ترکیه دهد.

کمال قلیچداراوغلو، رهبر اپوزیسیون در پارلمان ترکیه در پی موج دستگیری‌های روز یکشنبه، دولت را متهم به "کودتا" و همبستگی خود را با دستگیر‌شدگان اعلام کرد.
 
در عوض به گفته‌ی یک فرد نزدیک به اردوغان، احمد داوداوغلو، نخست‌وزیر ترکیه در پی این عملیات گفته است: «هر کس تقاص کاری را که کرده و تقاص رفتار ضددمکراتیک خود را پس خواهد داد.»

اینک اردوغان از گولن به عنوان دشمن شماره یک خود یاد کرده است و در همین راستا به نظر می رسد تنش میان دولت ترکیه و جماعت نور ادامه دار باشد با توجه به اینکه موضوع تعطیلی مدارس گولن در ترکیه که در آینده در دستور کار دولت قرار گرفته است و پیشینه طول و درازی در تاریخ این کشور دارد قطعا به یکی از جنجال برانگیزترین حوادث داخلی این کشور بدل خواهد شد. تحلیلگران این کشور مطرح می کنند که اختلاف میان این دو بیشتر به نفع اپوزیسیون دولت تمام خواهد شد. اما موضوع قابل توجهی که در این روند مطرح است تشکیل یک اپوزیسیون جدید با رگه های دینی و قومی علیه دولت ترکیه است که قدرت نفوذ زیادی هم در این کشور دارد و می تواند برای ترکیه دردسر ساز شود. با توجه به اینکه جماعت گولن در ترکیه از درجه نفوذ بالایی برخوردار هستند این موضوع می تواند برای اردوغان مشکل ساز شود. تحولات دو روز پیش این موضوع را به اثبات رساند و باید دید در آینده دشمنی این دو به کدام سمت گرایش خواهد یافت.منبع: فردا

یک منبع محلی در شهر موصل اعلام کرد گروه داعش برای هر 100 متر خندقی که در اطراف شهر موصل در 400 کیلومتری شمال بغداد حفر می‌‌کند، 5 میلیون دینار می‌‌پردازد.
به گزارش مشرق، خبرگزاری نهرین نوشت: منبع  امنیتی  عراق روز چهارشنبه گفت گروه داعش به کارگران و  همه افرادی که  به نوعی در حفر خندق  در اطراف شهر موصل مشارکت دارند، 5 میلیون دینار  در ازای حفر هر  100 متر خندق  پرداخت می‌‌کند.
منبع امنیتی عراق که خواست  نامش فاش نشود، افزود داعش بسیار نگران حمله احتمالی ارتش و نیروهای کرد به شهر موصل در آینده نزدیک است و به این سبب تلاش های زیادی را برای حفر سریع خندق در اطراف این شهر  آغاز کرده است.منابع آگاه در شهر موصل پیش از این گزارش دادند پس از بیانیه دولت  عراق در خصوص آمادگی کامل ارتش و نیروهای مسلح برای حمله فراگیر به شهر موصل و پاکسازی کامل این شهر موصل از  حضور تروریست ها، عناصر مسلح وابسته به  گروه  داعش  نیز  تصمیم گرفتند برای مقابله با حمله  ارتش عراق و ممانعت از ورود انان به موصل در اطراف این شهر خندق حفر کنند.در همین حال برخی کارشناسان امنیتی بر این عقیده‎اند داعش تاکنون تلفات و خسارات زیادی را در این  شهر متحمل شده است.منبع: باشگاه خبرنگاران



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد