سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



اردوغان، فتح الله گولن را به توطئه علیه دولت خود از آمریکا متهم می کند و از دولت واشنگتن خواسته است این روحانی متنفذ ترکیه ای را تحویل ترکیه دهد.
پلیس ترکیه از صبح امروز (یکشنبه) با بازداشت 23 نفر از روزنامه نگاران و مدیران امنیتی و مخالفان حکومت ترکیه ، طرح بازداشت مظنونان توطئه علیه دولت در پرونده افشای فساد مالی بزرگ را کلید زد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رسانه های ترکیه دادستانی ترکیه روز یکشنبه با صدور بیانیه ای لیست 31 مظنون پرونده دولت موازی را اعلام کرد.

در این لیست سردبیر روزنامه زمان ترکیه و مدیر شبکه "سامان یولو" نیز دیده می شود. پلیس ترکیه برای دستگیری "اکرم دومانلی" سردبیر روزنامه زمان به دفتر این روزنامه رفت . کارکنان این روزنامه پس از دستگیری سردبیرشان با برپایی تجمع به این اقدام اعتراض کردند و دومانلی در یک مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به سیاست سرکوب رسانه ها در ترکیه، گفت: یک رسانه آزاد نمی تواند در قبال پرونده های فساد ساکت بماند.
اردوغان علیه دولت موازی وارد عمل شد

بازداشت شدگان همگی از طرفداران فتح الله گولن روحانی متنفذ ترکیه ای ساکن آمریکا هستند و در یک سال گذشته پرونده فساد مالی منسوبان کابینه اردوغان را در رسانه ها پیگیری می کردند.

اردوغان پیشتر تهدید کرده بود دست های دولت موازی را قطع خواهد کرد. اصطلاح دولت موازی سال گذشته و همزمان با افشای پرونده فساد مالی گسترده از سوی بخشی از نیروهای پلیس و دستگاه قضایی ترکیه در ادبیات سیاسی اردوغان رایج شد.

اردوغان طرفداران فتح الله گولن و" جنبش خدمت " را به تلاش برای پرونده سازی علیه حزب حاکم ترکیه متهم کرده است. دولت ترکیه در حالی دستگیری فعالان رسانه ای حامی فتح الله گولن را آغاز کرده است که تنها 3 روز دیگر سالگرد افشای پرونده فساد مالی بزرگ در ترکیه است.

در این پرونده4  وزیر کابینه اردوغان و فرزندان آنها متهم به دریافت رشوه از یک تاجر ایرانی به نام "رضا ضراب" شدند. ضراب در شهریور ماه سال جاری از تمامی اتهامات خود تبرئه شد.

اردوغان، فتح الله گولن را به توطئه علیه دولت خود از آمریکا متهم می کند و از دولت واشنگتن خواسته است این روحانی متنفذ ترکیه ای را تحویل ترکیه دهد.

گولن از سال 1999 و در تبعیدی خود خواسته راهی آمریکا شد و در پنسیلوانیا اقامت گزید. این روحانی ترکیه ای بنیاد گولن را هدایت و مدیریت می کند و طرفداران پرشماری در  ترکیه دارد.

ناظران مسایل ترکیه تنش کنونی در فضای سیاسی ترکیه را نزاع قدرت در جبهه اسلامگرایان می دانند. جنبش خدمت و طرفداران فتح الله گولن در یک دهه گذشته از حامیان حزب اسلامگرای عدالت و توسعه بوده اند اما همزمان با طرح های دولت ترکیه برای مصادره مدارس تحت پوشش بنیاد گولن  در ترکیه ، اختلافات دو طرف اوج گرفت.

بنیاد گولن یک نهاد متنفذ و ثروتمند است و سالانه میلیارد ها دلار گردش مالی در سرتاسر جهان دارد.

این بنیاد در بیش از 130 کشور جهان مدارس تاسیس کرده است و به کار آموزش و اعطای بورس های تحصیلی به نوجوانان و جوانان مستعد اشتغال دارد.

دانش آموختگان و بورسیه شدگان این بنیاد در دهه های گذشته تبدیل به مدیران متنفذی شده اند و به پست های بالا رسیده اند و مناصب بالای حکومتی را در ترکیه در اختیار داشته اند. بسیاری از این مدیران در یک سال گذشته به دلیل اختلافات  دو طرف بر سر افشای  پرونده فساد مالی از پلیس و دستگاه قضایی ترکیه تسویه شده اند.


منابع رسانه‌ای خبر دادند که نیروهای ارتش عراق به سمت موصل پیشروی کردند.
به گزارش مشرق، شبکه تلویزیونی العالم خبر داد که نیروهای نظامی ارتش عراق برای عملیات علیه تروریست‌ها در موصل حرکت کردند.

بنابراین گزارش، نیروهای لشگر زرهی هفتم ارتش عراق، نیروهای واکنش سریع و نیروهایی از دستگاه مبارزه با تروریسم به سمت موصل پیشروی کرده‌اند.

این درحالی است که عصر امروز هم استاندار نینوا خبر داده بود که نیروهای ارتش آماده عملیات در موصل هستند.

از سوی دیگر جنگنده‌های ائتلاف هم در چندین نوبت اقدام به بمباران مناطقی از موصل کردند که در یان حملات هوایی دستکم 18 داعشی کشته شدند.

شهر موصل مرکز استان نینوا عراق است که از 6 ماه قبل با حمله تروریست‌های داعش سقوط کرد و همچنان در کنترل داعش است.
منبع: فارس



امسال مراسم اربعین حسینی (ع) را از منظرهای گوناگون می‌توان بی‌نظیر خواند. نشان به آن نشان که ۲۰ میلیون جان شیدا به پابوس مرقد سرور آزادگان رفتند، حال آنکه هر زائر شوریده، ده‌ها دل مشتاق و محروم به دنبال خود می‌کشاند و تا حرم دوست می‌برد.
به گزارش مشرق، در میان بیش از ۲۰ میلیون زائری که به حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مشرف شدند، یک نفر با ظاهری آراسته در حالی‌که تابلویی در دست داشت با خیل عظیم زائران پیاده همراه شد و در حرم مطهر امام حسین (ع) حضور یافت.

این فرد «ایزدی‌مذهب» به نمایندگی از ایزدی‌های شهر موصل که در پی حملات تروریست‌های تکفیری داعش آواره شده‌اند، خود را به کربلای معلی رسانده‌ است تا ضمن همبستگی با شیعیان از آیت‌الله العظمی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان تشکر کند.

او خود را «رزکی جوقی» (ابو اشجان) معرفی کرد و گفت: ایزدی‌های موصل همانند شیعیان و سنی‌ها تحت حملات تروریست‌های داعش قرار دارند. دختران و زنان ما قربانیان اصلی تروریست‌های تکفیری داعش هستند. آنها مردان را می‌کشند و دختران و زنان ما را به بردگی می‌گیرند و ظالمانه‌ترین جنایت‌ها بر آنها روا می‌دارند.

من ایزدی‌ام جانم فدایت یاحسین +تصاویر
وی با اشاره به اظهارات آیت‌الله سیستانی در دیدار با یک هیأت ایزدی گفت: ایشان به ما گفت که شما (ایزدی‌ها) امانت‎هایی هستید که حق به گردن ما دارید. ما هیچ‌گاه شما را فراموش نخواهیم کرد.

رزکی جوقی یک تابلویی در دست داشت که نوشته بود من ایزدی هستم جانم فدایت حسین.

جوقی با ابراز شگفتی از جمعیت میلیونی زائران حرم امام حسین (ع) گفت: من اینجا آمده‌ام که با هموطنان خود در مصیبت شهادت سرور بشریت، امام حسین (ع) شریک شوم.

من ایزدی‌ام جانم فدایت یاحسین +تصاویر
وی هدف خود از حضور در اجتماعی میلیونی اربعین در کربلا را با کلامی از امام علی (ع) پاسخ داد که ایشان می‌فرماید: مردم یا برادر دینی تو و یا همانند تو در خلقت هستند.

رزکی جوقی با اشاره به جنگ حق امام حسین (ع) علیه باطل گفت: هم‌اکنون نیز این جنگ ادامه دارد و شیعیان در جنگ با تروریست‌های داعش این راه را ادامه می‌دهند.

این ایزدی‌مذهب با ابراز خرسندی از میهمان‌نوازی خدام از زائران اربعین گفت: این چیزهایی که من اینجا دیدم فوق تصور بود. آنان التماس می‌کردند که میهمانشان شوم. من به امام حسین (ع) و امام علی (ع) اعتقاد دارم و از این جهت است که در این مراسم شرکت می‌کنم.

در پاسخ به این اقدام بی‌نظیر رزکی جوقی، یک جوان عراقی با در دست گرفتن یک تابلونوشته، پیام جالبی را در ابراز همبستگی و حمایت از ایزدی‌مذهب‌ها منتشر کرد.

من ایزدی‌ام جانم فدایت یاحسین +تصاویر



خبرهای منتشر شده حکایت از آن دارد که دو گروگانگیر پرچمی سیاه با جملات عربی بر روی پنجره کافه نصب کرده اند که احتمال می رود پرچم گروه تکفیری و تروریستی داعش باشد.
 شبکه های خبری استرالیا روز دوشنبه از گروگان گیری چند نفر به وسیله دو فرد مسلح که احتمال داده می شود وابسته به گروه داعش باشند در قلب شهر سیدنی خبر دادند.
خبرگزاری فرانسه بامداد دوشنبه به نقل از شاهدان عینی از گروگان گرفته شدن چند نفر در یک کافه در شهر سیدنی در استرالیا و محاصره محل توسط نیروهای پلیس خبر داد.

به گزارش ایرنا، شبکه های مختلف خبری و رسانه های استرالیا از جمله 'هرالد سان'، 'ای.بی.سی' و شبکه خبری آنلاین استرالیا آمار متفاوتی از تعداد گروگان ها منتشر می کنند.

تعداد گروگان ها بین 10 تا 50 نفر در خبرها ذکر شده است.

یکی از گروگان گیران که سربندی شبیه پرچم داعش بر سر بسته است

گروگانگیری در استرالیا و احتمال دخالت داعش


فرد گروگان گیر براساس تصاویری پخش شده پرچمی در دست دارد که می تواند نشانه هایی از پرچم گروه داعش باشد.
نیروهای امنیتی استرالیا این فروشگاه و مناطق اطراف را که در نزدیکی بانک مرکزی استرالیا واقع است، محاصره کرده اند و از نزدیک شدن مردم به منطقه ممانعت می کنند.
کمیته امنیت ملی دولت استرالیا پس از این گروگان گیری نشست اضطراری تشکیل داده تا این مساله را بررسی کند.شبکه هفت تلویزیون استرالیا نیز این گروگان گیری در منطقه 'مارتینز پلیس ' را به طور مستقیم پخش می کند. این گروگان گیری تروریست ها در نزدیکی یکی از دفاتر این شبکه تلویزیونی اتفاق افتاده است.


گروگانگیری در استرالیا و احتمال دخالت داعش


از سوی دیگر تالار اپرای سیدنی به دلیل کشف یک بسته مشکوک تحلیه شده و پلیس در حال رسیدگی به این بسته مشکوک . ارتباط آن با گروگان گیری است.

 تخلیه کنسولگری آمریکا

گروگانگیری در مرکز منطقه تجاری شهر سیدنی استرالیا از ساعت 9 و 45 دقیقه صبح به وقت محلی آغاز شد و رهبران جهانی پس از این گروگان گیری حمایت خود را از استرالیا برای مقابله با این ماجرا اعلام کردند.
 کنسولگری آمریکا در سیدنی نیز تخلیه شده و به شهروندان آمریکایی هشدار داده شده است به این منطقه نزدیک نشوند.
در خصوص تعداد افراد گروگان گرفته شده خبرهای متفاوتی منتشر شده است که بیشتر این رسانه ها بر روی 20 نفر تمرکز دارند، اما تعداد آن ها تا 50 نفر ذکر می شود.
سه بانک نیز در اطراف این مرکز دفاتر خود را تعطیل کرده اند.

گروگانگیری در استرالیا و احتمال دخالت داعش
خبرهای منتشر شده حکایت از آن دارد که دو گروگانگیر پرچمی سیاه با جملات عربی بر روی پنجره کافه نصب کرده اند که احتمال می رود پرچم گروه تکفیری و تروریستی داعش باشد. 
بودجه سال آینده استرالیا قرار بود امروز بررسی شود که به دلیل گروگانگیری در سیدنی که احتمال داده شده است کار تروریست ها باشد، به تعویق افتاد.
 'تونی ابوت' نخست وزیر استرالیا گفت که مقامات هنوز نمی دانند انگیزه گروگانگیری در مرکز سیدنی چیست، هر چند 'برخی نشانه ها' وجود دارد که این ماجرا با انگیزه سیاسی همراه است.
  به گزارش ایرنا، در ماجرای گروگانگیری در نزدیکی بانک مرکزی استرالیا و کانال هفت تلویزیون این کشور، تعداد نامشخصی از مردم در یک کافه به گروگان گرفته شده اند.
منطقه و چند ساختمان اطراف محل گروگانگیری تخلیه شده است.
شبکه خبری 'ای.بی.سی' استرالیا به نقل از تونی ابوت اعلام کرد: ما هنوز نمی دانیم آیا انگیزه های سیاسی پشت این ماجرا است، اما ممکن است ایجاد وحشت در بین مردم انگیزه سیاسی ماجرا باشد.
وی گفت: ما باید درک کنیم که حتی در جوامعی چون جامعه استرالیا، افرادی وجود دارند که می خواهند آسیب وارد کنند.
نخست وزیر استرالیا این ماجرا را 'بسیار ناراحت کننده و وحشتناک' خواند و گفت: من نگرانی مردم در این لحظه را درک می کنم. چیزی وحشتناک تر از این نیست که فردی در چنین وضعیتی قرار گیرد.

نگاهی دیگر ؛ به مناسبت سالروز استقلال امارات متحده عربی
«محمد بن راشد آل مکتوم»می نویسد: «در دهه 1980 ، اجلاسی متشکل از برخی مقامات عربی برگزار شده بود...به مقامات حاضر در اجلاس گفتم که چرا فکری به حال توسعه منطقه نمی کنیم و مثلاً چرا سعی نمی کنیم دوبی را به شهری توریستی تبدیل کنیم که از سراسر دنیا به سویش بیایند؟ واکنش مقامات عربی جالب بود؛ یکی شان که وزیر بود، پاسخ داد: آخر دوبی چه دارد که بتوان آن را به جاذبه توریستی تبدیل کرد؟ چیزی جز صحرای برهوت و خورشید سوزان و شرجی دریا و شن های داغ؟»
عصرایران ؛ جعفرمحمدی - این روزها مردم امارات، در حال سپری کردن جشن های استقلال کشور خود هستند؛ کشوری که در 43 سالی که از استقلالش گذشته، توانسته است بیش از بسیاری از ممالک دارای تاریخ و تمدن و وسعت، بدرخشد و سری در میان سرها داشته باشد.

سرزمینی که امروز به نام "امارات متحده عربی" شناخته می شود، یک قرن پیش، موطن بادیه نشیانی بود که به سختی روزگار می گذراندند. قحطی دهه های 1930 و 1940 میلادی  عرصه را چنان بر مردمان آن دیار تنگ کرد که چاره ای جز سرخ کردن و خوردن ملخ های پرشمار بیابان نداشتند.

با این حال، مردم آن سرزمین، خود را محکوم به گم شدن در میان توفان های شن و محو شدن در تاریخ ندانستند. آنها تصمیم گرفتند خاک را به طلا تبدیل کنند و بی هیچ مبالغه ای این کار را کردند و از این رو ، پر بیراه نیست به مردم این سرزمین و حاکمان دوراندیش آن لقب کیمیاگر داد.

درس های بزرگ امارات
اما راز پیشرفت امارات و به ویژه شهر دوبی چیست و چه درس هایی در آن برای ملت های تشنه پیشرفت وجود دارد؟ چگونه است که مردمان زیادی در نقاط مختلف دنیا که بسیار بیشتر از اماراتی ها امکانات دارند و البته همانند آنها مشتاق رشد و توسعه هستند، هنوز اندر خم یک کوچه اند و مردم این کشور کوچک توانسته اند در کمتر از نیم قرن، از چادر نشینی به قصر نشینی برسند و از شتر سواری به مالکیت یکی از برترین خطوط هوایی جهان؟!

با مطالعه در تاریخ امارات، می توان گفت که همسایه های جنوبی، خود را به چند اصل برتری بخش آراستند و گوی سبقت را ربودند:درس های بزرگ امارات

1 - هدفمندی، ایمان به ساختن و تلاش واقعی:  «محمد بن راشد آل مکتوم» نخست وزیر دولت امارات و حاکم دبی کتابی دارد به نام " نگرش من" ؛ خاطره ای جالب از او را در این کتاب که به 30 سالگی شیخ مربوط می شود، بخوانید: « در دهه 1980 ، اجلاسی متشکل از برخی مقامات عربی برگزار شده بود. همه درباره جنگ ایران و عراق و بحران فلسطین صحبت می کردند و من ، خواستم فضا را عوض کنم. بنابراین رو به مقامات حاضر در اجلاس کردم و گفتم که چرا به جای این بحث ها، فکری به حال توسعه منطقه نمی کنیم و مثلاً چرا سعی نمی کنیم دوبی را به شهری توریستی تبدیل کنیم که از سراسر دنیا به سویش بیایند؟
واکنش مقامات عربی جالب بود؛ یکی شان که وزیر بود، پاسخ داد: آخر دوبی چه دارد که بتوان آن را به جاذبه توریستی تبدیل کرد؟ چیزی جز صحرای برهوت و خورشید سوزان و شرجی دریا و شن های داغ؟ »

شاید هر کس دیگری جز شیخ محمد بود، با خود می اندیشید که عجب سخن یاوه ای گفتم! راست می گویند، شهر و کشور من چه جاذبه ای برای گردشگران دارد؟
اما شیخ، آن کنایه را نادیده گرفت و حتی به موتور محرکی برای خودش تبدیل کرد تا با عمل به گفته اش ، جواب آن وزیر طعنه گو را بدهد. او به کشورش بازگشت و در حالی که صدای وزیر در گوشش می پیچید که دوبی چه جاذبه ای دارد، با خود گفت: "جاذبه را باید ساخت." و بدین ترتیب، گام های زیربنایی را برداشت، شرکت هواپیمایی امارات را تأسیس کرد، به جذب سرمایه گذاری های خارجی پرداخت، در دادن امتیازات به سرمایه گذاران، خساست به خرج نداد و دوبی را به بهشت سرمایه گذاران تبدیل کرد، هتل ها یکی پس از دیگری ساخته شدند و آن صحرای برهوت، به زمینی گران قیمت تبدیل شد که تاجران برای متر مترش ، با یکدیگر چانه می زدند، مراکز خرید را به مدرن ترین شکل ممکن ساخت، کوشید تفریحاتی که توریست ها به دنبال آن هستند را در بهترین کیفیت فراهم کند و ... سال ها بعد، آن وزیر عربی که سخنان شیخ محمد را مسخره کرده بود، برای گذراندن ایام تعطیلات خود به همراه خانواده به دوبی رفت.

هفت درس بزرگ امارات
پیست اسکی سرپوشیده دوبی در سرزمینی که برف نمی بارد!
2 - آنچه برای تجارت خوب است برای دهکده خوب است: این شعار حاکمان دوبی بود، زمانی که این شهر، دهکده ای بیش نبود. دوبی و بخش وسیعی از امارات در حاشیه دریا قرار داشتند و مردمانش می کوشیدند با تجارت دریایی روزگار بگذرانند، تجارتی که چندان هم پر رونق نبود.
با این حال، آنان فارغ از شعار زدگی و تعصبات قبیله ای، برای تجارت ارزش بسیاری قائل بودند. این روحیه نسل به نسل منتقل شد و اینک بخش عمده ای از درآمد امارات و مخصوصاً دوبی، نه از فروش منابع زیر زمینی یا تولید کالاهای صنعتی یا کشت محصولات کشاورزی که از تجارت است.

درس های بزرگ امارات

زمانی که اعلام شد میزان صادرات امارات به ایران از مرز 10 میلیارد دلار گذشته است، کسانی که سرشان در حساب و کتاب بود، دانستند که اماراتی ها، سود هنگفت ناشی از این تجارت را به این خاطر کسب کرده اند که قواعد تحارت را بسیار خوب بلدند.
دیروز ، آنچه برای تجارت خوب بود، برای "دهکده" هم خوب است و امروز ، اماراتی ها بر این باورند آنچه برای تجارت خوب است ، برای "کشور" هم خوب است.

3 - تساهل با خارجی ها و داخلی ها: اعراب، عمدتاً مردمانی مهمان دوست هستند. اماراتی ها، این سنت دیرین عربی را به اقتصاد گردشگری هم گره زدند. بدین ترتیب، گردشگران سراسر جهان بی هیچ واهمه ای راهی این کشور و مشخصاً دوبی شدند تا در جایی که هیچ کس درباره مذهب و ملیت شان نمی پرسد و سلیقه ای بر ایشان تحمیل نمی کند، مورد احترام واقع شوند.
این فرهنگ نهادینه شده، باعث شد در سال گذشته میلادی، شهر دوبی بتواند به تنهایی بیش از 11 میلیون توریست را به خود جذب کند و مدیران این شهر در حال برنامه ریزی برای رساندن این تعداد به 20 میلیون توریست در سال 2020 هستند.


درس های بزرگ امارات
این سهل گیری، فقط در قبال خارجیانی که از امارات دیدن می کنند لحاظ نمی شود بلکه در درون جامعه امارات نیز چنین وضعیتی حاکم است، چنانچه شیخ محمد می گوید: میان دین و مدرنیسم و یا میان دین مان و آنچه تمدن سالم ارائه می کند، هیچ نوع تناقضی نمی بینیم. از این رو هرگز برای دنیایمان از دین مان هزینه نمی کنیم زیرا در این صورت هم دین مان را از دست خواهیم داد و هم دنیایمان را!

4 - ما بیگانه ستیز نیستیم: اگر امارات همه مختصات توسعه را داشت ولی مردم و حاکمانش به شدت بیگانه ستیز بودند، بی هیچ تردیدی، پیشرفت امروزین نصیب این کشور نمی شد.
زمانی که اماراتی ها خواستند بندر دوبی را که در گذر دهه ها و قرن ها، گل اندود شده بود را لایروبی کنند و پولی نداشتند، از ثروتمندان دیگر کشورها - عمدتاً از کویتی ها - کمک خواستند.

تا 1984 ، پروازهای دوبی را شرکت هواپیمایی "گلف ایر" انجام می داد. این شرکت متعلق به بحرین،ابوظبی،عمان و قطر بود. در این سال، گلف ایر تصمیم گرفت تعداد پروازهایش به دوبی را کاهش دهد. شیخ محمد مذاکرات بسیاری برای افزایش پروازها گرفت اما مدیران گلف ایر زیر بار نرفتند.

درس های بزرگ امارات
درس های بزرگ امارات

شیخ تصمیم به راه اندازی یک شرکت هواپیمایی مستقل گرفت اما امارات نوپا ، متخصصان مجربی که از عهده این کار برآیند در اختیار نداشت. شیخ می توانست سال ها منتظر بماند تا شاید افرادی از امارات بزرگ شوند، درس بخوانند، صنعت هواپیمایی یاد بگیرند، جذب کشورهای خارجی نشوند و بعد، اگر شرایط مهیا بود، یک شرکت هواپیمایی برای امارات تأسیس کنند.

او اما یک خلبان کارکشته بریتانیایی به نام "فلاناگان" که سابقه مدیریت در هواپیمایی بریتانیا را داشت مأمور راه اندازی شرکت هواپیمایی امارات کرد و 10میلیون دلار سرمایه اولیه این کار را در اختیار وی قرار داد. 

کارها که کمی پیش رفت، فلاگان، چهار هواپیما اجاره کرد و در 1990 هنگامی که "امارات" به 21 شهر پرواز داشت، شروع به خرید هواپیمای مدرن کرد و نهایتاً هواپیمایی امارات، به یکی از مشتری های بزرگ تولید کنندگان هواپیما تبدیل شد و توانست با فرودگاه مدرنی که در این سال ها ایجاد کرده است به هاب منطقه تبدیل شود و به همه نقاط دنیا پرواز کند.

طبق اعلام  مرکز آمار و تحقیقات فرودگاه‌های امارات در همین سپتامبر گذشته، بیش از شش میلیون و 600 هزار مسافر از طریق فرودگاه بین‌المللی دوبی جابجا شدند و تعداد پروازهای این فرودگاه نیز در ماه، به 31 هزار و 214 پرواز رسید.

اگر در 1984 ، مقامات اماراتی می گفتند که فلاناگان یک خارجی است و نمی توان به او اعتماد کرد و دست روی دست می گذاشتند تا شاید دل مدیران گلف ایر به رحم آید و چند پرواز بیشتر به دوبی اختصاص دهند، قطعاً امروز امارات صاحب یکی از معتبرترین برندهای صنعت حمل و نقل هوایی دنیا نبود.

5 - تا ریسک نکنید موفق نمی شوید: انسان های موفق، ریسک های بزرگ هم داشته اند و این ، درباره امارات هم صدق می کند. شیخ های اماراتی، می توانستند مانند بسیاری از شیوخ دیگر، پول های خود را در بانک های خارجی پس انداز کنند و روزگار به خوشی بگذرانند اما آنها ریسک کردند و خطر را پذیرفتند.
زمانی که شیخ راشد تصمیم گرفت بندر جبل علی را احداث کند، وال استریت ژورنال در مقاله ای سرزنش آلود، این کار را بیهوده دانست و عقده گشایی نامید ولی اکنون هیچ کس نمی تواند نقش این بندر را در اقتصاد منطقه و امارات نادیده بگیرد.

درس های بزرگ امارات


درس های بزرگ امارات

درس های بزرگ امارات

درس های بزرگ امارات

درس های بزرگ امارات

6 - تمرکز بر امور مهم و وانهادن امور جزئی: در این باره به یک جمله از شیخ محمد بسنده می کنیم: اگر بپرسید که چگونه در دبی توانستیم، همه این دستاوردها را با این سرعت رکوردی محقق سازیم، خواهم گفت که ما به هیچ کس اجازه ندادیم که ما را غرق در ریزه کاری های جزئی کند زیرا اساس توسعه درست، همان نگرش است که جزئیاتِ کوچک آن، اهداف بزرگش را محو نمی کند.

7 - مردم ما مهم هستند: در توسعه امارات، یک اصل اساسی دیگر نیز وجود دارد که رد پایش را می توان در همه امور دید و آن این که هر تصمیمی که گرفته می شود باید در نهایت به نفع شهروندان اماراتی باشد. مثلاً مهم ترین شرط سرمایه گذاری خارجی در امارات این است که صاحب سرمایه خارجی، با یک شهروند اماراتی شراکت کند. بدین ترتیب، سرمایه گذاری خارجی همان گونه که برای کلیت کشور سودمند است، برای فرد فرد شهروندان نیز سودآوری شخصی دارد.

بی تردید، امارات نیز همانند سایر کشورهای دنیا، عاری از عیب و نقص نیست و برخی اختلافات بین امارات و همسایگانی مانند ایران نیز در جای خود محل بررسی و تأمل دارد ولی در کنار همه این مسائل، عقل سلیم حکم می کند که ضمن محترم شمردن پیشرفت های همسایه، متواضعانه درس آموز نیز باشیم که اگر درس نگیریم، عبرت می شویم. 

منابع:
- دوبی سریع ترین شهر جهان ؛ نوشته جیم کرین ؛ ترجمه هرمز همایون پور ؛ نشر نی 1391
- نگرش من و چالش های برتری ، نوشته شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ؛ ترجمه: مسلم زمانی ؛ نشر قلمکده 1390

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد