سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

معاون سازمان حفاظت محیط زیست:
در انتقال آب کارون وارد بازی سیاسی نمی‌شویم

اجتماعی  12:27:42 1393/09/18
939-8314-5 کد خبر
    

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در جمع سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست خوزستان گفت: بزرگترین دغدغه ما و شما انتقال آب کارون است اما در این رابطه به ما اطمینان کنید؛ در درجه نخست سلامت مردم برای ما بسیار اهمیت دارد. مطمئن باشید در این زمینه وارد هیچ گونه بازی سیاسی نمی‌شویم زیرا سازمان به هیچ عنوان سیاسی نیست.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- دکتر سعید متصدی در نشست با سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه محیط زیست خوزستان، اظهار کرد: یک سازمان غیردولتی، سازمانی است که با استفاده از امکانات مردمی و بدون توجه به امکانات دولتی فعالیت خود را سامان می‌دهد. این نوع سازمان شرح وظایف و رسالتی مشخص دارد و اگر قرار باشد یک سازمان غیردولتی، دولتی اداره شود و با استفاده از امکانات دولتی طی مسیر کند، NGOها از بستر اصلی خود خارج می‌شوند.

 

وی ادامه داد: NGOها شرکت مشاوره‌ای، شرکت دولتی یا یک شرکت وابسته به سازمان خاصی نیستند، به عبارتی سمن ها اصلا شرکت نیستند. لذا ضروری است درخصوص خواسته‌های سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه محیط زیست از سازمان یک بازنگری جدی صورت بگیرد.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: سال گذشته بالغ بر 165 کارگروه استانی حفاظت محیط زیست در کشور برگزار شد که در این کارگروه‌ها مصوب شد‏ طرح‌های ارزیابی پروژه‌‌های توسعه‌ای مشابه گذشته و در مرکز بررسی نشوند بلکه ادارات کل در استان‌ها این اقدام را انجام خواهند داد. بر این اساس سال گذشته 49 تا 50 درصد از پروژه‌هایی معرفی‌شده‏، به دلیل این‌که گزارش ارزیابی‌های آن‌ها مطابق دستورالعمل کشوری نبوده، رد شد؛ در میان این پروژه‌ها، پروژه‌هایی چون احداث سد، پتروشیمی، نیروگاه و فولاد نیز بوده است.

 

متصدی افزود: توسعه و تولید ثروت در کشور را قبول داریم ولی این به هیچ وجه به معنای در نظر نگرفتن ملاحظات زیست محیطی در پروژه‌های توسعه نیست. بنابراین به همه کارفرمایان و صنایع اعلام کردیم که باید ملاحظات زیست محیطی به طور دقیق و بر اساس گزارش‌های ارزیابی کشوری را مورد توجه قرار دهند و در صورتی که گزارشی، این مشخصات را نداشته باشد، آن را رد خواهیم کرد.

 

وی در ادامه درباره برخورد با واحدهای آلوده‌کننده محیط زیست، گفت: کلیه صنایعی که بر اساس شاخص‌های پایش سازمان، آلوده تشخیص داده شوند؛ به عنوان آلوده‌کننده محیط زیست معرفی خواهند شد.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سال گذشته در سازمان حفاظت محیط زیست بخشنامه‌ای ابلاغ شده بود که براساس آن باید تا سال آینده 10 درصد از صنایع کاهش یابند که ما این بخشنامه را لغو کردیم و مقرر شد یک صنعت آلوده تا زمانی که آلودگی آن رفع نشود، جزو صنایع آلوده محسوب شود و هیچ‌گونه تعارفی با کسی نداریم.

 

وی همچنین به بازدید خود از صنایع توسعه نیشکر خوزستان اشاره کرد و گفت: در شرکت توسعه نیشکر دهخدا، تصفیه خانه فاضلاب صنعتی با 50 متر مکعب در ساعت با تصفیه بیولوژیکی فاضلاب صنعتی، افتتاح شد. همچنین مقرر شد تا پایان سال، 2 واحد دیگر نیز تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی خود را راه‌اندازی کنند که از این دو، یکی در حال ساخت و دیگری در حال طی مراحل قرارداد پایانی خود است.

 

متصدی در ادامه استان خوزستان را از استان‌هایی برشمرد که توجه و نگاه ویژه سازمان حفاظت محیط زیست بر آن است و گفت: ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور، سال گذشته در 2 نوبت به این استان سفر کرده و راه‌اندازی کمیته حفاظت کیفی رودخانه کارون و اجرایی شدن کمیته کاهش آلودگی هوا را در این استان پیگیری کرده است و این سومین بار است که عوامل سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای بررسی مسایل محیط زیست انسانی به خوزستان سفر کرده است.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: خوزستان به دلیل شرایط ویژه‌ای که دارد هم به آلودگی‌های بسیاری دچار شده و هم دارای منابع زیست محیطی با ارزشی است لذا نگاه سازمان به این استان نگاهی کاملا ویژه است به طوری که با استفاده از اهرم‌های ملی، برای استان خوزستان فعالیت می‌کنیم.

 

وی به تالاب هورالعظیم و وضعیت آن نیز اشاره کرد و گفت: در هورالعظیم یک ثروت ملی داریم که با عراق اشتراک دارد؛ در حال حاضر عراق از چاه‌های نفتی خود در حوزه هورالعظیم، در حال استخراج نفت است ولی متاسفانه ما هنوز درگیر اکتشاف و حفاری هستیم.

 

متصدی افزود:‌ علی‌رغم همه این موارد، با توجه حساسیتی که این حوزه در کل کشور دارد و علاوه بر این‌که این میدان‌ها دارای ارزیابی زیست محیطی تایید شده هستند، اما به این میزان نیز راضی نشدیم. از مهرماه سال گذشته اجبار کردیم که نفت، برنامه مدیریت زیست محیطی خود را تحویل دهد که اردیبهشت ماه امسال این اقدام انجام شد و اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز به دقت این موضوع را دنبال می‌کند.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: متاسفانه برای حفاری چاه در هوالعظیم، در دولت سابق هور را خشک کرده و دریچه‌هایی را برای انحراف آب احداث کرده بودند که خوشبختانه قرار شد دریچه ها باز شوند و حداقل بین 8 تا 10 هزار هکتار از هورالعظیم آبگیری شود. بدین ترتیب مدیریت زیست محیطی خوب با توجه به ثروت‌اندوزی کشور و حفظ منابع ملی در هورالعظیم صورت می‌گیرد.

 

متصدی در ادامه کاهش تولید بیش از 30 هزار بشکه نفت ترش و ورود آن به واحد 3 اهواز را یادآور شد و گفت: به لحاظ حفظ سلامت مردم و کاهش آلایندگی هوای اهواز این اقدام صورت گرفت و چاه‌ها خاموش شدند که تا پایان امسال اجازه برداشت از این چاه‌ها را نخواهیم داد. وزارت نفت نیز پذیرفت که برداشت نفت از این چاه‌ها انجام نشود.

 

وی همچنین به مساله سد گتوند و معضلات زیست محیطی آن اشاره کرد و افزود: موضع‌گیری سازمان حفاظت محیط زیست در قبال آبگیری این سد، عدم آبگیری به دلیل وجود گنبدهای نمکی در آن ناحیه بوده است. اکنون در کف مخزن با یک شوری بسیار بالا و EC بسیار بالا روبه‌رو هستیم که اگر این آب در کارون تخیله شود، موجب شوری بیش از حد و از بین رفتن کشاوری منطقه می‌شود.

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: در خصوص چگونگی انجام این کار جلساتی تشکیل شد و وزارت نیرو بحثی تحت عنوان طرح 200 کیلومتری انتقال آب شور به خلیج فارس را مطرح کردند که ما رسما اعلام کردیم انتقال به صورت 200 کیلومتر با یک لوله‌کشی 220 کیلومتری نیازمند ارزیابی آثار زیست محیطی است و تا ارزیابی اعلام نشود، هیچگونه مجوزی داده نخواهد شد.

 

متصدی افزود: نکته‌ حایز اهمیت این است که انتقال این آب شور و ریختن آن به خلیج فارس، اکوسیستم دریایی را نیز دچار اشکال خواهد کرد. بنابراین علاوه بر دقت بر بحث حفاری و انتقال آب، باید اکوسیستم دریایی را نیز مورد توجه قرار دهند. ما نماینده مردم هستیم و وظیفه ما حفظ سلامت مردم و محیط زیست است لذا این کار با جدیت پیگیری می‌شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد