سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



ریابکوف که نمایندگی روسیه در مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران را برعهده دارد افزود: در نشست وین، این احساس تقویت شد که امکان دست یابی به توافق هسته ای با ایران در حال به وجود آمدن است.
روسیه: به توافق هسته ای با ایران نزدیک شدیممعاون وزیر خارجه روسیه درباره دست یابی به توافق هسته ای با ایران ابراز خوشبینی کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از سایت شبکه روسی "روسیاالیوم"، سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت: نشست اخیر میان مدیران سیاسی وزارت خارجه کشورهای 1+5 در وین، دست یابی به توافق هسته ای با ایران را نزدیک کرد.

ریابکوف که نمایندگی روسیه در مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران را برعهده دارد افزود: در نشست وین، این احساس تقویت شد که امکان دست یابی به توافق هسته ای با ایران در حال به وجود آمدن است.
وی ادامه داد: در این نشست به صورت بسیار مفصل و متوالی درباره همه مشکلات و موانع در برابر دست یابی به راه حل و توافق هسته ای صحبت شد و مهمترین موضوعات اختلافی باقی ماند.
این دیپلمات روس ابراز امیدواری کرد در مهلت تعیین شده تا قبل از 3 آذر (ماه آینده)، توافق هسته ای با ایران به دست بیاید. او همچنین به موضوع انتقال بخشی از ذخایر اورانیوم ایران به روسیه هم پرداخت و گفت: این اقدام به صورت واقعی امکان پذیر است و می تواند بخشی از توافق هسته ای باشد.
ایران و گروه 1+5 (روسیه، آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، چین) هم اکنون در حال مذاکره برای دست یابی به توافق جامع و نهایی بر سر برنامه هسته ای تهران هستند.
براساس توافق قبلی، مهلتی 4 ماهه برای مذاکرات ایران و گروه 1+5 تعیین شد که این مهلت در روز 3 آذر ماه آینده به پایان می رسد.



مخالفان مسلح حکومت سوریه علاوه بر سیل تجهیزات و ادوات نظامی که در 3 سال گذشته از طریق برخی کشورهای غربی و عربی در اختیارشان قرار داده شده است، خود نیز دست به کار تولید سلاح شده اند و کارگاه هایی برای تولید سلاح های نیمه سنگین و سبک دارند.
یکی از انتقادات جدی مخالفان مسلح حکومت سوریه از کشورهای حامی و پشتیبان شان مساله عدم تامین سلاح های سنگین برای آنهاست.

به گزارش عصر ایران در سه سال و نیم گذشته و از زمانی که جنگ داخلی در سوریه آغاز شد ، گروهی از کشورهای غربی و عربی با حمایت و پشتیبانی از مخالفان حکومت سوریه گروهی از آنها را مسلح کردند و همزمان با اعزام هزاران ستیزه جو از دیگر کشورهای جهان به سوریه زمینه جنگ داخلی گسترده را در این کشور فراهم کردند.

 این اقدام به گمان بسیاری از ناظران سبب ساز ایجاد بی ثباتی در منطقه و زمینه ساز سرایت ناآرامی ها به عراق و شکل گیری تهدید تروریستی داعش در عراق و سوریه شد.

گروه تروریستی داعش هم اکنون بخش بزرگی از سلاح های مدرنی را که مورد استفاده قرار می دهد از طریق جنگ داخلی سوریه و سلاح هایی که قرار بود از سوی مخالفان مسلح حکومت سوریه مورد استفاده قرار گیرد، به چنگ آورده است.

با این حال مخالفان مسلح حکومت سوریه علاوه بر سیل تجهیزات و ادوات نظامی که در 3 سال گذشته از طریق برخی کشورهای غربی و عربی در اختیارشان قرار داده شده است، خود نیز دست به کار تولید سلاح شده اند و کارگاه هایی برای تولید سلاح های نیمه سنگین و سبک دارند.

تصاویر زیر بخش هایی از این کارگاهای تولید سلاح مخالفان مسلح حکومت سوریه در داخل این کشور جنگ زده را نشان می دهد.

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

کارگاه های سلاح سازی مخالفان مسلح حکومت سوریه (+عکس)

'ابو حطب' روزهایش را در اینترنت می‌گذراند، ویدیوهای گروه‌های افراط گرای اسلامی را نگاه می‌کند و در فیسبوک با پیکارجویان گروه داعش (گروه دولت اسلامی) چت می‌کند.
 
به گزارش بی بی سی، در یک اتاق نشیمن کوچک در جنوب ترکیه، یک پسر ۱۳ ساله در حال تعلیم برای پیوستن به گروه موسوم دولت اسلامی (داعش) است. 
 
 او که در حال استقبال از ماست، یک نوجوان شاد معمولی به نظر می‌رسد: موهایش به هم ریخته است، چهره ای بشاش دارد و یک گرم کن کلاه دار خاکستری بر تن دارد. 

جنگجویان کوچک داعش (+عکس)
 
ولی هنگامی که برای مصاحبه آماده می‌شویم، او به اتاق کناری می‌رود تا لباس‌هایش را عوض کند. او با یک نقاب سیاه و لباس نظامی باز می‌گردد. 
 
او می‌خواهد به نام "ابو حطب" شناخته شود. او که در سوریه متولد شده، اولین بار در سال گذشته به افراط‌گرایی روی آورد و به گروه تندروی شمس الاسلام پیوست. 

'سرشان را ببرید' 

 
او در آنجا تعلیمات شرعی دریافت کرده و یاد گرفته که چگونه از سلاح گرم استفاده کند و با افتخار عکس‌های خود در حال نشانه گیری با مسلسل را به ما نشان می‌دهد. 
 
او حالا روزهایش را در اینترنت می‌گذراند، ویدیوهای گروه‌های تندروی اسلام‌گرا را نگاه می‌کند و در فیسبوک با پیکارجویان داعش چت می‌کند. 

بعضی اعضای جوان گروه های افراط گرای اسلامی توسط پدر و مادرشان برای آموزش به اردوهای نظامی فرستاده می‌شوند 

جنگجویان کوچک داعش (+عکس)
 
او می‌گوید که تا چند هفته دیگر به مقر داعش در شهر رقه (در سوریه) خواهد رفت تا به یک سرباز جوان تبدیل شود. 
 
او می‌گوید: "من دولت اسلامی را دوست دارم، چون آن‌ها دنبال اجرای شریعتند و کفار، غیر سنی‌ها و کسانی که از اسلام تغییر دین داده‌اند را می‌کشند." 
 
"کسانی که توسط دولت اسلامی کشته می‌شوند مامور آمریکا هستند. ما باید همان‌طور که الله در قرآن گفته، سر آن‌ها را ببریم." 
 
از او می‌پرسم که آیا به کسانی که از طریق اینترنت با آن‌ها در تماس است سن خود را گفته است؟ 
 
او می‌گوید: "اوایل نمی گفتم. ولی اخیراً به آن‌ها گفته‌ام – و حالا بیشتر هم با من تماس می‌گیرند و برایم اخبار و عکس می‌فرستند." 
 
از او می‌پرسم اما چرا نمی‌خواهد مثل دیگران از کودکی‌اش لذت ببرد؟ 
 
او می‌گوید: "من نمی‌خواهم با دوستانم بروم بیرون و بازی کنم. الله به ما دستور داده که برای زندگی بعدی – در بهشت – کار و مبارزه کنیم. قبلاً به پارک و کنار دریا می رفتم. ولی بعد فهمیدم که اشتباه می‌کرده‌ام – حالا به صراط مستقیم آمده‌ام." 

'قدرت های شیطانی' 

 
خانواده او حالا در ترکیه زندگی می‌کنند – از او می‌پرسم که در آنجا، یا مثلاً در بریتانیا، هم دست به عملیات خواهد زد؟

'فاطمه' می‌گوید از اینکه پسران دیگرش اسلحه به دست نگرفته اند شرمگین است 

جنگجویان کوچک داعش (+عکس)
 
او می‌گوید: "باید به بریتانیا حمله کنیم، چون عضو ناتو است و با دولت اسلامی مخالف است، ولی تنها آن‌هایی را می‌کشیم که حقشان است. اگر از من بخواهند که به ترکیه حمله کنم و برای آن به من دستور دینی بدهند، این کار را می‌کنم. کار غرب به زودی ساخته است." 
 
او و مادرش، که می‌خواهد او را فاطمه بنامیم، در خانه‌شان به سبکی عابدانه زندگی می‌کنند. 
 
فاطمه بیشتر زمان خود را صرف قرآن خواندن می‌کند و اذعان دارد که علاقه شدیدی به پیکارجویان دارد. 
 
سال گذشته، او پسرش را برای آموزش پیش گروه شمس الاسلام فرستاد – ولی می‌گوید او را شستشوی مغزی نداده است. 
 
او می‌گوید: "او را هیچ وقت تشویق نکردم که عضو دولت اسلامی شود." 
 
"من از برخی از عقاید آن‌ها حمایت می‌کنم و از برخی دیگر، نه. ولی فکر می‌کنم که آن‌ها به کمک مردم سوریه آمده‌اند – بر خلاف قدرت‌های شیطانی این طرف و آن طرف دنیا." 

'رهبر آینده' 

 
از او می‌پرسم که اگر پسرش را تشویق نکرده، چه تلاشی کرده تا جلوی از دست رفتن نوجوانی او و روی آوردنش به خشونت افراط گرایانه را بگیرد؟ 
 
او می‌گوید: "اگر او دوست داشته باشد بجنگد، نمی‌توانم جلویش را بگیرم. جنگ به بچه‌ها کمک می‌کند که زودتر بزرگ شوند. من می‌خواهم که او به یک رهبر آینده – یک امیر – تبدیل شود." 

برخی گروه‌های افراط گرای اسلامی از سربازان خردسال بعنوان بمب گذار انتحاری و تک تیرانداز استفاده می‌کنند 

جنگجویان کوچک داعش (+عکس)
 
لحن او آرام آرام خشمگین‌تر می‌شود. خشم را می‌توان از بالای چفیه‌ای که صورتش را پوشانده، در چشم‌هایش دید. 
 
او می‌گوید: "اگر او غربی‌ها را بکشد ناراحت نمی‌شوم. من شرمنده‌ام که پسران دیگرم در گروه‌های جامعه مدنی و به طور صلح آمیز فعالیت می‌کنند – آن‌ها باید اسلحه به دست بگیرند." 
 
از او می‌پرسم که اگر پسرش در حال جنگیدن برای داعش کشته شود، چه احساسی خواهد داشت؟ 
 
او مکث می‌کند و پیش از آنکه سرش را پایین بیاندازد و گریه کند، می‌گوید: "خوشحال می‌شوم." 

۱۰۰ دلار در ماه 
 
بنا بر گزارش سازمان ملل که ماه گذشته منتشر شد، داعش به طور گسترده در حال عضوگیری در بین کودکان است – و این کار را اغلب با توسل به زور می‌کند. 
 
یک ویدیو که در اینترنت منتشر شده، به نام "شیربچه‌های دولت اسلامی"، یک گردان از کودکان را با لباس کامل نظامی نشان می‌دهد، که اسلحه به دست گرفته‌اند و در کنار پرچم سیاه دولت اسلامی ایستاده‌اند. 

محمد نگران است که هر دو برادرش کشته شوند 

جنگجویان کوچک داعش (+عکس)
 
دیگر گروه‌های افراط گرای اسلامی نیز از سربازان خردسال استفاده می‌کنند. دیدبان حقوق بشر اخیراً گزارش داده که از این کودکان به عنوان بمب گذار انتحاری و تک تیرانداز استفاده می‌شود. 
 
در شهر غازی عینتاب در جنوب ترکیه، با یکی از فعالان جامعه مدنی سوریه دیدار کردیم که دو برادر کوچک‌ترش – ۱۳ و ۱۵ ساله – قربانی یک گشت عضوگیری توسط جبهه النصره، شاخه القاعده در سوریه، شده‌اند. 
 
محمد ۲۱ ساله، به من ویدیویی از کوچک‌ترین برادرش در حال شلیک خمپاره به همراه گروهی از پیکارجویان نشان می‌دهد. 
 
در عکس‌های دیگر، او مسلسل به دست برای دوربین ژست گرفته است. 
 
محمد می‌گوید: "من سعی کردم جلوی برادرانم را بگیرم تا عضو جبهه نصرت نشوند، ولی احساس من برایشان مهم نبود." 
 
او می‌گوید: "آنها باید الان در مدرسه باشند. جبهه نصرت به بچه‌ها در ماه ۱۰۰ دلار می‌دهد تا برایشان بجنگند. در اردوگاه به آن‌ها کار با اسلحه را یاد می‌دهند. کودکیشان را از آن‌ها می‌گیرند." 
 
هر دو برادر اخیراً توسط داعش دستگیر شده‌اند. محمد نگران است که آن‌ها به زودی جبهه نصرت را ترک کنند و برای دولت اسلامی بجنگند. 
 
او می‌گوید: "با برادر کوچک‌ترم در خانه خیلی خوش می گذشت. ولی بعد او تغییر کرد. وقتی به او گفتم که جبهه نصرت کشور ما را نابود خواهد کرد، گفت: «خفه شو، وگرنه می کشمت»." 
 
او می‌گوید: "وقتی داشتند برای پیوستن به جبهه نصرت می‌رفتند، با هر دوی آن‌ها خداحافظی کردم و با خودم فکر کردم: دیگر هیچ وقت آن‌ها را نمی‌بینم. مطمئنم که روزی خبر کشته شدن آن‌ها به دستم می‌رسد." 

برادر محمد از سوی جبهه النصره در سوریه تعلیمات نظامی دیده 

جنگجویان کوچک داعش (+عکس)
 
جنگ سوریه سال‌های سرنوشت ساز عمر یک نسل را تباه کرده است. 
 
پیکارجویان کودکان را بعنوان وسیله برای این جنگ شکار می‌کنند و معصومیت آن‌ها را در اولین سال‌های عمرشان از آن‌ها می‌ربایند. 
 
در حالی که داشتم خانه "ابو حطب" را ترک می‌کردم، از مادرش پرسیدم که پسرش وقتی کوچک‌تر بود می‌خواست در آینده چه کاره شود؟  
او می‌خندد و می‌گوید: "خلبان"


الشرق الاوسط ادعا کرد، الگوی برنامه هسته ای ایران به سمت لحاظ نیازهای راهبردی فراروی ایران و آمریکا در بحبوحه بحران های منطقه ای کنونی، در حال تغییر است.
روزنامه فرامنطقه ای الشرق الوسط نوشت، ایران و آمریکا در برهه زمانی کنونی به مصالحه بیشتر می اندیشند.

به گزارش ایرنا، این نشریه افزود که آنها تلاش دارند نشان دهند از هیچ اقدامی برای نیل به توافق هسته ای فروگذار نکرده اند.

الشرق الاوسط ادعا کرد، الگوی برنامه هسته ای ایران به سمت لحاظ نیازهای راهبردی فراروی ایران و آمریکا در بحبوحه بحران های منطقه ای کنونی، در حال تغییر است.

به نوشته الشرق الاوسط، 'پس از گذشت دو دهه مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم میان تهران و واشنگتن بر سر برنامه هسته ای ایران، اکنون هر دو طرف برای این که نشان دهند، از هیچ تلاشی برای دستیابی به توافق فروگذار نکرده اند، رقابت دارند. 

مسقط، محل نخستین ملاقات رسمی میان دیپلمات های امریکا و ایران پس از چند دهه پیگیری سیاست مخالفت با مذاکره است و تعیین این شهر به عنوان میعادگاه مذاکراتی که در آستانه فرارسیدن موعد 24 نوامبر برگزار می شود، به گفت و گوهای جاری پویایی می بخشد، گفت و گوهایی که پیش بینی می شود شاهد امتیازدهی های دو طرف باشد. 

الشرق الاوسط به نقل از یک مقام رسمی ادامه داد: 'ایران و آمریکا به این نتیجه رسیده اند که به رغم بیش از سه دهه بی اعتمادی، منافع ملی آنها هم اکنون ایجاب می کند که مذاکره سازنده داشته باشند و به توافق دست یابند.' 

وی افزود: 'به نظر می رسد هر دو طرف به نگرانی های طرف مقابل پی برده اند و آماده بیشترین میزان انعطاف پذیری هستند.'

از نظر تهران، راسخ بودن اوباما در پیشبرد مذاکرات به رغم انبوه فشارهای جمهوری خواهان آمریکا و همچنین تل آویو، فرصتی است که نباید از دست داد.

الشرق الاوسط خاطرنشان کرد، ناظران سیاسی بر این باورند تهران ایجاد سطحی از اعتمادسازی با طرف آمریکایی را که برای تضمین تعاملات پایدار در عرصه منطقه ای و بین المللی لازم است، دنبال می کند. 

این نشریه، عمان را با توجه به روابط مستحکم و تاریخی بین ایران و عمان و سابقه میانجی گری مسقط، میزبان مناسبی برای مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن دانست. 

الشرق الاوسط در عین حال به نقل از این مقام رسمی افزود که مسقط قادر نخواهد بود نقش مهمی در متقاعد ساختن دو طرف به امتیازدهی بیشتر ایفا کند. 

الشرق الاوسط ادامه داد: با این همه، عمان به واسطه جایگاهش به عنوان دوست مشترک تهران و واشنگتن، می تواند نقشی ضروری در افزایش سطح اطمینان میان رهبران ایران و آمریکا ایفا کند. 
'هنوز مشخص نیست که آیا مقامات عمانی حضوری فعالانه در جریان مذاکرات پیش رو داشته باشند یا خیر، اما یک مقام ایرانی ایفای نقش میانجی از سوی عمان را رد کرد و گفت که این سلطان نشین صرفا میزبانی مذاکرات دو طرف را به عهده خواهد داشت، مشابه آنچه در مذاکرات سال های 2012 و 2013 در قزاقستان روی داد. وزرای خارجه ایران و آمریکا به همراه کاترین اشتون هماهنگ کننده مذاکرات هسته ای با ایران 9 تا 10 نوامبر(18 تا 19 آبان ماه) در مسقط دیدار می کنند و چارچوب نهایی آخرین دور مذاکرات را که قرار است 24 نوامبر در وین برگزار شود، مورد بررسی قرار می دهند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد