سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز


یک شاهد عینی هم به خبرگزاری آناتولی گفت: قاسم سلیمانی را با چشمان خود دیدم. او در حال بازدید از نیروهای شبه نظامی شیعه بعد از شکستن محاصره آمرلی بود که من به وی سلام کردم اما گروه حفاظت از او اجازه عکس برداری نداد. محافظان حتی اجازه ندادند با او عکس بگیرم.
خبرگزاری اناتولی ترکیه در گزارشی به حضور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در جنگ علیه داعش در عراق پرداخت.

به گزارش عصر ایران،‌ خبرنگار خبرگزاری آناتولی در عراق در گزارشی با عنوان "یک فرمانده سپاه در شکست محاصره آمرلی مشارکت کرد" نوشت:

یک منبع آگاه عراقی گفت که قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در عملیات شکست محاصره داعش بر شهر آمرلی مشارکت داشت.
شهر آمرلی در استان صلاح الدین عراق به مدت 70 روز تحت محاصره داعش قرار داشت اما با حملات ارتش عراق،‌ داوطلبان مسلح شیعه و نظامیان کردستان عراق (پیشمرگه) این محاصره شکسته شد.
 عکسی نیز در اینترنت منتشر شد که نشان می دهد فردی که ادعا می شود قاسم سلیمانی است در کنار اعضای گروه های شبه نظامی شیعه به هنگام شکستن محاصره شهر آمرلی حضور دارد. هنوز منبع مستقلی تایید نکرده که این فرد همان ژنرال قاسم سلیمانی است.
این منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود ادامه داد: ما از حضور قاسم سلیمانی در آمرلی مطلع بودیم. ویژگی های فردی که در  عکس حضور دارد با سلیمانی مشابه است. علاوه بر این سلیمانی از ناحیه دست زخمی است و به هنگام حمل سلاح نیز این موضوع مشخص است.

تصویر منتشر شده از قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در شهر آمرلی عراق

روایت خبرگزاری آناتولی از حضور سردار قاسم سلیمانی در جنگ علیه داعش
وی افزود: دست راست قاسم سلیمانی در جنگ عراق و ایران به دلیلی اصابت دو گلوله،‌ زخمی شد و او هم اکنون از این زخم رنج می برد.
یک شاهد عینی هم به خبرگزاری آناتولی گفت: قاسم سلیمانی را با چشمان خود دیدم. او در حال بازدید از نیروهای شبه نظامی شیعه بعد از شکستن محاصره آمرلی بود که من به وی سلام کردم اما گروه حفاظت از او اجازه عکس برداری نداد. محافظان حتی اجازه ندادند با او عکس بگیرم.
 خبرگزاری آناتولی ترکیه در این باره می نویسد:‌ قاسم سلیمانی به طور رسمی از سال 1998 تاکنون فرمانده کل نیرویی است که "قدس" نام دارد . قدس نام یکی از نیروهای سپاه است. در زمینه سیاست خارجی ایران قاسم سلیمانی به طور مستقیم از رهبر ارشد، آیت الله سیدعلی خامنه ای دستور می گیرد.
خبرگزاری آناتولی اضافه کرد که صحت فیلم منتشر شده از سلیمانی هنوز تایید نشده است. همچنین آناتولی نتوانسته است به واکنشی از سلیمانی یا مقامات ایرانی یا عراقی درباره فیلم منتشر شده دست یابد.
قبل از این روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، سلیمانی را یکی از مهمترین تصمیم گیران در سیاست خارجی ایران توصیف کرده بود. 



نخست وزیر سومالی در صفحه فیس بوک خود نوشت: به مردم سومالی می گوییم که "گودان" مُرد.
پنتاگون اعلام کرد رهبر القاعده شاخه سومالی در حمله هوایی آمریکا به این کشور کشته شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز،‌ وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه اعلام کرد "احمد گودان" یکی از  بنیانگذاران گروه افراط گرای اسلامی "جنبش الشباب" در حمله هوایی آمریکا کشته شد.
 
گروه مسلح و افراط گرای اسلامی "جنبش شباب المجاهدین " معروف به "الشباب" شاخه القاعده در سومالی است. الشباب کنترل مناطقی از این کشور آفریقایی را در دست دارد و با اعمال قوانین سختگیرانه و اقدامات خشونت آمیز بر مردم این مناطق حکمرانی می کند.

وزارت دفاع آمریکا مرگ رهبر الشباب در سومالی را ضرر سمبلیک و میدانی برای سازمان برگرفته از القاعده توصیف کرد.

جان کربی سخنگوی پنتاگون در بیانیه ای گفت:‌ تاییدیه کشته شدن احمد گودان که در تاسیس الشباب مشارکت داشته را دریافت کردیم.

همزمان نخست وزیر سومالی هم روز جمعه گفت که رهبر گروه تندروی الشباب در حمله هوایی این هفته آمریکا کشته شد.

نخست وزیر سومالی در صفحه فیس بوک خود نوشت:  به مردم سومالی می گوییم که گودان مُرد.
گروه الشباب تاکنون به این خبر واکنشی نشان نداده است.

مقامات آمریکایی روز پنجشنبه گذشته گفتند که آنها همچنان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا حمله موشکی روز دوشنبه آمریکا به پایگاه الشباب منجر به کشته شدن "گودان" رهبر این گروه شده است یا خیر.

گودان در سال 2008 میلادی پس از کشته شدن رهبر وقت الشباب در حمله نظامی آمریکا،‌ رهبری این گروه را برعهده گرفت.




سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: هیچ اقدام نظامی را با ایران هماهنگ نکرده ایم. ما اطلاعات را با ایران مبادله نکرده ایم. ما هیچ برنامه ای برای چنین اقدامی نداریم.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور قصد ندارد با ایران علیه داعش، همکاری نظامی داشته باشد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، "ماری هارف" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: هیچ اقدام نظامی را با ایران هماهنگ نکرده ایم. ما اطلاعات را با ایران مبادله نکرده ایم. ما هیچ برنامه ای برای چنین اقدامی نداریم.به تازگی رسانه های آمریکایی خبرهایی درباره همکاری نظامی ایران و آمریکا منتشر کرده بودند.
مقامات ایرانی هم همکاری نظامی با آمریکا علیه داعش را رد کرده اند.
گروه افراط گرای دولت خلافت اسلامی موسوم به داعش هم اکنون کنترل مناطق وسیعی از سوریه و عراق را در دست دارند.وزارت خارجه ایران هم خبر همکاری ایران با آمریکا علیه داعش را تکذیب کرد.
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خبر منتشر شده از سوی بی.بی.سی مبنی بر موافقت ایران برای همکاری با آمریکا علیه داعش در عراق را تکذیب کرد.وی در این زمینه گفت: مواضع ما در این خصوص پیش از این اعلام شده و خبر مزبور صحت ندارد.

کیوسک بین‌المللی «تابناک»؛
فرود اضطراری یک هواپیمایی حامل مسافران آمریکایی در ایران و بررسی دلایل این فرود، ادعای کافی نبودن همکاری ایران با آژانس در زمینه بازرسی‌های هسته‌ای، ضرورت ‌مطرح نشدن درخواست‌های غیرمنطقی از سوی غرب در مذاکرات و پایان مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا در ژنو، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۴۳۲۲۷۷
تاریخ انتشار:۱۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰-06 September 2014
ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟فرود اضطراری یک هواپیمایی حامل مسافران آمریکایی در ایران و بررسی دلایل این فرود، ادعای کافی نبودن همکاری ایران با آژانس در زمینه بازرسی‌های هسته‌ای، ضرورت ‌مطرح نشدن درخواست‌های غیرمنطقی از سوی غرب در مذاکرات و پایان مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا در ژنو، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟

به گزارش «تابناک»، اخبار مربوط به فرود اضطراری یک هواپیمای حامل شهروندان آمریکایی در ایران، مهم‌ترین موضوع امروز مطبوعات و رسانه‌های بین‌لمللی درباره ایران است. 

خبرگزاری «رویترز» می‌نویسد، هواپیمای مسافربری حامل ۱۰۰ شهروند آمریکایی که از پایگاه بگرام در افغانستان به پرواز درآمده و در ایران ناچار به فرود شده بود، ایران را به مقصد دبی ترک کرده است. 

مقامات آمریکایی در توضیح این واقعه گفته‌اند، این ‌هواپیما‌ چند ساعت دیر‌تر از زمان برنامه‌ریزی شده افغانستان را ترک کرده، ولی این موضوع در برنامه پروازی این هواپیما قید نشده و همین ‌سبب شده این هواپیما در ایران قابل شناسایی نبوده و دستور فرود موقت آن صادر شود.

ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟

«لس آنجلس تایمز» نیز گزارش مختصری را در این زمینه منتشر کرده و می‌نویسد، بر خلاف گزارش‌های اولیه منتشره در برخی مطبوعات آمریکایی، مبنی بر اینکه هواپیمای مذکور از سوی ایران به زور «وادار» به فرود شده، فرود اضطراری این هواپیما تنها به مسائل فنی و اداری مرتبط بوده و دلیل دیگری نداشته است. 

یک مقام وزارت خارجه آمریکا در توضیح این موضوع گفته، دلیل اصلی، ابهام در این زمینه بوده که آیا پس از چند ساعت دیرکرد، این هواپیما هنوز اجازه پرواز دارد یا خیر؛ بنابراین، این یک موضوع مربوط به مسائل فنی هوانوردی بوده و ربطی به مسائل نظامی و امنیتی نداشته است. 

ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟

اما با انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران، بخش مهمی از مطالب مطبوعات بین‌المللی نیز به این موضوع اختصاص یافته است. در این میان، تلاش رسانه‌های غربی این بوده که محتوای گزارش را به معنای عدم توفیق آژانس در همکاری با ایران جلوه دهند. 

سایت شبکه خبری «بلومبرگ» در این زمینه می‌نویسد، بر پایه گزارش جدید آژانس، دسترسی‌های بازرسان در ایران کافی نبوده و این نهاد خواستار دسترسی‌ها‌ و همکاری بیشتر از سوی ایران است. بلومبرگ در تأیید ادعای خود به بندی از گزارش استناد می‌کند که در آن آمده است: «آژانس در موقعیتی نیست که تضمینی معتبر درباره فقدان مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده ارائه کند». 

ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟

این در حالی است که دیپلمات‌های ایرانی، همچنان نسبت به طرح درخواست‌های غیرمنطقی در مذاکرات هشدار می‌دهند. در این زمینه، روزنامه «پاکستان تودی» ترجمه مصاحبه‌ای از سید عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران با یکی از روزنامه‌های ایرانی را منتشر کرده که در آن، عراقچی دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای را تنها در صورت کنار گذاشتن درخواست‌های اضافی از سوی غرب ممکن دانسته است. 

عراقچی همچنین ضمن بیان مهم‌ترین مسائل و اختلاف‌های موجود در مذاکرات، موضوع تحریم‌ها را یکی از مهم‌ترین آن‌ها دانسته و گفته، در صورت ‌دست نیافتن به توافقی بر سر این موضوع، توافق دست‌یافتنی نخواهد بود.

ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟

در پایان در مطلبی دیگر در موضوع هسته‌ای، خبرگزاری «ترند» موضوع پایان مذاکرات دوجانبه هسته‌ای میان ایران و آمریکا در ژنو را مورد توجه قرار داده و می‌نویسد، مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا، پس از بیست ساعت گفت‌و‌گو در ژنو سوئیس به پایان رسید؛ در جریان این مذاکرات، نمایندگان دو طرف، دوازده ساعت گفت‌و‌گوهای سیاسی و هشت ساعت گفت‌و‌گوهای فنی و کار‌شناسی داشته‌اند.

این خبرگزاری در ادامه به ترکیب تیم‌های مذاکره کننده دو طرف اشاره کرده و می‌نویسد، به جز عراقچی ـ تخت روانچی و برنز ـ شرمن که سرپرستی تیم‌های سیاسی دو طرف را بر عهده داشته‌اند، سرپرست تیم کار‌شناسی ایران با حمید بعیدی‌نژاد و تیم کار‌شناسی آمریکا با جیم تیمبی بوده است.


با نزدیک شدن به زمان برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵، ‌همچون همیشه، تلاش‌های رژیم اسرائیل و به ویژه نخست وزیر این رژیم برای فضاسازی بین‌المللی علیه ایران شدت گرفته است. با این حال، به نظر می‌رسد، تغییر شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای در ماه‌های اخیر، این بار زمینه موفقیت این تلاش‌ها را از نتانیاهو گرفته است.
کد خبر: ۴۳۲۱۱۶
تاریخ انتشار:۱۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۱-05 September 2014
هراس رژیم اسرائیل از احتمال همکاری ایران و غرب در عراقبا نزدیک شدن به زمان برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵، ‌همچون همیشه، تلاش‌های رژیم اسرائیل و به ویژه نخست وزیر این رژیم برای فضاسازی بین‌المللی علیه ایران شدت گرفته است. با این حال، به نظر می‌رسد، تغییر شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای در ماه‌های اخیر، این بار زمینه موفقیت این تلاش‌ها را از نتانیاهو گرفته است.

به گزارش «تابناک»، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، بار دیگر تلاش دارد تا در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران، برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را تهدیدآمیز جلوه داده و خواستار اقدام شدید بین‌المللی در این زمینه شود. با این حال، ظهور گروه‌های تروریست تکفیری که‌ تهدید واقعی بین‌المللی است، سبب شده مواضع وی کمتر مورد توجه جامعه بین‌المللی قرار بگیرد. 

روزنامه «جروزالم پست» مطلبی را در همین زمینه منتشر کرده و می‌نویسد، در حالی که هجدهم سپتامبر، زمان برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و ۱+۵ برگزیده شده، نتانیاهو در دیدارهای خصوصی خود با مقامات غربی، سعی در القای این ‌دارد که مهم‌ترین و اصلی‌ترین تهدید علیه امنیت بین‌المللی، برنامه هسته‌ای ایران است، نه تروریست‌های تکفیری. 

این روزنامه به نقل از یک مقام اسرائیلی می‌نویسد، پیام نتانیاهو به غربی‌ها این است:هرچند نباید خطر و تهدید گروه «داعش» را نادیده گرفت، هم‌اکنون چالش شماره یک جهان، جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای است. 

وی به اظهارات نتانیاهو در یکی از دیدارهای خصوصی‌اش اشاره کرده و به نقل از وی می‌گوید: «ایران تهدید شماره یک است، زیرا ایران مسلح به سلاح هسته‌ای، تاریخ را تغییر می‌دهد». 

در این میان، یکی از نگرانی‌های اصلی نتانیاهو و دیگر مقامات ارشد اسرائیلی، احتمال همکاری آمریکا و دیگر کشور‌ها با ایران برای مقابله با تکفیری‌هاست. مقام اسرائیلی مذکور در پاسخ به پرسشی درباره موضع اسرائیل نسبت به احتمال کاهش فشارهای آمریکا و اروپا علیه ایران به منظور جلب همکاری این کشور برای مقابله با دشمن مشترک (تکفیری‌ها) می‌گوید: رژیم اسرائیل موافق اقدام قاطع علیه داعش است؛ اما ایرانی‌ها تلاش دارند از این موضوع به منظور کاهش فشارهای موجود بهره گیرند و این اتفاق نباید رخ دهد. 

جالب اینکه به نظر می‌رسد در این موضوع، میان خود مقامات اسرائیلی نیز اتفاق نظر چندانی نیست. چند روز پیش، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه رژیم اسرائیل در ‌کنفرانس مطبوعاتی گفته بود: داعش، بزرگ‌ترین تهدید علیه آمریکا، اسرائیل و اروپاست. 

اما اندکی پس از این اظهارات، یک مقام وزارت خارجه این رژیم گفت: سخنان لیبرمن صرفاً با هدف بیان فوریت موضوع داعش بیان شده و بدان معنا نیست که خطر این گروه از خطر ایران بیشتر است! 

گفتنی است، نتانیاهو خود نیز در ماه ژوئن و در جریان مصاحبه‌‌ با ‌«ان‌بی‌سی» گفته بود: ایران و داعش، هر دو دشمن آمریکا و غرب هستند و افزوده بود: «زمانی که دشمنان شما با هم می‌جنگند، یکی از آن‌ها را تقویت نکنید. هر دو را ضعیف کنید». 

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با تکفیری‌ها گفته بود، بد‌ترین پیامد جریان کنونی، همین است که ایران بتواند با این همکاری به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. نتانیاهو چنین همکاری را «یک اشتباه تراژیک» خوانده بود. 

جروزالم پست می‌نویسد، موضع کنونی نتانیاهو در قبال مذاکرات هسته‌ای ایران، این است که باید مدل سلاح‌های شیمیایی سوریه در قبال برنامه هسته‌ای ایران پیاده شود که بر پایه آن، همه ذخایر اورانیوم غنی شده ایران از کشور خارج شود. 

به هر حال، آن گونه که از مطلب این روزنامه و نیز کلیت موضع‌گیری‌های اخیر مقامات اسرائیلی برمی‌آید، ظهور یک دشمن مشترک برای ایران و غرب که می‌تواند این دو را به سمت همکاری‌های نزدیک امنیتی سوق دهد، به کابوسی برای رژیم اسرائیل تبدیل شده؛ زیرا می‌تواند ضمن اثبات حسن نیت و مسئولیت‌پذیری ایران در موضوع مقابله با تهدیدات علیه امنیت جهانی، بدبینی‌ها نسبت به برنامه هسته‌ای ایران را کاهش دهد. 

به عبارت دیگر، مقامات اسرائیلی سال‌ها تلاش داشته‌اند، برنامه هسته‌ای ایران را به عنوان تهدید اصلی علیه صلح و امنیت بین‌المللی جلوه دهند و حال که می‌بینند با ظهور و گسترش گروه‌های تکفیری، یک «تهدید واقعی» شکل گرفته و جایگزین «تهدید دروغین» بیان شده از سوی آن‌ها می‌شود، به شدت نگرانند که جامعه بین‌المللی، رویکرد همکاری و تعامل با ایران را جایگزین رویکرد تقابل کند.



گوگل اردوگاه داعش را لو داد +تصاویر
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۰
 
یک روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس انگلیسی توانست با استفاده از نقشه‌های گوگل، مقر آموزش نیروهای داعش را شناسایی کند.
گوگل اردوگاه داعش را لو داد +تصاویر
به گزارش جهان به نقل از رایورز، گروه فناوری صراط لیوت هیگینز (Eliot Higgins) این کار را نه از طریق ماهواره های پیشرفته جاسوسی یا حتی عزیمت به محل تجمع پیکارجویان، بلکه از داخل منزلش و از فاصله حدود ۵۰۰۰ کیلومتری محل مناقشه انجام داده است.

 روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارش روز یکشنبه خود نوشت: آقای هیگینز که در زمینه تحلیل تصاویر و ویدئوهای اینترنتی تبحر دارد، برای شناسایی اردوگاه تروریست‌ها، از عکس‌ها و کلیپ‌هایی که توسط خود داعش تهیه و در اینترنت منتشر شده استفاده کرده است.

وی با بهره‌گیری از سایت فلش ارث و گوگل ارث توانست محل پلی که در این عکس‌ها دیده می‌شد را شناسایی کند.

هیگینز در این کار از یک سایت به اشتراک گذاری تصاویر به نام Panoramio نیز سود جسته است.



گفته می شد محل کشف شده، همان جایی است که داعشی ها سر جیمز فولی خبرنگار آمریکایی را از تنش جدا کردند.




‫تیم‌هسته‌ای از کجا دستور می‌گیرد؟/ اطلاعاتی از کمیته هسته‌ای و اعضای آن
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۳
 
همواره در مورد چگونگی تصمیم‌گیری‌های هسته‌ای مباحث مختلف وجود داشته است مبنی بر اینکه تصمیم گیری‌ها کجا و چگونه گرفته می‌شود؟ آیا مقام معظم رهبری شخصا ورود می‌کند؟
‫تیم‌هسته‌ای از کجا دستور می‌گیرد؟/ اطلاعاتی از کمیته هسته‌ای و اعضای آن
به گزارش جهان، پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از بدو شکل‌گیری انقلاب اسلامی شکل تازه‌ای به خود گرفت و همواره یکی از موضوعات مورد مناقشه کشورمان باکشورهای غربی از جمله ایالت متحده آمریکا بوده است.

این پرونده از مهرماه سال ۱۳۸۲ تا مرداد سال ۱۳۸۴ یعنی به مدت ۲۲ ماه توسط حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی پیگیری می‌شد و پس از آن و همزمان با روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد به مدت ۲۶ ماه یعنی از ۲۵ مرداد ۱۳۸۴ تا ۲۸ مهر ۱۳۸۶ به علی لاریجانی دبیر وقت این شورا سپرده شد اما ۲ سال بعد یعنی ۲۹ مهرماه ۱۳۸۶ پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به سعید جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان سپرده شد و تا روی کار آمدن دولت تدبیر و امید توسط وی پیگری شد.

هرچند طرف مذاکره پرونده هسته‌ای کشور در زمان حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان و در زمان علی لاریجانی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یعنی خاویر سولانا به همراه سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا بود اما در زمان تصدی پست دبیری شورای عالی امنیت ملی کشورمان توسط سعید جلیلی این پرونده نیز بُعد جدیدی به خود گرفت چرا که این بار طرف مورد مذاکره، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یعنی کا‌ترین اشتون به همراه معاونان ۶ کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان شد.

پرونده هسته‌ای ایران با فراز و فرودهایی مسیر خود را طی می‌کرد که به حماسه سیاسی ۲۴ خرداد ۹۲ رسید و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، مسیر پرونده هسته‌ای کشور نیز دچار تغییر و تحول شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی که زمانی دبیر شورای عالی امینت ملی بود در راس این شورا قرار گرفت و در اولین روزهای ریاست جمهوری خود مراحل اجرایی پرونده کهن هسته‌ای کشورمان را از شورای عالی امنیت ملی به وزات امور خارجه منتقل کرد تا شاید از بار امنیتی بودن این پرونده بکاهد و با انتخاب سیاستمدار کهنه‌کار، تکلیف این پروندهِ قطور را تعیین کند.

عصر روز پنجشنبه ۱۴ شهریور ماه ۹۲ پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس جمهور خبری کوتاه منتشر کرد که آمده بود: «حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی مسئولیت مذاکرات هسته‌ای با طرف‌های خارجی را به وزارت امور خارجه محول کرد».

هر چند در این متن دیپلماتیک مشخص نشده بود منظور از طرف‌های خارجی چه کسانی هستند؟ اما بلافاصله بعد از انتشار این خبر، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ‌در این زمینه به باشگاه خبرنگاران گفت: احاله مسئولیت مذاکرات هسته‌ای به وزارت امور خارجه به عنوان یک کار تخصصی، از مسئولیت شورای عالی امنیت ملی در «تصمیم‌سازی» درباره این موضوع نخواهد کاست.

وی افزود: در هر صورت مذاکرات هسته‌ای موضوعی کاملا تخصصی و حرفه‌ای بوده و وزارت امور خارجه می‌تواند در اجرای آن موفق عمل کند ولی تصمیم‌گیری در مورد مسیر و سرنوشت حرکت جمهوری اسلامی ایران در عرصه حفظ منافع ملی در بُعد هسته‌ای مسئولیتی فرا‌تر از توان تصمیم‌گیری وزارت امور خارجه است.

بروجردی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی همانند گذشته نقش خود را در دفاع و حمایت از منافع ملی کشور در تمام زمینه‌ها خصوصا موضوع فعالیت‌های هسته‌ای ایفا خواهد کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طبیعی است که شورای عالی امنیت ملی که رئیس جمهور در راس آن قرار دارد از بالا‌ترین حساسیت در این زمینه برخوردار باشد و همانند گذشته فصل‌الخطاب تصمیم‌گیری‌ها نظر مقام معظم رهبری است.

در حالی محمدجواد ظریف سکانداری وزارت امور خارجه و مسئولیت اجرایی پرونده هسته‌ای کشور را عهده‌دار شده است که در طرف غربی نیز شاهد تغییر و تحولاتی هستیم به طوری که خانم "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آبان ماه امسال جای خود را به خانم "فدریکا موگرینی" خواهد داد و علاوه بر آن وزرای خارجه ۶ کشور مدعی جهان نیز شخصا وارد مذاکرات هسته‌ای با ایران شده‌اند.

اما همواره در مورد چگونگی تصمیم‌گیری‌های هسته‌ای مباحث مختلف وجود داشته است مبنی بر اینکه تصمیم گیری‌ها کجا و چگونه گرفته می‌شود؟ آیا مقام معظم رهبری شخصا ورود می‌کند؟یا اینکه تیم هسته‌ای با استناد به اعتمادی که به آنها شده در اتخاذ تصمیمات مستقل هستند؟

اما طبق آنچه علاء‌الدین بروجردی در جریان چهارمین مصاحبه تفصیلی خود با باشگاه خبرنگاران گفته بود: تصمیم‌گیری‌های هسته‌ای در چند حلقه در جمهوری اسلامی انجام می‌شود از حلقه‌های کارشناسی گرفته تا مدیریت‌های ارشد نظام که همیشه در ادوار گذشته و فعلی انجام می‌شده است و در حال حاضر نیز وجود دارد.

وی گفته بود: در دوره قبل کمیته هسته‌ای در دبیرخانه شورای امنیت وجود داشت که دبیر شورا هم این جلسات را مدیریت می‌کرد و وزرای ذیربط نیز حضور داشتند و از مجلس نیز بنده حضور داشتم.

نماینده بروجرد در ادامه این گفتگو و در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا این کمیته در دولت یازدهم نیز تشکیل شده است؟ تصریح کرده بود: در دولت جدید تاکنون( تا ۲۳ دی ۹۲) چنین جلسه‌ای برگزار نشده و معتقدم که این یک نقصی است که در روند تصمیم‌گیری‌های هسته‌ای وجود دارد.

اما در پی سومین نشست مشترک دولت و مجلس که شامگاه چهارشنبه ۹ بهمن‌ماه ۹۲ به میزبانی بهارستان در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار شد اخباری از این نشست توسط برخی نمایندگان غیر مرتبط - که ظاهرا اطلاعاتی از این موضوع نداشته و صرفا به دنبال مصاحبه به هر قیمت هستند - به بیرون درز کرد که سریعا یک منبع آگاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران آن را تکذیب و سپس اصلاح کرد.

بر این اساس نماینده مذکور در مصاحبه خود گفته بود "با پیشنهاد رئیس مجلس و پذیرش رئیس جمهور، رئیس کمیسیون امنیت ملی به ترکیب تیم مذاکرات هسته‌ای اضافه شد"! جدا از اینکه آیا چنین اقدامی شدنی است یا خیر این منبع آگاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: یک کمیته هسته‌ای از قبل در شورای امنیت ملی وجود داشت که آقای بروجردی از طرف مجلس عضو آن بود.

وی افزود: متاسفانه در دولت یازدهم از آقای بروجردی برای شرکت در این کمیته دعوت نشده بود، بنابراین آقای بروجردی در جریان سخنرانی روسای کمیسیون‌های تخصصی در نشست مشترک دولت و مجلس از این موضوع گلایه کرد و آقای لاریجانی گفتند من با آقای رئیس جمهور صحبت کردم و موافقت کردند که آقای بروجردی در این کمیته حضور داشته باشد.

بنابراین گفته می‌شود؛ بین "تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای" و "کمیته هسته‌ای شورای عالی امنیت ملی" زمین تا آسمان تفاوت است، اینکه این نماینده چرا و چگونه چنین مسئله‌ای را مطرح کرده‌ است جای تامل دارد!

پس از آن بود که علاءالدین بروجردی" رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تایید خبر باشگاه خبرنگاران مبنی بر بازگشت مجددش به کمیته هسته‌ای شورای امنیت ملی گفت: به این کمیته مجددا باز خواهم گشت.

از این جهت در گرماگرم مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با ۶ کشور مدعی جهان یعنی آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان با علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشستیم تا پس از ۴ گفتگوی( ۱ - ۲ - ۳ - ۴ ) تفصیلی با وی، سومین گفتگوی مشروح‌مان( ۱ - ۲ ) را نیز ورق بزنیم.

* کمیته هسته‌ای شورای عالی امنیت ملی و کمیته عالی تصمیم‌گیری *
*  عضو کمیته هسته‌ای شورای عالی امنیت ملی هستید، آیا در جلسات این کمیته حضور پیدا می‌کنید؟

بروجردی: بله، حضور دارم.

* جلسات این کمیته هرچند وقت یکبار برگزار می‌شود؟ 

بروجردی: بستگی به داغ بودن مذاکرات هسته‌ای دارد. 

* آخرین جلسه‌ای که برگزار کردید چه زمانی بود؟

بروجردی: حدود ۱۰ روز پیش.

* برنامه‌ای برای جلسه بعدی وجود دارد؟ 

بروجردی: اگر برنامه‌ای باشد اطلاع می‌دهند، قبل از سفر‌ها براساس ضرورت برگزاری جلسات را اطلاع می‌دهند.

* چه مباحثی در این جلسه مطرح شد؟

بروجردی: بحث‌های کار‌شناسی صورت گرفت. 

* فقط بحث‌های کارشناسی؟


بروجردی: نتایج مباحثی که در مذاکرات مطرح می‌شود در این کمیته اعلام می‌شود و گام‌های بعدی که باید برداشته شود، مورد بحث قرار می‌گیرد. 

* مهم‌ترین محور این جلسات چیست؟ 

بروجردی: محور اصلی این جلسات ضرورت حفظ حقوق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است، مثلا در مورد پروژه اراک حفظ آب سنگین، در مورد فردو فعال بودن سایت و سطح متناسب با نیازهای غنی‌سازی است، تصمیم تیم مذاکره کننده دفاع جدی از مسئله هسته‌ای است. 

* اعضای این کمیته چه کسانی هستند؟ 

بروجردی: بعضی وزارتخانه‌ها و ارگان‌های ذیربط هستند که حضور پیدا می‌کنند.

* آیا در جلسات این کمیته روسای قوای مقننه ومجریه هم حضور دارند؟

بروجردی: خیر، یک جلسه دیگری خود رئیس جمهور برگزار می‌کند که جدا از این جلسه کمیته است.

* پس یک کمیته‌ای دیگری در سطح عالی وجود دارد، یعنی ۲ کمیته وجود دارد یک کمیته کارشناسی که اشاره شد و دیگری کمیته عالی؟


بروجردی: بله، جلسات دیگری هم در سطوح بالا‌تر وجود دارد، جلسه‌ای که با حضور رئیس جمهور و بعضا مقام معظم رهبری است.

* پس تصمیم نهایی آنا صورت می‌گیرد؟

بروجردی: بله تصمیمات نهایی آنجا صورت می‌گیرد و بحث این کمیته که خدمتتتون عرض کردم{کمیته سطح ۲} کار‌شناسی است. 

* شما هم در این جلسات این کمیته عالی حضور دارید؟ 

بروجردی:خیر، آقای لاریجانی هستند. 

* پس جلسات در ۲ سطح برگزار می‌شود، یکی سطح عالی با حضور رئیس جمهور و احیانا مقام معظم رهبری و سطح دوم هم کمیته‌ای که شما عضو آن هستید. 

بله، این جلسه صرفا بحث کار‌شناسی است. 

* تیم هسته‌ای تصمیمات کمیته عالی را اجرا می‌کند؟ 

بروجردی: بله، تصمیمات در این حلقه نهایی می‌شود. 

* پس شما در مورد موضوعاتی مثل بازطراحی نیروگاه اتمی اراک، میزان و سطح غنی‌سازی کار کار‌شناسی انجام می‌دهید ولی تصمیم نهایی در سطح عالی گرفته می‌شود؟ 

بروجردی: بله، این کمیته تصمیم نهایی نمی‌گیرد. 

*هیئت نظارت بر تیم هسته‌ای موضوعیت ندارد*

* چندی پیش بحث تشکیل هیئتی مبنی بر هیئت ناظر بر تیم مذاکره کننده هسته‌ای در مجلس مطرح شد، آیا با حضور شما و رئیس مجلس در ۲ کمیته هسته‌ای که اشاره شد، تشکیل چنین هیئتی ضروری است؟ 

بروجردی: بحث که زیاد می‌شود، ولی موضوعیت ندارد. 

*طرح جامه هسته‌ای شتابزدگی برنمی‌تابد*

* طرح جامع هسته‌ای در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا با تهیه آن موافقید؟ 

بروجردی: این از آن موضوعاتی است که باید بگوییم اگر بشود چه می‌شود، چرا که یک کار بسیار دقیق، فنی و در عین حال پیچیده است، ما معتقدیم نباید در فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای محدودیت پیدا کنیم، محدودیت ما صرفا در کاربرد نظامی هسته‌ای است که به جد با آن مخالف هستیم و به جهان بدون بمب هسته‌ای معتقد هستیم، ولی در مادون این خط قرمز باید دست یدی برای تحقیق و توسعه و پیشرفت داشته باشیم و هر قانونی که می‌آید نباید محدودیت ایجاد کند، از این منظر کار حساس و دقیق است که به هیچ وجه شتابزدگی را بر نمی‌تابد. 

*کلام آخر پروتکل، با مجلس است*

* اخیرا مباحثی در مورد پروتکل الحاقی مطرح شده است، تصمیم‌گیر نهایی این موضوع چه نهای خواهد بود؟ 

بروجردی: می‌دانید دولت به صورت داوطلبانه در مقطعی پروتکل الحاقی را اجرا می‌کرد، مجلس هفتم مصوبه‌ای را گذراند و از اجرای آن ممانعت کردیم و این مصوبه قانونی به قوت خود باقی است و تا زمانی که مجلس تصمیم نگیرد، پروتکل الحاقی قابل اجرا نخواهد بود و هرگونه تغییری در این مصوبه نیازمند تصمیم مجلس است. 

* فکر می‌کنید واکنش مجلس نهم نسبت به پروتکل الحاقی چه خواهد بود؟ 

بروجردی: بستگی به اتفاقاتی دارد که می‌افتد، در هر صورت در اختیار مجلس است و مجلس نیز خرد جمعی نظام به شمار می‌رود. 

*فدریکا و آینده روابط با ایران*

* مطلع هستید اخیرا خانم "فدریکا موگرینو" به عنوان جانشین خانم "کا‌ترین اشتون" انتخاب شد، از آنجایی که تخصص خانم فدریکا خاورمیانه است و‌شناختی با اسلام به دلیل پایان نامه‌اش دارد آیا این موضوعات دلیلی برای بهبود روند روابط ایران و غرب خواهد بود؟ 

بروجردی: باید ببینیم در عمل چه خواهد کرد، ولی فضای کلی بین جمهوری اسلامی ایران و غرب نسبت به گذشته بسیار بیشتر تلطیف شده است. وزرای خارجه کشورهای مختلف به ایران می‌آیند و گفتگو می‌کنند. حساسیت‌ها پایین‌تر است و جهان غرب پذیرفته که جمهوری اسلامی ایران اهل منطق است و قواعد بازی را خوب می‌داند و رعایت می‌کند و ساخت بمب هسته‌ای جزو خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود. 

*روند مذاکرات*

* بااین اوضاع فکر می‌کنید روند مذاکرات به چه سمت و سویی خواهد رفت؟ 

بروجردی: با توجه به اینکه خطوط قرمز ما کاملا مشخص است و غرب می‌داند ما به هیچ وجه دنبال زیاده‌خواهی نیستیم و اجازه نمی‌دهیم حقوق ما را تضییع کنند، طبیعی است که طرف مقابل باید نسبت به این نظرات منطقی تمکین کند و اگر تمکین نکند، قطعا توافقی که متضمن نقض حقوق هسته‌ای ملت ایران باشد به هیچ وجه حاصل نخواهد شد. 

* الزام برای انجام تکالیف هسته‌ای برنامه پنجم*

* بررسی برنامه ششم توسعه به زودی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت، این در حالیست که در برنامه پنجم تکالیف هسته‌ای برای دولت در نظر گرفته شد، آیا در برنامه ششم نیز تکالیف هسته‌ای جدید مطرح خواهد شد؟ 

بروجردی: معتقدم باید برای مصوبات قبلی الزام ایجاد کنیم که عملی شود و بودجه تخصیص دهیم و دولت را مکلف کنیم با جدیت بیشتر این مصوبات را عملیاتی کند. 

*تیم هسته‌ای و حقوق ملت*

* اخیرا معاونان وزرای امور خارجه ایران و آمریکا به صورت ۲ جانبه گفتگو کردند، چه توصیه‌ای برای حفظ حقوق ملت در این گفتگوها دارید؟

بروجردی: توصیه ما به عنوان مجلس این است که همون ذشتهبا قاطعیت در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا از منافع ملی دفاع کنند و لغو تحریم‌ها را در کنار مسئله هسته‌ای با جدیدت پیگیری کنند تا این ظلم تارخی ه ملت برطرف شود و همه حق و حقوق ما در عرصه بین‌المللی تثبیت شود، روند مذاکرات هسته‌ای جلو می‌رود و با توجه به اینکه کاملا خطوط قرمز تعیین شده و مطالب شفاف و واضح است، امیدواریم تیم هسته‌ای بتواند اهداف را محقق کند.

*توصیه به آمریکا*

* و توصیه پایانی به آمریکا؟

بروجردی: آمریکا بداند اگر صد سال دیگر ایران را تحریم کند به هیچ وجه ازحقوق خود کوتاه نخواهیم آمد.

منبع: باشگاه خبرنگاران


چه کسی جانشین عبدالرئوف ریگی می‌شود؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۳
 
ابهامات مطرح شده درباره صحت فیلم اعدام "ابراهیم مهرنهاد" توسط گروهک جیش النصر به عنوان عامل ترور عبدالرئوف ریگی مسائل جدیدی را درباره چشم انداز گروه های تروریستی و نحوه مواجه آنها با یکدیگر ایجاد کرده است.
چه کسی جانشین عبدالرئوف ریگی می‌شود؟
به گزارش جهان نیوز، "عبدالستار ریگی" کوچکترین برادر عبدالرئوف و عبدالمالک ریگی گزینه احتمالی جانشینی عبدالرئوف ریگی در جیش النصر محسوب می شود.

وی که کمتر از سی سال سن دارد تنها برادر بازمانده از خانواده ریگی محسوب می شود.

از سوی دیگر به اعتقاد برخی تحلیلگران با توجه به اینکه فلسفه تشکیل جیش النصر حفظ فرماندهی خانواده ریگی بر باقیمانده های جندالشیطان بوده، بنابراین برای ادامه این روند تنها گزینه موجود " عبدالستار ریگی" خواهد بود.

ضمن آنکه در صورت کنار رفتن "ابراهیم مهرنهاد" به عنوان مسئول شاخه سیاسی جیش النصر رقیبی قدرتمند از صحنه جانشینی عبدالرئوف به نفع "عبدالستار ریگی" کنار گذاشته شده است.

هر چند به اعتقاد تحلیلگران امنیتی، برخی شواهد موجود در فیلم اعدام "ابراهیم مهرنها" دلالت بر ساختگی و غیر واقعی بودن این فیلم دارد.

بر این اساس به نظر می رسد "عبدالستار ریگی" یک هدف عمده را از انتشار این فیلم دنبال می کنند.

وی با متهم نکردن محمد ظاهر به قتل برادرش در شرایط فعلی از ایجاد درگیری بیشتر با جیش العدل جلوگیری کرده است. ضمن آنکه در شرایط فعلی زمینه متلاشی شدن گروه جیش النصر وجود دارد و همچنین گروه محمد ظاهر – جیش العدل- به لحاظ نفرات و تجهیزات در شرایط بهتری از جیش النصر قرار دارد.

"عبدالستار ریگی" به عنوان میراث دار عبدالرئوف ریگی و عبدالمالک مجبور به ادامه این راه می باشد؛ مگر اینکه به خاطر ترس از جان و آسیب دیدن نزدیکانش فرماندهی تروریست ها را رها کند، مسئله ای که در روزهای آینده روشن خواهد شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد