سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز




منابع خبری از کشف چند گروهک تروریستی در جنوب بغداد خبر دادند و اعلام کردند که این گروهک‌ها متلاشی شدند.

به گزارش مشرق، شبکه خبری المیادین گزارش کرد که در مناطق الدورة و الغزالیه در بغداد پایتخت عراق چند گروهک تروریستی کشف و منهدم شد.

منطقه الدوره منطقه‌ای بزرگ در جنوب بغداد و در ساحل غربی دجله است.

در این منطقه نهادهای مهم دولتی و مراکز مهم مانند پالایشگاه نفت الدوره و ایستگاه تولید برق الدوره قرار دارد.

در همین حال، اخبار رسیده از موصل حکایت از این دارد که نیروهای پیشمرگه نیز موفق شدند بسته‌های انفجاری که عناصر داعش در غرب موصل کار گذاشته بودند، کشف و خنثی کنند.

بنا بر گزارش‌های خبری، پیشروی ارتش عراق در شمال این کشور به سمت مواضع گروهک‌های مسلح همچنان ادامه دارد.



۴۰۴ نفر از مخالفان مسلح در سوریه که سلاح خود را تحویل داده و تسلیم شده‌اند، پس از بررسی وضعیتشان در وزارت دادگستری آزاد خواهند شد.
به گزارش مشرق از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) وزارت دادگستری سوریه، به اوضاع ۴۰۴ نفر جهت آزادی و بخشش آنان رسیدگی کرده است. این تعداد افراد، کسانی بودند که سلاح خود را تحویل ارتش داده و از گروههای تروریستی جدا شده‌ و با ابراز پشیمانی از فعالیت‌های مسلحانه خود علیه کشور تسلیم شده‌اند. 
به گزارش سانا، این افراد از سراسر سوریه و از استان‌های دمشق و ریف دمشق، حمص، حماة، إدلب، دیر الزور، حلب، السویداء، حسکه، لاذقیه و الرقة هستند. قرار منع تعقیب در مورد این افراد پس از دادن تعهد مبنی بر خودداری از حمل سلاح و عدم پیوستن دوباره به گروههای تروریستی صادر می‌شود.



مذاکرات مستقیم ایران و عربستان سعودی و روند عادی سازی روابط میان دو طرف و رفع اختلافات، تا اطلاع بعدی، تعلیق یا کُند می شود. به دنبال تعلیق عادی سازی روابط میان تهران و ریاض، بن بست تعیین رئیس جمهور جدید لبنان و جنگ داخلی در سوریه همچنان بدون راه حل مشخصی ادامه می یابد.
عصرایران ؛ رضا غبیشاوی - گروه داعش نزدیک به القاعده در هفته های اخیر مناطقی را در شمال عراق از جمله شهرهای موصل و تکریت را اشغال کرد. حملات داعش و کشتارهای گسترده آن باعث شد منطقه و جهان جدی تر از گذشته، متوجه این گروه خشن و افراط گرا شود و درباره تبعات و نتایج حیات آن در منطقه هشدار دهند.

اما بحران داعش در عراق چه تاثیراتی بر مواضع کشورها و پرونده های منطقه ای - جهانی می گذارد؟ در این باره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایران
 
- بعد از بحران داعش، ثبات و امنیت ایران در منطقه بیشتر عیان شد. از لیبی در شمال آفریقا تا مصر، لبنان، فلسطین، سوریه و عراق در سوی غربی ایران تا افغانستان و پاکستان و منطقه کشمیر هند در سوی شرقی ایران، بی ثباتی و ناامنی به طرز فاحشی آشکار است و در این میان، این "ایران امن و با ثبات" است که مانع از تکمیل زنجیره مناطق ناامن در این پهنه پهناور شده است.

- بحران داعش تاثیر مستقیم و مثبت بر پرونده هسته ای ایران دارد. آمریکا و سایر اعضای گروه 1+5 خواهند دانست جایی برای گزینه های دیگری غیر از تفاهم و توافق با ایران وجود ندارد زیرا هر گزینه دیگری غیر از تفاهم یعنی جنگ یا افزایش تحریم ها، می تواند منجر به بی ثباتی و ناامنی در ایران شود و زنجیره ناامنی در خاورمیانه را تکمیل و قدرتمندتر کند. پس به سود غرب است بر سر برنامه هسته ای تهران به توافق برسد و به همین دلیل، قدرت چانه زنی ایران برای مطالبه درخواست هایش در مذاکرات افزایش می یابد. توافق با یک ایران با ثبات و مطمئن به آینده ، بهتر و ساده تر از ایرانی است که درگیر ناامنی و بی ثباتی شده و به شدت به آینده و مخاطرات پیش رو بدبین است. 

- بحران داعش باعث می شود شیعیان به عنوان بزرگترین بخش تشکیل دهنده جامعه عراق بیش از گذشته به ایران احساس وابستگی و نزدیکی داشته باشند چرا که در صورت هر گونه تهدید جدی علیه آنها، این تنها ایران است که در کنار آنها خواهد بود.

- در نتیجه بحران داعش، دولت مورد حمایت ایران در عراق تضعیف شد. اما این موضوع باعث می شود نفوذ ایران در عراق گسترش یابد چرا که عراق به دلیل ضعف بزرگ امنیتی بیش از پیش به حمایت های امنیتی ایران وابستگی پیدا می کند.

همانگونه که در سوریه نیز با تضعیف سیاسی - نظامی دولت دمشق، اتکای این کشور به ایران از یک سو و نفوذ تهران از سوی دیگر در سوریه افزایش یافته است.

- بحران داعش باعث می شود هشدارهای ایران درباب تندروی دینی و مذهبی در منطقه و جهان، جدی گرفته شود. 

- در نتیجه بحران داعش و ناامنی های این گروه در شمال عراق، تحرکات ایران در خارج از مرزهایش از نگاه افکار عمومی داخلی و خارجی، قابل توجیه است.

عربستان سعودی

عربستان سعودی یکی از بزرگترین برندگان بحران داعش تا کنون است زیرا از یک سو دولت شیعه عراق تضعیف شد و از سوی دیگر پیشروی داعش در عراق می تواند به عنوان قدرت نمایی غیرمستقیم عربستان سعودی در منطقه نیز به شمار آید.

علاوه بر این عراق به عنوان رقیب عربستان سعودی در سه حوزه دموکراسی، تولید نفت و گرایش مذهبی شناخته می شود؛ به همین دلیل، عربستان سعودی خواهان تضعیف این رقیب و هم پیمان جدی ایران در منطقه است.

 عراق 

- نوری مالکی نخست وزیر عراق برای تصدی مجدد سمت نخست وزیری عراق با مشکل جدی مواجه است و باید منتظر تصمیم پارلمان جدید بماند. 

قبل از این، براساس نتیجه انتخابات پارلمانی عراق و پیروزی فهرست "دولت قانون"، نوری مالکی، آغاز سومین دوره نخست وزیری اش را تضمین شده می دید و مخالفانش هم جلوگیری از ادامه نخست وزیری وی را غیرممکن می دانستند اما وضعیت جدید عراق ،‌ممکن است ملاحظاتی در انتخاب نخست وزیر را ایجاب کند و نوری مالکی را از ادامه نخست وزیری باز دارد.

- کُردهای عراق را می توان یکی از برندگان بحران داعش دانست چرا که آنها توانستند برای نخستین بار در تاریخ و بدون شلیک یک گلوله، کنترل نظامی شهر مهم، استراتژیک و نفتخیز کرکوک را به دست بگیرند. این اقدام پس از عقب نشینی  ارتش عراق از این شهر روی داد.

کردستان عراق خواهان الحاق شهر کرکوک به این منطقه بود اما این موضوع با مخالفت های همیشگی دولت های بغداد روبه رو می شد.
انتقال کنترل نظامی کرکوک به دست نیروهای امنیتی کردستان عراق، روند الحاق این شهر به این منطقه را تسهیل می کند. بازگشت نیروهای امنیتی دولت بغداد به کرکوک نیز در این شرایط دور از ذهن است.

نیروهای امنیتی و نظامی  کردستان عراق از درگیری مستقیم و فراگیر با نیروهای داعش خودداری کردند. به نظر می رسد کردستان عراق از درگیری دشمن با رقیب خود لذت می برد و نظاره گر استمرار تضعیف دولت بغداد برای اجرای طرح های آتی خود است.

- نیروهای شبه نظامی شیعه مانند گروه مقتدی صدر و نیروهای سابق سپاه بدر مجدداً قدرت می گیرند زیرا در شرایطی که ارتش عراق عملکرد ضعیفی دارد، این گروه های مردمی هستند که می توانند در جنگ های نامنظم با داعش اثرگذار باشند خاصه این که آموزش دیده و مجرب هم هستند.

 سوریه 

- دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز یکی از برندگان بحران داعش است زیرا:

اول؛ بحران عراق، در صدر قرار گرفت و بحران سوریه از صدر خبرها خارج شد. 

دوم؛ دولت سوریه به صورت مصداقی و واقعی تر می تواند ادعای خود درباره "جنگ با تروریسم" را توضیح دهد. 

سوم؛ تقویت داعش در عراق می تواند به تقویت داعش در خاک سوریه شود. در نتیجه داعش به مناطق و مراکز تحت کنترل مخالفان سوری مسلح اسد موسوم به ارتش آزاد حمله خواهد کرد. به همین دلیل،ارتش آزاد در سوریه تضعیف خواهند شد.

 یاد آور می شود که هم اکنون بین داعش و ارتش آزاد (که هر دو مخالف اسد هستند)‌درگیری وجود دارد. بااین وصف، یکی از دشمنان اسد تضعیف و دیگری تقویت می شود. آن که تضعیف می شود، ریشه سوری دارد و آن که قدرت می یابد گروهی است که جهان بر تروریست بودنش ،‌تقریباً متفق القول است.

پیش بینی آینده 

- مذاکرات مستقیم ایران و عربستان سعودی و روند عادی سازی روابط میان دو طرف و رفع اختلافات، تا اطلاع بعدی، تعلیق یا کُند می شود.

- به دنبال تعلیق عادی سازی روابط میان تهران و ریاض، بن بست تعیین رئیس جمهور جدید لبنان و جنگ داخلی در سوریه همچنان بدون راه حل مشخصی ادامه می یابد.

- احتمال دست یابی به توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 تا پایان تیرماه بیشتر می شود.

- روابط دوجانبه ایران و آمریکا احتمالاً‌ اندکی بهبود می یابد.

- احتمال تغییر نخست وزیر عراق و سپردن این سمت به فرد دیگری به جز نوری مالکی افزایش می یابد،‌مگر آن که صحنه داخلی عراق به سمتی برود که تغییر مالکی موجب تقویت روحیه تروریست ها شود.

"داعش" همسایه سرزمین‌های اشغالی می‌شود؛
رژیم اسرائیل پنجشنبه گذشته به واشنگتن اعلام کرد که جدایی اقلیم کردستان از عراق امری حتمی و پایان‌یافته تلقی می‌شود و کارشناسان صهیونیست پیش‌بینی کردند تل‌آویو به محض تشکیل کشور کردستان آن را به رسمیت بشناسد.
رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایشگروه بین‌الملل مشرق - پایگاه خبری «عمان1» در گزارشی تحت عنوان «رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام و پیش بینی کرد که هدف بعدی داعش اردن باشد»، نوشت: تل آویو پنج شنبه گذشته به واشنگتن اعلام کرد که جدایی اقلیم کردستان از عراق امری حتمی و پایان یافته تلقی می‌شود و در این خصوص کارشناسان صهیونیستی پیش بینی کردند که رژیم‌‌شان به محض اعلام جدایی کردستان از عراق و تشکیل دولت، کشور جدید کردی را به رسمیت بشناسد.
رژیم صهیونیستی از دهه 60 قرن گذشته تاکنون رابطه نظامی و اطلاعاتی و تجاری و بازرگانی خود را با کُردها حفظ کرده است، چون کردها را بهترین یار و یاور خود در میان دشمنان عرب خویش می‌بیند، به ویژه آنکه کُردها نیز اعراب را دشمن خود ملاحظه می‌کنند و همین دشمن مشترک موجب شده تا این دو بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند.

اما کُردها از بحران اخیری که در عراق به واسطه توسعه طلبی‌های گروه تروریستی داعش به وجود آمد، نهایت بهره برداری و استفاده را بردند تا مناطق تحت تصرف خود در شمال عراق را که از ویژگی خود گردانی بهره می‌برد، توسعه و گسترش دهند و مهمترین نمود این امر ملحق کردن شهر «کرکوک» به اقلیم کردستان است، شهری که در آن منابع نفتی بی‌شماری قرار دارد و این اجازه را می‌دهد که در صورت اعلام استقلال اقلیم کردستان با تکیه بر این منابع نفتی تمام مشکلات اقتصادی خود را حل کند.

در این میان آمریکا مدعی است که خواهان حفظ وحدت و یکپارچگی عراق است و در همین راستا «جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا سفری به بغداد و از آنجا به کردستان داشت تا ضمن دیدار با رهبران این منطقه آنها را به پیوستن و هماهنگی سیاسی هرچه بیشتر با بغداد تشویق و ترغیب کند.

رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش

رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش

رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش
این درحالی است که وی در دیدار با «آویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در پاریس که روز پنج شنبه گذشته حاصل شد، آخرین تغییر و تحولات جاری در عراق را مورد بحث و بررسی قرار داد.

سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی درباره این دیدار گفت که لیبرمن به همتای آمریکایی خود تاکید کرده است که عراق در برابر دیدگان ما در حال تجزیه و تقسیم است و تشکیل دولت کردی مستقل امری حتمی و پایان یافته تلقی می‌شود.

در همین راستا «شیمون پرز»، رئیس رژیم صهیونیستی نیز نامه‌ مشابهی را برای باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ارسال کرد. وی در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد که به اوباما تاکید کرده که امکان متحد و یکپارچه نگه داشتن عراق بدون دخالت نظامی خارجی گسترده نیست و در غیر این صورت باید در انتظار جدایی کردها از اکثریت شیعه و اقلیت اهل سنت باشیم.

پرز در ادامه افزوده است که کردها در عمل دولت خود را که دولتی دموکراتیک است، تشکیل داده‌اند و یکی از نشانه‌های دموکراتیک بودن این دولت دادن حق برابر و مساوی به زن است و در این میان ترکیه از جمله کشورهای منطقه است که از این وضعیت کردها استقبال خواهد کرد، چون به کردها در صادرات نفت اقلیم کمک خواهد کرد.

این درحالی است که روز جمعه گذشته رژیم صهیونیستی بر اولین محموله نفت کردستان از طریق لوله‌های جدید نفت کردستان دست یافت.


رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش
حدود 30 میلیون کرد در مناطقی که جنوب شرقی ترکیه و شمال شرقی سوریه و شمال عراق و غرب ایران را در برمی‌گیرد، زندگی می‌کنند. کردهای عراق تاکنون از اعلام استقلال خود از بیم اعتراض دیگر کشورهای همجوار امتناع کردند، اما هم اکنون زمزمه‌های جدایی آنها به گوش می‌رسد.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مدعی شده که هم اکنون روابط دیپلماتیک و رسمی میان تل آویو و کردها وجود ندارد، اما توضیحی درباره اینکه روابط محرمانه و سری وجود دارد، یا خیر نداده‌اند.

رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش«آموس گیلاد»، یکی از مسئولان ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در این خصوص گفت که سکوت تل‌ آویو بهتر از لب به سخن گشودن درباره رابطه با کردها سخنی بر زبان نیاورد، چراکه این سخنان نه به سود ما و نه به کردهاست.

گیلاد که با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی مصاحبه می‌کرد، در پاسخ به این سوال که آیا از استقلال کردها استقبال می‌کنید یا خیر با توجه به اینکه کردها از گذشته با اسرائیل رابطه داشته‌اند، گفت: برای پاسخ به این سوال تنها کافی است نگاهی به تاریخ داشته باشیم تا بتوان از آن نتایج مورد نظر از آینده را گرفت.

مسئولان بلند پایه و کهنه‌ کار دستگاه اطلاعات و امنیت رژیم صهیونیستی در این ارتباط می‌گوید که همکاری میان کردها و اسرائیل شکل و ماهیت آموزش نظامی کردها در شمال عراق را در برابر کمک کردها به فرار دادن یهودیان عراق به خارج از این کشور و همچنین جاسوسی علیه نظام بغداد و در این اواخر علیه ایران را به خود گرفته است.

از سوی دیگر «الیعازر تسافرر»، رئیس سابق دفتر موساد در اقلیم کردستان در شمال عراق درباره رابطه کردها با رژیم صهیونیستی می‌گوید که مخفی ماندن این رابطه به درخواست کردها بوده است.

وی می‌افزاید: ‌ما دوست داریم که این رابطه علنی و آشکار باشد و ما دارای سفارتی در اقلیم کردستان داشته باشیم. اما این رابطه تاکنون به خواست کردها مخفی و پنهان باقی مانده است.

در همین راستا «اوفرا بنگیو»، کارشناس امور عراق دانشگاه تل آویو و مولف دو کتاب درباره کردها تصریح کرد که فروش نفت کردستان به اسرائیل و دیگر روابط تجاری و بازرگانی موجود بین دو طرف آشکارا نوید دهنده مرحله سیاسی جدیدی است که پیش روی دو طرف است.

بنگیو افزود: به نظر من لحظه‌‌ای که طی آن مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان استقلال این منطقه و سطح روابط دو طرف را بالا برده و آن را آزاد و علنی اعلام کند و این بالطبع موضوعی است که به کردها و خواست و اراده‌اشان مربوط می‌شود.

رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش
تاکنون دولت کردستان در شمال عراق فروش نفت به رژیم صهیونیستی را چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم رد کرده و تل آویو نیز تاکنون در قبال اخبار منتشره در این خصوص سکوت اختیار کرده است.

غیر از آن رژیم صهیونیستی پیش بینی کرده است که گروه تروریستی داعش از بیش از یک جبهه و محور اردن را مورد حمله قرار دهد و این موجب شده تا مسئولان این کشور به دنبال احداث دیوار امنیتی در امتداد مرزهای این کشور با عراق و سوریه و تقویت مناطق مرزی خود باشد.


رسانه‌های رژیم صهیونیستی در این خصوص اعلام کردند که کمیته امنیتی اسرائیل به ریاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی نشست این هفته خود به بررسی آخرین وضعیت اردن در قبال احتمال حمله داعش به این کشور پرداخته و بر این باور بوده که داعش تلاش خواهد کرد، اردن را از چند جبهه مورد حمله قرار دهد، به ویژه آنکه داعش دارای هواداران و پیروان بسیاری است که در مناطق مختلف اردن، به ویژه در جنوب این کشور و به طور خاص در شهر معان پراکنده شده‌اند که در این اواخر شاهد درگیری‌هایی میان هواداران این گروه تندرو با نیروهای امنیتی بوده و همچنین مناطق شمالی اردن که سلفی‌های جهادی اردنی و اصالتا فلسطینی در آنجا نفوذ وسیع و گسترده‌ای دارند.

رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام کرد/ پیش‌بینی اسرائیل کرد از مقصد بعدی داعش/ درحال ویرایش
مطبوعات رژیم صهیونیستی همچنین از سوی «گای بیگور»، کارشناس اسرائیلی امور خاورمیانه نقل کردند که اردن دولتی است که انگلیسی‌ها آن را با هدف کاستن از مساحت دولت یهودی که قرار بود، در فلسطین تاسیس شود، تاسیس شد و داعش باز می‌گردد تا به اردنی‌ها یادآوری کند که در اصل کشوری به نام اردن وجود خارجی ندارد و این کشور بخشی از خلافت اسلامی بزرگی است که زمانی سراسر منطقه را فراگرفته بود.

بیگور افزود: مرزهای اسرائیل با اردن طولانی‌ترین مرزها و در عین حال نا امن‌ترین آنها به شمار می‌آید و این موجب شده تا سخن گفتن از صلح و امنیت برسر این مرزها برای بسیاری خیال و توهمی بیش نباشد و تاکید کنند، همان گونه که آرامش برسر این مرزها ابدی نخواهد بود، نظام حاکم در این کشور نیز ابدی نمی‌باشد، به خصوص وقتی مشاهده کنیم که کشورها و نظام‌های بسیاری قدرتمندتری از اردن از هم فروپاشیده‌اند، ایده از هم فروپاشیدن نظام اردن و خطراتی که در این خصوص اسرائیل را تهدید خواهد کرد، را بیش از پیش در خواهیم یافت و این طلب می‌کند که اسرائیل هرچه سریع‌تر در اندیشه بنای دیوار حائل در سریع‌ترین وقت ممکن باشد.

هیات‌های مذهبی آمریکایی در راه ایران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۳
ایران در حال باز کردن درهای خود به روی هیات مذهبی آمریکا است.
به گزارش «انتخاب» به نقل از المانیتور نوشت: از ماه مارس سه هیات دینی آمریکایی به ایران سفر کرده و با روحانیون و مقامات ایران دیدار کرده اند.
یک گروه کاتولیک به رهبری اسقف ریچارد پیتس از ایووا به همراه آیت الله اعرافی و یک روحانی ایرانی دیگر بیانیه ای بر ضد تهدید استفاده از سلاح های کشتار جمعی منتشر کرده اند.این گروه طی سفری ۶ روزه با آیت الله مقتدایی عضو مجلس خبرگان و آیت الله شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی درقم دیدار داشتند.
این گروه پس از بازگشت به آمریکا مقامات این کشور از جمله دنیس مک دونو رئیس دفتر رئیس جمهور، بیل ربنز معاون وزیر خارجه را در جریان گفتگوهایشان قرار داده اند.در ماه می، گروهی از آمریکایی های کاتولیک و پروتستان به ایران سفر کرده و در کنفرانسی در قم برای مقابله با افراط گرایی دینی شرکت کردند.
رابرت دستر استاد حقوق در آمریکا گفت که در این گروه کشیش جوئل هانتر مشاور معنوی اوباما حضور داشتند و با افراد بزرگی از جمله سه مرجع تقلید دیدار کرد.اخیرا در ماه ژوئن دو گروه ۱۲ نفری از منونایت ها سفر سه هفته ای به ایران داشتند.
اد ماریت مدیر مرکز تعاملات دینی در دانشگاه ایسترن منونایت در ویرجینیا گفت: ویزای سفر به ایران یک ماه پیش از تاریخ پرواز صادر شد که اتفاقی بی سابقه محسوب می شود چراکه ای ایران برای هیات های غربی در دقیقه ۹۰ ویزا صادر می کند.

‌بررسی جدید نشان می‌دهد که داشتن گذرنامه هر کشوری چه اعتبار و قدرتی در سطح جهانی د‌‌ارد. البته این نقشه تنها بر مبنای میزان آزاد بودن شهروندان یک کشور در مسافرت بدون روادید به دیگر کشورهاست. کشورهای منطقه خاورمیانه به طور کلی وضعیت مناسبی در این حوزه ندارند.
کد خبر: ۴۱۱۷۶۸
تاریخ انتشار:۰۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۲-28 June 2014
پاسپورت‌های کدام کشورها سند بهتری برای مسافرت هستند؟ + نقشه

‌بررسی جدید نشان می‌دهد که داشتن گذرنامه هر کشوری چه اعتبار و قدرتی در سطح جهانی د‌‌ارد. البته این نقشه تنها بر مبنای میزان آزاد بودن شهروندان یک کشور در مسافرت بدون روادید به دیگر کشورهاست. 

به گزارش «تابناک»، این بررسی نشان می‌دهد که شهروندان کشورهای غربی برای مسافرت به دیگر کشورها، امتیازات بیشتری دارند و می‌توانند به کشورهای بیشتری بدون روادید مسافرت کنند و یا اینکه در آغاز ورود به کشورهای دیگر روادید دریافت کنند.

شهروندان کشورهایی مانند فنلاند، انگلیس و سوئد می‌توانند به 173 کشور بدون روادید سفر کنند و یا در زمان ورود به آنها ویزا بگیرند، حال آنکه اتباع افغانستان در انتهای دیگر این طیف هستند و در ورود به تنها 28 کشور از چنین امتیازی برخوردار هستند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مردم آمریکای شمالی و کشورهای اروپایی به وضوح در این مسأله جلوتر هستند، ولی آزادی مسافرت برای مردم برخی کشورهای آسیایی نیز به آنها نزدیک است. مردم ژاپن می‌توانند بدون روادید به 170 کشور مسافرت کنند. این رقم برای کشورهای سنگاپور، کره جنوبی و مالزی نیز به ترتیب 167، 166 و 163 کشور است.


آزادی مسافرت ارتباط چندانی هم به وضعیت اقتصادی کشورها ندارد. چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است ولی مردم آن می‌توانند تنها به 43 کشور بدون روادید مسافرت کنند. این عدد برابر با عدد مربوط به کشورهایی مانند کامرون، رواندا و کنگو است و همین‌ باعث شده‌ تا تسهیل مقررات مربوط به ویزای چینی‌ها، بخشی از دستور کار سفر اخیر نخست وزیر چین به انگلیس باشد.

این در حالی است که مردم تایوان که چین مدعی است بخشی از خاک این کشور است، می‌توانند بدون روادید به 130 کشور بروند. این رقم برای هنگ‌کنگی‌ها که یک منطقه ویژه از چین است به 152 کشور می‌رسد.

مردم کشور بزرگ و پرجمعیت هند نیز بدون روادید امکان سفر به 52 کشور را دارند که این عدد مشابه کشورهایی مانند ازبکستان و جمهوری دومینیکن است.

گزارش فصلنامه گود (Good Magazine) تعداد کشورهایی را که برای اتباع ایران، امتیاز لازم نبودن دریافت ویزا پیش از مسافرت به آن کشور قائل شده‌اند، 40 کشور دانسته که ایران را هم‌ردیف کشورهایی مانند چیبوتی، برمه و آنکولا قرار می‌دهد.

کنگو، لیبی، سودان جنوبی، سوریه، کوزوو، لبنان، سری‌لانکا، سودان، نپال، اریتره، فلسطین، سومالی، عراق و افغانستان کشورهایی هستند که در این نقشه بعد از ایران قرار گرفته‌اند.

وضعیت خاص کشورهای منطقه خاورمیانه نشان می‌دهد که نبود سازمان‌های قدرتمند منطقه‌ای، باعث شده ‌که‌ این کشورها حتی برای مسافرت به کشورهای همجوار خود نیز ‌موانعی ‌داشته باشند.

البته شمار کشورهایی که در سال‌های اخیر چنین امتیازی ‌برای شهروندان ایران قائل شده‌اند، در حال تغییر بوده است؛ هرچند سال پیش از این مقامات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وعده داده بودند که تعداد این کشورها را به 60 کشور برسانند، بررسی‌های سال‌های اخیر ضمن نشان دادن عملی نشدن این وعده، فهرست زیر را از کشورهای مورد نظر نشان می‌دهد.

کشورهایی که امکان سفر ایرانی‌ها بدون نیاز به روادید مقدور است؛

قاره آفریقا: کنگو، سیشل

قاره اروپا: ترکیه، گرجستان، کوزوو

قاره آسیا: کردستان عراق، مالدیو، عمان، سری لانکا

قاره آمریکا: بولیوی، کاستاریکا، دومینیکا، اکوادور، گویان، هائیتی، نیکاراگوئه، ونزوئلا

قاره اقیانوسیه: جزایر کوک، نیووی، پالائو، ساموآ، تووالو، ایالات فدرال میکرونزی

کشورهایی که روادید برای اتباع ایران در مقصد صادر می‌شود

قاره آفریقا: کیپ ورد، کومور، جیبوتی، کنیا، ماداگاسکار، موزامبیک، تانزانیا، توگو، اوگاندا

قاره آسیا: ارمنستان، آذربایجان، بنگلادش، لائوس، ماکائو، نپال، تیمور شرقی، سوریه

البته از آغاز کار دولت جدید گرجستان، عمان، اندونزی، مصر و مالزی کشورهایی بودند که محدودیت‌های جدیدی برای ایرانی‌ها وضع کرده‌اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد