سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان:
خوزستان از استان‌های پرمصرف خون در کشور است

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان با بیان اینکه خوزستان از استان‌های پرمصرف خون در کشور است گفت: 30 تا 40 درصد خون استان به مصرف بیماران خاص تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی می‌رسد.

خبرگزاری فارس: خوزستان از استان‌های پرمصرف خون در کشور است

به گزارش خبرنگار فارس از اهواز، عبدالحسین قاسم‌زاده بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان انتقال خون خوزستان در سال ١٣٥١ در بیمارستان گلستان در قالب بانک خون تأسیس و در سال ١٣٥٤ با توسعه بانک خون، پایگاه خون استان راه‌اندازی و در سال ١٣٥٧ ساختمان انتقال در منطقه امانیه جنب بیمارستان رازی با ٢٠٠ واحد خون ارسالی و اهدایی راه‌اندازی شد.

وی افزود: پس از انقلاب و جنگ تحمیلی سیر پیشرفت اندکی کند شد اما مجددا در سال ١٣٦٣ سازمان موفق شد پایگاه‌های خود را گسترش دهد که پنج پایگاه آبادان، دزفول، بهبهان، مسجدسلیمان و ایذه در استان راه اندازی شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: این پایگاه‌ها ابتدا تنها در سطح خون‌گیری فعالیت می‌کردند اما پس از سال ١٣٦٧ قابلیت کارهای آزمایشگاهی را نیز پیدا کردند.

قاسم‌زاده ادامه داد: سازمان تا پایان جنگ توانست فعالیت خود را به منظور تأمین خون به شکل گسترده توسعه دهد و شاید یکی از برکات جنگ نهادینه کردن این فرهنگ بود که از مسیر انتقال خون هم می‌توان نقشی و سهمی در کمک‌رسانی داشت.

وی گفت: در استان خوزستان سالانه حدود ١١٥ هزار واحد خون از طریق نزدیک به ٢١٠ هزار مراجعه به اهدای خون و تولید بیش از ٢٥٠ هزار فراورده وجود دارد که بخش اعظم این خون به مصارف بیمارستانی و بخشی برای تولید دارو استفاده می‌شود.

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان تصریح کرد: سازمان از سال ١٣٨٤ سیر توسعه فنی و به روز شدن را داشت که در سال ١٣٨٦ استانداردهای کشورهای اروپایی را دریافت کرد.

قاسم‌زاده یادآور شد: در بخش‌های فنی هم با توجه به اینکه نیاز بود از آخرین تکنولوژی انتقال خون استفاده شود، سازمان بخش‌های خود را مجهز کرد و این توسعه در بحث‌های فنی اعمال شد و در زیرساخت‌ها نیز پایگاه‌های شوشتر، اندیمشک، خرمشهر، شوش و ماهشهر به مجموع پایگاه‌ها اضافه شد.

وی بیان کرد: تفاوتی که سازمان انتقال خون با سایر سازمان‌ها دارد این است که ایجاد پایگاه بر اساس طرح توسعه خون‌رسانی است که بر مبنای نیاز به خون از پیش تعریف شده مناطق بر مبنای شاخص‌ها است؛ با این حال سازمان موظف است همه بیمارستان‌های استان را زیر پوشش خون قرار دهد، بنابراین الزاماً نبود پایگاه خون دلیل بر نبود خون در آن منطقه نیست.

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان با اشاره به ارزیابی عملکرد فنی سازمان که در هفته گذشته انجام شد، تصریح کرد: در شاخص‌های ششگانه ارزیابی، سازمان توانست از یک‌هزار امتیاز، ٩٨٦ امتیاز مثبت کسب کند.

قاسم‌زاده گفت: در ارتباط با حوادث غیر مترقبه با توجه به ظرفیت ذخیره در پایگاه‌ها مشکلی وجود ندارد و هر زمان مشکلی پیش بیاید سازمان می‌تواند در امر خون‌رسانی در استان و سایر استان‌های کشور همکاری کند.

وی خاطرنشان کرد: فراوانی ذخیره خون گروه‌های خونی در سازمان به همان نسبت فراوانی در سطح جامعه است و نگرانی از این بابت که خون نایاب شود، نداریم.

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان یادآور شد: روزه داری مانعی برای اهدا خون نیست، همه روزه‌داران می‌توانند جزو اهدا کنندگان باشند و از بعد از سحر تا نزدیک ظهر و بعد از افطار امکان خون‌دهی وجود دارد که ساعت‌های خون‌دهی متعاقباً اعلام خواهد شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: تمام خون و فراوردههای آن که از سازمان به مراکز درمانی ارسال می‌شود، رایگان است و سازمان هیچ وجهی در مقابل آن دریافت نمی‌کند، سازمان محل درآمد ندارد و بودجه از محل بودجه استانی تأمین می‌شود.

وی گفت: در سال ٩٣ با افزایش سطح خون‌گیری بنا داریم این میزان را از ١٥ هزار واحد در سال گذشته به بیش از ٤٠ هزار واحد برسانیم، همچنین افتتاح پایگاه شوش و اندیمشک در صورت تأمین نیروی لازم و حفظ و ارتقای شاخص‌های ششگانه برابر اهداف کیفی جزو برنامه‌های سال جاری است.

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان تصریح کرد: از سال ١٣٨٧ خون جایگزین در استان حذف شد و تمام خون‌ها اهدایی هستند، در این روند هیچ مبلغی هم به اهدا کننده داده نمی‌شود زیرا هر نوع امتیازی که به صورت تشویقی باعث ترغیب اهداکننده شود از نظر استانداردهای جهانی مردود است و دلیل آن این است که مشوق‌ها می‌توانند باعث کاهش ایمنی خون شوند.

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه گروه‌های خونی مثبت بیشترین مصرف و گروه‌های خونی منفی کمترین مصرف را دارند، تصریح کرد: به همین نسبت هم این گروه‌ها در جامعه وجود دارد، معمولا چون تعداد افراد با گروه‌های خونی منفی کم است، محدودیت دسترسی نیز وجود دارد، همچنین این گروه‌ها بیشترین نیازها را در بر دارند.

وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون خوزستان کلیه مراکز درمانی سطح استان را که حدود ٥٤ مرکز هستند، زیر پوشش قرار داده است، گفت: خوزستان از استان‌های تالاسمی‌خیز است که بیش از ٣ هزار بیمار تالاسمی و هموفیلی دارد و سازمان، خون تمام این بیماران را کامل و رایگان در اختیارشان قرار می‌دهد که در حال حاضر ٣٠ تا ٤٠ درصد خون استان برای بیماران خاص تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی مصرف می‌شود.

مدیرکل سازمان انتقال خون خوزستان ادامه داد: خوزستان از استان‌های پرمصرف خون در کشور است که وجود بیماران خاص و وجود امکانات پزشکی که باعث جلب بیماران از استان‌های همجوار و از کشورهای همسایه به استان می‌شود می‌تواند دلیل این امر باشد.

قاسم‌زاده افزود: در کشور ٥ درصد اهداکنندگان خون بانوان و ٩٥ درصد آقایان هستند که این نسبت در استان خوزستان هم اینگونه است، نسبت جهانی ممکن است ٤٥ به ٥٥ یا ٥٠ به ٥٠ باشد که در کشور ما بسیار متفاوت است که تلاش داریم در سال ٩٣ تکاپویی در زمینه فرهنگ اهدا ترویج کنیم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد