سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی ایران و منطقه و تحلیل های روز

 

یک روزنامه روسی خبر داد:
دولت ایران با استقرار تجهیزات برای بررسی ویژگی های سیستم ناوبری روسیه در خاک خود موافقت کرد. در اسناد ثبت شده براساس نتایج نشست گروه مشترک روسیه – ایران در همکاری در عرصه هوا و فضا آمده است که تجهیزات کنترل بر سیستم ماهواره ای ناوبری «گلوناس» روسیه در خاک ایران نصب خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه روسی ایزوستیا نوشت: دولت ایران با استقرار تجهیزات برای بررسی ویژگی های سیستم ناوبری روسیه در خاک خود موافقت کرد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در اسناد ثبت شده براساس نتایج نشست گروه مشترک روسیه – ایران در همکاری در عرصه هوا و فضا آمده است که تجهیزات کنترل بر سیستم ماهواره ای ناوبری «گلوناس» روسیه در خاک ایران نصب خواهد شد.

در پروتکل نشست این گروه مورخ 10 آوریل (دیدار در تهران انجام شد) آمده است: «طرف ایرانی برای استقرار ایستگاه تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ و همچنین سیستم کوانتومی - اوپتیکی در خاک ایران، برای پشتیبانی از سیست ماهواره ای «گلوناس» اعلام آمادگی کرده است».

ایستگاه تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ دقت تعیین مختصات سیستم را بهبود می بخشد. به موازات توسعه فعالیت سیستم تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ در مناطق مختلف جهان، بر دقت کار سیستم ماهواره ای «گلوناس» نیز افزوده می شود.

اصول فعالیت سیستم تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ بسیار ساده است: ماهواره باید به افمیرهای بسیار دقیقی - مختصات این ماهواره ها – مجهز باشند. برای دست یابی به آنها، باید مدل بسیار کامل تری ساخته شود. ماموریت این مدل – تعیین دقیق سانتی متری محل های عبور ماهواره طی شبانه روز است. پارامترهای اولیه در ساخت چنین مدلی، اطلاعات به دست آمده در خصوص حرکت واقعی ماهواره خواهند بود. برای دستیابی به این اطلاعات، باید دید که این دستگاه چگونه حرکت می کند و تطابق مدل فرضی با واقعیت در چه سطحی است. از این رو، باید از نقاط هر چه بیشتر روی زمین آن را زیر نظر داشت.

در سال 2012 میلادی، یوری اورلیچین، طراح اصلی سیستم ماهواره ای «گلوناس»، اعلام کرد که روسیه قصد دارد در خصوص استقرار سیستم تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ در 34 کشور متحد قراردادهایی را منعقد کند.

در میان آنها، از اوکراین، هند، اسرائیل، استرالیا و غیره نام برده شده بود. امروزه، چهار سیستم تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ از سیستم ماهواره ای «گلوناس» پشتیبانی می کنند که در خارج از روسیه استقرار یافته اند: یکی در برزیل و سه سیستم دیگر در آنتارکتید.

در روز 10 ماه مه، سرویس مطبوعاتی دولت روسیه از تصویب لایحه قانونی در خصوص عقد توافقنامه ای ضروری برای توسعه همکاری ها در عرصه فعالیت فضائی با نیکاراگوئه و ویتنام خبر داد. از جمله، استقرار ایستگاه های زمینی سیستم ماهواره ای «گلوناس» در خاک این کشورها. مدیریت شرکت «روس کوسموس» پیش از تیره شدن روابط روسیه با آمریکا، سعی داشت در خصوص استقرار سیستم تصحیح دیفرانسیل و مانیتورینگ در امریکا با این کشور به توافق برسد.

در این میان، طرح استقرار تجهیزات «گلوناس» در ایران فقط به معنای افزایش امکانات خود سیستم نیست و این همچنین به معنای توسعه امکانات ایران از نظر استفاده از «گلوناس» نیز می باشد.

آندری ایاونین، خبرنگار عضو آکادمی هوا و فضای تسیلکوفسکی، می گوید: «این درست نیست که اسرائیل بعد از استقرار این تجهیزات در ایران، اجازه استقرار این ایستگاه در خاک خود را نخواهد داد. اینجا، بیشتر از استقرار تجهیزات کشوری سخن در میان است. البته استفاده از اجزای نظامی در آن نیز محتمل است، اما اولویت در آن نیست.

براساس خبرهای رسیده به نشریه «ایزوستیا»، شرکت «روس کوسموس» با ایران در خصوص توسعه همکاری ها در چارچوب برنامه های فضائی به توافق رسیده است: از پرتاب ماهواره های ایرانی توسط موشک های روسی گرفته تا آموزش فضانوردان ایرانی در مرکز آموزش فضانوردان در منطقه زوزدنی، در حومه شهر مسکو.

بدین ترتیب، یاران ایرانی بیشتر به سیستم سنجش و کنترل از راه دور علاقه نشان می دهند: آنان قصد دارند تصاویر گرفته شده از زمین توسط ماهواره های روسی را خریداری کنند و به ساخت سیستم سنجش و کنترل از راه دور تولید داخلی، به یاری شرکت های روسی نیز تمایل دارند.

در پروتکل آمده است: «طرف روسی نمونه های از تصاویر گرفته شده توسط ماهواره های «رسورس – دک» و «رسورس – پ» را در اختیار ایران قرار خواهد داد. ماهواره فضائی «رسورس – دک» از قدرت تصویربرداری از زمین با وضوح بسیار بالایی برخوردار است: دستکم یک متر مربع در هر پیکسل بصورت تک رنگ و نیز 6/1 – 8/1 متر مربع در هر پیکسل در سه رنگ . ماهواره مدرن تر «رسورس – پ» از قدرت تصویر برداری جزئی تر – دقیقتر از زمین، در اندازه 70 سانتی متر در هر پیکسل به صورت تک رنگ برخوردار است.

احتمال دارد که همکاری در عرصه سیستم سنجش و کنترل از راه دور با ایران توسعه بیشتری یابد: در توافقنامه منعقده میان دو کشور، از احتمال طراحی، تولید و پرتاب ماهواره های سیستم سنجش و کنترل از راه دور سخن گفته شده است. در این سند آمده است: «روسیه یک سیستم فضائی مبتنی بر ماهواره سنجش و کنترل از راه دور با توان وضوح 2-5/1 متر مربع و همچنین اطلاعاتی در خصوص ماهواره «بااومانتس – 2» را به ایران ارایه کرده است. طی یک ماه، طرف روسی طرح های قرادادهای مربوط را نیز ارائه خواهد کرد».

ریز ماهواره پژوهشی و علمی – آموزشی «بااومانتس – 2» برای پیشبرد مسایل تحقیقاتی و آموزشی و طراحی تکنولوژی های فضائی پیش بینی شده است. قرار است، در ماه ژوئن سال جاری، این ماهواره به یاری موشک «سایوز – 2 -1 ب» به فضا پرتاب شود.

در این پروتکل همچنین از امکان ساخت ماهواره مخابراتی برای ایران در مدار ثابت سخن گفته می شود – طرف روسی موظف است طی یک ماه، در این رابطه پیشنهادات خود را ارایه کند. روسیه همچنین در خصوص پرتاب ماهواره های ایرانی به مدار زمین توسط موشک های خود اعلام آمادگی کرده است. 
 
 
 
 

ادعای دیلی بیست:
یک پایگاه خبری آمریکا مدعی شد پهپادهای ساخت ایران کمک زیادی به دولت سوریه در مبارزه با شورشیان و تروریست ها کرده است.
کد خبر: ۴۰۰۳۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳ - 14 May 2014
یک پایگاه خبری آمریکا مدعی شد پهپادهای ساخت ایران کمک زیادی به دولت سوریه در مبارزه با شورشیان و تروریست ها کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ پایگاه خبری دیلی بیست در گزارشی مدعی شد دولت سوریه در مقابله با شورشیان و گروه های معارض از پهپادهای ساخت ایران استفاده می کند. به گزارش این سایت این پهپادها که نمونه برداری از روی مدل های آمریکایی است نقش عمده ای در حفظ بشار اسد در قدرت داشته است.

دیلی بیست در ادامه به رونمایی از مدل ایرانی پهپاد آرکیو-170 که اخیرا در تهران صورت گرفت پرداخته و نوشته است برنامه ساخت پهپاد ایران به 3 دهه قبل بر می گردد.

به نوشته این سایت مهندسین ایرانی ابتدا در جنگ تحمیلی با عراق  راکت های نارنجک انداز روی این پهپاد ها نصب کردند.  طی دهه اخیر در حالی که پهپادهای آمریکایی به خاطر حملات به غیر نظامیان در کشوهای افغانستان، پاکستان و یمن بدنام شده اند ایران برنامه توسعه پهپادهای خود را به سرعت گسترش داد.

به گفته کارشناسان امور نظامی ایران چندین مدل مختلف پهپاد از جمله شاهد، مهاجر، حماسه، سریر ... ساخته است و با توجه به حمایت گسترده ایران از سوریه، احتمالا اجتناب ناپذیر است که پهپادهای ساخت تهران در سوریه نباشند.

این سایت مدعی شده اولین بار در اوایل سال 2012 پهپادهای ساخت ایران در سوریه مشاهده شدند، زمانی که معارضین تصاویری از پهپاد AB-3  را منتشر کردند.  دیلی بیست در ادامه مدعی شده پهپاد مدل یاسر نیز توسط گروه تروریستی القاعده در سوریه مورد اصابت قرار گرفته است. این پهپاد مهندسی معکوس از روی پهپاد آمریکایی«اسکن ایگل» است که در سال 2012 به دام افتاد. هرچند مقامات آمریکایی دستیابی ایران به این پهپاد را تایید نکردند اما پس از رونمایی از پهپاد یاسر، کارشناسان شباهت زیادی با نمونه آمریکایی مشاهده کردند.

کارشناسان امور دفاعی برآورد توانایی های پهپادی ایران را بسیار سخت ارزیابی کرده اند. به نوشته این سایت پهپادهای مورد استفاده از سوی ارتش سوریه تنها اقدام به شناسایی می کنند و نقش تهاجمی ندارند.
 
 
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که هدف این کشور از کمک به معارضان تغییر محاسبات بشار اسد است.
کد خبر: ۴۰۰۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۳ - 16 May 2014
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که هدف این کشور از کمک به معارضان تغییر محاسبات بشار اسد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که که کمک‌‌های این کشور به مخالفان معارض سوری در چارچوب اهداف کلی آن در جهت تغییر محاسبات اسد و کمک به مبارزه ضد القاعده است.

این وزارتخانه همچنین تصریح کرد که به نظر آن نیازی نیست که این درگیری (جنگ علیه سوریه) بیش از این میلیتاریزه شود و خونریزی بس است؛ اما ما به طور دائم به دنبال راه‌هایی برای کمک به مخالفان هستیم.

بنا به اعلام مقامات وزارت خارجه آمریکا، هیچ کسی نیست که از موانعی که طی سال گذشته بر سر راه پایان بحران سوریه پیش آمده است خبر نداشته باشد. (طی این مدت) خیلی چیزها در عرصه میدانی تغییر یافته است، حزب الله وارد نبرد شده است. سپاه پایداران انقلاب اسلامی - نیروهای ایرانی نیز در عرصه میدانی درگیر نبرد شده‌اند؛ و تروریست‌های بیشتری برای جنگ علیه اسد به این کشور جذب شده‌اند، درنتیجه شرایط، چارچوبی را به وجود آورده آست که برخی مخالفان نه علیه اسد که ضد تروریست‌ها وارد مبارزه شدند.

همچنین با اشاره به موضوع اوکراین، به دولت این کشور برای گفتگوهای ملی که تحت نظارت و حمایت سازمان امنیت و همکاری اروپا برگزار می‌شود، تبریک گفت. به گفته این وزارتخانه، گفتگوهای ملی اوکراین شفاف بوده و برای مطبوعات و رسانه‌ها قابل دسترسی است.
 
 
در این تصویر در کنار «ابو محمد الجولانی»، سرکرده «جبهه النصره» راننده وی «ابو اسماء السوری» نیز مشاهده می‌شود.
کد خبر: ۴۰۰۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۵ - 16 May 2014
گروه تروریستی «داعش» در اقدامی غافلگیر کننده تصویر سرکرده «جبهه النصره» را منتشر کرد.

به گزارش فارس از دمشق، اختلافات و دشمنی‌های گروه‌های تروریستی هر روز بُعد جدیدی به خود می‌گیرد و در تازه‌ترین از این دست خصومت ورزی‌ها گروه تروریستی «داعش» در اقدامی غافلگیر کننده تصویر «ابو محمد الجولانی»، سرکرده «جبهه النصره»، شاخه رسمی القاعده در سوریه را منتشر کرد.

در این تصویر در کنار «ابو محمد الجولانی»، سرکرده «جبهه النصره» راننده وی «ابو اسماء السوری» نیز مشاهده می‌شود.

هنگامی‌که داعش اقدام به انتشار تصویر سرکرده «جبهه النصره» در رسانه‌ها می‌کند، به این معناست که وی را به برگه سوخته‌ای مبدل می‌کند که باید بر آن غلبه کرد و از این پس در تیررس دشمنانش چه در میان مخالفانش و چه در میان ارتش سوریه قرار دارد.
انتشار تصویر سرکرده «جبهه النصره»
اما این قضیه با انتشار این تصویر به نظر نمی‌رسد که پایان یابد، بلکه باید دید حال که داعش دست به این افشاگری زده، جبهه النصره چه در آستین دارد تا برای داعش خارج کند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد، اختلافات این دو گروه فاز جدیدی شده باشد و از این پس باید هر روز شاهد بک افشاگری‌ جدید از سوی آنها باشیم.

 

 

در آستانه حساس ترین دور مذاکرات هسته ای؛
مذاکره کنندگان ایران و ۶ قدرت جهان پس از سه دور مذاکره در وین پس از انعقاد توافق موقت ژنو بار دیگر در اتریش گرد هم می‌آیند تا وارد مرحله تدوین پیش‌نویس توافق دائمی و نهایی شوند.
به گزارش مشرق، تیم مذاکره کننده ایران امروز وارد وین می‌شود تا چهارمین دور مذاکرات بین کشورمان و گروه ۱+۵، پس از توافق برنامه اقدام مشترک ژنو، را در این پایتخت اروپایی برگزار کند. در این دور از مذاکرات فرآیند تدوین پیش‌نویس توافقنامه نهایی آغاز می‌شود البته این امر نشانگر دستیابی قطعی به توافق نیست و هنوز هم ممکن است اختلاف‌نظرها در باره موارد گوناگون منجر به عدم دستیابی به توافق در بازه زمانی شش ماهه تعیین شده در توافقم موقت شود.

در گزارش حاضر نگاهی خواهیم داشت به محتوا و نتایج سه دور قبلی مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی در وین.

مذاکرات وین ۱
دور اول مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ پس از توافقنامه موقت ژنو مشهور به برنامه اقدام مشترک که بازه‌ای شش ماهه برای اعتمادسازی متقابل و دستیابی به توافق نهایی را تدارک دیده بود، در شهر وین، پایتخت اتریش، و در مقر سازمان ملل در این کشور و نیز هتل "پاله کوبورگ"، محل استقرار تیم‌های مذاکره کننده ایرانی و شش قدرت جهانی، برگزار شد.

به گزارش تسنیم، در این دور از مذاکرات که به مدت سه روز از ۲۹ بهمن تا ۱ اسفند ۱۳۹۲ به طول انجامید طرفین درباره درباره برنامه کاری و چارچوب مذاکرات جامع برای گام نهایی توافق کردند. وزیر امور خارجه ایران و مسؤو سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری مشترک در پایان مذاکرات ضمن سازنده و مثبت خواندن مذاکرات اعلام کردند که به توافق رسیده‌اند تا در چهار ماه آینده مذاکرات را برای رسیدن به یک راه‌حل نهایی ادامه دهند. گزارش‌ها حاکی از این بود که یکی از مفاد مورد توافق برگزاری ماهانه یک نشست بین ایران و گروه ۱+۵ است. در این نشست زمان مذاکرات بعدی (وین ۲) روزهای ۲۶ تا ۲۹ اسفند اعلام شد.

مذاکرات کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ در روزهای ۱۴ تا ۱۶ اسفند به ریاست حمید بعیدی نژاد و هیات کارشناسی ۱+۵ به ریاست استفان کلمنت دستیار ویژه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و در حاشیه نشست شورای حکام آژانس انرژی بین‌المللی به میزبانی وین برگزار شد. آنگونه که سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای عنوان کرد مباحثی چون غنی‌سازی،‌ رفع نگرانی درباره رآکتور آب سنگین اراک و همکار‌های هسته‌ای مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت. این مذاکرات مقدمه‌ای بود برای مذاکرات اصلی که قرار بود از روز ۲۷ اسفند در مقر سازمان ملل در وین آغاز می‌شد.

مذاکرات وین ۲
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، وزیر خارجه ایران و هیأت همراه در روز ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ برای شرکت در دور دوم مذاکرات وین عازم این شهر شد و ی روز یکشنبه ابعاد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران به ویژه غنی سازی، آب سنگین اراک و همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری صلح آمیز هسته‌ای و رفع تحریم‌ها را از محورهای مذاکرات وین اعلام کرد.

همکاری‌های مورد نظر ایران در حوزه فناوری صلح آمیز هسته‌ای از جمله تعهدات ۱+۵ در برنامه اقدام مشترک و نیز در چارچوب بند ۲ ماده ۴ معاهده منع تولید و گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است. وزیر امور خارجه پس از ورود به فرودگاه اتریش در جمع خبرنگاران اعلام کرد که امیدواریم با جمع شدن این مباحث در این دور (وین ۲) و دورهای بعدی مذاکرات، آماده آغاز تدوین راه‌حل جامع شویم.

بنا بر گزارش‌ها، رآکتور آب سنگین اراک از موضوعات محوری در این دور از مذاکرات بود که با برگزاری چهار نشست تخصصی در سطح معاونان وزیران خارجه مورد بحث قرار گرفت. در این دور از مذاکرات همچنین دو دیدار دوجانبه از سوی هیات ایرانی با هیات های روسیه و آمریکا برگزار شد که به گفته مقام ارشد دولت آمریکا، این دیدارها نقش بسیار مهمی در نزدیک کردن دیدگاه های دو طرف ایفا کرده است.

محمدجواد ظریف و کاترین اشتون روسای هیات های مذاکره کننده دو طرف نیز در ابتدا و انتهای این دور از مذاکرات دیدارهای دو جانبه ای داشتند و درخصوص محورهای مورد مذاکره در طول دو روز با یکدیگر تبادل نظر کردند. وزیر امور خارجه در پایان این دور از مذاکرات (۲۷ اسفند ۹۲) گفت: " دستاورد دوم و مهم این مرحله از مذاکرات هم این بود که در همه چهار موضوعی که قرار بود گفت و گو شود که همان غنی‌سازی، تحریم‌ها، همکاری‌های بین‌المللی هسته‌ای و آب سنگین اراک بود، امروز دیدگاه‌ها روشن شده است."

یکی از نکات مذاکرات وین ۲، برگزار نشدن شام کاری بین ظریف و اشتون در شب قبل از مذاکرات بود که گفته می‌شود بدلیل برخی دیدارهای غیر رسمی و هماهنگ نشده وی در ایران لغو شد. اشتون روز ۱۷ اسفند به تهران سفر کرده و با مقامات کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

براساس تصمیم طرفین مذاکره، دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ۱۸ تا ۲۰ فروردین ( ۷تا ۹ آوریل) در وین برگزار می‌شود و پیش از مذاکرات اصلی نیز در روزهای سوم تا پنجم آوریل، مذاکرات کارشناسی در این شهر انجام می‌شود. مذکرات کارشناسی بین ایران و گروه ۱+۵ به ریاست حمید بعیدی نژاد و هیات کارشناسی گروه ۱+۵ به ریاست استفان کلمنت دستیار ویژه کاترین اشتون مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از روز پنجشنبه (۱۴ فروردین ماه) به مدت سه روز انجام شد.

به گفته سیدعباس عراقچی در این مذاکرات "همه موضوعات فنی که به بررسی های کارشناسی بیشتری نیاز داشته، از سوی مدیران سیاسی به کارشناسان ارجاع شده است، در این دور از مذاکرات کارشناسی بررسی شد."

وی تصریح کرد: "موضوع راکتور آب سنگین اراک و ابعاد فنی آن، و چگونگی از بین بردن نگرانی ها با حفظ ماهیت آب سنگین، یکی از موضوعات فنی است که جزئیات آن توسط کارشناسان بحث خواهد شد." این مذاکرات کارشناسی در چارچوب گام نهایی توافق ژنو برای رسیدن به راه حل جامع صورت گرفت.

کارشناسان در آخرین روز از این سطح مذاکرات، گفت وگوهای سه روزه خود را برای ارایه به مدیران سیاسی هفت کشور و نیز محمد جواد ظریف مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمع بندی کردند.

مذاکرات وین ۳
وزیر امور خارجه کشورمان و تیم همراه روز ۱۸ فروردین برای شرکت در سومین دور از مذاکرات وین، ایران را به مقصد اتریش ترک کرد. بنا بر گزارش‌ها در این دور ازمذاکرات قرار بود درباره همه مسائل از جمله چهار محور مذاکرات قبلی بحث و گفت و گو شود. رفع تحریم‌ها، غنی‌سازی ، همکاری‌های بین‌المللی در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و راکتور آب سنگین اراک از موضوعات دور قبلی مذاکرات (وین ۲) ایران و کشورهای ۱+۵ بود.

در این دور از مذاکرات امیرحسین زمانی نیا معاون اسبق وزیر امور خارجه و دکتر جمشید ممتاز استاد دانشگاه در رشته حقوق بین‌الملل به عنوان مشاور به تیم مذاکره کننده هسته‌ای اضافه شدند.

ظریف پس از ضیافت کاری شام با اشتون (۱۸ فروردین) در جمع خبرنگاران حاضر شده و گفت: "قرار شد که در مذاکرات دو روز آینده که از ساعت ۹ صبح روز سه شنبه آغاز می شود، همه موضوعات باقی مانده مورد تبادل نظر قرار گرفته و بسته شود تا بتوانیم در نشست بعدی که اردیبهشت ماه برگزار می شود وارد مرحله تدوین متن مشترک برای دست یابی به توافق نهایی شویم." بدین ترتیب قطعی شد که در دور بعدی مذاکرات (وین ۴؛ ۲۴ – ۲۶ اردیبهشت) تهیه پیش‌نویس توافق نهایی بین ایران و گروه ۱+۵ در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وزیر امورخارجه طی مطلبی در صفحه فیس‌بوک خود با بیان اینکه گروه مشورتی حقوقی از اساتید بسیار معتبر و شناخته شده حقوق بین‌الملل برای کمک به تیم هسته‌ای تشکیل داده است، گفت: "از دور بعد، نگارش مشترک توافق نهایی را آغاز خواهیم کرد که کاری پیچیده، دشوار و کم سرعت خواهد بود."

طی این مذاکرات و پس از دور اول نشست بین تیم‌ها مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۵ عباس عراقچی و مجید تخت روانچی از ایران و هلگا اشمید و استفان کلمنت معاونان اشتون طی نشستی محورهای مذاکرات کارشناسی را جمع‌بندی و محورهای تدوین متن مشترک را بررسی کردند.

طی این مذاکرات عراقچی معاون حقوقی و امور بین الملل وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری با خبرنگاران از تشکیل نخستین کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ خبر داد و گفت: "این کمیسیون با حضور نمایندگان همه دستگاه‌هایی که به نوعی با اجرای توافق ژنو درگیر هستند با کارشناسان ۱+۵ در وین نخستین جلسه خود را چهارشنبه (۲۰ فروردین) برگزار می‌کنند."

یکشنبه گذشته، سید عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد ایران، درباره دستور کار این دور از مذاکرات (وین ۴) ‌گفت : "در مذاکرات گذشته درباره همه موضوعات بحث‌های مبسوط صورت گرفته و در این دور از مذاکرات قرار است درباره همه موضوعات گفت و گو کنیم تا بحث‌های گذشته را به صورت توافق درآوریم."

عراقچی گفت: "مذاکرات از روز سه شنبه با شام کاری خانم کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، آغاز می‌شود و گفت و گو‌ها نیز در روزهای چهارشنبه‌، پنجشنبه و جمعه خواهد بود."عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد که در این دور از مذاکرات وارد نگارش متن خواهیم شد.

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد