سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

وزیر خارجه ایران در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا گفت که مذاکرات هسته‌ای از مسیر خارج شده اما هنوز نمرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه گفت: با وجود گره‎ای که هفته گذشته به دلیل اقدام "شدیداً غیرسازنده" وزارت خزانه داری آمریکا، در مذاکرات هسته‎ای بوجود ایجاد شد؛ ایران خود را 100 درصد متعهد به رسیدن به یک توافق نهایی می‎داند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفتگویی تفصیلی با دیوید اینیاتوس از روزنامه آمریکایی واشنگتن پست ضمن بیان این مساله، راه پیشِ رو را دشوار دانست.

مذاکره کننده ارشد هسته‏‎ای در مصاحبه یک ساعته که روز گذشته (یکشنبه) رخ داد، گفت: پس از تماس‎های هفته گذشته با جان کری و سرگئی لاوروف وزرای خارجه آمریکا و روسیه و همچنین کاترین اشتون، " کری و اشتون به من گفتند خود را متعهد به تکمیل سریع فرآیند ژنو و نیم نگاهی به رسیدن به توافق جامع دارند. من نیز همین هدف را دارم."

ظریف در برابر این سوال که تماس با کری به تازگی صورت گرفته، پاسخ داد: " هیچ گاه ارتباطات قطع نشده و صحبت‎هایی انجام شده است.

وی همچنین گفت: ایران آماده بازی کردنِ نقش فعال‎تر در پایان دادن به جنگ در سوریه و تامین امنیت خلیج فارس است.

ظریف درباره غنی سازی تاکید کرد ایران با رعایت برخی محدودیت‎ها و با شفافیت بیشتر به آن ادامه خواهد داد و گفت: "حال که اینقدر وقت گذاشته‎ایم و تلاش کردیم تا [غرب] از توهم غنی سازی صفر خارج شود، هیچ دلیلی نمی‎بینیم که از آن دست بکشیم."

رئیس دیپلماسی ایران درباره رآکتور آب سنگین اراک توضیح داد: "نمی‎توانیم زمان را به 20 سال پیش بازگردانیم و از ایران بخواهیم پروژه‎ای را کنار بگذارد که حاصل سرمایه‎گذاری بزرگ انسانی و مادی بوده است. با این حال، راه‎های متنوعی برای ایجاد اطمینان در زمینه این که تنها صلح‎آمیز خواهد بود، وجود دارد."

وی در واکنش به درخواست آمریکا در زمینه بستنِ تاسیسات غنی سازی فردو گفت: "اگر در ایران بنشینید و از نگرانی‎ها درباره فردو بشنوید، تنها نتیجه‎ای که می‎توانید بگیرید این است که آنها می‏‎خواهند به شما حمله کنند."

روزنامه واشنگتن پست می‎نویسد: "اما رئیس جمهور اوباما با فشار اسرائیل گفته است هر گونه توافقی که کاری به جز برچیدن برنامه هسته‎ای ایران بکند و این اطمینان را به وجود نیاورد که تنها محدود به استفاده غیرنظامی است، نخواهد پذیرفت."

وزیر خارجه ایران گفت: "ما سیاست ابهام را پی نمی‎گیریم، به نفع ما نیست. ما دنبال سیاست شفافیت هستیم و به دنبال سلاح هسته‎ای نیستیم. اما حاضر به قبول تحمیل نیستیم."

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره صحبت‎های فرمانده سپاه پاسداران گفت: "من برای نظرات و نکات سردار جعفری احترام قائلم و تفاوت دیدگاه وی با من قابل انتظار است."

ظریف همچنین خاطر نشان کرد برخی از ایرانیان با توافق با غرب مخالفند و حتی خواستار عزل وی شده‎اند.

مذاکره کننده ارشد ایران تاکید کرد رئیس جمهور حسن روحانی فرآیندی را در تمام حوزه‎های سیاست خارجی -از جمله مسائل منطقه‎ای همچون سوریه- هدایت می‎کند که بر اساس رضایت طرفین است و افزود: "ایران اعتقاد دارد راه حل نظامی برای سوریه وجود ندارد."

وی اعلام آمادگی کرد در صورتی که پیش شرطی در زمینه برکناری رئیس جمهور بشار اسد وجود نداشته باشد، حاضر است در کنفرانس ژنو2 شرکت کند تا به راه حلی سیاسی دست بابند.

ظریف همچنین گفت: "ما در تقاطع قرار داریم."وزیر امور خارجه با گفته‎های اخیر هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا مخالفت کرد و گفت ایران نیز مانند آمریکا به دنبال این است که به دنبال ارزش‎‏ها و منافعش گام بردارد. وی گفت: "آمریکا تنها [کشوری] نیست که خود را "کشوری فوق العاده" می‎داند. ما هم همین نظر را داریم که کشور فوق العاده ای هستیم"

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 یک سایت مصری از اختلاف میان امارات و عربستان بر سر موضع‌گیری‌ها درخصوص ایران خبر داد.
 
به گزارش ایسنا، سایت بوابه القاهره به نقل از منابع دیپلماتیک در مقر اتحادیه عرب از بروز نشانه‌های پنهان اختلاف و درگیری میان شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و امیر بندر بن سلطان آل سعود، رییس سازمان اطلاعات عربستان بر سر مساله سوریه و توافق هسته‌یی ایران با غرب خبر داد و نوشت که ابوظبی که برای تبریک به خاطر توافق هسته یی ایران شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه خود را بدون رایزنی و هماهنگی با ریاض و در حمایت از توافق راهی تهران کرد، اکنون در مساله سوریه بیشتر به دیدگاه‌های ایران نزدیک شده است به گونه‌ای که (امارات) معتقد است برای مبارزه با تندروهای اسلام‌گرا در منطقه باید نظام بشار اسد، باقی بماند و این چیزی است که با دیدگاه‌های عربستان در این باره تفاوت دارد چرا که این همان استراتژی است که امیر بندر بن سلطان آن را بنا نهاده و بر آن نظارت دارد و علاوه بر آن عربستان توافق ایران و غرب را اقدامی بدون توجیه می‌داند.
 
در ادامه این گزارش به نقل از منابع لبنانی آمده است که امارات تماس‌هایی هم با نظام سوریه داشته و اعلام کرده است که در قبال اقدامات عربستان در سوریه مسوول نیست و با آن اختلاف نظر دارد.
 
به گفته این منابع، اختلافات میان دو طرف اخیرا در حال علنی شدن است به ویژه بعد از اینکه عبدالخالق عبدالله، نویسنده و از افراد نزدیک به مسوولان اماراتی در صفحه توییتر خود از سیاست‌های عربستان در سوریه و هم‌چنین شخص بندر بن سلطان شدیدا انتقاد کرد.
 
عبدالخالق عبدالله دو روز متوالی در صفحه اجتماعی توییتر خود به انتقاد شدید از عربستان و سیاست‌های آن در قبال سوریه پرداخت و نوشت که انقلاب سوریه در تنگنا است و دیپلماسی کشورهای حوزه خلیج (فارس) در قبال سوریه نیز در تنگنا است و سیاست عربستان در سوریه که از سوی بندر بن سلطان اداره می‌شود در آستانه فروپاشی است.
 
وی که انگار واکنش‌های دلخواه به مطلب مندرج خود در توییتر را نیافته بود، برای بار دوم آن را تکرار کرد البته تغییراتی را نیز در برخی کلمات ایجاد و بر فرماندهی امیر بندر بن سلطان نیز تاکید کرد.
 
در ادامه این مطلب آمده است: عبدالله نیز به مواضع ایران در قبال سوریه بیشتر نزدیک شد تا آنجا که در پاسخ به یکی از کامنت‌هایش نوشت که حمایت عربستان و کشورهای حوزه خلیج (فارس) از مخالفان سوری نتیجه‌ای ندارد و حتی برعکس انتظار می‌رود که القاعده و شورشیان در سوریه قدرت بگیرند.
 
بوابه الاهرام در ادامه به نقل از دیپلمات‌های عرب افزود که آن اظهارنظرها امیر بندر بن سلطان و دستگاه امنیتی عربستان را بسیار خشمگین کرد و حتی دستور حمله به او(عبدالله) صادر شد.
 
به گفته این دیپلمات‌ها این احتمال که طی چند وقت آینده دامنه این اختلافات افزایش یابد، زیاد است به ویژه اینکه ریاض بر این باور است که ابوظبی از سیاست فرصت طلبی در منطقه استفاده می‌کند.
 
 
 
 
 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
میشل کیلو در روزنامه الشرق الاوسط (نزدیک به عربستان) با نگاهی به سیاست‏های دولت اوباما در خاورمیانه می‌‏ نویسد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد واشنگتن، ایران را مقابل اعراب تقویت خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، احتمالا کاخ سفید با تقسیم وظیفه با تهران موافقت خواهد کرد و اعراب را به حاشیه خواهد راند تا زیرنظر خودش باشند.

به این ترتیب شیوه و سیاست جدیدی در مدیریت از راه دور جهان توسط آمریکا اجرا خواهد شد.

اوباما به این شیوه علاقه‌مند است، زیرا هزینه‌ای ندارد و بدون دخالت مستقیم نظامی منافع کشورش را تامین می‌کند.

با توافق هسته‌ای و شیمیایی، کلید و سرنوشت تاکتیکی و استراتژیک منطقه در دستان واشنگتن خواهد بود.

از این پس وای به روزگار کسی که درس خود را درست نخواند، زیرا تنبیه دردناکی در انتظارش خواهد بود.
 
 
 
 
 
 
یک تاجر 50 ساله که توسط مقامات ایران به جاسوسی برای انگلستان متهم شد، اطلاعات در مورد صادرات نفت و صنعت نفت ایران را انتقال می داده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
یک تاجر 50 ساله که توسط مقامات ایران به جاسوسی برای انگلستان متهم شد، اطلاعات در مورد صادرات نفت و صنعت نفت ایران را انتقال می داده است. به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ روزنامه لندن "دیلی تلگراف" با بیان این مطلب نوشت: " فرد بازداشت شده، در اعمال تحریمات علیه ایران به اتحادیه اروپا کمک و مسیرهای دریایی صادرات نفت، از جمله اطلاعات در مورد رفت و آمد نفتکشهای ایران و همچنین روش بیمه آن را افشا می کرد . "
در تاریخ 13 دسامبرمقامات ایرانی بازداشت یک فردی را اعلام کردند که به همکاری با سرویس های اطلاعاتی خارجی بریتانیا اعتراف کرده بود.
در حال حاضر او تحت بازداشت در شهر کرمان قرار می گیرد. اطلاعات مربوط به تابعیت او اعلام نشده است .
 
همزمان با امضای توافق‌نامه هسته‌ای ژنو میان ایران و کشورهای گروه ۱+۵، موضع رژیم اسرائیل در این زمینه و تلاش‌های این رژیم برای ضربه زدن به این توافق، به یکی از مهم‌ترین مباحث رسانه‌ای و تحلیلی تبدیل شد؛ اما جدید‌ترین خبر در این زمینه، از اقدامات جدید دولت آمریکا برای متقاعد کردن این رژیم و یا دست‌کم جلوگیری از کارشکنی آن حکایت دارد.
کد خبر: ۳۶۵۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰ - 16 December 2013
رایزنی‌های مقامات آمریکا و رژیم اسرائیل درباره توافق هسته‌ای ایرانهمزمان با امضای توافق‌نامه هسته‌ای ژنو میان ایران و کشورهای گروه ۱+۵، موضع رژیم اسرائیل در این زمینه و تلاش‌های این رژیم برای ضربه زدن به این توافق، به یکی از مهم‌ترین مباحث رسانه‌ای و تحلیلی تبدیل شد؛ اما جدید‌ترین خبر در این زمینه، از اقدامات جدید دولت آمریکا برای متقاعد کردن این رژیم و یا دست‌کم جلوگیری از کارشکنی آن حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، به نقل از ‌«رویترز»، هفته گذشته، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، در چندین جلسه گفت‌و‌گو با مقامات اسرائیلی شرکت داشته تا حمایت این رژیم را از توافق هسته‌ای مقدماتی ایران و ۱+۵ جلب کند.

بر پایه ‌بیانیه‌ای که کاخ سفید در این زمینه منتشر کرده، زمینه برگزاری این نشست‌ها، گفت‌و‌گوی ماه گذشته باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل و تلاش کاخ سفید برای متقاعد کردن رژیم اسرائیل در زمینه توافق هسته‌ای ایران بوده است.

در این جلسات، سوزان رایس به همراه «تونی بلینکن»، معاون خود و شماری از مقامات ارشد وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا با «یوسی کوهن»، مشاور امنیت ملی رژیم اسرائیل و شماری دیگر از مقامات این رژیم دیدار کرده است.

در بیانه کاخ سفید آمده: «در جریان این دیدار‌ها، تیم آمریکایی بر هدف رئیس جمهور اوباما مبنی بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرده است».

به نوشته رویترز، این مجموعه دیدار‌ها، نخستین گام در راستای اجرای تعهدی است که اوباما در جریان گفت‌و‌گوی تلفنی خود در ۲۴ نوامبر با نتانیاهو مطرح کرده بود. در جریان این گفت‌و‌گو، اوباما وعده داده بود که در راستای رسیدن به توافق هسته‌ای نهایی با ایران، همواره با رژیم اسرائیل رایزنی و گفت‌و‌گو کند.

به هر حال، آن گونه که از اظهارات مقامات آمریکایی و بیانیه‌های رسمی دولت این کشور برمی‌آید، کاخ سفید تلاش دارد تا به طور موازی، ضمن جلب همراهی کنگره و رژیم اسرائیل، از شدت مخالفت مهم‌ترین موانع توافق هسته‌ای ایران بکاهد؛ هرچند، در این میان مشخص نیست که اثرات مخرب اقدامات تحریمی خود این دولت تا چه حد سبب کندی روند یا دست‌کم تخریب فضای روانی مذاکرات خواهد شد.
کد خبر: ۳۶۵۱۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۳ - 16 December 2013
اسکات پیترسون خبرنگار و عکاس آمریکایی که از دهه 1990 تا کنون بیش از 30 بار به ایران سفر کرده پس از آخرین سفر خود به کشورمان در یک گزارش توصیفی با عنوان «7 روز در ایران» از تجربیات جدید خود از جامعه ایرانی، تحولات سیاسی بعد از انتخاب دکتر روحانی، توافق ژنو و... نوشته است.

گزارش این خبرنگار و عکاس آمریکایی امروز دوشنبه (15 دسامبر) در پایگاه خبری کریستین ساینس مانیتور منتشر شده است.

به گزارش شبکه ایران، وی مشاهدات خود را از بدو ورود به کشورمان و در فرودگاه اینگونه شرح می دهد: مسافران ایرانی به سمت دایره مهاجرت می روند پاسپورت آنها توسط افسران جوانی که یونیفورم های سبز به تن دارند مهر می خورد. صف مسافران خارجی کوتاه تر است و من تنها آمریکایی هستم که در صف انتظار برای ورود به ایران ایستاده ام. باوجود چند دهه دشمنی که بین ایران و آمریکا بوده شاید ایران بیشترین جمعیت "آمریکایی دوست" خاورمیانه را داشته باشد و این مساله در برخورد افسران فرودگاه که به آرامی دست مرا فشردند و خوشامد گفتند کاملا آشکار است.

وقتی چشمم به اتاق انگشت نگاری می خورد از افسر جوان می پرسم آیا هنوز هم انگشت نگاری از شهروندان آمریکایی در واکنش به عمل مشابه آمریکا با مسافران ایرانی مرسوم است که افسر با لبخندی بر لب می گوید: انگشت نگاری لازم نیست و من با شگفتی از وی سپاسگزاری می کنم اما بلافاصله مافوقش حرف او را رد می کند و با عذرخواهی از من مرا به اتاقک دیگری هدایت می کند ومی گوید: «خیلی خیلی ببخشید تنها یک دقیقه زمان می برد.»
با یک اسکنر دیجیتال از من انگشت نگاری می کند و من آخرین نفری هستم که فرودگاه را ترک می کنم. طولانی شدن روند عبورم از سالن فرودگاه باعث می شود که ماموران گمرک به من لطف کرده و چمدانم را از دستگاه ایکس ری رد نکنند.

ایران، کشوری غنی از تمام اشکال فرهنگ و هنر


بیرون فرودگاه از میان تاکسی های زرد جدید یکی را که راننده جوان آراسته ای دارد انتخاب می کنم. امیر، راننده تاکسی چمدان های مرا داخل ماشین جا می دهد. او متأهل است و یک دختر 5 ساله دارد اما شرایط اقتصادی سخت که حاصل تحریم هاست تامین مخارج زندگی را برای او دشوار کرده است.
امیر می گوید از بعد از انتخابات 2009 تصمیم گرفته بود که در انتخابات شرکت نکند و شرکت هم نکرد اما از رئیس جمهوری «روحانی» و روشی که برای هدایت کشور انتخاب کرده بویژه بهبود روابط با دنیای بیرون و تسهیل تحریم ها خرسند است.
امیر می گوید: «من خواننده ام و این کاری است که دوست دارم.» به آیینه نگاه می کند تا عکس العمل مرا ببیند. تحت تاثیر قرار می گیرم اما متعجب نمی شوم چون ایران کشوری است که تمام اشکال فرهنگ از نقاشی گرفته تا سینما در آن دیده می شود هر چند محدودیت های دولتی هم برای برخی هنرها وجود داشته باشد.

امیر می گوید قبل از اینکه ازدواج کند در یک گروه موسیقی سنتی بوده و وقت آزادش را به این کار اختصاص می داده است. او در ساعت 5:30 صبح برای من شعری از سعدی، یکی از شاعران باستانی ایران می خواند و معنای شعر را هم برایم تفسیر می کند. امیر می گوید شعر گفت و گوی بنده با خداست و شاعر در این شعر توضیح می دهد که ما در مقابل خدا چقدر کوچک و چقدر نیازمندیم.

ظریف، الویس دیپلماسی ایران


برای یک خبرنگار که می خواهد وارد دانشگاه تهران شود گرفتن نامه از مقامات یا تائید مقامات راهنما و یا عبور کردن از میان نگهبانان ورودی دانشگاه ضروری است. جمعیت زیادی برای شنیدن سخنرانی محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به دانشگاه تهران آمده اند.
ظریف به منزله «ستاره راک» است که جمعیت می خواهند او را ببینند. او الویس جدید دیپلماسی ایران است. عجیب است که ظریف تحصیلکرده در دانشگاه آمریکا قهرمان دانشجویانی باشد که در زمان نمایندگی وی در سازمان ملل نوجوانانی بیش نبودند. ظریفی که در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در سکوت سیاسی به سر می برد.

اما امروز ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی رئیس جمهوری است که پس از انتخابش در سراسر ایران جشن های خیابانی برپاشد. او کسی است که در سه دور مذاکره و در ماراتنی نفسگیر طلسم یک دهه بن بست در مذاکرات هسته ای را شکست و به توافق هسته ای موقت با جهان دست یافت.

برای برخی تندروها این توافق خوشایند نیست اما اکثریت دانشجویانی که در تلاش برای ورود به سالن سخنرانی ظریف هستند معتقدند که ظریف این توافق را بسیار به موقع امضا کرد و جلوی یک فاجعه را گرفت.

ظریف سخنرانی خود را با چند لطیفه درباره جمعیت هوادارانش که برای ورود به سالن در تکاپو بودند، آغاز می کند.
سخنرانی ظریف دو ساعت طول می کشد و الویس دیپلماسی ایران ساختمان دانشگاه تهران را ترک می کند.

یکی از ماموران امنیتی دانشگاه تهران به خاطر اینکه در ازدحام جمعیت ما را هل داده از ما عذرخواهی می کند و ما هم ساختمان دانشگاه را ترک می کنیم.

بهشت زهرا، آرامگاه بزرگترین ایثارگران انقلاب ایران و مکتب مقاومت


در ارتفاعات شمال تهران برف صبحگاهی شدیدتر است اما به سمت پایین شهر که می آیی برف ها به باران تبدیل شده و در حومه جنوبی تهران به بزرگترین قبرستان ایران، بهشت زهرا می رسی.
در این قبرستان هزاران شهید جنگ ایران و عراق (دهه 1980) آرمیده اند. اینجا زیارتگاهی برای خانواده هایی است که برای دیدن رفتگان خود می آیند. اینجا جایی برای ابراز عشق به کسانی است که بیشترین ایثار را در راه انقلاب ایران و مکتب مقاومت کرده اند.

ساختمان 90 ساله دیپلماسی ایران


دفاتر وزارت امور خارجه ایران در ساختمان قدیمی 90 ساله ای قرار گرفته که نمای آجری با سردرهای کاشی کاری، بالکن های مدل روسی و شیرهای سنگی دارد. این ساختمان یادآور آثار باستانی و پیروزی های گذشته ایران است.

اینجا جایی است که دیپلمات های ارشد ایران برای رساندن جایگاه ایران به «ابرقدرت منطقه‌ای» بی وقفه بحث می کنند. روحانی یک دهه پیش در این ساختمان لقب «شیخ دیپلمات» را گرفت و پس از انتخابات هم اعلام کرد که نتیجه شگفت انگیز انتخابات به معنای پیروزی میانه روی است نه تندروی. او وعده داد که روابط ایران را با جهان ترمیم کند. روحانی گفت: «رای مردم فرصتی را به وجود آورده که کشورهای دیگر باید از آن استفاده کنند.»

این حرف ها شاید تیتر روزنامه ها را پر کند اما کار اصلی که تحقق این رویاست در ساختمان آجری وزارت خارجه ایران انجام می شود.

در یکی از این اتاق ها مجید روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه ایران نشسته است. آقای روانچی لباس دیپلمات های ایرانی را بر تن کرده، پیراهن سفید بدون یقه ای که دکمه‌هایش تا بالا بسته شده، بدون کراوات و روی آن یک کت تیره رنگ با دوخت و برشی عالی.
مدت طولانی حضور او در دستگاه دیپلماسی ایران لقب «گنجینه اسرار» را برایش به ارمغان آورده است.

آقای روانچی که به انگلیسی مسلط است چای وقند و پسته هایی را که در یک ظرف شیشه ای ریخته اند به سبک ایرانی ها تعارفم می کند. او می گوید: استراتژی ما این است که «انرژی خود را صرف تداوم تنش ها نکنیم.»

روانچی به خوبی آگاه است که چطور چند دهه بی اعتمادی بین ایران و آمریکا مانع درک متقابل طرفین می شود. او خوب می داند که تمایل ایران برای توسعه روابط خود با کشورهای منطقه چگونه اسرائیل و عربستان سعودی، دو متحد نزدیک آمریکا در خاورمیانه را نگران کرده است.

پای صحبت کارگردان فیلم های تبلیغاتی روحانی

حسین دهباشی نیمی جیمز کارویل و نیمی مارتین اسکورسز است. او با استفاده از تصاویر ویدئویی مفاهیم سیاسی را به مردم منتقل می کند. آخرین اثر او درباره بخش هایی از جامعه ایرانی است.
آقای دهباشی کارگردان «نو سفر» است این اثر یک مستند سیاسی است که 100 روز اول کاری روحانی را به تصویر می کشد. این فیلم کوتاه سیاه و سفید از نظر تکنیکی به فیلم «بله ما می توانیم» اوباما شباهت دارد اما از این نظر که مرزهای قابل قبول فیلمسازی ایران را شکسته، به نقطه عطف فرهنگی برای ایران تبدیل شده است. این ویدئو میزان بالای انتقادپذیری رییس جمهور ی جدید ایران را نشان می دهد که وب سایت شخصی خود را راه اندازی کرده و در 48 ساعت اول نیم میلیون بازدید کننده داشته است.

این فیلم باعث شد که تندروهای داخلی خشمگین شده و روحانی و فیلمسازش را به زیاده‌روی متهم کنند و حتی گروهی از موتورسواران به خانه پدری دهباشی حمله کرده و با رنگ اتهاماتی را علیه او بر دیوار بنویسند.

یک شب برای مصاحبه با دهباشی قرار شام گذاشتم او با ماشین شاستی بلند خود آمده بود بلافاصله و با اشتیاق شروع به صحبت درباره فیلمش کرد و من شروع به نکته برداری کردم. رستوران داشت تعطیل می شد و ما صحبت خود را داخل اتومبیل در مسیر شلوغ بلوار کشاورز ادامه دادیم.

دهباشی می گفت: «من فقط به این دلیل که فیلمم مشهور شده خوشحال نیستم بلکه از داشتن رئیس جمهوری که قدرت هنر را درک می کند خرسندم.»
دهباشی قبلا هم دو فیلم تبلیغاتی برای روحانی ساخته اما فیلم سوم (نو سفر) را با هزینه خودش ساخته است.

ایران خودرو، همچنان بزرگترین کارخانه خودروسازی خاورمیانه و شمال آفریقا


آفتاب طلوع کرده، روز کاری آغاز شده و خودروها بلوار وسیع مرکز تعران را پر کرده اند. این جنب و جوش صبحگاهی تا حدی میزان آسیبی را که اقتصاد و واحد پول ایران از تحریم ها دیده مخفی می کند. تحریم ها رگ های اصلی اقتصاد ایران را نشانه گرفته اند و این رگ های اصلی صادرات نفت و بانک مرکزی ایران است.
ایرانی ها از تحریم ها گله مند و خواهان بهتر شدن اوضاع هستند. یک دوست ایرانی خطاب به من می گوید: «کشور تو مارا فقیر کرده است.»

صنعت خودروسازی ایران از تحریم ها آسیب جدی دیده است و تولید این صنعت به گفته آسوشیتدپرس در سال جاری 72 درصد کاهش یافته و 100 هزار نفر از افراد شاغل در این صنعت بیکار شده اند.

با این وجود باز هم ایران خودرو یکی از بزرگترین کارخانه های خودروسازی در خاورمیانه و شمال آفریقاست و ده‌ها هزار کارمند دارد. ایران خودور یک شهر است با خیابان های مختص به خود و حتی پلیس اختصاصی خود.
توافق ژنو در این بخش هم امیدواری هایی را به وجود آورده است. شرکت های اروپایی از همین حالا برای ورود به بازار خودرو ایران پس از رفع تحریم ها ابراز علاقمندی می کنند و شاید آمریکا هم در آینده ای نه چندان دور وارد این بازار شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد